Reaper of Souls Előkészület

SPARXS . Hírek 1079

Az alábbi videóban Moldran elmagyarázza, hogy miket is érdemes csinálni a kiegészítő megjelenése előtt. Érdemes a mostani radiant star gemeket eladni, mivel drasztikusan csökken az értékük, mert a kiegészítőben már a marquise gemek-et nemcsak craftolni lehet majd, hanem a különféle bounty-k által adott kis zsákokban is megtalálhatjuk őket. Ezenkívül, aki nem szeretne majd Ladder karakter indítani, az nyugodtan szintezheti a karaktereit, hogy minél magasabb szintű legyen a paragon 2.0 rendszerben. A másik nagyon érdekes dolog, hogy a goldot nem tudjuk majd eladni, vagy másoktól venni, mivel az is account-hoz kötötté fog válni. A játékos rá lesz kényszerülve, hogy saját maga farmolja ki az aranyat, így kicsit a gold farmerek sorsa megpecsételődik.

Comments (90)

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [author]Adam (#48):[/author][quote]@Boss971 (#47): Sajnos nem mindig vagyok az agyam ura[/quote]
  Vigyázz mert neked 2 Agyad is van csak az egyiket nem a nyakadon hordod :D

  Reply

 • avatar

  Abiondi

  |

  [reply]@Adam (#48):[/reply]Nekem segít az, hogy január elején kijön a Gemcraft Labirith 2 :)

  Reply

 • avatar

  Adam

  |

  [reply]@Boss971 (#47):[/reply]Sajnos nem mindig vagyok az agyam ura (biztos a születésemkor belémzárták a Prime evil lelkét:SSS)..így bármennyire is elégedetlen vagyok az árszabásával..ha 14K-ba fog kerülni, akkor is megveszem…mert alapvetően, mint írtátok ez azért nem 1 olyan nagy összeg….de ettől még ökölbe szorul az arcom, ha igazságtalanságot látok, érzek…:)
  Tartom most is, hogy nem kapunk annyit, mint amennyit az alapjátékban kaptunk a semmihez képest…és én a kínált tartalom fényében áraznám be, mint említettem 5-7K közé….mert ezen összegnél is meglenne a hasznuk rendesen, ami e felett van,az már csak a Kotick félék kapzsi haszonszerzési megalomániája…:S
  :)))
  Ti sosem vagytok úgy vele mostanság, hgoy nap közben alíg várjátok hogy játszatok, aztán mikor gép elé kerültök otthon…ha ránéztek a parancsikonra…még az életkedvetek is elmegy:S
  Én nagyonv árok már bármi újítást, akár jó lesz,akár rossz…de ez a konstans félkész helyzet…és a még minimum 4 hónap várakozás felörli az idegeim:S
  Ráadásul van idénre még vagy 15 szabadnapom..miért nem tudják karácsonyi szünet elején kiadni a játékot?:SSSS

  Reply

 • avatar

  Boss971

  |

  [reply]@Adam (#45):[/reply]Én sem fogom minden szinten végigtolni a crusaderrel az 5 actot, de egyszer végig fogom vinni vele az biztos. Megérdemli! :-) Tanuljon csak meg harcolni mire eljutok vele a végére.
  Ahogy láttam a streamban, hardon simán lehet vele kezdeni, azaz elég hamar meglesz a 60, majd a 70-es szint.

  A többi dologra, mint a kb 3-4-szeres dps pedig csak az a magyarázat, hogy így tudnak mindenkit arra szorítani, hogy craftoljon, cseréljen, és ezzel a sok-sok gold kivonásra kerüljön.

  Már most van 1 üveg borom arra, hogy a kieg után kb 2-3 hónappal csökkenni fognak a craft költségei jelentősen!

  De jut eszembe Adam, Te nem azt írtad korábbi posztokban, hogy nem fogod megvenni a játékot? :-))

  Reply

 • avatar

  chaoslord3

  |

  Én se törlöm a karikat, számomra nincs értelme úgy is jobbakat találok a mostani cuccaimnál lvl60 fölött. Meg amennyi goldom van se oszt se szoroz az a szerény 35 misi szóval…
  Klánba majd én is szívesen beszállok bár kizárólag SC-s klánba mert nem vagyok egy HC-s fan meg inkább megkímélem magam a stressztől és a sok bénázásomból adódó dolgoktól. :) Meg amúgy sem vagyok egy pro gamer csak a szórakozásért játszom.

  Reply

 • avatar

  Adam

  |

  [reply]@Boss971 (#44):[/reply]Te Boss, ha tényelg ez a legnagyobb problémád, akkor irigyellek:)))
  Én személy szerint örülök annak, hogy akárcsak a lvl1-es crusaderemmel nem kell majd végigszpnom minden nehézségi fokot ac1-től act5-ig bezárólag:)

  Reply

 • avatar

  Boss971

  |

  Én is döntöttem, maradnak a közelharcos karakterek, wd cuccait már most kiárulom, persze ha sikerül.
  Biztosan nem fogom törölni a karaktereimet, nem fogok mindent nulláról kezdeni, nem is értem, hogy miért is lenne az jó.

  Viszont elég furcsa, hogy lesz egy 1-es crusaderem, akivel mehetek jobbra, balra anélkül, hogy előtte végigjártam volna vele legalább egyszer mindent.
  Ha csak a játék hátteréül szolgáló világot veszem alapul, akkor ahhoz, hogy az új karakter értse, hogy mit és miért is csinál (mert akkor ugye ha már mese és játék, akkor ez is a része kell, hogy legyen) végig kell mennie mindenen, hogy minden információval tudásával felvértezve tudja ölni az ellent a kihívásokban. Ez kb olyan mint bölcsi, ovi, általános iskola, gimnázium nélkül elmenni egyetemre egyből phd vizsgára.

  Az biztos, hogy ha meglesz a kieg, akkor crusader 1-es szint, new tristam és gyerünk, egyszer végig mindenen.
  Persze a mostani pvl karakterekkel mehetek közben bountykra.

  Reply

 • avatar

  Majin

  |

  [reply]@sweeping (#38):[/reply]Béta patch notes “The XP and Gold rewards from completing Bounties have been reduced; the new values at level 70 are 85,000 XP and 11,800 gold.” Ezt elég hamar lenerfelték:)

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@Adam (#41):[/reply]Mindig is szőke voltam O.o igaz festett de akkor is :D

  Reply

 • avatar

  Adam

  |

  [reply]@TheMageTalRasha (#40):[/reply]csak nem szőke lettél?:)))

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@Envo (#37):[/reply]Jó ne haragudj Envo :), hogy ki hagytalak a név listáról :P Téged is kedvellek :) Csak téged még nem ismerlek annyira :P vagy csak a kihidrogénezett agyam vált szenilissé és nem emlékszem rád teljesen xD. Ha a második pontot tartod valószínűbbnek ne fogd vissza magad :D

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@sweeping (#38):[/reply]Azért az az 1-2 millió gyorsan elrepül, gondolom sokaknál a biztonság is fő szempont, ezért tartalékolnak, miután itemekbe, gemekbe, stb. semmi értelme goldot beleölni.

  De szerintem nem ez az egyetlen oka a gold árfolyam változásának.
  Miután kiderült, hogy kb 4 hónap múlva már goldot se lehet majd eladni, ezért akik eddig farmbotokat nyomattak, azok szépen lassan szállnak ki a buliból, Blizzard is meglepően sokszor gondoskodott róluk az elmúlt időszakban.

  Másrészt sokan meglátták a kiegészítőt, most ismét elkezdtek játszani, vásárolnak, gyűjtik a paragon pontokat.

  Engem igazából az érdekel, hogy ez megreked-e idővel, vagy szépen fokozatosan nőni fog, esetleg megint jön egy hullámvölgy és visszazuhan.

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  Én nem értem, hogy a gold ára ennek hallatán miért ugrott meg…
  Az emberek ennyire nem gondolkoznak?

  youtuben belenéztem egy videóba, ott egy bounty után 255ezer goldot kapott az illető. Egy ilyen letolni kb 10 perc.
  255×6 1530000/óra de erre rájön még amit alapból találsz, bőven 2 milliót összegyűjtesz egy óra alatt.
  De a nephalem riftből is úgy tűnik számíthatunk az aranyesőre, ráadásul csak para 46-n tolta! :)

  http://www.youtube.com/watch?v=PI-iwyLRf1o&feature=c4-overview

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@TheMageTalRasha (#32):[/reply]Engem nem? :(

  Viccen kívül, ilyen d3.hu-s szövetség tuti lesz, csak nem tudom pl. hogy van-e maximalizálva a tagok száma (szerintem igen).

  Hogy nézne ki, ha 200 ember lenne egy klánban? Csak össze-visszaság lenne.

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@dante0216 (#35):[/reply]Csak bizonyos emberek kaptak azért “friend and family” béta, csak az ismert emberek kaptak kulcsot, plusz egy-két szerencsés. Jelenleg nem lehet szerezni türelem :)

  Reply

 • avatar

  dante0216

  |

  előre is bocsi, tudom, hogy nagyon nem ideillik, és ne is kövezzetek meg meg semmi, csak kérdezni akarom, hogy ez a béta cucc mi alapján került kisorsolásra és van e lehetőség bétakulcs szerzésére? :O

  Reply

 • avatar

  Fedayn

  |

  én is benne vagyok egy diablo3.hu-s klánban. Legyen külön HC és SC, aki akar és magyar, beléphet. Szeritem SC-n össze jönne kb 100-150 fő, HC-n talán kevesebb, de az már szép szám lenne. Én vevő vagyok :-)

  biztos lesz olyan kari, amit én is kitörlök (pl. lvl13 DH :-), meg a két barbi közül is csak az egyik marad meg sztem…), de azért mindegyikkel nem akarom újra kezdeni, minek? jó az így szerintem. A gear az kuka természetesen, ezt mindenki tudja, úgyhogy szerintem ha lvl60-ról kezdem, akkor is szinte self-found lesz, hiszen bármit találsz az jobb lesz, mint a jelenlegi cuccunk :-)

  ez a gold account szerintem nagyon üdvözlendő, vége a gold huszároknak, AH sem lesz, szóval tényleg csak farmból lehet goldot szerezni. ez szerintem jó. Főleg mivel az új cuccokhoz a materialokat kell majd farmolni, a közben meg úgyis jön annyi gold, amennyi kell. De az sem baj, ha nem, legalább mindenki meggondolja majd, hogy mit craftolgat :-)

  Reply

 • avatar

  Ned

  |

  HUH??
  Egyszóval kitörölhetem a valagam, az eddig felhalmozott materialommal, ha a kieg megjelenik….
  REMEK!! -.-”
  Mivel úgy láttam, teljesen más materialok kellenek majd..
  Ismét köszönöm a hírt. :)

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@Adam (#15):[/reply]Hogyne. Én Egy Mage klánhoz csatlakoznék :P Mondjuk a Horadrim-hoz :d amit én ugye Tal Rashaként (elvégre az vagyok csak női verzióban Sanctuary reinkarnációs gépe szerencsére ezt dobta xD) Vezetnék mint régi szép időkben, mielőtt Baalt magamba kellet börtönöznöm hogy meg mentsem a világot XD
  On topic ettől a faszitól meg hányingerem van konkrétan. Az akcentusa szó szerint erotikusan hat a füleimre, a szemöldöke gusztustalan, a megjelenése lomha abszolúte nem férfias, és konkrétan irritál mikor meg látom öt bármelyik video blogon. XD Elnézést de ha pl Sparx, Hamu, Darc1n, Proff J, vagy Dyingsoul csinálná ezeket az még tetszene is, de ez a faszi ki kerget a világból már azzal ahogy kinéz xD

  Reply

 • avatar

  Jonas

  |

  [reply]@Majin (#30):[/reply]Sokan csak a főoldalt nézik és a hírekhez kommentelnek. Be se lépnek fórumba, ráadásul ha ott épp nincs szem előtt az a bizonyos topic lehet észre se veszik. Most legalább kapott egy kis promót itt is :D

  Reply

 • avatar

  Majin

  |

  [reply]@Adam (#26):[/reply]Igen? Hol?:)) Csak mert a forumtopikot nagyjából mindenki elkerüli:D

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  Én ennek kifejezetten örülök. Annak is hogy lesznek ezek a gemmek a tasikban :) és szerintem ne nerfeljék :D
  Az hogy a gold boundos lesz annak szintén örülök. És nem értem miért lenne előnyben az akinek több milliárdja van? na és? :D Bountykal is gyorsabb lesz a gold farmolás, nem csak mob irtások közepette, ha most megint el kezdődik a rinya hogy mi nem jó és mi lenne jó könyörgöm azok menjenek már innen a Battle netre sírni. Komolyan felnőtt férfiak vagytok elvileg és sokszor sokkal rosszabbak vagytok mint mi nők, ez azért ciki szerintem.
  Még készen sincsen a játék meg még teszt fázis megy, és kitudja mi fog változni rajta addig.

  Reply

 • avatar

  Majin

  |

  Jómagam is törlöm a mostani plvl30as WD-met, hsizen ugysem fogok vele játszani, most is csupán a plvl szint növelés miatt nem töröltem eddig. Az fix, hogy nullárom kezdem Crusaderrel, és maradok is annál a karinál, engem már a bejelentésnél megvettek vele.

  Amit én hiányolok az az elméletben véges, gyakorlatilag elérhetetlen end game. A D2-ben ott volt a lvl99-es szint és ez a játékosok 99%-nak tökéletesen elég volt. Fogtam a kis karakteremet, letoltam napi szinten pár pindle, baal meg AT runt, és szépen lassan 90 fölé kúsztam, és minden egyes szintlépés öröm volt Nem cél, de olyan kiegészítés, ami miatt megérte játszani. Itt, a D3-ban seperc alatt megvan a max szint, utána viszont nem látod a végét. Nincs miért küzdeni. Sohasem leszel úgymond maxos. Most sem akarok mást, csak fellépni néha, dumálni pár haverral és letolni pár riftet vagy bountyt, de az hogy 354-ről 355ös plvl szinten legyek cseppet sem mozgat.

  Reply

 • avatar

  Dzsihad

  |

  Hi! Én is kíváncsi vagyok mi lesz a majd 2 milliárd goldommal amit össze harácsoltam :) remélem nem törlődik! Bárki bármit tud írja már meg mi lesz vele! :)

  Valakinek esetleg kellene Paragon lvl számítás itt! http://d3rockstars.com/lookup/?battletag=Lorenzo%232610

  Reply

 • avatar

  Adam

  |

  [reply]@Jonas (#25):[/reply]alakul a Hardcore Hun Clan keménymagja ;))))

  Reply

 • avatar

  Jonas

  |

  [reply]@Envo (#22):[/reply]Maximálisan támogatom, én is character wipe-al fogom kezdeni a kieget. Sőt, amint biztos a kieg dátuma meg fogom kérdezni a blizz-t hogy van e lehetőség egyéb dolgok resetelésére is (blacksmith, jeweller, achievements).

  Ha csak full account reset lehetséges akkor jó eséllyel azt is be fogom vállalni akár úgy is ha elbukom az összes paragon xp-t.

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@Envo (#22):[/reply]Remélem lesz egy Diablo 3 magyar klán,akár a diablo3.hu vezetésével,ahova csak magyarok jöhetnek. Én nagyon imádnám,mert speciel más,külföldi klánban biztos nem csatlakoznék be :)

  Más:Szerintem ha már Ladder,akkor a Paragon is külön működjön,és minden resetnél resetelődjön a Ladder Paragon XP is.Most komolyan ,mi értelme a Ladder versengésnek,ha egyik player p300-ról,a másik p20-ról indul? Ennyi erővel softcore-on is farmolhatná az XP-t,és a versengést is unfair-ré tenné.
  Az,hogy most mindenki nekiálljon paragon XP-t farmolni,amikor ennyi XP-t ad egy-egy bounty (persze valószínűleg ezt nerfelik,minap láttam egy streamet ahol ezt kihasználva 20 perc alatt 70-re húztak egy karit),semmi értelme.
  Jelenleg materialokat se érdemes szerintem farmolni,mivel 1000 más mati jön be,a jobb cuccokhoz meg úgyis az kell majd.Gemet gyűjtögetni tényleg nem éri meg,nagyon tier lesz az alap drop.Felszerelésbe meg megint csak értelmetlen,egy sima 62-es cucc jobb statokkal rendelkezik,mint a mostani legjobb Mempo például.
  Egyetlen dolog marad,az a gold,amit ha elnézek,kelleni is fog (enchantng-nál minél többször rollolod újra,annál drágább).
  Persze béta,még sok minden változhat.

  Reply

 • avatar

  NrGtheONE

  |

  Mondjuk én a barbárommal játszottam a legtöbbet, 600 órát kb, azzal biztosan nem kezdeném elölről, hiába fertőzött a gear-je, mert ugyebár egyik darabját sem találtam, hanem vásároltam (kivéve a hellfire-t, meg amut, mert azokat craftoltam). De nem szívesen törölném le, mert a statisztikáját azért csak elértem, csak leöltem vele sok 100k fehér mobot, kb 17k elitet, azt azért nem dobom ki a kukába. Vigasztal a tény, hogy az AH fertőzött gear nagy valószínűséggel olvasztás eredménye lesz, míg elérek 60ról 70ig, mert amúgy meg eladhatatlan is, mert nem egy nagy szám, ok, nem hal meg mp10en sem, de már lvl61től a standard sárga item jobb lehet, mint a mostani csúcs legendásaim.

  0-ról indulásra meg tökéletes lesz a Crusader, színtiszta újrakezdésnek, az mindenhogyan új karakter, ismeretlen skillekkel, új lehetőségekkel.

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@Adam (#15):[/reply]Simán, benne vagyok. Jól hangzik ez a nulláról induló self-foundos szövetség :D
  Biztos vannak még egy jó páran akik így fogják csinálni mint mi. Remélem.

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  [reply]@PunkZoli (#19):[/reply]Azért egy hc duel ahol aki veszít meghal az kemény lenne én is hc-ztam az alapban és a kieget is azzal kezdem majd hisz így van értelme az egésznek, de azért nem mernék kiállni duel-re az biztos :)

  Reply

 • avatar

  Adam

  |

  [reply]@rotacioskapa (#18):[/reply]erre lenne tökéletes megoldás a PoE-ben látható map stratégia…
  itt is be lehetne vezetni valami hasonlót, hogy találhatnál térkép kristályokat, amiket más materialok segítségével tudnál upgradelni..és ez extra tulajdonságokkal erősítené térképet..
  pl 2-10 monster density
  vagy prevent healing
  vagy all monster immune to fire/lightning/poison/holy/arcane damage
  vagy minden másodpercben csökkenne eggyel a resisted…
  vagy minden egyes megölt mob erősítené a még életben lévő mobok sebzését/hp-ját…

  és még sorolhatnám rengeteg féle térképet lehetne csinálni…és ezek teljesítése megjelenhetne a karakterlapon…ezek szerint lehetne rangsort felállítani…
  havonta lehetne mindig egy event, megnyílna 1 extra dungeon, ami brutálisan nehéz lenne, és akik ezeket teljesítik,azok névsora megtekinthető lenne a játékban, esetleg a következő hónapr akapnának valamilyen buffot pl double gold/xp vagy Master of Legendaries (2*-es leg drop rate a köv hónapban)
  És ne jöjjön nekem sneki azzal, hogy ez nem 1 mmo…mert az..és ezt a Blizz akarta így, mikor kötelezővé tették az online jelenlétet..akkor használjuk is már valamire..ha már AH sem lesz…
  Kedvenc craft-olt map-jaidet megoszthatnád pl a klántársaiddal és még sorolhatnám…rengeteg lehetőség lenne…
  De tény, ha nem nyúlnak a balance-hoz..akkor ahogy láttam..kb 1-2 hónap, s megint várhatunk majd a következő patch-ekre, mert mindenki höbörögni fog, hogy a Blizz nem tett end game content-et a játékba…

  és nem utolsó sorban, mélységesen egyetértek azzal, hogy amelyik Blizz dolgozó felelős a 70-es szintlimitért..azt a tökeinél fogva lógassák Butcher elé:)))

  Reply

 • avatar

  PunkZoli

  |

  [reply]@Majin (#11):[/reply]Már rég megírtam nekik, hogy a hc ladder lenne szerintem a legjobb megoldás.
  Csak hc-n lenne ladder, ha hal a karakter akkor vagy csak az xp, vagy a teljes kari átmegy softcore-ba.
  Annyi lehetne még, hogy mindenképpen haljanak a karik, hogy vagy havonta, vagy ritkábban lennének nagy pvp, duel szerűségek.
  Vagy akár az első 10 a ladderen ki tudná hívni a másikat egy permadeath duelre. A duelt mondjuk egy hete van visszautasítani, de ha ezt megteszi akkor a 11. helyig levon xp-t.

  Reply

 • avatar

  rotacioskapa

  |

  d3 a kieggel sem fog sokat változni szerintem, az endgame így is elérhető 5-6 napon belül, lásd kripp.
  utána gyakorlatilag sem upgradet nem találsz, se új legendaryt. Szerintem az egyetlen dolog ami ezek után ott tudná tartani az embereket az a ladder/pvp, de ezek helyett inkább kiszúrják a szemünket azzal hogy 3x akkora számokat használnak mint standard d3ban, miközben gyakorlatilag minden ugyanaz

  Reply

 • avatar

  tray

  |

  [reply]@Adam (#16):[/reply]vannak adatok, de ezek még változhatnak a végleges verzióig.

  ” Normal

  Hard: 75% Extra gold/xp

  Expert: 100% extra gold/xp, Bounties award double currency (currency is gold and Blood Shards, which you spend to gamble)

  Master: 200% extra gold/xp, Bounties award double currency, New legendary recipes can drop in this difficulty. (Unlocks when one character reaches 60.)

  Torment: 300% extra gold/XP, Bounties award double currency, New legendary recipes can drop in this difficulty, New legendary items can drop in this difficulty, 250% bonus legendary drop rate, Additional gold/XP/legendary drop rate per slider tick. (Unlocks when one character reaches level 70.)”

  Forrás: incgamers

  Überről még nincs infó; a hellfire ringről volt blizzard kék, hogy várják a javaslatokat, hogy mi legyen vele.
  Magyarul még nem nyúltak hozzá.
  Ja, azt viszont írták, hogy game design szempontból nem volt jól megalkotva, mert túl sok effortot kellett beletenni a játékosnak mire kraftolt egy elég tág random határokon belül mozgó gyűrűt (értsd: “belevertem X időt mire meglettek az portálok, vért izzadtam, mire levertem az übereket, és kapom ezt a fost 28. alkalommal?” :)

  Reply

 • avatar

  Adam

  |

  Lenne még pár kérdésem..van arról bármi információ, miként fog skálázódni a drop a nehézségi szinteknek megfelelően? Lesz különbség? a nehezebb haladás és esetleges több xp-n kívül lesz valami előnye a magasabb nehézségi fokozatoknak? Ennek akkor lenne értelme szerintem, ha pl bizonyos materialok csak Torment VI-on esnének…és ezen materialok kellenének mondjuk a jobb minőségű crafthoz vagy enchanting-hoz…esetlegesen nehezebb rift pályákhoz…
  Szóval valamit ki kell találni, mert így nem sok értelme lesz akkor a nehézségi szintnek…kell valami újabb és újabb dolog,ami ösztönzi az embereket arra, hogy de jó lenne feljebb menni és nem csak normalon vagy hardon bóklászni…
  A másik kérdés, amiről nagyon nagy csönd van…mi lesz az Überezéssel?
  A hellfire ring, az új cuccoknak hála nem tudom fog-e bármilyen értéket is képviselni…mostanság is elég 1 majdnem mind1 milyen(azért a main stat stimmeljen) gyűrű és mehet a karira és a follower-re..Egyébként én ezeket az Überbossokat inkább valami spéci dungeon bossainak tudnám elképzelni….

  Reply

 • avatar

  Adam

  |

  [reply]@Envo (#12):[/reply]pontosan így gondolkodom én is:)))
  sokkal jobb érzés lesz nulláról indulni végre..mondjuk a crusaderrel:) aztán, amikor eléri a 7-et jöhet majd szépen a többi is:)) aparagonból meg mehet majd minden MF-re és MS-re, hogy azért haladjak is és potyogjanak a cuccok is:)
  Közben félretéve az esetlegesen más karaktereknek jó cuccokat:))
  Vannak itt olyanok,akik hasonlóan gondolkoznak és csatlakoznának 1 klánhoz?:))

  Reply

 • avatar

  tray

  |

  [reply]@martonapoo (#8):[/reply]szerintem egy rakás sz*r volt a diablo2-es channel trade-elés barter formában, előfordult, hogy napokig szenvedtem a trade channelen, hogy tudjak szerezni egy itemet olyan embertől, akinek pont azok a cuccok kellettek, amik nekem megvoltak.

  Aztán az csak a következő fázis volt, hogy azon vitatkoztunk, hogy az az 1 item, ami nekem kell tőle, az megér 3 vagy 4 itemet az én áruim közül.

  Ebből következik, hogy olyan is volt, hogy valaki simán elcserélt egy itemet 3-4 olyanra, amire egyáltalán nem volt játék szempontjából szüksége, csak későbbi trade “alapként” elrakta.

  És akkor beszélünk egy slotra vonatkozó beszerzendő itemre, úgy hogy ott van még X másik slot.

  Egyébiránt nekem semmi bajom nem volt az AH-val, de ugyanúgy azzal se lesz bajom, ha ezentúl nem goldot kell gyűjtenem játékkal, hogy jó itemeim legyenek, hanem jó itemek fognak esni, high, vagy high-end itemek, amik jók és használhatóak.

  De olyan ne legyen, hogy nekem órákig vagy napokig kelljen sz*roznom azzal, hogy trade-en keresztül szerezzek cuccokat kőkorszaki módszerekkel (mert dropból mondjuk bizonyos materialokat/itemeket baromi alacsony az esélyed megszerezni, ezért trade irányába célszerű menned).

  Akkor inkább egyáltalán ne legyen kereskedés a játékosok között, konzolon pl. baromira nem trade-el senki, mert olyan a droprate mindenből, hogy feleslegessé vált a trade, erre egyszerűen nincs igénye a játékosoknak.

  Reply

 • avatar

  tray

  |

  [reply]@Majin (#9):[/reply]Én emlékszek arra az időszakra, eléggé benne voltam.

  A probléma az, hogy D2-ben a SoJ azután lehetett valuta trade-nél miután elképesztő mennyiséget dupe-oltak belőle a játékba.
  Gyakorlatilag closed, realm, official blizzard szerveren sikerült a gazdaságot végérvényesen befolyásoló csalást végrehajtani.

  Ezt a baromi nagy mennyiségű dupe-olt SoJ-t később “felzabálta” az Über Diablo event.

  Btw, én töméntelen mennyiségűt játszottam D2-vel, szerintem simán volt több ezer óra, amit bruttó 7-8 év alatt beletoltam, runoltam én hell mefit, pindleskint, baalt orrvérzésig, de nekem egyszer se esett stone of jordan ring.

  És jó pár ismerősömnek se, akiket szintén ki lehetett volna rakni a kocka kirakatba, mint engem.

  Mindezzel azt akarom érzékeltetni, hogy ne gondoljuk azt, hogy a sok esetben 40-50-60 vagy még több SoJ-ért seftelt itemekért kapott SoJ-ok azok abszolút legit, dropos SoJ-ok voltak, mert nem voltak azok.

  Cheat eredménye volt az összes.
  És bennem ez személy szerint hányingert keltett akkoriban és most is, ha visszagondolok konkrétan erre.

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  Az a baj, hogy mi sose fogjuk megérteni egymást, mivel te teljesen más játékstílust képviselsz(, ezt már írták egy páran, ugye?)
  Én például azért várom a kieget hogy “a” játékkal játszak, ne a mostanival. Ehhez azt fogom csinálni, hogy megvárom a paragon 2.0t, hogy átszámolódjon a plvl, és abban a pillanatban törölni fogom az összes karaktert, és elkezdem újból az érdemi játékot. Úgyhogy akinek kell a másfél milla goldom, az jelentkezzem és szívesen odaadom neki, és az egész gearemet is mellé. :D Envo#2632

  Én azt a játékstílust szeretem, ha vért izzadva magam érdeme amit összeszedtem. Én mérgezettnek érzem az ahzott tárgyakkal való játékot, keserű a szájízem játék közben, ezért kiírtom a fertőzést, elpasszolom a tárgyaim.

  Leszarom, hogy mennyi goldom van,.mi van rajtam, csak jàtszak egy JÓT. :D

  Reply

 • avatar

  Majin

  |

  [reply]@Fege (#10):[/reply]Ezért játszom kizárólag HC-t:) Viszont nekem nem hiányzik a versenyfaktor, ahogy itt is említették. A paragon szintek szépen növekszenek (bár vicces lesz majd amikor mondjuk jövőre a lvl1-es karikon mindenki 500 pontokat osztogat el). Az én játékélményem megvan a HC karakterekkel. Az SC-ben meg szerintem akkor sem lehet komoly “tétet” rakni a játékba, ha mondjuk paragon szinteket veszítene halálnál a játékos. Abból csak sírás lenne:) nekem alapvetően nem tetszik a paragon szintezés, illetve az, hogy ilyen hatalmas számokkal kell operálni. nyugodtan lehetne osztani egy tízessel a paragon szinteket, vagy eltörölni őket, és visszahozni a D2-ből ismert szintezést. Engem zavar hogy a max szint viszonylag könnyen elérhető, utána pedig a végtelenségig lehet fokozni. Sokkal jobban szeretnék lvl92-93as karikkal játszani, amiket hónapokon keresztül húztam és vigyáztam rájuk HC-ban. Igazából D2-vel kéne játszanom:D

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@Majin (#9):[/reply]Ami sokat dobna a jelenlegi rendszeren, hogy valami tétje is legyen a játéknak, az talán az lenne, hogy halálnál XP-t veszítenél (természetesen itt a paragon XP-re gondolok), mint Diablo II-ben, így nem látnánk olyan jeleneteket, mint amikor Kingkongor az egész pályát keresztülrohanja úgy, hogy közben 1500 mob csapkodja. Máris mindenki jobban vigyázna a saját bőrére, fokozná az izgalmat, mellékesen lassabb lenne a haladás is, illetve nagyobb lenne a kihívás.

  Reply

 • avatar

  Majin

  |

  Nem értem ezt a ladderes hajcihőt. A D2-ben konkrétan a szint volt az, amire az ember hajtott. LVL99-et elérni bot nélkül bizony borzasztóan hosszadalmas és unalmas dolog volt. Fél évente megvolt a reset, addigra halálra is untad a karidat kb. és jöhetett a következő. nem vesztettél kvázi semmit. Itt jelen van az account szintű paragon lvl, amit az ember folyamatosan tornáz felfelé, nem értem, miért van szükség egy új versenykategóriára, amiről még azt sem tudják, hogyan kéne működnie. Az fix, hogy én nem fogok külön ladder paragont szinteket húzni, ha úgy akarják megoldani, hogy a ladderes karik átlal szerzett értékek csak ott érvényesülnek és resetelődnek is mindig.

  A bartelnek örülnék, én szerettem kereslet-kínálat alapján üzletelni. Ha nekem van valamim, ami neked kell és neked is van valamim, ami neked kell, akkor üzletelünk. Egyébként a D2-ben is megvoltak a viszonyított értékek, mi hány HR-t ér, előtte pedig, ha emlékszik még valaki, akkor a SoJ volt konkrétan a fizetőeszköz. Öcsém pl. egy Eaglehornért ha jól emlékszem 40-et kapott.

  A ladder felesleges kiegészítés a játékhoz, nincs rá szükség ilyen körülmények között.

  Reply

 • avatar

  martonapoo

  |

  Jó kis Trade szobák Diablo 2 -be aah istenem… azt mondjuk visszahozhatnák :D csinálsz olyan szobát ami nem monster slay + STB hanem Trade :D és lehet csatlakozni, aztán pakold ki az árút mid van :D aztán megy a biznisz.
  2. kérdés 1ik én rohadtul nem értettem mit akar a csávó, szóval most (ebben a felállásban ami most van) nyugodtan adjam el a gem-jeimet hogy legyen pénzem, majd a kiegre, elkölteni? mert értéktelen lesz a “kis” gem ROS-ba? ha igen akkor dobom is AH-ra…
  2.nemtudom :D

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@Adam (#6):[/reply]Mindenkit más motivál :) Amúgy az élet minden területén versenyzel, ha mással nem, akkor az idővel.. :)

  A gemeknél engem nemis elsősorban az érték az ami zavar, hanem az, hogy értelmetlennek látom, hogy van 10+ szint, amiből az első 10 lényegében felesleges. Ilyen erővel vendor is árulhatna gemeket.
  Az 1 millió HP, meg többmilliós DPS pedig aggasztó. Ha nagy számokkal dobálózunk, az csak a játék egyensúly rovására mehet.

  Ahogy írod, itt a legjobb megoldás a totális újrakezdés lenne. Újra kellene gondolni ezeket az értékeket, bár érthető, hogy a jelenlegi rendszer miatt szűk a lehetőség a fejlesztők előtt.
  Pedig ha a számokat nézzük, szerintem a kisebb számok sokkal érdekesebbé teszik a játékot, mint az, hogy most 3850 dps-e van a fegyveremnek, vagy 3950, vagy hogy 5 milliárd HP-ja van egy mobnak, vagy 985millió.

  Reply

 • avatar

  Adam

  |

  [reply]@Fege (#3):[/reply]az emberek nagy részének ez nem verseny..teljesen midn1, ki hol tart…a lényeg hogy élvezze..én pl nem bánnám ha nulláról kellene kezdenem…pláne, hogy csak 1 karakterrel és egy alkalommal kell végigvinni a játékot, nem kell minden nehézségi fokozaton
  Miért kell mindig a másikat figyelgetni?:S

  Reply

 • avatar

  tray

  |

  [reply]@Fege (#3):[/reply]én úgy tudom inkább a material a szűk keresztmetszet a kraftoláshoz, mint a gold.

  Reply

 • avatar

  tray

  |

  [reply]@Fege (#3):[/reply]Nekem önmagában a tárgy értékének meghatározásával van problémám.
  Ha nincs AH, a goldot nem lehet trade-elni, akkor hogy mondom meg, hogy valami mennyit ér?
  Mi értelme van goldban meghatároznom, ha senki se seftel goldban?

  Ugyanezt a vonalat követve, mit jelent az, hogy “nincs értéke a magas gemeknek”? Miben kell meghatározni az értékét ezentúl pl. a gemeknek is?

  Én örülnék neki, ha nem jönne elő megint a “barterkereskedelem”, mint régen D2-ben, amikor volt, hogy 20-30 percet sz*rakodtunk azzal, hogy egy shako+oculus kombóért adjak-e egy windforce+ist runa+grandfather kombót (az item nevektől most tekintsünk el pls, a probléma érthető sztem).

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  A gold megkötés elég durva, a hatása már most látszik az árfolyamon, kíváncsi vagyok így marad -e a kiegészítő megjelenéséig. (én speciel nagyon örülnék neki)
  Az amúgy, hogy a gold nem cserélhet gazdát, szerintem elég nagy szemétség a kezdő játékosokkal szemben, hiszen itt tisztán az fog a leggyorsabban haladni, akinek a legtöbb milliárd félretett goldja van.

  A gemekkel kapcsolatban én eléggé sokallom ezt a mennyiséget, szinte biztos vagyok, hogy nerfelve lesz, nincs értékük a magas gemeknek.

  Craftolással kapcsolatban valaki tud arról valamit, hogy mennyire nehéz beszerezni a crafthoz szükséges materialokat? Pl gemeket?

  Moldran illetve más bétateszter tippjeiről pedig még annyit, hogy csak óvatosan kezelendőek az információk, mivel még fél év van a kiegészítőig, bármi változhat.

  Reply

 • avatar

  MCfosat

  |

  [reply]@tray (#1):[/reply]Egyenlőre nem tudják hogyan tudnák belerakni a játékba úgy, hogy valami értelme is legyen. Mivel a paragon szinteknek nincs felsőbb határa,ezért vannak gondban a ladder rendszerrel is…

  Reply

 • avatar

  tray

  |

  A ladderről tud esetleg valaki konkrét, vagy bővebb infót (esetleg forrásmegjelöléssel), hogy lesz-e és ha igen, akkor mikor?

  Utolsó, amit találtam az egy blizzard kék Travis Day-től szeptember közepén, “work in progress” állapottal.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.