Videóriport a Ps4-s irányításról a készítőkkel

Professor J . Hírek 851

A Blizzard nemrégiben tette közzé legújabb videóriportját, melyben a Playstation 4-s irányításról kérdezik a fejlesztőket. A látottak alapján szerintetek mennyire lesz bonyolult?

Forrás:

Comments (64)

 • avatar

  Nauda

  |

  [reply]@Envo (#45):[/reply]Ismerem a mechanizmust, nem ezzel volt gondom. Lehet nem fogalmaztam egyértelműen, megpróbálkozom vele megint.

  Kint volt a cucc kb 50 misiért
  Ráraktam 100 milliót
  Kiírta hogy túl alacsony a bidem. Akad ilyen bőven, ezzel sincs is semmi gond.
  Pénz vissza a stash-be.
  Aukcók között ránézek a tárgyra és lám-lám furcsaság. Az én bidem 100 millió (Not winning), jelenlegi bid 100 millió. Mi vaaan?!?!?! Vagyis az én bidem és a jelenlegi bid ugyanannyi. Nekem ez volt kissé furcsa, mert ilyet még nem láttam, csak olyat hogy rögtön fölé dobja a vetélytárs jelenlegi árát az enyémnek.

  Ha azt írta volna, hogy az én bidem 100misi, a jelenlegi bid pedig a 101 (vagy amit automatikusan rádob) akkor én sem lepődök meg semmin…

  Reply

 • avatar

  Criminalheadz

  |

  Még a végén mindenki fog menni PS3-ra Diablozni, mert a PC-s verziót már úgy szétkúrták, hogy az valami hihetetlen. Kiegre remélem jön 1 baszott nagy 0-ás rollback és az AH-t drasztikusan átformálják. Különben ez a játék mehet a levesbe úgy ahogy van. Jelenleg ezt mutatja a “láthatatlan” mutató! 2 Beez helyett már csak 200 milla lehetne a maximális berakás és nem lenne RMAH egy full rollbackel elhintve… Már rengeteget javítana a jelenlegi helyzeten. Igazándiból itt nem is tudom mi segítene legjobban a helyzeten.

  Reply

 • avatar

  Ned

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#47):[/reply]Hát én ott őrülnék meg, széttörném a lemezt, ez biztos…….
  10 hónapja van meg a game, ebből kb 7 hónapot toltam vele, na most egy időben sajnos nem tagadom, rendszeresen ah-t látogattam, mert muszáj volt, miután elértem a 60-s szintet…..
  Szégyellem magam, amiért ennyire függtem tőle, a mat. eladásról nem is beszélve lol
  Na de megvilágosodtam, 1.08-l jött a moob emelés, növekedett az esély, leg/set-s cuccok potyogására, esett is pár leg, és egy darab set-s bárd(1 kivételével(skorn), mind materialként végezte, de nem baj, kell az amulett gyártáshoz úgy is lol)
  Pár hete már meg tudom állni, hogy ne nézzek be, úgy is csak a nyálam csorogna, hogy húha milyen cool cuccok vannak, soha a büdös életbe nem lesz annyim, még ha szétfarmolom magamat akkor sem…..úgyhogy boldogulok így, ha meg nem, akkor újra jegelem a projektet, egy időre….xD
  Vegyék ki AH-t, és akkor nem lesz nyavalygás a botok végett…

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@Ned (#44):[/reply]Ne vedd rossz néven, de ha 21 milliónál sose volt több pénzed, akkor nem hiszem hogy tisztában vagy a helyzettel. Én már egyszer abbahagytam a játékot (többek között) azért, mert 700-800 millióba került volna bármiféle minimális fejlődés (értsd : +5k dps), és a félmilliárd aranyam az égvilágon nem ért semmit. És ez hónapokkal ezelőtt volt, azóta a helyzet sokkal rosszabb.

  Most a folyamatosan iszonyatos mennyiségű pénzt termelő botok miatt egy normális end-game cucc 2-3 milliárdba kerül, ami a te 21 milliódnak több mint a százszorosa, és egyébként az AH-ban ki se fér az oszlopba. Szerinted mikor fogsz te, vagy bármelyik normális játékos ezeknek a közelébe kerülni, ha valahogy nem takarítja el a Blizzard ezt a brutális aranymennyiséget a játékból ? Soha. Fizethetsz érte az RMAH-ban 15 ezer Ft-ot, vagy a feketepiacon 8-at, esetleg beüzemelhetsz tíz goldfarmer bot accountot. Nullázás nélkül ezek közül választhatsz, sima farmolással soha az életben nem fogod ezeknek az áraknak a töredékét sem összeszedni. A jelenlegi helyzetben a kizárólag farmolásból gazdálkodó játékosok (mint pl te, vagy én, vagy itt szinte mindenki) teljes mértékben ki vannak zárva az érdemi kereskedésből. Egy óriási szakadék van normálisan játszó, és a milliárdokat vásárló / botozó játékosok között. A versenyképesség egyetlen módja az, hogy valahogy pénzt szerzel (veszel) a csalóktól. Szerintem ez elég sz*r így, és sokkal jobb lenne, ha ezt megszüntetnék.

  Gondolom te se örülnél annak, ha a kiegészítő után minden jó új cucc 5 milliárdba kerülne, te meg szorongathatnád a 21 milliódat 4-5 hónapig, mire az idejétmúlt gyenge selejt cuccok végre elérnek a te árkategóriádba is, miközben a talán addigra elkészülő pvp-ben minden le nem nullázott milliárdos röhögve tépi szét az arcodat a számodra elérhetetlen árú cuccaival. Ezért kéne mindenkit nullázni, és az elejétől kezdve megakadályozni a botozást / feketepiacozást, hogy letérítsék a játékot erről a nagyon rossz irányról, amin most halad.

  Reply

 • avatar

  szalontai

  |

  [reply]@Ned (#44):[/reply]tehát neked, mert kevés van, jobban fáj, hogy nulláról indulsz, mint annak aki energiát, időt(esetleg pénzt) ölt bele,h milliói, milliárdjai legyenek.
  értem

  [reply]@oki86 (#38):[/reply] én csak a wowot tudom, ott mindenki együtt van, egy területem játszik. de én tyúk és tojás alatt, a blizz és a playerek kapzsiságára gondoltam.

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@Nauda (#43):[/reply]Mondok erre egy példát:
  A tárgyat az eladó berakta 100m biddel
  Kis Pista rányomott egy 200m-es bidet, de a bid nem megy fel 200m-ig, csak 101m-re, mert minek fizessen érte 200-at ha elviheti 101-ért is (de a talonban neki ott van, hogy 200m-ig “bővíti a bidet”)
  A biddel nem azt állítod be, hogy mostantól ennyi legyen a bid, hanem hogy ennyi a max amit adnál ezért a tárgyért.
  Na de vissza a példára: a mostani 101m-es bidre te rányomod, hogy 120m. De Kis Pistának van rá igénye 200m-ért is ezért felülírja a 120-as bidedet 121-re, és ez addig megy amíg többet nem kínálsz, mint amennyit ő beírt (most 200m a példában), de persze ezt te nem láthatod, hogy éppen mennyi ez az érték.

  Ezt az automata mechanizmust nem ismerik sokan (ahogy régebben olvastam a hsz-eket), mert mindenki pattog, hogy ah botok vannak… A nagy lófogat, csak volt egy olyan fazon, aki mert rádobni a tárgyra több milliót, ezáltal a automata bidje mindig bővíti a licitet. Igazából ez egy bot, de a játék alkalmazza, szóval…

  Reply

 • avatar

  Ned

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#34):[/reply]”EL kell venni mindenkitől az aranyat”….ember tudod te miket írogatsz?
  21m-nál sosem volt többem, és nem a sz*ros ah-ban vertem el, hanem ékkőfejlesztésre meg az új strength-s amu, kesztyű, karvédő..stb.
  Persze megint a kis vagyonnal rendelkezőket szivatnák meg(mint amilyen én is vok), aki normális farmból “keresi” a játékbeli kenyeret, és sose tudott 100 milliókat gyüjteni lol…..

  Reply

 • avatar

  Nauda

  |

  Nem a cikkhez szólok hozzá, nekem is ah-s kérdésem volna.

  Bid-eltem egy tárgyra 140m gold-ért. Kiírta hogy alacsony a tétem, de közben meg azt írta, hogy a jelenlegi bid 140m gold. Rányomtam a bidre megint, bedobta hogy 147m gold. Rányomtam, arra is azt írta ki, hogy túl alacsony. Jelenlegi bid 147m gold, viszont azt írja, hogy “not winning” your bidy 147m, current bid 147m. Ráadásul a 147 m goldot rögtön vissza is kaptam :S

  Lehet én vagyok gyenge fejben, de én ezt nem értem :(

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#39):[/reply]Nálam napi szinten fordul elő, kb minden 20. vétel erre a sorsra jut. Párszor már leírtam, hogy lehet segíteni ezen, itt a fórumon is van 1-2 topic a témával kapcsolatban. Persze ettől függetlenül nem szép dolog hogy a Blizz még mindig megszivat ezzel.

  Reply

 • avatar

  Orpheus

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#39):[/reply]Gondolom ez is azok közé a bugok közé tartozik, amit sikerült a Blizznek úgy megoldania, hogy most már ritkábban fog előfordulni. Ő szavukkal: “less-frequently”

  Reply

 • avatar

  MarciKING

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#39):[/reply]Olvass picit utána mielőtt idejössz köpködni. Nem emlékszem pontosan, de hivatalosan azthiszem 3 napja van a Blizznek neked leszállitani (hogy a stash-be tudd “küldeni”) a cuccot. Ha ennyi idő után sem érkezik meg, akkor van baj!

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  Már komolyan nehezen hiszem el ezt az amatörizmust, de már megint nem működik az AH ? Vettem egy cipőt buyout-al, a pénzt levonta, a cucc sehol… egy ideig megnyert bid-nek mutatta az aktív aukciók között (pedig nem az volt), aztán pár perc múlva onnan is eltűnt. Se pénz, se cucc. Kiléptem, beléptem újra, az se segített. Próbaképpen vettem valami szemetet 200 aranyért, az megjött… a másik azóta se.

  Használta valaki mostanában az AH-t ? Másnak is ilyen ?

  A battle.net fórumon is találtam róla topicot. http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/7979899562
  Hihetetlen, hogy még mindig ilyen alapvető dolgokat is képesek ennyire elb***ni… Most akkor ne is AH-zzak, mert vagy megjön a cuccom, vagy nem ? Nevetséges.

  Reply

 • avatar

  oki86

  |

  [reply]@szalontai (#37):[/reply]d2 meg lod külön van!de ha jol tudom wow-ban össze van eresztve minden kiegészitö!nem? Egy reset segitene a játékon?ki tudja..

  Reply

 • avatar

  szalontai

  |

  [reply]@chasy (#32):[/reply]a tyúk és tojás esete, csak itt tudni melyik volt előbb…

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@chasy (#32):[/reply]Nem keresni akarok vele, amit eddig a PayPal számlámra gyűjtöttem a játékból, azt se vettem ki onnan, a játékra fogom költeni valószínűleg.

  Az egyik oka, hogy ha eladhatok 500 milliót annyi pénzért, amennyiből vehetek máshol 5 milliárdot, miért ne tenném ? Miért ne tízszerezném meg a játékbeli vagyonom, ha az orrom előtt kínálják tálcán a lehetőséget ? Eddig nem vettem rá magam, mert tilos, meg átvernek, meg nem tesz jót a játéknak, meg minden, de ha most le fognak esni az árak, szerintem elég sokan be fogjuk adni a derekunk. Az egész játék a kereskedésről szól, nem mi csináltuk ilyenre, hanem a Blizzard. Ha már másról se szól a játék, csak arról, hogy kinek mennyi aranya van, miért ne keresném meg a módját annak, hogy nekem minél több legyen ? Én is sokkal jobban örülnék annak, ha mentes lenne a játék minden ilyesmitől, de sajnos ennek éppen az ellenkezője igaz.

  A másik pedig az, hogy teljesen átverve érzem magam, amiért 2-3 év várakozás után egy azóta is szándékosan befejezetlen alpha verziót adtak a kezembe 16 ezer Ft-ért, ezért szeretném ezt ingyen kibővíteni a kiegészítővel, hogy megkapjam azt, amit a pénzemért tavaly ilyenkor kapnom kellett volna, és amivel szerintem nekem (és mindenki másnak) a Blizzard tartozik. Saját pénzből biztosan nem fogom megvenni a kiegészítőt, de ha megkaphatom ingyen is, miért ne tenném ? Még csak erőlködnöm se kellett, és simán bőven visszakaptam kb 1 hónap alatt a játék árát, ráadásul semmit nem is tudtam volna venni abból az aranyból, mert minden normális cucc ennek a 4-5-szörösébe kerül, ráadásul mivel nincs pvp, semmi értelme sincs megvenni őket. Nem kell ahhoz anyagiasnak és haszonlesőnek lenni, hogy valaki éljen ezzel a lehetőséggel.

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#34):[/reply]Múltkor akadtam össze valakivel, amikor azt írtam, hogy szerintem értelmetlen farmolnia csak azért, hogy a kiegészítőben majd ne a nulláról induljon. Nem vagyok benne biztos, de úgy rémlik, hogy amikor kijött a LOD a D2-höz, az is külön lett bontva a sima D2-től, amivel persze lehetett játszani, de egy idő után egyértelműen mindenki áttért a LOD-ra.

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@sweeping (#30):[/reply]Ja, tényleg nem jön ki pozitívra. Akkor viszont nagyon meg fog zuhanni a feketepiacos arany ára hamarosan, mert így most szinte semmi értelme ott vásárolni. Egy kicsivel drágább az RMAH, de cserébe biztonságos. Ha nem adják fillérekért a milliárdokat a botosok, rájuk fog rohadni az egész.

  Kíváncsi leszek mit lépnek erre a Blizzardosok. Eddig is nagyon rossz volt a helyzet, de most aztán végleg annyi arany fog bezúdulni a botoktól, hogy erre semmit nem lehet már építeni, főleg nem kiegészítőt. El kell venni mindenkitől az összes aranyat és újra kell kezdeni nulláról.

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@sweeping (#30):[/reply]Teljes mértékben igazad van, a feketepiacon se tökhülyék az emberek, minek adnák el úgy, hogy jobban járj RMAH viszonteladással, mintha tőlük vennéd? Akkor ilyen erővel bezárhatná a boltot és nyomhatná RMAH-ra, így még az a kevés esély is elveszne, hogy esetleg lebukik.

  Csak a pontosság kedvéért: Amikor aranyat adsz el akkor ne -30% al számolj, hanem -15% -15% tehát -27,75%.

  Harmadrészt: PP-n belül 2 kattintás euroszámlát nyitni, onnantól euroban kapod az összeget, amit akkor váltasz át amikor akarsz. PP persze elég szarul váltja az eurót forintra, de ha az aktuális kormány épp benyög valami okosat, akkor általában egész jól tudnak váltani. Pár hete amikor 300+ volt a forint, 295 körül váltott a PP, ami zseniális volt. Persze tavaly nyáron meg 269-be váltott…

  Üdv.

  chasy: A Diablo 2-ben is jópár játékos csak a $ vagy € jeleket látta a játékban. A különbség annyi volt, hogy a lehetőség csupán szűkebb körnek adatott meg, hogy éljen vele. El kell fogadnod, hogy vannak itt olyan emberek, akiket ez a része érdekel a játéknak, főleg, hogy ez a játék szerves részét képezi.

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  No offense emberek,de mégis kit érdekel hogy a szaros goldotokat mennyiért tudjátok/nem tudjátok eladni az RMAH-n? Csodálkoznak az emberek,hogy a Blizzard fejőstehénnek nézi a játékot,mikor a játékosok se jobbak. Miért lenne más a Blizzard hozzáállása,ha a játékosoknak is csak az számít,mennyit tudnak lehúzni? Kíváncsi lennék azok közül,akik most siránkoznak az árak miatt,mikor volt olyan hogy leültél játszani csak azért mert nem volt más dolgod,vagy hogy egy kicsit másra figyelj? És nem azért hogy húú na ma farmolok és tolom fel AH-ra a cuccokat mekkora királyság… komolyan emberek nem muszáj vele játszani..

  Na jöhetnek a kövek ;)

  Reply

 • avatar

  Ramones

  |

  [reply]@oki86 (#27):[/reply]XD sry

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  Nem keres itt vele senki semmit, legalábbis mi biztos nem.
  0,28 euróért lehet csak eladni, még annál is kevesebbért mint amennyiért veszik. Ebből lejön 30% levonási összeg, szóval kevesebb mint 0,2 euró üti a markodat 10 misi után. De eztán egyből átváltja neked forintra, és a vételi árfolyam jóval alacsonyabb.
  Amikor pedig goldot veszel eladási árfolyamon kapod, ami jóval magasabb ott is buksz, mert akkor meg ugye veszed. Ráadásul csak dollártért lehet goldot venni feketepiacon, euróért én sose tudtam, nekem mindig dollárban számol, ami szintén rosszabb, mert úgy valamiért drágább. Szóval mínuszban vagy jelentősen, ez egészen biztos. Számolj utána ha gondolod

  szerk: Már alapjáraton is mínuszban vagy, mert 0,19 eurót kapsz eladás után, és legolcsóbb feketepiacos oldalon is 2,34 euróért láttam 100misit. De még a vétel/eladási különbözetet nem is számoltam, plusz úgy is dollárba fizetsz ami előnytelenebb feketepiacon, de aki vásárolt már az tudja.

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@Fege (#28):[/reply]Szerintem most rengetegen csinálták azt, hogy 10-100 milliárdokat vettek a feketepiacon, és egyből rakták ki az RMAH-ra, ahol egyből el is vitték. Lehet, hogy 1 millión kb 1 Forintot keresnek vele, de a semmivel. Én csak attól félek, hogy emiatt most tényleg a béka s*gge alá fog menni az arany feketepiaci ára, és ettől végképp elmebeteg árak jönnek a gold AH-ra. Ha 2000 Ft lesz 1 milliárd arany, nagyon sokan fognak venni, és annyi milliárdos játékos lesz, hogy az már egy teljesen hétköznapi vagyonnak fog számítani.

  Egyébként ha lenne 10-20 milliárdom, én most biztosan azonnal eladnám mindet ezen a filléres áron is. Szerintem a játék történelmében ez az egyetlen időszak, amiben tényleg pénzre lehet váltani az aranyat, ilyen alkalom többet nem lesz. Ezek után viszont végképp muszáj lesz valahogy lenullázniuk mindenki aranyát a kiegészítővel, szóval aki teheti, szerintem használja ki a lehetőséget, és próbáljon megszabadulni tőle.

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@MephistoiX (#24):[/reply]Áruld már el, hogy hogyan tudtad volna eladni azt az aranyadat 60 euroért bárkinek, amikor egyszerűen nem volt rá kereslet? Ha szökőévente jött 1-2 idióta azok is általában nem tőled vették meg, az arany értéke már 2 hónapja itt tart, csak épp most 2 lépés helyett 1 lépésből lehet megvenni ennyiért.

  Nem írom le hogy én mennyi aranyat próbáltam, próbálok eladni, egyáltalán nem vitték, örülök, hogy most már viszik, illetve vinnék, mert nem adom el ennyiért, az tuti.

  Az itemek temetését se értem. Ha nem jönnek az account bound cuccok, akkor az emberek jelentős része kiszállt volna a diabloból és akkor tényleg nem lett volna semmi eladás, ezzel a Blizzard azoknak kedvezett akik folyamatosan az AH-t szidták, de egyben örülök hogy még így is megmaradt például a lacunik, vile wardok, vagy strongarmok (engem kizárólag a legendaryk érdekelnek) értéke, eladhatók, csak nyilván nem a kezdő statokkal. A többi legendary pedig ugyanúgy életképes.

  Az itemeket már 2 hónapja nem negyedáron (0.25 gold váltás) árazom, hanem kb tizenöt-huszad áron, szóval ez se most halt meg, a gold árfolyam tizedelésének elvileg nem sok köze lenne hozzá, gyakorlatilag nagyon sok olyan idióta (nevezzük potenciális vevőknek) hiszi azt, hogy most valami csoda történt, ezért olyan mennyiségben vásárolják fel a goldot, hogy az tényleg nehezen követhető. Amikor kijött az 1.0.8 megdöbbentem hogy mekkorára duzzadt a forgalom (fél évvel ezelőtti szinten volt az “a”-ig) aztán amikor kiadták ezt a szerencsétlen 1.0.8a -t akkor az emberek megbolondultak. Reménykedem benne hogy pár nap alatt rendeződik a helyzet…
  Hozzáteszem, hogy az RMAH-n még mindig van kereslet a cuccokra.

  Azt is hozzátenném, hogy a játék 1 éves. Azért az mégse várható el, hogy ilyen hosszú idő után is minden aranyáron keljen el. Aki pedig az RMAH bezárása mellett érvel, az majd nézze meg mi fog történni ha bezárják. Biztos vagyok benne hogy botokból nem lesz kevesebb, az emberek megtalálják a módját annak, hogy ha nem a játékon belül, akkor külső fórumokon adják el a cuccot. Az AH bezárása pedig egyenlő a játék végével.

  Reply

 • avatar

  oki86

  |

  [reply]@Ramones (#26):[/reply]Hmm az leeht , bar en szeretem :D
  De ki beszelt itt a Lol rol ?
  En diablo2 LOD ladder rol beszeltem :D

  Reply

 • avatar

  Ramones

  |

  [reply]@oki86 (#25):[/reply]a lol 1 kalap sz****r mert kizárólag 5-10 éves kis trollok játszanak vele

  Reply

 • avatar

  oki86

  |

  [reply]@Matthew (#15):[/reply]Matyi ez hulyeseg ! D2 ben is volt 3 v max 5 skilled es megsem untad meg 4 ev alatt , baszhatod a mobilitast ha kozben dog unalom az egesz, semmi kihivast nem jelent a jatek!
  Jo lehet barbarra… Nem tudom, de ha nekem az tetszik nem kezdek mast csak azert h legyen nagyobb kihivas, mert akkor meg a castot fogom unni !
  Egy szoval Elbasztakadiablo3at :D

  Gzere inkabb lodozni ladderbe !

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#23):[/reply]Patch előtt még majdnem 60 euro-t kereshettem volna 220millió arany eladásával, most már 8-at se..Több mint 16 ezer ft-ról van szó és ez még nem is olyan nagy mennyiségű arany.

  Már nem bíznak az emberek az RMAH-ban, elég megnézni az amerikai példát. Teljes csőd. Nincs értelme befektetni a játékba, ráadásul a Blizzard is megtesz mindent annak érdekében, hogy a korábban akár feketén x ezer euro-t érő tárgyakat is elértéktelenítse. Gondolok itt arra, amikor az amuletteket buffolták, hogy kicsit beinduljon az AH..ennek biztosan örültek azok, akik komoly összegeket fektettek a karakterükbe. Újítani, változtatni nem úgy kellene, hogy egyik napról a másikra már 2x annyi crit dam lehet egy amuletten.

  Amíg nem jön ki a következő, az itemizációval foglalkozó patch, addig kevesen fognak bármit is venni. A Blizzard-nál meg még direkt előre be is jelentik, hogy változtatások lesznek. Olyan területen jelentik be a későbbi változtatást, aminél inkább titkolni kellene, mert hónapokra megölik vele az AH forgalmát .. Közben pvp-ről, új contentről, vagy bármi érdemlegesről szó sincs, inkább háttérképeket posztolgatnak ki..ki az az elvetemült aki a fb. adatlapjára ilyeneket tesz?

  Már egész jó lett a játék, de elképesztő ez a sumákolás, vigyorgás, meg arcátlan kizsebelés, átverés pont a Blizzard-tól.(pl ps3 verzió, korábbi ígéretek elsumákolása) A legjobbak lehetnének, de elérik, hogy a játékostársadalom nagy része csalódottan, undorodva és idegesen elforduljon tőlük.

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  Ez off, de jól látom, hogy a tízszeres szorzótól tizedére estek le az RMAH-ban az arany árak ? Eddig 1m volt 0.25, most 10m 0.29… Véletlenül kiraktam 50-et, összesen 3 Euróért, egyből lecsaptak rá mint a sáskák. 2.5-ért persze hozzá se nyúlnak. Egymilliárd arany az RMAH-n most 37 Euró, a feketepiacon 27. Most akkor egy hét múlva 5 euró lesz a feketepiacon egymilliárd, és már az se fog semmit érni a gold AH-ban, vagy hova vezet ez ?

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#20):[/reply]Azért ne magadból indulj ki. Pl én FPS-t sem tudok PS-en játszani, van ismerősöm aki meg konkrétan aláz kontrollerrel……. megszokás kérdése. Amúgy speciel ahogy írtam is már, pont olyan ez a játék, ami mehet kontrollerrel. Jelenleg egy verekedős játékra emlékeztet… Kombók még lehetnének :D

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@gorcc (#16):[/reply]Jogos amit írsz, de a túlzott mobilitás sem annyira jó. Mármint valami kellene azért ahhoz, hogy az ember ugyanabból a kasztból újat indítson, nem? Valami motiváció. Ha nem ez, akkor valami más.

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  Micsoda szövegek… :D Még gyorsmenüt is csináltak a nemrég felvett tárgyakra, hogy farmolás közben egyből használhasd amit találsz, és ne kelljen invertoryt nyitogatni. Nem ma kezdték a parasztvakítást, az biztos.

  Ez a játék konzolon egér nélkül játszhatatlan. Le lehet butítani a problémás játékelemek kidobálásával odáig, hogy lehessen kontrollerrel bohóckodni vele, de a játéknak jelenlegi állapotában finoman szólva nem butításra van szüksége.

  Megcsapta az orrukat a konzolpénz, most meg dolgozik bennük a költő, hogy valahogy behazudják jó vételnek ezt a játékot konzolra. Pár szerencsétlen biztos meg fogja venni, beszedik a pénzüket, aztán slussz. Szegényeket még jobban le fogják sz**ni mint minket. A PC-s verziót még úgy-ahogy bővítgetik félgőzzel, de ezek még a miénknél is alphább alphát fognak kapni, nulla támogatással. Egyszeri pénzbeszedés, pofátlan átverés, tipikus új-Blizzard mentalitás. Remélem buknak vele egy nagyot és elgondolkoznak kicsit a módszereik helyességéről.

  Reply

 • avatar

  Ramones

  |

  [reply]@MirmiX (#12):[/reply]mindenkinek a szíve joga hogy mit csinál

  Reply

 • avatar

  Ramones

  |

  [reply]@Matthew (#15):[/reply]Sokan azért fogják megvenni a ps3/4 verziót mert controller es van aki pl én is aki jobban szeret controllerel játszani ha PC n is lenne controller supp akkor már az emberek 1 része nem venné meg ps re a gamet (amerika és a nagyobb államok ) mert amcsi országban is nem 1 embernek lesz meg pc re és ps re is egyaránt a game . a blizzard nem tenné meg ezt az neki csak veszteség lenne ezért nincs controlloer supp a PC hez megint csak a pénzhajhászás amit vidám és aranyos vigyorgással lepleznek

  Reply

 • avatar

  Ramones

  |

  [reply]@PyRo666 (#13):[/reply]most komolyan ebbe kötsz bele? neked is szép napot

  Reply

 • avatar

  gorcc

  |

  [reply]@Matthew (#15):[/reply]” Más skill rendszer, rendes skill tree (végigjátszási faktort jelentősen növelte volna), lehetne akkor úgy jó pár build, ez a túlzott mobilitás nem jó. Pl DH-val minek vigyem még egyszer végig a játékot? És a többire is igaz ez.. semmi pluszt nem. Ja de .. achivement. Hát köszi! ”

  Ezzel nem értek egyet ! Sőt szerintem meg pont ez az, ami lehető legjobban sikerült a 3. részben! Ha te úgy játszol, hogy beállítod a jól megszokott skilleket és sosem váltasz plevel 100-ig az úgy persze, hogy unalmas! Viszont ha néha-néha beújítasz, – amire lehetőséged van hála a skill mobilitásnak – az nagyon feltudja dobni a karaktereddel való játékélményt. (ehhez nem kell új karit indítani, elég a tárgyakat variálnod a skillek mellett.) Szerintem inkább ezen az útvonalon kellene tovább haladni és fejleszteni s nem visszatérni a gyökerekhez. De hová is ??? Várjunk csak, hiszen már az új patchek óta diablo 2-ben is bármikor újra oszthatod a skilljeid ha összeszedtél X dolgot(kat) hozzá.

  Én pl azt tudnám elképzelni, (ha már feltétlen az őstől kell átvenni) hogy visszahoznák a resites valamint immunis szörnyeket. Ami rákényszerítene, hogy bizonyos pályákon a mobok irtásához más-más skilleket kellene használni. Pl: Fizikai sebzésre immunis szörny esetén a barbárnak valami mágikus sebzést kellene bevinne. Dio 2 -be a barbárnak a Berserk skillt kellett használni ehhez. (hacsak nem volt rengeteg elementális sebzés bonusza a tárgyaiból)

  A buildet a későbbiekben úgy is a tárgyak fogják meghatározni, gondolok itt a barbár esetén a Hota reduce-os gyűrükre, amuletekre, pajzsokra, vagy két kezes fegyverekre !

  A többi általad említettek egy részével egyetértek, más részével nagyon nem. De most nincs időm a továbbiak kifejtésére.

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  PS-en ez nagyon jól néz ki, és az a gáz, hogy a PC-s verzión se kellene sokat módosítani, és azt is lehetne joystickkal irányítani. Na ez már probléma, mert ez valahol jelzi, hogy mi lehetett a cél mikor nekiálltak az egésznek. Egyszerűen nincs mélysége a PC-s verziónak. Ami PS-en jó, az PC-n nem. A rendszer nem él a platform előnyeivel. A PC a legsokszínűbb játékélményt fogja mindig is adni, ezt pedig ki kellett volna használni. Mondom, szinte csoda, hogy nincs a PC-s verzióhoz is kontroller support…

  ——————————————————————–
  De nézzük akkor szépen sorban, mitől lett volna a PC Diablo 3 jobb?
  ——————————————————————–

  – Maga az AH szerintem egy korrekt ötlet, de inkább a spamszűrésre kellett volna rámenni, mert ugyanúgy megvannak az alternatív csatornák, ahol a botok fossák a szövegeiket magukból, és olcsóbban juthatsz aranyhoz, ami igazából a RMAH-t semmissé teszi. Sejthető volt, hogy az illegális vásárlások korábbi módszerei helyett most lesznek újak, így pedig a játék legfontosabb elemét (amit találtam az vagyok) ölte meg az egész. Kell a kereskedelem, de nem így.

  – Lehetett volna egy piactér, sok játékossal, és ott cserélgethetsz dolgokat. Ha mázlid van, épp olyat is találsz ami neked kell. Hogy párhuzamot vonjak, olyan mintha ahelyett, hogy elmennék a piacra gyümölcsöket venni, inkább webshopon keresztül szűrnél minden kis részletre, és úgy kapnád meg a végterméket. Ez így oké, hogy egyszerű meg minden, de valahol ettől kevesebb lett az egész játék, nem pedig több.

  – Más skill rendszer, rendes skill tree (végigjátszási faktort jelentősen növelte volna), lehetne akkor úgy jó pár build, ez a túlzott mobilitás nem jó. Pl DH-val minek vigyem még egyszer végig a játékot? És a többire is igaz ez.. semmi pluszt nem. Ja de .. achivement. Hát köszi!

  – Rendes fejlődési szintek. Felejtsük el ezt a paragont, ez nem jó endgame ötlet.
  Legyen csak 99 szint, nagyon lassú fejlődéssel egy bizonyos szint után… akár pont 60 után.

  – Kevésbé steril környezet, sötétebb helyszínek… ezek a szürkés-kékes temetők nem hozzák a hangulatot úgy ahogy kellene, túl meseszerűek (ami jó, csak nem ide)

  – Zeneileg erősebb dallamok Act 2-től. Amúgy vicces, hogy az Act 1 az, ami még úgy ahogy azt mondom Diablo szint, utána az egész erőtlen

  – Mélyebb barlangrendszerek, katakombák, börtönök stb

  – Diablo hangulat. Sötétebb legyen az egész játék. Radius. Nem véletlen volt ez egy jó dolog. Észrevette mindenki, hogy minden helyszín max fényerőn világít? Mintha mindenhol lámpák lennének, még a barlangokba is. Miért? Miért nem lehet azt, hogy minden picit sötétebb az ember távolságán kívül esve. Nem full fekete, csak picit sötétebb, valami egészen más érzést adna úgy.

  – PvP, Duel – előbbi egy komplex rendszer, simán belefért volna tényleg félévvel a játék után is, utóbbi viszont már alapból benne lehetett volna, amolyan egység tesztelésre ideális

  ——————————————————————
  A jelenlegi helyzetben amúgy az 1.08-cal már jó (!) ez a játék
  ——————————————————————

  Minap beléptem, nagyon jók az újítások, viszont már 1000 órám benne van,
  és most már nekem több kell, már nem vonz ez.. nem elég egyszerűen ennyi.

  Többet akarok, amit csak egy kiegészítő adhatna meg…

  Lehet leülök Diablo 2-zni, mert az a hangulat hiányzik.. de nagyon.
  Sokkal jobb is lehetett volna ez az egész. Főleg “Diablósabb” …

  És ezt se egy PoE, se egy Torchlight nem fogja tudni hozni,
  csak a Diablo 3 tudta volna. Kihagyott ziccer….

  Reply

 • avatar

  mcreggor

  |

  [reply]@Ramones (#10):[/reply]ez így van, mondjuk azt hozzá tenném hogy Amerikában és Ázsiában (mert az a piac számít!!) sokkal nagyobb szerepe van a konzolnak mint a pc-nek a játék szoftverek terén és divatosabb is, főleg hogy lassan kijön az új ps , miért ne használta volna ki a blizz , hülye lett volna nem, meg azt is hogy van egy kész játék a D3 és nem fejleszti tovább a pses változatát.Viszont hatalmas hátránya , egyeseknek biztos előnye hogy nincs bent ah rendszer ezt valószínűleg azért vették ki mert nagyon sok player sírt megjegyzem ami itt is megy állandóan hogy elrontja a játékot, meg romokban van :D nevetséges :D semmi nincs romokban max annak a játékosnak tűnik hogy romokban lenne az ah, aki nem tudja mi merre hány méter. Meg ez a folyamat sírás hogy nem esik legendary vagy esik de 100ból egy sem jó, hát ez van :D ez egy ilyen játék a 200-500 millás legendaryk nem potyognak csak úgy :D meg kell szenvedni érte ha ez nem tetszik akkor ellehet menni…

  Reply

 • avatar

  PyRo666

  |

  [reply]@Ramones (#11):[/reply]No offense, de én ink Diablo FAN vagyok mint “FUN”……-.-‘

  Reply

 • avatar

  MirmiX

  |

  [reply]@Ramones (#11):[/reply]Vegyed is!
  Erre mondják hogy van akinek a szart is el lehet adni háromszor,negyedszerre is beáll majd érte a sorba !;)

  Reply

 • avatar

  Ramones

  |

  [reply]@Ned (#6):[/reply]egyezem azzal hogy bosst ölni D3 ban értelmetlen ezzel kéne valamit csinálni

  de még mindég nem értitek mi ennek a lényege ? az ötlet megvan Blizzardnak is csak hát miért is lője el aki akarta megvette már a gamet haszon nincs belőle (azért vannak a leárazások) Logika új kiegbe kell kiadni hogy legyen miért megvenni a gamet a kiéhezett ám csalódott diablo FUN oknak mert lássuk be venni fogják a kieget mint a cukrot akármilyen is lesz eből mi következik újabb pénzhajhászás nem olyan hülyék ott azok a blizzardosok ahogy sokan gondolják

  és leszek megint olyan hülye hogy collector editiont vegyek mert egyszerűen megveszek a gameért akármilyen is… mert ilyen egy fun és nem leszek egyedül ezzel….

  Reply

 • avatar

  Ramones

  |

  [reply]@Rokalesocipo (#7):[/reply]nem egy embert ismerek akinek olyan a gépe hogy épp csak amikor a böngésző fut akkor le nem fagy a komplet rendszer de van Xbox vagy ps3 juk mert nekik ez jön be . sok embernek nem jön be a PC van aki konzol fun

  Reply

 • avatar

  Ramones

  |

  [reply]@Ned (#6):[/reply]Ezeket amiket sorolsz azok tudod hol lesznek csak majd a kieg be sajnos de ez így lesz. új mapot nem fognak csinálni az 100% bár én nem értem miért vették ki az enchanting rendszert (ez ugye már a game megjelenése előtt jóval megtörtént pedig helye tis csináltak neki tervek is meg minden

  nem rontott volna a game hangulatán sőt ott is lehettek volna receptek stb dehát ez csak az én véleményem a PVP meg igen is ha neked nem is de jó néhány embernek hiányzik és még ha nem is…. Ha már mondták hogy lesz akkor legyen is ne csak mondják mert ami jár az jár elvégre fizettünk érte vagy tévednék?

  Reply

 • avatar

  Orpheus

  |

  [reply]@Rokalesocipo (#7):[/reply]Hát igen, a faszi aki konferálta szimpatikusnak tűnt, csak amit mondania kellett az nem, nameg milyen közönség ült ott, “dühös diablosok”, joggal.

  Reply

 • avatar

  Rokalesocipo

  |

  És kik fognak ezzel játszani 1általán? Aki diablózni akart az már pc-n szétdiablózta magát. Főleg úgy hogy AH se lesz benne. Sokak azért farmoltak/farmolnak hogy értékes tárgyakat találjanak és azokkal kufárkodjanak. Minden konzolosnak van pc-je is, így ott már rongyosra játszották a játékot. Szerintem nagy pofára esés lesz! Emlékezzünk csak arra a meglehetősen vérszegény tapsra, amit a bejelentéskor kapott a játék.

  Reply

 • avatar

  Ned

  |

  Meg vagytok áldva ezzel a hülye pvp-vel, miközben vannak sokkal fontosabb “dolgok” is…..
  AH-t vegyék ki, normális loot rendszert hoznának össze inkább, random map-k, soroljam még?
  Jó lenne néhány új barlang, vagy torony több szintel….random keywarden(kivülről fújom hol vannak xD), a főboss-k dobjanak vmilyen legendás itemet, mint anno DII-ben….

  Reply

 • avatar

  Shael

  |

  Sajnálom hogy megnéztem, csak felhúztam magam.

  Reply

 • avatar

  Ramones

  |

  Szánalom ahogy itt áradoznak a PS3 Diablo 3 ról ! a Pc-s Tulajok ÁT LETTEK verve . ez az egész egy átverés! mire volt jó a PC s verzió arra volt jó hogy Tökéletesítés a PS3 verziót erre volt jó vajuk be a PS3/4 es verzió jobb szebb. ezen köcsögölnek a fejlesztők.

  közbe itt van 1 éves a diablo 3 és sehol a PVP ami megjegyzem még anno a megjelenés re lett beígérve … Mérhetetlenül fel vagyok háborodva az egészen hogy csak pénzhajhászás ez az egész dolog és hogy a PC s tulajok csak bábok voltak .

  Szégyelhetné magát a Blizzard . a PC s verzió romokban AH /RMAH széthullik stb de ps a ps a ps ! ahhh

  Végig erre ment ki a játék ezért nem fejlődik a game ezért áll egy helybe és ezért jönnek csak értelmetlen patchek a gamehoz a PS végett enyi. nevetséges és én hüje még megvettem a collectors editiont thx

  Reply

 • avatar

  dextre

  |

  a ps3-as változatban benne lesz már a pvp?

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  Share button, what a fantastic shit… Erről beszélni 3 percig…
  Nem tudom mi esznek a kontrolleren, nekem 30 perc után fárad/fáj a kezem, főleg a hüvelykujjam és itt azért a Diabloban kell gépészkedni keményen a hüvelykujjal, ahogy én elgondolom.
  Akinek kényelmes annak kellemes ínhüvelygyulladást. :D

  Reply

 • avatar

  Fakeme

  |

  Egyszeruen hanyingerem van ahogy promotaljak a nagy semmit. Szanalmas.
  De semmi gond VAN BUKFENCAVOIDANCE!!!

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.