Szerző Téma: Első benyomások  (Megtekintve 6468 alkalommal)

Nem elérhető hamu

 • Adminisztrátor
 • Patriarch
 • *****
 • Reputáció: +128/-37
 • Battletag: Hamu#2472
  • Profil megtekintése
  • twitter
Re:Első benyomások
« Válasz #15 Dátum: április 23, 2012, 05:47:24 pm »
Csak egy észrevételem lenne.

Idézet
nekem nem tetszik, hogy le van korlátozva, hogy melyik varázslatokból / képességekből választhatók egy-egy gombra, nem lehet bármit bármire (például nem választhatok 4 defenzív képességet, ha úgy tartja kedvem)

Az options menüben, beállítható egy "Elective Mode" funkció, aminek a hatására, azt teszel be a skill slotokba amit akarsz. Innentől nincs megkötés, a választott skillek közül.
Úristen, nem tudok regisztrálni!
http://diablo3.hu/forum/index.php/topic,198.0.html

Nem elérhető varian

 • Mortal
 • *
 • Reputáció: +1/-0
  • Profil megtekintése
Re:Első benyomások
« Válasz #16 Dátum: április 23, 2012, 07:29:44 pm »
Hét én bizony pozitivan csalódtam nem gondoltam, hogy ennyire magával ragad. Mindegyik classt kijátszottam 13asig. =) Nem szeretem a közelharcos karikat, de a barbár és a monk is jó lett. A monk nagyon tápos kicsit elszaladt vele a ló sztem. Hibával nem találkoztam semmivel. Le a kalappal, hogy a minimális gépigénynél gyengébb gépemen simán elindult és bőven játszható volt. Külön élveztem a segéddel való beszélgetéseket. =) A játék kreálás vagy csatlakozás kicsit fura volt, hogy küldiket kell kiválasztani. Összegezve ilyen egy igazi hack'n'lash számomra, méltó folytása lesz a nagyöregnek :) Engem biztos lefog kötni jódarabig. .)

Nem elérhető foxy

 • Mortal
 • *
 • Reputáció: +3/-0
  • Profil megtekintése
Re:Első benyomások
« Válasz #17 Dátum: április 23, 2012, 07:42:36 pm »
Sokat nem tudtam játszani, csak vasárnap és hétfőn értem rá. Nyílt béta játszott csak nálam is, pedig még élvezném a játékot :(

Ami már az elején szembetűnt, hogy hangulatra közelebb áll számomra Diablo I-hez, mint II-höz, aminek én rendkívül örülök. Ez persze még változhat a többi Actben, hiszen csak egy kis részét láttuk eddig a játéknak, de reménykedek, hogy a hangulat végig ilyen marad.
Nem próbáltam ki az összes kasztot. A béta előtt még úgy gondoltam, wizarddal fogok indítani, ha kijön a játékot, most azonban valamiért monkkal kezdtem a játékot, amit nem is bántam meg. Lehet, hogy az volt bennem, hogy halálra játszottam már a sorcot D2-ben (hosszú éjszakákba nyúló MF-ek mind a mai napig, és még mindig nem esett SOJ... Andy nem szeret engem :D). Most valahogy így mégis a közelharc mellett voksoltam minden előre elképzelt tervemmel ellentétben. Amiért jobban tetszik a monk, mint a barbár, hogy kicsit pörgősebbnek érzem vele a harcot. A build, ami nagyon tetszett nekem:

-Fists of Thunders, Thunderclap rune: alap támadó skill, tömegsebzést nyom, és ami nagyon tetszett benne, ami a rúnának köszönhető: a célponthoz teleportál, így ha megöltem az éppen mellettem lévő mobot, máris a következőnél termek egy ütéssel, nem kell feleslegesen rohangálni, mindez persze nem kerül semmibe, ellenkezőleg, tölti a spiritet. Nagyon szimpi :)

-Lashing Tail Kick, Vulture Claw Kick rune: nagyon jó tömegsebzés, ami nem tetszett benne az a knockback. Később majd Scorpion Sting megy a rúna helyére, így knockback helyett stun lesz. Másik kettő skill nagyon zabálta a spiritet, nem tetszettek annyira.

-Breath of Heaven: gyógyítottam magam és társaim. Hasznos.

-Dashing Strike: meglátom a mobot, messziről lerusholom. Hamar a csatában termek. Mivel a Fists of Thunder csak kis távolságra tud teleportálni, ezért nagyobb távolságra ez használatos.

Nos, így ezzel a kombinációval hihetetlen pörgés volt az egész, nem volt megállás. Ez az, amiért ezt a kasztot választottam.

A pálya dizájnról egy kicsit: Nagyon jó. Szépen kidolgozott, sötét hangulató külterek (D2-ben ez nem volt túl jól megoldva), Diablo I hangulatot idéző komor dungeonök. Eltévedni nehéz, az ember mindig tudja, merre kell menni, dungeonökben egy kicsit keresgélni kell, ami azért nem hiányozhat a Diabloból. Összességében, szerintem pálya szempontjából messze veri az előző részeket.

Tárgyak: hiányoztak a legendary tárgyak (áhh, miért nem unique, miért nem?!), ez persze orvosolva lesz. Az egyéb tárgyakat laposnak éreztem. Nem volt meg az az érzés, hogy "na vééégre, egy King's Sword of Haste, mióta várok erre!). Ez persze szerintem csak bétában van így, teljes játékban ugye már ott lesznek a legendary tárgyak, valamint craftolni lehet majd szép cuccokat (csak ez meg ne ölje a MF-elést). Szóval a tárgyrendszerből nagyon még kóstolót se kaptunk, így erről nem beszélnék. Ja, de, mégis: még annyit, hogy jó, hogy írja a változásokat még felcuccolás előtt. Hasznos. Az meg nem érdekel, hogy melyik MMO-ból nyúlták, és mire fog ezmiatt hasonlítani egyet "hater"-ök szerint. Jó ötletet átvenni nem bűn, sőt, anélkül nem is lehet kezdeni semmit. Képzeljük csak el: Wolfenstein 3D óta nem lennének FPS-ek, mert senki nem akarná lenyúlni a játékmenetet.

Szörnyek: izgalmasak. Van, ami csak üt vagy lő, de van, amelyik más szörnyeket spawnol, vagy halálakor robban, közben spawnolva szörnyeket, Treasure Goblinok után meg fut az ember a legnagyobb tömegen keresztül is, más csak azért is, mert idegesítő, ha meglóg előlünk valaki.

Questek: hát igen, ez is messze meghaladja az előző játékok színvonalát. D1-ben jó questek voltak, de nem túl változatosak. D2-ben már a változatosság látszata sem volt meg (Act 2-ben nem tudtam mit kitalálni, így a questek fele kb. tökugyanaz volt... de egyébként is nagyrészt "öld meg őt, azt kapsz jutalmat" questek voltak csak). Itt is ölni kell persze, de a küldetések közben különböző érdekes akadályokkal találkozunk, szép scriptelt eventek vannak.

Nem is tudom, miről kellene még írnom. Így is sokat írtam már. Hát, akkor egy összegzés a legvégére: imádom a Diablo 1-et, imádom a Diablo 2-t, várom régóta a hármat. Eddig azt hittem, nagyjából azon a szinten lesz élvezeti faktorra, mint az előzőek, de tévedtem. Felülmúlja az előző kettőt együttvéve. Azt hiszem, erre szokták mondani: "Shut up and take my money."
Nem elérhető balu840202

 • Mortal
 • *
 • Reputáció: +1/-0
  • Profil megtekintése
Re:Első benyomások
« Válasz #18 Dátum: április 23, 2012, 08:32:04 pm »
Sziasztok!

Na szóval, az első benyomások…
A hétvégét a barbárral kezdtem… Erről nem lehet sokat mondani, tudja amit kell, van mindenre skillje, minden rendben van a karival… A Rend elsőre kicsit gyengusnak tűnt, viszont amikor rúnával lehet használni, már teljesen használható lett…

Másodikként kicsit félve a WD következett… Azért féltem, mert sokan lehurrogták, mert elsőre gyengének látszik. Elkezdtem, és tényleg elég nehéz volt vele játszani…
Aztán ahogy egyre fejlődött a doki, úgy lett sokkal, de sokkal erősebb. Oda kell figyelni vele,nem csak „két gombos” karakter, de valami iszonyatos módon meghálálja a „törődést”
Azonos szinten hasonlóan tápos cuccban sztem PvE-ben gyorsabban halad a barbárnál. Egyszerűen jobban aprít… Zseniális, és teljesen magával ragadja az embert…
Soul harvest nagyon ott van. Majdnem dupla sebzés 30mp-re… A dárda szinte egy lövés egy halál… Szóval nagyon ott van…

Mivel mást nem próbáltam (teljes játékidőt lefoglalta a WD) így róluk nem tok nyilatkozni…
Viszont van pár észrevétel/hiányosság, amit jó lenne, ha javítanának.

Egyszerűsítésnek jó ötlet volt, hogy behozták a dmg/sec-et, viszont az egyes skillekkel történő sebzést nem tudtam sehol megnézni… mondjuk ha lenyomom a ctrl-t ott megjelenhetne, hogy hogyan változik a sebzés a skill hatására…
Hatalmas vita volt, hogy ki ossza el a statpontokat… Hát most megnéztem, és kábé konstans a pontok elosztása (pl: WD: int:3 vit:2 többi:1 minden szinten) és 60. szintre azért elég kevéske jön össze, a WD.nél: int180 vit 120 többi 60… Ezzel csak az a baj hogy most ha nyomok egy soulharvest-et már 200körülre viszi fel az intet. Később lvl 60on 5x130=650el emeli meg a 180-ról az intet. Persze ezekre rá kell még számolni a ruhák bonuszait is.. A vit így hogy 10ed ad minden pont után 1200életerővel rendelkezünk felszerelés nélkül lvl60on… így gyakorlatilag a statpontok a karakter max. kb 10%ot tesznek ki a karakterből, így olyan mintha ezek a dolgok teljesen háttérbe szorulnának…
A WD-nél még észrevettem, hogy a denevéreknél már első szinten is 150% a dmg azt hiszem, viszont a mannaigény 60tól kezd nőni 120ig.. érdekes, hogy egy skillnek csak a költsége nő más tulajdonsága nem…
Nagyon jó ötlet a quest-ek újra játszhatósága! Tökély! Viszont ahogy látom tényleg nem boss run-ok lesznek, hanem quest run-ok.. nem is tudom hogy hányszor csináltam meg a temetős quest-et, eddig ez érte meg legjobban…

És még egy észrevétel a végére  Kicsit összehasonlítva a beta-t a D2-vel.
D2-ben lvl9-10en érek le, és lvll2-15őn szoktam leölni Andit. Így haladva diót 28. szinten érem el, persze megölni még nem lehet  itt viszont lvl 10voltam, mikor SK-hoz odaértem, és meg is öltem. Nem tudom,hogy mennyi részét tette ki a játéknak a beta, de nekem kicsit gyorsnak tűnt a fejlődés… ha csak 15.szinten lesz vége act1nek, akkor a következő 3 act-ban fejlődünk annyit mint az elsőben:/ ez nem túl jó szerintem…

Nem elérhető CyberCat

 • Slayer
 • ***
 • Reputáció: +21/-6
 • BattleTag: CyberCat#2295
  • Profil megtekintése
Re:Első benyomások
« Válasz #19 Dátum: április 24, 2012, 09:10:30 am »
Csak egy észrevételem lenne.

Idézet
nekem nem tetszik, hogy le van korlátozva, hogy melyik varázslatokból / képességekből választhatók egy-egy gombra, nem lehet bármit bármire (például nem választhatok 4 defenzív képességet, ha úgy tartja kedvem)

Az options menüben, beállítható egy "Elective Mode" funkció, aminek a hatására, azt teszel be a skill slotokba amit akarsz. Innentől nincs megkötés, a választott skillek közül.

Na akkor ezt majd az éles játékban kipróbálom. Lehet még a Wizarddal is megbarátkozom. :-)

Nem elérhető szasziz

 • Mortal
 • *
 • Reputáció: +0/-0
  • Profil megtekintése
Re:Első benyomások
« Válasz #20 Dátum: április 28, 2012, 10:01:27 am »
Maga a jatek tetszik, de sajnos van egy nagy negativ tapasztalatom a jatekosokat illetoen, megpedig az, hogy ugy vettem eszre, egyik sem kepes csapatjatekra. Itt mondjuk a jateknak is van hibaja, ugyanis siman beenged egy 12-13-as szinten levo karaktert 1-2-3 szintuek melle, igy az vigan elore tud szaladni es letarolni mindenkit, igy teve tonkre a tobbiek jatekelmenyet (DH Vault & Preparation). Tovabba azok, akik witch doctor vagy wizard karakterrel jatszanak altalaban szetvernek minden hordot, igy ha pl barbar van a csapatban, az nem fury-t generaltatni magadnak ily' modon, holott nekik ebbol nem szarmazik ilyen elonyuk, loot szempontjabol pedig AFAIK tok mindegy. Szerencsere a kornyezet rombolhatosagara ez nem feltetlen igaz (meg..). Nem beszelve meg a jatekba belepo, vegig egyhelyben allo idiotakrol, akikre csak varni kell...

Egyebkent az megoldhato, hogy csak ket jatekos jatszik egy privat jatekban es nem lep be ismeretlen? Sajnos en nem talaltam erre lehetoseget, igy viszont a fent vazolt baromarcu jatekosok miatt elegge agyon van csapva a multi sok esetben.

Nem elérhető flameangel93

 • Adminisztrátor
 • Slayer
 • *****
 • Reputáció: +15/-1
 • BattleTag: FlameAngel#2521
  • Profil megtekintése
Re:Első benyomások
« Válasz #21 Dátum: április 28, 2012, 10:10:08 am »
...
Egyebkent az megoldhato, hogy csak ket jatekos jatszik egy privat jatekban es nem lep be ismeretlen? Sajnos en nem talaltam erre lehetoseget, igy viszont a fent vazolt baromarcu jatekosok miatt elegge agyon van csapva a multi sok esetben.

Ha meghívsz a csapatodba embereket ("Invite"), akkor elméletileg nem fog beengedni senki mást, hacsak nincs benn a barát listádon ("Friend List"), mert az csak úgy "Quick Join"-al is be tud lépni a játékodba.

Nem elérhető hamu

 • Adminisztrátor
 • Patriarch
 • *****
 • Reputáció: +128/-37
 • Battletag: Hamu#2472
  • Profil megtekintése
  • twitter
Re:Első benyomások
« Válasz #22 Dátum: április 28, 2012, 01:59:25 pm »
De a Quick joinra is van olyan beállítás, hogy neked is el kell fogadni hogy bejöjjön a játékba.
De public Game-nél nincs lehetőség csak két fős csapat kialakítására.
Úristen, nem tudok regisztrálni!
http://diablo3.hu/forum/index.php/topic,198.0.html

Nem elérhető szasziz

 • Mortal
 • *
 • Reputáció: +0/-0
  • Profil megtekintése
Re:Első benyomások
« Válasz #23 Dátum: április 28, 2012, 03:01:53 pm »
Na, ez igy jo. Koszi! :-)