2014. március 18.-án bezárják az AH-t

Professor J . Hírek 2420

Még meleg a hír, melyet nemrégiben adott ki a Blizzard, hogy úgy döntöttek véglegesen bezárják a goldos és pénzes AH-t is,  ahogy korábban mondták, rossz hatással van a játékmenetre, sokan több időt töltenek AH-val, mint item farmolással, mely a Diablo-játékok lényegét adta. A Loot 2.0 (benne a Smart Drops) megjelenésével ismét a tárgyak vadászata lesz a fő célünk és nem az AH böngészése órákon át.   Jelenlegi állás szerint a GAH-t, és RMAH-t 2014. március 18.-án zárják be. Addig is dolgoznak egy Addig következzen a bejelentés  és a rövid indoklás Josh Mosquiera és John Hight (a Reaper of Souls felelős igazgatója) jóvoltából.

 

When we initially designed and implemented the auction houses, the driving goal was to provide a convenient and secure system for trades. But as we’ve mentioned on different occasions, it became increasingly clear that despite the benefits of the AH system and the fact that many players around the world use it, it ultimately undermines Diablo’s core game play: kill monsters to get cool loot. With that in mind, we want to let everyone know that we’ve decided to remove the gold and real-money auction house system from Diablo III.

We feel that this move along with the Loot 2.0 system being developed concurrently with Reaper of Souls™ will result in a much more rewarding game experience for our players.

We’re working out the details of how the auction house system will be shut down, but we wanted to share the news as soon as we made the decision in order to give everyone as much advance notice as possible. Please note that the shutdown will occur on March 18, 2014. We will keep everyone informed as we work through this process.

Josh Mosqueira and I wanted to provide everyone with a little more information behind this decision, so please have a look at the video, and stay tuned to this site for further updates in the months ahead.

Forrás:

Comments (321)

 • avatar

  Fedayn

  |

  Hát nem tudom, én annyira azért nem örülök ennek a dolognak. Hogy miért… valaki írta már előttem, ez igazából annak jó, akik majd napi 10 órákat tudnak farmolni. Én, és még sokan mások nem. Van egyéb más efoglaltságom, családom, én úgy érzem hátrányba kerülök ezzel kicsit.

  Nem vettem ki semmit ebből a játékból szinte, amit kerestem/kereskedtem vele, mindig a karijaimba forgattam vissza, nekem így volt élvezet vele játszani. Annyira bíztok a loot2.0-ban, de fingja nincs itt senkinek, hogy milyen lesz. Persze mondtak róla néhány dolgot, de most lefogadom bármibe, hogy szart sem fog érni. Vagy csak kicsit lesz jobb mint a mostani (magyarul semmennyire és csak marketing duma az egész) és akkor AH nélkül szinte mindenki kitörölheti a seggét (tisztelet a kivételnek, aki már eddig sem használta és a nélkül játszott, na az mondjuk becsülendő és valóban lehet benne kihívás), mert a kicsivel jobb drop-al majd kullog alacsony mp-n, ahol meg nem talál semmit.

  Másik variáns, hogy marha jó lesz a drop, és úgy fogunk szaladgálni, mint az xbox-os verzióban, hogy valaki 1-2 nap run után 300k+ dps barbit épített. Talált cuccokból. Oda tényleg nem kell AH.

  Rengeteget toltam a D2-vel, imádtam, de nem voltam harcore játékos. Nem is volt brutál gearem, de szerettem vele játszani. Azt nem kívánom senkinek sem, hogy majd jsp-n vagy a trade-en lehúzzák, már most is van rengeteg csaló, akkor meg 10-ből 9 az lesz. Farmolni a goldot??? minek??? nulla értéke lesz… ahogy a d2-ben is az volt. Itt mire fogunk csereberélni??? ott legalább megvoltak a rúnák, amiknek valóban volt értékük, de itt mi??? goldot max a craftra lesz érdemes gyűjteni, meg a gemekre, mert hogy fizetőeszközként kitörölhetjük a seggünket vele az tuti.

  Aztán ott a másik kérdés. Ami van még a bnet egyenlegen €, azzal mi lesz??? gondolom megvehetem belőle a kieget, de ha nincs annyi, akkor ugrott a kukába az is???

  Nem akarok tovább negatívkodni, biztos meglesz ennek is a szépsége, és igenis meg fogom venni a kieget, én nem meggazdagodni akartam ebből soha, de ebben azért volt lehetőség, ha nem szarták volna ennyire el a rendszert és figyeltek volna bizonyos dolgokra. Ha normálisan álltak volna hozzá, akkor ez tényleg kultúrált formája lett volna a kereskedésnek.

  Reply

 • avatar

  Beer

  |

  [reply]@Fege (#45):[/reply]Majd mekkora öröm lesz, hogy minden szemétért farmolni kell, vagy trade-elhetsz JSP-n, meg spammelhetsz trade channelen, ha “lusta” vagy 30-60-90, akárhány percet farmolni Tome of Secretsért, meg Essence-ért, meg mittomén miért. Aztán mire az ember összerak több száz gemet, hogy legyen egy normális nagy geme, vagy ugye megint spammelhet trade channelen…, plusz ott a HC, most, AH-val is kevesen tolják, de mi lesz itt AH nélkül, totál halál. Szerintem csak azok örülnek annak, hogy nincs AH, akik eleve nem is akarnak komolyabban játszani a stuffal (értsd MP8-9-10), hanem simán elég nekik az MP1-2, ahol még éppen el lehet bohockódni selffound cuccokban.

  Vagy az lesz, hogy jön a Loot 2.0, 2 hónap alatt kiesik minden létező cucc mindenkinek, és vége a játéknak.

  Reply

 • avatar

  TCs

  |

  [reply]@vampiree (#43):[/reply]”2300+ órám van a játékban, és eddig csak az hajtott, hogy hátha találok valamit, amit eladhatok az ah-ban”

  Szerintem ez a probléma, hogy már ilyen volt a beidegződés. Én azért játszottam, hogy hátha találok valamit, ami jó a karakteremre…persze ilyen sosem volt :)

  Reply

 • avatar

  vampiree

  |

  [reply]@Fege (#45):[/reply]trade center. Opció, hogy legalább mi, ezen az oldalon keresztül – lehetőségekhez mérten – automatizáltan tudjunk kereskedni. Áttekinthetőbb rendszerrel, mint egy fórum, vagy chat.

  AH nélkül bukta lesz a játék, drasztikusan csökkenni fog a játékos létszám. Ez 99.99%.

  Reply

 • avatar

  ozant

  |

  [reply]@Andras01 (#36):[/reply]És te ettől kevesebbnek érzed magad,hogy 5hónap alatt jutsz el oda,ahova más 1hónap alatt?Ha már mindenképp ki akarsz tűnni,akkor miért nem keresel olyan embereket,akik hasonló időt tudnak áldozni erre a játékra

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@vampiree (#43):[/reply]Trade center.. minek? Az AH pont ezt a célt szolgálta. Ilyen erővel le is tilthatnák a trade lehetőségét a játékban.

  Itt nem csak és kizárólag azzal van a gond, hogy tegyük fel lenyomják az RMAH-t mert sokan sírnak hogy “Pay to win”, hanem fogják és fullra az egészet kikapcsolják, holott GOLD AH nélkül egyszerűen nem működőképes a játék. Lehet, hogy van, akiknek ez így ilyen formában bejönne, meg dejó volt a Diablo II, stb, – én ezzel nem így vagyok, s rajtam kívül még elég sok ember. Kíváncsi vagyok, hogy milyen eladási adatokkal fog menni a kiegészítő, nagyon reménykedem benne, hogy óriási bukta lesz.

  Üdv.

  Reply

 • avatar

  evoken

  |

  Használható lootrendszerrel oké lesz, amúgy csak összeb’ssza a kényelmet. Kraftolnék ezt azt, kell tome, essence, akármi erre tradet kell nyúzni ahelyett hogy kattintot 10et egy apróságért. Alapvetően örülök neki de ha már közel két évig ahval futtatják a játékot, ráadásul már nem 2000 eleji körülmények közt (értsd: felgyorsult játékkörülmények és nem fér bele ez a lassabb tradelős izébizé) az eléggé fájdalmas és sokaknál kiüti a biztositékot. De igy már teljes mértékben nem tudok kiigazodni a blizzardon: wowból az évek alatt csináltak egy automatizált, kommunikáció mentes mmo-t, erre a Diablot visszaviszik az oldskoolba, ki érti ezt?

  Reply

 • avatar

  vampiree

  |

  Szomorú hír.
  Akik utálják az ah-t, merem állítani nem nagyon adtak el 100m fölött..
  A játék 1 év alatt elérte a holtpontját. Nyáron már csak vergődés volt.
  AH nélkül is elértük volna ezt a szintet, csak nem 1 év alatt, hanem 3.
  2300+ órám van a játékban, és eddig csak az hajtott, hogy hátha találok valamit, amit eladhatok az ah-ban, amiből fejleszthetek, kipróbálhatok ezt-azt, hogy méggyorsabban öljek, még gyorsabban találjak dolgokat amiket eladhatok ahban amiből fejleszthetek, hogy …
  Innentől kezdve meglesz egy 800-1200k -s dps-es wiz, hasítom a mobokat, de minek. +5k dmg-ért? Órákon át leköt? Állítom, hogy nem. Egy játékosnak nem lesz olyan mákja, hogy mindig olyan itemet találjon, amit ő keres. És ha az 500 misis fegyvereket kénytelen leszek lezúzni – amiből talán most hasznot tudnék húzni – akkor mi lesz? Tartogatom, amíg meg nem telik a ládám?

  Nekem ne mondja senki, hogy akik ujjonganak, hogy jaj de jó nem lesz ah, hogy sosem használtátok, és nem csináltatok akár 1m goldot valamiből!
  Milyen jól jött az a gold, mikor craftoltál! Akkor hova ujjongtok?

  – – –
  Mellesleg ha tényleg időutazunk – nem előnyünkre – akkor támogatom az oldalon egy trade center üzembe helyezését, melynek fejlesztésében szívesen segítek.

  Reply

 • avatar

  Beer

  |

  [reply]@D3Egon (#41):[/reply]Non-laddereztél világ életedben, a ladder teljesen más világ volt, ahogy valószínűleg D3-ban is teljesen más világ lesz.

  Reply

 • avatar

  D3Egon

  |

  Legjobb húzásuk az indulás óta! Szánalmas, hogy azért nem vesz valaki majd RoS-t mert hú nem tudom visszahozni az árát majd. Ez igen >>> World Frirst Problem. :D Aki pénzt akar keresni az megteheti munkával, online pókerezhet stb. Ne a másikon akarjál keresni, nem is baj, ha ezek a játékosok eltűnnek, érdekelni biztos nem fog. :D A Diablo széria SOHASEM erről szólt, hanem, hogy farmoltál szépen D2LoD-ban is, vagy egymásal üzleteltünk a játékon belül!
  Sok évet lehúztam anno a D2(LoD)-al én is. Érdekes nekem d2jsp nélkül volt bitang Hammerdinem (Enigma-Hoto-CTA stb.) és a többi karim jól felöltöztetve plusz haverjaimnak is adtam fasza rúnaszavas cuccokat, nem is egyet, lehet, hogy hamarabb elértem volna a jobb cuccokat annak a szarnak a használatával, de inkább a nehezebb utat választottam és a gemeket rúnára és így tovább hoztam fel magamat, hogy megtudjam szerezni ami kell, mert ott sem hullott sűrűn a jó cucc ez tény.
  Azért kicsit belekéne gondolni, hogy jó Lootrendszer+AH nem vezetne sehova. Kieg kijönne és 1-2 hónap múlva tele lenne az AH az über cuccokkal is, pont az lenne ami most van már hónapok óta, persze, hogy nagyon nehezen lehet eladni bármit is, ezen miért csodálkozik sok mindenki, azt a sírás meg megy mióta, hogy nem tudok eladni semmit sem kb.vagy nehezen. (Azt viszont én is kiváncsian várom, hogy a botok stb. negatív dolgok ellen, hogy fognak szembeszállni, mert lesznek ennek a lépésnek következményei ez is igaz.)
  De szerencsére ez nem fog bekövetkezni, viszlát sok AH spekuláns!! :D Jönnek vissza régi szép idők, ladder stb. Végre!! :)

  Reply

 • avatar

  TCs

  |

  [reply]@realfalconreal (#37):[/reply]Lesznek klánok

  Reply

 • avatar

  SaltyDaveIV

  |

  Köszönöm Josh. Nem tudom hogy sikerült ezt átvinni a főnökségen, de köszönöm.

  Egyébként a megjelenés igen csak közel van az alapjáték megjelenéséhez, és a márciusi megjelenés reális is lenne (ne feledjük hogy addig van még fél év így is). Minimum a Loot 2.0 és a Paragon 2.0 a kezünkben lesz 18.-án, de szerintem már korábban is, és a kiegészítőt kapjuk kézhez.

  Reply

 • avatar

  Daermon

  |

  Szerintem vagy a RoS vagy a nagy patch is ekkor lesz. Ugyanis márc 18. kedd, ami US szervereken már karbantartás napja.

  Reply

 • avatar

  realfalconreal

  |

  Sziasztok!
  szerintem a döntés jó lenne, menjen az AH. DiaBLO 1-ben mit kínlódtunk egy jó cuccér….De azt a sikerélményt amikor megtaláltuk, na az frankó volt:)))) Én pl hiányolom , hogy nincsenek klánok, és sajnos a Magyar diablo-s közösség kis része olyan összetartó, mint anno Diablo1-nél (pl. Diablo találkozó)….

  Reply

 • avatar

  Andras01

  |

  Hali!

  loot 2.0 miről fog szólni? mp 10 aki tud játszani fog találni jó dolgokat, aki meg nem az szívni fogja a fogát éjjel nappal, és ugyan az lesz mint mielőtt bevezették az nv t, az a rinya fog menni, h. “soha nem találok semmit” és ez a körforgás újra és újra fog működni….én az AH t nem tartottam annyira hülyeségnek mert mostmár a blizzard nanyi újítást sem fog a játékba tenni mint eddig, mit hisztek, majd a könyből fogják pótolni a pénzt….

  Na meg olyan lesz mint a dia2 ben, befog lépni eg karakter kiírja az eladó runáít, ez esetben cuccait, aki nem ír az első percben kilép és ezt eljátsza a végtelenségig, ez most jobb lesz? Vagy All chaten fogják za Unithed holmikat árulni, nem pénzt keresés miatt elsődlegesen de jól esett 1 hónap játék után legalább 1 olyan itemet vásárolni amivel végre jobban ment a gém… Ez meggint azokkal kiszúrás kik nemtudnak napi 18 órában játszani hanem csak 2-3 órát maximu mpárnaponta…. azok inkább meg se vegyék?

  ui: lesz lehetőség a játékot megveni valami akció keretében mind2 dia3 mat? A sztorit sajnos még ezek ellenére szeretem, csak porosodó lesz a polcon 1 végigjátszás után…

  Reply

 • avatar

  brianaspirin

  |

  azért gyorsan megnéztem nincs e április elseje

  Reply

 • avatar

  Jonas

  |

  Még egy dolog: tessék kipróbálni milyen a játék AH nélkül, csak ami esik.

  Már most is nagyon élvezetes és játszható tud lenni, hiába megy a jelenlegi droprendszer agyonfikázása. Bizony néha kell farmolni de ez a lényeg.

  Ezen remélhetőleg csak javítani fog a loot 2.0

  PS: Mellesleg AH nélkül kb csak fórumon posztolt screenshotokból tudnánk milyen az a top gear, és nem derékig gázolva mazsoláznánk köztük. Így egy mostani szinten közepes-jó drop is fantasztikus érzés lenne.

  Reply

 • avatar

  Wh1te_Rabbit

  |

  [reply]@MirmiX (#32):[/reply]Az örök kérdés már megint: Mi a fenét keresel itt?

  Reply

 • avatar

  MirmiX

  |

  [reply]@viczone (#23):[/reply]Ez a “jaték” 1 hétig kötött le utánna nem.Nem fogom minden nap ugyanazt csinálni mint egy robot. :P
  Azért vettem meg annó mert aztmondák lesz benne pvp ergó sok változó lesz benne,lehet majd másik player ellen harcolni.Engem ez érdekelt benne,nem a pve.Egyszer végigtoltam elég is volt.Ennyi case closed.Ez olyan mintha minden nap megnézném ugyanazt a focimeccset felvételről kb.Dehát mint tudjuk sok légy van. :P :)

  Reply

 • avatar

  Daermon

  |

  Én nem feltétlen örülök, opciónak nem volt rossz azért…
  Na mindegy. Akkor lehet goldot farmolni és venni kiegig.
  És valószínű szerintem, hogy ekkor fog jönni a loot 2.0 is.

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [author]Rocador (#12):[/author][quote]aki ennek nem örül, az csak a pénzért játszott..
  ennyit fűznék a dologhoz
  +12[/quote]
  Én sem fogalmaztam volna másképpen.

  Itt bukik ki az többségben hogy az emberek milyen pénzéhesek tudnak lenni , és hogy mennyire sóvárognak az után és ezért képesek voltak (nem mindegyik játékos) lehúzni egymást.

  Reply

 • avatar

  Jonas

  |

  Kövezzetek meg de örülök neki, ha ez kell hogy jobb legyen a droprendszer és ne csak a sírás menjen minden fórumon, ám legyen. AH-t amúgy se használom már hónapok óta mivel megöli a játékélményt.

  Reply

 • avatar

  gorcc

  |

  Huhh… Nah ez most sokkolt így estére, meló után. Hm hát én nem tudok tiszta szívből örülni ennek a hírnek. Megmondom, hogy miért!
  Mi lesz a botokkal? Mi lesz az illegális kereskedéssel? Sok illegális kereskedő oldal stb… ?
  Oké vegyék ki az ah-t! De ezekkel a fenti problémákkal is kezdjenek vmit. Mert így tényleg csak őskor lesz és ugyanúgy megy minden tovább csak éppen illegálisan.

  Reply

 • avatar

  Linkin

  |

  Aki ennek örül,az ne is ah-on most sem,csak farmoljon,ha neki azaz élmény,h maga farmolja ki a cuccokat,tegye azt. De ígyis vannak olyan cuccok amit nem találok ah-ban meg csak napok után! Igen bocs valakinek magas elvárásai vannak 1-1 cuccal

  Reply

 • avatar

  Apophissz

  |

  Nos érdemes lenne akár alkotni az itt fórumozók között egy szavazást arról hogy ki gondolja előnyösnek, előnytelennek és ki az akinek teljesen mindegy hogy van vagy sem. Kíváncsi lennék az eredményre, és szerintem sokan mások is.

  Tény hogy szerintem sokkal rosszabb húzás egy ilyen volumenü lehetőséget kivenni egy már használt rendszerből, mint az hogy alapból be sem teszik. Mert ami nincs az nem hiányozhat.

  A másik dolog meg félek attól hogy amikor kiveszik az ah-t akkor jön majd csak be a loot 2.0. Tehát fél évig még csapkodhatunk és potyogni fog a sok semmirevaló item.

  A jövőt tekintve meg már rossz belegondolni abba hogy mennyi flood lesz trade channelen. Aztán meg a sok nép aki több milliárd arannyal rendelkezik az meg mit fog kezdeni a sok pénzével xD

  Egyébként szerintem is rossz húzás kivenni a játékból, még akkor is ha jön a loot 2.0. Szerintem ha már jön a loot 2.0 akkor bevezethetnék ah-ba itemek terén hogy pl: bind when equipped, vagy soulbound ha bossból esik valami.

  Reply

 • avatar

  badlof2k

  |

  [reply]@viczone (#23):[/reply]Tudod nehéz a “self found” szerin mégtöbb órát beleölni mer ott van az ahá “csak veszek pénzt oszt veszek goldot oszt van ami kell..”..:’D kisebb karaktereimre is magam farmoltam ki a cuccokat..és lám tök jó élmény volt..

  Reply

 • avatar

  HoratiusPrince

  |

  Egyszerű közgazdaságtan.
  A piac telített jó Stormshield-et láttam 20.000 aranyért(régen 150$ is volt az ára), senki sem akar igazi pénzt költeni rá. Most bezárják, majd 2 év múlva újra megnyitják a következő kiegészítővel amiben esetleg 2 új karakter lesz és kell nekik a felszerelés(megnő a kereslet).
  Mondjatok rám bármit, de köztudott, hogy a vezetőséget már csak a pénz érdekli igazán. Ez csak egy újabb húzás, hogy pénzt szerezzenek.

  Reply

 • avatar

  viczone

  |

  nem is értem az olyan hozzászólásokat, hogy “ha nem tudom visszaszerezni a játék árát, akkor meg sem veszem a kieget”… milyen hozzáállás ez? :D tényleg ez a fontos? nem azért veszel játékot, hogy játssz vele, ember? agyam eldobom..

  szerintem ez a lehető legjobb döntés volt, csak álmodni mertem erről eddig. én pont nem vagyok egy annyira hardcore játékos, volt már 1-2 jobb drop amit el tudtam passzolni, meg vásárlásra is használtam az AH-t, de semmi extra. így megint kicsit nagyobb kihívás lesz mondjuk egy új karakterrel akár csak inferno act1-en is átjutni.

  Reply

 • avatar

  Shazeen

  |

  Sniffinose kommentje a Blizzard hivatalos oldaláról: “And with one final blow, the evil known as Jay Wilson was banished from Sanctuary” :D :D :D

  Reply

 • avatar

  Benny

  |

  Rettentő buta húzás. Kb vissza az őskorba. Így nálam is tuti felejtős a kieg. Épp azért lett bevezetve az ah, h biztonságosan tudj kereskedni. Ezután tele lesz minden csalóval meg szélhámossal a játék akik ott verik át az embert ahol tudják. Sajnálom és remélem meggondolják magukat. Gondoljatok csak bele milyen fasza volt amikor megjelent a játék és mindenki izgalommal farmolta cuccot és ha mákja volt simán eladott rmah-ban is amikor még nem volt tele az ah meg szétbotolva a játék. Most kb ezt a legjobb részt veszi ki a blizz ezzel a rossz döntéssel. OMG FAIL

  Reply

 • avatar

  Beer

  |

  [reply]@Makk (#19):[/reply]Makkertest?

  Lesznek ladderek, múltkor adatbányásztak egy sort, lesz ladder, non ladder, meg seasonök is.

  @#12 | Rocador szerint: én nem örülök neki, eddig kb 5 eurót vettem ki a játékból, now what?

  Reply

 • avatar

  Makk

  |

  [reply]@Beer (#8):[/reply]Igen aki Dia2-t komolyabban tolta az tudja ezeket. Amúgy nekem 8 év alatt 2 HR esett ha már itt tartunk :D .

  Amúgymeg Ladder reset? Azon nem gondolkodnak inkább? Mert előbb utóbb akkor így is fullos lesz a kari, aminek nem esik semmi és AH-ban sem tudja eladni, megint behal a dolog.

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@MCfosat (#14):[/reply]Hasonló a véleményem.Mondjuk a kedvencem a “Nem veszem meg a RoS-t mert nem tudom visszakeresni az árát ” XD Most komoly? Ha az az ára,hogy elmegy 1-2 goblin,de végre jó lesz a loot (nem,nem kér senki minden sarkon legendaryt,csak ne legyen már 1000-ből 998 Rare kuka) akkor én egyáltalán nem bánom a dolgot.Aki tényleg csak ezért játszik,az eddig se játszott vagy szórakozott,inkább dolgozott,de ha végre valóban játszható droprendszert és játékot kapunk,ám legyen.

  Reply

 • avatar

  Beer

  |

  [reply]@Fege (#13):[/reply]Dettó így érzem, marketing az egész, Irány a 2000-es évek eleje megint!

  Reply

 • avatar

  MCfosat

  |

  [reply]@badlof2k (#15):[/reply]Az egyáltalán nem baj,hogy a sok hülye gyerek eltűnik… A lényeg,hogy kialakuljon egy olyasfajta “kemény” mag mint a D2-ben. Kit érdekel,hogy hányan játsszák? A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát…

  Reply

 • avatar

  badlof2k

  |

  csak úgy mellékesen megkérdezném mért volt olyan jó az AH?/rmah mer visszahozta a játék árát?:’d oks..és ? mer abból vették maguknak az emberek többsége meg a jobb cumót azt vertek mindent mp XYon azt adták el ami kiesett? ebbe hol az élmény:’) játszottam már pár gémmel de a Diablo 3 messze áll/állt még attól hogy a cucc farm meg xp farm megölné a játékélményt..Silkroad..már bocs a “reklámért..” csak példa értékűen..az sokkalta több időt pénzt etc..igényelt hogy legyen egy jó karid..na mindegy.:D

  Reply

 • avatar

  MCfosat

  |

  Aki nem örül ennek a hírnek,annak nincs több keresnivalója itt! Üdv!

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@SPARXS (#11):[/reply]Loothunter.net hez tartozik forum gold is? Mert ha nem, akkor marad a JSP.

  Beer: Minden szavaddal egyetértek, sajnos ebben a kérdésben nem mi döntünk, s Blizzardnak ezzela döntéssel sikerült a kőkorszakba visszalépnie. Én nem követem őket, az biztos, még akkor se ha a kiegészítő überkirály lesz.

  Amúgy az egész hír bűzlik a marketingtől. Osztottak, szoroztak, rájöttek hogy lehet még egy kis pénzt keresni a játékon, csak épp azt nem kalkulálták bele, hogy jelenleg csak az AH tartotta életben a játékot és közel sem biztos, hogy több AH ellenes rajongója van a játéknak, mint AH párti.

  Üdv.

  Reply

 • avatar

  Rocador

  |

  aki ennek nem örül, az csak a pénzért játszott..
  ennyit fűznék a dologhoz

  Reply

 • avatar

  SPARXS

  |

  [reply]@Fege (#3):[/reply]loothunter.net Ide pakolgat mindenki,aki el akar valami cuccot adni mostanság.

  Reply

 • avatar

  sallai97

  |

  Végre!! Értelmes loot rendszerrel vissza szerezhető az igazi diablo-s feeling :) 1,2-ben se volt AH és semmi baj nem volt…sőt. Szóval hajrá-hajrá.A durvább droppokat úgyis fórumon vagy chat-en el passzolják ;) Mivel a loot 2.0 nem sokkal a kieg előtt jön és kell ahhoz hogy az ahát bezárják ezért gondolom akkor tájt várható a kieg is :)

  Reply

 • avatar

  Shazeen

  |

  Taps taps Taps!

  Reply

 • avatar

  Beer

  |

  [reply]@Fege (#3):[/reply]Ne is mondd, hányingert kapok már a gondolattól is, hogy ismét JSP-re költözik a trade, vagy lehet spammelni a szemét cuccainkat trade chaten… Elég volt már ebből, nem 2005-öt írunk, amikor ez még belefért, nem fogok megint visszamenni oda a csomó nagyképű hím elsődleges nemiszerv közé közé.

  Ezzel együtt remélem, hogy nem annyi a lesz a dolog, hogy AH ki, Loot 2.0 be, és akkor majd szarásig fognak potyogni a jó cuccok. De akármi is lesz, határozottan csökkent az érdeklődésem a kiegészítő felé.

  @#6 | Ifrit: aktívan 8 évig Diablo 2-ztem Bneten, és egy szemét volt a droprendszer, semmi élvezet nem volt abban, hogy ha akartál egy normális karit, JSP-zned kellett. És itt most nem arról van szó, hogy a foslow tal sorcot összeraktad, hanem eniről beszélek, hotóról beszélek, ik armorról beszélek, eth gaze-ről beszélek, zod rúnáról beszélek… például nekem 8 év alatt egyetlen egy HR sem esett… odaverne, ha ez megint visszajönne.

  Reply

 • avatar

  MirmiX

  |

  Énsem.Részemről felejtős a kieg így.Az alap game legalább visszahozta az árát az ah-s eladásokkal.De ha nem lesz ah akkor még ez az esély se lesz meg,hogy ez visszahozza.
  Úgy meg biztos nem adok pénzt a kiegért hogy tudom nemhozza vissza az árát.Az alap game egy rakás szar volt az egyetlen pozitivum a barbáros trancsir melett az volt benne,hogy a sok hülye vette real moneyért amit felraktam ah-ra.:)

  Reply

 • avatar

  Ifrit

  |

  Ennek viszont én határozottan örülök.
  Nem azért, de aki játszott a diablo 2vel, az nagyon jó tudja mi az hogy órákig keresel egy tal rasha, vagy egy immortal tárgyat. Hatalmas élmény volt kutatni, illetve ha megtaláltál egy addig még meg nem talált tárgyat, hatalmas élményt adott. Sokkal élvezhetőbb lesz a játék, ennyi a történet.

  Végre egy értelmes döntés a Blizzard részéről.

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  Érdekes döntés,de ha rendbe lesz hozva a droprendszer,akkor számomra a legnagyobb öröm.D2-ben sem kereskedtem soha,itt se tettem túl gyakran,nem fog hiányozni.

  Reply

 • avatar

  MarciKING

  |

  Miért érzem, hogy az AH bezárása egybeesik (vagy nagyon közel lesz hozzá) a RoS megjelenésével??!

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@Beer (#1):[/reply]D2JSP-n ezekben a pillanatokban valószínűleg örömmámor tör ki, mivel 6 hónap múlva a klasszikus pezsgő élet fogja elárasztani az egész fórumot…

  Szomorú, hogy ezt a döntést hozták meg, a kiegészítőt én nem veszem meg. Ez 100%.

  Üdv.

  Reply

 • avatar

  Makk

  |

  Akkor jön a N Read O Read szerű korszak? :D

  Na félre értés ne essék nem mintha az rossz lett volna. De kicsit fura lesz AH nélkül és még inkább virágozni fog az illegális kereskedelem az fix.
  Hogy jó e ez vagy rossz e az attól függ kinek mi tetszik nyilván. Engem nem zavart az AH, de az se fog zavarni ha nem lesz.
  KÉRÜNK NAGYOBB LÁDÁT VISZONT AKKOR! (Dia2-ben ugye minden karakternek saját volt és sok volt a hely)

  Reply

 • avatar

  Beer

  |

  Én ennek határozottan nem örülök.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.