Emlékeztető: Kedden bezár az AH

Professor J . Hírek 3538

Emlékeztetőül, jövő hét kedden, azaz 2014. március 18.-án (magyar idő szerint kb. délelőtt 11 óra dél körül) bezárja kapuit mind a gold, mind a valódi pénzes AH. Aki még szeretne gyors megszabadulni régi tárgyaitól haszon reményében, most tegye meg.

Q. On what day and at what time will the gold and real-money auction houses be shut down in all regions?

Answer: The gold and real-money auction houses are currently scheduled to shut down in all gameplay regions at approximately 3:00 a.m. PT on Tuesday, March 18. Please note that this schedule may change and that the auction houses could be shut down a little earlier or later on March 18.

Forrás:

Comments (43)

 • avatar

  mittomén

  |

  R.I.P. :'(

  Reply

 • avatar

  SPARXS

  |

  Uraim! A személyeskedő megnyilvánulásokat hanyagoljuk! Ez főleg a Budapest Baross tér **. címen lévő épületben trollkodó emberkére vonatkozik.
  A kommentedet elvitte egy treasure goblin… egy körből kimaradsz!
  Értelem szerűen amiért más körme kopik, azt illik azzal megtisztelni, hogy megvesszük az alkotását ha az tetszik és használni akarjuk. Az online móddal szinte feltörhetetlenné tették a játékot, így “kényszerítve” arra az embereket, hogy aki játszani akar vele, az vegye meg. Ezért IS 99%-os valószínűséggel nem fognak offline lehetőséget belerakni a játékba.

  Tanulságos videó: https://www.youtube.com/watch?v=8d2VoN3oiZ8&list=LLLLfNapAXb1xvXKRQm-8h8w&index=23

  Reply

  • avatar

   Doctor Vader

   |

   Ühüm, szóval ezért nem lehet WoW-ozni sem csak ha megveszed a játékot… oh wait.
   Vagy ott az a csúnya League of Legends, 2 éve próbálom megrendelni a cédégalakszisbú de valami “free2play”-el ráznak le mindig, alig játszanak vele az emberek a Riot is tök veszteséges.
   Inkább hihető az állandó online kapcsolat fontossága, hogy pár okos programer ne tudjon magának berakni 1000 db 1hp-s 100% legendary droppos medvedisznóembert.

   Reply

   • avatar

    SPARXS

    |

    A LOL-ban vehetsz RIOT pontot, amiből különféle skineket meg miegymást vehetsz. Ez nagyobb üzlet, mintha fix áron árulnák a boltba.
    A WOW havidíjas tehát ha fizetsz, akkor tudsz játszani, cserébe folyamatos tartalmakat raknak a játékba.
    Ha egy játékot megveszel, akkor nem magát a terméket vásárolod meg, hanem a jogosultságot ahhoz, hogy használhasd.Ez benne van a licensz szerződésekben is, amit nem olvas el senki.

    A konzolos Diablo 3 tele van csalókkal és dupe-olt tárgyakkal.

    Reply

    • avatar

     zoba

     |

     Lefogadom a Windosod a rarod sőt az office programjaid is kivannak fizetve/ eredetiek , vagy tán Linuxot használsz?

     letöltött zene sincs gondolom, spotify-t vagy deezert használsz vagy valami hasonlót

     Reply

     • avatar

      SPARXS

      |

      Jól gondolod nincs letöltött zeném. open office van a gépen, ami ingyenes, winfos xp-t használok, amit egy rendszergazda ismerőstől kérek el, ha újra kell telepíteni a dolgokat.
      7zip-el tömörítek, ami szintén ingyenes.

      Reply

 • avatar

  ewing03

  |

  Én örülök, hogy bezár az AH, újra lesz értelme a játéknak. Az elmúlt fél évben csak bizniszelni jártam az oldalra, össze is szedtem 4 milliárd goldot, csak azt sajnálom, hogy 1,6-1,8 euró/50 milla áron “elkótyavetyéltem”. A ROS-t 400 millóval várom. :)

  Reply

 • avatar

  future

  |

  viszont mindezek után akkor már semmi nem indokolja az always online dolgot nemde?

  Reply

  • avatar

   SPARXS

   |

   Azért van online mód, hogy a sok ingyenélő ne tudja letölteni és rá legyen kényszerítve arra, hogyha játszani akar, akkor meg kell vennie a játékot. A sok tolvaj erre mondta azt az Ncore-on, hogy letölti a játékot s végigviszi, majd megveszi ha tetszik neki. Ez olyan, mintha bemennék a pékségbe és megennék egy fl kg kenyeret, majd mondanám a péknek, hogy nem ízlett és szépen elsétálnék.
   Az online miatt van állandó ellenőrzés a csalók, botozó emberek kiszűrésére

   Reply

   • avatar

    future

    |

    ez igaz. :) amúgy nekem gyűjtői van, mielőtt… viszont a kieg.-ből elég lesz a sima verzió is.

    Reply

   • avatar

    esox

    |

    “Az online miatt van állandó ellenőrzés a csalók, botozó kiszűrésére”

    Most érkezett a hír, hogy egy világhírű játékfejlesztéssel foglalkozó cég franciaországi bázisa felett leszakadt az ég. A romok alatt több félkész létrát is találtak.

    Reply

   • avatar

    Drazse

    |

    Valóban a csalók miatt van always online, csak éppen teljesen más okból – a kliensek ugyanis folyamatosan szinkronizálnak a szerverrel, így kerülik el többek között az item duplikációt is.

    Reply

   • avatar

    SPARXS

    |

    Filmeket a Tv-ben vagy moziban nézek. Minden játékot megveszek, amivel játszani akarok, ha nincs rá pénzem, akkor belenézek egy walkthrough-ba. A zenéket youtube-on vagy a spotify-on hallgatom, vagy megveszem CD-n vagy elmegyek egy koncertre.

    Reply

 • avatar

  Animebj

  |

  A megjelenés előtt még remek ötletnek tűnt, de a RMAH után már elvesztette értelmét, hiszen pillanatok alatt felturbózhatóvá váltak a karakterek, ezzel kvázi “pay to win” felállást értek el. Remélem a RoS-ban is jól fog teljesíteni az új loot-rendszer, kárpótolva az anyagilag sokkal jobban eleresztett játékosok miatti igazságtalanságot.

  Reply

  • avatar

   DriNk

   |

   Ezt az igazsagtalansag reszt kifejtened?

   Reply

   • avatar

    Animebj

    |

    Egyszerű; akinek volt vagy kapott pénzt, az szinte azonnal felhúzhatta a karakterét olyan erősre, amilyenre csak tudta, miközben a többieknek maradt a puszta vakszerencse és a kétségtelenül hosszadalmasabb aranygyűjtögetés. Ez persze a RMAH-t használó számára triviális elvárás, de az egész közösség szemszögéből már nem, és mivel ők képviselik a döntő többséget, a Blizzard nem hagyhatta, hogy a versenyszellem kioltása végül a játéktól is elvegye a kedvüket.

    Reply

    • avatar

     Fege

     |

     Aha. Nyilván erre a legjobb megoldás a teljes megsemmisítés volt, se RMAH se gold AH. Megmondom mi változott meg ezzel az egész felállással. Akinek sok pénze van, az ezután is meg fogja találni a módot ahhoz, hogy előnyben legyen másokhoz képest. Aki viszont kicsiben csinálta és az AH-RMAH szinten megrekedt, az így járt. Tudod mi változott meg? A kisemberek mehetnek farmolni, már ha akarnak, az ászok pedig továbbra is ugyanakkora előnyben lesznek, mint eddig. Hogy majd ettől meghal a feketepiac? Élni fog továbbra is, maximum egy szűkebb réteg fogja learatni azt, amit eddig egy átlagember is meg tudott tenni a játék adottságainak köszönhetően. Vegyük már észre, hogy még mindig ott van az a *** trade ablak a játékban, amíg ez a felület nem tűnik el 100%-ban, addig mindig vannak kiskapuk, maximum kevesebben férnek hozzá, de a valós pénz továbbra is előnyben lesz. Majd amikor azt látom, hogy a kereskedés, mint opció megszűnt a játékban, akkor tényleg el fogom hinni ezt az egész süketelést. Amúgy is egy hatalmas kontár munkának tartom a BOA rendszert. Köztes megoldás, ahelyett hogy inkább választanának: minden legyen BOA, vagy semmi. Jelenleg mi értelme van a goldnak? Amúgy értem a problémát. Adott egy játék, amit úgy tűnik nem gondoltak át hosszútávon, aztán pedig másfél év elteltével nekiálltak foltozgatni a hozzám hasonló játékosok legnagyobb örömére. A többség szava pedig döntött, köztes megoldás pedig nem lehetséges. Azért majd 2-3 hónap múlva felnézek, hogy miként halad a ráncfelvarrás, de nem sok jóra számítok.

     Reply

     • avatar

      Singa

      |

      Nem igazán értem a problémádat. Az AH-RMAH-t többek között, azért zárták be, mert a használatával a játék egyik alapját lehetett megkerülni (a vadászatot az értékes és jobbnál-jobb felszerelésre), azzal, hogy a játékot ergo egy szimulátornak használták. Sokan a farmolást teljesen elhagyták, mert a régebbi rendszerben jobban megkérte, hogy az AH-t és RMAH-t lessük napi 24 órában, ahelyett, hogy a játékban találnánk meg magunknak vagy a társainkkal együtt a jobb felszerelést. Mivel az AH/RMAH ezt a játék alap eszméjét, vagyis a “hunt for epic loot”-ot rombolta le, vették ki ezt a 2 funkciót.

      A BOA rendszert pedig, azért vezették be, hogy ez a romboló mechanizmus ne kerüljön át azonnal az AH/RMAH bezárása után a global channeleken keresztül a trade ablakokra. Mivel, ha így hagyták volna, akkor az AH/RMAH bezárása után, azonnal a global channelek hírdető felületekké alakultak volna át, és az “AH böngészés” egy új formában, de ugyanazzal a negatív hatással folytatta volna itt, ahol abbahagyta a bezárás után. A BOA rendszer ezt akadályozza meg, azzal, hogy a “top gear”-t (amik jelenleg az új legendary-k és néhány top roll rare, amit crafttal lehet elérni a legnagyobb eséllyel) BOA-vá teszi, a golddal együtt, így nem tudunk cserélgetni egymással, ami nem feltétlen rossz.

      Ha a 2.0.1-es patch előtt senki sem halmozott volna fel semmit (tételezzük fel, hogy így van), akkor a játék jelenlegi felállása szerint, nem az a mérvadó, hogy ki mekkora AH virtuóz, kinek mennyi valódi pénze van, hanem az, hogy ki mennyi időt szán rá a játékra, a vadászatra a legjobb felszerelésekért, a kalandokra a barátokkal, amivel növeljük az ők és saját esélyeinket is a felszerelés szerzésre, hiszen a rendszer megengedi, hogy egymással, ha együtt találtuk, a cuccokat (legendary-kat is) tudjuk cserélgetni. Most igazán csak az számít, hogy milyen ügyesen, hatékonyan, és mennyi ideig farmolsz és ez így van rendben, egy hack ‘n slash játékban a felszerelésed minőségének, ezzel a 3 faktorral kell, hogy legyen egyenesen arányos. A rendszerben most a golddal még nem lehet még mit kezdeni, ezért nincs rés a rendszeren, a kiegészítőre meglátjuk, hogy mi lesz.

      A feketekereskedelemnek pedig most a játékban (tudomásom szerint) semmi táptalaja, a BOA rendszer miatt, hiszen középszintű felszerelésért senki nem ad ki pénzt, ha egy jobb minőségű felszerelést egy kis ráfordított idővel meg lehet szerezni, és nem olyan elérhetetlen távolságokban van, mint a 2.0.1-es patch előtt, ahol a végeláthatatlan gold farm ment csak.

      A trade ablak, pedig még azért van ott, mint ahogy már ezelőtt mondtam, a barátaiddal, akikkel együtt játszol, még mindig tudtok egymás között egy kicsit üzletelni. Tudtok egymásnak drágaköveket adni, ha valakinek pont elfogyott, vagy ha találsz egy legendary-t, ami neked pont nem jó, de a haverodnak, akivel játszol egy jó fejlesztés lenne vagy ugyanez visszafele.

      Most a “nagyemberek” is, akikről írtál, ha meg szeretnének maradni nagynak, akkor bizony menniük kell farmolni, ugyanúgy, mint a “kisembereknek”. Most annak van előnye, aki farmol és épp így kell, hogy legyen egy Diablo játékban, nem az AH-t kell vizslatni.

      Reply

 • avatar

  angie1985

  |

  Kár érte. Hiányozni fog az RMAH.

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  Végre, bár a játék sokkal könnyebb lett amióta mindenki megtalálhatja magának a tárgyakat….amíg “muszáj” (persze, hogy muszáj, mert semmi se esett) volt venni a régi rendszerben MP7-ig jutottam amit egyedül jól tudtam tolni viszont már partyban semmi sebzésem nem volt , addig most a Torment 6 füttyfürütty egyedül és partyban is simán megyek talált tárgyakkal. Ez sajnos így túl gyors, hogy ilyen hamar eljutott az ember a néhézség végére. Felkéne tolni Torment 10-re a nehézséget szerintem. Bár nem tudom ACT 5 milyen nehéz lesz, de valószínű ha nehéz akkor is a mostani cuccaimmal neki mehetek Torment 4-en és ha talál valamit az ember mehet is feljebb.

  Reply

  • avatar

   esox

   |

   Azért ne felejtsd el, hogy lvl70-es szinten minden táposabb lesz. Abban igazad van, hogy könnyebb jó cuccokat kifarmolni (legalábbis úgy néz ki, hogy én T5-öt tudom még egész jól vinni, viszonylag kevés farmolás után). Ami nehézséget fog okozni, az speciálisan egy-egy legendary item, bizonyos rollal. Amúgy linkelj már egy profilt kíváncsi vagyok, hogy melyik karidnak füttyfürütty a T6 :D

   Reply

   • avatar

    Lord Azmodan

    |

    Nem tudom mikor regeltem ide, de a megjelenés napján kikötöttem, hogy nem leplezem le magam sosem, hogy valójában ki vagyok, ezért nem lesz profil linkelés :D Elég idős vagyok már ahhoz, hogy itt hazudgassak a 30-as éveim második felét taposom már szóval, amit leírok az úgy is van. Ám találtam egy olyan amulettet ami nagyon megkönnyíti számomra a T6-ot Monk létemre ami az Arcane sentry-t átalakítja nekem heal-re tehát míg más összeesik már T2-ön egy Arcane-től én ott ácsorgok benne és csak növeli az életem, ha ez nem lenne bizonyára nehezebben boldogulnák az Arcane-s pakkokkal, mert ez a leggyengébb pontja a harcos karaktereknek.

    Reply

    • avatar

     esox

     |

     Aham. Elég durván magadnak való figura lehetsz amúgy :)

     Reply

     • avatar

      Lord Azmodan

      |

      Ez így van teljes mértékben, megjelenés óta zéró a friend list-em pedig 3 ismerős is játszik a körömben a játékkal , de megmondtam nekik is együtt játszhatunk, de a listám nulla marad végig, egy klánba se fogok belépni meg hasonlók…ez van. Amúgy az igazi életben teljesen barátságos ember vagyok van családom , munkám meg minden ami kell. Épp ezért a játékokban általában sosem keresek “barátokat” sem senkit , elvagyok idegenekkel a nyilvános partykban, akit megunok kirugatok vagy gyengének érzek a partyban :D Régebben diablo 2-ben sok ilyen ember volt akik egy idő után inkább hátráltatták az embert a játékban akiket felvett, mint segítette volna.

      Reply

     • avatar

      Bali007

      |

      Kár, hogy nem árulod el a szupertitkos profilod kilétét, pedig tuti százaknak vöröslik már a feje két éve a vágytól, hogy megtudja, ki is vagy valójában!

      Reply

     • avatar

      Lord Azmodan

      |

      Lehet viccelődni nem zavar, ahogy én sem vagyok kiváncsi senki profiljára, ugyanúgy az enyémre se legyen senki :d Ám nekem nem lehet felfednem magam ennyi … olyan beosztásban tevékenykedem, hogy ezt semmiképp nem engedhetem meg magamnak (mert nem lennék hiteles az alkalmazottak elött etc…) Na de ezt a témát lezártam nem offolok tovább és az irományokra se reagálok többet.

      Reply

     • avatar

      Dyingsoul

      |

      Lord Azmodan Én totál meg tudlak érteni. Amikor az embernek az életében van már annyi elkötelezettség, hogy épp elég, nem hiányzik még az is,hogy állandóan az ember nyakára járjanak olyan szemrehányásokkal, hogy “nem láttalak tegnap online” vagy “mikor jössz már partyzni?” meg hasonlók. Persze nem csak ezek vannak, egyszerűen megvan a magányos játéknak illetve az elkötelezetlenségnek is az előnye de ezzel együtt a hátránya is. Mindenki azt vállalja, amelyiket jobban bírja. :)

      Reply

     • avatar

      Adam

      |

      Lord Azmodan Jr: Apu Apu, eleakadtam T3 act4-ben nem tudok tovább menni, kérlek segíts:SS

      Lord Azmodan: Fiam az életben mindenki magára van utalva, Neked kell emgoldanod egyedül megoldanod a problémáid…ÉS ha meglátom, hgoy bárkit is felvettél a partnerlistádra két hét szobafogság..net nélkül:SS

      :))

      no offense:)

      Reply

     • avatar

      SPARXS

      |

      Én elég cifra dolgokat tapasztaltam már az interneten kezdve az Amerikában éltem, elköltöztem Japánba történetekkel
      Akinek családja van és munkája, valamint a 30-as évein is túl van, az szerintem nem egy internetes oldalon próbálja másoknak bemesélni, hogy van egy kiegyensúlyozott élete, meg ez a nem veszek fel senkit is kicsit úgy hangzik, mint valami antiszocializálódott megbántott kisgyerek üzenete. Tőlem hülyítheted a népet, csak nem vágom, hogy ebben mi a poén.

      Reply

     • avatar

      esox

      |

      Amúgy meg tudod őrizni a tökéletes inkognitódat, nem “feded” fel magad, mivel semmilyen személyes adatot nem tartalmaz a karakterlap.

      Reply

     • avatar

      Venom

      |

      Hogy is van ez?
      Családom van, 6 hete született a második kislányom. Munkám is van (még), 33 vagyok pont hét napja töltöttem. mit is akarok bemesélni? Hogy van életem? Képzeld van. Nem “függök” állandóan a játékon, és nekem 3 fős a barátok listám, ők is kollégák, a játék megjelenésétől együtt játszunk, ők szintén családos 30 fölötti emberek. Ebből a listából 1 fő tolja toment V-n… Mi III-IV -en vegetálunk. Természetesen nem hc. Mint mondtam kevés az idő, sok a pause. :)

      És igen, bizonoys körökben még mindig nem értik, lenézik mi a jó a játékokban, “goblin vadászatban” sajnos.

      Reply

    • avatar

     zoba

     |

     Zseniális az az item :)

     Reply

     • avatar

      TCs

      |

      Zseniális, csak nem lesz tőle T6 sétagalopp talált cuccban. Kivéve ha titkos a profilod, mert akkor azt mondasz, amit akarsz :D

      Én már mindent eladtam, amit akartam, szóval tőlem bezárhat az AH, valamennyi kevés pénzem van a RoS elkezdéséhez, ott meg majd csurran cseppen valami a riftekből meg a bountykból.

      Reply

     • avatar

      esox

      |

      :D Telitalálat!

      Reply

  • avatar

   MarciKING

   |

   HCzz! egyből nem lesz füttyfürütty még t2se…

   Reply

   • avatar

    Lord Azmodan

    |

    Diablo 2 óta hc-zok, szóval nagy újdonságot nem írtál ezzel. A sima módot abszolút nem favorizáltam ebben a részben sem, hisz nem sok kihívást jelentett. Persze most egy kicsit a Paragon szintezés a sima módban is élvezetes az új patch óta , persze ez nem tudom meddig köt le , de egyenlőre nekem tetszik.

    Reply

    • avatar

     MarciKING

     |

     Elég sok hc-s embert ismerek, és mostmár elég sok hc-s communitybe belelátok (klán) de egy olyan hácést nem ismerek aki lefingja t6ot :) persze én sem láthatok mindent ez kétségtelen de azért ez akkor sem tűnik túl reálisnak. Avagy szólj blizznek, hogy miattad húzzanak már bele még pár torment fokozatot. SPARXS véleményével pedig egyetértek, hagyjuk már ezt a szupertitkos dolgot, elhisszük hogy 60éves multicégtulajdonos vagy (apaaa!!), de nem kell hangoztatni mert nagyon hiteltelen leszel tőle.

     Reply

     • avatar

      Lord Azmodan

      |

      kb. 3 éve regeltem ide és aktív tagja voltam az oldalnak,(eddig , mert látni, hogy menthetetlen az oldalon már a társaság) bizonyára ide járok hazudozni! Na itt a pár hozzászólásból látszik is milyen a magyar diablo-s közösség , ezért nem szeretnék én ennek tagja lenni, komolyan idegenekkel 1000-szer élvezetesebb a játék, mint olyannal akit az ember ismer…és ilyeneknek mutassam meg a profilom? jó vicc. Egyébként ha utána olvasnál a T6-ra nem említettem, hogy hc-ban csapatom (azért annyira még nekem sincs cuccom oda, de a talált tárgyaknak köszönhetően szerintem 2 hét alatt bárki eljuthat a top tetejére , T4-en tartok hc-ban). Agyő Diablo.hu kár, hogy a régi arcok már eltűntek innen, de nem is csodálom. Azmodan is out. Azért még jó játékot kívánok mindenkinek a RoS-hoz :)

      Reply

     • avatar

      Venom

      |

      Az elején, úgy 1-2 hónap után látszott mi az irány az oldalon sajnos. Tisztelem, becsülöm, mert nehéz lehet egy ilyet vezetni, szerkeszteni, etc… de a közösség… már nem a régi. Ezért nem szólogatok hozzá én sem a témához. Sajnálom, hogy elmész, további jó játékot neked is.

      (nem kérek reagálást ha lehet…)

      Reply

 • avatar

  Gabriel

  |

  Hiányozni fog :(

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  Eddig levonások után majdnem 8k bejött gold eladásból, most még wh övet próbálom 5 euróért elsózni, ha nem viszik, akkor ennyi volt :) Így is majdnem meglett a kieg ára

  Reply

  • avatar

   sweeping

   |

   na elmehet a wh 4,90-ért :)

   Reply

 • avatar

  Xantor

  |

  R.I.P.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.