RoS Soundtrack Spoiler (Sparxs munkája)

Professor J . Hírek 642

A Diablo III megjelenését követően szerintem elég egybehangzóan mondhatjuk azt, hogy a játék egyik legjobban vitatott és kritizált része a soundtrack volt. Egy nagyon jól megkomponált zene, egy olyan egyedi hangulatot képes teremteni, ami ,ha egységben mozog a vizuális dolgokkal, akkor a nézőt, vagy a játékost egy egészen más érzelmi síkba, hangulatba képes áthelyezni.

 

banner

Gondoljunk bele, hogy mi lenne ha az örök klasszikusnak számító Volt Egyszer Egy Vadnyugat emlékezetes jelenetében, amikor Charles Bronson megigazítja kalapját, majd előveszi szájharmonikáját, egyszer csak felcsendülne A nevem SP című műalkotás. Joggal lehetünk tehát kicsit elégedetlenek, hiszen anno a Diablo II hangulatos és fülbemászó dallamai, fantasztikus hangulatot és kicsit nyomasztó atmoszférát árasztottak magukból, ami hihetetlen jól működött a játék vizuális sötét képi világával. A Diablo III jött, látott, és kiégetett nagyon sok rajongót. A zenék nem voltak annyira rosszak, de mégis valami hiányzott belőlük és nagyon érződött, hogy szükség volna Matt Uelmen mester szakértelmére. Nah de mi a helyzet a Reaper of Souls-szal? Lelkes Super Mario-ra hasonlító bajuszos rendszergazdáknak sikerült a kiegészítőben felcsendülő zenék nem tudjuk hány százalékát kicsempészni. Jelenleg 44 percnyi elképesztően hangulatos, sötét, gregorián énekekkel és középkori hangulattal átitatott audio csomag hallgatható meg.

 

 

Forrás:

Comments (11)

 • avatar

  Ace Voltran

  |

  [reply]@Hartrog (#6):[/reply]Őszintén?
  A legelején végighallgattam a zenéket, utána némítottam mindent, és magamnak teszek be háttérzenéket..Nincs is annál jobb, ha általad választott rock/metál/…
  zenére potyog az ellen..És így biztos nem alszol e!
  Próbáld ki!
  Sőt: lehetne új topicot nyitni ezzel a címmel: milyen zenére játszol?

  :)))

  Reply

 • avatar

  Csucsu

  |

  Az 1. track qrva jó:) (y)

  Reply

 • avatar

  MCfosat

  |

  [reply]@Hartrog (#6):[/reply]Na igen. Ez volt A Zene…. :)

  Reply

 • avatar

  Hartrog

  |

  [reply]@chaoslord3 (#5):[/reply]Nah akkor egy kis felelevenítő, pedig vagy 9 éve nem hallottam, de mégis a fülembe csengett eddig is: http://www.youtube.com/watch?v=BODYxesJLVo

  Nem azért, ez is szép munka, de sehol sincsen ehhez képest. Ha a szerkesztő a bevezetőben erről az érzésről beszélt, akkor én nem a cikkben lévő zenét várnám…

  Egyébként egy gondolat: Ami egyszer már bevált, érdekes módon olyan jól működik a sorozatokban. Senki se várja, h a Tronok Harcának új intrója legyen, vagy, hogy a Gyűrűk Ura trilógiájában felcsengő dallam helyett teljesen mást alkossanak. Ugyan az, esetleg más hangszerekkel, ez pont elég a színesítéshez és mindenki elégedett. Magyarul, egy két új zenét leszámítva maradhatott volna a D2-es szerintem… Hiszen ez miért csak a filmeknél működne…

  Egyébként nincs bajom az újítással, de tényleg nem vált ki belőlem semmit…

  Szerk: Még egy gondolat! És tényleg nem szeretnék se negatívnak, se más munkáját lebecsmérlőnek tűnni. De ugye ez a game, jelenleg nagyon monoton. Tehát álmosító. Én nem egyszer lettem arra figyelmes, h játék közben ragadnak le a szemeim, pedig hol volt még az este. Ezzel a zenével amelynek első 6-7 perce pluszba andalító, garantált az alvás. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem fura lenne kispárnával készülni a Diablozáshoz… Szóval pörgessen fel az a zene! Akarjak hentelni, és élvezettel hallgassam minden percét miközben kaján vigyor van az arcomon amikor potyog a legendary… (Ez nincs a játékban sehol… de az dicséretes, h rájöttek valamit kezdeni kéne a zenével, ha már a fanok gyártják nekik 1000el…)

  Reply

 • avatar

  chaoslord3

  |

  Szerintem teljesen korrekt ez a cikk azaz nagyon jó. Gratulálok a cikk szerkesztőjének remélem lesz majd még több ilyen jó cikked.

  A soundtrack meg szerintem zseniális mérföldekkel jobb mint az alapjáték zenéi. És ahogy elképzelem az Act 5 darkos, komor környezetét elégé jó lesz a hangulata a kiegnek. :)

  Reply

 • avatar

  Abiondi

  |

  Ide is, a másikba is beírom, remélem nem gond:
  Köszönöm az új emberek munkáját, és nálam hozza az elvárt színvonalat. További sok új posztot!

  Reply

 • avatar

  Jonas

  |

  Felkuncogtam párszor a felvezetőt olvasva, nekem tetszett :)

  Bevallom őszintén csak beletekergettem de annyira azért nem nem fogott meg. Kap még egy esélyt és valamelyik esti run mögött ez fog szólni (zene már régóta mute-on van nálam)

  Szerk: Mea culpa, most játszom és ez megy a háttérben, nagyságrendekkel hangulatosabb mint az eredeti dio3 soundtrack.

  Reply

 • avatar

  eastady

  |

  Nagyon szép iromány!

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  Engem máris megfogott :D
  Szerintem nem is veszem elő a játékot, míg nincs a kezemben az exp.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.