Egy régi új ismerős: A Mystic (Envo munkája)

Professor J . Hírek, Leírás 1323

A Reaper of Souls-ban egy új szövetségest kapunk magunk mellé, kinek a neve Myriam Jahzia, a Mystic.
Myriam egy bölcs asszony, aki egy nomád nép sarja, akik magukat csak Vecinnek hívják. Egy spirituális népről van szó, különlegességük, hogy mágikus látomásokra képes emberek. Ők egy olyan társadalom tagjai, akik a Mindenek Anyjában (Allmother) hisznek és a látomásaikat is ettől az istenségtől származtatják, neki köszönhető, hogy minden Vecin rendelkezik eme hatodik érzékkel, amit úgy hívnak: Sight. A Sight a női nemet jobban átjárja, de különösképpen Myriamet.


Mystic


Enchant-olás:

Előfordult már veled, hogy egy majdnem tökéletes tárgy esett, csak az egyik stat nem stimmelt? Vagy éppen egy megkedvelt tárgyad kezdett gyenge lenni? Ezeket a problémákat Myriam orvosolni tudja a számodra, mégpedig a reroll segítségével a Rare és a Legendary tárgyakon. Habár nem lehet mindegyik féle statot megváltoztatni ennek a segítségével, de amelyiket lehet, azt annyiszor „pörgetjük” újra, akárhányszor akarjuk.

Ehhez nem kell mást tenni, mint:

1.) Beszéljünk Myriammel és válasszuk az Enchant fület

 

Enchanting 1

2.) Amint behelyezzük a tárgyat a rublikába, megjelennek a tárgy tulajdonságai. Itt kell kiválasszuk azt az egyet, amit újra akarunk rollolni.

Enchanting 2

3.) Ha kiválasztottuk a statot, és a megfelelő material illetve gold mennyiség a birtokunkban van, már csak rá kell nyomni a Replace Property gombra.

Enchanting 3

4.) A felajánlott tulajdonságok közül már csak ki kell választanunk a nekünk tetszőt, de ha nem nyerte el a tetszésünket egyik sem visszaállíthatjuk az eredeti tulajdonságot is, de persze a goldot és a materialt nem kapjuk vissza. A képen láthatjuk a Possible properties listában, hogy mik közül választott a gép.

Enchanting 4

5.) Miután sikeresen végbement a reroll, lehetőségünk van csak ennek az egy tulajdonságnak az újbóli elbűvölésére megfelelő material és gold birtokában.

Enchanting 5

 

Transmogrification:

 

Myriamnak köszönhetően személyre szabhatjuk a karakterünk kinézetét is tárgyaink kinézetének megváltoztatásával. Jelenlegi tervek szerint bármelyik kinézetet ráhúzhatjuk jelenlegi tárgyainkra, beleértve a Legend és a Set tárgyak kinézetét is, ám ezeket először fel kell oldanunk. Amint feloldunk egy kinézetet, az account szinten érvényesül. A fehér, a kék, és a Rare tárgyak kinézetét a Mystic szintjének emelése, míg a Legend és Set tárgyakét pedig azok azonosítása (identify) oldja fel. De hogyan is zajlik maga a folyamat?

1.) Beszéljünk Myriammel és válasszuk az Transmogrify fület

 

Transmog 1

2.) Amint behelyezzük a tárgyat a rublikába, megjelennek a lehetőségek, amik közül választhatunk. Mindegyiket végignézhetjük a Preview ablakban, melyik áll jobban a karakterünkön.

Transmog 2

3.) Ha megtaláltunk a számunkra megfelelő kinézetet, elegendő gold birtokában máris élvezhetjük az új kinézet adta látványt, csak rá kell kattintani a Transmogrify gombra.

Transmog 3

További információk:

Normál és Hardcore módban külön-külön kell megszerezni a kinézeteket.

Azt a kinézetet lehet választani az adott tárgyhoz, aminek ugyanolyan az animációja, tehát egy egykezes kardnak adhatunk egykezes balta kinézetet például.

A Transmog egy adott tárgyra hat, nem tárgy slotra, vagyis ha új tárgyat veszünk fel magunkra, azt is külön át kell szabni.

Transmog után is lehet festeni a tárgyakat, de ha egy befestett tárgynak megváltoztatjuk a kinézetét a Mystickel, visszavált az alapértelmezett színre.

Amely tárgyak a kiegészítő (vagy a kiegészítő előtti patch) előtt esnek, nem fogják feloldani a kinézetet a Mysticnél, de ezeket a tárgyakat is át lehet majd szabni.

Ezen folyamatok után (Transmog, Enchant) account boundosak lesznek a tárgyak, tehát csak a saját karaktereid között cserélheted ezeket.

 

Forrás:

Comments (29)

 • avatar

  Abiondi

  |

  Tudja valaki mi történik most a D3 piacán? Egy hét alatt 40%-ot esett a gold ára a fekete piacon, ami azért jelentősnek mondható ekkora időtávon: az AH bezárásának hírére megugrott az árfolyam, de mostanra visszatért az akkori 5,2 HUF/1M gold árfolyamra.
  Eddig tartott volna a pánik, hogy jajajaj, 5 hónap és bezárják az AH-kat?

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@Rokalesocipo (#27):[/reply]Mert Karyna-t sosem tervezték Mysticnek, csupán voltak szövegei, melyben utalt rá, hogy ismeri Miriamot, de mikor kivették a Mysticet, még jóval a játék megjelenése előtt, akkor ezektől a szövegektől is megszabadították szegényt.

  Reply

 • avatar

  Rokalesocipo

  |

  Mér nem az lesz a Mystic akit act1-ben megmentünk a póktól??? Mert eredetileg ő lett volna a mystic. Kicsit dekoratívabb mint ez a randa vén nyanya!!!

  Reply

 • avatar

  Jonas

  |

  [reply]@SaltyDaveIV (#25):[/reply]Ha már Daibo: A monk 2 kezes fegyverét egy huszárvágással sokkal vonzóbbá lehetne szvsz tenni: block chance-et kell rakni a daibo-ra.

  Sok fantasy játékban így van alapból.

  Reply

 • avatar

  SaltyDaveIV

  |

  Nagyon remélem hogy ha ne adj isten nem sikerül rendes 2 kezes fegyvereket csinálni a Loot 2.0-val sem, akkor legalább a Skorn helyére daibo skin-t rakhatok :).

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@sss404 (#22):[/reply]Rendben, azt hiszem megértettem a mondandód lényegét.

  Érzem, hogy ez a kiegészítő nem nekem való lesz, de majd kiderül mit hoz a jövő, hátha kitalálnak valami motivációt egy magamfajta, némileg kereskedés orientált szemszögű játékosnak is.

  Reply

 • avatar

  SaltyDaveIV

  |

  Örülök hogy az árak földhöz ragadtak, és a dye rendszerhez hasonlóan self-found játékosokra szabott árakkal operál.

  Reply

 • avatar

  sss404

  |

  [reply]@Fege (#20):[/reply]Te kizárólag üzleti szemszögből nézed az egészet.Kezdjük azzal, hogy nem lesz AH, így teljesen mindegy kinél mennyi gold van a blizz szemszögéből, mivel őket onnantól nem érint már bevétel az AH ból.Nálad van 20b gold, nálam 2m, és? senkit nem érdekel, mert lesz smart drop, a craft árak már most se magasak, egyedül a magasabb szintű gemek ára kérdéses. Tehát ha lesz smart drop, és valóban jól sül el, akkor mégis mi szükség lenne arra, hogy külső oldalakon kereskedjek majd ? Ez az amit nem értesz meg, hogy a játékosok 80%-a szerintem nem az AH, a kereskedés miatt vette meg a játékot, hanem, hogy élvezzék magát a játékot.Tehát logikus, hogy egy olyan komplett megoldást szeretnének ahol mindent játékon belül megold a player.

  Adathalász infók alapján a kraftolt itemeken nem lehet enchantolni.

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  Már megint az a fránya AH… :D

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@Envo (#18):[/reply]Lehet velem van a gond és nem értettem meg az iróniát.

  De ha az account boundos tárgyakon gondolkodunk, egyelőre még azt se látom sehol tényként, hogy az account boundos tárgyakat lehet-e majd enchantolni. (bocsánat, ha lehet és erről az infóról lemaradtam, mert ebben az esetben tényleg nem biztos, hogy jó ötlet, ha az AH bezárása után feloldják ezen itemek account függőségét, viszont az AH bezárása után craftolt itemeket már nem kellene accounthoz kötni, sőt lehet hogy a craftolt itemek enchantolását is tiltani kellene.. .)

  Enchant témára visszatérve még egy gondolat erejéig: Nem tartom teljesen jó ötletnek, hogy hosszasan beszélgessünk olyan dologról ami még közel sem biztos, hogy jelenlegi formájában marad, illetve minimális infó áll rendelkezésünkre a témáról, mindenesetre azért megtiltani a kereskedését, mert a feketepiacon majd jól eladják… Ez szerintem nem egy jó szisztéma.

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@sss404 (#16):[/reply]Miért ne adná el? Mióta világ a világ ez a játék arról szólt, hogy valamilyen módon, de több legyen neked, a játékosok minimum 80%-a szeret kereskedni, gyűjtögetni, halmozni a vagyonát, aztán pedig elkölteni valamire. Most komolyan arról kellene szólnia ennek a játéknak, hogy amit találok azt mind megtartom hegyekben majd kategorizálom, múzeumot csinálok belőle és nézegetem játékoslétem végéig? Pont ezt csináltam Diablo II-ben Single Playerben, mivel ott tényleg semmi értelme nem lett volna kereskedni ezekkel a cuccokkal, viszont jó volt nézegetni őket.

  Gold: Szerinted Blizzard hagyni fogja, hogy akik most 100-1000 milliárdokkal (alsóhangon) rendelkeznek, azok szépen eléldegéljenek életük végéig? Én 3 lehetőséget látok a jövőre nézve:
  1. Bevezetik a Ladder rendszert, ezzel mindenki kezdhető elölről a menetet zéró nyersanyaggal.
  2. Rontják a gold árfolyamát azzal, hogy például a szörnyek ezentúl sokszorosát dobhatják annak a mennyiségnek, amit most dobnak.
  3. Esetleg megjelenik valami új fizetőeszköz, alapanyag, ami nélkülözhetetlen lesz minden játékos számára.

  Szerk: Elég nagy szerverkéséseket érzékelek, pedig a netem oké, szóval kicsit macerás javítani a hozzászólásomat.
  Én tényleg nem értem mi szükség az account boundra. :) Eddig se értettem mi szükség volt rá.

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@Fege (#15):[/reply]Ép ezt írja sss404 kolléga is, csak a képernyőn keresztül nem jön át az irónia.

  [quote]Elég egyszerű lenne “megélni” AH nélkül is a játékból ha NEM LENNE AC bound az itemeken, pl tegyük fel találsz egy tárgyat amire már csak socket kell, vagy chd és atom lesz. Ráteszed és eladod külső oldalakon, és nem goldért
  Blizzard se hülye, kicsit gondold végig…[/quote]

  Ő pont azt mondja, hogy Acc.bound nélkül ugyanúgy adnák el a tárgyakat, mint eddig, szóval nem lenne értelme.

  Reply

 • avatar

  sss404

  |

  [reply]@Fege (#15):[/reply]Te miről beszélsz megint ?
  A HSZ második felében már úgy írtam, hogy NINCS AH.
  Te nem érted, hogy mire jó ez az account bound, vagy miért szükséges…

  Reply

 • avatar

  sss404

  |

  [reply]@Fege (#13):[/reply]Ha egyszer találsz jobbat, akkor szükségtelen a régit eladni mert minek ?(találsz jobbat, te írtad) A gold feleslegessé válik az eddigi mennyiségekben, nem hiszem, hogy az enchant és a transmorg kiverné a biztosítékot a költségek terén. Egész egyszerűen azért mert pl ha valaki már AH bezárás után kezd el játszani a d3-al akkor ő, hogyan fog több 10M goldot szerezni, hogy igénybe vegye a mysticet, vagy összerakjon magának egy marquise követ? Nyilván nem szeretné a blizz, hogy ezek a playerek majd rohangáljanak feketén aranyért.

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@sss404 (#14):[/reply]Nem értelek, ha ezek a cuccok nem lennének account boundok, hanem el lehetne őket adni, akkor top statokkal hegyekben állnának az AH-ban. Értékük pedig zéró lenne.

  Szerk: A zéró lehet, hogy költői túlzás, mindenesetre tutira nem érnének olyan sokat.

  Reply

 • avatar

  sss404

  |

  [reply]@Fege (#8):[/reply]Eldönthetnéd hogy melyik állapotról írsz, mikor már bezárt az AH vagy mikor még van. Fillérekért megvenni ah-ban olyat mint amit kraftolok? Még csak nem is találni olyat ami megközelíti a jobb kraftolt cuccokat, vagy amik már közel olyan jók azok is mind több száz, vagy milliárdos itemek.főleg amuletek és a glovesok.
  Elég egyszerű lenne “megélni” AH nélkül is a játékból ha nem lenne AC bound az itemeken, pl tegyük fel találsz egy tárgyat amire már csak socket kell, vagy chd és atom lesz. Ráteszed és eladod külső oldalakon, és nem goldért
  Blizzard se hülye, kicsit gondold végig…

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@Envo (#10):[/reply]Értem a logikád, de azzal tisztában kell lenni, hogy ez a játék pont arról szól, hogy MINDIG VAN JOBB. Pont ez a motiváció a játékban, hogy az ember talál – farmolás vagy kereskedés útján – egy jobb cuccot, amit szívesebben visel, mert jobb tulajdonságokkal rendelkezik, mint amit addig használt. Én ha valamelyik úton megszerzek egy ilyen cuccot, akkor az első gondolatom, hogy az eddig használt cuccot ELADOM valakinek, nem pedig hogy elteszem emlékbe a ládámba, fiókomba, falra, stb.

  Na most ez az egész Enchant meg Transmogrify (ki se tudom mondani) pont ezt a részét öli meg a játéknak.

  Megjegyzem, hogy Diablo II-ben lehetett nevesíteni az adott tárgyat, azt hiszem az egyik Quest adta ACT5-ön. De ettől még eladható volt a tárgy, igaz, kevesebbet ért, mivel más neve volt benne, s nem szívesen vettek meg ilyet az emberek. Ahelyett hogy accounthoz kötik a cuccokat, nem lenne egyszerűbb nevesíteni őket aszerint, hogy melyik karakter gyártotta/módosította a cuccot?

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@SlipKnoTiaN666 (#11):[/reply]A másolás onnan jött, hogy sokan ráfeszültek de már törölve lettek ezek a hsz-ek, moderálás miatt.

  Reply

 • avatar

  SlipKnoTiaN666

  |

  [reply]@Envo (#9):[/reply]1. Nyilván 1 forrásból dolgoztatok, ezért a hasonlóság, de ezt meg sem említettem, mert gondoltam elég egyértelmű a dolog.
  2. Aki nem nézi mind2 oldalt, csak ezt, az bizony sok mindenről lemarad, a “szomszéd”-ban nekem úgy tűnik aktívabbak a srácok (legyen ez építő jellegű, nem pedig bántó kritika főszerkesztő urak :) ).
  3. Láttam énis h kérték a fordítást, és ment is a válaszban a link a “szomszéd” cikkéről.
  4. Még mindig nem értem h hogyan jött ide a “másolás”, eléggé rá vagy feszülve úgy látom, ha forrásként nem a “szomszéd” van megjelölve hanem a hivatalos oldal, akkor elég egyértelmű a helyzet, ha meg sunyi módon mégis onnan dolgozik valaki és közben állítja h a saját munkája, miközben nem, akkor arról meg van a véleményem (és ezzek nem rád célzok, mert én látom a különbséget a 2 cikk között, vmiben te, vmiben a kollega írt többet-kevesebbet).

  Ui: direkt nem neveztem nevén az oldalt, nehogy a reklám miatt töröljétek a hsz-t, további szép napot, nekem jelenésem van Arreat völgyeiben.

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@Fege (#8):[/reply]A kereskedés továbbra is elérhető lesz, csak magán úton trade ablakban.
  És most is az a lényeg, hogy büszke legyen a tárgyra a tulajdonos, mivel egy nem tökéletes tárgyat tudott tökéletesíteni. A tökéleteset meg ne adogassa másnak (miért is tenné?)
  Másrészről, ha találsz egy átlagos tárgyat, vagy egy olyan Legendet amin ha rerollolsz egy statot, felfedezel egy jól működő kombót, azt ne tudd értékesíteni. Ha te felfedezted ezt a lehetőséget, akkor használd is ki magad.
  A Transmoggal kapcsolatban pedig: a kinézetét azért állítod át, hogy neked tetsszen, akkor miért is akarnád eladni, ha egyszer saját ízlésed szerint szabtad át? Ha meg el akarod adni azt a bizonyos tárgyat, nem kell megformálni saját ízlésed szerint, csak el kell adni. Az új tulaj majd beállítja magának.

  @Animebj

  Még csak annyit tudunk, hogy új fajta materialok lesznek bevezetve.

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@SlipKnoTiaN666 (#6):[/reply]Mindegy, hogy ki írta nem az író nevét vettem figyelembe, mikor a hangnemét kritizáltam, mellesleg nem értem ezt a másolós dolgot.

  1. Ezek fordítások ugyanarról a forrásról, csoda lenne ha nem egyezne meg valamennyire
  2. Vannak akik nem nézik meg mind a 2 oldalt mindig (én se, sőt csak ezt nézem)
  3. Ezt egy itteni tag is kérte, hogy fordítsam le mert szívesen elolvasná magyarul.
  4. Ha kiírnám ide hogy “Jön a Loot 2.0″ és a másik oldalon is megjelenne, az is másolásnak számítana?

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  Nem értem mi a fenének erőltetik ezt az account boundosítást. Ennek nem az volt a lényege -amikor bevezették- hogy a juzer büszke legyen arra, amit gyártott és ne tudjon rohanni az AH-ba vásárolni egy tök ugyanolyat fillérekért, miután elértéktelenedett mind? Jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy AH bezár, tehát szükségtelen az Account bound. Nem hiszem, hogy valaki százasával fog craftolni egymás után, mert nem lesz alapanyaga, s azt se hiszem, hogy röpködni fognak azok a cuccok, amiket érdemes lesz enchantolni, főleg úgy, hogy biztosan nem kis alapanyagköltsége lesz, amihez megint csak elengedhetetlen lesz az egész napos játék.

  Ez az egész csak arra megy ki, hogy ne tudd az egész játékot pár hónap alatt kijátszani, s bár valahol biztosan jó az irány, azért kíváncsi leszek, hogy az AH-n elkényelmesedett nép hogy fogja lenyelni ezeket a változtatásokat.

  Reply

 • avatar

  Tomy31

  |

  Akkor most a a transmog folyamat után account boundosak lesznek…akkor ez kilőve,mert nem tudom eladni,de mivel nem lesz AH igy amugy sem tudnám eladni,vagy igen?
  Ők már előre dolgoznak,látják mi milyen mértékben és hogyan fogja megváltoztatni a játékot.
  Ez a mystic dolog miatt és a account pontozás miatt várom egyedül az uj patchet,az AH kilővése igy ebben a formában lehet hogy nem lesz rossz,bár több idő fog kelleni mindenhez.
  Már a játék első napjától kezdve igy kellett volna…

  Reply

 • avatar

  SlipKnoTiaN666

  |

  [reply]@Envo (#1):[/reply]De ha Prof vagy Darc1n írta volna azt a cikket ezen az oldalon 1 szavad nem lenne.:D
  Valld be h csak az a baj h a konkurens magyar Diablo oldalon iródott a cikk.:P

  (Nyugi, nem vitát akarok gerjeszteni, csak hülyülök, a te cikked is jó lett).

  Reply

 • avatar

  Animebj

  |

  Arról nincs információ, hogy mik azok az új alapanyagok, amelyek az Enchant-hoz kellenek? Mert a képeken lévő menükön látok “Salvage” fület, tehát valamit ismét be kell darálni a szolgáltatás fejébe (remélem ugyancsak magic vagy jobb minőségű tárgyakat).

  Jonas

  Ha jól emlékszek, a “Transmogrification” WoW-os verziója az 5.2-es patch után már szintén engedi a szabadabb választási lehetőséget, tehát szintén csak az animációtól függő átalakítást, viszont a legendary-k külsejét (még) nem.

  Reply

 • avatar

  chaoslord3

  |

  Ezúton gratulálok az új szerkesztőknek!
  E cikk írójának is grat, mert jó lett ez a fordítás meg a lényeg benne vagy. Csak így tovább. BlizzCon alatt és után reméljük lesz bőven dolgotok (nem félre érteni ezt jó értelemben mondom, mivel reméljük jó pár titokról lehull a lepel)

  Reply

 • avatar

  Abiondi

  |

  Ide is, a másikba is beírom, remélem nem gond:
  Köszönöm az új emberek munkáját, és nálam hozza az elvárt színvonalat. További sok új posztot!

  Reply

 • avatar

  Jonas

  |

  1. Köszi a fordítást, jó lett.
  2. Csak nekem nagyon furcsa hogy egy kardnak fejsze vagy buzogány kinézetet lehet adni? :S

  Az armor seteket megértem és szerintem jó dolog hogy bekerül a játékba, viszont az azért már fura hogy ilyen tágra vették a szabályait.

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@imri (#1):[/reply]Hmm… Az az igazság, ezt úgy írtam meg, hogy az általad linkelt tartalmat nem olvastam el előtte.
  Szóval, bármi hasonlóság a véletlen műve, másrészről én EZT az oldalt “másoltam”:
  http://eu.battle.net/d3/en/blog/11337855/reaper-of-souls-first-look-the-mystic-24-10-2013
  Elég nehéz ugyanazt a cikket teljesen máshogy megírni.

  Egyébként utólag elolvasva, ez a “banyázás” nem hiszem, hogy témába illő, és forrást se tudta sok helyen értelmezni a drága…

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.