PS3 apróságok tisztázva

Professor J . Hírek 863

Josh Mosqueira, a Diablo 3 konzolra fejlesztésének egyik tagja nyilatkozott a PS3-s Diablo 3-mal kapcsolatban:

 

 • Nem lesz RMAH a konzolos Diablo 3-ban, mert problematikus lenne a kivitelezése.
 • A Diablo 3 nem csupán Sony konzolokon fog megjelenni, a későbbiekben elképzelhető, hogy Xbox-n is játszhatjuk majd.
 • Ismételten megerősítették, hogy a Diablo 3 konzolos verziója offline is játszható lesz.

“It’s so much fun,” Joshua Mosqueira, the game’s lead designer, said when I asked how the couch co-op played. “On a big couch, with four of your friends, drinking beers, it’s almost like a party atmosphere. There’s this really awesome social moment with a legendary drop, and everyone is cheering. It feels very collaborative.”

There was some question about the offline play of the game, something that’s impossible in the PC version of Diablo 3. It was confirmed to me that the game will be playable offline on the PlayStation 3.

Which leads to some other changes, namely the removal of the real money auction house. “The ecosystems on the PC and console are very different,” Mosqueira explained. “There were some technical reasons we had to go with offline, but again once you have an offline experience, even if we wanted to bring in the auction house, it just becomes problematic. How do you validate? How do you make sure there is no duping or any of that stuff?”

 

Forrás:

Comments (28)

 • avatar

  Thendor

  |

  Én még egyelőre nem játszom. Azt mondtam, majd akkor veszem meg ha offline lesz a singleplayer. A Diablo 3 hivatalos oldalán fent volt, hogy az 1.08-as patch-el már az is lesz. Most akkor ebből nem lett semmi?

  Reply

 • avatar

  SevenHorse

  |

  [reply]@h4ri (#23):[/reply]Szia
  Hát ez igy van.Én is vissza mennék d2 re.Ha lessz party szoljatok ott a helyem :DDD Más: Azért azt meg nézném vazz hogy fejlödnek a karik rmah nélkül??? Igy is kurva nehéz szerintem egy honap után be fuccsol mert az amcsiknak el megy a kedvük tölle. Nem tudnak vásárolni cuccot,nem tudják fejleszteni a karikat ergó megy a kukába a játék kb 1 hónap alatt.Van amcsi accom is és látom a goldos ah alig mozog. Mert potyognak az itemek mindenki teli van és el adna.Persze arany árért mindent senkinek nem kell semmi.alig lehet el adni bár mit. Szoktam figyelni mennyien játszanak. Nap közben jó ha fel megy 1000 játékosra, úgy 17-21 ig kb 3000 aztán vissza esik 1000 alá. De még ezt a kis mennyiségű játékost is képtelenek ki szolgálni a serverek.Állandó lagg stb stb. A d2 ben legalább meg szoktuk.:D Egy cimborám azt mondta: Bár mi változhat a játékban de a lagg örök.:D Egy otvar geci ez a d3 :D Már csak meg szokásból nyomom nem a játék kedvért.

  Reply

 • avatar

  AcidPapa

  |

  [reply]@eastady (#25):[/reply]Lehet, hogy nem csak PC-n megy a warez, de ott a legérezhetőbb. Az eladások 90+%-át a konzol teszi, 100-200 ezres eladások mellett én is csak ilyen játékokat adnék ki pc-re. Nem csoda, hogy konzolra fejlesztenek mindent.

  Reply

 • avatar

  eastady

  |

  [reply]@AcidPapa (#24):[/reply]Gondolom Te még soha nem warezoltál semmit! ;)

  Mellesleg nem csak pc-n megy a warez…….. sőt!

  Reply

 • avatar

  AcidPapa

  |

  [reply]@MephistoiX (#1):[/reply]Amíg PC-n mindenki warezol, addig élvezzétek csak a szarul portolt játékokat!

  Reply

 • avatar

  h4ri

  |

  [reply]@MephistoiX (#22):[/reply]Ez így van, mivel nem havidíjas, tulajdonképpen tökre mindegy nekik, hogy játszol-e vagy sem, és ez a gáz az egészben, mert így is megéri nekik.
  Sajnos mikor majd kidobják a kieget, azt majd ti is megveszitek, és én is, pedig már a hozzáférésimet is odaadtam egy pajtásomnak, mert nem játszom már vele, annyira nem tud lekötni, viszont ha lenne annyi időnk haverokkal, hogy összehordjuk a gépeinket simán leülnék át D2-őzni egy-két éjszakát.

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  [reply]@hatalomxy (#21):[/reply]Teljesen mind1, hogy mi lesz, miután megint x millió ember megvette a játékot. Játszik majd vele 5-10 ezer. Már tudják a Blizzardnál, hogy nincs értelme RMAH-t se erőltetni, mert a tömeg nagy része hamar megunja majd és nem fog játszani, de egyszeri alkalommal rengeteg pénzt lehet bezsebelni ebből. Szomorú ez egy ilyen nagy múltú cégnél, de ez már rég nem az a Blizzard és szerintem ők maguk is így fogják már fel az egészet. Látják, hogy a D3 nem sikerült addiktívra, de jól el lehet adni és ez a lényeg.

  Nem véletlenül az itemizáció a téma már ezer éve. Képtelenek voltak x év alatt egy jó rendszert kitalálni és ezzel ölték meg az egyébként nagy potenciállal rendelkező játékot. (meg persze Matt Uelmen nélkül sztem nincs Diablo-s atmoszféra, csak unalom..)

  Reply

 • avatar

  hatalomxy

  |

  [reply]@h4ri (#20):[/reply]Hát igen, de leginkább az csípi a szememet, hogy a Pc-sek azért eléggé lázadoztak a folyamatos online kapcsolat miatt, és a Blizzard valljuk be, magas ívben tett rá. (és még szépen fogalmaztam) Mivel ér többet egy konzolos, mint egy Pc-s? Pláne a híres Pc barát Blizzard-nak?

  Reply

 • avatar

  h4ri

  |

  [reply]@hatalomxy (#12):[/reply]És mivel ott nem lesz RMAH, így ez nem is lesz “akkora probléma”. Valamit meg kell mutatni pluszba a PC verzióhoz képest, különben ki venné meg még egyszer egy olyan platformon, amin valószínűleg soha nem fogja tudni úgy tolni, mint PC-n.

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@Xeper (#15):[/reply]Igen XD

  Reply

 • avatar

  Szotyi

  |

  [reply]@Xeper (#17):[/reply]Szó nincs arról hogy a szerverekre kennék bármit is, miután a lag vagy kihagyás bárhol, bármi hibájából bekövetkezett, mint írtam is ( net kihagyás pl. villámcsapás, viharkor, szerelik az utcában a netet stb., áram szünet, nem otthon játszol stb., stb… ), ezeket írd már meg legyél szíves hogyan védi ki a Blizzard szervere ? :D:D:D Na most amikről írok, legkésőbb 2 hetente egyszer előfordulhatnak. A gépemen totál mindegy mi hogy van beállítva, és hiába atom erős, illetve a netem is hiába 30/30Mb-s ha ezek bármelyike egyszer is bekövetkezik ! Hogy mennyire nem akarom bárkire kenni a dolgot, elárulom, az idegeskedés elkerülése véget nem is indítottam HC karit pont ezek miatt miután ebben a játékban nincsen így semmiféle létjogosultsága a Hardcore módnak úgy ahogy az régen D2-ben volt.
  Mondjál már egyetlen olyan dolgot, amit az állandó online állapot jobbá tesz, annál mintha csak időnként kapcsolható lenne az online ( AH-ban való böngészéskor, vagy csoportozáskor ) ! Vagy azokat a hibákat amikről írtam, azok ellen miként védi Blizz. állandó online esetén a HC karikat ?
  Hogy mennyire igazam van, annak bizonyítékának tartom továbbra is a cikket, miszerint : “a Diablo 3 konzolos verziója offline IS játszható lesz”, magyarán simán megoldható lett volna ugyanezen megoldás PC esetében is mindenki maximális megelégedésére !

  Reply

 • avatar

  Xeper

  |

  [reply]@Szotyi (#16):[/reply]Tapasztalatom szerint HC nem olyan vészes, leginkább saját oldalon dől el a lag. Nekem viszonylag erős konfiggal, normális nettel soha nem lagol a játék (nem volt másodperces kiesésem soha 500 óra játék mellett). Érdemes elgondolkozni azon, hogy megfelelő szintre van -e beállítva a játék grafikája, elég RAM van -e a gépben, illetve megy -e a háttérben valami, ami az adott sávszélesség mellet korlátozó tényező lehet… jaaa a legkönnyebb a szerverekre kenni. Az első néhány nap óta nem azok jelentik a problémát.

  Reply

 • avatar

  Szotyi

  |

  Amíg lesz 1 ember is aki vásárol az RMAH-ban, addig nem lesz kapcsolható az offline. Addig megy a laggolás, net miatt elhalás, hetente karbantartás, gyenge dobási arány hogy hátha költekezésre szánjuk el magunkat, botosok stb. Vagy említhetném a hardcore módot, ami felesleges, hiszen az első net kihagyás, vagy áramszünet határozza meg így a karakterem életét. Az állandó net pont az ellenkezőjét jelenti, mint amit ígértek. Bőven elég lenne egy kapcsolható net, ami akkor aktiválódik, mikor belépek az AH-ba, vagy másokkal akarok játszani. Így akárhányszor belépek, percekig nézhetem míg felmegy a Blizz vérnyomás szint mérő csíkja a mana mellett. :( Sajnos még a csalók is csak hozzák a pénzt, megveszik ki tudja hányszor a játékot, mert kidobják őket, illetve generálják az AH forgalmat olyan tárgyaikkal, amit csak annak dob ki a gém, akinek napi 24/24 órában megy 5db D3-a külön gépen. Próbálja már valaki feltörni a gémet akkor, ha csak offline játszom, az meg hogy ki hogy csal magában otthon, az hol érdekel engem miként rontja el a saját játékélményét. Amúgy pedig negyed szerver kapacitás elég lenne nekik, ha nem lógna mindenki online-ban állandóan rajtuk. Ezzel kb. megspórolhatnák azt amit az RMAH-n megkeresnek, csak éppen így lényegesen jobb lenne a játék… Ez a konzolos offline bizonyíték csak, hogy marhára nem elengedhetetlen az annyira erőltetett online.

  Reply

 • avatar

  Xeper

  |

  [reply]@TheMageTalRasha (#10):[/reply]Jelenleg tudtommal nincs D3 warez verzió. Az offline is játszható PS verzió megjelenésével ez változhat (szerver oldali logika is benne lesz, szerintem meg fogják tudni oldani a PC-re konvertálást, vagy esetleg egy szerver oldali PS verzióval…).

  OFF: fogadásból írod külön az összes igekötőt? :)

  Reply

 • avatar

  eastady

  |

  [reply]@hatalomxy (#13):[/reply]nincs

  Reply

 • avatar

  hatalomxy

  |

  Amúgy szerintetek most sincs rá esély, hogy kapjunk végre egy single offline verziót, hogy betömjék a szánkat?

  Reply

 • avatar

  hatalomxy

  |

  [reply]@h4ri (#11):[/reply]Lehet, hogy lennének Pc-n tört szerverek, sőt biztos. Viszont a PS-sel sokkal egyszerűbb a dolog. Csak ki kell chipp-eltetni és máris játszhatsz ezerrel a warez verzióval. De azért mindig a Pc-seket kell szivatni, nehogy már egyszer valamiben nekünk legyen jobb.

  Reply

 • avatar

  h4ri

  |

  Azért meg lehet érteni ezt a döntést is. Én is hiányolom az offline módot, meg a lan-t rohadtul, de abban azért megegyezhetünk, ha bekerülne a kliensbe a szerver rész is, 2 hónap múlva már indulnának a tört szerverek százával. Nem tudom konzolon ez hogyan megy, soha nem vonzott a dolog, de gondolom ott ugyanez már nem kivitelezhető, az pedig, hogy offlineban hogyan editorolja valaki a karakterét, aminek az ég adta világon semmi máshoz nem lesz köze, nos, hát nem tökmindegy?

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  Szép hozzá szólások. Annyit tennék hozzá hogy az online karakterek biztosan szerver oldalúak lesznek, tehát azt nem tudják meg hekkelni. Ha valaki csal egészségére, csak a saját játék élményét rontja. A pc-sek közül pl a mai napig többségben vannak a legit játékosok mint a cheaterek. Ezt onnan veszem (diablo esete végett) hogy én pl napi szinten járok d2 open bnetre és ott is csak legit játékosok játszanak, igaz be téved néhány csaló és editorolt játékos de azok instant bant kapnak a játékot hossztoló személytől. Online-ban a semilyen formában nem lehetséges editelt karival játszani, csak lan és open bneten. Szerver oldalú játéknál ( aka Realm) nem lehetséges, mivel a karik és a holmijaik a szerveren vannak. Mint tudjuk azt meg nem lehet editelni, s így az akuciós ház sincs veszélyben emiatt.
  Offline-ban meg open bneten meg lanban pl az ah funkciókat prem törölni kell és kész is. annyit tudok hogy az ah felülete az kliens modulon belül van, de a funkcióját csak is baneten lehet használni, mert szükséges hozzá az érvényes cd kulccsal rendelkező account és authenticator, tehát a warez verziót használok sem tudnák használni. Mert ugye ehhez kell egy product key és a bnet account, hogy onlineban ehhez hozzá férjen. A dupeolás offline-ban? ennek soha semmi értelmét nem láttam mert semmi hasznod nincs belőle :D miért? nem tudod eladni ah-ban, legfeljebb vendornak tudod eladni, vagy open bneten vagy coopban oda adod másnak ingyen. (valós pénzért úgy sem venné meg senki XD)
  Ami a meg a fekete kereskedelmet illeti a Blizzard rögtön azzal inditott mikor ki derült az ah funkció, be kerül a játékba, hogy minden 3. féltől származó kereskedelem ellen fel lépnek majd. Milyen érdekes a JSP tele van floodolva D3 cucokkal xD. Ami azért is vicces mert egy prezentációs videóban láttam ahol a blizz külön ki emelte a jsp- ellen szenvét, és még sem csináltak semmit.
  Egyet értek abban, ha most sok Pc-s hangot ad a nem tetszésének elvégre ez valamilyen szinten át verés is, mivel te fizetsz 15%-ot még a gold ah-ban is eladásonként, és az rmah-ban is le kapnak egy picit, feedeled a blizzet, lagos a szerver, hc karik hullanak mint a hó, több millió játékos irt már bnet fórumokra, hogy kérik az offline modot. Jönnek a troll kommentek hozzá, a blizz ignorál.
  És eközben szépen húzzák tovább a játékosokról a pénzt, miközben be jelentik, hogy konzolon lehet majd offline játszani ^^. Ennyi erővel a konzol verziót is force DRM-eshithették volna aukciós házzal együtt :D megnéztem volna mennyi eladást produkáltak volna, ezzel így :D Én szeretek onlineban is játszani sosem elleneztem, de nem mindig vagyok net közelben, mert eléggé utazós életformám lett a munkám miatt, és sajnos az atlanti óceán kellős közepén nincs fix internet kapcsolat, hogy elüssem az időt a kedvenc játékommal xD. De hát ezt sem érdekli senki a blizznél :D. Ahogy nagyon sok minden más sem :P

  Reply

 • avatar

  Saluki

  |

  [reply]@JSaN (#7):[/reply]Sajnos az alap hogy Dasboard quitnél a konzol nem ment, tehát ha előtte átadsz valamit online játékban az nálad is megmarad, vagy visszatöltesz egy régi mentésedet pendriveról és akkor is nálad maradt a cucc. De sajnos már a mentéseket is feltörték, tehát ha kicsit utánaguglizik valaki akkor bárki mentését amit az internetről letölt, egy programmal PCn meg tudja csinálni sajátjának. Ezt a Sony nem tudja befoltozni! És sajnos a konzolos Borderlands2 höz van heroeditor is. Asszem annyit csinált a Sony hogy a lvl cap 50re leveszi amivel több van a karin de a + skillek például megmaradnak és a bugolt fegyvereket is használják másolják sokan. Így nem lesz értelme játszani a Diabloval. Pedig a HC miatt lehetne értelme, de ha nincs online mentés akkor nem ér semmit…

  Reply

 • avatar

  azrael

  |

  Röviden tömören szakadjon rájuk egy mázsa sz.r. Ez már egyszerűen tényleg szemétség amit csináltak….. forr a vérem… 6 év dio 2 után ezt élem meg hát szégyen…

  Reply

 • avatar

  JSaN

  |

  [reply]@Saluki (#5):[/reply]Azert ne keverd a PC-t a konzolal ilyen teren. Ok hogy pc hero editor meg win programokkal meg csinalsz barmit, ezek a konzolon nem mukodnek teljessen zart rendszer. Raadasul ha netan megis lesz ilyen lehetoseg, es lebuksz az egesz sony acc megy a levesbe, annyit nem er a dolog.

  Reply

 • avatar

  rszollosi92

  |

  [reply]@Saluki (#5):[/reply]A Diablo 2-ben is megvolt oldva az online offline szétválasztás, így nem értem hogy mi a probléma… Amúgy ez az egész amit művelnek a Diabloval (isten igazából az egész játékiparral) egy szörnyen nagy vicc… olyan alap címeket amelyek tényleg PC exkluzívak voltak sorban vágnak tönkre a konzolosítással… folyamatosan végzik ki a rétegjátékokat és mindenki megy a kroszplatformkezsölszardeazértjómertellehetmégadni fele… (lásd: BF3, SimCity, Diablo, COD és sorolhatnám….)
  Amúgy meg életem legjobb LANjai a Diablo 2-vel voltak… kár hogy a 3ban már ezt is elvették tőlünk…

  Reply

 • avatar

  Saluki

  |

  A konzolos verzió igazi kérdése hogy az online és offline karakterek külön lesznek e választva. Ha megcsinálnák hogy a karakterek csak a szerveren vannak elmentve és nem a konzolokon, akkor érne is valamit az egész. (nincs lag, nincs bot, nincsenek pénzért vett cuccok) Ha a gépen lesz a mentés, akkor viszont az első naptól menni fog a dupe meg kb. 1 hét múlva meg már a hero editorral kreált 9999999-es szintű karik rohangálnak majd nemlétező iszonyat cuccokkal. Szóval én nem irigyelném azt az offline módot :S

  Reply

 • avatar

  hatalomxy

  |

  [reply]@MephistoiX (#1):[/reply]Abszolút egyetértek Veled. Nekem megvan eredetiben a játék, de azért ezúton is szeretném megköszönni a Blizzard-nak, hogy nekünk Pc-seknek, csak online mód van a konzolosoknak meg simán megy offline is, és ne jöjjön senki a warez-zel, mert konzolon sokkal könnnyebb warez-olni, úgyhogy erről ennyi. Szóval köszi Blizzard:S

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  [reply]@CalebForeva (#2):[/reply]Engem személy szerint nem zavar az RMAH, meg az sem, hogy kell net a játékhoz, de sokakat igen. Aki csak offline akar játszani, az játszhatna uúgy pc-n is mint ps3-on és nem férne hozzá a battlenet-hez, valahogy lehetne ezt szabályozni, nem pedig a konzolosokkal “kivételezni”, mert róluk nem lehet már több bőrt lehúzni az RMAH hiánya miatt. A PC-seknek nem adnak választási lehetőséget. Persze nem gondolom azt, hogy ez könnyen megoldható úgy, hogy ne legyenek belőle gubancok, de volt pár évük gondolkozni.. Nem játszok hc karakterrel, meg nem érdekel h ki mit mennyiért vesz. Miközben írtam, elvonatkoztattam magamtól, mert ettől függetlenül szerintem felér egy hadüzenettel(már majdnem hibaüzenetet írtam:D) amit a Blizzard csinál most, de majd meglátjuk mi lesz belőle.

  Reply

 • avatar

  CalebForeva

  |

  Tudsz venni fegyvert 250 euróért, de ugyanannyiért el is tudsz adni. Engem effektíve az online only rész nem zavar, mert gyakorlatilag már olyan időt élünk, hogy ha elmegy a net, megáll a világ…pont valamelyik nap néztem, hogy jelen pillanatban fenn van 6 játék a gépemen és mindegyik net kapcsolatot igényel. Az AH és az RMAH is csak így érhető el, nem beszélve a public game-ekről, illetve arról, hogy így tudják a legjobban védeni a warezolókkal/csalókkal szemben a játékot. Jó, tudom, vannak botok így is, de képzeljük el, mi lenne, ha még ez a védelem se lenne meg. Biztos baromira élvezhető lenne egy teszem azt tunngle játék, ahol a társamnak van ötmilliárd dps-e, mert a custom hero editorban csinált magának egy olyat. Nem beszélve arról, hogy akkor már item editor is lenne, és így a játék végképp elvesztené az értelmét. Hogy a PS3 verzió offline is játszható lesz, nekem csak annyit mond, hogy a játék (ps3 verzió) kijövetele után kb. 2-3 nappal már lesznek olyan kommentek egyéb konzolos fórumokon, ahol a “shit/noob blizzard” ebbe a “broken/beta” játékba nem tette bele az AH-t, így farmolhatom a sok szar itemet, egyik se jó, bezzeg a pc-seknek milyen könnyű dolguk van…

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  “Ismételten megerősítették, hogy a Diablo 3 konzolos verziója offline is játszható lesz.”

  Ezzel már tényleg kihúzzák a gyufát, ez felér egy arcon köpéssel a pc-sekkel szemben. Nekünk meg itt az RMAH, vehetünk fegyvert akár 250 euro-ért egy játékban, cserébe még el is nézzük, ha valamelyik hc karakterünk egy lag miatt hal meg. Hát nem is tudom..nekem valahogy ez az egész konzolos mizéria már alapból a könyökömön jön ki, mert amíg nincs generációváltás a konzoloknál, addig a játékok nem fejlődnek és még azt hangoztatják, hogy a konzol erősebb hardver-rel rendelkezik.(a fenét..!)

  A konzolok miatt ölték meg a Dungeon Siege 3-at és most a Sacred 3 is egy konzolos sz*r lesz. Még a Skyrim fő hibája is a konzoloknak köszönhető, a borzalmas UI-ja, szerencsére már van mod rá. A SNES volt az utolsó konzol, amit szerettem, akkor még nem arról szólt, hogy egy pc-re való játékot hogyan tudunk eladni borzalmas irányítással és hogyan lehet visszatartani a játékipart a fejlődéstől éveken át.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.