Nem lesznek továbbra sem Unidentified cuccok az AH-ban, ne hasonlítsuk a HotS bossfightokat a Diablo 3-sokhoz

Professor J . Hírek 799

A Blizzard nem tervezi továbbra sem, hogy unidentified (azonosítatlan) tárgyak kerüljenek az AH-ba. Indoklásuk szerint hasonlítana a már Diablo 2-ben ismert Gamble (zsákbamacska) módszerhez, mely goldsinknek jól funkciónálna, viszont elvenné túlságosan is a figyelmet a játéktól, hogy az emberek többet lógnak az AH-ban jobb itemek után vadászva, ezért a craftolást tovább szeretnék erősíteni. Amúgy az unidentified itemek árusítása jól megy a trade csatornákon, élvezik a játékosok a vásárlásukat, eladásukat.

Továbbá nem ildomos összehasonlítani a Heart of the Swarmos bossfightokat a Diablo 3-ban találhatóakat, hisz előbbi RTS, utóbbi H&S, tehát más játékstílust képvisel. A Diablo 3-ban több hősre, képességekre és erősségre vannak optimalizálva a Bossok, persze ez nem jár azzal, hogy egyedül játszva ne lennének ölhetőek. Egyelőre a fejlesztők elégedettek a jelenlegi bossfightok minőségével.

Originally Posted by Blizzard (Blue Tracker / Official Forums)
We have no plans at this time to allow unidentified items (UnIDs) to be posted on the Auction House.

I have heard this come up on a couple of occasions so let me hop in and clarify for you guys. Selling and buying UnID items is certainly something some people enjoy doing, even given the potential for scamming. The reason we don’t really want to reinforce this is because we are really trying to refocus the game away from the auction house in general so we don’t want to add even more reasons for people to rely on it.

What we would be more likely to consider doing is concepts like Gheed from D2 where you have the ability to spend gold in game to “pull the lever” for good items while giving you some control over what the item you get will be.

I’ve spoken on this topic before but crafting is certainly a good place to introduce mechanics of this nature. Crafters didn’t really end up fulfilling their intended role so we frequently discuss ways to improve them and rerolling the stats of an item is one of the ideas that has come up before.

Blizzard – why didn’t you get *these* guys to work on D3?
Grimiku: We love some of our boss fights (like Belial, Butcher, and Diablo), but agree that some of them could be better. We’re certainly interested in hearing feedback about what you think could make a boss fight more fun, and would like to hear any examples you may have. The more specific, the better. The examples can come from any game, but if you’re referencing HOTS, then please try to avoid sharing any spoilers, if you can.

It’s worth noting that opinions are probably going to vary quite a bit on this. Some players may like the idea of needing to tether a charging boss to a heavy object to slow him down, (even if the strength of those tethers scaled with a hero’s power) while other players may find the mechanic a frustrating chore after a few times.

Something else to consider while offering suggestions is that different games are going to have different limitations when it comes to bosses. For example in Diablo III, the encounters have to work with heroes that have different skills and power levels. I bring this up because not every game has to consider this, and designers can tune a boss knowing exactly what a player’s damage output, skill selection, and health pool is going to be.

 

Forrás:

Comments (54)

 • avatar

  Xeper

  |

  [reply]@oki86 (#49):[/reply]’on hit’ esemény bekövetkezte után számol ezekkel. Fury crit esetén jön csak (battle rage-into the fray, mint fő fury generátor), tehát az összes crit ütésed 8/13%-a után kapsz fury-t. De így működik a life on hit is, ott az esemény a sebzés ugye, tehát pl a tornádó minden egyes ticje után van esélyed élet regenre.

  Reply

 • avatar

  oki86

  |

  [reply]@Xeper (#48):[/reply]Hú köszi :)

  Most akkor a tornado 8% eséllyel tölt furyt? a ww 13% eséllyel ?

  Reply

 • avatar

  Xeper

  |

  [reply]@oki86 (#46):[/reply]Max fury esetén kapsz fury-t? Nem. Jó az így. (skill leírásban a kapott fury alapján számolja a bónusz mp-eket )
  A proc chance fogalmának pedig nézz utána, a tornádó esetén ez 8%, ww-nél pedig 13%. (itt egy összefogalló, remélem szabad ilyet lineklni: http://www.diablohub.com/guides/barbarian-skill-proc-coefficients/ )

  Reply

 • avatar

  oki86

  |

  [reply]@eastady (#45):[/reply]Ez nincs jól :D Még ha ig reális is :D
  Ami bug szerintem , vagy csak a tornado nerfnek köszönhető, hogy a tornado critje van h tölt furyt van h nem, ez épp a kedvétől függ…. és igen idegesítő 80% chc-nél baszik tölteni…

  Reply

 • avatar

  eastady

  |

  [reply]@Boss971 (#43):[/reply]Ez nem bug! Ez így van jól! ;)

  Reply

 • avatar

  pimpa25

  |

  [reply]@Boss971 (#43):[/reply]Szia!
  Ez miért lenne bug?Amióta létezik permawotb build,ez így működik,és ha belegondolsz,logikus is.Ha fullon van a fury-d,nincs hova termelned azt,ami befolyik a generáltból.Az a szinte semmi mennyiség,ami visszatermelődik a ww-vel elköltött fury helyére,az meg nem fogja életben tartani a wotb-t,ezért kell égetni folyamatosan.

  Reply

 • avatar

  Boss971

  |

  [reply]@bl00dey (#42):[/reply]Ezt tettem, de ez akkor is bug! Nem is kicsi!

  Reply

 • avatar

  bl00dey

  |

  [reply]@Boss971 (#41):[/reply]spammold közben a battle rage-t meg a sprintet, túl nagy ész nem kell hozzá…

  Reply

 • avatar

  Boss971

  |

  Lehet, hogy nem kicsi hibára leltem. Persze tévedhetek is.
  Most kezdtem el használni a WOB-ot, és itt ugye van egy rúna ami a berserker mód hosszabbítását oldja meg, ha kapok fury-t. Nos ez csak akkor igaz, ha nincs fullon a fury. Ha a fury fullon van akkor nem ad hozzá több időt.

  Szerintetek ez jól működik így? szerintem nem!

  Reply

 • avatar

  Boss971

  |

  [reply]@Abiondi (#39):[/reply]Köszi!

  Nem okoztál vele nehéz órákat! :-)
  Én csak azért nem vásároltam máshol goldot, mert ha elvárom a Blizztől a jobb fejlesztéseket, jobb játékot stb, akkor én amellett vagyok, hogy nekik adjam azt a minimális pénzt ami belemegy a feljesztésbe (remélem!! :-)) ). Persze lehet, hogy tényleg ennyire naív vagyok csak :-) De mondjuk itt megvan a biztos gold, másban nem is nagyon bízom, félek, hogy lehúzás.

  Reply

 • avatar

  Abiondi

  |

  [author]Boss971 (#36):[/author][quote]Hali!
  2, ON: RMAH vegyél perfect star követ ~1.5 eur/db!!! AH-ban add el 26-28m goldért. Ennél olcsóbban nem tudsz goldot venni ) Én így csináltam kb 1 óra alatt 300m goldot. 15 eur-ból, azaz 4.500,- Ft-ból. Még a hülyének is megérni, nemhogy nekem [/quote]

  Erre a hülyének is megéri részre szeretnék visszatérni kicsit.
  Jelenleg ahogy én nézem (nem RMAH) van 3,87$-ért 100M gold. Ez ma olyan 915 forint. 300 millió gold ez alapján 2 745 forint.
  Persze aki már többször vásárolt náluk, az még olcsóbban kapja… Mondjuk ez kb. 3-5 perc, mire nálad van, az RMAH+AH nem tudom mennyi idő.

  Remélem nem okoztam kellemetlen órákat ezzel neked :o

  Reply

 • avatar

  Boss971

  |

  [reply]@eastady (#37):[/reply]1, Köszi! várom epekedve :-)
  2, 4.500,- Ft-ért mennyit is dolgozol? Jó esetben 1 órát, rossz esetben 4 órát. 320 millió goldot mennyi idő alatt farmolsz össze? Nagyon jó eseten 160 óra, ebben benn van ha találsz valami jó és eladható cuccot. Rossz esetben 400 óra. Ergo ~10 Ft-os órabér. Megéri a minimális befektetés? 2 kaja a mekiben … :-)

  Reply

 • avatar

  eastady

  |

  [reply]@Boss971 (#36):[/reply]Hali!

  1. meg fogod kapni a gyűrűt (idővel)!

  2. 1 fillért nem költenék (az alap áron felül) a játékra!

  Pacsi ;)

  Reply

 • avatar

  Boss971

  |

  Hali!

  2 dolog, az egyik off de nekem fontos lenne.
  Szóval az off: vettem egy ring-et 145m goldért, a completed itemek között ott van, gold levonva, gyűrű sehol. Mit lehet tenni?

  2, ON: RMAH vegyél perfect star követ ~1.5 eur/db!!! AH-ban add el 26-28m goldért. Ennél olcsóbban nem tudsz goldot venni :-)) Én így csináltam kb 1 óra alatt 300m goldot. 15 eur-ból, azaz 4.500,- Ft-ból. Még a hülyének is megérni, nemhogy nekem :-)

  Reply

 • avatar

  anto89

  |

  [reply]@Matthew (#33):[/reply]Furának fog hangzani de így kb. 500 óra játék után számomra az AH a legszimpatikusabb dolog az egész játékban.(pénzt nem tettem bele és nem is vettem ki 1 FTotse). Azonban amíg a 2ben egész nap lehetett azon pörgetni az agyad ,hogy a következő szinten melyik skillre teszel , illetve a kinézett tárgyhoz hány stat pont kell még vagy esetleg , melyik questet kellene megcsinálni ,hogy + lifeom statom vagy skillem legyen. Itt azon kívül ,hogy az AHt böngészve azon agyaljak ,hogy melyik tárgyak kombinációjával jöhetne a következő MP szint illetve mennyit kellene goldot farmolni hozzá és mit érdemesebb először megvenni … Illetve esély nincs rá ,hogy bármilyen nemű értelmes tárgy essen ki.(500óra alatt kb. 2 volt de az is1-1napig mert AHban olcsón volt sokkal jobb). Szal amíg nem találnak ki olyan dolgokat amin lehet pörögni , illetve a drop és tárgy statokkal nem kezdenek valamit eddig ez van… (craft nekem soha nem lesz opció mert ez a zsákbamacska dolog már a 2ben sem jött be ,ha már nem a harcmezőn szerzem meg a cuccot akkor inkább választok olyat aminél tudom mire számítsak…) Igazából ezt az egészet azért a tiedre válaszolva írtam mert nagyon sok dolog van amiben igazad van , és sok amivel 1et is értek , de gondoltam leírom egy teljesen más szemszögből is az AH – Craft kérdést.

  Reply

 • avatar

  neu5

  |

  [reply]@Matthew (#33):[/reply]Én pl nem találom jó ötletnek azt, hogy csak craftanyagokat meg egyéb dolgokat lehessen vásárolni AH-ban. Én pl csak DH-val és monkkal szoktam játszani, de ha találok egy nagyon jó itemet wizardnak vagy egyéb más karakternek, viszont nekem szükségem van egy jobb íjra, mert csak nem dobja a megfelelőt 100menetre sem a megfelelőt, akkor miért ne kereskedhetnék a jó wizardos cuccommal? Ennek az elvnek a részleges megvalósulása az AH,aminek szerintem nem a működésével van a probléma, hanem amilyenné tették a játékosok. Mert végülis mi játékosok alakitjuk ki olyanná mint amilyennek most kinéz (gondolok itt az árakra). Természetesen ebben is van egy bizonyos sarkítás, mert a blizzard befolyásolja a droppoknak az arányát, így a cuccok mennyiségét és minőségét és természetesen így 1-1 jobb cuccnak az értékét vagy esetleg magának a goldnak értékét, mennyire inflálódik stb… Én pl azt gondolom, hogy kevés az a 15% goldelvétel minden egyes cucc vásárlásnál, mivel szemmel láthatóan sokkalta több gold kerül be a rendszerbe, mint ami kimegy. Egyenlőre még nem vészes a helyzet, de több év múlva már lehet hasonló értéke lesz a goldnak, mint diablo 2-ben…

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [author]anto89 (#32):[/author][quote]Azok akik itt az AH meg RMAH bedőlését várják csak 1 kérdés : Ha nincs szükségetek rá miért használjátok ?[/quote]
  Szerintem amióta megy a craft-rendszer értelmesebben (tehát 1.07 óta) tömegesen felhagytak az AH tárgy vásárlástól. Én amit írtam is, felszerelést nem árulnék az AH-ban, de az ilyen kiegészítő tárgyakra ideális lenne.

  Picit olyan, mintha a piacra mennék a levesemhez hozzávalókért, de a piacon kész levest árulnának… ami nekem azért nem jó, mert az igazi élmény számomra a főzés. Ez volna a játék is, és erről szóltak az eddigi részek.

  Az, hogy jelenleg igazából sokan kicsengetnének több ezer forintot azért, hogy 30 játék óra alatt olyan szinten legyenek, hogy csukott szemmel farmolják az mpl10-et, az sajnos szerintem szomorú. Pont a játékot öli meg ez így, és ez ellen szerintem minden jó érzésű embernek fel kellene lépnie, aki szereti a Diablo (santuary) – univerzumát.

  Persze tudom, nem kell vele foglalkozni, nem kell használni, mit érdekel engem más mit és hogy csinál… De a játék “pay-to-win” elve ellen igen is szót kell emelni. Mert most lehet, hogy ez csak egy opció, aztán ha meglátja a kiadó ebben a lehetőséget, 2-3 év múlva már nem egy lehetőség lesz, hanem az egyetlen ahhoz, hogy sikert érj el. Nem lesz kerülő út, hogy én megoldom ezt máshogy. Nem. Fizess vagy nincs adott fegyver, helyszín, hozzávaló.. akármi. Pénzéhes profitorientált cég az Activison is, el kell fogadni, hogy várják ezeket az alkalmakat ők is. Szándékosan nem Blizzardot írok, de ugye mindenki tudja, hogy nem a játékosok kedvébe akartak tenni az AH-val? Remélem mindenki sejti, hogy nem úgy indult ez, hogy “óóó, lehetne egy virtuális piactér a játékban” …

  És itt hadd jegyezzem meg, hogy sajnos szerintem maga a játékos réteg is egyre primitívebb lett az évek alatt, akik egyfelől egy 10 perces szerver leállás miatt is tudnak anyázni, másfelől meg könnyedén benyelik a fejlesztőt hitegetéseit, X hónap után is. Tisztelet a kivételnek, van ilyen, nem is kevés, csak egyre kevesebb.

  Mindenesetre a RMAH egyetlen előnye továbbra is az, hogy nem fossák teli spamokkal a képernyőmet, mindössze havernak jelölgetnek, amit meg jelentek spamnak, amire meg mintha szarna a Blizzard, de az más kérdés… A botok is egész jól megkeresik a napi betevőre valót, ennek is lehet “örülni” …

  Jah, és továbbra is: szeretem ezt a játékot. Csak lehetne jobb. Sokkal jobb. És ezért írja le az ember ezeket a sorokat.

  Reply

 • avatar

  anto89

  |

  Azok akik itt az AH meg RMAH bedőlését várják csak 1 kérdés : Ha nincs szükségetek rá miért használjátok ? Tekintsétek bedőltnek és hagyjátok szépén és játszatok ahogy szeretnétek. Viszont vannak olyan játékosok akik élvezik ezt a + lehetőséget és használják is ahogy tudják. Nekem meg pont a craft része az ami annyira nem jön be , akkor most kívánjam nektek ,hogy remélem bedől a craft rendszer vagy mi ? (nem tetszik nem használom és kész de ettől nem állok neki itt magyarázni ,hogy szüntessék meg stb.)

  Reply

 • avatar

  SevenHorse

  |

  [reply]@Matthew (#27):[/reply]Szia
  Én meg nagyon szeretném ha be dölne az RMAH.Ezt kár volt meg csinálniúk mert azért drágák “jobb itemek” mert el adják a goldot.Meg szüntetném a gold fel vásárlást na onnan kezdve télleg csak a játékosok maradnának.Talán a lvl botok.Nem lenne értelme ah botnak.Kínomba nézegetem az árakat
  arra a következtetésre jutottam hogy egy hülye el kezd valamit árulni csiliokért aztán rá kezdi a többi is.Egy bolond százat csinál efektus.

  Reply

 • avatar

  SevenHorse

  |

  [reply]@Matthew (#20):[/reply]Szia
  Nem akarlak meg bántani de ebből a cuccból nállam csak a vállas megy el a többi egy adag szar.Bár azon is lehetne % life ,mf.
  Hidd el hogy eddig nem sikerült jó itemet kraftolnom.

  Reply

 • avatar

  szalontai

  |

  [reply]@pimpa25 (#28):[/reply]Tal Rasha amu. Eddig 100M alatt esélytelen volt chc-sat venni. Ma reggel néztem 60M a 8,5chc-s…
  De ettől függetlenül nem cserélem le ugyanis kraftoltam olyat amin van egy zsák loh.

  Low end cuccok-> zúzda
  Mid cuccok -> 100k-10M (és folyamatosan esik)
  High end -> 50M+ (még ezek is csökkennek, lásd a fenti példát)

  De szerintem igazából azért esik minden ára, mert nincs aki megvegye. Maint aki akarta már felöltöztette, altra meg nem fogsz kiadni csilliókat.

  Reply

 • avatar

  pimpa25

  |

  [reply]@Matthew (#26):[/reply]Halihó!
  Nagyrészt egyetértek Veled.Az amuletteken valóban látszik,h esik az áruk,mint a parancsolat,mivel itt nincs,illetve nem igazán van legendary alternatíva.De a többi slotra,amíg a vliág-világ marad,az emberek nagy többsége a uniqe-ot próbálja majd ráerőltetni,1 okból:mint minden loot alapú játék,ez is a játékosok zömének az e-pöcsről szól.Hiába tud jobbat kraftolni,amíg tud venni közel azonosat akár 100milliókért,vagy 1-2 milliárdért szép zöldet,vagy rozsdabarnát,meg fogja vásárolni az egyszeri játékos,mert azzal lehet villogni.Hiába költött rá akár több száz millát a kraftolt itemére,h ennyire vad legyen,ha leinspectelik,csak 1 rare-t fognak rajta látni,amin nem látszik,mennyi erőfeszítéssel járt.Én mondjuk ezt pont kakálom,többet pl Vile Ward felé se nézek,de hidd el,sok ilyen legend huszár van.
  Aminek esik,és még esni fog az ára,azok a low end itemek,de a mid-high range az nagyjából tartani fogja az árát,szerintem.

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@Fofoe (#24):[/reply]Igazából én szeretném, ha bedőlne ez az egész AH, és picit tényleg mindenki abból élne ami van és amit talál. Persze maradhatna ez a piactér, de számomra akkor lenne ez úgy igazán jó (és mondom, ezt már így vezettem volna be), ha az AH-ban ezekkel lehetne kereskedni:

  – craft hozzávalók (Demonic Essence és Hellfire ring hozzávalók NEM)
  – festékek
  – könyvek, papírok (tome..)
  – receptek
  – gemek (az összes, ab felesleges a marquise esetén)
  – rejuv potion (eshetne, ritkán, jó drágán meg eladható lenne, a simával ellentétben)

  Ennyi. A tárgyakért meg irány a harcmező meg a zúzda :)

  Az jó, hogy jelenleg efelé haladunk, csak jó lenne még pár tárgyat bevonni a craftolásba.

  A botok meg húzzák le magukat a WC-n. Máris nem a “pay to win” hangulatot idézné az egész, és a karaktereknek “arca” lenne, nem látnád mindenkin a Vile Wardot, nem minden DH mantival rohangálna és esetleg nem a Skorn lenne a két kezesek verhetetlen királya, ami mellett használhatatlan szinte minden más…

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@Fege (#25):[/reply]Egyelőre úgy néz ki, hogy a craft cuccok nagyon rávernek a legendary itemekre. További nagy előnyük, hogy sokkal egyedibbek. Tévedés ugyanis, hogy az embernek jól esik, hogy az adott legendary cuccot látja az összes karakternél a játékban, ugyanolyan (sokszor ocsmány) színben. A rare tárgyak festhetősége, egyedisége hatalmas plusz, és hogy az TE csináltad, a sajátod, a TE szerencsés munkád gyümölcse. “Jutalom” … Nem mellesleg persze az sem gáz, ha nem bugyi-kékben rohangál 1-2 karakter (bár az armor craft még erősödhetne).

  Egyébként főleg az amuletten látszik, mennyire erős craft item lett. A jelenleg 50-100 craft után a szerencsésebbek már olyan szintűt kaphatnak, amihez képest a milliárdos amulettekre nézve elfog a röhögőgörcs. Igazából lassan ott tartunk – viccesen szólva – hogy a milliárdos cuccokat fel lehet dugni magunknak, annyira nem éri meg kiköltekezni rájuk. De már 100 milla felett is csak 1-1 darabra érdemes költeni az elvakultabbaknak. Egy jó 50-100 millából már egy mpl7 vagy akár 8-as szinten szépen haladó karaktert full fel lehet öltöztetni.

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  Egy része a legendaryknak valóban bedőlt az account bound cuccok miatt, például a Vile Ward jelentős csapást kapott, de ebből is és az összes többiből az erősebb stat továbbra is tartja az árát, a legtöbb legendary pedig rendelkezik olyan stattal, amit account bound cucc a büdös életbe nem fog kapni.

  Másrészt az emberek továbbra is szeretik a legendary itemeket ha jó ha nem, azt hordják mert az a menő. Akinek nincs pénze annak ott az alternatíva, craftolhat magának használhatót, akinek van, az szerintem továbbra is ragaszkodni fog a legendaryhoz.

  Üdv.

  Reply

 • avatar

  Fofoe

  |

  Az AH-t tényleg elcseszte a sok craftolható cucc, de ez szerintem ideiglenes, mert gondolom nemsokára meg lesznek betéve jobb droppok (talán elég alacsony droppeséllyel). Engem ez a bind on account idegesít. Azért szerettem mindig a diablokat mert itt a cucc az cucc, azé aki megveszi. Jelenleg nincs is más értelme a craft cuccnak mit, hogy 1-2 hónapig érdekes legyen olcsón boostolni a karikat, és hogy a témánál is maradjak, nem igazán értem ezt az uni cuccok tiltását AH-n, az is csak plusszbevétel lenne a Blizznek, illetve goldégetés és legalább volna értelme a szemétesőnek, mert el lehetne adni mindent annak, akinek van kedve zsákbamacskázni.

  Reply

 • avatar

  pimpa25

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#22):[/reply]Nálam is hasonló a helyzet friends listen,mondjuk ilyen hosszan offline azért nem sok van a listán,csak a folyamatosan játszó játékosok száma esett le.De valamit meg kellene érteni:ez a játék nem feltétlen szól arról,hogy 10,vagy akár 1-2 éven keresztül napi szinten játszol vele.A diablo 2-t hozza fel egyfeszt mindenki példának,hogy az 10 évig volt szórakozás.Az elé se ültél le minden áldott nap.Biztos ott is volt egy réteg,aki megállás nélkül nyüstölte,de itt is meg van ez a része a játékosoknak.Ha megállás nélkül tolod,kiégsz benne,amennyiben nem vagy fanatikus,ez ilyen egyszerű.És nagyon sokan ezt teszik-bizony,én is-,pedig nyugodtan lehet neki hagyni 1-2 hónapot,előveszed,és ha minden jól megy,élvezheted újra.Az emberek viszont kényszeresen ölik bele az akár 1000 órákat a játékba.Van aki azért,mert eddig warezolás ment ezerrel,és ha már megvette,nehogy már a polcon álljon.Van aki az RMAH-s aranyhalat várja.Van,aki nem talál egyéb opciót a játékra(jelen csoport oszlopos tagja vagyok,és nem,nem kérek a POE-ból,mielőtt vki szóba hozza,mert ott sincs aranyból még a szar is),mert nem nagyon van.És van,aki a mai napig élvezi.Szinte biztos vagyok benne,h a távozó játékosok többsége vissza fog térni egy idő után,ha megint csak 1-2 hónapra is.Aki végleg lelépett,az vagy a fenti kényszeres játék miatti kiégés kategóriát erősíti.vagy egyszerűen nem volt elég türelme,h kivárja az első igazi sikerélményt dropban,és rage quit-elt.Jó,persze emellet biztos van olyan is,aki hatalmasat csalódott,de a leavelők döntő többségét nem ők adják szerintem.
  Éppen ezért én nem vonnék le messzemenő következtetéseket pl a friends listből,illetve nem röhögnék már előre a markomba azon,h mekkorát fog bukni a blizz a kieggel,mert nem fog.
  Bocsi Zsiráf,h ez pont a Te kommentedhez került,de már kikívánkozott::)

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@SevenHorse (#19):[/reply]Hát ja, ezzel szerintem is elásták magukat, de ez már legyen az ő gondjuk.

  Én egyébként nagyon kíváncsi lennék arra, hogy pontosan hányan játszanak még mindig aktívan. A Blizzard tuti nem fog ilyet csinálni, ők tudják azt anélkül is, meg valószínűleg nem is büszkék rá, de ezen az oldalon pl lehetne egy kommentek nélküli szavazás erről. 2-3 naponta belépek árulni RMAH-n az aranyamat, rá szoktam nézni a friend list-re, és tele van 30-40 napja offline emberekkel. Kb 20% az, aki még mindig játszik, de ez persze csak az én listám.

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [author]Zsiráfnyál (#18):[/author][quote]Nem fog változni. Sajnos az egésznek (egyre nyíltabban) az a célja, hogy RMAH-zz, nem pedig az, hogy szórakoztasson. A botosokkal sem fognak semmit kezdeni, RMAH forgalmat is csinálnak, meg a játékot is több példányban rendszeresen megveszik a banhullámok után, ők a legjobb haverjai az “új” Blizzardnak.[/quote]

  Hát ez speciel szerintem baromság.
  Minek után teljesen értelmetlen az AH-ban:

  – amulettet
  – kesztyűt
  – vállast
  – bracert
  …és lehet ha szerencséd van még chest armort is venni…

  ..mert egyszerűen fényévekkel jobbat lehet olcsón craftolni, így nem állja meg az állításod a helyességét. Az AH mostanság egyre súlytalanabb, egyre kevésbé nézek be én is, inkább farmolok demonic essence-t és hajtok a pénzre, hogy craftolgassak, mert az amulettem AH-ban (lásd előző kommentben a link, neked is varázslód van, így talán az amulettet értékeled is :) gondolom 100+ millás lenne. Illetve már nem annyi egy ilyen mert
  A) nincs ilyen
  B) a craft nyomja lefelé az árakat = kevesebb proft az RMAH-ban is

  Ami a botokat illeti, egyre kevésbé tudnak megélni pont ezért, szóval ez sem igaz, hogy olyan sokan vennék meg újra és újra a Diablot. Másfelől viszont a GOLD AH spammerek engem is kezdenek felcseszni…. Na az ellen tényleg kellene valami.

  Az egyetlen igazi érték már az arany lett a játékban. És ahogy nő az Account Bound cuccok száma, úgy hal le az egész AH majd szépen.

  Ami miatt mégis jó, a gemek, craft hozzávalók és egyéb kiegészítők miatt. Alapból talán jó lett volna, ha csak ezeknek a kereskedelme elérhető. Már 2012 májusától. És a tárgyakat kihagyják.

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [author]SevenHorse (#17):[/author][quote]500-1000 db ból eddig még nem sikerült 1 jót készíteni.[/quote]

  Én kb 2 hete craftolok, csak a demonic essence-t használva. Eddig 100-at használtam el, de ennél kevesebből is lehet elég jó cuccokat.

  http://eu.battle.net/d3/en/profile/Matthew-2586/hero/24952194

  Ami craft:
  – amulett
  – vállas
  – bracer
  – kesztyű
  – hf ring

  A fegyvert 500k alatt vettem aukciós házban, ideiglenesen. Szerintem a teljes ruházatom (ha nem nézem a witchinget) kb ha 7-8 millát ha ér :) És MPL5-ön már elég kényelmesen haladok, meteorozva. Mondjuk minden más karakterem rendesen lecsupaszítottam mostanság :D

  Mi kell még?

  Reply

 • avatar

  SevenHorse

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#18):[/reply]Szia
  De arra nem jönnek rá hogy ezzel a hozzá állással ölik a játékot.Téleg csak a régi játékosok maradnak , söt még azok is el pártolnak.

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@SevenHorse (#17):[/reply]Nem fog változni. Sajnos az egésznek (egyre nyíltabban) az a célja, hogy RMAH-zz, nem pedig az, hogy szórakoztasson. A botosokkal sem fognak semmit kezdeni, RMAH forgalmat is csinálnak, meg a játékot is több példányban rendszeresen megveszik a banhullámok után, ők a legjobb haverjai az “új” Blizzardnak.

  Reply

 • avatar

  SevenHorse

  |

  Sziasztok
  Igazándkiból csak anyit szeretnék hozzá füzni hogy az itemekkel kéne sürgösen kezdeni valamit mert engem nagyon bosszant az hogy a 99.9% kuka vagy bontás alapanyagnak.A kraft szintén zenész.92% a kraftom és kb 500-1000 db ból eddig még nem sikerült 1 jót készíteni.Az ideg szét b..sz amikor egy michti beltre rá tesz 300 inteligenciát.Könyörgöm tehát legalább a kaszt specifikus itemekre tegyen normális stadtot.De ez forditva is igaz soso wandra rá tesz 300 str get.
  A másik talán inkább az AH kereskedö botokall kéne foglalkozniuk nem a szájukat jártatni.
  Eh mindegy az egész úgy szar ahogy van.Nagy csalodás az egész.

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@Dyingsoul (#15):[/reply]Megpróbáljuk halkabban venni a levegőt :D

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  Javítottam a címet, de légyszi ne túráztassátok egymást.

  Reply

 • avatar

  eastady

  |

  [reply]@Fofoe (#13):[/reply]Nee ezt nem kellett volna ;)

  Kezdoke már korosodó, idegrendszeri problémákkal küzdő személy! Félek, hogy ez ártani fog az egészségének!

  Kérlek se sértődj be rajta kezdoke, csak laza vicc és nem bántás…. az ég világon semmi bajom nincs Veled! ;)

  Reply

 • avatar

  Fofoe

  |

  [reply]@Professor J (#12):[/reply]Hogy kezdoket megüsse a guta: de akkor már a címben is kéne :)

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@Aisein (#6):[/reply]Jogos, javítom.

  Reply

 • avatar

  kezdoke

  |

  [author]eastady (#10):[/author][quote]@kezdoke (#9): Nem bele kötött! Közölt egy tényt.
  Normális módon közölte, nem is értem ettől, hogy mehet fel az emberben a pumpa….
  Idegroncs vagy talán?
  +1[/quote]
  Köszönöm, az értelmes és okos hozzáoszlásodat.Igen idegroncs vok…
  A korral jár… De azért nyomom a D3-at…
  No ez megint a témáról szólt…

  Reply

 • avatar

  eastady

  |

  [reply]@kezdoke (#9):[/reply]Nem bele kötött! Közölt egy tényt.
  Normális módon közölte, nem is értem ettől, hogy mehet fel az emberben a pumpa….

  Idegroncs vagy talán?

  Reply

 • avatar

  kezdoke

  |

  [reply]@pimpa25 (#8):[/reply]Bocsi. Nagyon sokszor itt vagyok, keveset szólok hozzá a témákhoz.
  Azért vagyok itt, mert érdekel amiket írtok.
  Csípem a játékot. De a két betübe belekötöktöl felmegy a pumpám…l

  Reply

 • avatar

  pimpa25

  |

  [reply]@kezdoke (#7):[/reply]Nem sértő módon írta,amit írt,én úgy gondolom,ellenben Te nagyon ellenségesen válaszoltál tök feleslegesen-főleg,ha azt a tényt nézzük,h Aisein-nek volt igaza az elírással kapcsolatban…

  Reply

 • avatar

  kezdoke

  |

  [author]Aisein (#6):[/author][quote]Nem kötekedésképpen, de az nem “unidentifiTed”, hanem “unidentified”.
  0[/quote]
  Nem kötekedésképpen mi? Na huzzál el, ha a témához nem konyítasz…

  Reply

 • avatar

  Aisein

  |

  Nem kötekedésképpen, de az nem “unidentifiTed”, hanem “unidentified”.

  Reply

 • avatar

  Chob

  |

  [reply]@Ned (#4):[/reply]A HotS-ban is ők vannak középpontban, szóval nem értem ezt ennyire minek emeled ki, meg Zeratul további ügyködése. Szerintem a HotS jobb is mint a WoL, ezt úgy mondom, hogy szeretem a Terrant és a Zerget.
  Persze azon a Primal zergen kiakadtam amelyik egy az egyben ugyanúgy néz ki mint egy Tyranid a DoW2-ből.

  Hogy ne csak offoljak, nem értem minek ez az unidentified marhaság. Úgyis be fogják rakni később, legalább nem kellene a scamtől félniük a vásárlóknak. Persze engem igazából nem izgat, de a blizzard már annyi mindent mondott ezzel a játékkal kapcsolatban, és legtöbbször az ellenkezőjét valósították meg. Teljesen felesleges ez az időhúzás.

  Reply

 • avatar

  Ned

  |

  [reply]@Matthew (#3):[/reply]Nem értek veled egyet, a WOL-ban van a legjobb küldetés szál, eleve nagyon bírom a Terranokat, főleg hogy, Jim Raynor és Sarah Kerrigan van a középpontban!(a másik 2 fajhoz szinte egyáltalán nem értek), kicsit Brood War feeling, az meg máig a legjobb stratkó a témában(pedig csak kieg)….

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@Shazeen (#2):[/reply]Ja azt én is láttam… de amúgy teli van ilyen hasonlóságokkal az egész Blizzard univerzum. Sok hasonlóság van, csak nem ilyen rövid időn belül… Mondjuk ez tényleg nagyon hasonló lett. Nem mellesleg én nem is értem ezeket az SC2-es dolgokat, amitől az egész olyan.. nem is tudom.. fura lesz. De ez szubjektív persze. Magában a WoL-ban is pl az nem tetszik, hogy irdatlan sok a szövegelés… Bla Bla Blaaaaaaaa…. persze tudom kell a sztori és sokan élvezik ezt… De akkor is sok szerintem, és nem elég gördülékeny. Na de ez OFF…

  Reply

 • avatar

  Shazeen

  |

  Pedig akárhogy is nézzük, a Zurvan(SC2) elleni harc teljesen olyan mint a Belial elleni harc.

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  Én mindig is utáltam ezt a fajta “Gamble”-t, mert mindig arról szól, hogy mennyi pénzed van, és akkor X alkalomból hányadikra jön ki valami értelmes tárgy. Mindenesetre – többnyire – sokadikra, és akkor már inkább ott a craft rendszer a maga fixebb oldalával, így több élveztet is ad.

  Ami a boss fightot illeti… annyira nem érdekes. Talán lehetne nehezebb és így járhatna komolyabb jutalommal. Mindez kizárólag Infernón, hogy ne vegye el senki kedvét aki egyedül játszik és először.. normálon nincs értelme a nehezítésnek. Eleve amúgy ez a mpl szintezés inkább infernora való, mert jelenleg túl sok rohannak át a játékon. Mondjuk mivel a Diablo 2 hangulatától messze vannak a helyszínek, talán jobb is ez így.

  …új helyszínek. Azok kellenének. Több apró, vagy egy nagyobb.

  A PvP-vel meg szintén kezdeni kellene valamit, de olvashattuk, nem igazán szándékoznak belenyúlni ebbe. Állítólag kielégítőnek tartják a jelenlegi díjazását a rendszernek (ami igazából semmi konkrétum, csak hogy elmondhatod egy 10 másodperces harcban, hogy nyertél).

  Szóval ennyi. Ez az itemizáció jó irányvonal, csak a craft rendszer után én picit más helyen kozmetikáznék, mert ezzel csak az eddigi is játszó réteget sikerül még itt tartani, de semmi több. Pedig a régieket is vissza kellene csalni.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.