Hotfixek – június 8.

Hamu . Patch 1280Érkezett az éjjel némi hotfix a szerverekre.

Általános

 • Coop játékban, mostantól nem növekszik a szörnyek sebzése ha új játékos csatlakozik be a játékba. Az életerejük ezzel szemben, még mindig növekszik.

Hiba javítások

 • Tyrael mostantól nem fog beakadni, ha van aktív followered.
 • Act 1 ben és Act 4 ben az összetörhető vázák / edényekből eső arany mennyisége csökkent.
 • Javítva az a hiba, hogy a játékosok többször is letudják adni a kész küldetéseket. (szerk megjegyzés: például a Zoltun Kulle powerlevel taktika)

[Quote]

General

 • In cooperative games, monster damage will no longer increase when additional players join the game. Please note that monster health will still scale based on the number of players in a party

Bug Fixes

 • Tyrael no longer has collision when he is your active follower
 • Pots of ashes in Act I and vases in Act IV will now drop less gold when destroyed
 • Fixed a bug where players could turn in the same quest repeatedly and always receive rewards as though they were completing the quest for the first time

[/Quote]

Forrás: battle.net

Comments (144)

 • avatar

  Zoro

  |

  [reply]@Animus (#49):[/reply]Ez rendben is lenne ha nem tenné fel minden önjelölt superhero youtube-ra meg hivatalos blizz fórumra a helyeket 5 percen belül, mert egy farmhely sincs amit ne tudna legalább 2 ember. Az meg már nem titok.
  Csak érted. Egyenlőre nincs egyetlen egy értelmes ötlete sem a blizznek, hogy mit csináljon aki már csak farmolna, mert a szufla kifújt a játékából. Bármihez nyúlunk nerf. Bossokat eleve úgy tervezték, hogy szart se dobjanak. A3-a4 packok értelmesen magas MF gearben ölhetetlenek 1-2 kaszttal. Chest, goblin, gold meg azonnal nerf, legyen az bárhol. A kérdés adott: mit farmoljunk? A gond az, hogy a választ a blizz sem tudja, de ahogy nézem nem is akarja tudni. Egyszerűen nerf mindent.

  Reply

 • avatar

  Animus

  |

  Albert Einstein-t idézném rögtön mert nagyon idevág:

  “Ha a siker egy adott egyenletben ‘A’, akkor ‘A = X + Y + Z’. Ahol az ‘X’ a munka, az ‘Y’ a játék, a Z pedig, hogy MEGTANULOD BEFOGNI A POFÁDAT!”

  Ha találsz valami zsír farm helyet, explitot, bugot, stb. azt nem kell továbbadni a spanoknak, hogy “hé nézzétek mit találtam”, hanem szépen rácsücsülni és zárt privát gamén belül addig farmolni amíg el nem ered az orrod vére. Igen tudom, hogy annak az esélye, hogy olyan lehetőséget találj amit csak pár ember rajtad kívül szinte a 0hoz közelít, pláne, hogy a Blizz nerf-hammere már jó pár helyre odavágott és még oda is fog. De nem szabad feladni. Keep goin’ addig amíg az MF nem azt jelenti, hogy MotherFucker hanem MagicFind! :D

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  [reply]@Hamu (#45):[/reply]Kössz, már én is várom az említett gamet és biztos jobban le fog kötni ennél. :D

  Viszont fura hogy bárhová lép az ember ugyan azt kapja. A helyi kiskirályoknál, hivataloknál. A politikában. De még a gép előtti kikapcsolódásnak nevezett történetnél is.
  Pont ugyan az megy, mint az utcán. Sok felháborodott tüntető, kiküldik ellenük a rohamrendőröket. Egymást szapulják azok akik nem tehetnek róla. A felső érinthetetlen vezetők meg közben elsunnyognak és számolják a stexet.
  Tegnap néztem meg az A.C.A.B.-ot ma meg a Battle in Seattle-t. Ez most nem feltétlen neked szól Hamu, de érdemes megnézni, fura, hogy kb mindennel ez megy. Ehhez még egy kis Elit Squad 1-2. Nem éppen a kedvenc filmjeim és nem is mondom, hogy ebből mindent értek. Csak jól vázolják a helyzetet. Erre leülök kikapcsolódni és itt is ez fogad. Fentről a stexet számolják, ránk meg tojnak, és ha akarunk se tudunk rajta változtatni. A közelükbe persze nem tudunk kerülni, és folyton a kivezényelt rohamrendőrökbe ütközünk.
  Ha valaki tud értelmes megoldást erre(mert én valahogy minden téren ebbe futok bele), -persze a társadalomtól elvonuláson kívül- az jelezze. Hirtelen a világ minden gondja megoldódna. Valszeg ezért nincs megoldása, ahogy ennek sem lesz.
  Elkalandoztam kicsit, de ettől még vicc amit megint a BLizz csinál, és a legnagyobb vicc, hogy náluk a haszon és mi max itt téphetjük a szánkat aminek kb értelme nincs. :) Megyek is inkább rápihenek vizsgára… Ahelyett, hogy az újabb farmhelyemet keresném. :) Mert megint nerfelték amit éppen csináltam. xD

  Reply

 • avatar

  Lacibetyar

  |

  Én elég sokat játszok. Öltözködésem AH és drop. Most már Inferno ACT 1 megy farm szinten, akár butcher run is. ACT 2 sem vészes, de ott még megizzasztanak, de lassan az is jól megy.

  Nem farmoltam goblint, nem tördeltem vázát naphosszat. Sima questelés alatt jobban jön a gold, csak hát sokaknak fáj hogy azért tenni is kell valamit!
  Meg fáj, hogy csak AH-n vannak jó cuccok. És szerintetek azokat ki rakta be oda, egy treasure goblin? Azt is játékosok találják. Bárkinek lehetősége van jó cuccot találni, csak lehet hetek kérdése.
  Ja hogy azonnal kellene? Hát ez van, D2-ben is vannak olyan cuccok amik lehet az életbe sosem estek ki valakinek. Ennyiből lehet sírni a D2 fórumokon is, hogy milyen szar a D2.

  Ehhez a játékhoz idő, türelem, kitartás, elszántság kell. Nem nehéz az infernó, csak sokáig kell rá gearelődni. Senki ne akarja 2-3 hét alatt farm szinten űzni! Jó lesz az fél év múlva is.

  Reply

 • avatar

  Venom

  |

  [reply]@Hunlau (#41):[/reply]”Akkor mi a szórakozás ebben a játákban hell után? Egyáltalán mit kell csinálni hell után?”

  A válasz egyszerű mint a faék: “Az infernó az nem mindenkié.”, ha téged nem szórakoztat, hogy instant halál van, hogy esélytelen vagy, akkor nem neked való. Legalábbis ez jön le a mostani álláspontból. Mit tehetsz? Menj farmolni, amit ugye most elég szar véghezvinni a cucc dobálás miatt, a gold farm meg hát… hagyjuk.

  Hell után meg a teendő a következő: Új karaktert indítani.

  Ezt tenni addig, amíg normális nem lesz az inferno. :) Én is ezt fogom tenni. Amíg meg nem unom.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Zoro (#40):[/reply]Átlátom a hatását, de azt mond meg kérlek, hogy ha azon anyázok, hogy ezek ennyit farmolnak, azok meg annyit és hogy ez mekkora szar így, attól nekem jobb lesz valami is?
  Szerintem nem, attól sem lesz jobb ha szapulom a Blizzardot amiért rövid a tartalom, kicsi a drop rate, rövid a pónis pálya, a nyomoronc Warriv a 46. kör után sem dugta elő még a hulláját, meg az a mufurc fa sem, pedig már csak ezek kellenének az öcsihez.

  Átlátom, hogy nem tesz jót a gazdaságban ez a milliós árbevétel/kiadás, és a tonna-farm amit a nagyok csinálnak, de ha tótágast állok és úgy Diablózom, akkor sem tudok tenni ellenük semmit, max a goldsellereket repolrtolni, de ezt tudom tök nyugodtan is csinálni, torna mutatványok nélkül. XD

  Azért egy tripla Baldur’s Gate hááát nem tudom, én tuti élvezném a rohadt sok párbeszédet és a szerteszét ágazó lehetőségeket, de elég sokan hánynának miatta, hogy mégis melyik párbeszédre kell nyomni hogy tovább juthassanak olvasatlanul :D
  Apropó Baldur’s Gate nyáron jön az Enchanted verzió :D Na ez tuti elfog vonni a Diablo elől :D
  http://www.baldursgate.com/news/2012/03/15/announcing-baldurs-gate-enhanced-edition/

  Reply

 • avatar

  Bruhihi

  |

  Mellékesen megkérdezném,hogy miért nem a chatet javítják már…. miért nincsenek privat channelek és hasonló normális dolgok… váza….az a fontos hogy mit dob a váza…..azt kötelező kiszedni,de a chatet ki nem szar… le.

  Reply

 • avatar

  Bruhihi

  |

  Tudnék egy regényt írni,de minek. Nekem az jött le eddig, hogy a blizzard foltozgatja a játékot és nincs előttük egy világos játék kép, cél amit ki akarnak hozni, csak csinálják és foltozzák és lesz ami lesz…..

  Reply

 • avatar

  reconka

  |

  A kerdesem egyszeru:
  Mar jo par hete tudjuk hol lehet goblint, kocsogbol pony landrol jo cuccokat/goldot farmolni.
  Miert nem egybol lepett a blizz? Most egy stealth patchbe megoldottak a gold droppot..

  Es akinek nagy az arca annak van meg 1-2 millaja de ha majd elkolti, akkor kezdodik a nagy szivas, mivel alig lehet normalisan osszeszedni lovet

  Reply

 • avatar

  Hunlau

  |

  Vajon milyen megoldást gondoltak a Blizznél arra, hogy mit csinálsz akkor, ha eljutsz Infernóig? Mert ugye addig aránylag egyszerű a dolog, Belépsz infernó act I-re és az első mob szinte azonnal megöl. Nem egyszer, sokszor. Mert ugye drop az nincs, craft az nincs, ah-hoz elég gold az nincs.
  Szóval mi más lehetőséged van azon kívül, hogy az eddig már megcsinált pályákat újra csinálod? Merthogy kell a drop (de az nincs), vagy kell a gold (de azt nerfelik).
  Akkor mi a szórakozás ebben a játákban hell után? Egyáltalán mit kell csinálni hell után?
  Nyílván nem azt akarják, hogy goldot szerezz, hiszen az elsők között nerfelték, mert akkora problémának látták. Drop sincs hellben infernóhoz, nehogy gyorsan haladj a legerősebb fokozaton.
  Akkor? Tényleg komolyan kérdezem: mire gondolt a Blizz? Hogy folytatódik a játék azután, hogy végeztél a hell fokozattal? Merthogy a nerfekkel az általuk vélt helyes irányba akarják terelni a játékosokat.
  Na de mi lehet az?
  Tippek?

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  [reply]@Hamu (#33):[/reply]Nem akarok ebbe jobban belefolyni, de ha nem látod át, hogy milyen hatással van az, hogy egyesek ilyen előnyökhöz jutnak és az hogyan hat rád akkor nem is érdemes tovább fejtegetnem. Elég ha az életben megnézed a “nagyokat” és mit tehetnek az árakkal, a pénzükkel stb és megnézed, hogy egy átlag embernek milyen van és mire van befolyása. Ez az AH árain is tökéletesen látszik.
  Igenis fontos, hogy egyesek szétfarmolhatják az agyukat milliókkal, főleg egy olyan játékban ahol hamarosan a valós pénz is nagy szerepet fog játszani. Ettől függetlenül az átlag player “dumát” tartom továbbra is. Az hogy még valaki nem tolta végig nem szégyen, senki sem ér többet a valós életben(egyelőre rmah nélkül), mert Ő hamarabb végigtolta, vagy éppen később. De aki player az már letolta. Aki casual az még élvezi, mert neki ez a jó. Egyik sem elítélendő. Szóval a blizz a tartalmat szépen elcseszte. Olyan sovány, mint a franci modellek dereka.

  11 év alatt én egy tripla Baldur’s Gate 2 tartalmat vártam. Ez meg kb a fele lett. :D Azaz 6* teljesítette alul az elvártakat. Ettől még jó játék, szép meg minden, csak nem tökéletes amit annyira emlegettek. Amiért nem egy Q(tudjuk jól mi ez)-n csúsztattak, hogy tökéj és sokáig élvezhető legyen. Decemberben még ezeket kaptuk “vigaszul”.

  Reply

 • avatar

  Zibuprofen

  |

  [reply]@CyberPunk (#6):[/reply]”Nem arról kéne szólnia, hogy egy vázához rohangálsz egymás után ötmilliószor.”

  Igazad van, a elit szarokon jobb ötmilliószor megdögleni… Mert jelenleg erről szól a játék.
  A haladáshoz cucc kell, kiütöd az elitekből 0,000000000001 eséllyel már ha meg tudod egyáltalán ölni. Vagy farmolsz pénzt és megveszed AHból. Most már farmolni nem lehet értelmesen úgyhogy marad a pénzes AH , erre megy ki az egész.

  Reply

 • avatar

  Orpheus

  |

  [reply]@piromaca (#35):[/reply]Meg majd a kieg, remélhetőleg…

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  [reply]@Hamu (#33):[/reply]Mondasz valamit. Én mostanában gondolkoztam azon, hogy nem kellene ennyire akarnom azt, hogy minél előbb act3-4-ben legyek. Most vagyok inferno act2-őn Belial-nél, élvezem is a játékot, ha nem állandóan az lebeg a szemeim előtt h mikor lesz már 100 milla gold-om és nem kezdek el farmolni. Élvezetes tud lenni az, hogy csak úgy végigmegyek néhány pályán, különösebb cél nélkül, annak idején a D2-ben is ez volt a legjobb, így van játékélmény.

  Reply

 • avatar

  piromaca

  |

  [reply]@Animebj (#34):[/reply]Nagyon nincs igazad. Volt olyan rész, ahol nem volt szörny, de volt 100 váza. Kb 1 perc volt végigtörni és összeszedni az aranyat. Kilép-belép-ismértlés. Unalmas, de hihetetlen sebességgel növekedett a gold mennyisége. Nekem van 100+ óra játékidöm. Kb két millió aranyat szereztem eddig. Ennek felét 4-5 óra gold farm alatt.
  Ettől függetlenül nem a gold farm-mal volt a gond, hanem azzal, hogy tuti voltak gold farm botok. Azok meg ezután is lesznek, csak kevésbé hatékonyak. Ezeket kellene inkább kiszűrni.

  Reply

 • avatar

  piromaca

  |

  D2: legendary/set farm
  D3: gold farm/AH.

  Lehet, hogy mindkét játékban ugyanannyi idő összehozni egy igazán jó cuccot, de a leganary farm mégiscsak élvezetesebb. Tudom, hogy ugyanazt csinálog, ugyanazt a lényt ugyanúgy ölöd meg ezermillió alkalaommal, de mégis szerintem más izgulni egy jó legendary droppért mint azért, hogy 50 helyett eseen inkább 500 arany.

  1.0.3 droprendszer meg talán hogy ez kis javulást.

  Reply

 • avatar

  Animebj

  |

  “Act 1 ben és Act 4 ben az összetörhető vázák / edényekből eső arany mennyisége csökkent.”

  Mi van? Most komolyan, ki volt, aki annyira vadászott volna az urnákra, hordókra és vázákra? Eleve nem 100%, hogy dob is egyáltalán valamit, így csak extra XP-ért éri meg lerombolni őket, de az is időpazarlás, hiszen egy-két monster is annyit ad, mint egy kész porcelánboltnyi terem tárgyainak elpusztítása.

  Törődjenek inkább azzal, hogy a játék több mint egy hónappal a kiadás után végre megbízhatóan működjön, és ne az ilyen csip-csup marhaságokkal!

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Zoro (#30):[/reply]Hát izé… ez az átlag player duma eléggé sántít, mondjuk úgy idő alapján sem tartom magam átlag playernek, pedig jóval kevesebbet játszom már mint régebben és talán skill szempontjából sem vagyok egyenlő az átlag Bélával, de még mindig infernó act kettő végén járok és élvezem hogy wipeolgatok az eliteken, bár egyre kevesebbet.
  De tegyük félre ezt, mert itt nem ez a lényeg, mindenki a saját ritmusában játssza ezt a játékot, úgy ahogy élvezi.

  Én bevallom töredelmesen, magas ívből leszarom, hogy a “nagyok” mit és hol farmolnak, az sem izgat, hogy mennyit keresnek belőle, attól hogy neki megvan a “csúcs-szuper mindent lelövök féllövésből kézi puska” az attól én még nem fogom előbb leverni a bossokat, és fordítva, ő sem fogja érezni azt a mókát, amit egy komolyabb champion pack megölése okoz néha, vagy a többi olyat, amit multiban megeshet a haverokkal.
  Nem azt mondom, hogy nem fontos a gear mert hogy haldj az kelll, de számomra sokkal fontosabb az eltöltött idő milyensége.

  Reply

 • avatar

  eky

  |

  [reply]@Agyoncsaplak (#28):[/reply]megfizetem kb 200 óra farmolásal mégis egy fos a játék ilyenkor mi van ?:D

  Reply

 • avatar

  LGx

  |

  na most 93 játékóra és több karakter (lv 60 barb, lv 50 wd, a többi még kicsi) után a drop statom a következő: 0db legendary, 0db set.
  itt nincs az, ami D2-ben, hogy már a fallen caveben legelső boss-tól kaphattál set-et.
  nemis értem, mi értelme a seteknek itt, ilyen statokkal? ha pl megvan mind ad +100str-t (fostos fegyverem ad 200 felett…)

  annyi pozitívum, hogy eddig 2db rare tárgyat találtam infernon, ami jobb volt mint amit vettem AH-ban, de továbbra is pay-to-win szagú az egész.

  az meg, hogy limitálták a szintet 60-ra, a legnagyobb böszmeség. még annyi örömöm sincs, hogy 2, 3, x nap játék után eloszthatok 5 stat pontot :) csak az agyatlan gold farm.

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  [reply]@Hamu (#16):[/reply]Igazad van, mindenki sokáig akar vele gamolni. Más kérdés, hogy a blizz annyira elkapkodta, hogy 1 hétnél tovább nem tart egy átlag playernek kivinni. 5 kasztra és acsizásra sincs sokkal több pár hónapnál.
  Igazad van nem fun így farmolni. Csak míg a nagyok ezekre rögtön rájönnek és millákat farmolnak, mire mi értesülünk róla 1 nap után nerfelik és kereshetjük a következőt, míg mások szétfarmolták belőle az agyukat. Megint csak a blizz kapkodására tudok utalni. Vagy ne legyen ilyen hiba, vagy ha van ne ilyen módon oldják meg….
  A zoltán farm stb azzal egyetértek, de miért a váza? Nem vázáztam sosem, de tudom, hogy wizardoknak égető. Ugyan ez megy a ládákkal, goblinokkal, bossokkal stb… Kicsit már unalmas. 1 hét alatt kipörgetve aztán sehol sári, mert naponta szétnerfelnek minden farmhelyet, amihez mellesleg millákért veszi az ember a geart. GF, MF haladós, pure MF… Aztán ha mákod van tolhatod 1-2 napig, ha nincs akkor fölösbe elment a zséd.

  Reply

 • avatar

  Venom

  |

  [reply]@Agyoncsaplak (#28):[/reply]Azt, hogy infernon játszak, szerintem már megfizettem az árával. Inkább úgy mondanám, türelemmel vagy pénzel, de teljesíthető legyen.

  Reply

 • avatar

  Agyoncsaplak

  |

  A blíznek az a célja,hogy a dodót költsed ah ban ne az aranyat. vagy vegyél dodóért aranyat. Ezért megy a sok nerf. Ha valaki Infernon akar játszani az fizesse meg!

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  [reply]@CyberPunk (#25):[/reply]Olvasd el a 17. hsz-emet és akkor érteni fogod az álláspontomat. Nem kell egyetértened vele, de az tény, hogy az AH miatt szar a drop és a balance(craft, jeweler stb.) Ez nem sírás, csak ennyi év után sokan jobb játékot/játékmenetet/balance-ot vártunk. A hotfix-ekből is látszik, hogy azt sem tudják mihez nyúljanak, olyan rossz ez az egész rendszer. Remélem kiforrott lesz ez egyszer.

  Reply

 • avatar

  Venom

  |

  [reply]@CyberPunk (#25):[/reply]És mennyivel lassabb. 10-20x nekifutottam már az akt1-nek. Ez van… én ezt vártam.

  Reply

 • avatar

  CyberPunk

  |

  [reply]@MephistoiX (#22):[/reply]Lehet találni olyat amivel lehet haladni, csak éppen nem feltétlenül a legjobb ahs cuccokhoz kell hasonlítani. Nem azt a mérvadó, hogy mik a legjobbak.

  infernoig el lehet jutni saját cuccokkal is, csak persze úgy lassabb. Az ahban lévő cuccokat is találta valaki…

  persze sírni egyszerűbb..

  Reply

 • avatar

  eky

  |

  [reply]@MephistoiX (#22):[/reply]hát pont ez az .. ha ott nagyon kellet valami kiraktam és kész :) itt meg kraftolhatok 100 ezrekért 4-6 afixos dolgokat randomba… hát köszi :)

  Reply

 • avatar

  Venom

  |

  Én biza sok dolgot vettem AH-ban. Az elején, hogy haladjak, és a szintemnek megfelelőt, de nem a legjobb cuccokat, mert nem volt rá keret. És bizony dobálta a jobb geart. Ha csak kicsit is, de voltak jobbak, amiket hordtam, éppen ezért, én az egész aktot szoktam farmolni (vázákat baromi hamar meguntam, előző nehézségi szinteken pedig vicces volt játszani), ameddig elérek vele. Most hellen vagyok, a király előtt. De hogyan kezdtem? Az első pakk leabált az első házban… oké, akkor csak normál szörnyiket ölünk. Most kb 4-5 órával később már simán viszem a kingig a storyt, és rendesen kipucolok mindent. Megjegyzem szintet is lépek rendesen. Szerintem rendben van ez így. (1 rohad legendarym sincs még)

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  [reply]@CyberPunk (#20):[/reply]A drop ezerszer szarabb, mint a Diablo2-ben, mert ott saját erőből lehetett olyan tárgyakat találni, hogy hellen is életképes legyen a karakter.
  Itt nem lehet, csak és kizárólag az AH-ból érdemes tárgyakat venni. Most ezt akarják kikerülni az új patch-el, hogy bármelyik fejezetben lehessen találni 60.szint fölötti tárgyakat. Egy tucatnyi patch után már talán élvezhetőbb is lesz a játék.

  Reply

 • avatar

  eky

  |

  [reply]@CyberPunk (#20):[/reply]aha…

  Reply

 • avatar

  CyberPunk

  |

  A drop nem rosszabb, mint a d2ben, csak az emberek sokkal türelmetlenebbek.

  Reply

 • avatar

  Myzrael

  |

  Nekem múlt hétig tartott a vizsgaidőszak, szóval addig nem sok időm volt játszani, de most már hell act II végén vagyok. Tudom ez még nem sok, de eddig élvezetes a játék, az alapelvem az volt, hogy amíg lehet AH nélkül tolom, illetve solozok lvl 60-ig a játékélmény miatt. Nos, először nightmare végén kellett egy-két cuccot vennem, de tényleg nem sokat, illetve épp tegnap, kb 30-40k értékben, ami szerintem nem sok. A többi mind esett és bár Monkkal is defenzíven haladok a játék mégisélvezetes. Persze az is lehet, hogy én vagyok mazoista, elvégre d2-ben 95-ös Palam van, csak single playerben játszva.
  A droppra még annyit, hogy szerintem úgy lenne jobb, ha szarabb set vagy legendary itemek is esnének, persze kisebb szinttől. sokszor már a színének megörül a játékos, ha látja, hogy esett valami. Amikor normal Countess előtt kiesik egy Hsaru pajzs, nyilván nem jó semmire, de legalább érzem magam valakinek, elvégre esett egy set item. Talán ez hiányzik néhányunknak…

  Reply

 • avatar

  eky

  |

  [reply]@chasy (#15):[/reply]pont ez az :) hogy majd act 1 után jön a móka meg kacagás… csak sajnos a jutalom marad el a sok szopásért cserébe … szerintem akik act 1 törték a köcsögöket jobban jártak még én act 3 ba farmoltam nagy nehezen

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  Hogy mi az oka a rossz balance-nak és droprendszernek?

  A válasz röviden: A pénz és az AH. Egyáltalán nem a játékélmény növelése érdekében része a játéknak, hanem azért, hogy az rmah-ból a Blizz folyamatosan tudjon pénzt bezsebelni. Ez megért nekik annyit, hogy teljesen hulladék droprendszert alakítsanak ki a játékban. Mindenki tudja, hogy csak és kizárólag az AH-ból lehet felöltöztetni a karaktert, hogy életképes legyen. Inferno-ig túl könnyű a játék részben az AH miatt, mert ha már csak egy fegyvert veszel, az elég a rohanáshoz..

  Nincs valós karakterfejlesztés, csak és kizárólag gear-ekkel való kereskedelemben merül ki az egész fejlődés. A 60-as szint elérése egy vicc. Ez a játék hamar eltűnik az idő homályában, ha a kiegészítőkkel nem lépnek valami nagyot.

  Képzeljétek el, milyen lenne a játék, ha nem lenne AH..!! Lenne értelme a craft-olásnak, a jeweler-nek, a tárgyak megtalálásának és még sorolhatnám. Lehetne egy jó balance a játékban.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  Én csak általánosan azt nem értem, mi a tökömnek akar majdnem mindenki 3 hét alatt top gearben feszíteni és mindent megölni egy szempillantás alatt.
  Én úgy terveztem, hogy rohadt sokáig akarok ezzel a játékkal játszani és ha reálisak vagyunk, a kieg még másfél két év, szóval komolyabb pve contend csak abban fog jönni, addig meg rohadt sok idő van még, hogy úgy játsszon az ember, hogy élvezze amit csinál.
  Mert 245-ször Zoltun Kulle-t ölni nem fun, 3 percenként új játékot csinálni egy ládáért/goblinért nem fun. (Bár lehet, hogy csak én nem látom ebben a fun faktort.)

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@Nemesis (#12):[/reply]Tegyük hozzá hogy 85 szint felett nem is volt sok értelme tovább fejlődni,mert a legerősebb mob is 85 szint körül mozgott,overlevelelted őket,semmi kihívás.Az hogy nem 15 perc felhúzni egy karit max szintre ( tegyük fel 85 már max szint D2-ben,onnantól kezdve nincs sok értelme fejlődni):pár óra alatt simán 85re lehetett húzatni magad,itt azért annyira nem gyors.

  többieknek:
  Egyébként nem csoda hogy nem találsz magadra jobb cuccot,ha ahból kiveszed magadnak a pénztárcádhoz márt legjobbat.Én inferno act 1 vége felé járok,4 napja vagyok ott és farmolom,egy cuccot sem vettem Ah-ból és esnek jobb cuccok mint amiket előtte hordtam.Ez olyan mintha D2-znél,veszel egy enigmát (illetve valamivel rosszabbat,mert nem a legjobb cuccot veszed ki magadnak feltételezhetően ah-ból) és sírnál,hogy nem esik ki a legepicebb cucc a világon.Emberek el lett mondva hogy nem 3 hét inferno,miért akar mindenki egyből ott lenni? Inkább élvezd a gamet ,akinek meg nem tetszik a farm az nem Diablozzon (D2 Mefi Baal runok,ismerős?,kb ugyan ez,nem garantált loot,és dög unalom (mondjuk én itt nem unom a farmot ,de ez egyéni dolog)).És nem fogjátok fel hogy a vázarunok nektek árt? Oda küldik a botokat,milliókat farmol óránként=infláció=drágább ah-s cuccok. Kicsit gondoljatok bele a dolgokba mielőtt egyből szidtok egy hotfixet.

  Reply

 • avatar

  starlike

  |

  Aucs ez a vázás dolog fájt, de ha kicsit jobban utána kerestek azért van még lehetőség gold farmokra, nyugalom csigavér, legalább kicsit változatosabb lesz a “hordózás” :)

  Reply

 • avatar

  Paleszisz

  |

  Na a most farmoljak hordót? beszólásom úgy néz ki nem is volt vicces ha váza farm ment milliókért :D
  Achievement minden marhaságért jár én már eltapostam nem tom hány skorpiót meg bogarat mindig eltaposom ha fél map-pal arréb is van. De ez nagyon elcseszte a Bliz… Erre nem ad Achi.-et… Szerintem írjunk peticiót mert ez így nem korrekt! És ne feledjétek tapossatok el mindent amit csak lehet mert ki hagysz valami megsértődik!! :D :D
  Inf Act II ben meg esett Tal Rasha’s Guardins szal megnyugodott a lelkem hogy van itt drop még ha ritka is mint az IndoKínai 6 lábú jegesmedve :)
  Patchak meg jöjjenek már mert aztán el kezdek nehesztelni megint :)

  Reply

 • avatar

  Nemesis

  |

  [reply]@CyberPunk (#11):[/reply]az a baj, hogy ezt csak az szívta meg aki esetleg nem farmolta eddig halálra siegbreakeből magát, az már milliomos upgrade lehet már nagyon nincs is neki, én kb 150 óránál járok, és eddig nem hogy magamra nem találtam itemet, de olyat se ami legalább 500kt ért volna. D2ben legalább megvolt az az élvezet, ha szar loot esett, de akkor se 15!!!! perc volt felhúzni egy karit max szintre.(évekig játszottam talán 89ig jutottam)

  Reply

 • avatar

  eky

  |

  [reply]@CyberPunk (#9):[/reply]rengeteget d2 öztem .. ( volt enigma es palam minden fosom )ott legalább találtam valamit más nem runa át… legalább..de ez szimplán egy szar drop rate ami d3 ban van..nem dropol és kész … nem millokat akarok 5 perc alatt.. csak hogy essen valami … ne ilyen hulladékok ez hogy lassan 100 órája nem találok semmit az fail szerintem holott vért hugyozok olyan nehéz . d2 ben legalább jött a loot 100 óra alatt 1-2 ha nem is olyan jó… itt meg ? a dh ak persze több 100 millot kerestek az első 2 hétben senkit nem érdekelt …. a sok botrol ne is beszéljünk ez is egy ugyan olyan háttér alkalmazás lesz mint a d2 ? bot bot bot vagy mi van ? … meg is érdemelné a blizzard…

  Reply

 • avatar

  CyberPunk

  |

  [reply]@fa13 (#7):[/reply]Ha mindenkinek kiesne a jó cucc, akkor semmit sem érne, és könnyedén menne mindenkinek inferno act4.

  gondolom mindenki úgy szeretne jó droppot, hogy közben másnak meg ne essen…

  Reply

 • avatar

  CyberPunk

  |

  [reply]@eky (#8):[/reply]elszoktál a d2-től, ahol évente találtál vagy 1 hrt szintű droppok voltak.
  Ha minden kiesne azonnal, akkor meg azért menne a sírás, mert nincs értéke annak ami esik.
  Ami most nem tetszik neked, mert szar és nem adnak érte ahban 10k-t, azt 10 napja mér 1M+ lehetett eladni…

  Ha kiesne egyből az a gear amivel inferno act4 is simán ölhető, akkor nem lenne semmi kihívás infernoban.

  Reply

 • avatar

  eky

  |

  Sziasztok tele a tököm úgy hogy muszáj kiadnom magamból. 255 óra játék időm van egy wizzardal.Amikor felértem infernóra megerőszakoltak…. nem bánkodtam vetem gf geart vissza mentem nm végére farmoltam 3 millo vetem geart(közben a dhák röhögve farmolták a chestet act 3 infernon van ismerősöm 200 millo keresett ) Vissza mentem inferno act 1 re 28 ezer dps 25 k hp röhögve végig nyomtam.act 2 ben megint megerőszakolt az első bogár.Nem bánkódtam ez mondom infernó azért van hogy nehéz legyen az elit magnak van tervezve… ( elit szar lootokal ). Megint act 1 infernóztam kb 10 napig kb szép lassan elcsesztem mindent amit farmoltam.(kb 10-13 mill)a végén vetem egy fegyvert cirka 5 milloért.Lett 30 ezer hp ém 40 ezer dpsem 300+ all resem. act 2 már letudtam tolni semmit nem skipeltem. act 3 ba megint megvertek… megint vissza … farm farm farm farm.. megint elbaszok 5-6 millo a vége 60 ezer dps 35 ezer hp 350 + all res. vissza act 3 ra siegebreakerig solo ozom 5 ös buffal ölöm és néha és 300 + mf el lószart dob ( néha 55 ös itemek ) az egész act 3 semmit nem dobot már 5 napja se az elitek semmi… lehet mondani nem volt szerencsém.. 5 napig ? … Szóval most ott tartok hogy ránézzek a játék ikonojára és hányinger kerülget (de van úgy hogy csak szimplán összeszorul a szívem hogy istenem szar let a game erre vártam 10 évet ) most pedig jöhetnek a commentek hogy én egy szar vagyok meg ilyenek… várom őket.
  Am meg eladó egy diablo 3 acc 60 ezer dps wiz 35 k hp 350+ all res 2 millió arany 20 ezer ft ért Mert engem már nem érdekel se az 1.03 se semmi.. ehhez nem egy pacth kéne hogy jó legyen ha nem vagy 10.. .talán egy év múlva ujjra megveszem addigra talán már játék lesz és nem egy hányás.Na csá.
  ha valakit érdekel az acc dobjon pm et

  Reply

 • avatar

  fa13

  |

  [reply]@CyberPunk (#7):[/reply]Nem tudom te hol tartassz a játék menetbe.. Én inferno act3… lehet én vagyok peches, hogy semmi cucc nem esett eddig amit valaha is felvettem volna.

  De ha azokba a cuccokba kellene tolni kb még nightmare-en tengődnék.

  Ah-ba történő vásárláshoz gold kell —> tehát goldot kell szerezni—->> gold farm.

  Az a probléma, hogy a jó gear AH-ban van mert nem esik… csak nagyon ritkán… ahhoz, hogy ezt megvegyem gold kell így kénytelen vagyok farmolni. Ha a blizznek nem célja, hogy az emberek farmoljanak goldot, emelje a dropot hogy megérje ölni.
  Ez még csak rosszabb lesz az RMAH-al mert azután még goldért sem lehet kb jó cuccot venni.

  Nem tom hogy te szerinted mivel jobba a Bucser farmolás act2 előtt :D az is időpocsékolás kb annyira mint a váza farmolás ellenben a vázábol legalább gold jött amiből lehetett geart venni.

  Szerintem nem jó úton halad ez a rendszer.

  Reply

 • avatar

  CyberPunk

  |

  Azért nerfelik, mert ezek hibakihasználások, botok farmolják a vázákat. Telejsen elértéktelenik a tisztes játékkal szerzett gold,
  Azért nerfelik, mert nem ez a normál játékmenet.
  A kettőben sem esett azonnal minden.

  Nem értem miért nem értitek meg mi a különbség a normál játék és az exploit között.
  Nem arról kéne szólnia, hogy egy vázához rohangálsz egymás után ötmilliószor.

  Reply

 • avatar

  WayneGace

  |

  [reply]@fa13 (#4):[/reply]Én meg értem. Nem akarják, hogy arról szóljon a játék, hogy egy pályarész 5 milliószor bejársz. Ami még rosszabb, hogy a bot teszi ezt helyetted. Aztán megy a hirdetés, amitől nem látszik a normális chat sem.

  Reply

 • avatar

  fa13

  |

  Nem értem miért ilyeneket kell javítani, mint váza farmolás. Ha vkinek van ideje és affinitása arra, hogy így keresse a goldot akkor nem értem mi vele a baj. Nem csalás ,nem hack ,nem bug kihasználás se semmi. Eddigi 10-15k gold / kör helyett 3k / kör….. Kössz Blizz.

  Reply

 • avatar

  badlof2k

  |

  Hotnerf..

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  Egész jó, erre megint ott van egy fekete pont. Vázával farmolnak nagyon sokan. Erre tessék.
  Már nem azért de 14 nap alatt 14 farmhelyet megjárni kicsit már unalmas. Bármit is találunk ki, pár nap és nerf. Ez D2-ben nem így ment. Most már a bossok se dobnak semmit, a packok eddig se dobtak jól, azt ígérték 1.0.3-ban lesz fix rare dropjuk. 300mf-fel vicces a csupa kék… Goblint találsz nerfelik. Chestet találsz nerfelik. Ha véletlen GF gearben wizarddal goldfarmolsz nerfelik.
  Mit is csináljunk ha a 2 évig ajnározott több száz óra meg hónap gameplay meg hasonlók amit emlegettek lecsengett 1 hét alatt(valakinak 2-3 nap alatt) és bármit akar farmolni azt szarrá nerfelik? :P Kicsit kezd unalmas lenni.

  Reply

 • avatar

  zoba

  |

  bazd meg blizzard miért pont a vázákat?? miért a vázákat?

  hogy rohadjál meg

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.