Kezdőlap Hírek StarCraft: Remastered!

StarCraft: Remastered!

493
0
MEGOSZTÁS

Nemrégiben azt csiripelték a madarak, hogy a Blizzard felújítja a jó öreg StarCraftot, azonban sokan kételkedtek a pletykák hallatán. A Blizzard most megerősítette a híreket és bejelentést tett: ingyenessé válik az eredeti kiadású StarCraft a Brood War kiegészítővel együtt, emellett nyáron kiadják ezek felújított változatát!

[youtube 5ypU9j4w3_w 700 400 ]

Az új StarCraft egészen 4K-ig támogatja majd a felbontásokat, a cinematic átvezető videók pedig 1080p-ben csodálhatóak meg teljes pompájukban. A kép mellett természetesen a hangokat is felújították, azonban a játékmenetet és mechanikát nem piszkálták, sőt még a 1.16 verziótól kezdődő visszajátszások is lejátszhatóak lesznek a Remastered verzióban.

 

Bal: Felújított, Jobb: Régi Starcraft
Bal: Felújított, Jobb: Régi Starcraft

A lélegzetelállító látvány mellett a hálózati lehetőségeket is revideálták: a játék teljes Blizzard App támogatást fog élvezni a többjátékos lehetőségeket illetően is: chatet, továbbfejlesztett ladder funkcionalitást, barát listát, streamelési lehetőséget, felhő mentést is kapunk a játékban. Az új matchmaking rendszer lehetővé teszi, hogy a játékosok saját tudásukhoz hasonló szintű ellenfelet kapjanak, mindezt pedig fajonként külön-külön tartja majd nyilván. Az új rendszer mellett természetesen elérhetővé teszik a régi rendszert is.

A felújított StarCraft
A felújított StarCraft

Március végén a StarCraft: Brood War egy újabb javítást fog kapni, egész pontosan az 1.18-as verzióra lép mellyel ingyenessé fog válni maga a játék. A Remastered verzió természetesen nem lesz majd ingyenes, viszont teljes kompatibilitást fog élvezni mindkét játék a mentések és a többjátékos mód terén. További részleteket a StarCraft Remasterednek dedikált Blizzard oldalon találhattok.

Remastered Zerg
Remastered Zerg

 

Remastered Terran
Remastered Terran

Persze felmerül bennünk a kérdés, hogy vajon más Blizzard klasszikusok felújított változata is forrong a Blizzard boszorkánykonyhájában… A Blizzard egyelőre azt nyilatkozta: Jelenleg csak a StarCrafttal foglalkoztak. Most nem terveznek más klasszikus Blizzard játék felújításáról bejelentést tenni. Reméljük azért a Diablo és Warcraft méltán híres és ikonikus játékaik feltámadását is megéljük.

 forrás: PCGamer, starcraft.com