GameDayIroda – Élménybeszámoló és vélemény

Envo . Hírek, Videó 689

A HollywoodHírügynökség YouTube csatornájáról ismert Szirmai Gergely új csatornát indított Imivel karöltve GameDayIroda néven, ahol közkívánatra boncolgatnak hetente egy játékot. Minden tesztelt játékhoz három darab gameplay videó és egy értékelő videó társul, amik közel 10 percesek.

gamedayiroda_teszt_banner

A videókból kiderül, hogy Gergő nagy Diablo II fan, ezért ugyanolyan elvárásai voltak a D3-tól, mint a legtöbbünknek, ennek fényében érdekes hallani milyen benyomásokat keltett benne a széria új része. A gameplay Wizard, Witch Doctor illetve Demon Hunter karakterrel lett kivitelezve. Ne várjatok a videóktól semmi olyan dolgot, amit még nem tudnátok, csupán egy tesztről és véleménynyilvánításról van szó.Az értékelés Imi részéről:

Forrás:

Comments (40)

 • avatar

  Gomezka

  |

  Diablo2-ben a HOTO-t sem használtad ütésre, viszont alap felszerelés volt. A CTA-t pedig csak buffolni használtuk. Szal nem tudom mi a baja azzal hogy egy tőr van a WD kezében.

  Reply

 • avatar

  Xeper

  |

  Szerintem kifejezetten érdekesek a videók. Hogy miért? Mert azt mutatta meg, hogy a játékosok döntő többsége hogyan játszik (ezt a casual megközelítést a konzolos verzió eleve erősíti). Nem szabad összevetni ezeket egy hardcore játékos, vagy egy hivatásos tesztelő videóival. Játszott a játékkal, gyermeki örömmel fedezett fel benne apróságokat, amik olyan karakterekkel, mint itt a fórumon sokaknak van, teljesen haszontalanok… mert 300k+ DPS mellett ki fog kite-olni? Megy a farmolás (XP/legendary/DE/kulcs) izomból, és már elfelejtettük, hogy milyen is volt először belépni a Butcher kamrájába. Neki van igaza, ez egy játék, ami a legtöbbek számára meg is marad annak. (az utólag kivett első videót nem is értem miért érte annyi kritika, az a teljes széria felvezetője egyben)

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@Boss971 (#37):[/reply]Igen ez jó lenne, csakhogy itt csak főoldal van. Ide kerül ki minden cikk, akármiről is szóljon.

  És köszönöm :)

  Reply

 • avatar

  Boss971

  |

  [reply]@Fege (#36):[/reply]Ehhez én csak annyit fűznék hozzá, hogy aki regisztrál az oldalra az elfogadja a szabályzatot, azaz elfogadja azt, hogy az oldal moderált, van aki minden hozzászólást elolvas, és ha neki nem tetszik, vagy szabályzatba ütközik, vagy felforgató a hsz akkor azt törölheti szó és engedély nélkül.
  Ezek után anyázni és reklamálni abszolúte felesleges.
  Én még szigorúbb lettem volna végigolvasva az összes hsz-t. :-)

  Kedves Envo!
  Szerintem bátran keüljön ki minden fontos info, hír, legyen az ilyen “haszontalan” videóhegy is.
  Azt lehetne megvalósítani, hogy cimkét tenni ezekre, hogy figyelem a videók a nyugalom megzavarására alkalmasak, csak erős idegzetűeknek stb. :-)

  Én köszönöm a munkádat, sokat segíted az oldalt!!!

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@Envo (#34):[/reply]Azért ne add fel, látod, legalább van miről beszélgetni, vitatkozni, ez is több annál, mintha hullaszag keringene az oldalon.

  Szerintem a többiek csupán arra akartak rávilágítani, hogy van ezeknél értékesebb hír is a Diablo világából, ami nyugodtan elférne a főoldalon és azon belül, – mint egy eldugott mellékszálat – lehetett volna ezt is hozzáfűzni. Kevesebben reklamáltak volna. :)

  # | tyblizz-.- : Tudod, én sok helyen olvastam már, hogy a moderátorok szava “szent és sérthetetlen”, azaz ha valamilyen oknál fogva a hozzászólásodat törlik, akkor te maximum magadban méltatlankodhatsz, de kötelességed elfogadni a döntésüket, mert biztosan meg van az okuk rá, amiért azt teszik amit. Nem ismerem a háttértörténetet, ezért nem tudok véleményt nyilvánítani hogy – esetedben – kinek van igaza, de ez igazából nem is érdekes, mivel a moderátor úgy döntött ahogy. Ha pedig azt nézed, hogy Envo lehetőséged adott még arra is, hogy ezt a nézeteltérést itt, abszolút off-topicként tisztázzátok egymással, az csak annyit jelent, hogy az itteni moderátorok igencsak engedékenyek, máshol tutira nem tehetnél meg ehhez hasonlókat.

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [author]tyblizz-.- (#30):[/author][quote]De tényleg hagyom inkább, most jártam itt utoljára.[/quote]

  Hála az égnek!! Szia :)

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@Asyveun (#33):[/reply]Félreérthető a cím e szempontból, átírtam, az első videt kiszedtem.

  Egyébként legtöbbször az a baj, ha 4 napig nincs hír, gondoltam kidobom ezt a cuccot, hátha van egy-két ember akit megnevettet, de úgy látszik ezek után inkább nem lesz semmi ilyen. Ennyi.

  Reply

 • avatar

  Asyveun

  |

  [reply]@Envo (#28):[/reply]Most egy picit utánanéztem a sajtóban megjelent cikkeknek (4 játékkal foglalkozó oldalt követek – egyik sem magyar). Majdnem mindegyiknél, amit itt oly “elegánsan” előadd, már meg volt fogalmazva a játék megjelenése után pár nappal / héttel. Sőt Kripp is már akkor elmondta (és nem véletlen játszott több száz órát ; Kungennel egyetemben, ezzel a Diablo résszel). [Szerintem ennyi idővel a megjelenés után teljesen felesleges volt ez a “teszt” főleg ilyen szegényesen]
  ~30 perces a három videó együtt, de képtelen volt egy rendes tesztet létrehozni/elmondani, mert a 85-90% csak a baromkodásról szól. Sőt egy rendes vélemény sem jött ki belőle, amiről látod, hogy bizony ezt tényleg ő gondolta ki. [Erre szokás mondani, hogy fossa magából a szavakat]
  Vegyük a közölt állításokat, amiket mond. Fiatalon kezdett játszani, PC-je volt, 2 bites játékokkal játszott (???), imádta a Diablo 2 játékot és állítása szerint nagyon fanatikus lett a Diablo 2 miatt.
  || Az én kérdésem, hogy-hogy nem hallott (esetleg próbálta) a Diablo 1, PS1-es verzióját. Mert nagyon nem véletlen a Diablo 3 konzolra való megjelentetése. Ugyanis a D1 PS1-re szenzációs lett (jobb mint a PC-s verzió!). ||
  Állította, hogy a grafika, táj, kialakítás mennyire szép, sőt jobb, mint a D2 (és ráfért a játékra!).
  || Az összes Blizzard játéknak, ez az egyik legnagyobb erőssége! De ide teszem a zenét is, a hangulatot, a több játékból összeszedett ismereteket és ezeknek a mesteri szintre vitelét. Ezenkívül nagyon nem szabad összehasonlítani egy 2000 -ben megjelent játékot egy mostanival, főleg látványvilágban, mert LEHETETLENSÉG ezt megtenni. Miért is? Mert akkoriban nem voltak 4-6-8-12+ GHz-es processzorok(!), 8-32GB RAM és főleg nem 1-2+ GB-os videokártyák. Valamint fontos megjegyezni, hogy akkoriban, nem voltak ennyire kifejlesztett technikák, amik most vannak. Mert régen egy játék nem azért nézet ki úgy ahogy, mert nem tudtak jobbat megálmodni, hanem azért mert a technológia gátat szabott a tervezőknek / művészeknek (persze nem minden esetben). Ezért TILOS összehasonlítani két ennyire más generációban megjelent játékot.
  (Ahogy nem fogom a Secret of Evermore vagy Secret of Mana vagy Legend of Zelda (stb.) játékokat a Diablo 3-hoz hasonlítani.)

  /* Azt azért hozzátenném, hogy nem véletlen baromkodik ennyit. Egyértelműen azért teszi ezt, mert halvány sejtése sincsen a játékiparról ennek fejlődéséről és magáról a digitális játékokról és ezek fejlődéséről, valamint ennek az egész “világnak” a hatásáról. Pedig nagyon fontos!
  Ahogyan Poe, HPL, PKD, IA is mind mind nagyon fontosak voltak a világnak, úgy a játékokhoz használt technikák vagy maguk a játékok is nagyon fontosak a világunknak. (Kölcsönösen) | Ezenkívül értelmes beszédre sem képes. */

  http://www.youtube.com/watch?v=BvJnseAvQiw ezt miért nem posztoltátok ki? Mert ez legalább eléri a jó minőségű szintet!

  Reply

 • avatar

  mikroman

  |

  [reply]@tyblizz-.- (#29):[/reply]@Envo (#25):
  A lényeg:

  “felsírtál”

  “vérciki”

  ‘Ez már sokadik reg.-em volt’

  Az ilyen stílus az ok + hogy nem tanulsz a hibáidból. Folytatod ott ahol elkezdted.
  A “késés” meg simán betudható a fordításnak és annak, hogy nem mindenkinek van szabad 24 órája napi szinten. Emiatt felesleges olyan stílusban hozzászólni mintha legszívesebben sáros bakanccsal rugdalnád ki a fogait a szerzőnek. EGyébként ha ilyen masszív infóéhség munkálkodik benned, akkor illik némi angol tudás. Nem kell sok hozzá. KApásból nem is érint a késés. Ha meg magyarul szeretnéd látni, akkor ne fikázd az “ingyenkaját”!
  Még így is “naprakészebb” az oldal, mint Moldran. Nála pár hét csúszás van néha a hírek megjelenése és a videón közzététel közt. Csak ő csinál szép táblázatokat is. :D
  NIncs gondom sem a stílusoddal, sem a késésekkel, de én picit nyers vagyok és trollhatáros. :)

  Reply

 • avatar

  Abiondi

  |

  [reply]@Envo (#28):[/reply]Volt egy kis időm, belenéztem. Az elsőbe. Pár perc után kinyomtam. Beleolvastam a kommentekbe, és én személy szerint téged hibáztatlak azért, hogy a videókat ilyen sorrendben raktad ki :)

  Az első nagyon gáz, és nálam úgy elrúgta a pöttyöst, hogy nem érdekel az utolsó se, hiába azt mondják többen is, hogy az nézhető.

  Reply

 • avatar

  tyblizz-.-

  |

  ” Most komolyan, te azt hiszed, hogy mi egy globális nyilvántartásban benne vagyunk, és pénzt kapunk azért, ha minél több a hozzászólás, vagy te ezt hogy képzeled el? ”

  Én úgy képzelem el, sőt tudom, hogy így van, hogy ezek a szerencsétlenek akik annyira pro gamerek mint a nagyanyám, már a megjelenés előtt béta kulccsal játszhattak, miközben egy épkézláb mondatot nem tudtak leírni, sőt lefordítani sem. És mindezt azért kapták, mert közölték a blizzardnal -annak idején- hogy az övéké a hivatalos magyaroszági oldal. Na hát hivatalos létére commenteket kell törölgetni napi szinten mert olyan elégedettek az olvasók.
  Azt értsd meg, hogy valamilyen formában ez az oldal a magyar d3 scene-t képviseli. Úgy hogy például a hardcore jatekrol cikket még nem közöltetek kb. Vicc. De tényleg hagyom inkább, most jártam itt utoljára.

  Reply

 • avatar

  tyblizz-.-

  |

  [reply]@Envo (#25):[/reply]”Azt nem értem, ha te már olyan sok helyen láttad, miért érdekel, hogy itt megjelenik, vagy sem, másrészről: lenéző hangnem, durva modor.” – azért mert ez nem pistike és zsoltika diablo3-as oldala, hanem egy official hungarian d3 site. Ergo a magyar scene-be enged bepillantást, aminek én is része vagyok, de szégyellnivalónak találom, hogy ide (kb) minden hír 1 nap csúszással jut el, de ezt már elmagyaráztam csak úgy tűnik nem jött át. Téged senki nem zsarolt meg, a commentem arra emlékeztetett Téged, hogy a cselekedeteidnek következményei lehetnek és ettől érezted zsarolásnak. A zsarolás úgy hangzik pl. hogy ne törölgesd a commenteket mert megtalállak. Én ilyet nem írtam.
  A durva modor – amiért felsírtál – övön aluli, de a commenttörlés is az, és nem te kezdted, ez itt azóta megy, hogy ez az oldal fut. Egyszer megjegyeztem egy hírre (patchnote volt benne ami szerintem fontos), hogy vérciki, hogy másik helyen 2 napja kinntvan. Természetesen azt is törölték, sőt ott a felhasználót is. Ez már sokadik reg.-em volt, bár már én is belátom, hogy felesleges volt újra regisztrálni. Azért is számít ez amúgy mert nem mindenki beszél angolul, pl az öcsém sem. Ha ez egy rendesen karbantartott oldal lenne és méltó lenne a hungarian official jelzőkhöz, akkor nem nekem kéne az öcsinek magyarázni, hanem feljönne ide és elolvasná. Persze korábbi adminok velem szembeni retorziói is rajtad csattantak beszólásom okán, de ez is csak egy övön aluli válasz volt egy (vagy több) övön aluli mozdulatra. Mellesleg az idézeteid között van olyan amit nem én írtam, de tényleg meddő vita ez. Nem is értem minek jártam ide. Részemről befejeztem.

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@Asyveun (#27):[/reply]A stílusa tényleg nagyon megosztó, ezt aláírom (bár nekem bejön), de engem az bosszant, hogy egy-két emberen kívül senki nem értette meg, hogy a főszereplőnk mit is akar elmondani. :/ Az első videóban tényleg csak bohóckodik, de a másik kettőben elég jól megfogalmazza mi a helyzet a játékkal kapcs.

  Reply

 • avatar

  Asyveun

  |

  — I. FELVONÁS: DÖNTÉS | TÍPUS —
  Elég sok emberben él téveszme, hiányosság, tudatlanság, bár lehetséges inkább erősebb, de mégis szebb szó; ismeretlenség. A legtöbb YT csatornás személy – legyen ez férfi / fiú, nő / leány – egy célért űzi ezt a “szakmát” ; a pénzért. Szakmámból adódóan sok delikvenshez volt szerencsém, akik a média szereplésükkel váltak – szerintük – félistenekké (nagyon híressé). Ugyanis úgy vélik, hogy x ezer látogatás vagy éppen itt “megtekintés” valamit is jelent. Pedig nem sokat. Szinte semmit sem. De lehet semmit.

  — II. FELVONÁS: ESZKÖZ | ALAPSZÍN —
  Mi is az a kritika? Nolám, micsoda egyszerűnek tűnő kérdés, pedig nem is annyira az. Az alap jelentését “mindenki” ismeri, de kevesebben értik helyesen. Latinban ez criticus szóval illették, ami bíra vagy épp döntnök jelentést takarta (később franciák ezt critique-nek nevezték el – szerintem helytelenül). Ezért a kritikát kettő részre szelhetjük ; 1: összehasonlítás ; 2: minősítés. Ma az emberek és a fentebb említett személyek a másodikat használják előszeretettel, több okból kifolyólag (ezt most nem részletezem).

  — III. FELVONÁS: MOZZANATOK —
  Szerintem egy műről adott “kritikának” kutya kötelessége a mű mindegyik oldaláról szólnia. Ezt szokás nevezni, pro és kontrának is (azonban szerintem ez a 2 dimenziós “kritika” túlontúl pontatlanná válik). És, hogy miért is van idézőjelek között a kritika szó? Mindössze csak azért, mert mikor egy korrekt összehasonlítás megszületik, az már nem kritika, hanem VÉLEMÉNY! (shhh!, ez erőteljes tény is!)

  — IV. FELVONÁS: ALKOTÁS —
  Engem irritál, hogy már ide is be-be csordogál az ilyen szenny. Mert ez az ember, ezidáig egyszer sem tudott egy értelmes véleményt nyilvánítani, csak és kizárólag, arra ment rá, amivel felháboríthatja az embereket vagy éppen maga mellé szólíthatja őket, mint a szegény pásztor, négylábúak után kutatva.
  /* Csak tudnám mi a frásznak kell pásztor… */

  /* Igen, ezeket a videókat is köszönjük, és egyben el is mondhatjuk, ismét egy olyan ághoz nyúlt hozzá, kedves emberünk, amihez nem ért. */

  Az oldalnak meg a gyöngyszemszerzést köszönöm! Teszem is be a listámba mit NEM szabad tenni vagy mivé nem szabad válni. Majd ha egyszer nekiállok tanítani, akkor a diákok majd remélem haszonnal “forgatják”. ;)

  Egy utolsó apró kérdés: Egy fajhoz tartozó lények, nem azért vannak egy világban, hogy egymást segítsék a fejlődésben?

  Reply

 • avatar

  DoubleW

  |

  Még mindig elmehetek a picsába:)
  “elküldöd a picsába – azokat, akik nem értenek egyet a véleményeddel”
  Milyen vélemény baszod?:D Én rólatok írtam véleményt nem a videóról:D A csávóról különösebben nincs semmi véleményem…Mindenkinek szive joga hogy mit csinál,mit ír! Az én hozzászólásom nem építő jellegű? Csak trollkodni akartam?:D Hát az a tag aki azt irta hogy beverné a csávó pofáját na az aztán építő jellegű kritika:) Na mind1, leszarom.

  u.i: chasy… nem rossz duma az hogy csinálj jobbat csak én hülye nem irtam oda kinek irtam azt a részt:) Annak a tagnak irtam aki beverné a csávó pofáját. Én csak arra lettem volna kiváncsi hogy az ő pofáját hányan vernék be.Nem akartam senki véleményébe belekötni de azt ne mondjátok hogy az a hozzászólás épitő jellegű:)

  u.i kettő: Inkább igyunk meg egy sört…:D

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@tyblizz-.- (#22):[/reply][quote]oda nem illő, provokatív, lenéző hangneme és tartalma volt.[/quote]
  Ezt írtam én, erre te arra hivatkozol, hogy: “Kritikus véleményt fogalmaztam meg csupán, káromkodás és személyeskedés nélkül. ” Senki az ég világon nem írta, hogy te személyeskedtél (habár igen személyeskedtél, erre mindjárt kitérünk)

  Nem tudom, hogy miért foglalkozok még ezzel a témával, de hogy megoldjuk, próbálok idézni a kommentjeidből.:

  [quote]E helyett a szemét helyett kirakhattátok volna a kivágható goblinos hírt is, minden hülye oldalon megjelent már.[/quote]

  Azt nem értem, ha te már olyan sok helyen láttad, miért érdekel, hogy itt megjelenik, vagy sem, másrészről: lenéző hangnem, durva modor.

  [quote]Nem illik egy hivatalos oldalhoz ezt kirakni.[/quote]

  Uram bocsáss meg, mert a hivatalos oldalra, friss (azért volt a cikk címe “E heti artwork”), még nem látott képeket mertem kirakni. NC Másrészről: provokatív.

  [quote]Látom nem nagyon nőtt az érdeklődés a cikk iránt (0 komment) amióta írtam, [/quote]

  Ami nem megvitatható dolgokról szól, arról nincs mit kommentelni, a nézettség =/= hsz szám, másrészről: lenéző hangnem.

  [quote]A negatív kritikámat is töröltétek (szerk: az előző idézetek), élvezet lehet ilyen kollégákkal dolgozni. Lúzerek.[/quote]

  Ezen nincs mit szépíteni, ez így hangzott el (, sőt durvábban). Pont. Lenéző hangnem, provokálás, feszültségkeltés, a szerkesztők becsmérlése, személyeskedés!! (na ugye?)

  Mostani kommentedből:

  [quote]Ha valami feldühít az a butaság és az igénytelenség.[/quote]

  Engem is… Ezért lett törölve több komment is. Amúgymeg honnan tudod, hogy Adam hsz-ei közül nem töröltünk egyet se. Pont azért törlünk kommenteket, hogy a többiek ne lássák. Megnyugtatlak, hogy tőle származó gyöngyszemek is kerültek már törlésre. Nincs semmilyen kettős mérce, te konkrétan az én (mi) módszereinket becsmérelted(, ami nem illet a cikkhez) elmondásod szerint kritizáltad, Adam pedig a cikk témájában szólalt meg általánosítva, senkit nem nevezett konkrétan “1 bitesnek”, csak arra utalt, hogy akik beveszik ezt a dumát. Hát szerintem köztünk nincs ilyen, szóval nem becsmérelt senkit.

  Nem akarok többet hallani erről, téma lezárva.

  Szerk:

  [quote]Ha játékostársaimat 1 bites agyatlan tahóknak titulálom maradhat a commentem mert olvasókat vonz.[/quote]
  Most komolyan, te azt hiszed, hogy mi egy globális nyilvántartásban benne vagyunk, és pénzt kapunk azért, ha minél több a hozzászólás, vagy te ezt hogy képzeled el? Nyilván én is imádom, ha a kommentelők közt állandó feszültség van (/sarcasm), ha jobban belegondolnál ez pont hogy NEM jó az oldalnak. De már így is túlmagyaráztam a mondanivalómat.

  Azt pedig én is elmondhatnám, hogy a saját házad táján kéne szétnézni, ha már itt zsarolgatsz, hogy jól elbeszélgetnél velem egy kommenttörlés miatt… Legközelebb nem fogok itt magyarázkodni senkinek egy ilyen után, hanem egyből kapja a végleges bannt és kész, úgyhogy érezd magad kiváltságosnak.

  Reply

 • avatar

  Singa

  |

  [reply]@tyblizz-.- (#22):[/reply]Üdv!

  Én sem láttam azokat az “ominózus” kommentjeidet, mielőtt törlésre kerültek volna, így nem lehetek teljesen tisztában a helyzettel, nem lehetek egészen bizonyos. Azonban nem hiszem, hogy te azokban a kommentekben teljes mértékben betartottad az oldal hozzászólásokra alkotott szabályait. Miért gondolom Én ezt? Azért, mert ebben a hozzászólásodban, azt emelted ki, hogy te tárgyilagos, nem félreérthető, tényekkel/érveléssel alátámasztott kommentet fogalmaztál meg, ennek ellenére a következő hír hozzászólások szekciójában már azt látom, hogy az egyik szerkesztőnek olyanokat írkálsz, hogy “hát én szívesen megismerkednék, ezzel a szerkesztővel, aki törli a kommentjeimet, hogy elbeszélgessek vele…”. Ezt úgy hívják, hogy burkolt fenyegetés, amely se nem tárgyilagos, se nem felnőttes, és végképp nem elfogadható magatartás. Ezekből egész egyszerűen, arra lehet következtetni, hogy nem csak a fent megemlített (nem idézett, ugyanis nem szóról-szóra másoltam át, aki kíváncsi rá megtekintheti, ha még nem törölték), de az itteni kommentjeid is inkább a komment jellege miatt, mintsem amiatt, hogy te írtad, került törlésre.

  U.i: Azzal viszont egyet értek veled, hogy az Adam kollégára már egy ideje ráférne egy figyelmeztetés, azok alapján, amit megenged magának.

  Reply

 • avatar

  tyblizz-.-

  |

  [reply]@mikroman (#17):[/reply]Igazad van részben ,mert Athene és Kripp manapság már tényleg csak érintőlegesen, vagy bohóckodás céljából foglalkoznak a d3-al. Rájuk azért is csak zárójel keretein belül tértem ki, mert ők régen voltak igazán rázombulva. Rengeteg tippet adtak a videóikban az első 2 hónapban, sőt bizonyos barbár buildek – ha jól tudom – Kripp nevéhez köthetők, sőt bizonyos dolgokat miattuk nerfeltek, mert rámutattak, hogy túl op. Ha tévednék kérlek nézd el nekem, a barbár nem az én asztalom.
  Arra akartam kilyukadni amúgy, hogy aki igazi sportrajongó, az nem megy ki olyan sportoló meccsére aki nem jár edzésre sem. Éljen a professzionalizmus, én így látom. Play Hard, Go Pro (or go home). ^^

  Reply

 • avatar

  tyblizz-.-

  |

  [reply]@Envo (#18):[/reply]Kritikus véleményt fogalmaztam meg csupán, káromkodás és személyeskedés nélkül. Plusz érveltem. Nem volt lenéző, max kiemeltem – ugyanazt mint itt is korábban – hogy nem méltó az oldalhoz a kirakott hír. De mivel töröltétek, utólag úgyis azt mondasz amit akarsz.
  Ha lenézésnek élted meg, a saját házad táján kéne körbenézni. Amúgy meg nem adtam hangot annak, hogy haragudnék rád, és nincs is így.
  Ha valami feldühít az a butaság és az igénytelenség. Illetve ha a lenéző stílus volt a probléma, nem értem az Adam nevű gyerek commentjei hogy maradhattak az oldalon. Nem szeretem a kettős mércét. Ha játékostársaimat 1 bites agyatlan tahóknak titulálom maradhat a commentem mert olvasókat vonz. Ha egy hír tartalmát kritizálom – és érvelek, sőt a kritikám építő mert leírom szerintem mitől lehetne tartalmasabb a cikk – akkor törlitek a commentet. Szerintem ez simán csak nem intelligens viselkedés, hanem gyerekes hiszti.

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@chasy (#20):[/reply]Én nem mertem érdemben reagálni arra a hozzászólásra, meg ugye van az a mondás, hogy “ne etesd a trollokat”. De “mivel magyar vagyok”, ezért hozzáteszek én is valamit.

  @DoubleW (#19): Hozzászólásod jó példa arra, hogyan lehet egy közösségen belül indulatokat, feszültséget gerjeszteni, építő jellegű kritikád ugyanis nincs, csak általánosságban beszélsz, miközben nyíltan ostorozod – elküldöd a picsába – azokat, akik nem értenek egyet a véleményeddel, s közben azt várod, hogy mások igazat adjanak neked. Megnéztem a videót. Tegnap. Akkor se tetszett, most se tetszik. Miért? Színvonaltalan, nem mond sokkal több újdonságot annál, amit nem tudnék meg, ha elolvasnám a játék dobozának a hátulját, ilyenből már született legalább 11925 videó az elmúlt másfél évben, szerintem nem érdemelt volna helyet a főoldalon Magyarország egyik legnagyobb Diablo rajongói oldalán, pláne másfél évvel a játék megjelenése után, ennyi. ÉrtÖd?

  Szerk: Most látom, hogy nálam eddig csak a 4. videó volt látható, gondolom nem frissült a böngészőm. Az első három gyöngyszemre annyit tudnék reagálni, hogy nagyjából olyan, mintha Kingkongor magyar megfelelőjét látnám, idegesítőbb kiadásban. (ami egyébként nem kis teljesítmény :) )

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [author]DoubleW (#19):[/author][quote]Nektek se érdemes megosztani híreket:D Elvagytok itt mint a befőtt. Jöttök itt a hülyeséggel hogy mert a csávó idegesítő,beverném az arcát bla bla bla. Csináljatok Ti egy diablo videót amiben elmondjátok a véleményeteket és majd megnézzük hányan vernék be a ti arcotokat és hogy milyen sok okosságot tudtok mondani:) Én már nagyon várom! [/quote]

  Ez annyira rossz duma…Miért kellene nekem vagy bárkinek jobbat csinálni?Ő vállalta hogy ezt csinálja,akkor vállalja a következményeit is,hogy igen is lesz,akinek nem tetszik.Hidd el,bárki csinálhatta volna,úgyis lenne valaki akinek nem tetszene,és ez így van rendjén.A véleményét meg mindenki megoszthatja,akár tetszik neked (vagy neki),akár nem.

  [quote]Nem védeni akarom a csávót mert én egy videóját se néztem meg (kivétel ezeket) de ezek az előítéletek…Ebben a magyarok a legjobbak! [/quote]

  Ez az a szöveg amitől komolyan falnak megyek.Ez a bezzeg a magyarok.Úristen ember te nézel külföldi médiumot vagy streamet vagy akármit? Mi magyarok kismiskák vagyunk ehhez képest…De úgy tűnik bármihez oda lehet biggyeszteni a “magyarok a legrosszabbak xy dologban” szöveget….Mert te gondolom nem vagy magyar…

  [quote]Ne nézd végig a kikúrt videót de azért mondj véleményt róla! Nem azt mondom hogy a csávóval 100%-ban egyet értek de ez az ő véleménye. Most kövezzem meg mert az nem úgy van?:) Meg mert te nem vagyok diablo kocka mert nem ülsz ott a szaros gép előtt 24 órát… Menyetek már a picsába:D
  [/quote]

  Általában egy nézőnek az első 5 percben eldől,hogy érdekli-e,értelmesnek találja-e az adott videót/témát,amit lát/hall.Na most ha 5 perc alatt annyit látok,hogy ő nagy Diablo-fan de nem veszi meg a játékot csak 2 évre rá…Oké 1 pont nem baj nézzük tovább…Aztán rájön hogy lehet gurulni és azon pörög 1 percig és énekel mellé..Na ott vált komolytalanná az egész számomra..
  Ha pedig elmondja a véleményét,arra találták ki az ellenvéleményt,nincs ezzel semmi gond..Ha nem tetszik,akkor inkább ne csinálja.

  Egyébként meg a hírrel nincs baj,biztos van akinek hasznos.Az utolsó videót különösen jónak találtam,bár paint helyett használhatott volna valami mást,de jó dolgokat mond a srác

  Reply

 • avatar

  DoubleW

  |

  Nektek se érdemes megosztani híreket:D Elvagytok itt mint a befőtt. Jöttök itt a hülyeséggel hogy mert a csávó idegesítő,beverném az arcát bla bla bla. Csináljatok Ti egy diablo videót amiben elmondjátok a véleményeteket és majd megnézzük hányan vernék be a ti arcotokat és hogy milyen sok okosságot tudtok mondani:) Én már nagyon várom! Nem védeni akarom a csávót mert én egy videóját se néztem meg (kivétel ezeket) de ezek az előítéletek…Ebben a magyarok a legjobbak! Ne nézd végig a kikúrt videót de azért mondj véleményt róla! Nem azt mondom hogy a csávóval 100%-ban egyet értek de ez az ő véleménye. Most kövezzem meg mert az nem úgy van?:) Meg mert te nem vagyok diablo kocka mert nem ülsz ott a szaros gép előtt 24 órát… Menyetek már a picsába:D

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@tyblizz-.- (#16):[/reply]Nem azért töröltem a hszeidet, mert te írtad, hanem mert oda nem illő, provokatív, lenéző hangneme és tartalma volt. Ez a lényeg.

  Másrészt ez egy teszt, ami nem azért van hogy többet tudj meg a játékról, hanem egy más nézőpontot tár a szemeid elé. (E szerint frissítettem a hír leírását, remélem így nem lesz félrevezető mostmár.) Az általad is említett emberek tippeket adnak, tanácsot, egy játékstílust tárnak eléd, aminek semmi köze ehhez a 4 videóhoz. Remélem érzed a különbséget. Alma, körte.

  Ui.: Az előző (törölt) kommentjeidben is be kellett volna tartanod az általad megfogalmazott, utolsó bekezdésed tartalmának pontjait. Nem értem, hogy miért rám haragszol, ha te nem tartottad be az egyszerű szabályokat.

  Reply

 • avatar

  mikroman

  |

  [reply]@Singa (#15):[/reply]Felesleges ezen rugózni. Az első 9 évben nem volt ilyen lehetőség. Akkor meg az állítás teljesen igaz. Amikor kipróbálta, akkor így volt benne. Az, hogy egy rég kifutónak számító termék végül kap egy ilyen nyilvánvalóan egyszerű és hasznos “javítást” az a játékosok nagy tömegének olyan mintha nem is lenne. Amikor számított, akkor nem volt. Apró kedvesség ez már csak a fanatikusoknak. :)
  CSak az összefoglaló/értékelő részt néztem meg. A többi nem érdekel. Sima casual gamer vélemény. Nincs ezzel baj. A többség ezt a réteget képviseli.

  #16 | tyblizz-
  Athene? Hm… Lehet… Bár szerintem azért nézik mert olyan lökött a gyerek, meg némiképp troll, de nem annyira gyomorforgató módon mint mások. Diabloval ritkán láttam foglalkozni mostanában. Kripp is csak beleszagolt a zárt bétába és ment vissza D2 ladder kezdésre, meg kártyázni.

  Reply

 • avatar

  tyblizz-.-

  |

  [reply]@Envo (#6):[/reply]Oké, hogy nincs mindenkinek ideje sok időt beleölni, de ha valaki nekem megmondja, hogy mi a pálya, akkor az egy olyan ember legyen aki elszánt, okos, kicsit megszállott, kitartó és sokat játszik, mert ebből következhet az hogy tud újat mondani a rajongóknak.
  Ezért van hogy jaetch és archonthewiz videoi a legnézettebbek (plusz anno kripp és athene).
  Ebben a videóban max egy jó dolog lehetne, a stílusa, de sajnos az is inkább irritáló mint nevettető. Plusz alapvetően ha valaki ráklikkel hogy megnézze, nem azért teszi hogy vicces szófordulatokat halljon vagy bohóckodást. A 4 -edik videó amúgy jobb mint az előtte lévő három, de nem sokkal. A jópofának szánt paint-es részek sajna az igénytelenség benyomását keltik inkább.

  A “Pistike és Zsoltika diablo3-as oldala” szintű helyeken jól mutatna, de egy official fansite-on már ciki szerintem. Főleg hogy csak hónapokra vagyunk a ladderezéstől meg a clanozástól. Latom magam előtt ahogy egy europai top hardcore jatekos a pvp-re készülvén felméri melyik országokkal kell számolni, ahol komoly a scene, és meglátja ezt a paint-es d1 nemegyenlő d2 nemegyenlő d3 rajzot. -.-

  De ez csak egy vélemény. Kérlek ne töröld a commentet, hanem érvelj intelligens ember módjára, ha nem értesz egyet. Vagy ne reagálj ha annyira irritál amit írtam mint engem a gyerek az első 3 videoban :D

  Reply

 • avatar

  Singa

  |

  [reply]@Envo (#14):[/reply]Igen erre én is gondoltam, hogy esetleg nem próbálták ki, de ha bemutatót készít, összehasonlítással együtt, akkor annyit illene megtennie, hogy a legutóbbi patcheket az előzmény részéről is átnézi és nem a v1.00-t mutatja be, mint ahogy a Diablo III esetén sem a v1.00-t, hanem az aktuális verziót mutatta be.

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@Singa (#12):[/reply]Csakhogy az a patch amiben lehet variálni a skilleket 2010-ben jött ki, ami a megjelenéstől elég messze van. Én úgy emlékszem a magyar (tört) szerverek nem igényelték ezt a patchet, szóval valószínű, hogy ezzel a patchel nem játszottak. Másrészről D2-ben volt offline mód, szóval a játékosok nagy részét nem is érdekelte milyen patch áll rendelkezésére. Tudom ez nem kifogás, de én is 1 éve szereztem tudomást erről az újraelosztásról, mikor újra elővettem a játékot.

  Edit:
  [reply]@Singa (#15):[/reply] Igaz, jogos.

  Reply

 • avatar

  dante0216

  |

  Én az első videò felét néztem meg még csak, de amùgy szerintem jòfej a csávò xd

  Reply

 • avatar

  Singa

  |

  Erről a kis 3+1 részes videó élménybeszámoló/kritika/akármi-ről a véleményem az, hogy elég felemásra sikerült. Már előttem kérdezték, hogy megéri-e megnézi, lévén a 4 videó össz. 40 perc és egy kommentet, amely javasolja/ellenzi a megnézését (még ha az enyém is) nem tart ennyi időbe elolvasni. Amennyiben kifejtés nélkül, csak egy gyors összegzésre lenne kíváncsi bármelyik olvasó, ugorjon az utolsó bekezdéshez.

  Tehát, az első 3 videó, mint ahogy előttem leírták, a srác, aki bemutatja a játékot egy elég sajátos stílusban teszi, ez valakinek tetszik, valakinek nem, ezt max. 2 perc videóanyag után el lehet dönteni.

  A 3+1, azaz a 4. videó már nem (csak) bemutatási stílusból adódó problémákat mutathat fel, hanem többek között egy fokú tartalmi hiányt is az előző Diablo részek terén. Mire gondolok? A Diablo 2 bemutatására, mivel ezzel, az előző résszel (főleg) állította szembe a Diablo 3-at. A bemutató szerint a Diablo 2 egy olyan játék, amin nincs lehetőség arra, hogy egy, a skill ágon történt hiba után korrigálni lehessen, ergó a karakter kuka a továbbiakban. Ez a feltevés egy az egyben helytelen, és a bemutató kolléga, a Diablo 2 tartalmának mélyebb (nem olyan mély, inkább annyira, hogy megnézed melyik árus a városban milyen opciókat kínál) ismerettségének hiányára utal. Hiszen, a Diablo 2-ben, ha valamit elrontunk, akkor a karakter semmi esetre sem kuka, tudunk rajta javítani, elvégre már rögtön Act I-ben Akara felkínálja nekünk a Reset Skillpont funkciót (amiért ugyan tenni kell valamit, de a karakter akkor sem végérvényesen kuka), amivel a pontok újraelosztását végezhetjük el, így egy akár teljesen más irányba elmozdítva karakterünk beállítottságát (Pld:. tankból lehetünk glass cannon), amennyiben tudunk felszerelést szerezni az új skillekhez (ez single-ben, ha van néhány tartalék rúnánk vagy cuccunk megoldható, multiban pedig kérhetünk haveroktól, rúnákból összeállíthatunk/rúnáért cserélhetünk, vehetünk). Azt már meg sem említem, hogy az összehasonlítás alatt mindkét játék esetén bizonyos hibákat elhallgatott/nem említett meg, míg más olyan hibákat szélsőségesen kiemelt, ami nem a játék, hanem a saját játék mechanikai/tartalmi hiányosságaira vezethető vissza.

  Tehát összességében, a 4. videó összegzése hagy maga után nem kevés kívánnivalót. Ahogy már írtam, egyes hibákat elhallgat, míg más “hibákat” , amik inkább a kolléga, mintsem a játék számlájára írható túlságosan is kiemel, valamint a játék teljes tartalmával kapcsolatosan, amely releváns lenne a komplett bemutató okán, is hiányos helyenként. Nem azt mondom, hogy a bemutató végképp sz*r, de azt sem, hogy aki bepötyögi google-ba nem találna ennél profibb, objektívebb, jobb bemutatót/összegzést/összehasonlítást a Diablo I, Diablo II, Diablo III -ról és a viszonyukról egymáshoz képest.

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@Envo (#9):[/reply]Inkább azt mondanám,hogy amiket a filmekről mond,90%-ban a nép által trendinek tartott lehúzás illetve amit mindenki hallani szeretne.Mindenki imádja azt nézni,amit ő gondol,mint egy megnyugvásképp.Szóval pont hogy nem azokat mondja,amiket más nem szeretne.Kritikát mindenki tud csinálni,ahhoz nem kell ügyesség,de hogy úgy mozog és gesztikulál mint egy tourette-szindrómás és ideggörcsös keveréke…
  Egyébként meg akinek csak annyi esze van,hogy amiatt nem néz meg egy filmet vagy játszik egy játékkal,mert valami Youtube-os gyerek azt mondja hogy ez egy szar,meg is érdemli.De nem is érdekel akinek ez tetszik nyugodtan nézze , de én kihagyom. :D

  Reply

 • avatar

  MarciKING

  |

  [reply]@Envo (#6):[/reply]Nem akarok bunkó lenni, de leszarom a hátteret. Engem ez a konkrét videó érdekelt, hadd ne olvassak már utána hogy kiez miez. Ez kb. olyan, minthogy Pákóról is azonnal véleményt mondasz, mégsem tudod róla, hogy …. (énsem tudok róla lóf*szt sem, csak azt hogy szar). Ha valaki felrak egy youtube videót, megjelentet egy zenét akármit hadd mondjam már el róla a véleményem. Te sem néztél utánam hogy ki vagyok (teljesen mindegy), hogy hogy mertem véleményt nyilvánítani.

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@chasy (#8):[/reply]Az más dolog hogy hogy mondja, vagy hogy mit mond. Azért nem szokták nagyon szeretni, mert amit mond a filmekről 90%-ban igazak, ám ezek nagy részben negatív kritikák. Ha valaki szereti az aktuális filmet és meghallja a róla szóló kritikát, akkor nem akarja elhinni, ezért lehordják azt aki mondta. Az új videóiban egyébként már nem szokott “bohóckodni”.

  A stílusa tényleg megosztó ezért akik abbahagyták a videók nézését, annak ajánlom nézze meg a negyedik videót, az értékelést: itt lényegretörően van összefoglalva minden és nem Gergő mondja el, ha ez lenne a baj. Ja és azt el kell mondani, hogy nem a másfél évvel ezelőtti kiadást elemzik, hanem a mostani állapotot!!!

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@MarciKING (#2):[/reply]Egyetértek…körülbelül 3 percig tudtam nézni a videót…Lehet hogy bennem van a hiba,de ha meglátom ezt a fickót,legszivesebben monitoron keresztül verném arcon..Egyszerűen idegesítő a stílusa..A Hollywood hírügynökség-es bohóckodás meg egyenesen az idegemre megy…kb 5 videóját néztem meg,de olyan tartalmatlan eszeveszett baromság az egész…Nem értem mit szeretnek rajta.

  Reply

 • avatar

  Bali007

  |

  [reply]@Abiondi (#4):[/reply]A hónap trollkodása! xD haha :DXDxDxD

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  [reply]@Abiondi (#4):[/reply]Igen, mert tökéletesen leírja, hogy az elvárásokkal ellentétben miért lett ilyen a játék, és hogy milyen irányból kell megközelíteni.

  [reply]@MarciKING (#20):[/reply]
  Gondolom neked sem lenne időd egy hetente frissülő csatorna vezetése, egyetem és munka mellett játszani. Először tudni kellene a hátteret, utána véleményt nyilvánítani.

  Reply

 • avatar

  Singa

  |

  [reply]@Abiondi (#4):[/reply]nem

  Reply

 • avatar

  Abiondi

  |

  Iszonyatos troll leszek:
  Azokhoz lenne egy kérdésem akik megnézték: érdemes?

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  Blizörd, Wizörd, értöd?

  Ezek az arcok csupán másfél évet késtek a bemutatóval/kritikával… :)

  Reply

 • avatar

  MarciKING

  |

  Sziasztok! Számomra az első percnél befejeződött ez a díszhomok srác és monológja. Nem tudom ki ez, de ha valaki olyan mélyen beleássa magát egy játékba mint ő, ami jelen esetben a D2 és ezt egy percig taglalja, nem értem, hogy nem vehette meg a D3at. Köszi, tuti hiteles a srác csak számomra nem, videó pause, lap bezár.

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  Ohh jaj csak a Hollywood Hírügynökséget ne…

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.