Videó Vlog: Készül már a Diablo 4?

Dyingsoul . Egyéb, Fun, Hírek, Videó 1981

Egy Vlogban boncolgatom a hivatalos híreket, tényeket, pletykákat, egy szóval mindent ami egy lehetséges folytatáshoz, a Diablo 4-hez kapcsolódhat. A végső következtetést mindenkinek magának kell levonnia, én csak rá szeretnék világítani az eddigi hírmorzsákra amik egy lehetséges folytatással kapcsolatban keringenek az interneten. Kommentekben jelezzétek, hogy Ti mit gondoltok mi fortyog a Blizzard konyhájában?

Comments (13)

 • avatar

  jani091

  |

  Én igazából bármilyen bejelentésnek, vagy változtatásnak örülnék, csak történjen már valami. Már attól is elmegy a kedvem a játéktól, ha ránézek az ikonjára. Már azt se bánnám, ha visszahoznák a Real Money AH-t. A kereskedés Legalább adna valami motivációt . (Lehet, hogy Jaj wilsonnak volt igaza?)

  Reply

 • avatar

  b1979

  |

  Semmi garancia nincs arra, hogy egy negyedik rész jobb lenne, mint a harmadik. Arról nem is beszélve, hogy már negyedszer kellene Diablot megölni, nem lenne kicsit unalmas már?
  Nem azt mondom, hogy tökéletes játék a D3, sok hiba van benne, de ezeket mind lehetne javítani, hiszen a kötelező internet kapcsolat miatt a Blizzard bármikor változtathat bármit, újdonságot hozhat be, mint ahogy ezt már sokszor megtette, az új patchek egyből felkerülnek minden felhasználóhoz. Vissza lehetne hozni pl. a rúnaszavakat, új skillrendszert lehetne kitalálni, stb., nem kell ehhez új játék.

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  Nagyon sok a lehetőség, mindenre van némi esély. Én azon is gondolkoztam, hogy ugye ott volt a Titan nevű projekt ami végül is törlésre került. Valószínűleg az a Warcraft/Starcraft/Diablo univerzumától egy teljesen különböző új dolog lett volna. Mi van, ha ezt az újdonságot a Diablo univerzum egy újabb részébe vinnék bele? Én ezért is gondoltam arra, hogy akár egy teljesen új, az eddig megszokott ARPG-től különböző műfajba érkezne egy új része a játéknak. Anno a Warcraft III esetén is stratégiai játékból lett MMORPG. Itt most totál el tudnék képzelni hasonlót.

  Másrészt a Blizz többször is elismerte azt, hogy Tévedett a D3 kapcsán. Az első elismerés a nehézségi fokozatok változtatása és az AH törlése volt. A második elismerés a Game Director váltása, mivel teljesen rossz irányba haladt a játék. Egy új rész ettől jobban már nem tudja elmondani azt, hogy “sajnáljuk, tévedtünk”. A D3 a jelenlegi formájában jó, de már kevés és sokan nem is játszanak vele mert már csalódtak eleget az “AH-s” és “Jay Wilsonos” időszakban. PErsze még így sincs olyan jó, mint a 2. rész, de ezt már ebben a játékban nem is tudják szerintem orvosolni, egy új rész kiadására van szükség. Hogy meglépi-e a Blizz, azt senki nem tudhatja biztosan.

  Másrészt mondjátok, hogy “csak” 4 év telt el a D3 megjelenése óta. A novemberi Blizzconon már azt fogjuk mondani, hogy 4 és fél év telt el. Ha be is jelentenek bármit abból jövőre még Béta sem valószínű, hogy lenne. +1-2 év minimum mire lenne bétánk és akkor mondhatnánk azt, hogy kb 6-7 évre rá jelenne meg a 4. rész. Ez még mindig kevés? Szerintem nem.
  Azt pedig ne feledjük el, hogy a 2005-ben Blizzard North által fejlesztett verziót totál kukázták és ~2008-ban indult újra a fejlesztés és lett belőle rá 4 évre D3…

  Reply

 • avatar

  killahsting

  |

  Mondjuk egy D2 Remake-el kibékülnék. Jobban mint egy D3 kiegészitővel.

  Reply

 • avatar

  Puffin

  |

  Végül is, van abban valami, hogy ha kiadnának egy 4. részt, akkor a Blizzard azzal kvázi beismerné, hogy a harmadikkal nem egészen azt az eredményt érték el, amit szerettek volna.
  Egyébként ahány ex Diablo-s ismerősömmel beszéltem, mindegyik azt mondta, hogy a D2 HD remake lenne a legnagyobb durranás és ebben az estben szívesen vissza is térnének játszani.

  Reply

 • avatar

  killahsting

  |

  D3-ról tudni kell hogy a régi fejlesztést teljesen törölték, és ezt dobták össze ami most van. Igazából meg is látszik rajta hogy el lett kapkodva. Ettől függetlenül még mindig nyitott a kérdés.

  Reply

 • avatar

  b1979

  |

  Nem lesz D4. Azért nem, mert a Blizzardnak nem az az üzletpolitikája, hogy egy 4 éves játékot kidobjanak, ráadásul már előtte is rengeteg időt áldoztak a fejlesztésére: 2005 körül kezdték, 2008-ban bejelentették, 2012-ben kiadták. Ez nagyjából 11 év, ebből csak 4 éve magy a játék, szóval amíg el nem telik annyi idő, amit a fejlesztésre áldoztak (ez még minimum 3 év), addig tuti nem kezdenek bele újabb részbe, ha egyáltalán akarnak. Elég csak a Starcraft 2-re gondolni, 2007-ben jelentették be és csak tavaly lett teljes, a második kiegészítővel. Még legalább 10 év, ha nem több, az SC3-ig.

  2008-ban a D3-mal kapcsolatban nagyon sok olyat dolgot elmondtak/bemutattak, ami még nem valósult meg: 100-as karakterszint, Ureh városa, esetleg több kiegészítő. Egyébként azt is mondták, hogy a D3 az utolsó a sorozatban…
  Nem véletlenül rajzoltak új helyeket a D3-ba, lehet ezekről a helyekről akarják majd folytatni a játékot valamilyen módon. Én inkább egy új kiegészítőt várok, de szerintem az nem most lesz, mert még csak fél éve kerestek új dolgozókat, kell legalább egy év, mire bemutatható állapotban lesz a kiegészítő.

  A nagy bejelentés a D2 HD verziója lesz, ezért adtak ki korábban két patchet is.

  Reply

 • avatar

  Messiah

  |

  2-3 season óta az égegyadta világon semmi pluszt nem tettek hozzá a játékhoz, szóval egyértelműen csak egy egy új rész dobhatja fel ezt a vonalat, vagy halottabb lesz a dolog, mint valaha, amit nagyon sajnálnék, mert örök kedvenc marad ez az univerzum, mind1 mit csinálnak vele..csak érdekük az, hogy játszanak is vele, ne csak nosztalgikus érzéseik legyenek a Diabloval kapcsolatban a játékosoknak, és remélem észrevették, hogy kb fél éve hozzáadott akármilyen szintű tartalom nélkül sajnos haldoklik a játék. :( :)

  Reply

 • avatar

  C55.1mm0rt4l

  |

  Helő!

  Hát,csak arra gondolok,hogy mivel az utóbbi patch már arra hajlott,hogy valami nagyobb volumenű dolog lesz,én csak kiegészítőre számítok…

  Reply

 • avatar

  Puffin

  |

  Sziasztok, üdv mindenkinek!
  Nos, mivel csak annyit mondtak, hogy a Diablo fanok be fognak fosni a bejelentéstől, akár azt is elénk tárhatják, hogy semmilyen formában nem lesz többé Diablo, így nem kell tovább a játékosok panaszkodását hallgatniuk. :)
  Egyébként tényleg érdekes, hogy mi lehet. Őszintén szólva én a folytatást sem bírom nagyon elképzelni, nem csak egy új kieget a 3-hoz. Mégis hova viszik tovább a történetet? Cain visszatér? Esetleg Nephalem vs. Godzilla?
  Személy szerint én két forgatókönyvnek örülnék a legjobban. Az egyik az MMORPG lenne, a másik pedig egy D2 HD remake. Merthogy a felmerült elméletek között utóbbit is vizionálják néhányan.
  Amúgy a nagy hatásvadászattal óvatosnak kell lenni, hisz ismerjük a Blizzard-ot. Bejelentenek valamit, amiből esetleg 2 év múlva lesz bármi kézzelfogható is. Ismétlem, én örülnék egy MMO-nak, de ha azt esetleg egyszerre időzítik majd pl. a Lost Ark-kal, akkor nem biztos, hogy az jó húzás üzletileg.

  Reply

 • avatar

  jani091

  |

  Én hajlok afelé, hogy egy Diablo univerzumban játszódó MMORPG-t fogunk kapni. Már csak azért is, mert a WoW-ot leváltani hivatott Titan MMO-t lelőtték, és kell valami helyette, hiszen a WoW már igen csak túl van az aranykorán, meg maga az engine és a játékmenet is elöregedett, hiába toldozzák-foltozzák.

  Reply

 • avatar

  Joco1114

  |

  Egy kártyás játék? :) Diabló világában, s még a d4 “kocka” is meg lenne magyarázva.

  Reply

 • avatar

  killahsting

  |

  Üdv!

  Esélyeket latolgatva szerintem új rész várható majd. Igazából ha megnézzük a Diablo 3-at akkor vajon mit tudnának még kihozni belőle, mint történet mint újítás szempontjából. De ha azt a részét nézzük a dolgoknak hogy a Diablo 3 valahol azért bukás volt. Jó, persze, sokan játszanak vele, de a játékosok közel nem azt kapták amit vártak.Apróságokra fel lehet figyelni, olyan dolgokra mint pl a G2A facebook oldalán már hónapok óta folyamatosan a Diablo 3 hirdetve van akciósan. Igaz ez a dolog is kétélű. Lehet hogy még egy utolsó nagyobb bevételt akarnak a 4 elött…VAGY…még több játékost akarnak egy kiegészítőhöz. Régen tudtommal szó volt arról is hogy majd kerülnek bele új classok is egy esetleges kiegészítő folyamán. Ezalatt azt értem hogy sokan hiányolták a Necromancert. De ha azt nézem nem túl nagy időkülönbség van a D3 és egy D4 között (hacsak nem 5 év múlva fogunk vele játszani). Személy szerint én egy teljesen új játékot szeretnék tőlük és nem egy kiegészítőt. Visszatérve ahhoz a dologhoz hogy a Blizzard nagy bejelentésre készül a Diabloval kapcsolatba, főleg ami elvileg tényleg beszarás lesz…hááááát…Nem hinném hogy kiegészítő lesz. :)

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.