PTR videó és kékek

Dyingsoul . Hírek, Patch, Videó 799

A következő videóban a PTR-en már meglévő jelentősebb új funkciókat vehetjük szemügyre működés közben. Legfőképpen azoknak ajánlom, akik nem tették fel a PTR klienst de mégis kíváncsiak az újításokra.


A hivatalos fórumon már régóta szeretnénk Diablo 3-as témájú avatarokat látni. Lylirra szerint ezen a weboldalért felelős csapatuk dolgozik és bár nem tud időponttal szolgálni, de várhatóan több Diablo3-as avatarra is lehet majd számítani.

Diablo 3 Avatars Coming to the Official Forums
D3 forum avatars are definitely something we want to do. I can’t speak to a specific timeline, though, since that’s something our web team is owning. :) (forrás)

Másik posztban a Nephalem Valor és a droprate kapcsolatáról volt szó: 5-ös stack kell ahhoz, hogy a kulcsok, tervek és demonic organs-ok essenek. Mp szint szerint pedig a következő a droprate: 5% MP0-n, 10% MP1-en, 20% MP2-n és így tovább MP10-ig.

Nephalem Stacks and Drop Rates
Playing on Inferno with a full five stacks of Nephalem Valor is required in order for the keys, plans, and demonic organs to drop. Assuming you have five stacks of Nephalem Valor, the drop rate of keys, plans, and demonic organs is 5% on MP0, 10% on MP1, and 20% on MP2, all the way up through a 100% drop rate on MP10. (forrás)

Időről időre téma a fórumokon a Magic find működése. Lylirra elmagyarázza, hogy az mf a tárgy milyenségére van hatássa: a droppolt item legendary, 6 affixes, 5 affixes, 4 affixes stb. Az affixek minőségét viszont nem befolyásolja: ha a droppolt itemen 100-130 strength lehet például, akkor az mf nem fogja befolyásolni ezt a stat értéket, nagyobb mf-el sincs nagyobb esélyünk a 130 str-re.

How Magic Find Works
How magic find works is a question we see on the forums from time to time. It’s not the most intuitive stat, but there are some places to find out more information about it that I’ll link below. To answer your question, though, Magic Find increases the chance that an item will be magical (i.e. legendary, 6-affix, 5-affix, 4-affix, etc.) when it drops, but it does not affect drop rates in any way or item stat ranges (i.e. when an item roll determines it will have 100 – 130 strength, Magic Find does not help increase the amount of Strength).

You can find more information about Magic Find in our game guide, and DiabloWiki has a great section on it too. (forrás)

Mint ahogyan a diablo3.hu-n, úgy a hivatalos fórumon is vannak viták arról, hogy mennyire jó vagy rossz a játék. Lylirra arról beszél, hogy amikor a játékról formálunk véleményt, akkor se menjünk el személyeskedés/sértegetés irányába, ha a másik félnek nincs igaza, nem értünk egyet vele vagy éppen nem megfelelően fejti ki véleményét. A lényeg az, hogy akár kritizáljuk, akár védjük a játékot, mindezt konstruktívan és normális hangnemben tegyük.

Positive Attitude is Essential when Defending the Game
Just gonna put this thought out there:

Even though you may think you’re doing the right thing by standing up for a game you enjoy, sometimes it’s just as bad (if not worse) to poke fun at the people who feel differently.

It’s really not about the message, more the delivery. Love or hate Diablo III, you’re welcome to express your opinion provided you do so a) constructively and B) civilly. This applies to players who wish to criticize the game, as well as those who wish to criticize the players who criticize the game.

Trick of the trade: focus on the issues, not the people. It’s much easier to have a discussion when you’re debating the value of ideas rather than the value of an individual. :) (forrás)

Comments (34)

 • avatar

  szalontai

  |

  [reply]@ (#33):[/reply]Nekem van egy csodaszép kis sc wizardom, soksok belefeccölt energiával. Untam én is, mert monoton volt, meg a játék egyenlő volt az ah-val.
  Aztán gondoltam egyet és elkezdtem húzni sc-n egy wd-t. Dingelte a 60at és ott áll.
  Aztán kipróbáltam a hc-t. Nem volt HF ring, nem volt pénzem, nem volt stashem, semmi. Szépen komótosan, óvatosan feltoltam 60ra. Na mondom amit eddig összeszedtem (kb 5-6misim volt) akkor ebből szépen veszek cumót neki és jó lesz. Aztán jött a nagy pofon, hogy egy csuka amin van 60allres, 60str, 60vit és még movement speed is(itt szűrést sem állítottam be, hogy legalább mennyi) az 2-3millánál kezdődik. wtf?
  Akkor sapi amin van str,chc és socket nem is tudtam venni, most sikerült bemákolni biddel fél misiért egy 120vit 4chc és socketes sapit.
  Minden sárgát felveszek, a kékeket is megnézem, mert egy kék öv is érhet fél misit. Szóval nagyon nagyon más világ. Plusz mivel nem értek a barbihoz (és a net alapból sc barbi buildekkel van tele), így próbálgatok. Szóval engem ez leköt, ezért merem ajánlani másnak is. Annyira,h szegény wiz már régóta nem futott semmit.És annyira nem érdekel, hogy adom el az aranyat is, meg a wiz cuccait is rmahban.
  A tdm-re meg nem tudok mit mondani, csak #&@ karakterekkel tudnám leírni mit érzek a blizz iránt….

  Reply

 • avatar

  Hartrog

  |

  [reply]@szalontai (#32):[/reply]Köszi a tanácsot, én is vágom milyen plusz feelingje van a HC-nak. De nem vonz. Ismerem magam, a játék ott is ugyan olyan monoton lenne nekem (pórbaltám is), ez a monotonitás pedig figyelmetlenséget vonzhat be. Több 100 óra játékidőt nem fogok beáldozni azért, h minimálisan nagyobb kihívással nézzek szembe. Különben sem azzal volt a bajom, h a mobok milyen gyorsan fekszenek. Nem ez zavar, hanem a játék tartalmának hiányosságai. Illetve, h megvezettek 2 éve amikor a TDM-el reklámozták a játékot… :-(

  Reply

 • avatar

  szalontai

  |

  [reply]@ (#31):[/reply]HCHCHCHCHCHC
  és majd a1 mpl1-en izzadsz, mert nem bírsz venni egy értelmes sisakot, vagy csukát.
  És lehet mondani,h a lag. Úgy kell megcsinálni a karit,h kibírja a lagot is (sajnos mostanában napi 1x van egy 5-15mps lagom).

  Reply

 • avatar

  Hartrog

  |

  Sziasztok!
  Szerintem lassan 3 hónapja a játék felé se bagóztam. Beléptem, ugyan úgy lenyomok mindent, mindenkit… Két kör, 8 legendari, és még mindig semmit sem érnek. Annak örülök csak, h a gearem értékállónak bizonyult.
  Amiért ide írok az az, h bár szépen csiszolgatják a gamét, illetve jó pofa, h festés, transmog, hasonlók lesznek… Viszont a sok elégedetlenkedővel kell egyetértsek. Még mindig nincs end content. 3 hónapja bedobták a szánalmas free for all arénát, ami azóta is használhatatlan 0. Legalább random hívná be az embereket, h ne kelljen könyörögni ellenfelekért. Akkor elvetették a team death machet, ami lássuk be adott volna okot a csapatoknak, fejlődésre, farmolásra és farokméregetésre. De azóta se semmi hír, h mit találnának ki helyette…

  Szép játék, jó játék, de így tipikusan az a game, amit 2-3 hetente elővesz az ember 1-2 órára és utána köszöni szépen… Pedig tudom, h tudnám szeretni, kifejezetten élvezném az arénát. És tudom, h ezzel nem vagyok egyedül. Nincs mit, és nincs mi másért farmolni… :-(

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@neu5 (#29):[/reply]Jól látod.

  Reply

 • avatar

  neu5

  |

  [reply]@balu840202 (#28):[/reply]Ez mind szép és jó, csak az a helyzet, hogy az emberek jó része szimplán beírja ugyanazt a negatív véleményét minden egyes hír alá. Tehát, nem baj az ha ötleteket adna vagy ilyesmi, csak szerintem ennek nem ez lenne a megfelelő formája. Nyit a fórumon egy új csevegőt. Leírja a gondolatát hasonlóan, mint te, hogy ide lehetne írni az ötleteket amiket továbbítanánk egy közös jól megfogalmazott angol levélben… De ne itt és ne minden hír alá írja be ugyanazt a dolgot, ami igazából szerintem az emberek jó részét nem érdekli és még a hírhez sincsen sok köze… Ha én látom rosszul, akkor javítsatok ki kérlek!

  Reply

 • avatar

  balu840202

  |

  Sziasztok!

  Csak annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy sokan nem perfect angolok. Pl én is középszinten beszélek angolul, de írásban nem vagyok túl jó, és nem szivesen irogatnék be a hivatalos fórumba… Meg gondoljatok csak bele, ha mindenki mindenféle szar ötlettel nekimenne a hivatalos fórumnak… Káosz.
  Épp ezért kellene itt megbeszélni az ötleteket és a tényleg jókat továbbítani –persze jól megfogalmazva, érthetően leírva – a hivatalos fórumra…

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@Dyingsoul (#25):[/reply]Bár ez lenne a legnagyobb gond amúgy a játékkal. Hozzáteszem azért olyan ordító problémák nincsenek benne, egyszerűen csak azt érzem mostanság már, hogy kijátszottam. Ilyenkor átlépek az SC2-be, és ott látom, hogy minden fér bele simán még. Pl az Arcade játékok, a ligák és miegymás. Mindez beleférhetne a Diabloba is. Például egy ladder lista, jóval átgondoltabban… szerintem mehetne. És még miegymás… Na mindegy, ezért a fejlesztőknek kellene tenni.

  Egyelőre marad ez az alap gondolat, amit úgy tűnik akkor sokan osztanak: “jó, jó.. de miért csak most?”

  Reply

 • avatar

  Grey

  |

  Jó reggelt mindenkinek!!

  Remélem aki már feltette az új PTR-t tud nekem segíteni abban, hogy a gemek craftolása is hasonló módon van megoldva mint az itemek craftolása? Mert mire a legnagyobb szintű gemet a jelen állás szerint kicraftolom tuti őszbe borul a fejem
  Előre is köszönöm a segítséget :)

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@Szotyi (#24):[/reply]Álljon meg a menet. Mi egy hivatalos fansite vagyunk, nem pedig egy állandó kétirányú kommunikációs csatorna a Blizzard és a magyar rajongók között. Amikre te gondolsz, azok a community managerek akik Blizzard alkalmazottak, azokból pedig tudtommal nincsen magyar. Ilyen problémákkal számunkra épp oly nehéz elérni a Blizzardot, mint bárkinek közületek. Az általad felvetett dolgok lerágott csontok és kékek is voltak már róluk, HC-ról és onlineságról biztosan, éppen ezért nem jogos a felháborodásod. A többi már csak content kategóriába tartozik, ami ugyebár nagyon lassan de folyamatosan bővül. Abba pedig, hogy mikor és mit adjanak ki a D3-hoz még a CM-eknek sincs beleszólásuk, csak a developereknek.

  #20 | Matthew: Én már kb 1.0.5 óta ezt mondom kb minden javításra: “A patch későn jön, mindezt az előző, vagy egyel korábbi patchben kellett volna szállítani.” Szerintem mindez nem is jön rendbe egy normális PvP patch kiadásáig. Nem hiába nem kaptunk csak egy duel (vagy FFA) rendszert. Amíg a játék magja nincs rendben addig értelme sincs PvP-ről beszélnünk és pont azért várnám a PvP-t: mert akkor már biztosan érdekesebb lenne a content és az itemizáció is.

  Reply

 • avatar

  Szotyi

  |

  [reply]@Dyingsoul (#17):[/reply]Üdv. Nos, akkor még jobban leegyszerűsítem.
  Tehát:
  “Pont azokkal a dolgokkal nem foglalkoznak, amik lényegesen megdobnák a játék hangulatát, élvezhetőségét, működési stabilitását, hosszútávú élvezetét mint D2-nél volt.”
  A dolog konstruktív része pedig, hogy ezeken kellene változtatni ( az ellenkezőjére fordítani )amiket leírtam, vagyis készíteni új pályákat, hellfire ring egyszerűbb elérése, kapcsolhatóvá tenni az online-t, használhatóbb tárgyak arányának növelése stb. amiket felsoroltam. Amúgy ezeket már több beírásomban megemlítettem, de pont ilyen hasonló reakciókat értem el akkor is. Mégpedig az értetlenséget.
  Ezeket amiket beírnak az emberek, összegezni kellene és mint úgymond hivatalos oldal, egészen nyugodtan el lehetne juttatni Bliz-nek, ami biztosan többet nyomna a latba, mintha egyesével hevenyészett angolsággal beírogatunk nekik. Ha megértitek, ha nem, nem az a célravezető, ha igyekszünk hozzászokni ahhoz ami rossz, hanem ha feltárjuk a hiányosságokat, eljuttatjátok nekik, kijavítják azokat, és mindenki örül. Azok a változtatások, amiket írtam mindenkinek tetszene, kizártnak tartom hogy a hardcore-osok puffognának, mert nem ölte meg a rendszer az első disconnect-nél a karijukat. Vagy kizártnak tartom, hogy rosszallását fejezné ki bárki is, ha havonta bedobnának egy db. eventet stb. Tehát nem állna fel az “az a baj effektus” Ha csak nem baj valakinek az hogy élvezhetőbbé vált valami értelmes fejlesztés által a játék.

  Reply

 • avatar

  Abiondi

  |

  Bocsi a láma kérdésért, de arról van bármi elképzelés, hogy mikor jön a peccs?

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@Dyingsoul (#21):[/reply]Nagyon sokszor át lett ez már beszélve, és alapvető probléma, hogy mindig arról kezdtek beszélni (pl Te is), hogy lehet ezt a problémát megoldani. Feleslegesen! Értem én, hogy van rá megoldás, és már szerintem mindannyian tudjuk is ezt, de ezt NEM NEKÜNK KELLENE MEGOLDANI. Erre van normál esetben kitalálva a patch. Valóban az utolsó sorodban van a lényeg, és arról kellene beszélni. Főleg, hogy itt van megint ez a javítás, ami megint figyelmen kívül hagyja ezt a problémát.

  1.05 előtt jó volt, azóta nem, ergo akkor amúgy szerintem a fejlesztők tudnának tenni az ügy érdekében. “A béta óta akad az elején..” – ezt mondjuk én nem tapasztaltam.

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@Matthew (#19):[/reply]Nem szeretem, mikor el kell magyaráznom mit írtam: a hozzászólásomban leírtam hogyan lehet mellőzni a stutteringet. Az utolsó mondatomat pedig olvasd el még egyszer.

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  A patchezzz hozzászólva, pro és kontra..:

  Pro:

  – nagyon fontos kényelmi újítások bevezetése (identify, multicraft)
  – a játék legfontosabb elemét teszik még egyedibbé, hiszen mégis a tárgyakért megyünk újra és újra az acteken át…
  – klassz szűrési opciók játékokra, érdekesebb multi

  Kontra:

  – későn jön ez is! Szóval az “all identify” egy olyan dolog, ami simán mehetett volna az 1.03-ba (ha már a májusiba nem fért bele), vagy az 1.04-be vagy 1.05-be, nem emlékszem már, melyikbe rövidítették a rare tárgyak identifyjét. Miért nem lehetett ezt akkor, ahelyett?

  – …a multicraft meg mondjuk úgy az 1.07-be mehetett volna, ha már úgyis a craft-ról szólt az a patch, hisz a PvP súlytalan azóta is. Ellenben egy ilyen kényelmi funkció sokaknak jól jött volna. Ha erre nem gondoltak előre, akkor sejtelmem sincs hogy képzelték el ezt az egészet…

  – ha már ilyen javítgatós patch, egyfelől finomítások terén a legendary festése és mondjuk a wp által utazgatás actek közt beleférhetett volna, másfelől egyéb újdonságok

  – mivel ezt úgy tavaly júniusra várta az ember, most már más jellegű patch kellene (talán majd az 1.09-ben) …

  Kell amúgy egy ilyen patch is, csak tényleg nagyon késői ez. Nyilván nem nekünk, akik most itt olvassuk most ezeket a sorokat, bejegyzéseket. Hanem azoknak, akik már ezek hiánya miatt (is), de abbahagyták ezt a játékot. Az irány mindenesetre jó, de nagyon sürgősen kellene ide egy tartalmas 1.1 majd.

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@Dyingsoul (#18):[/reply]Ugye te sem gondolod komolyan, hogy ennek normál esetben egy átlagos grafikájú játéknál így kellene működnie? :) Fejlesztői oldalon kellene lépni, főleg mivel volt egy szakasza a játéknak, amikor a problémák egy része nem jelentkezett. Ez a flash meg ssd meg 8 giga RAM.. hogyne… :) Ne hülyéskedjünk már :)

  Amúgy nem elviselhetetlen a dolog, csak hát van.

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@MirmiX (#16):[/reply]A problémához a játékosok nagy része hozzászokott, kisebb része SSD-t vagy flash memóriát vett. :) Utóbbi esetén teljesen eltűnik ez a jelenség. Egyébként egy idő után becache-eli a gép az objektumokat-mapokat, hacsak nincs kevés memóriád (4Gb+ nem árt, de jobb ha 6-8 van) akkor pár perc játék után el kell, hogy tűnjön a jelenség vagy legalábbis finomulnia kell. Új WP-re teleportáláskor mindig is jelen lesz, hisz akkor még nincs benne a memóriában a map.
  Egyébként valóban szomorú, hogy ezt a dolgot valahogy figyelmen kívül hagyják.

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@Szotyi (#12):[/reply]Az írásodat tökéletesen tudtam értelmezni de az a probléma, hogy a #9 egyáltalán nem a konstruktív ötletek kategóriába tartozik, hanem valami teljesen másba (szopomaszk említette, lol ez a név amúgy :D). Egy konstruktív ötlet mint olyan, nem abból áll, hogy leírod mi az ami szerinted rossz, hanem egy részletekbe menő megoldásrendszert találsz ki amiben rámutatsz ötleted pozitívumaira, önkritikát gyakorolva pedig lehetséges negatívumaira, felmerülő újabb problémákra is gondolsz.
  Másrészről nyugodtan olvass bele más hírek hozzászólásaiba: a #9-es hozzászólásodhoz hasonló (majdhogynem ugyanolyan) kommentek vannak minden hír alatt… Miért kell ezeket a dolgokat minden hír alá leírni? Már ezért sem konstruktív, inkább unalmas és ez volt az oka annak amiért inkább poénosabbra vettem a figurát ahelyett, hogy felhúzzam magam rajta. Ha ezzel megbántottalak, akkor elnézésedet kérem.

  Egyébként ide is írhattok nyugodtan konstruktív ötleteket, mert jó beszélgetni róluk és megvitatni azokat, de az lenne a legjobb, ha úgy csinálnátok ahogy én (Jól emlékszel anto89): elbattyogni a hivatalos fórumra és értelmes összeszedett gondolatokat leírni majd itt is szót ejteni azokról a dolgokról. Nem hiába szoktam a forrásokat úgy megjelölni, hogy a linkek a hivatalos fórumra mutassanak: akinek van kedve/ideje sasolja meg, hogy a többi játékos hogyan viszonyul az érkező kék válaszokhoz a hivatalos oldalon. Ez úton is buzdítanék mindenkit arra, hogy ne csak azt vagy csak ezt a “fórumot” használja, a legjobb az lenne, ha egyszerre látogatnátok a hivatalos fórumot és az ittenit (hírkommenteket) is! :)

  Reply

 • avatar

  MirmiX

  |

  Ma néztem vissza kb 6 honap kihagyás után,de másfél 2 ora game után ugyanugy microstutteringel az egész (beta 14.patch ota) nevetséges, még a városban is akad ennyit erről.

  UI:Igen megvan hozzá a konfig…csak ennyire telibeszarják azt akinek ez a baja….hogy ennyi idő alatt nemjavitották még ki…

  Reply

 • avatar

  anto89

  |

  [reply]@szopomaszk (#14):[/reply]Ezzel nem értek teljesen egyet mivel nem nekünk a dolgunk a játék fejlesztése illetve a Blizz elég kevés esetben hallgat a rajongókra(nyilván voltak dolgok amiket változtattak mert belátták ,hogy teljes öngól amit csináltak pl. max lvl 60ról Jay Wilsonon kívül mindenki tudta ,hogy nem elég így is lett lásd: paragon level).Abban igazad van ,hogy sok komment csak a rinyálásról meg sárdobálásról szól,de ettől függetlenül szerintem azért van többek között ez az oldal ,hogy a különböző nézőpontokat ötleteket megvitassuk.(aztán az ha pár kiköt a Blizz oldalán angolul az már csak hab a tortán pl. Dyingsoul(?nem emléxem tuttira) PvPs ötlete.Amúgy továbbra is tartom ,hogy picit változatosabb pályák , hesszebb itemek(+tulajdonságk , set bónuszok, stb. ami a 2ben már megvolt) és szavam nem lenne.(nagyobb bajom így sincs vele mert játszok mai napig kisebb nagyobb megszakításokkal de néha azért van hiányérzet rendesen…)

  Reply

 • avatar

  szopomaszk

  |

  [reply]@Szotyi (#12):[/reply]Szerintem az van, hogy:
  -ha hinnél benne, hogy a kommenteddel változtathatsz a helyzeten, akkor angolul kommentelnél és nem ide hanem a battle.net-re.
  -ebből pedig az következik, hogy az írásod célja csupán a többi olvasó vagy épp a cikkszerző meggyőzése arról, hogy pedig csak azért is a Blizzard a hibás, mert nyomorékok.

  És a helyzet amit félreértesz még ennél is egyszerűbb, ugyanis ezt tudjuk mi is.

  Ha valaki a kritikádat személyeskedéssel próbálja elütni, pl arra célozgat, hogy Te vagy aki túl sokat rinyál/panaszkodik – ahelyett, hogy az állításodra reagálna – az vagy a játékot védi – ami kb kizárt – vagy az érvelésed puszta ténye irritálja, vagy azért mert előtted már több százan leírták az érveidet, vagy azért mert tudja azt amit az első pontban kifejtettem, vagyis azt, hogy ez az írás rinyálásnak született… ha változtatni akarna bármin is, nem ide írták volna és nem magyarul. Tehetetlen ő is mert mindennap 10 ilyet olvas el itt, meg te is mert csak írod és írod… de rossz helyre. És a tehetetlenség szüli a dühöt, meg az unalmat, és ez a kis flame itt minden nap, azt kell mondjam, kiválóan űzi az unalmat ^^

  Reply

 • avatar

  Dood

  |

  Hogy érdemben nem fejlesztik a játékot az a baj.
  Hogy nevetségesen apró updatere is hónapokat kell várni az a baj.
  Hogy a szotyi méretű kontentet mindenki rommá unta az a baj.
  Hogy unalmas és béna az itemizáció az a baj.
  Hogy build diversity csak elméletben működött az a baj.
  Hogy fingja nincs a Blizzardnak, mit kellene csinálni az a baj.

  :)

  Reply

 • avatar

  Szotyi

  |

  [reply]@Dyingsoul (#10):[/reply]Üdv. !
  Nos látom nem sikerült a megértés, értelmezés stb. szintjére emelned az általam leírtakat. Ezért részletezem :
  Minden egyes általam hiányolt, vagy javasolt dolog, választható alternatívaként szerepelne a játékban, nem pedig kötelező elemként. Következésképen nem fordulhat elő “az a baj” kategória, miután valaki vagy választja, vagy nem, tehát, ha választja neki jó, ha nem választja, akkor is neki jó. Tehát egy dolog nem jó, az ami van, mégpedig a kényszerítettség ténye.
  – Írjál már embert akinek “az a baj” ha nem hal meg az első disconnectnél a hardcore karija !
  – Kapcsolható online esetén bárki bárkivel játszhatna, a játékot funkcionálisan semmi veszteség nem érné (bizonyíték erre a konzolos verziók offline-ja) + (!!!) az eddig net nélkül rendelkező emberek, vagy gyenge nettel rendelkezők is játékosokká válhatnának.
  – 5 perc alatti “nem kidobási – az a baj” időről beszélsz, miközben 80-as paragon szinten is kb. 1 havonta dob 1db zöldet.
  – “ha tele van eventekkel, szörnyekkel, pályákkal” részhez annyit fűzök, hogy ez a tele kategória, ha jól nézzük az eddigieket, akkor nem fenyeget minket…
  – a cuccok akkor sem lehetnének megunhatók ha 5 perc alatt kidobná a játék, feltéve persze akkor, ha történne ez irányú fejlesztés mondjuk 2-3 havonta új cuccok, vagy 1-1 szett megjelenésével. Tehát ez sem lenne baj.
  – a “káosz” módra már előttem más is írta, hogy bőven lenne igen egyszerű megoldás, pl. ha a para 1-est nem tenné össze a gém para 100-assal.
  – az elmés youtube-os videó linkeléséről annyit, nem érzem hogy rengeteg játékos ugyanazon irányú véleményeire való reagálásként ez lenne a célravezető, ez lendítené előre a dolgokat, a konstruktív javaslatok fiókba söprésével szemben.

  Reply

 • avatar

  khirill

  |

  nem, nem iszik semmit, az a baj… az a baj, hogy nem iszik, és az a baj, hogy nem iszik… :D

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@Szotyi (#9):[/reply]http://www.youtube.com/watch?v=86mcFm2-rxE
  Ha tele van eventekkel az a baj, ha nincs egyetlen event sem az a baj,
  ha nincsenek új szörnyek,pályák az a baj, ha televan új szörnyekkel-pályákkal nem ismered őket azabaj.
  ha valamit 1 óra megszerezni az a baj, ha valamit egy hónap megszerezni az sokidő az is baj
  ha állandó online azabaj, ha nem állandó online akkor nincs kivel játszani azabaj
  ha nincs public akkor azabaj, ha meg van public, káosz azabaj
  ha a hardcore karik meghalnak azabaj, ha nem halnak meg nem hardcore, az is baj
  ha nem dobják ki a legjobb cuccokat 5 perc alatt az a baj, ha kidobták megunod, mer’ nincs hová fejlődni azabaj…

  kell valami? iszol még valamit, azabaj? :D

  Reply

 • avatar

  Szotyi

  |

  Lényeges változás továbbra sincs. PL.:
  – nincs egyetlen event
  – nincsenek új szörnyek, pályák
  – a hellfire gyűrűt normál játékmenettel továbbra is 1-1,5hónap kifarmolni
  – továbbra is kényszer online módban fut a játék, és minden létező nyűggel amit ez a tényező magával hozott
  – a public game továbbra is egyenlő a “káosz” móddal
  – a hardcore karik továbbra is az első “disconnect” vagy bármely más egyéb hiba felirat megjelenéséig élnek
  – az értelmes, használatba vehető tárgyak dobási aránya továbbra is marad a régi, miközben a ritka tárgyak egy része pedig (már az előző patchben) átment demonic essence-be, magyarán tovább romlott az ügy.
  Pont azokkal a dolgokkal nem foglalkoznak, amik lényegesen megdobnák a játék hangulatát, élvezhetőségét, működési stabilitását, hosszútávú élvezetét mint D2-nél volt.

  Reply

 • avatar

  ph0bia

  |

  Végre megéri multizni…Bár kétlem, h sokan visszatérnének ezen változások miatt, köztük én sem. :[

  Reply

 • avatar

  Dood

  |

  [reply]@anto89 (#6):[/reply]Értem én, hogy időhúzás, csak marha vicces, hogy felmegyek a PTR-e és kipróbálom az identify all-t :D wooooow
  Én azért DLC-knek nem nevezném ezeket a patcheket, mivel a DLC-kben általában van tartalom :D

  Reply

 • avatar

  anto89

  |

  [reply]@Dood (#5):[/reply]Egyszerű: az kieget Blizzconon jelentik be ősszel és onnan még 1,5-2év mire kijön félbéta állapotban(amit majd utána szintén patchelnek hasonló tempóval).Addig fent kell tartani a figyelmet az ilyen és ehhez hasonló húzásokkal. 1.09re ott az itemizáció az is 2-3hónap még mire kijön, utána jön a következő toldozás foltozás.Az ,hogy mikorra lesz kész ténylegesen a játék attól függ ,hogy tartják-e magukat az eredeti 2 kieghez(akkor még 4-5év mire tökélyre fejlesztik) ha csak 1 jön akkor ez már lehet akár 2,5év is mire kész lesz … (nem sírás rívás mert pár idegesítő dolgot kivéve elvagyok és ezzel a módszerrel lényegesen több időt ölök bele mintha rögtön kész lett volna csupán a Blizztől nem ezt várnám el , még úgy sem ,hogy ingyen jönnek ezek a “dlc”-k)

  Reply

 • avatar

  Dood

  |

  Én azt nem értem, hogy mit kell ezeket a szotyi változtatásokat hetekig PTR-elni. Szinte semmi nem lesz ebben a patchben, kb. az identify all ami érdemleges, meg a monstersűrítés, ezen mit kell hetekig tesztelni ?

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@Aisein (#2):[/reply]Minőség alatt értendő az, hogy legendary, rare 6 affix, rare 5 affix stb… Ezért is magyaráztam tovább a mondat második felében, de akkor inkább átírom milyenségére ha jobban tetszik úgy. Végig kell olvasni egy mondatot, nem csak az egyik tagmondatát és úgy nem félreérthető.

  Reply

 • avatar

  tradash

  |

  A mobok sűrűsége még mindig gagyi, pláne act2-n….

  Reply

 • avatar

  Aisein

  |

  Itt van egy nagy elírás, és ellentmondás:
  “Időről időre téma a fórumokon a Magic find működése. Lylirra elmagyarázza, hogy az mf a tárgy MINŐSÉGÉRE van hatássa: ”
  Nem minőségére, hanem egy tárgy dobási esélyére van hatással, mint ahogy a szöveg második felében is le van írva – csak nehogy valaki félreértse, aztán mondja a hülyeségeit a többieknek.

  Témához való hozzászólásom meg annyi, hogy még mindig unalmas lesz, változatos, véletlenszerű pályákat kellene csinálni inkább…

  Reply

 • avatar

  Prince79

  |

  Jó lesz ez a patch és a Public game-ből 1 dolgot hiányolok, de nagyon, hogy be lehessen állítani arra is szűrű feltételeket, hogy kivel játszhassunk.
  Agyvérzést szoktam attól kapni amikor 20-40k dps-el jönnek MP10-re. Tehát jó lenne, ha ilyeneket is be lehetne állítani.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.