Cosmetic: Szárnyak

Dyingsoul . Egyéb, Hírek, RoS 2786

A karakterünk csicsázása eléggé megosztó a Diablo játékos közösségében. Mint azt már tudjátok az Ázsia szerverekre micro tranzakciós rendszer fog érkezni aminek segítségével érdekes apróságokhoz lehet majd hozzájutni, ilyenek például a szárnyak. Egy youtube videóban felkerült néhány lehetséges variáció ám ez nem hivatalos forrásból származik, kéretik fenntartásokkal kezelni (lehet, hogy mindegyik de lehet, hogy csak néhány lesz elérhető ezek közül az Ázsia szerveren).

Ti fizetnétek ezekért a plusz tartalmakért?

 • Igen, remélem az EU/US szerverekre is bevezetik. (28%, 13 szavazat)
 • Csak akkor, ha olcsó. (9%, 4 szavazat)
 • Csak a szárnyak érdekelnek. (9%, 4 szavazat)
 • A szárnyak pont nem érdekelnek, más érdekesség viszont igen. (11%, 5 szavazat)
 • Egyáltalán nem érdekel, remélem az Ázsia szerveren marad ez a hülyeség. (43%, 20 szavazat)

 • Összes szavazó: 46

  Szavazás

  Loading ... Loading ...

  Comments (6)

  • avatar

   chaoslord3

   |

   Ez egy olyan téma, ami elég megosztja a diablo3-ad közösséget (persze nem is véletlenül AH miatt). Amúgy nincs különösebben bajom vele addig amíg egyesek előnyhöz jutnak másokkal szemben. A kozmetikai cuccok szerintem teljesen rendben vannak (bár jobban szeretem a rewardolást pl. mint a seasonben). Az XP és Gold (MF? és stb…) boost-ok szerintem itt kezdődnek a gondok. Így én személy szerint a boost cuccokat nem nagyon támogatnám a játékban.

   Reply

   • avatar

    Dyingsoul

    |

    Az XP és Gold boostra: Akiknek ez kell azok így is megoldják bottereken és kínaiakon keresztül. Ha más úgyis fizetnek érte akkor szerintem jobban járunk, ha a Blizzardhoz megy a pénz (na nem mintha őket sajnálni kellene az anyagi helyzetük miatt).

    Reply

  • avatar

   giffid

   |

   Én személy szerint, csak a játék öröméért játszok, nem különösebben érdekel semmilyen rangsor és másnak a cuccai és hogy mennyiért vette! Én fizettem a játékért, majd a kiegészítésért is. Mindenki döntse el maga mennyit ér egy “pénzért vett” karakter, és milyen játék élményt nyújt neki, aztán ha ő úgy érzi ám vegye meg nekem teljesen mindegy. Én is fogok venni valószínűleg szárnyat, mert az tetszik, de loot-ra, xp-re és ilyenekre nem költök megtehetném, de akkor miért játszak?

   Reply

  • avatar

   ridik

   |

   Érdekes módon áll a szavazás erről. Nem értem milyen eszmefuttatást követően bánt valakit egy ilyen opció a játékban? Leszögezném ha játszom olyan játékkal ami micro transaction-os akkor kb. soha nem használom, ha valami nagyon kéne vagy megtetszik esetleg évente egyszer valami olcsó apróságot. Viszont ha valaki szereti pl. ebben a helyzetben felcicomázni a karakterét az nekem miért fájjon? Engem személy szerint senki nem bántana azzal ha szárnyakat vagy egyéb neki tetsző dolgokat vásárolna itt EU-ban diablon. Megmondom mit gondolok aztán cáfoljatok rám, mivel ez senkinek nem árthat mégis ennyire ellene van a Magyar közösség ennek oka a pénz. Az itteni helyzet miatt kialakult egy általános, elterjedt és trendi nézet a mikro tranzakcoóval szemben, hallottál róla valamit haveroktól bár tényleges indok nélkül de egyetértesz vele. Ez elterjedt a Magyar gamer közösségben. De totálisan őszintén (most túlzó páldát mondok) ha lottó nyertes lennél és otthon dióznál egész nap (nem kell ide a komment, hogy akkor nem dióznék mennék ide-oda stb mert ez egy példa) akkor ugyan így zavarna a mikro tranzakció? És ha igen megértem én azt is csak írjatok egy választ a miértjére.

   Reply

   • avatar

    Dyingsoul

    |

    Tökéletes eszmefuttatás, respect! :D

    Reply

   • avatar

    ldadam42

    |

    Ha nem a pénzt tesszük előtérbe (már pedig sok ember ezért nem is akarja a m-tranzt., mert nem tudja igénybe venni), akkor szerintem a másik oldala, hogy megöli a játékot. Ha abból indulsz ki, hogy te nem fizetel mondjuk xp-boostra és végig szenveded egyedül azt a 70 szintet mondjuk 1 nap alatt, míg más fél nap alatt letudja nevetve, akkor felmerül benned az, hogy a játék kicsit így igazságtalan. Oké, ő fizetett ezért te meg nem. Mondjuk a diabloban (remélem), hogy nem lesz olyan sok ,,előnyt” nyújtó tranzakció mint más játékokban. Vegyük az MMO-k többségét (vagy a kicsit hardosabb verziókat). A loot levan tolva a békasegge alá. Te megszenvedsz egy tárgyért napokig míg más pár perc alatt megszerzi. 1. Sose fog megtanulni rendesen játszani, mert mindent megvett. 2. Az ilyen játékosok többségben hátráltatják azokat, akik tényleg játszanának rendesen (mert tudnak). Visszatérve a diablo világához, addig nincs gond amíg szárnyakat meg ilyen apró marhaságokat adnak. Rendben, vedd meg, bánja a halál. De amikor már áttérünk majd oda hogy már cuccokat is lehet venni vagy bármi mást, amiért a másiknak meg kell szenvednie hogy megkapja csak azért mert nem tud kifizetni xy Eurót…..akkor már elátkozza az egészet. Szerintem akkor lenne igazságos ez a rendszer ha pénz mellet felkínálna x gold mennyiséget amiért kiválthatod a cuccot. Pl: 2.50Eurós szárnyat megvehetsz 2 milliárd goldért. Nincs rá pénzed? Okey, farmold ki rá a goldot és megkaphatod. Összegezve amit mondani akartam mind ezzel a sok mondattal, hogy azért ellenezzük, mert egyfajta haragot kelt az emberekben, hogy neki nincs és nem is tud tenni semmit azért hogy legyen. (mert pénze nincs rá) Ebből kifolyólag meg mindenki szedje ki magának a cuccokat és tisztességesen szintezzen,farmoljon,haladjon vagy nyissa kijjebb a pénztárcáját és vegyen CollectorsEditiont. (és kap szárnyakat) :) Másrészt meg csak pénzlehúzás az egész. Felesleges opció.Minek tesznek be olyan lehetőséget (megint), hogy pénzért ezt meg azt megkaphatod? Ott vol a RMAH. Megbukott az is…ez is meg fog… Megveszi az a pár ezer/millió ember magának amit akar aztán a kutya se fog hozzányúlni. Nem tud már a Blizzard kínjában mit kitalálni, hogy hogyan nyúzzák még jobban az emberek pénztárcáját….
    Nézzünk egy nagyon (piti) példát pl. az xp boostra: Grift. Egy nappal hamarabb felhúz egy karit, mint te, mákja van, hamarabb kiszedi a jó cuccokat és hamarabb felkerül sőt talán ott is marad pl rank 10-en. Te meg rank 15-nél megálltál, ugyan abban az időben , amikor ő is felkerült, de ő jóval feljebb van mert van +1 nap farm előnye…. Már itt megölte a Grift versenyszellemét az egész micro tranzakció…. és ez még csak az xp boost, majd kitalálják hogy legyen magic find boost…stb. Apróságok igaz, de olyan előnyöket adnak ezek, hogy ha pl: tényleg lesz xp boost meg magic find boost, akkor leaderboards mondjuk első 500 helyét csak az ilyen ,,fizetős” emberek fogják uralni. És nem hinném, hogy pár extra szárny miatt csinálnának micro-trn. fület a játékba. Szerintem úgy hülyeség az egész ahogy ki van találva…földet rá!! Ráadásul a legtöbb ilyen micro-tranzzal rendelkező játékok olyan előnyöket adnak a fizetős embereknek azokkal szemben akik nem fizetnek, hogy ég és föld. Ezért utálja a többség ezt az opciót egy játékban. Nézzük csak: http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/16410220920 Xp boost? Új kezelő felület? < utóbbiért miért is kell fizetni? Szóval, szerintem ez kicsit erőltetett pénz kicsalás mint sem cica mica karakter csinosítás… Diablo 2-ben sem voltak szárnyak se portrék mégis mindenki megvolt.

    Reply

  Leave a comment

  You must be logged in to post a comment.