Jelentős Béta/PTR változások

Dyingsoul . Béta, Patch, RoS 992

Kékek sorozatát követve újabb változtatások hírét lehet hallani:

 • A Torment fokozat elérhető lesz mind PTR-en és bétában. Feltétele egy lvl 60-as karakter megléte a fiókon.
 • A Master (Torment előtti) fokozat akkor választható, ha Act IV-et teljesítjük.
 • A fenti változtatások már a következő javítással jönnek. Nem csak a teszt idejére szólnak majd, hanem a 2.0.1-es verzióban is ezt kívánják majd megvalósítani.
 • A fenti változások account szintűek lesznek: amint egy karakterünkkel elérjük a lvl 60-at, akár egy kisebb karakterrel is tudunk majd Tormenten játszani.
 • A Normal, Hard és Expert fokozatok továbbra is a kezdettől (0 darab karakter az accounton) elérhetőek lesznek majd.

 

We’ve heard some pretty significant feedback regarding the current difficulties available to players on the PTR. As a result, the intent next PTR patch is for Torment to unlock once you reach level 60, which will provide access to players both on the PTR and Closed Beta.

As a result, the intent next PTR patch is for Torment to unlock once you reach level 60, which will provide access to players both on the PTR and Closed Beta.

To compensate for Torment unlocking at level 60, in the next PTR/Beta patch the requirements for Master are going to shift and the difficulty will now unlock after you complete Act IV. \o/

Is this to only test torment in the PTR or is this how it will run live?

While we do want to test the change itself on the PTR, it’s not a PTR-only change (if that makes sense). Once 2.0.1 goes live, the goal is for players to be able to unlock Master difficulty after completing Act IV on one of their characters, and then unlock Torment difficulty after they reach 60 on one of their characters.

This change will available for testing in the next PTR patch. (For clarity, the change will also affect the Beta, not just the PTR.)

I read that as “We (players) will need to complete all of act IV in Master before we can test torment difficulty”. Is that correct?

Negative. As noted above, the way it’ll work in the next PTR/Beta patch is that Master difficulty will unlock for your account after you’ve completed Act IV on one of your characters, and Torment difficulty will unlock after you’ve reached level 60 on one of your characters.

Don’t think so. It’s more like completing Act IV unlocks Master, level 60 unlocks Torment but it’s very confusing. Master difficulty is currently open from the beginning so…. @Nevalistis?

Note that the “unlock” is account-wide, not character specific. So, once a difficulty is unlocked, it’s available to every character on your account, even brand new ones.

Master is probably open for you because you’ve already met the criteria for it on at least once of your heroes (right now Master unlocks at level 60). The only difficulties that don’t have an unlock component are Normal, Hard, and Expert, which are available right from the start.

Edited to add: Sorry for the confusion! I’ll amend my previous post to make things a little more clear. :)

So to clarify, does this mean it’s possible to have Torment unlocked without having Master unlocked if we don’t have the expansion/Beta?

You’re talking about an outlier scenario where someone who hasn’t already killed Diablo at least once by the time that patch 2.0.1 goes live decides that he/she wants to grind up to level 60 without ever completing Act IV? (Just clarifying exactly what you’re asking here.)

Note: Using your account as an example, when patch 2.0.1 goes live, Master difficulty would be unlocked for you because you’ve already killed Diablo at least once (and thus completed Act IV). Similarly, Torment difficulty would be unlocked for you because have a level 60 on your account.

Right now on the PTR and in Beta, Master unlocks at level 60 and Torment at level 70. In the next PTR/Beta patch, we’re planning to change this so that Master unlocks once you complete Act IV (i.e. kill Diablo) and Torment unlocks once you hit level 60*. This would be regardless of whether or not you purchase the expansion**.

*You only need to meet the corresponding criteria on one of your characters to unlock the difficulty for your entire account.

**Still clarifying what levels of Torment will available for non-RoS players. Will get back to you on that. (forrás)

Comments (14)

 • avatar

  Criminalheadz

  |

  [reply]@sweeping (#13):[/reply]Egyenlőre lehet, hogy “könnyű”, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy nagyobb tesztet akarnak PTR-en is, mivel kevés lehet a feedback és lényegében a béta arról szólna nem ahogyan egyesek… Ha live-on is túl “könnyű” lesz nehezíteni fognak rajta az biztos… Én a helyedben nem innék előre a medve bőrére. Őszintén én is azt akarom, hogy az ember igen is küzdjön meg, farmoljon sokat a jó lootért és hulljon az ember feje… Ezt már mennyire fogják eltalálni az itt a jó kérdés. Remélem jól!

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  [reply]@Abiondi (#12):[/reply]Az a vicc, hogy ez se lesz nehéz… :D
  Master szánalmasan könnyű… :DD
  Torment I van úgy optimizálva, hogy olyan cuccok essenek, hogy még az 6 éves Pistike is vígan elfut rajta. Csak azt nem értem, mi a francért van normál fokozat ezek után…
  Gondolom úgy voltak vele kell a sikerélmény, hogy mindenki elmondhassa mennyire faszagyerek, tormenten játszik… :D

  Reply

 • avatar

  Abiondi

  |

  [reply]@Fege (#11):[/reply]Akkor ez azért vicces, hogy megmutatják a Blizznél, hogy mi vár rád, ha nem akarsz nehéz fokozaton játszani: dögunalom.

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@anto89 (#10):[/reply]Nagyobb. Gondolom ez volt az egyik legfőbb ok, hogy a változtatás mellett döntöttek.

  Reply

 • avatar

  anto89

  |

  A monster sűrűség most akkor tormenten nagyobb mint alatta ? Mert a sima PTR játszhatatlanul sivár.

  Reply

 • avatar

  Vorrhess

  |

  Aki kapott kulcsot blizzardtol Ros beta invitre annak elérhető a lvl 70 és adventrure mode, Crusadert tolhat, meg transmog, mythic. Aki nem kapott kulcsot neki csak lvl 60ig elérhető ez a server (PTR) és farmolhat mint most live-on ami unalmas de már loot 2.0-val meg paragon 2.0 is él ,de csak master nehézség elérhető. Most jött ki infó a PTR új buildet kap, és már torment is elérhető lesz.

  A server ami megegyezik Ros beta, PTR. Csak a lények ,hogy Ros tartalmat nem ér el csak az aki kapott kulcsot, az a pár ezer szerencsés.

  Reply

 • avatar

  relixo

  |

  [author]Vorrhess (#7):[/author][quote]@Fege (#6): …. 1 max 2 hét a frissített PTR patchig ami megegyezik a Ros betával is….. 0[/quote]

  Most ezt tényleg csak érdeklődési céllal,mert lehet én nem értem csak. :D

  Azt mondod,hogy Ros béta és az új PTR patch ugyanaz lesz mint “adat tömeg” amit le kell szedni, vagy ugyanaz lesz mint játék élmény?(értsd új tárgyakat láthatjuk a PTR patch-ben is?Nyílván nem arra gondolok,hogy minden Ros beta dolgot elérünk PTR-be)
  Mert nem mindegy,hogy melyik változat.
  Ha az előbbi akkor továbbra sem érdekel,ha utóbbi akkor viszont igen,mert úgy már van értelme is,nem csak látszat tevékenység a blizz részéről. :)

  Reply

 • avatar

  Vorrhess

  |

  [reply]@Fege (#6):[/reply]Nem érted Fege, napozin a PTR patchrol kérdezett nem arról hogy mikor kerül live-re az egész. Szerintem 1 max 2 hét a frissített PTR patchig ami megegyezik a Ros betával is ,csak 4-5 ezer embernek van meghívója másnak meg nincs.

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@napozin (#5):[/reply]Már miért nem? A mostani ROS béta, és az alapjáték PTR is 2.0.1-gyes számmal rendelkezik. Ha az alapjátékot nem patchelnék, akkor hogy lenne kompatibilis a kiegészítővel? Nem tesztelheti mindenki a ROS bétát, valakinek csak az alapjáték jut. :)

  Szerk:
  Vorrhess: Bocsánat, igazad van. :) Túlságosan rá vagyok már feszülve erre a PTR 2.0.1 patchre, megyek pihenni.

  Reply

 • avatar

  napozin

  |

  [reply]@Fege (#4):[/reply]Hát akkor már nem lenne PTR patch .. :-D

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@napozin (#3):[/reply]Szerintem Március közepe. Aligha fogják annál előbb behozni. :)

  Reply

 • avatar

  napozin

  |

  és mikorra várható ez a PTR patch? Erről tudunk már valamit? :)

  Reply

 • avatar

  Shazeen

  |

  Jó lesz! Rossz fejlődés nélkül játszani.

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  Azt hiszem, hogy ezekkel a változtatásokkal jó pár, csak az alapjátékkal játszó játékos elégedett lehet. :)

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.