15 év

Hamu . Béta 393

Vagyis, holnap ünnepli 15. évfordulóját a Diablo univerzum, 1996 december 31.-én került az első rész Észak Amerikában a boltokba.
Ennek keretében a Diablofans készített egy rövid interjút az olasz fórum egyik kékjével Zhydaris-al, a megjelenéssel kapcsolatos késedelmekről.

A tovább után következzék az interjú.

[quote]
1) Do you think what Jay Wilson said , which is that the game will be about 6 months after the start of the beta is still your target? Or after the “push back” the claim is no longer to be considered?

Let’s say that when it comes to release date should always be considered as the latest version of the facts that we announced with the message of Mike Morhaime about the release of Diablo III in 2012.
The beta is no longer an indicator of approaching the release date as the original plan has jumped when we announced in 2012.

2) If the title was delayed further, we should expect Diablo 3 to at least May / June 2012. How do you consider the idea that Diablo 3 will remain in beta for so long?

First I would like to confirm that we are doing everything possible to not delay the game further. There’s nothing new about this, then everything is going well.
The fact that the game remains in beta for a long time do not concern us, we all know perfectly well that it is a demo of the game and does not contain all the features of the full game.
The beta still has its uses, of course, so that remains open is not negative.

3) If the release goes beyond March 2012, I would not say objectively that the target is still “early 2012″, but what will happen should the beta last until February / March? I mean, there would be no impact on the Blizzard title listed on the stock market?

I do not think that the duration of the Beta Blizzard title will affect the stock market. The game is still planned for 2012 at the bottom. That said, I’m not a stockbroker and then I can not tell what might happen.

the Korean market is so important that you can afford to keep “STALL” the rest of the world?

I’ll just share this answer with you:

Official Blizzard Quote:

Although a global launch of the game is always our preference, I would like to point out that there was not always possible to release the game simultaneously across the world and that this has not stopped the release of the game.

Just think of what happened in China with the expansion of WoW, for example.
Each region has always unique challenges, especially when it comes to business models (Brazil and Russia for StarCraft II) or legal issues (China and South Korea).

Looking back from Blizzard and its release, these issues have directly impacted the date of issue in other regions.

I was wondering … it is so difficult and painful to say the truth?

I just did. Is it so hard to accept that there is no international conspiracy behind the postponement of a game?
The game was not in the condition we wanted it to be = we postponed it.
It should not be difficult to accept, we do it almost always, is not exactly new.

Why isn’t the game out if it’s almost ready.

The game is obviously very close to being complete, no doubt.
To me it’s all in the definition of “game ready”. Diablo III is playable from start to finish, there are no Acts yet to implement, and so on. All the classes are ready, all skills too.
The fact that it is playable, however, does not make it “ready” to our eyes.
I understand that in the Beta can not be noticed, but there are parts that are benefiting much from this extra time available.[/quote]

 

Röviden tömören, csak egy szabad fordítás, így aki kompetenciát érez egy rendes fordításhoz az ne késlekedjen, ha jó lesz kicseréljük.

 

- Amit régebben Jay Wilson mondott, hogy a béta megjelenése után 6 hónappal számítható a megjelnés, a 2012-es bejelentéskor érvényét vesztette.- A második kérdésben rátérnek arra, ha a játék 2012 késő tavaszán jönne ki, akkor hogyan lehet elképzelni, hogy ilyen hosszú ideig tart a béta?
A válasz pedig az általánosságokon kívül semmi más nem volt. Ha nincs semmi probléma, és nem jön közbe valami új, akkor nem lesz késlekedés. Tudjuk hogy a béta csak egy demó, így nagyon kevés részét láthattuk eddig a játéknak.

– Ha a játék nem jelenik meg márciusban, akkor lesz-e ennek valami hatása a Blizzard részvényeire a tőzsdén?
A játék 2012-re lett tervezve, így nem hiszem, hogy  bármilyen hatása lenne a részvényekre, bár nem vagyok bróker így nem tudhatom biztosan.

– A Koreai piac van annyira fontos hogy ezért halogassa a megjelenést a világ többi részén?
Ide egy régebbi kék bejegyzést idézett, ami annyit ír, hogy bár fontos hogy a Blizzard játékok mindenütt megjelenhessenek, de sajnos az egy időben való megjelenés elég komplikált, mert minden régió, más kihívások elé állítja a fejlesztőket, lásd wow Kína, Brazília.

– A maradék két kérdés azt taglalja, hogy miért lenne olyan nehéz kibökni az igazságot, válaszként annyit kapunk, hogy nem kell mindenben összeesküvés elméleteket látni, egyszerűen annyi hogy a játék még nincs olyan állapotban amivel ki lehetne adni.

– Miért nincs kint a játék ha már majdnem kész?
A játék már nagyon közel van a készhez, a karakterek használhatóak. A Diablo III játszható az elejétől a végéig, de az hogy játszható, még nem jelenti azt is hogy kész van.

Forrás: diablofans

Comments (21)

 • avatar

  EKO

  |

  Az új Duke Nukem Forever. Vicc.

  Reply

 • avatar

  EKO

  |

  Blizzardból kiindulva ez a késő tavasz majd nyár közepe lesz. Ez meg pont azaz időpont amit ez ember nem a gép előtt akar tölteni. Nagyszerű időzítés Blizzard! Szép munka!

  Reply

 • avatar

  Tarannon

  |

  @18: Kösz a tippet, találkozunk jövőre! :D

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  Tipp : Aki nem tud / nem akar várni, nyisson be a kamrába és igyon sok színes vegyszert. Mire magadhoz térsz, átmossák a gyomrod hétszer, és kiengednek a kórházból, már kint lesz a játék ! :D

  Reply

 • avatar

  Tristram

  |

  [reply]@Rici (#15):[/reply]Akkor az valami akció lehetett, mert pl Meex-nél még mindig 10k, 576-nál meg 13k. CDgalaxisnál jelenleg kifogyott, de emlékszem, hogy pár hete még ott is 10k+ volt az ára, pedig már másfél éves a játék.

  Reply

 • avatar

  Peppino

  |

  Én azt is eltudom képzelni, hogy a blizz már csomagolja a játékokat, és egyszer azt fogják csinálni, hogy azt mondják, hogy jövőhetén kedves rajongók mehettek a boltba a játékért.
  [reply]@asa84 (#11):[/reply]na ez az amit a blizz soha nem fog ten!

  Reply

 • avatar

  Rici

  |

  [reply]@Tristram (#10):[/reply]azert ez nem igaz
  sc2 joval olcsobb lett
  en megvettem elso nap
  aztan emlekszem, hogy a haverom is par kval olcsobban vette meg a megjelenes utan par honappal

  Reply

 • avatar

  Akra

  |

  Majd ha le megy a twitteres marhaság kapunk dátumot vagy egy új Morhaim postot, amiben közli nem tudják a Q1-et teljesíteni.. Ez mindenképpen januárban lesz!

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@asa84 (#11):[/reply]Nahh, ja nagyon sokat lehet szöszölni egy programmal az tény, én is elég sokat melóztam rajta amikor a szakdolgozatomat csináltam.
  jaja 2012 Q1 ami márc 31.-éig tart, átlagban 2 hónappal a megjelenés előtt (Sc2 és wow alapján) prezentálják a dátumot, így van még időnk :D

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@white (#9):[/reply]Uk-ban 15 a többi eu-s tagállamban átlag 16 év a játék korhatára, na nem mintha ez a mostani fiatalokat a földhöz vágná. A szülők nagy többsége, nem fog venni a kiskölöknek olyan játékot amihez még jó pár évet nőni kell. Egy karácsonyi megjelenés húzó lehet egy sportjátéknak pl. Fifa, vagy Nfs sorozat, de a Diabló kategória, már elég rég túlnőtt azon, hogy kifejezetten karácsonyra / húsvétra dobjon ki játékot.

  Reply

 • avatar

  asa84

  |

  Emberek!
  Beszélünk itt mindenféle butaságot, de abba bele sem gondoltok, hogy mi-van akkor ha a Blizzard igazat mond, és tényleg valami nem úgy megy ahogy szeretnék! Nem tudom, hány forumozó rendelkezik itt programtervezői végzettséggel!? Mert én azt végeztem az ELTE-n és abban is dolgozok. Hiába írsz meg egy programot, és látod hogy valami nem úgy megy ahogy szeretnéd. És átnézheted te azt nagyon sokszor a hibát akkor sem találod meg, mert az algoritmus jó, de valami mégsem olyan az összhangot tekintve.
  Én is nagyon régóta várom a D3-at, de ha jól tudom a megjelenést 2012 Q1-re ígérték. Ami még nem telt el. Én azt is eltudom képzelni, hogy a blizz már csomagolja a játékokat, és egyszer azt fogják csinálni, hogy azt mondják, hogy jövőhetén kedves rajongók mehettek a boltba a játékért.

  Reply

 • avatar

  Tristram

  |

  [reply]@white (#9):[/reply]Nálunk az a gyerek, aki ilyen értékű karácsonyi ajándékot kap, az még bőven abba a korosztályba esik, akinek abszolút nem való a Diablo 3. De ezen nem fogunk összeveszni, hisz a rosseb tudja, másoknál mi a szokás. Viszont továbbra sem tudtál meggyőzni, hogy ezzel bevételtől estek el, hisz aki most Karácsonyra nem vette meg, az megveheti Húsvétra, vagy akár jövő Karácsonyra (a kettő között meg lesz még születésnap is). Nem az első pár hét bevételét kapja csak meg a Blizzard, hanem még az évek múlva eladott példányok ára is hozzá vándorol. Attól meg nem kell félni, hogy pár éven belül budget kategóriás lesz a játék, mert a StarCraft 2 is még mindig annyiba kerül, mint megjelenésekor. Az meg nem tegnap volt.

  Reply

 • avatar

  white

  |

  [reply]@Tristram (#7):[/reply]Hát nézd mondjuk ha családos ember vagy és a gyerek meg lenne őrülve ezért és mondjuk kiadták volna ünnepekre szerintem elég valószínűtlennek tartom azt, hogy ne ezt toltad volna a fa alá… Én nem vagyok családos meg ilyesmi, de ebbe egyszer belegondolhatsz. Aztán ugye ezt nézhetjük világviszonylatban is. És hidd el biztos vagyok abban, hogy buktak ezen pár milliót, amit majd valszeg azzal kompenzálnak majd, hogy magasabb áron fogják adni, mint a tervezett. Ehhez szerintem nem kell nagy tudomány. Persze a nagy fanatikusok megvárják, de ez már vicc amit művelnek, mint ahogy ez a riport is amiben semmi nem került napvilágra, csak az hogy kész de mégsem. Van is meg nincs is…

  Reply

 • avatar

  Linkin

  |

  legtöbb hiba úgyis akkor jön ki,ha már 2 millióan játszák nem pár ezren…és 1-2 hónapban rengeteg patch lesz úgyis,min kell változtatni a következő fokozatokon,vagy akármi…

  Reply

 • avatar

  Tristram

  |

  [author]white (#5):[/author][quote]Az biztos nem ez lesz minden idők legnagyobb mennyiségben eladott játéka, ez köszönhető az igencsak eltolt kiadási időpontnak….[/quote]
  Ha ez valóban így lenne (amit kétlek, mert baromira nincs összefüggésben a két dolog), akkor szerinted most direkt sz*patja magát a Blizzard? Élvezik a vezetők, ha a cég millióktól bukik el ilyen hülyeség miatt? :D

  Reply

 • avatar

  Tristram

  |

  15. évforduló alkalmából nagy szükség volt egy ilyen semmittelen interjúra. Mintha nem tudták/tudtuk volna előre, hogy mik lesznek a válaszok…

  Reply

 • avatar

  white

  |

  Egy biztos, hogy annyit nem fognak eladni ebből így karácsony után. A másik, ha annyira rajta lennének a kiadáson akkor valóban nem őrölnék fel az emberek idegeit ilyen kiadunk még 5 hétan át pár kulcsot stb szarságokkal. Teli van buggal… mert olyan játék nincs amiben egyetlen hiba ne lenne, és utólag ezeket ne lehetne javítani. És igen kell nekik már az ingyen reklám, mert ez az egész huzavona el is felejteti az emberekkel, hogy lesz ebből valaha valmi… Az biztos nem ez lesz minden idők legnagyobb mennyiségben eladott játéka, ez köszönhető az igencsak eltolt kiadási időpontnak….

  Reply

 • avatar

  jocc

  |

  Mondjuk lehet, hogy tele van buggal.. Szerintem te se örülnél, ha megtalálnád az első legendary-t infernon és az beesik a falba.. és nem tudod kiszedni.. vagy hirtelen lebukna a kari textúra alá.. vagy akár felveszel egy páncélt és semmivel sem erősít.. Kitudja mennyi ilyen dolog van benne..

  Reply

 • avatar

  Ludo

  |

  Szerintem ezt meg már direkt csinálják, hozzá tartozik a ‘márkanévhez’ a ‘végletekig tökéletsítés’ ha sokáig elhúzzák még a kiadást mindenki arról fog beszélni mennyi melót bele öltek még pedig mások már rég kiadták volna… 2-3 hónap csúsztatás így ingyen reklám és a minőség látszatát kelti. (Nem mintha erre szükségük lenne, de elnem tudom képzelni mit lehet még hónapokat szüttyögni pláne hogy bárakármikor kiadhatnak javításokat, ahogy ki is fognak adni.)

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Zoro (#1):[/reply]Szerintem ez egy nagyon gyors tréning lehetett, 2 munkamódszerrel dolgoznak.
  A nem, és ha minden kötél szakad akkor semmel :D

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  Semmi új. :D Vastag köd továbbra is. :D Szerintem külön tréningen vettek részt a kékek melynek címe: “Hogyan ködösítsük a Diablo3 release date-et”.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.