OFF: Itt az új Blizzard játék, Hearthstone: Heroes of Warcraft

Professor J . Hírek 1203

Az idei Pax Easten bejelentésre került az új Blizzard játék, mely a Hearthstone: Heroes of Warcraft címet viseli. Alapjában véve egy kártyajátékról van szó, mely a gyűjtögetős kártyajátékok (Hatalom Kártyái, Magic the Gathering, stb.)  sajátosságait hordozza magán, csaképp videójáték köntösben. A játék Windows, Mac ill. iOS operációs rendszereken fog majd futni.A bétára már lehet jelentkezni, egyelőre még csak az USA-ban, addig is itt van ízelítőnek  egy trailer és egy rövidebb videó melyben a készítők mesélnek róla.

  
Forrás:

Comments (41)

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@Xeper (#40):[/reply]Ha tabletre adták volna ki, nem szólnék amiatt egy rossz szót se. De ps-re adták ki, nem tabletre, ez meg a kukába vitte a játék felét.

  Az én gondolatmenetem csak annyi, hogy láthatóan nem a minőség a cél, hanem a minél szélesebb vásárlóréteg beetetése. Nem arról van szó, hogy itt egy tök jó PC-s játék, amit tulajdonképpen ki lehetne adni tabletre is, szóval miért ne, hanem arról, hogy itt egy tök jó PC-s játék folytatása, amit piaci okokból a gyökér főnök miatt muszáj lesz ráerőltetni a ps-re is, szóval szedjük ki mindkét verzióból azokat a részeket, amik oda nem illenek. Az nem baj, ha kiadnak valamit egy olyan platformra is, ami passzol az adott játékhoz, az a baj, ha ráerőltetik a népszerű platformokat minden játékukra még a minőség árán is (és most elég látványosan ráálltak erre az irányra).

  Reply

 • avatar

  Xeper

  |

  [author]Zsiráfnyál (#39):[/author][quote] A Diablo3 sajnos közel sem járt ilyen jól a konzolosítással…
  Tabletre meg szerintem csak azért nem lett (még) átültetve a Diablo3, mert a mai tabletek még nem bírják el. Arra a platformra pont hogy tök ideális lenne ez a játékstílus, tapizni (mármint ceruzával) sokkal kényelmesebb lenne, mint kattintgatni. Ha jól tudom, akkor a Torchlight-nak van is tabletes verziója. Meg most hirtelen találtam egy tabletes D2-t is : http://www.youtube.com/watch?v=ZQLSbB2jzCc (ez monjduk rögtön el is kezdett érdekelni )[/quote]

  Tehát a D3 erősen le lett butítva, hogy mehessen konzolon is, de az istencsászár D2, ami PC/Mac only, az simán megy tableten (egyébként tényleg jól néz ki :) ) is… egy eleve tabletre készített játék pedig egyenesen az ördogtől való, a cég bukásának előhírnöke. Kezdem elveszteni a gondolatmenetedet :)

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [author]Xeper (#38):[/author][quote]A konzol pedig nem jelent primitívséget. Nézd meg pl a Skyrimet.[/quote]

  Dehogynem, nézd meg a Morrowindet. Az PC-s volt, és hatszor komplexebb. Ahogy konzolosodik bármilyen játék, úgy egyszerűsödik is. Készült is pont az Elder Scrolls kapcsán erről egy tök jó videó : http://www.youtube.com/watch?v=JweTAhyR4o0

  Ez egyébként egy kivétel, én így is imádom azt a játékot, de tény, hogy az elődeihez képest egyszerű mint a faék. A Diablo3 sajnos közel sem járt ilyen jól a konzolosítással…

  Tabletre meg szerintem csak azért nem lett (még) átültetve a Diablo3, mert a mai tabletek még nem bírják el. Arra a platformra pont hogy tök ideális lenne ez a játékstílus, tapizni (mármint ceruzával) sokkal kényelmesebb lenne, mint kattintgatni. Ha jól tudom, akkor a Torchlight-nak van is tabletes verziója. Meg most hirtelen találtam egy tabletes D2-t is : http://www.youtube.com/watch?v=ZQLSbB2jzCc (ez monjduk rögtön el is kezdett érdekelni :D)

  A WoW-ot, SC-t meg nyilván nem tudod konzolra portolni, hacsak rá nem dugsz egy egeret és egy billentyűzetet. A WoW-hoz külön száztrillió gombos egereket / billentyűzeteket gyártanak, mert még PC-n se fér el sehova az a rengeteg makró amit egyesek nyomogatnak, egy ilyen játékot lehetetlen konzolon kezelni. De én bármibe fogadni merek, hogy a Titan pl eleve úgy készül, hogy kiadható legyen konzolokra is, vagyis eleve kikerülnek minden “hardcore PC” játékelemet.

  Reply

 • avatar

  Xeper

  |

  [reply]@szalontai (#37):[/reply]Nem, nem a SC/Diablo/WC/WoW lett átültetve tabletre (aka egy rettenetesen nagy piaci rész elérésére), hanem egy új csapat, új játékot készített a már bejáratott nevekkel. Aki ezt nem képes felfogni, és csak nyavalyogni tud azzal tényleg komoly gondok vannak. A Quake példa vicces, de nagyon bele akar magyarázni valamit, ami nem igaz. Nem a készítők butítják a népet, hanem a szélesebb rétegeknek erre van igénye. Quake megjelenésekor milliós eladások csak elvétve akadtak, mert a hardcore játékosokat célozták azokkal a (néha valóban komolyabban vehető) játékokat. Minimális egyszerűsítésekkel piacképesebb, és még mindig nem buta a játék. A konzol pedig nem jelent primitívséget. Nézd meg pl a Skyrimet
  De ez is csak egy üzlet, miért ne kereskedne valaki egy könnyen előállítható, nagyobb népszerűségű termékkel IS, ha megteheti? Ez nem jelenti azt, hogy minden más piaci szegmensben is butítás következik.
  Sírni, szenvedni a ‘mai igénytelen játékok’ miatt biztos jó érzés, de szerintem eléggé nagy szűklátókörűségre utal.

  Reply

 • avatar

  szalontai

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#36):[/reply]Úgy néz ki már el lettél könyvelve örök elégedetlenkedőnek.
  Azt nem értik meg sokan a mondanivalódból, amit starlike kolléga szépen leírt.
  de a “fejlődés” iránya jól látható:
  http://www.youtube.com/watch?v=W1ZtBCpo0eU
  régebben nem volt mindenkinek gépe.ma már a majmoknak is nyomnak egy tabletet a kezébe.

  jah és mi vagyunk a vén faszok akik nem haladunk a korral…de megpróbálok: jön valaki farmvillezni? :P

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [author]Xeper (#30):[/author][quote]Azért, mert eddig nem nagyon adtak ki másra, csak PC/Mac platformokra, nem jelenti azt, hogy ‘ezért szeretjük őket’. Szerinted hiba nyitni egy olyan irányba (egy kb 20-30 fős csapattal…), ahol vannak játékok közel 2 milliárd (!) letöltéssel? Ez nem jelenti a PC hanyagolását.
  A te megközelítésedben mindenki még Atarira fejlesztene, mert az az igazi.[/quote]

  Dehogynem, a konzolok lényegesen egyszerűbb játékokra valóak (nem mintha baj lenne), ha ki akarsz valamit adni konzolra is, le kell butítanod odáig, hogy ott is játszható legyen, ki kell dobnod a játék azon elemeit, amik oda nem valóak. Egy konzolos játékba nem rakhatsz matekot, nem várhatod el az átlag konzolos játékostól, hogy a buildjén agyaljon, vagy két különböző jellegű cucc közül válasszon. Ha azt akarod, hogy játszanak vele, bitang egyszerűre kell megcsinálni nulla logikával, és pont ilyen lett a D3 is.

  A Blizzard ragaszkodik a konzolos eladásokhoz is, mert csak az eladások száma érdekli, ezért simán bevállalja a kompromisszumokat, és kidobálja a játékból azokat az elemeket amikért mellesleg a D2-t szerettük. Nekik tök mindegy hány embernek tetszik, a lényeg hogy fizessék ki minél többen. Ellenben a Grindig Gear pl nem köt kompromisszumokat, és semmi sem fontosabb számukra a játékosok elégedettségénél, hiszen csak az fog extra contentet (csillogós koronát, stb…) venni, aki szereti a játékot. Szerintem nem kérdés, hogy melyiket kell támogatni, és melyiket bojkottálni.

  Reply

 • avatar

  TrollBalint

  |

  Elsőre felcsillant a szemem, hogy hátha ez olyan lesz, amit már régóta várok… de úgy tűnik nem. Én nagyon szeretem az ilyen kártyajátékokat, de olyat várok, mint az Etherlords 2, vagy még inkább a Microprose féle Magic the Gathering (ha valaki emlékszik még rá… ) ahol egy világban járok/kalandozok, és csak a csaták vannak kártyajátékba. De ebben úgy nézem, tudok kártyázni oszt jó’van….

  Reply

 • avatar

  Rune11

  |

  [reply]@Wh1te_Rabbit (#32):[/reply]1. Brutus jóval a D3 kiadása előtt benne volt a PoE-ban
  2. Az hogy a te builded csak abból a néhány dologból áll az nem a játék hibája, ha akarod linkelek neked egy ranger buildet, ami teljesen életképes HC-ban is, és nem ezekre épül
  3. A pénzzel tudod a cuccaid erősíteni, vagy módosítani? nem. Sokkal kevésbé monoton orbokat farmolni, mint goldot, és sokkal érdekesebb az egész rendszer, hogy crafting alapanyagokkal kereskedsz. Őszintén, kezdetben én is furcsán néztem, amikor megtudtam, hogy nincs gold, de gyorsan rájöttem, hogy elég jól működik minden nélküle is.
  4. a játékban tényleg van kihívás, itt a nehézség nem egyenlő az indokulatlanul idegesítő gear checkekkel
  5. A HnS játékok nem a történetükről híresek többnyire, de igen tényleg nem nagy durranás a sztori
  Abban igazad, van, hogy vannak hibái, és a játék eleje unalmas egy kicsit, de annyi jó dolgot hoztak, be, hogy nagyon könnyen el tudja feledtetni az emberrel, ha nem a hibákra koncentrál.

  Nem mondom, hogy a D3 rossz lenne, de a D2-höz képest sok dolgot leegyszerűsítettek(=lebutítottak), úgy mint ahogy a LoL is csak egy leegyszerűsített DotA, és ezt nagyon nem tartom helyesnek.

  Reply

 • avatar

  starlike

  |

  Hányszor mondjam emberek. A Diablo 3 jó kis game, de a Blizzard segget csinál a szájából, és el van cseszve a marketingpolitikája. Amelynek az az alapja, hogy Rövid távon nyereséges, de hosszú távon lerombolja a cégbe vezetett bizalmat, nyilván a mostani vezetőknek, ez az érdeke.

  Reply

 • avatar

  Wh1te_Rabbit

  |

  [reply]@Rune11 (#31):[/reply]Legközelebb válaszd a ‘válasz’ gombot és ne másold be még1x a teljes hozzászólást idézetbe!

  Amúgy igen, te tudod így neten keresztül mennyire komolyan is vettem a játékot… Örülök hogy vannak köztünk látnoki képességekkel megáldott egyének (amúgy tényleg nem a főboss volt amiről írtam, de a lényegen nem változtat, nem 1 questet lenyúltak máshonnan, a passive skill fás rész pedig még mindig áll, rangerként a skillek 80%át a dexterity, attack speed, damage vagy az evasion tette ki… az hogy ezek kombinálva vannak, még nem lesz se változatos se izgalmas)

  Reply

 • avatar

  Rune11

  |

  [author]Wh1te_Rabbit (#28):[/author][quote]@Zsiráfnyál (#26): Szerintem teljesen korrekt játék lett, kirívó hibákkal én nem találkoztam benne, egyedüli bűne, hogy 1000+ óra után már nem tud mit mutatni. Komolyan, ez ekkora gáz? Teli van a gépem most játékokkal, de egyikre sincs egész időm, örülök, hogy nyugodt szívvel rakhatom kicsit félre amíg a többivel is játszok.
  Persze nem kellett volna a kezdetekkor napi 10 órákat tolni és jópár ember a mai napig élvezné! Nem tudom mit vártok, belekényszerítitek magatok a lehető legmonotonabb játékstílusba mert így x %al több xp-t kaptok, meg yal több tárgy esik egy óra alatt. Miért nem a játékért játszotok? Miért kell versenynek felfogni ezt és szándékosan elrontani a játékmechanizmust tökéletesen steril és mérnökien kiszámított monoton körökkel?
  Én ha játszok, akkor fogom magam és amelyik acthoz kedvem van, belevágok, elkezdem az elejéről és bár lehet nem esik csak 1 legendary ennyi idő alatt, de jól szórakoztam! Sose egyedül játszok, úgy teljesen jó, ha pár ismerőssel grindeltek egy kicsit, közbe zenét hallgatok vagy épp TS-en beszélgetek. Ebben teljesen hozza számomra a D2es feelinget, igaz alapvetően sokat változott a játék.
  Persze, gyere már megint a PoE-vel, de szerény véleményem szerint az a játék egy jó ötlet, viszont elég nagy kihagyott ziccer:
  A pénznélküli kereskedés fusztráló és fölösleges, most nem goldot gyűjtesz, hanem tekercseket (amiknek végül is ugyanaz a szerepe, csak máshogy hívják, meg átláthatatlanabb az egész)
  A játék néha eléggé frusztráló, csomó helyen indokolatlanul nehéz és vannak olyan részek, ahol a hajamat tépem (pl a stunnoló/fagyaszt/akármi szörnyeknél ha megállsz támadni akkor befagysz, véged, esélyed sincs, viszont futkározással meg nem ölöm le)
  A többjátékos része eléggé kaotikus, nem egyértelmü az UI, nem tudod épp ki hol tevékenykedik, vagy mit akar csinálni, ráadásul többször volt olyan, hogy nagy nehezen végigcsaptuk 2en a területet, majd a legalsó katakombába kiderült hogy az egyik ürge kipucolta a questet, mivel neki volt már teleportja oda. Hát ‘nyád
  Az idézett lények, meg maga a célzás és a földön lévő tárgyak kezelése is rémálom
  A passzív skillfa meg egy hatalmas ziccer, ha megnézitek, a legtöbb ilyen passzív “skill” valamelyik alaptulajdonsághoz ad csak hozzá, ennyi erővel fixen adhatna minden szinten elosztható pontokat mint anno D2-ben
  Egy csomó questet ellopkodtak, pl act 1 es főboss egy az egyben a diablo 3as butcher képességeit birtokolja. Ráadásul maguk a questek unalmasak, a story se fogott meg.
  Volt még egy csomó dolog, csak már nem emlékszem.
  A tisztázás végett, amikor kijött az open beta akkor kezdtem el vele játszani 3 hétig egy rangerrel, act3ig jutottam, de ott már meguntam az egészet. (így a véleményem is ennek megfelelő) Ha egy mondatban kéne összefoglalnom a játékot: Jó, izgalmas ötletek, de amatőr megvalósítás.
  0[/quote]
  /off
  Látszik, hogy alapból se vetted komolyan PoE-t… (amiről beszélsz az pl nem is act 1 főbossa, am meg amit a passive tree-ről mondasz az sem igaz, de szerintem ejtsük a témát nem ide való)

  /on
  Én szeretem a CCG-ket, úgyhogy várom a Hearthstone-t, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. Az egyetlen nagy félelmem ezzel kapcsolatban, hogy csinálnak belőle egy lebutított Magic the Gathering-et. Ez a “simple to learn” dolog kicsit megijeszt, és a nekem a bemutató játékból se az jött le, hogy ez egy olyan nagyon ‘mély’ játék lenne…
  A Warcraft 4 bejelentésének én is jobban örültem volna, de ha a félelmeim nem igazolódnak be a leegyszerűsítéssel kapcsolatban, akkor szerintem mindenképpen jól járunk.

  Reply

 • avatar

  Xeper

  |

  [author]Zsiráfnyál (#24):[/author][quote] Ez az új irány. Lassan igazán nevet válthatnának, mert ennek már tényleg semmi köze ahhoz, amiért az emberek szerették ezt a céget.
  [/quote]
  Azért, mert eddig nem nagyon adtak ki másra, csak PC/Mac platformokra, nem jelenti azt, hogy ‘ezért szeretjük őket’. Szerinted hiba nyitni egy olyan irányba (egy kb 20-30 fős csapattal…), ahol vannak játékok közel 2 milliárd (!) letöltéssel? Ez nem jelenti a PC hanyagolását.
  A te megközelítésedben mindenki még Atarira fejlesztene, mert az az igazi. :)

  Reply

 • avatar

  Carter

  |

  A Diablo 3 nagyon jó játék, nagyon jól ki van dolgozva, meglátszik, hogy sok évig dolgoztak rajta. A fő gond a sok közül szerintem az, hogy nincs rendes end-game content ami arra késztesse az embereket, hogy tovább játsszanak vele. Persze ott a Paragon leveling meg az Uber bossok, de egyértelműen látszik, hogy ez nem elég. Lehet, sőt biztos, hogy a játék abba az irányba halad, hogy kiküszöbölje ezeket a hibákat, de ebben a tempóban, ahogy a Blizzard ezt csinálja, nagyon sokan -köztük én sem- nem tudják kivárni. Aztán majd ha egyszer jó lesz a játék vagy visszajönnek, vagy nem…

  Most akkor én is megemlítem, hogy már lassan két hónapja játszom azzal a bizonyos lentebb említett játékkal amit sokan hasonlítanak a D3-hoz. Látva azt a lelkesedést és hozzáállást, amivel az a cég fejleszti a “kis” játékát, úgy érzem, hogy többé soha nem lesz kedvem a D3-al játszani. Teljesen eltérő a filozófiájuk, ami szerintem a játékuk sikerének egyik fő kulcsa.

  A Diablo 3 megérte a pénzét, hiszen 8 hónap alatt 750 órát játszottam vele, viszont nekem ez volt az az időtartam ami alatt ez a content lekötött.

  Csak hogy a témához is hozzászóljak, hát elég vegyesek voltak az érzelmeim mikor megláttam, hogy beharangoztak egy ilyen játékot. Egyrészt kicsit meglepődtem, hogy a Blizzard egy ilyen tőle nem megszokott stílusú játékot ad ki, másrészt viszont arra gondoltam, hogy minigame-nek, pl. utazáshoz tökéletes lehet. Az egyik lentebbi hozzászólásból kiderült, hogy nem pay-to-win lesz, ami azért pozitívum. Na meg hát, “ajándék lónak ne nézd a fogát”.

  Reply

 • avatar

  Wh1te_Rabbit

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#26):[/reply]Szerintem teljesen korrekt játék lett, kirívó hibákkal én nem találkoztam benne, egyedüli bűne, hogy 1000+ óra után már nem tud mit mutatni. Komolyan, ez ekkora gáz? Teli van a gépem most játékokkal, de egyikre sincs egész időm, örülök, hogy nyugodt szívvel rakhatom kicsit félre amíg a többivel is játszok.
  Persze nem kellett volna a kezdetekkor napi 10 órákat tolni és jópár ember a mai napig élvezné! Nem tudom mit vártok, belekényszerítitek magatok a lehető legmonotonabb játékstílusba mert így x %al több xp-t kaptok, meg yal több tárgy esik egy óra alatt. Miért nem a játékért játszotok? Miért kell versenynek felfogni ezt és szándékosan elrontani a játékmechanizmust tökéletesen steril és mérnökien kiszámított monoton körökkel?

  Én ha játszok, akkor fogom magam és amelyik acthoz kedvem van, belevágok, elkezdem az elejéről és bár lehet nem esik csak 1 legendary ennyi idő alatt, de jól szórakoztam! Sose egyedül játszok, úgy teljesen jó, ha pár ismerőssel grindeltek egy kicsit, közbe zenét hallgatok vagy épp TS-en beszélgetek. Ebben teljesen hozza számomra a D2es feelinget, igaz alapvetően sokat változott a játék.

  Persze, gyere már megint a PoE-vel, de szerény véleményem szerint az a játék egy jó ötlet, viszont elég nagy kihagyott ziccer:
  A pénznélküli kereskedés fusztráló és fölösleges, most nem goldot gyűjtesz, hanem tekercseket (amiknek végül is ugyanaz a szerepe, csak máshogy hívják, meg átláthatatlanabb az egész)
  A játék néha eléggé frusztráló, csomó helyen indokolatlanul nehéz és vannak olyan részek, ahol a hajamat tépem (pl a stunnoló/fagyaszt/akármi szörnyeknél ha megállsz támadni akkor befagysz, véged, esélyed sincs, viszont futkározással meg nem ölöm le)
  A többjátékos része eléggé kaotikus, nem egyértelmü az UI, nem tudod épp ki hol tevékenykedik, vagy mit akar csinálni, ráadásul többször volt olyan, hogy nagy nehezen végigcsaptuk 2en a területet, majd a legalsó katakombába kiderült hogy az egyik ürge kipucolta a questet, mivel neki volt már teleportja oda. Hát ‘nyád
  Az idézett lények, meg maga a célzás és a földön lévő tárgyak kezelése is rémálom
  A passzív skillfa meg egy hatalmas ziccer, ha megnézitek, a legtöbb ilyen passzív “skill” valamelyik alaptulajdonsághoz ad csak hozzá, ennyi erővel fixen adhatna minden szinten elosztható pontokat mint anno D2-ben
  Egy csomó questet ellopkodtak, pl act 1 es főboss egy az egyben a diablo 3as butcher képességeit birtokolja. Ráadásul maguk a questek unalmasak, a story se fogott meg.
  Volt még egy csomó dolog, csak már nem emlékszem.
  A tisztázás végett, amikor kijött az open beta akkor kezdtem el vele játszani 3 hétig egy rangerrel, act3ig jutottam, de ott már meguntam az egészet. (így a véleményem is ennek megfelelő) Ha egy mondatban kéne összefoglalnom a játékot: Jó, izgalmas ötletek, de amatőr megvalósítás.

  Reply

 • avatar

  Ohyner

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#26):[/reply]Már meg ne haragudj, de remélem azt te is észrevetted, hogy mekkora hülyeséget írtál. Lényegében a hozzászólásodnak az az üzenete, hogy a Diabló III szar, és igazából senkinek sem tetszik. Az, hogy így kivetíted a saját véleményed mindenkire, legalább akkora idiótaságra vall, mint nem elismerni, hogy mint minden játéknak, úgy a Diablonak is megvannak a hibái. Na meg ez a szöveg, hogy a játék mindig is szar volt, csak most jöttem rá. Ez már elég szánalmas amúgy. Véletlenül sem az van a dolgok hátterében, hogy a rengeteg eltöltött óra után meguntad? Hogy valami újat akartál kipróbálni? Nem, igazad van, szar az egész játék, és igazából mindenki szarnak tartja. Ugyan annyira elvakult vagy, mint az általad fanoknak nevezett idióták, akik merészelnek játszani a játékkal.

  Nekem csak 350 óra körüli játékom van benne, de sem teljesen az enyém, mert a kedvesem is szokott játszani. Játszok a magam komótos tempójába, és bár vannak dolgok amik nem tetszenek, de amikor játszom akkor élvezem. Nekem ez nem átbaszás, nem lehúzás, hogy 14 és fél napot szórakoztam. Biztos lesz ez még több is, de nekem nincs ennyi időm a játékra, na meg van más elfoglaltságom is. Aki meg ezer órák után, azt mondja, hogy átbaszták, és szar az egész, az egy képmutató ember. Persze nem azt mondom, hogy hibátlannak kell kikiáltani, hogy isteníteni kell. Nem, megvannak a hibái ennek a játéknak is, néhány ember többet, néhány ember kevesebbet lát, vagy kevesebbet talál annak. (Nekem például az új skillrendszer tetszik, pedig a többség utálja.) Nem egy játék volt, amire én is azt mondtam, hogy szar az egész, de azokkal nem is tudtam 1-3 óránál többet játszani, még úgy sem, hogy nagyon akartam, hogy jó legyen.

  Tehát szerintem te is, és a többi több száz, ezer órával rendelkező “szarozó” játékos épp úgy elgondolkodhat az értékítéletén, mint azok, akik nem találnak hibát a játékban.

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@MephistoiX (#25):[/reply]Ez csak attól függ, meddig tart ki az ember amellett, hogy márpedig ő 5-10 évet várt erre, és csak azért sem törődik bele, hogy átverték. Két hónapja nekem se tetszett amikor valaki szidta a játékot, vagy azzal jött, hogy “bezzeg a POE”, most meg fizetős világítós koronát veszek POE-ban (d3 RMAH pénzből) és azt várom mikor dől össze a Blizzard-Activision alatt a szék. :) Szerintem elég sokan nem vettünk játékot legalább 5 éve, érthető ha valaki ezek után nem fogja csak úgy félredobni, és kijelenteni, hogy nem tetszik.

  Emberenként változik, hogy Diablo / Blizzard fanság ellenére kinek mennyi ideig tart felismerni, hogy mennyire hülyének van nézve, és mennyire át van verve. Van aki két hét után kiszállt, én 10 hónap után, van aki még most se, meg persze van akinek így is tetszik. Mindegyiket meg lehet érteni, de azért ha bármilyen hivatalos Blizzard Youtube videó / Facebok hír alatt 10 kommentből 8 fikázás, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy még ha nem is a legkulturáltabb formában fejezik azt ki, lehet hogy igazuk van.

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#24):[/reply]Én úgy érzem, hogy pont azok a tehetséges emberek pártoltak el a Blizzardtól a múltban, akiknek a pénzszerzés mellett a lehető legjobb, legszórakoztatóbb és művészi játék előállítása volt a célja, nem csak a lehúzás. A torchlight2-őt lehet támadni a kinézete miatt, de érződik az egész játékon, hogy fő célja a SZÓRAKOZTATÁS, nem a rókabőr meg az, hogy egy játékot daraboljunk szét és adjunk el 3x..

  Valaki írta is, hogy más komplexebb játékokhoz kontinenseket adnak hozzá, itt még egy szaros bugot is fél évbe telik kijavítani és a poe-nek valóban jobb a tárgyrendszere, meg ott nem szedek fel szemetet harc közben mert be lehet normálisan állítani, itt még 4 év múlva sem lehet majd. Emellett hétről hétre jön az új patch, tartalom, skillek, stb.. D3-ban meg mehetek az options-ba beállítani azt a nyamvadt mp lvl-t, mert még mindig elfelejti a beállítást hónapokkal a bevezetése után! Ha megnézem valaki adatlapját játékból összeomlik a grafika a háttérben..mikor volt egy blizzard játék ennyire..??(nem akartam befejezni a mondatot) Nagyon rossz látni, hogy a régi nagy Blizzard címek alatt mit művelnek most. Értem ez alatt a Diablo-t és a Starcraft-ot is..ennyi idő alatt kiadni egy kiegészítőt, míg más fejlesztőbrigádok sokkal komplexebb játékokat csinálnak ennyi idő alatt. Emellett még sértegetik is a régi fejlesztőket, pedig nekik köszönhetik azt, hogy a vállalhatatlan alapverziós D3-at ennyien megvették. Nem az alapverziós D2-vel kéne összemérni, mivel az több mint 12 éves játék, hanem az 1.13-as lod-al, mert még mindig nem érte el azt a szintet, de azért egyre jobb, ezt el kell ismerni. Attól még jól mellényúltak most.

  Ha meg hangot adsz a véleményednek, még meg is támadnak. Elfelejtik az emberek azt, hogy hogyan viselkedtek a játék készítői. Elfelejtik azt, hogy milyen volt a Blizzard.

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  Hát ja… 2020-ig szerintem lesz itt Warcraftos Mario kart, ork-Sims, Diablós Guitar Hero, amit csak akartok. Lehet, hogy ez egy jó kártyajáték, ezt nem vitatom, de hogy a Blizzard ilyeneket csinál, és hogy egy PS3-as Diablo hír fölött / alatt olvasok róla, az kb mindent elmond. Ez az új irány. Lassan igazán nevet válthatnának, mert ennek már tényleg semmi köze ahhoz, amiért az emberek szerették ezt a céget.

  Kezdem úgy érezni, hogy a Diablo3-al még tulajdonképpen jól jártunk. Kinect pl nem kellett hozzá, és nem voltak benne zenés-táncos bossfightok. Ha így folytatják, erre pár év múlva még nagyon jó lesz visszaemlékezni.

  Reply

 • avatar

  l33tus

  |

  Véglegesen átpártoltam a Grinding Gear Games-hez…
  Azt hiszem ez volt az utolsó csepp a hülyeség pohárban :)

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  Az egyik ötletem pont egy igényes gyűjtögetős kártyajáték elkészítése volt elsősorban androidra egy kisebb csapattal, suli után. Hát erről ennyit..de legalább jónak látszik.

  Reply

 • avatar

  eastady

  |

  [reply]@Chob (#20):[/reply]Akkor no para! Akkor nem szóltam, ha erre is van opció!

  Reply

 • avatar

  Chob

  |

  [reply]@eastady (#18):[/reply]A játékban igaz lehet venni pénzért kártyát, de azokat meg is lehet szerezni úgy ha játszol, bár az időbe telik.

  Reply

 • avatar

  Aisein

  |

  Ingyenes dolgoknak ez a hátránya, hogy mindig van olyan dolog, amit csak pénzért tudsz megvenni (mert gondolom lesz), de vicc, hogy valaki már most tudja, hogy milyen pénzhajhász lesz ez a játék. :) Ne így legyen.
  Egyébként jó az ötlet, szép a játék, de a címe nem sok fantáziát tanúsít.
  Nekem tetszik, ha valaki nem szereti az ilyesfajta kártyajátékokat, akkor ne játsszon vele, attól még a Titan nem fog előbb jönni.

  Reply

 • avatar

  eastady

  |

  [reply]@jani091 (#16):[/reply]Jól beszélsz! Egy valamivel viszont nem értek egyet: “free to play”
  Az oké, hogy ingyen csapathatod majd, de ha jó paklikat akarsz, akkor már bele kell nyúlni a zsebedbe!
  Gondolom az alap paklival nem fogunk sokra menni….

  Reply

 • avatar

  antilop

  |

  Én biztosan kipróbálom

  Reply

 • avatar

  jani091

  |

  [reply]@oki86 (#14):[/reply]Tulajdonképpen mi is vele a gond? Szerintem nagyon jó ötlet, már a videóból is látszik, hogy minőségi munkát végeztek a srácok. Remek játékmódok, jól is néz ki, ráadásul free to play. Meg szerintem elsősorban nem is igazán PC-re szánják, hanem tabletekre, meg okos telefonra effélékre (nem értek ezekhez). Rengeteg fejlesztő készít olcsó, egyszerű kis játékokat, akkor a Blizzard miért ne tehetné meg?
  Nem süllyednek ők sehová, csupán alkalmazkodnak a felhasználók igényeihez
  Meg egyébként is, ha nem érdekel nem kell vele játszani. Nem lehet mindig dollármilliós játékokat készíteni.

  Reply

 • avatar

  Chob

  |

  Most őszintén mi a konkrét problémája az embereknek ezzel? Ez nem a Titan, Free to Play , vagyis ingyenesen játszható. Blizzard kártyajáték ami biztosan szuper lesz, figyelembe véve azt is, hogy ők is csapatták a Magic the Gatheringet.
  Egyszerűen nem értem mi a rossz most ebben amiért hurrognak a népek.

  #oki86 Talán téged megfenyegetett valaki azzal, hogy ha nem játszol és rakod fel a gépedre majd akkor elkapnak és neked annyi?

  Reply

 • avatar

  oki86

  |

  Nem hittem volna h a blizzard tudd mélyebbre süllyedni…
  Ez 1 rakat szemét! Telora jó,de ennyi!

  Reply

 • avatar

  Linkin

  |

  YUGIOOOOOOOOOOOOOOH! Téged hívlak-választalak sötét mágus vagy mi volt benne XD sok kártya játék mellett mi újat tudnak mutatni ötletek terén majd? mert az h wow-os warcraftos dolgok lesznek benne hááát juj nem petéztem le :P mondjuk lázba sem hozott ez a game^^

  Reply

 • avatar

  daneee

  |

  Ahogy, az egyik videóban is láthatjuk… táblagépen is nyomatják… gondolom ezért is csinálták.. gondoljatok csak bele utazás közben nem is rossz időtöltés… szerintem nem rossz ötlet, nem egy diablo3 vagy starcraft2 szintű játék, de nem is annak szánják!

  Reply

 • avatar

  eastady

  |

  [reply]@ (#9):[/reply]nem, nem az! :)

  Reply

 • avatar

  moccanat

  |

  Egy kék a fórumról: We really focus the game on being fun first and foremost. You can get in and have fun with it, playing and building decks, for as long as you like. You can buy and open packs to gain cards, but you can also win the same packs just by playing other people.

  Reply

 • avatar

  Szom

  |

  Ugye ez nem az a bizonyos Titan Projekt?

  Reply

 • avatar

  chaoslord3

  |

  Egy kicsit csalódott vagyok… Kártyajáték?… csak ennyire futotta? Inkább csináltak volna Warcraft 4-et, bár abból nem lehet elég pénzt beszedni, így hát minek azt megcsinálni. :( Mind1, de hát ezt tudtuk, hogy pénz beszél, kutya ugat….
  Amúgy az a baj hogy a WC4 storyját már kimerítették azzal a bizonyos elfuserált WoW-al (nekem nem tetszik a játék alapból nem szeretem, remélem a WoW fanok nem esnek nekem ezért) így az én sajnálatomra meg szerintem jó pár emberének sajnos nem lesz WC4.

  Reply

 • avatar

  SaltyDaveIV

  |

  Újabb Activision pénznyelő…

  Reply

 • avatar

  silencemonthy

  |

  [reply]@vestificus (#3):[/reply]Nem lesz ez annyira ingyen, mivel a lapokat az alappakli mellé euroért kell megvenni.

  Reply

 • avatar

  antilop

  |

  [reply]@vestificus (#3):[/reply]igen

  de az alap pakli mellé nehéz lesz szerezni plusz lapokat és ha akarsz vehetsz valódi pénzért is lapokat.

  mint a https://www.hkkonline.hu/login?refer=DVTPVYG oldalon

  Reply

 • avatar

  silencemonthy

  |

  Ez még meglepetésnek is kevés lett volna, hát még így hogy 2 hete beharangozták….

  Reply

 • avatar

  vestificus

  |

  “free-to-play digital strategy card game”

  van amit ingyen ad a blizzard???

  Reply

 • avatar

  Hallucin

  |

  Ezek alapján a tippem a következő játékukra:

  World of Snake – A klasszikus snake játék, csak most egy Onyxia fejű kígyót irányíthatunk és változatos külsejű Tokeneket kell összegyűjtenünk, izgalmas négyzet alakú pályákon!
  Gyűjtsd össze az összes TBC-WOTLK-Cataclysm-MOP-ból jól ismert Tokent, hogy beválthasd őket a World of Flipper BETA kulcsai egyikére!

  Patch:1.1 – Kígyó sebessége 95%-al csökkentve.

  DLC: Összes Token unlock – 49$

  Reply

 • avatar

  eastady

  |

  Én ezen kicsit ledöbbentem. Nem is tudom, hogy igazából mire számítottam, de……. nem egy kártyajátékra!
  Nem azt mondom, hogy rossz lesz, de tényleg valami mást vártam!
  Mellesleg marha jól néz ki, szépen meg van csinálva, de nem tudom ez mennyire fogja lekötni az embereket! ;)

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.