Kezdőlap Egyéb Tyrael Topic 4.

Tyrael Topic 4.

32
0
MEGOSZTÁS
timeline-tristram.gif

..bizonyára mindenki látta már a Diablo III Cinematic Trailert. De mindenki felfigyelt az égből lehulló meteorra? Sokan úgy gondolják, hogy az nem csak egy egyszerű égből zuhanó kavics, hanem köze van a mennyeiekhez, a pokolhoz és természetesen Tyraelhez..

Egyesek szerint Tyrael, mint égből lehulló meteor visszatér a Sanctuary területére húsz év után, hogy helyreállítsa a rendet, békét és egyensúlyt hozzon az itt élőknek és leszámoljon az ördögökkel. Mások szerint az Angiris Tanács száműzi Tyraelt a mennyből, és mint bukott angyal a földbe csapódik, mély árkot hagyva maga után. Ez a feltételezés eléggé hasonlít a világon mindenki által ismert Lucifer arkangyal történetéhez.. De emlékezzünk csak vissza mi is történt vele?

Lucifer egykori dicsőséges arkangyal, aki elbukott és gonosz angyalok vezetőjeként sátánná változott. Ez mind szép és jó, de mivel a Diablo játékszériák hasonlítanak az emberek által ismert pokolban illetve mennyekben játszódó történetekhez, könnyen meglehet, hogy Tyraelt örök időkre a pokolba zárják, majd maga lesz a sátán. A sátán a mi esetünkben pedig nem más mint Diablo.. Tyraelt több okból is kizárhattak a tanácsból: az angyalok rájöttek, hogy Tyrael kezdetektől fogva gonosz volt, a Worldstone elpusztítása miatt, valamint Imperiusnak a Háború Arkangyalának vagy Malthaelnek a Halál Arkangyalának lehet benne a keze. Az említett két arkangyal szerette volna örök időkre egy olyan helyre száműzni Tyraelt, ahonnan soha nem térhet vissza és biztos halál vár rá. A pokolban találkozna Izualal egykori mentorával, aki titkon a Sanctuary ellen küzdött.. Érdekes lenne ha ebben az esetben nekünk kellene segíteni Tyraelnek és nem fordítva. Kiszabadítani bölcs angyalunkat a pokolból, miközben könnyen meglehet, hogy mire oda érünk addigra maga lesz Diablo..vagy oda se érünk?

Hallani olyat is, hogy maga Imperius a meteor. A Háború Arkangyalának elege lett Tyrael tevékenykedéseiből és hosszú-hosszú idő után a Sanctuary területére érkezik, hogy háborút robbantson, felborítsa a jelenlegi békét és segítse a pokol seregeit. Ez mind könnyen elképzelhető, hiszen Imperiusnak nem titkolt szándéka, hogy a Sanctuarynak el kell pusztulnia..
Bár Malthaelről nem hallani annyi pletykát mint az említett arkangyalról, mégis csak ő a Halál Arkangyala ami semmivel sem jobb mint Imperius. Félelmetes kivitelezés lenne ha az arkangyalok összecsapnának. De vajon Tyrael kerül ki győztesként?

Megint csak újdonság, hogy Inarius az egykori arkangyal tér vissza a halálból, hogy segítse az embereket, bosszút állva a pokol seregein azért amit egykoron tettek vele. “A Gyűlölet Ura(Mephisto)foglyul ejtette a büszke arkangyalt és követőit. Inariust félelmetes láncokkal kötötte meg és lassan kitépte szárnyait, majd hatalmas kampókkal kinyújtotta valaha csodálatos bőrét, teljesen eltorzítva egykori alakját. Inariust azóta egy tükrökkel kirakott kamrában tartják bezárva, szemhéját kitépték, így örökké eltorzult képmását kénytelen nézni.” Inarius volt az első arkangyal aki a pokol ellen fordult. Büszke volt szépségére, hangosan kérkedett tisztaságával és értékeivel. Mephistonak nem tetszett amit csinált, ezért miután őt megkínozta, hívőinek egy részét odaajándékozta fivéreinek Baalnek és Diablonak, míg néhányat Inariushoz tett hasonlatossá. Ez már egy elég erős indok lehet neki, hogy visszatérjen és dühtől elvakulva szörnyű dolgokat tegyen.. Akármennyire is a pokol ellen harcol, egy őrjöngő ember is végezhet baklövéseket ami hatással lehet Tyraelre, hiszen Tyraelnek nem célja minden gonosz teremtés halála, csak a békét szeretné helyreállítani amit olyan sok évvel ezelőtt Inarius felbontott..

Feltételezhető az is, hogy a meteor maga Diablo. Érdekes módja lenne a visszatérésnek bár túl egyszerű is. Az már inkább elképzelhető, hogy Tyrael mint Diablo zuhan a földre a húsz éves eltűnés után. Tyrael húsz évig “bujdosott”; nem merte megmutatni ki is ő valójában. Arcát továbbra is homály fedte, szégyellte megmutatni, hogy ő maga a gonosz. A Worldstone elpusztításakor megfertőződött és valamilyen úton-módon Diablo megszállta a testét, de nem bírta magában tartani..csupán csak húsz esztendőre..

Ha szeretnél hozzászólni, megteheted a Tyrael szerepe a Diablo 3-ban című fórumtémánkban.