[Saját ötlet] Színezhető angyal szárnyak

SPARXS . Hírek 1408

A Reaper of Souls-ban nagyobb szerepet fog kapni a karakterek testre szabhatósága. A Transmogrification-nek köszönhetően teljesen más kinézetű modellre cserélhetjük adott tárgyainkat és a legendary tárgyakon is használhatóvá fog válni a dye lehetőség, amivel tárgyaink színét tudjuk megváltoztatni. Ebből az egész kinézet csere-bere dologból jött az az ötletem, amit külföldi fórumokon is megosztottam.

Mi lenne ha a gyűjtői változathoz járó angyal szárnyak (Angelic wings) színét tudnánk változtatni a játékban szereplő Dye-ok segítségével. Mivel nem mindenki vette meg a gyűjtői változatot, így megoldható lenne, hogy az alap szárnyakat egy quest jutalmaként kapná meg a játékos. Az ötlet nem igényelne túl sok változtatást, hiszen a szárny voltaképp egy 2 dimenziós sprite (itt nem az üdítőre kell gondolni : ) ) és elég volna rá annyi, hogy amikor a játékos egy bizonyos színű Dye-jal “befesti” akkor a program átírja az RGB színkódját az alapértelmezett szárnynak és kicseréli azt a Dye színkódjával. Ha volna a játékban ilyen lehetőség, akkor ti használnátok?

dye-wings

Comments (31)

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@SPARXS (#30):[/reply]Valljuk be, igaza volt :) Véletlen sem bántásként mondom, de a CE lényege pont abban van, hogy olyan plusz dolgokhoz juttat ami nem mindenkinek adatik meg. És igen, ennek ugyanúgy része ez a szárny pl mint teszem azt a soundtrack meg kis könyv… Bónusz-bónusz. Maradjon ez csak így. Nekem HOTS CE van, és nem sajnálom senkitől se, ugyanakkor érdekes plusz, és tetszik, hogy nem nagyon rohangál Kerrigen szárnyakkal senki. Ugyanakkor nagyon bejön az angyalos CE szárny, de nem kérném quest jutalmaként. Úgy már nem lenne különleges csöppet sem.

  Maga a színezhetőségével viszont egyet értek.

  Reply

 • avatar

  SPARXS

  |

  [reply]@SaltyDaveIV (#29):[/reply]Ezt írtad jó ember!

  ” Mivel nem mindenki vette meg a gyűjtői változatot, így megoldható lenne, hogy az alap szárnyakat egy quest jutalmaként kapná meg a játékos. ”
  Fordítok: Van egy jó ötletem, de mivel én nem tudnám kihasználni, kérek ingyen egyet. Igen szép egyedi grafikát tudnék felvinni egy Fiat Punto-ra, de sajnos nekem nincs, ezért hogy ne tűnjek önzőnek, osszunk szét párat (amiből persze nekem jutna).”

  Reply

 • avatar

  SaltyDaveIV

  |

  [author]SPARXS (#13):[/author][quote]@Beecike1980 (#12): Miért volna gond az ha pénzért vehetnél olyan dolgokat,ami a vizuális megjelenést változtatja? A League of Legends-ben is vehetsz Riot point-ot, amit elkölthetsz skinekre, vagy különféle dolgokra.Ez nem juttat semmilyen előnyhöz…..
  SaltyDaveIV
  Én is Collector’s Edition-t vettem és jó lenne ha az internetes személyiség elemzésed befejeznéd.Azt hogy a játékot kinek ki vette az nem a mi dolgunk, addig, amíg az oldal szabályai ellen nem vét a hozzászólásaival, addig ugyanolyan joggal kommentelhet, mint bárki más.
  0[/quote]
  Mondtam én hogy nem? Szövegértés…

  Reply

 • avatar

  qq1x

  |

  Simán! Király ötlet!

  Reply

 • avatar

  Prince79

  |

  [quote]Én annak örülnék, ha végre nem kellene minden játékban bekapcsolni a szárnyakat. (Vagy halál után, vagy ha actok között utazok)
  +2[/quote]

  Ennek én is nagyon örülnék.

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@chasy (#24):[/reply]Én mindenkihez úgy viszonyulok, ahogy ő hozzám (a hsz-ed második része erősen flegma), de ez esetben bocsánatot kérek, ha nem nekem szántad a hsz második részét, félreértettem. Legközelebb ilyen helyzetek elkerülése végett tagold a hozzászólásodat üres sorokkal is. Peace.

  Reply

 • avatar

  Predator

  |

  Érdekes ötlet én biztos hogy használnám :)

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@Envo (#23):[/reply]Csak az első bekezdést szántam neked,a többitől elvonatkozhatsz.Mi nem jött be? Adminhoz képest elég flegmán fogalmazol.Ha te sértésnek vetted és erre mert a “Nem jött be” ,nagyon félreértettél.
  Az lehet hogy téged elkápráztatott (még kimondani is rossz egy ilyen dologra aminek semmi haszna,ráadásul igen,csak elsőre),de másfél év után nem rohadtul mindegy hogy kinek van meg?Mindemellett képzeld el,hogy nem kötelező felvenni a szárnyakat.
  De igazából tök felesleges ezen vitázni,mivel semmiféle Blizzard bejelentés nincs ezzel kapcsolatban.

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@chasy (#15):[/reply]Hát ez most nem jött be, mert én a simát vettem meg nem a CE-t, csak én nem akarok se többet se kevesebbet, mint amennyit kifizettem. Nem volt benne a pakkban megvásárláskor, akkor nekem nincs rá szükségem, ha lett volna a CE-t vettem volna. Engem pont hogy elkápráztatott elsőre a szárny látványa és nem értettem (még akkor), hogy érhető ez el. De egy pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy neki miért van nekem meg miért nincs, örültem, hogy láthattam ilyet.

  Mindenki máshogy gondolkozik :D

  Reply

 • avatar

  blackened

  |

  Tetszik az ötlet! Esetleg átdolgozhatnák picit. Szerintem WD-n borzalmasan néz ki.

  Reply

 • avatar

  Animebj

  |

  [reply]@SaltyDaveIV (#10):[/reply]Saját fizetésemből vettem az eredeti (és igen, normál kiadású) játékot, és nem hiszem, hogy egyedül lettem volna a szerverproblémák miatti felháborodásommal, sőt, talán pont a CE tulajdonosak sajnáltam igazán, hiszen ők többet adtak ki, mégis ugyanúgy megszívták.

  [reply]@Envo (#14):[/reply]Ez részigazság. Valóban elismertem felhasználói jogomat, de fizettem ezért a jogért, így ha nem is kérhettem vissza a játék árát (ha jól emlékszek, voltak párán a világon, akik ezt akarták), de panaszomat retorzió nélkül megoszthattam volna a készítőkkel (megtették helyettem több tucatnyian). “chasy”-nak pedig igaza van, a kézzel fogható anyagokért vették-veszik a CE-t, és nem a múló népszerűségű virtuális giccsekért.

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@Adam (#19):[/reply]Igen, csakhogy a te példád nem fordul(hat) elő
  Alma és körte.
  Nem volt jó példa :D

  [reply]@Animebj (#21):[/reply]Milyen jogodért? Pont azt írtad alá hogy nincs jogod xD (jóformán)

  Reply

 • avatar

  Adam

  |

  Üdv mindenkinek:))

  2 dolog:)

  az egyik, már hogy ne lenne microtranzakciós rendszer a játékban? az RMAH szerintetek mi?:)
  A másik, hogy mit fogadtunk el az EULA-val és mit nem…üzleti, kapitalista szempontból egyetértek azokkal, hogy hát igen beszptuk, mert elfogadtuk…és van 1 morális része..picit érzékeltetem…
  Megtaláltad álmai állását…de aláírattak Veled 1 szerződést, hogy bármikro,bármit megtehetnek…persze te is megteheted, hogy kilépsz…node a csavar..te már ott dolgozol 1 hónapja…érzed, hogy hát nem minden az igazi, nem minden válik valóra,amit beígértek…d Te lenyeled, mondván lesz jobb is…jöna fizetés nap…de közlik, hogy a fizu sajnos csúszik..és ez megy 1 éve már…Te nagyon pipa vagy, mert ugyan mindig kapsz némi pénzt..de sosem vagy teljesen kifizetve…Te mit tennél? kilépnél? hagynál veszni mindent? Belenyugodnál? ..no igen furcsa hasonlat…mert EZ CSAK 1 JÁTÉK….valóban….de az ember igazságérzetének zsebében..bizony az apró dolgok is bicskanyitogatók…és sajnálatos, hogy ennyi mindent megtehetnek..
  Node az ötletre reagálva…a CE tulajdonosok kapják meg igenis a plusz DVD-t, CD-t, artbook-ot miegymást…de a játékban NE legyen megkülönböztetés….az extrákért amiért fizettél, maradjanak a játékon kívül…mert így sajnos az emberek magamutogatásának eszköze..és egy elég gusztustalan húzás szerintem (az agyad 1 mélyebb szintjére hat…lásd reklámok…érti aki érti…)
  Most is azt látom, hogy az 5let mögött alapvetően olyan dolgok húzódnak, hogy a mostani Set itemek bónuszai..nos hát aze setek 99%-ban szinte semmi olyat nem adnak, amire azt mondaná bárki is, hogy fuh..ezért megéri…Sajnos a legtöbb set/leg item és azok bónuszai meglehetősen egysíkúak, fantáziát nélkülözőek…
  És 1 utolsó dolog ígérem:) Valaki írta, hogy egészen egyszerű apróságokkal is lekötelezhetnék a játékosokat…és még sem teszik…én is emiatt szomorkodom…és nem tudom miért nem…:((

  Reply

 • avatar

  Beecike1980

  |

  [reply]@SPARXS (#13):[/reply]Azért mert ez Diablo, és nem League of Legends. :)
  Komolyra fordítva a szót ezt a pénzért veszek ezt azt dolgot csak az olyan játékoknál érzem indokoltnak amik alapból ingyenesek, és kell valami bevételi forrás a készítőknek.
  Ez Diablo, teljesen más koncepció. Azért mert most ez a trendi a játékiparban nem kellene csorda módjára beállni a sorba….

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  [reply]@SPARXS (#11):[/reply]Ezzel egyetértek
  Tök jó lenne ha így működne :)

  Mármint én simán kifizetnék akár 3000ft-t is egy normális csomagért, ami tartalmaz szárnyakat, különböző effekteket stb.
  fire walkers-hez hasonló effekteket adhatnának még a játékhoz, illetve ezt is elérhetővé tehetnék az adott cipő használata nélkül.

  Reply

 • avatar

  Rokalesocipo

  |

  [reply]@SaltyDaveIV (#9):[/reply]Mer a szárny festegetés az jobb ugye??? Karakterek testre szabhatóságáról van szó nem? Akkor meg mi bajod?

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@Envo (#14):[/reply]Ha már EULA, bele van írva hogy a CE szárnyakat csakis a CE vásárlóknak lehet? Szerintem nincs, és ennyi erővel ha blizz kiosztja mindenkinek,egy szót sem szólhatnál.
  Egyébként meg a vizuális effekten kívül semmi + előnyt nem jelent,kb már mindenki megunta,miért fáj ha más is megkapja? A CE-ért a + 10.000-et nem erre fizetted ki,hanem a + zenei és egyéb DvD-re,a Art Work könyvre,USB-re,pószterre ,egyedi bannerre stb.Nekem speciel tök mindegy hogy kap-e mindenki vagy nem,de meg tudom érteni mindkét felet. Neked mitől lesz rosszabb,ha másnak is van? Jaa hogy nem tudsz vele gizdázni (igazából nem az) publicban? Nem elég a többi cucc amit a CE nyújt? Persze megértem,ezért (is) fizettél,de másfél év után tényleg annyira szíven ütne,ha másnak is lenne?

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@Animebj (#8):[/reply]Kárpótlás? Te tán ennyire vérig lettél sértve?
  Az EULA-ban benne van, hogy bármit bármikor módosíthatnak, semmi sem garancia.
  Ennek ellenére te azt mondod szabályt megszegve kitoltak a vevőkkel?
  Itt nincsen jogod semmiféle kárpótlás kérésére, elfogadtad hogy úgy táncolsz, ahogy ők fütyülnek. Pont.
  Aki megvette a CE-t, annak is ugyanúgy bugos volt minden.

  [reply]@SPARXS (#13):[/reply]Nem juttatna előnyhöz az igaz, de egy sunyi, idióta megoldás. Másrészről azt figyelembe kell venni, hogy a LoL-ért semmi pénzt nem kellett kiadj, hogy végig élvezni tudd a játék adta lehetőségeket.
  Ez az egyetlen módja a LoL-t gyartó cégnek, hogy egyáltalán haszna legyen a játékból (tekintsünk el a e-sporttól most), míg a D3-ért nem 2, nem is 3 hanem 15 ezret kellett fizetni. Ha ennek ellenére is pénzért lehetne extrákat venni, nagy pofátlanság lenne Blizz részéről. Én akkor lennék vérig sértve, ha ezt meghúznák. Itt nem az előnyről van szó, hanem hogy a fél világot kifizettem a játékért, mégis csak a felét kapom meg.

  Reply

 • avatar

  SPARXS

  |

  [reply]@Beecike1980 (#12):[/reply]Miért volna gond az ha pénzért vehetnél olyan dolgokat,ami a vizuális megjelenést változtatja? A League of Legends-ben is vehetsz Riot point-ot, amit elkölthetsz skinekre, vagy különféle dolgokra.Ez nem juttat semmilyen előnyhöz…..

  SaltyDaveIV
  Én is Collector’s Edition-t vettem és jó lenne ha az internetes személyiség elemzésed befejeznéd.Azt hogy a játékot kinek ki vette az nem a mi dolgunk, addig, amíg az oldal szabályai ellen nem vét a hozzászólásaival, addig ugyanolyan joggal kommentelhet, mint bárki más.

  Reply

 • avatar

  Beecike1980

  |

  [reply]@SPARXS (#11):[/reply]Az egyetlen dolog, aminek soha nem szabad megjelennie a Diabloban az a micro tranzakció….

  Reply

 • avatar

  SPARXS

  |

  Mondjuk a szárnyakat lehetne pénzért is árulni valamilyen micro tranzakciós rendszer segítségével.

  Reply

 • avatar

  SaltyDaveIV

  |

  [author]Animebj (#8):[/author][quote]Ezeket a szárnyakszerű dísztárgyakat hogy kell használni? Rá kell “tenni” a shoulder vagy torso helyére, vagy – a DII-es charm-ok hasonlóan- elég ha bent van az inventory-ban?
  @Envo (#2):
  Kétségtelenül az egyik leglátványosabb extra, de szerintem megérdemelné mindenki egy ilyen apróságot kárpótlásként, hogy a játékkal mennyi gond akadt a legelejétől fogva.
  0[/quote]
  Feltételezem, neked nincs ilyen, ugye? Mert aki +10.000 Ft-ot kiadott a Collector’s Edition-ért (és ne adj isten nem anyu/apu fizette), az valahogy nem szeretné hogy a plusz extráit ingyen osztogassák, mert az “ingyenélők” (erős és nem is teljesen helyénvaló kifejezés, bocs, de most nincs kedvem szalonképesebb szinonimát keresni) szeretnék, és apró-cseprő dolgokba kötnek bele.

  Nekem bugosak az achievementjeim ~fele, mert az első két napban probléma volt velük relase után, és hiába szereztem meg őket és figyel ott kipipálva minden kritérium, mégis inaktív. Akkor most kérek szépen egy Heart of the Swarm CE / Pre-Order szárnyat? Because fuck logic. Egy kis tartás, egyenes hát, az elkélne. Csak azt nem lehet osztogatni.

  Reply

 • avatar

  SaltyDaveIV

  |

  [reply]@Rokalesocipo (#6):[/reply]Én nem is értem egyes emberek mit keresnek a dio3.hu -n. Ajánlom ~bármelyik MMO-t, ha hajat akarsz festeni.

  Ez Diablo.

  Reply

 • avatar

  Animebj

  |

  Ezeket a szárnyakszerű dísztárgyakat hogy kell használni? Rá kell “tenni” a shoulder vagy torso helyére, vagy – a DII-es charm-ok hasonlóan- elég ha bent van az inventory-ban?

  [reply]@Envo (#2):[/reply]

  Kétségtelenül az egyik leglátványosabb extra, de szerintem megérdemelné mindenki egy ilyen apróságot kárpótlásként, hogy a játékkal mennyi gond akadt a legelejétől fogva.

  Reply

 • avatar

  SaltyDaveIV

  |

  ” Mivel nem mindenki vette meg a gyűjtői változatot, így megoldható lenne, hogy az alap szárnyakat egy quest jutalmaként kapná meg a játékos. ”
  Fordítok: Van egy jó ötletem, de mivel én nem tudnám kihasználni, kérek ingyen egyet. Igen szép egyedi grafikát tudnék felvinni egy Fiat Punto-ra, de sajnos nekem nincs, ezért hogy ne tűnjek önzőnek, osszunk szét párat (amiből persze nekem jutna).

  Mivel nem mindenki vett kenyeret, most mindenki kap ingyen kenyeret? Mi ez a kuncsorgó hozzáállás? Aki meg vett kenyeret ne követelje vissza az árát?

  Én vettem CE-t, és az EXKLUZÍV bónusz maradjon csak az, ami. A szó jelentését nem magyarázom, ott a wiki.

  Reply

 • avatar

  Rokalesocipo

  |

  És mi lenne ha a karakter hajszínét is meg lehetne változtatni??? Egy szöszi DH például??? Vagy lehetne még mondjuk egy borbély üzlet ahol frizurát meg miegymást lehetne váltani. Én néhány karimmal úgy vagyok hogy a sisakra vanishinget rakok mer sok sisak egyszerűen ronda! Jussunk el arra a szintre hogy ne csak erős legyen a kari, hanem jól is nézzen ki!

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  Tetszik az ötlet, de túl nagy felháborodást keltene. (Mármint ha mindenki megkapná a ce szárnyakat) Inkább adjanak a kieghez új típusú szárnyat :)

  Jobban belegondolva egyébként annyi mindennel lehetne motiválni a játékosokat, a blizzard nem értem miért nem kapja kicsit össze magát…
  Mondjuk x paragon szintenként kaphatnánk új szárnyakat, bekapcsolható effekteket (pl megjelenik egy aura a karakter körül)

  Emlékeztek a Fire Walkers csizmára?
  Amikor megjelent az sokak kedvence lett. Ilyenekkel kellene szerintem színesíteni a játékot. Tök jó lenne ha nem kellene azt a “gagyi” cipőt hordani, hogy megkaphassam azt az effektet, hanem magától is bekapcsolható lenne egy gombnyomásra, és még annyi ehhez hasonló dologgal lehetne színesíteni…

  Reply

 • avatar

  JSaN

  |

  Hmmm, en is pont a napokban agyaltam ezen.
  Hogy azert ne mindig bena szarnyakat adjanak, hanem mast is ami netan kombinalhato es tobbet is lehetne egyszerre hasznalni, netan set-kent mukodne.
  Kis agyalas kis ps, kis nev kitalalas es csinaltam egy szoveget es ikonkepet. 3 dolgot gondoltam ki, alapjatek es 2 kiegeszitore (2 kieg boritekolhato) mas blizz jatekok nem kombinalnak bele (sc2, wow):
  http://kepfeltoltes.hu/131030/D3CESET1ufhzg54qhzhqww43rh9wh_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  Onmagukban csak effektet adnak:
  angelic wings – egyertelmuen szarny.
  Crown of valor – fej felett feny aurabol imperius koronajara hasonlo lenne.
  Holy steps – feher szent feny effektet hagy a foldon amerre megyunk, hasonloan a fire walkers tuz effektjehez, csak nem csizma idezne elo hanem onmagaban lenne.
  Amennyiben tobbet is bekapcsolunk aktivalodnak a set bonusok, barmelyik 2nel random idonkent vakitas lenne, amikor megut egy szorny. Es ha mind 3 be van kapcsolva akkor kapunk egy kis move-t es a nyomunkba levo holy effekt is okoz nemi sebzest azokon a szornyeken akik rajta vannak.
  Olyan effek-spell dolgokat es szamokat kombinaltam, ami nem tul diszkriminativ a sima jatekosokkal szemben, de megis erzekelteti hogy van nemi plusz akik tobbet fektettek be.
  Siman meg valosithato, ne mindig bena szarnyakat adjon a blizz, hanem valami mast is amit kombinalni lehet. Ha valaki jo angolos bekuldhetne a kekeknek az otletet. :)

  Reply

 • avatar

  Cyberbeni

  |

  Én annak örülnék, ha végre nem kellene minden játékban bekapcsolni a szárnyakat. (Vagy halál után, vagy ha actok között utazok)

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  Szerintem nem kéne mindenkinek megkapni. Ha megvette CE-t akkor csak használja ő, én nem akarok olyat amiért nem fizettem, mert felháborodna a többi.
  Ez a szárny azért egyedi, mert nincs meg mindenkinek, ha meglenne, nem lenne lényege szerintem.

  Maga az ötlet jó, tetszik, csak ez a mindenkinek tegyük elérhetővé dolog nem.

  Reply

 • avatar

  HoratiusPrince

  |

  NEM!!!! :D Nekem annyira nem tetszik, valahogy nem jön be.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.