Hamisított RoS adathalász e-mailek

Dyingsoul . Hírek 789

Pár napja közérdekű információt osztott meg velünk Araxom (Blizzard customer support) a Redditen: Egyre nagyobb méreteket öltenek a hamis RoS bétára invitáló emailek amikben mindenféle linkeken keresztül akarják navigálni a felhasználókat veszélyes oldalakra. Araxom szerint a Blizzard soha nem kéri meg az ügyfeleit arra, hogy emailjeikben linkekre kattintsanak: ehelyett inkább kódot küldenek és megkérnek arra, hogy lépj be a battle.net accountodra és a kódot a megfelelő helyen érvényesítsd. Ezen felül vannak bizonyos kulcsszavak, melyek árulkodó jelei a kamu maileknek, ilyen például a “game number” és a “problem with the present” kifejezések.

Greetings all,

Just a quick heads up here – although phishing scams are pretty common, we’ve received more reports than usual regarding a particular message for Reaper of Souls which encourages you to click a link and return back to account management. Please keep in mind that if you receive an official Closed Beta invitation from Blizzard we DO NOT encourage you to click any links in the email, and instead ask that you attempt to try the key out directly through your account management by logging over directly to battle.net (without redirecting through the email).

From our recent article about the Beta:

How will I know if I’m selected to participate in the beta??

If you are selected to participate in the Reaper of Souls Closed Beta, you will receive an invite via email. Opt-in invites will always be sent to the email address associated with your Battle.net account, while Closed Beta keys may be sent to other email addresses.

To help avoid phishing attempts, if you believe you’ve received an invite to the Closed Beta, it’s best to refrain from clicking on any links in the email(s) you receive. If you received an opt-in invite, you can verify that your account has been granted a Closed Beta license in Battle.net Account Management. If you were sent a Closed Beta key, you can add it manually by visiting the Add or Upgrade a Game page.

Thanks for reading! Happy New Year!
Araxom
Blizzard CS

Just to clarify on this one, there are two types of legitimate beta invitations going out.

 • a notification that your account has been activated for RoS closed beta – no key included here. When you see this one, your account’s already been activated. You just launch your desktop client and you should now have the RoS beta option in the launcher without having to do anything. These are the ones that come out during the big waves of invitations.
 • closed beta keys. These are sent for smaller one-off invitations for hand-picked accounts, etc. The one I got came from an individual Blizzard employee whose name I didn’t recognize, so I thought it was a spam message at first. These ones contain a beta key that you can copy/paste into account management to activate it.

Neither email contains a link that you have to click to activate the beta on your account.

Araxom, maybe you could include an example of what the current invitation emails look like?

Hey Raticus, although the format may change depending on how the email was distributed – the general message for the first wave included a header that shows Malthael and says in the Exocet font ‘You’re invited: Diablo III: Reaper of Souls Beta Test’.

Adding to this, the most recent phishing example I received included the following:

The game will be released on 2014/3/25 12:00 noon.

A few steps to get the game serial number:

 1. Open this link in your browser: (link removed)
 2. Type in the Game Number above, and start the game.
 3. After you successfully get the serial number, you can pre-install the game file. So that on 2014/3/25 12:00 noon, when the game is released, you can start the game directly.

NOTE: We suggest you to keep this email as a reference.If you have any problem with the present or Battle.net account, please contact with our customer service. Enjoy!

-Such references to ‘game numbers’ or ‘problems with the present’ are tell-tale signs that the email was sent by an organization other than Blizzard. These scammers are betting that folks will just quickly quick the links rather than read through the mail first.

Hope that helps!

Pretty much all the Blizzard betas I’ve gotten into have been sent to me via email with the key in the email. I’ve never had it just added onto my account before, at least I don’t believe so. Is that a normal thing?

It can be – for example, I believe the last two WoW expansion beta email invites did not include the key, but only let players know that the game was associated with their account. The format may changes depending on the game, and which wave the invite is being sent out through.

Alright fair enough, thanks. I’m looking forward to RoS. Keep up the good work man, I know customer support can be a thankless job, so thanks for all the work you put in and for helping clear all sorts of things up. You really look out for the players and that shows :)

Thanks Prince, I appreciate it! P.S. Happy New Year! :) (forrás)

Comments (9)

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@Abiondi (#7):[/reply]Ne aggódj idővel, kapsz, az én scam e-mailembe még DVD kulcsot is tett a készítője, de csak 25 karakteres volt, továbbá a feladó e-mailje sem stimmelt.

  Reply

 • avatar

  Animebj

  |

  Én is majdnem bedőltem, de szerencsére tudtam, elég csak a küldő e-mail címét ellenőrizni ahhoz, hogy ne csináljak marhaságokat. Igaz, amint elolvastam a címet, rögtön eldöntöttem, ha valódi is, inkább megvárom a játék kiadását ahelyett, hogy ugyanúgy ellőném az újdonság élményét, a felfedezés varázsát, mint ahogy tettem azt az alapjátéknál. (Ez az egyetlen oka annak, hogy a YouTube-on se keressek rá a bétára).

  Reply

 • avatar

  Abiondi

  |

  [reply]@imri (#6):[/reply]Hogy én sosem kapok ilyeneket? :(
  Spamből is olyan keveset, hogy kénytelen vagyok időről időre újra elolvasni őket ha unatkozom :o

  Reply

 • avatar

  imri

  |

  na én is kaptam megint nem állnak le ezek a csalok

  Blizzard Entertainment – Account Investigation Notification (Blizzard Entertainment – Account Investigation Értesítés)
  Spam
  x
  Blizzard Entertainment

  4:30 (16 órája)

  Legyen óvatos ezzel az üzenettel. Az üzenet olyan gyanús linket tartalmaz, amelyet mások személyes adatainak ellopására használtak. Csak akkor kattintson linkre, és csak akkor küldjön válaszában személyes adatokat, ha megbízik a feladóban. További információ

  Eredeti üzenet megtekintése
  Mindig legyen fordítása: angol
  Megsérti az irányelveinket a Battle.net
  Tisztelt vásárló,

  Mivel Ön részt vesz a kereskedelmi arany és berendezések, jogosan azt játszik változatlan játék kliens. Ennek egyébként megsérti az irányelveinket a Battle.net, és ez ellentétes a sportszerűség szellemének, hogy játékunk alapján. Azt javasoljuk, hogy ne használjon olyan hack, csal, botokat, vagy hasznosítja. Felfüggesztések és a tilalom a játékosok, akik használják, vagy kezdi el használni csal és csapkod.

  Ön megerősíti, hogy te vagy az eredeti számla tulajdonosa ennek a biztonságos honlapon:

  Jelentkezzen be a fiókjába, összhangban alábbi mintát, hogy ellenőrizze a számla.

  * Számla nevét és jelszavát
  * Titkos Kérdések és válaszok

  Mutassa * Kérjük, adja meg a helyes adatokat

  Ha figyelmen kívül hagyja ezt a mail fiókja is, és le kell zárni véglegesen.
  Ha azt szeretné, hogy vizsgálja felül a jelenlegi szabályok és irányelvek a World of Warcraft és a Battle.net, akkor a következő címen:

  A további biztonsági tippeket, kérjük, látogasson el:

  Üdvözlettel,

  Ügyfélszolgálati
  Account Administration csapat
  Blizzard Entertainment

  Reply

 • avatar

  DMSASD

  |

  Nálam is bepróbálkoztak a vége a leg epic-ebb “gmail” XD

  / Blizzard Entertainm?ent Blizzard Entertainm?ent ……….@gmail.com /

  Reply

 • avatar

  rotacioskapa

  |

  én is kaptam már ilyet többet is, eddig heartstone meg WoW-osokat, elég feltűnő hogy nem is WoWozok :D én általában a feladót nézem meg, a tényleges email címet, nem a megnevezést.

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@chaoslord3 (#1):[/reply]Jó reggelt kívánok! :)

  Szomorú, vagy nem szomorú, az élet számos területén találkozni olyan jelenséggel, ahol a naiv embert próbálják lehúzni, mondhatjuk hogy a jelenség állandó, szinte mindennapos, s nem egyedi. Nem mondom, hogy velem sose történt meg olyan, hogy ne buktam volna el kisebb-nagyobb tanulópénzeket, de alapvetően ha az ember gondolkodik és nem teljesen naiv, akkor a csalások jelentős részét ki tudja kerülni. Alapvetően az egész iparág az emberi butaságra épít és amíg az emberek figyelmetlenek és buták, addig az iparág is élni fog.

  Volt nemrég szó Steamet érintő hacker-támadásról is, amit állítólag pár nappal előtte a battle.net, valamint a nagyobb játékszerverek is megéreztek. Ahhoz vajon mennyi zombi gép kellett?

  Reply

 • avatar

  imri

  |

  ez igaz én is kaptam ilyen email-t ki is töröltem

  Reply

 • avatar

  chaoslord3

  |

  Hát elég szomorú hogy vannak ilyen emberek akik kihasználják mások játék iránti szenvedélyét…
  Bár én is szeretnék béta kulcsot kapni, de titkon azt remélem hogy nem kapok mert nem szeretném a játék élményt lerombolni a kiadás előtt.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.