Bashiok és a Scroll of Companinon

Hamu . Béta 411

A bétában résztvevők panaszkodtak hogy nem találnak Scroll of Companion-okat. Bashiok nyilatkozott is az ügyben, hogy hamarosan kapunk információt a kis gold gyüjtő állatkáink felől. Egyelőre nem tehetünk mást mint várjuk a patch-note kibővítését.

[Quote]We’ll have info soon. Some additional changes snuck in to Patch 10.[/Quote]

Vajon átdolgozzák az egész rendszert és egy WoW-hoz hasonlatos gyűjtögetős rendszert kapunk, vagy ők is úgy végzik egyelőre mint szegény Mystic tette? Vagy mindnyájan tévedünk és valami más fog történni velük.

Szerintetek?

Comments (31)

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Radoxx (#30):[/reply]Jahh, ment a hír is mikor írtátok a hsz.-t, de pontosan, majd még viszont látjuk őket.

  Reply

 • avatar

  Radoxx

  |

  Nem veszik ki végleg. Pontosan azt írja, hogy jelenleg nem igazán elégedettek ezzel a részével a játéknak (túl cuki petek stb :D ) és nem szeretnék ha az esetleges átdolgozása miatt tovább csúszna a kiadás, viszont átdolgozzák ezeket a most kivett elemeket egy még sokkal “királyabb” megoldássá, amit majd a jövőben fognak beilleszteni a játékba.
  A D3-at már félig-meddig MMO-nak lehet felfogni, ahogy korábban a fejlesztők is írták: azaz nem csak kiegekkel, hanem nagyobb content patch-ek formájában is érkezni fognak hozzá a kiadás után frissítések/bővítések.

  Reply

 • avatar

  mazli

  |

  Én nagy fa….nak tartom remélem kiveszik belőle

  Reply

 • avatar

  Tristram

  |

  [reply]@Benny (#26):[/reply]Szerintem attól nem kell félni, hogy pénzbe fog kerülni. De ha mégis, mi van akkor? Majd eladunk RMAH-n pár cuccot, aztán kész. :D

  Reply

 • avatar

  Benny

  |

  Sztem teljesen hasznos és nem izgat, h egy kecske vagy egy csirke szedi a cuccot. Csak nehogy kitalálja a blizz, h fizetős lesz a pet…

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  Annyit fűznék, hozzá a témához, hogy aki akarja, használja őket, majd, aki nem az nem, nem lesz kötelező őket elővenni. Én eddig a béta alatt max. 2szer használtam, de mivel a játék jobban lekötött, minthogy a petet figyeljem, szinte fel sem tűnt, hogy kb. 5 perc után el is tűnt a kisállat. Annyira nem zavaró tényező, hogy emiatt menjen itt a qq fesztivál.

  Reply

 • avatar

  Tristram

  |

  [reply]@gyufa (#23):[/reply]Hát most lehet én vagyok béna, de nekem úgy tűnt, hogy a nyúl az egy kisarkított példa volt. Láttam már pár ilyen állatkát videókban, de azok közül a “legsimogatnivalóbb” a csirke és a vadászgörény volt. Ha azt nézzük, kettőjük közül is csak a csirke az, ami nehezen passzol a környezethez (ahhoz a szétbelezett/trancsírozotthoz, amit te is írtál). Szerintem ennyi poén bőven belefér, hisz nem Letargia országban játszódik a történet, hanem Sanctuary-ben, ami olyan mint a mi világunk, csak van mágia, és háborús állapotok vannak.

  Reply

 • avatar

  gyufa

  |

  Szerintem a működés szempontjából nézve jó, hogy felszedik a kisállatok az aranyat, viszont a játék hangulatához, történetéhez nem kéne hogy passzoljanak az aranyos kisállatok.
  Különféle halálsikolyok kíséretében vértócsák és elhullott végtagok maradnak a pokol seregeiből, halálra kínzott, már rothadásnak indult kalandorok tetemei tarkítják a környezetet és egyszercsak feltűnik a nyuszika / malacka / csillámpónicska, amint szökdécselve megy az aranykupacokért…
  Miért kell ötvözni a diablot és a hello kitty online worldot ?

  Reply

 • avatar

  Tworo

  |

  [reply]@Rakamaz (#21):[/reply]Csatlakozom az előttem szólóhoz, elkanyarodtunk a témától :)

  Reply

 • avatar

  Rakamaz

  |

  A továbbiakat jobb lenne ha privátban beszélnétek meg! Köszi! :D

  Reply

 • avatar

  Bello

  |

  [reply]@ (#18):[/reply]”hangyányit sem érdekel hogy nektek csak lentebb felsorolt, kígyó-patkány-csótány féle-fajta triumvirátusok jönnek be”

  Azt gondolom, hogy ezt a kommentet is Te írtad.
  Persze Te reagálhatsz támadóan, de amint téged ér kritika ledegradálod az ellenvélemény íróját. Nem tudom mennyire jelent számodra edukációs, intellektuális fölényt, hogy megkérdőjelezed más szövegértelmezési képességeit.
  Hogy pedig ezen a talajon maradjunk az esetek többségében éppen Te helyezed magad mások fölé és teszel hiteltelenné, megalapozatlanná hozzászólásokat, amikre Te intézel felhívást.

  Azt, hogy az MMORPG-t említettem, feltételezem a Te szövegértelmezési képességeiddel könnyedén megértetted, csak jó volt belekötni és fogást találni rajta.
  Azért nem részleteztem, hogy ne írjak litániát, gondoltam nem kell magyaráznom. Most inkább leírom hosszan, hogy tiszta legyen. A WoW ugye egy MMORPG játék, ahol a social gaming jelentős. Tehát ott többen szinte már csak a közösség és a beszélgetések, fun cuccok miatt játszanak.
  Na most a Diablo nagyrészt nem online módban lesz játszandó, így kevésbé fog érvényesülni ez a funkció. Az olyan dolgok, mint a Fun-ruhák és a pet-ek így nem rendelkeznek plussz jelentőséggel.

  Ezen kívül én nem tartom hülyeségnek, hogy a goldra nem kell klikkelni. Ettől függetlenül a karakter is felszedheti, nem kell a kígyónak. Ennek szerintem nem sok köze van magának a peteknek megindoklásához. Ez csak egy funkció, amit megkapnak.
  Továbbá senki sem vitázott veled fizikán. Nem is értem, hogy a portal meg a globe-ok hogy jöttek ide. Nyilván én sem véletlenül játszom RPG játékokkal.

  Én annyit kritizáltam a postomban, hogy nem vagy kíváncsi a véleményekre, amiket egyébként Te kérsz, még akkor is ha később ügyesen szépíteni próbálsz. Ezen felül elmondtam a véleményem az adott kérdésről.

  Most megmutatom, hogy Te az ezt követő kommentedben hány sértést intéztél felém:

  1. “Ha neked mindenáron valóság, kell akkor menj vonat szimulátorozni az való az ilyennek.”
  2. “Semmi gond megértelek inkább beszélsz minthogy legyen értelme is annak amit mondasz.”
  3. “Általános iskolában tanítják az olyan olvasást ahol a betűket nem csak felolvassuk egymás után, hanem értelmezzük is a mondatot, amit olvasunk, mivel az előző hozzászólásomra reagáltál ezért megengedem magamnak hogy ismét leírjam.”
  4. “Szépen kérlek olvasd át figyelmesen amit írtam, ha nem megy kérd meg anyut, aput hogy magyarázzák el a betűk jelentését.”

  Ez nagyjából a kommented 80%-a. Ha ez az intelligencia és a kooperatív, vagy kompetitív kommunikáció, akkor azt hiszem inkább leszek unintelligens…

  Reply

 • avatar

  Ashmagir

  |

  - Neked is van pet-d?
  – Igen.
  – A nyúlon túl?
  – Neeeem. A nyúl az.
  – Vén hülye buzeráns. Hiába izgattál fel.

  – …akkorát ugrik, mint egy… Nézd a lábát mekkora.

  :-)

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Bello (#16):[/reply]Gondoltam, nem válaszolok már ide többet, de a fene rossz természetem végett muszáj.

  Lehet hogy hülyeség lesz a rendszer hogy nem kell minden egyes tárgyra ráklikkelni, de attól még elég sokan nem tartják hülyeségnek hogy nem kell azzal törődniük hogy felszedjenek minden goldot.
  Okés vitatkozzunk hogy szedi fel a csirke a goldot, adok egy javaslatot felkapja a csőrébe és ennyi. De Ha már fizikán akarsz vitázni akkor, hogy tud a barbár a semmiből teleportálni a városba, hiszen ő nem varázsló, vagy például, hogy tud a szörnyekből kiesni olyan gömb ami gyógyítja a karaktert ha hozzáér? Ha neked mindenáron valóság, kell akkor menj vonat szimulátorozni az való az ilyennek.

  Jahh nem MMORPG, hanem AORPG tényleg olyan sok köze nincs is a stílushoz, de az online szó ebben is benne van, attól hogy nem Massive Multiplayer attól még ez is multiplayer játék. Semmi gond megértelek inkább beszélsz minthogy legyen értelme is annak amit mondasz.

  De a legszebb most következik:
  “Ja és Hamu, a cikked végén te kérdezted meg mások véleményét. Ennél fogva nem fair azt mondani, hogy leszarod más mit gondol, ha nem egyezik a Te véleményeddel…”

  Általános iskolában tanítják az olyan olvasást ahol a betűket nem csak felolvassuk egymás után, hanem értelmezzük is a mondatot, amit olvasunk, mivel az előző hozzászólásomra reagáltál ezért megengedem magamnak hogy ismét leírjam.

  “Pusztán az nem izgat hogy kinek mi a szubjektív véleménye arról, hogy nekem mi tetszik, és mi nem. Ha elmondja figyelek rá, meghallgatom, sőt ha olyan még át is gondolom, de a végső döntés hál a fentieknek, még az én kezemben van.”

  Szépen kérlek olvasd át figyelmesen amit írtam, ha nem megy kérd meg anyut, aput hogy magyarázzák el a betűk jelentését.

  Reply

 • avatar

  jadi.richard

  |

  [reply]@Bello (#16):[/reply]yes

  Reply

 • avatar

  Bello

  |

  [reply]@ (#14):[/reply]Szerintem ez baromság és belemagyarázás.

  Felőlem aztán gyűjtögessen nyuszival, aki akar. Ettől még egy felesleges hülyeség és ha WoW-os rendszerben lesz, akkor semmi más értelme nincs, mint, hogy még élénkebb legyen a RMAH.

  WoW-ban a pet-collectorok dobták ki a legtöbb aranyat az AH-n a kis cuccok gyűjtésére.
  Igazából még a WoW-ban sem volt semmi jelentőségük, itt meg gyűjtögetni fognak…

  Szerintem igenis fel lehet tenni a kérdést, hogy egy csirke, hogy szedegeti össze a goldot. Miért ne lehetne?
  Továbbá szintén kérdéses, hogy beleillik-e a Sanctuary világába. Szerintem abszolút nem. Ez nem egy MMORPG és nem egy social game. Ami a WoW-ban jól bevált azt nem biztos, hogy minden esetben alkalmazni kellene a Dio-ban.

  Egyébként nekem mindegy. Én valószínűleg majd összeszedem a goldot magam és nem tartok pingvint erre a célra.

  Ja és Hamu, a cikked végén te kérdezted meg mások véleményét. Ennél fogva nem fair azt mondani, hogy leszarod más mit gondol, ha nem egyezik a Te véleményeddel…

  Reply

 • avatar

  KeleMan

  |

  Maradjunk a témánál, ne itt offolj.
  Üdv, Hamu

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Paladin (#12):[/reply]Mert jó móka?
  De komolyra fordítva a szót, érdekel mások véleménye, mert ha nem így lenne akkor elég sok minden máshogy szerepelt volna a cikkekben. Pusztán az nem izgat hogy kinek mi a szubjektív véleménye arról, hogy nekem mi tetszik, és mi nem. Ha elmondja figyelek rá, meghallgatom, sőt ha olyan még át is gondolom, de a végső döntés hál a fentieknek, még az én kezemben van. :)

  Maradjunk a témánál, miért nem fér bele Sanctuary világába pl. egy nyúl. Most vonatkoztassunk el attól hogy egy nyúl nemképes goldot gyűjteni ahogy egy patkány sem, de tegyük fel, a Vizjereiek feltaláltak valami vajákot, amitől az állatnak ingere támad arra hogy elhullott démonokat, és rothadó zombikat kutasson át az elejtett goldokért.
  Ergo ilyen alapon, bármit lehet alkalmazni amin működik a vaják, vagy tévedek?

  Reply

 • avatar

  jadi.richard

  |

  a kígyó volt a legjobb de abból is csak a sötétebb színű , csillám ge.. meg ne legyen mert akkor elmehet az anyukájába blizzard

  Reply

 • avatar

  Paladin

  |

  [reply]@ (#10):[/reply]Elhiszem, hogy nem érdekel mások véleménye, de akkor minek írsz cikkeket és főleg minek olvasod a hozzászólásokat? :)

  Reply

 • avatar

  Ultratomi

  |

  [quote]Vajon átdolgozzák az egész rendszert és egy WoW-hoz hasonlatos gyűjtögetős rendszert kapunk, vagy ők is úgy végzik egyelőre mint szegény Mystic tette? Vagy mindnyájan tévedünk és valami más fog történni velük.[/quote]

  Megtudhatjuk a reklám után! Maradjanak velünk!

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Paladin (#8):[/reply]Nem tudom miért vagytok olyan anti petesek pl. a nyúllal ,vagy a csirkével szemben, nekem bejönne ha egy nyúl vagy valami más hajtaná fel a goldot számomra, ez is szubjektív, és hangyányit sem érdekel hogy nektek csak lentebb felsorolt, kígyó-patkány-csótány féle-fajta triumvirátusok jönnek be.
  Ha lenne csillámpóni hát felőlem, nyugodtan maradhatna is. :D

  Reply

 • avatar

  butcher

  |

  Hát én soha nem károgtam mindig azt mondtam hogy biztos tudják mit csinálnak, de egyre inkább úgy néz ki hogy komoly gondok vannak blizz háza táján.

  Reply

 • avatar

  Paladin

  |

  [reply]@Bello (#6):[/reply]Kígyó, pók, skorpió, patkány, csótány akár bele is fér szerintem, de ilyen nyuszika, csirke-szintűek nem nagyon. A legjobb megoldás az lenne ha ki lehetne kapcsolni a megjelenítésüket (láthatatlan módban dolgoznának).

  Reply

 • avatar

  Ohyner

  |

  Nem tudom miért zárja ki a darkos világ a petet? Attól mert nem csillámpóni szedi az aranyat, még valami más szedheti nem?

  Mondjuk voltak ilyen poénok, hogy tyúk stb, de egy kígyó vagy patkány miért ne szedhetné? Főleg, ha tényleg az a változás lesz, hogy egyet beszerzel és mindig azt szedi?

  Szerintem a mechanizmus nem sérti a darkos világot. Ha már kötekedni akar valaki, akkor azt vetheti fel, hogy egy kígyó, hogy szedi fel az aranyat.

  Reply

 • avatar

  Bello

  |

  Véleményem szerint a Diablo dark-os világába egyáltalán nem illik bele a velünk mászkáló, kis gold-gyűjtögető petecske…
  Az egészet furcsa ötletnek tartom. WoW-ba teljesen belefért, de szerintem ide nem.

  Persze mivel megfogja könnyíteni a loot-ot, nyilván mindenki használni fogja. Mondjuk lehet, hogy én nem….

  Reply

 • avatar

  Norton

  |

  Bár állítólag potyogtak szép számmal, de remélem berakták őket valami vendorhoz. Jobb lenne úgy, viszont az meg visszalépés lenne, ha már kivették az ID meg TP scrollokat. Viszont ha betanulható petek lesznek (mint a WoWban), akkor egy újabb lehetőség nyílik az AH-zók számára. Ha csak egyszer kell megszerezni a pet tekercsét és betanulható lesz, akkor tuti sokkal ritkábban fognak esni a tekercsek.

  Reply

 • avatar

  Stuli

  |

  Szerintem csak javítanak még rajta. Nem hiába mondták, hogy 1-2 hét múlva várható egy újabb hasonlóan nagy kaliberű patch. Szerintem a hosszabb javítást igénylő dolgokat akkor fogjuk megkapni és ez is közéjük tartozik. Szóval simán a Hamu által említett dolgot fogják szerintem megvalósítani.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@TeamCo. (#2):[/reply]Ki beszélt itt loot rendszerről? Pusztán a pet tárolási rendszerre gondoltam, hogy talán olyan lehet mint a wow-ban hogy csak egyszer kell megszerezni a pet tekercsét azt tárolódik valahol, ahonnan előhívhatjuk.

  Reply

 • avatar

  TeamCo.

  |

  Ha Wowos lesz a loot rendszer, akkor tuti, hogy lemondem az előrendelésem. Gondloj bele, hogy külön külön kéne lootlni az az egyhuzamban beaprított 100-200 démont/csontvázat/fallent/akármit. Mindhez odatotyogni stb…

  Reply

 • avatar

  drmilo

  |

  Szerintem csak egy bug amit 1-2 nap alatt javítanak.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.