Kezdőlap Hírek Reaper of Souls betekintés: Közösségek

Reaper of Souls betekintés: Közösségek

120
0
MEGOSZTÁS

Még Égő Poklok démon hordái és a Halál Angyala sem szállhat szembe a nephalem-ek közös erejével. Szóval, hogy a nephalem-ek egységesíthessék erőiket, két új funkció kerül bevezetésre a 2.0.1-es patch-ben: a Klánok és a Közösségek.

A Klánok és a Közösségek praktikus eszközöket kínálnak a játékosoknak, hogy beszélgessenek, vagy megfelelő társat találjanak maguknak közös érdekek szerint. Az utóbbi PTR teszt alatt a játékosok már kipróbálhatták eme funkciókat, de akik nem látogattak fel a tesztszerverre, íme, egy kisebb betekintés.
Klánok:

A klánokban egy szoros közösség jöhet létre azokból a játékosokból, akik hasonló játékstíluson osztoznak, vagy közös a céljuk a játékban. Ez a funkció elősegíti a klán társakkal való kommunikációt, de legfőképp a kapcsolattartást azokkal, akikkel a legtöbbet játszunk.

A 120-s fős limit miatt, a klán egy kisebb közösséget biztosít számunkra és csak meghívottként léphetünk be egybe. Ez azt jelenti, hogy akkor fogunk a tagjai közé tartozni, ha elfogadják a belépési kérelmünket, vagy személy szerint meghívnak a klánba. Bárki tud klánt alapítani, vagy csatlakozni egyhez, de egyszerre csak egynek lehetünk a tagjai.

Hogyan működnek a klánok?

A Klán ablak a képernyő jobb alsó sarkában lévő „Communities” gombbal érhető el a karakterképernyőn, vagy a Shift+O kombóval.

Klán

Klán alapításához szükségünk van egy klán névre, egy rövidítésre (ami a játékon belül minden ember neve mellett megjelenik), ezek után válasszuk ki egy nyelvet.

Alapítás

Meg tudod azt is jelölni, hogy tagfelvétel van-e éppen a klánban, ha nincs, akkor a klán nem lesz látható külső emberek számára a klán keresése részben.

Ahhoz, hogy csatlakozzunk egy klánhoz, nyissuk meg a „Communities” ablakot és kattintsunk a Keresés pontra (Find). Ez értelemszerűen csak akkor érhető el, ha nem vagy tagja egy klánnak sem.

Keresés

Ha keresni akarunk egy klánt, leszűkíthetjük a keresésünk a nyelv megadásával és névre kereséssel.

Közösségek:

A közösségek arra lettek tervezve, hogy bármilyen okból összegyűljenek ide az emberek, akár közös érdeklődés, akár lakhely szerint. A klánokkal ellentétben ezek nagyobbak és mellékesebbek. Lehet egy közösség nyilvános vagy zárt, tagjainak számát tekintve korlátlan. Ezenkívül, több közösség tagja is lehetsz a klántagságon felül.

A klánokhoz hasonlóan ezt is ugyanabban az ablakban érhetjük le (képernyő jobb alsó sarka, illetve Shift+O)

Közösség készítéséhez ki kell választanunk a nyelvet és a kategóriát, ami legjobban jellemzi a közösséget.

Közösség kreálásKategóriák közé tartozik (de nem kizárólagosan):

            Online közösségek, Kasztspecifikus, “Internet kávézó”, Regionális, Iskola, Cég, Hardcore

Szintén eldönthetjük, hogy a közösség nyilvános legyen vagy zárt körű.

Közösségek keresése, illetve a csatlakozás szinte megegyezik a klánkeresési metódussal, annyi különbséggel, hogy ez mindig elérhető, mivel többhöz is csatlakozhatunk egyszerre, és a kategóriára is tudunk szűrni a név és a nyelv mellett.

05

A Klán és Közösség ablak

Amint tagok lettünk, egy új ablak tárul elénk, ami három részre tagolódik: Hírek, Névsor és Beállítások.

Hírek:

Itt találhatjuk a klánról, illetve a közösségről a legújabb információkat, a többi taggal kapcsolatos, nemrég történt eseményekkel együtt.

06

A híreket tudjuk szűrni is a számunkra szükséges információ kinyerése érdekében.

Hírek lehetnek:

Message of the Day (Kiemelt üzenet, amit a tagok bejelentkezéskor megkapnak), Clan/Community Information, New Leader:  Új vezetője lett a közösségnek/klánnak.

Csak a klánokban:

Klántárs által talált Legendary tárgy és annak tulajdonságai, Egy klántárs által elért achievement értesítése, Új tag érkezése/kilépése, Tagok rangjának megváltozása

Ranktól függően tudjuk szerkeszteni a leírást, a kiemelt üzenetet, tudunk írni hírt.

Roster:

Ezen a fülön találjuk a tagok listáját. Látjuk, hogy a tagok éppen melyik karakterükkel játszanak, hol járnak éppen a játékban és a rangjukat. Innen könnyen szemügyre tudjuk venni a tagok profiljait is.

07

Beállítások:

Ez a fül legfőképp a vezetőket és az tiszteket (officer) érinti. Innen lehet jogokat osztogatni a tagok közt, pl: hírszerkesztési, meghívói, kiemelt hír szerkesztői jog stb. Meg lehet változtatni a klán nyelvét, a tagfelvétel állapotát, illetve hogy publikus legyen-e vagy sem.

T76GONFSTE1Y1392794344175

Továbbá elérhető lesz egy chat csatorna a tagok számára, m inden egyes klánnak, illetve közösségnek. Ha vezetők vagy tisztek vagyunk, e mellé elérhető lesz az Admin chat is.

Forrás: