Aukciós ház változások

Hamu . Béta 1141

14.-én jött a hír hogy a héten Ah teszteket hajtanak végre, aminek eredménye is született. Kaivax jelezte, hogy a következő változások lépnek életbe, először az RMAH-ban, majd késöbb a goldos aukciós házban is.

[Quote]In the near future, we’ll be implementing several changes to the posting limits and fees related to the beta version of the Diablo III auction house. Here’s a quick summary of what’s in store:

 • Listing fee is being removed.
 • Transaction fee is being increased to 1.25 Beta Bucks.
 • Minimum listing price is being raised to 1.50 Beta Bucks.
 • You will be limited to 10 active auctions per auction house.

With the removal of the listing fee, players will no longer need to worry about whether they’re going to run out of free listings for the week. In addition, introducing a limit on the number of active auctions means players won’t feel as though they should be trying to sell everything they find, potentially flooding the auction house with unwanted items. Under this new system, players will only pay an auction house fee if and when an item actually sells. This has the main advantage of allowing players to try to sell their items risk-free. In addition, because the transaction fee is already baked into the price when an item is listed (as part of the minimum listing price), it’s no longer possible to be in a situation where you don’t have enough Battle.net Balance to list an item, forcing you to have to charge up your Balance just to attempt a sale. We think this will be a much cleaner process for selling items and will ultimately lead to a better experience when using the currency-based auction house.

This new active-auction limit will also apply to the gold-based auction house. Because gold can be sold on the currency-based auction house, we need to ensure there are limitations on the gold auction house as well; otherwise, a player might be tempted to sell everything for gold and then sell that gold on the currency-based auction house, which isn’t supportive of the kind of thriving item-driven market we’re trying to foster. In addition, for the first time in the beta test, we’re planning to have both the gold- and currency-based auction houses active at the same time when these changes go live. Of course, one of our main goals in making these changes to the beta is to test how they’ll work out, and we look forward to hearing your feedback once you have a chance to try them.[/Quote]

A változások dióhéjban:

- Berakási díj eltörölve.
– A tranzakció díja emelkedett 1.25 Beta Bucks-ra.
– A minimum ár emelkedett 1.50 Beta Bucks-ra.
– Maximum 10 aktív aukciód lehet aukciós házanként. (RMAH és gold alapú ah)

 Az új szabályok lehetővé teszik hogy nem kell aggódni ha elfogy a heti limitünk, illetve a korlátozás miatt nem fogjuk azt érezni, hogy mindent el kell adnunk amit csak találunk. Mostantól csak akkor fogunk fizetni az aukciónkért ha valóban el is adjuk azokat, így csökkentve a kockázatot. Még egy előnye van ennek a rendszernek, nem kell mostantól, csak azért feltölteni a Battle.net számlánkat, hogy megpróbáljunk eladni valamit.
Ez a rendszer a gold alapú aukciókra is vonatkozni fog, mivel a gold is deviza értékkel bír, így itt is szeretnék korlátozni, hogy ne legyen kényszer hogy mindent eladj egyszerre.

Forrás: d3sanc blue tracker

Comments (36)

 • avatar

  piromaca

  |

  [reply]@Gibkey (#35):[/reply]Nem tudom… nekem van egy olyan érzésem, hogy 10/account és nem 10/karakter. Bár teljesen mindegy, mert ha nagyon nem jónak buzonyul, akkor majd úgyis növelik/csökkentik a keretet.

  Reply

 • avatar

  Gibkey

  |

  [reply]@piromaca (#34):[/reply]Ha nemis account, de több karakter. Lesz külön AH-s kari mondjuk

  Reply

 • avatar

  piromaca

  |

  Mondjuk a 10 tetel tényleg kicsit kevésnek tünik, de nem hinném, hogy ez lesz a végleges verzió. 2-3 account pusztán ezért a legtöbb embernek nem fogja megérni, mert ez – ha jól sejtem – akkor azt is jelenti, hogy 2-3x kell megvenni a játékot. És a kisszámú tétel miatt ez elég nehezen térül meg. Főleg, hogy mindenki inkább meggazdagoni szeretne az AHból, nem pedig vásárolni benne. Én meg olyan forum hozzászólást nem láttam, aki azt írta volna, hogy “már hónapok óta kuporgatom a pénzt, hogy tudjak vásárolni az AHban” :)

  Én pl már boldog lennék azzal is, ha összejönne annyi pénz, hogy meg tudjam majd venni a későbbi kiegeket vagy talán meg wow-ra is jutna egy kevéske. Mondjuk leginkább a játék kellene már nem az AH…

  Reply

 • avatar

  Gibkey

  |

  Ezt a 10item / AH-t nagyon sajnálom. Kiakartam élni itt is a kereskedési kényszerem :) Bár én nem a realmoney-ra mentem volna csak szimplán a goldra, mert abból sose elég.
  Azt hiszem lesz 1-2 accountom és lassabb lesz az üzletelés.

  Reply

 • avatar

  piromaca

  |

  [reply]@fekete123 (#31):[/reply]Szerintem olyan, mint (hogy játékoknál maradjunk) pl. a wow-ban. Eladsz valamit x aranyert, akkor abbol 5%-ot levon a áték és az “elveszik”. Ha jól értem itt fix összeget fog levonni. Persze nem vagyok benne biztos, de ha igen, akkor ez nekem kissé furcsa (igaz a fix összeges rendszerrel többet lehet trükközni, mint ahogy ezt lentebb már írta valaki).

  Reply

 • avatar

  fekete123

  |

  És mit jelent az, hogy a gold alapú tranzakcióra is vonatkoznak ezek? Üzleteléskor a bliz levon tőlem goldot?

  Reply

 • avatar

  Bello

  |

  Hm nájsz!

  Ez most szerintem egy összehasonlító teszt.
  Blizzék kitalálták, hogy pénzt kérnek az áru felrakásáért és alacsonyabb transfer fee-t. Ezt kipróbálták.

  Most azt tesztelik, hogy vajon több-kevesebb-hasonló mennyiségű pénzt tudnak lefölözni ha nincs berakási díj, de magasabb a ház haszna.

  Szerintem erről van itt most szó. Remélem a mostani verzió mellett maradnak, mert akkor én is AH-znék a jövőben :)

  Reply

 • avatar

  Resouler

  |

  azoknak irom akik nemnézik a forcestrategys oldalát:

  ők nyertek 16. án bétakulcsot:

  February 16th, 2012
  Timothy V.
  Emrick F.
  Matt Y.
  Kemal L. – Dodge, NE
  Marcus N.
  Andrea P. – West Seneca, NY
  Tate S.
  Chris B.
  Alex R.
  Henk S.
  Hai N. – Lubbock, TX
  Jaroslaw P. – New York, NY
  Midas H.
  Eller H
  Rey E.
  Levent T.
  Chad S.
  Daniel W.
  Dakota H.
  Sechokke S.
  Tim B.
  Filip S.
  Brian R. – Lake Stevens, WA
  Filip K.
  Gustavo P.

  Reply

 • avatar

  fidel

  |

  [reply]@piromaca (#25):[/reply]Tippre min. 2 millió EU játékost tippelnék, és ahogy írod az annyi aukció, ha kihasználja mindenki a maxot. A vásárlás is lehet olyan, hogy mire ráklikkelsz már elkelt. Az AH az ő szerverükön fut, szerintem simán bírja. Én nem tudok róla, hogy lesz olyan chat mint D2ben volt.

  Reply

 • avatar

  fidel

  |

  Ha jól emlékszem akkor a ha a Balance számládra kerül az eladott cuccért kapott euro vagy font akkor nincs semmilyen levonás. Az most biztos, hogy az apránként összeszedett pénzt ide a legjobb gyűjteni és 1xre átadni AH keresztül egy ismerősnek akinek közvetlen paypalre megy. Berak egy olyan tárgyat, goldot ami max 100 €-ba kerül és buyoutot berakja 200€-ra. Majd ismerőssel csere vissza és így csak 1x von le Blizzard is meg paypal is. Utána megint mehet a gyűjtögetés szépen apránként a balance számlára.

  Reply

 • avatar

  piromaca

  |

  Nekem lenne egy kerdesem: itt ugye nem lesznek szerverek, csak valahogy feloszt, EU, US, stb. Na most ha pl lesz 1 millio EU jatekos, aki feltesz fejenkent 10 tételt akkor én 10 millio tétel közül válogathatok? Vagy hogy lesz ez?
  Igazából nem értek a számítogépekhez, de az is kicsit fura, hogy hogyan bír majd ennyi embert kezelni az AH. wow-ban sokszor volt, hogy épp megvettem volna valamit, de valaki előbb klikkelt egy tized másodperccel és nem az enyám lett a cucc. Pedig én egy béna nem túl népes szerveren játszottam.

  Más. Gondolom valami olyasmi chat lesz itt is, mint a D2-ben volt.

  Szerintem ha egyszer lesz D4, akkor az már tuti MMO lesz :)

  Reply

 • avatar

  Anuwen

  |

  [reply]@ (#19):[/reply]@d2jsp, IRC, fórum, ITT… akárhol.

  Reply

 • avatar

  Ohyner

  |

  Igazából én úgy érzem, hogy most mindenki olyan hatalmas potenciált lát ebben az AH-s dologban, de a játékosok 99% nagyot fog koppanni a terveit illetően. A maradék 1% meg majd jó lesz a kirakatba, hogy látjátok, még keresni is lehet a játékkal.

  Az, hogy sokan meg már most tervezgetnek, hogy így lesz, meg úgy farmolom az itemet, meg ilyen szisztéma szerint rakom be stb. megint elég képlékeny, mert semmit nem tudunk drop rateról, főleg nem a játék későbbi szakaszára vonatkozólag, az, hogy az arany milyen mennyiségben lesz hosszútávon gyűjthető, hogy mennyit vesztünk hell és infornón halálkor megint nem tudjuk.

  A piacot meg lehet tervezgetni, hogy ez ennyit ér majd stb, de ez majd élesben kiderül, és akkor alakul ki.

  Nyugtával dicsérjük a napot. Lehet pozitívan hozzáállni, de azt gondolom a tervezgetés még nagyon korai.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Djinny (#21):[/reply]Nem MMO nincs közös város, közös csatorna.

  @Rici : Szerinted mi van ide írva? “Maximum 10 aktív aukciód lehet aukciós házanként.”
  Segítek, aukciós házanként.

  Reply

 • avatar

  Djinny

  |

  [reply]@ (#19):[/reply]Nem játszottam még a bétával, de gondolom van közös város, közös channel, valami.

  Reply

 • avatar

  Rici

  |

  a 10 item a 2 ahra osszesen van? vagy kulon kulon

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Djinny (#18):[/reply]És milyen csatornán hirdetsz? A 4 fős partiban, vagy hol?

  Reply

 • avatar

  Djinny

  |

  [reply]@dollarteve (#17):[/reply]Ez a játék erről fog szólni. Eladhatsz bármit, mindenkinek saját loot, stb.
  Kicsit olyan érzés, hogy van ez az RMAH cucc és köré építenek egy játékot.
  Ettől függetlenül várós. Vagy pont ezért.

  10 dolgot tehetek be, meg kell majd gondolni, hogy mit mennyiért, mikor.
  Ezután a goblin a channeleken hirdet, egyeztet az érdeklődővel, majd utána teszi be AH-ba a megbeszélt áron. Fix vásárló, azonnal, és még mindig van 9 helyem random cuccot eladni.

  Csak egy lehetőség

  Reply

 • avatar

  dollarteve

  |

  Miért hiszi mindenki, hogy a játékból kell meggazdagodni? :)

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Norton (#14):[/reply]Nahh ja, bár twitteren megdiskuráltuk ezt már, de ide is leírom, hogy ez a goblinoknak nagyon rossz hír, de a vevőknek viszont pozitív. 10-10 lehetőség maximum. Nem kell elkeseredni túlságosan, szerintem így is kilehet csikarni belőle elég mocskos vagyont, de az most sokkal-sokkal több melóba fog kerülni mint pl wow-ban ahol annyi cuccot pakolok be amennyit nem szégyellek. Csak sötétben tapogatózás, de így ezzel az átlag Józsinál:
  Nagy eséllyel a ritka cuccok mind mennek szinte rmah-ba azok amikből nagy profitot remél.
  A goldos ah-ba pedig a maradék.
  Fene tudja, de így ez elég jó kis változás lesz.

  Reply

 • avatar

  NxAlex

  |

  Engem nagyon elszomorít ez, mert így mindenki fogja ömleszteni a tárgyakat, ami csak a csövön kifér.
  Jobb lett volna meghagyni a régit, de a Blizznek ez biztos jobban megéri majd.

  Reply

 • avatar

  Norton

  |

  Ezúttal nem társulnék azokhoz a bloggerekhez, akik próbálják meggyőzni a népet, hogy ezek milyen jó változások. A változások valóban jók, csak nem azoknak, akik több pénzt szeretnének kicsikarni a dologból havi 1 matchboxra valónál. Hatalmas lesz így a kínálat, ami folyamatos undercuthoz fog vezetni. A gemek piacára nézve a változások rosszak, alapanyagok és gold eladást nem fogják nagyban befolyásolni. 100.000 gold / 500 SE is egy lehetőséget vesz el a 10-ből, viszont gemeket/itemeket jól meg kell gondolni, hogy mit raksz be.
  A 10 aukció/AH 90%-ban lehetetlenné teszi a market reset stratégiáját.

  Megyek mert boss pull :D

  Reply

 • avatar

  Djinny

  |

  [reply]@sweeping (#11):[/reply]Is-is. “Berakási díj eltörölve.” érdemes kihasználni a 10 lehetőséget, nem kerül semmibe.
  Egy magic findes cuccot RMAH-ba is betennék. Adott slotba, ha nincs jobb, jó a lvl10es is, csak adjon +chancet.
  De egy sima “pallos a fenyegető” mezei cuccot goldosba. Ha jól tudom goldot meg tehetsz be RMAH-ba, tehát: érdemes kihasználni a 10 lehetőséget, nem kerül semmibe. :)

  Reply

 • avatar

  piromaca

  |

  Nem jatszom a betan, de jo valtozasok ezek igy elso ranezesre. Nem lett volna jo, ha valaki egy nem tul draga, de fontos alapanyagbol mindent felvasarol es megszabja neki az arat egy viszonyalg magas osszegen, es az ove az osszes 100-200 telel. Persze ezzel bukni is lehet, de ha valaki ugyes, akkor sokat kaszal vele.
  Az meg, hogy a betetelnek ES eladasnak is volt kulon kulon ara kicsit tulzanak tunt eleve. Foleg, hogy ha penzhez is akartal jutni, akkor meg a paypal is levon belole.
  Persze lehet, hogy a kov beta patch-ban mar AH sem lesz :) igaz erre kisebb az esely, mint arra, hogy a D3-ban nem lesz diablo :)

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  [reply]@Djinny (#10):[/reply]Ja goldot megérhet, én azt hittem hogy RMAH-ra gondolsz

  Reply

 • avatar

  Djinny

  |

  [reply]@sweeping (#9):[/reply]Nincs is ezzel baj, örülök, ha van min elmélkedni, nem csak a hümmögés megy a hsz-ekben.
  Lenne aki megveszi szerintem, például az új játékos aki nem siet, ráér, lusta, kiélvezi minden percét a játéknak, de 1-2 itemért fizetne. Szét is lehet bontani, Illetve vannak még azok a magic finderes, gold finderes cuccok, farmolós setet építeni belőle, megérne pár goldot.

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  [reply]@Djinny (#7):[/reply]Szerintem lvl10 alatti tárgyat nem tudsz eladni, aki tudja mi merre hány méter, az jelenleg kb 1 óra alatt lvl 10en van. Most ennyi időre én még 10 centet se fizetnék egy tárgyért legyen az bármennyire jó és olcsó. Hol éri meg az nekem, hogy utána egyből megy a kukába. 3 óra múlva lvl 20as szinten 5x jobbat találok.

  Ezt most nem kötözködés kép, csak kedvem támadt elmélkedni ismét :)

  Reply

 • avatar

  Resouler

  |

  [reply]@fidel (#6):[/reply]simán jó lenne xD modnjuk azt sajnálom hogy ilyen magas lett az aukció díj…. 1,25 ….. na m1

  Reply

 • avatar

  Djinny

  |

  [reply]@BaconBrother (#3):[/reply]Természetesen reális áron gondoltam. Egy aránylag jó lvl10 alatti tárgyat is el tudsz adni, csak olcsóbban. Sok kicsi meg, ugye…

  Mivel nincs havidíj, aki komolyan akar AH-zni, annak lesz több accountja, havidíj nincs, elfér.
  Viszont így ott fognak majd állni a goblinok az AH-s mellett folyamatosan figyelik az árakat, valaki alájuk tesz, már veszi is ki, teszi be olcsóbban. Komolyabb hacok lesznek mint wowban.

  off: addonolási lehetőségről mondtak már valamit?

  Reply

 • avatar

  fidel

  |

  Majd visszajön a régi wowos trükk.
  Berak valamit 1,5-re licitre, csak a buyout-ot “véletlen” átírja 15-re, így a többi 1,5 buyout között szinte fel se tűnik. Ebből még sok lehúzás és sok sírás lesz. :)

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  [reply]@Horcsogg (#4):[/reply]Merthogy? Ki tiltja meg hogy ne legyen egy embernek 10 dio3 accountja? Aztán majd a másikba átpakolja azt a bizonyos értékes tárgyat és azzal hirdeti meg
  Kínaiakat ugyan úgy éhbérért fogják farmoltatni 0-24-ben, csak többe fok kerülni a befektetés.

  Reply

 • avatar

  Horcsogg

  |

  haha, ez szépen megvágja a spekulánsokat akik AHból akartak volna meggazdagodni :P :P

  Reply

 • avatar

  BaconBrother

  |

  [reply]@Djinny (#2):[/reply]Hát nem tudom, 100% hogy lesz olyan aki berak lvl 10 alatti, használhatatlan cuccot, nagyon magas áron…

  Reply

 • avatar

  Djinny

  |

  Ami neked szemét, nem biztos, hogy másnak is az.
  Szerintem mindent el lehet adni, csak azt kell megkeresni, akinek igénye is van a cuccra.

  Reply

 • avatar

  BaconBrother

  |

  Na ez egy jó hír, így több ember kap lehetőséget pénz keresésre. A negatívuma az, hogy így sokkal több szemét lesz az AH-ban…sokkal-sokkal több :(

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.