Diablo 3 tizedik adás Roland Crusader

Makk . Hírek, Leírás, RoS, Videó 2223

Nos akkor itt egy kis bemutató egy Rolandos Crusaderről, a PTR patch notes alapján ez a set nagyon beteg lesz, de most is nagyon jó és kihasználható.

 • Tárgyak megválasztása
 • Skillek összetétele miértje
 • Gyakorlati bemutatás

Milyen kasztú build érdekelne a legjobban következőkre

 • Demon Hunter (12%, 4 szavazat)
 • Witch Doctor (24%, 8 szavazat)
 • Wizard (18%, 6 szavazat)
 • Monk (30%, 10 szavazat)
 • Barbár (21%, 7 szavazat)

 • Összes szavazó: 33

  Szavazás

  Loading ... Loading ...

  Comments (3)

  • avatar

   Adam

   |

   Üdv,

   a roland sethez CC gyanánt jó lehet a The final witness nevű pajzs, ami a Shield glare-t nem egy irányba,hanem körbe tolja!:) Magas CDR-rel akár folyamatosan tolható!:)
   A maximust én is nagyon szeretem, mert T6-ra és Trial-okra tökéletes, viszont GRiftre Furnace vagy valami brutális 2H mace(nagy alapsebzéssel ajánlott!:) A Shield bash-t én is jobbnak érzem a sweep attacknál !:) Egyébként jó kis video lett!:)
   Már begyűjtöttem jópár ancient itemet a roland setből, mivel retro active-ak lesznek a cuccok, így visszamenőleg is megkapják a változtatást!:) Láttam egy videót a PTR-ről, ahol 4-6 MILLIÁRD crit-ek jelentek meg a képernyőn!:DD No az azért már durva!:)
   Az Iron skin buffja nem tudom mennyire lesz elég magasabb szintekre :SS HIsz 45 felett már így is sokan használják a unity/iron skin/ AC- prophet kombót a túléléshez!
   A PTR-re én is próbáltam bejutni, de még reggel 6 körül is másfél órás várakozást írt ki, így skippeltem, pedig most ha jól tudom 2000%-os drop rate buff van, így azért mókás lenne a játék pedig!:) Nekem is most már a barbár a főkarakterem, de sokat toltam főleg a Stampede builddel,
   Ami még eszembe jutott, az az Akarat wakening pajzs, ami csökkenti blockolásnál a CD-t.. kellően magas block rate-el akár még használható is lehet, bár az egyik elgritkább pajzs..szóval hogy jó statokkal is kapjuk..hát elég kicsi rá az esély:/
   Minden összevéve jó kis videó, a lényegi dolgokat már elmondták az előttem hozzászólók!:)
   A PTR-es új buildekre én is kiváncsi lennék!:)) Végre lesznek komoly gyűrű alternatívák is a SoJ,unity,rorg triumvirátus megtöréséhez!:)

   Reply

  • avatar

   D3Egon

   |

   Szia!

   Először is leszögezném, hogy nem fikázásként írom a kommentemet, de párszor mondtál olyan dolgokat amik nem állják meg a helyüket.
   Elég sokat játszottam lovaggal is ( Roland settel is ), szóval úgy vélem bőven van rálátásom a kaszthoz, a főkarim a Barbár, de a 2. a lovag.
   A fire sweep attack variáns jó tény, megemlítetted Shield Bash-t révén a set félig arról szól. Na abból a Fire nem a legjobb ezt én is így vélem, de pl.: Physical rúnája a Shield Cross aminek igazi AoE hatása is van, veri a Sweep Attackot simán többet is sebez alapból, nemtudom honnan vetted ezt ,hogy egyszerűen nem jó ( Shield Bash ), mert ez nem igaz egyáltalán, ráadásul a Piro Marella pajzs miatt alap Generáló skill sem kell ahhoz, viszont Shield Glare/Provoke ajánlott mert jobbak, és melléjük Laws of Valor – Unstoppable Force rúnával. ( ez igaz Sweep attack-ra is, főleg ha Golden Flense-el tolja az ember. ) Én is használtam Akarat’s Champion-t, hogy legyen vmi jó kis védelem is, bár az úgyis Akkhan settel jobb mert ott 56% CDR-el állandóan bajnok formában lehetünk. Alapvetően Iron Skint-t ( megnövelt időtartamos rúnával főleg) használtam én, de Akkhan is jöhet pluszba akár.
   Amúgy Rolandal az a baj, hogy az 5-ös stacknél a buffal hamar kimerül az ember Wrath-ból, igaz segít a Reaper’s Wraps sokat amikor van Globe tölt szépen plusz fent említett skillek, és alapból semmi védelmet sem nyújt a set, Akkhan settel ellentétben. Nyilván nem az a cél, hogy ez is arra a skillre épülve védje a karinkat, de egy teljesen támadó set, Resource próblémával megfűszerezve nem az igazi. Ezért gyengébb sokkal. Ugyanis az nem megoldás, hogy az ember arra vár, hogy mikor jönnek le CD-ről a védelmi skilljei, mert ez a helyzet sajnos a settel/buildel. Nem véletlen, hogy a játékosok nem igazán tolták vele, ( T6-ra jóideje bármi életképes szinte, amióta Legendary gemek bejöttek ugye.) főleg Griftekben mármint, hanem Akkhan-al Condemned és Pony builddel mert ez a 2 a legerősebb. Ezért volt sírás fórumokon mert gyér volt azokhoz a buildekhez képest, ez meg teljesen érthető. Rolanddal Grift 36-38 volt a max. kb. de már ezeken a szinteken is olykor voltak gondok ( különböző pakkok révén), ellenben Akkhan-al meg 50et is volt aki elérte a 2 Top tier builddel.
   Sweep attacknál egyébként kb. egyértelmű, hogy a Lightning rúnás a legjobb mert stunolja a mobokat, szóval az elég erős ráadásul Golden Flense amúgy nagyon is jó, tény hogy jó a Fire a Maximussal mert erős fegyver, de ha Griftekben mész CC kell, hiába üt jól a Démon és a tüzes lánc. T6-on mint már jóideje tapasztalhatjuk egy konzervnyitóval is végig lehet zúzni ha érted mire gondolok.
   PTR 2.2-t tolom én mióta kijött, bár tény nehéz bejutni, és a megváltoztatott Roland köröket ver jelenlegi Live szerveren lévő verzióra, bár gondolom mikor ezt leírtam, már láttad te is a patchnotes-t vagy ki is próbáltam új verziót PTR-en.
   Elég bitang lett a set, védelmi funkciót is kapott, perma Iron Skin mindenképp fenntartható 50% dmg reduction nem kevés, és több skill is hamar eltolható szintén újra. Grift 44-et is pucoltak ki így már, talán már feljebb is, szoktam nézni streameket, Öröm látni, hogy most már erősnek mondhatjuk a Rolandot. nekem nagyon bejön most, mondjuk brutál criteket ellehet tolni vele eléggé beteg, de fog változni sok minden PTR-en úgyis ( 2-3 hónapig várhatóan Season 2 befejezéséig tartani fog, van időnk bőven) ráadásul van egy új Bracers is ami Single target ellen sokkal erősebbé tette a Shield Bash-t ( sajnos ez Sweep attack-ot nem buffolja csak Shield Bash-t). Jókat kilehet hozni igencsak a setből végre. :)
   Remélem várható tőled majd 2.2 PTR-es videó is Rolandból, vagy akár többi kasztból, nagyon durva a patch sok új remélhetőleg High Grift buildben lesz részünk, igazán ígéretes a 2.2.-e patch. :)
   A videót köszi, előzőeket is megnéztem anno. Jó azért meghallgatni más véleményét is a D3-ról mindenképp! :)

   Reply

   • avatar

    Makk

    |

    Na végre egy tartalmas és normális hozzászólás :)
    Persze tudom, hogy nem olyan jó mint az Akkhan, nem is az a videók lényege, nyilván megvannak a korlátai ennek a setnek, látod pár cucc nem is a megfelelő rajtam, mint említettem is, de nekem nem is szándékom pl 50-es Griftetek menni, mint szerintem azért a játékosok jó nagy részének sem, amiket írtál sok igazság van benne, és bizony ennek a Crusadernek a túlélese a legnagyobb gyengéje, persze partiban már sokkal érdekesebb Griften is.
    A 2.2-n pedig tényleg beteg durvának indul ez a set és ott már a Golden Flanse jobb lesz mint a Maximus úgy vélem, mert a Sweep Attacknak annyira ugrik a sebzése, hogy már nem a lánc lesz az egyik fő lényeg, mert jelen állásban a Maximus fire chain-je több sebzést kioszt mint maga a karakterünk :)

    Reply

  Leave a comment

  You must be logged in to post a comment.