Kezdőlap Hírek Wiki frissítés: Khazra

Wiki frissítés: Khazra

82
0
MEGOSZTÁS

Hamarosan ismét frissül Wikipédiánk, ismét Ubesz keze munkájának köszönhetően, ezúttal a kecskeemberek, a Khazra-k kerülnek terítékre.

Khazra

Írások Abd-al Hazir tollából;009. Bejegyzés

A khazra-ról (más néven „kecskeember”) idáig általánosan elfogadott nézet az volt ,hogy természetes lakói földünknek mint a sivatagos és erdős területeken élő lacuni „párduc-ember” törzsek. Azonban nemrég felfedeztem oly bizonyítékot, amely felfedi az igazságot, ami nem is állhat távolabb ennél. A khazra történelme sokkal összetettebb és nyugtalanítóbb mint az bárki képzelte volna.

Ősi vésetek szerint, amelyeket sikerült megfejtenem, a khazrat eredetileg emberi lények alkották és az umbaru törzs tagjaiként éltek a sűrű és áthatolhatatlan Torajan esőerdőben, amely a keleti kontinens Teganze régiójában található. A távoli múlt egy pontján öt klán, akiket később khazra néven ismerünk kivált a törzsből és elvándorolt és másképp folytatta életét mint hátrahagyott társaik. Békében és harmóniában éltek, életmódjukat vadászó gyűjtögetőből lassan termelővé változtatták.
Ezen dolgok állása drámain megváltozott, midőn találkoztak a Vizjerei klánnal körülbelül kétezer évvel ezelőtt (ha fordításom helyesnek bizonyul).

Ez a mágus klánok háborúinak ideje volt, és még a hatalmas Vizjerei klán is viselte a megpróbáltatások nyomát, amit a hosszúra nyúlt küzdelem okozott. A Vizjerei klán egy csoportja úgy határozott ,hogy létrehoz egy sereget démonok által megszállt áldozatokból. A békés umbaru törzs teljesen megfelelt a céljaiknak. Az ismeretlen ,hogy a klánok miként léptek először kapcsolatba a Vizjereivel, de nagyjából egy évtized múlva a békés Khazra klánok felcserélve mentalitását már minden erejével totális háborút vívott a velük szemben. Ennek a nyilvánvaló oka lehet,hogy átélték testvéreik szörnyű fájdalmas átalakulását kecske szerű lényekké a Vizjerei által.

Ugyan primitívek voltak a Vizjerei színvonalához képest, azonban képesek voltak felvenni a versenyt terepismeretükkel és elemi vadságukkal. Azonban ennyivel nem tarthattak ki örökké. Ahogy évtizedeken átívelő harc szörnyű nyomott hagyott az umbaruk kultúráján és elméjén a klánok keresésbe fogtak ,hogy bármilyen megoldással de az ellenségük felé kerekedjenek. Valójában már semmi más nem érdekelte őket. Arról ,hogy ezután pontosan mi történt elégtelen információ áll rendelkezésre azonban arról tudomást nyertem ,hogy az ezen következő kétszáz éven belül úgy határoztak ,hogy maga ellen használják fel a Vizjerei erejét. Ennek érdekében el kellett fogniuk egy mágust ,hogy beteljesítse céljaikat. Végül sikerrel jártak, és erőszakkal rávették egyik foglyukat ,hogy segítsen nemcsak irányítás alá vonni átváltozott társaikat, hanem önmagukat is átváltoztatni ,hogy végleg kiűzzék a Vizjereit Teganzéból.

A terv működött, de megvolt a szörnyű ára is. Nemsokára a démon Zagraal szolgáiként éltek cserébe átkozott erejükért.(figyelembe ajánlom ,hogy én nem megerősíteni se elvetni kívánom a „lángoló pokol” létezését ,a démon kifejezéssel mindössze az eredeti szövegben használatos kifejezést használtam amely ellenséges és gyülöletes lényt jelent.) Ádáz fosztogatókká lettek, falvakat és karavánokat pusztítva hajtva a pokoli vérszomjuk és azon vágy által ,hogy áldozatokat mutassanak be démoni mesterüknek. Ezen időben lettek ismertek khazra néven, amely nagyjából ördögöt avagy démont jelent umbaru nyelven.

Sok évnyi terror után régi testvéreik, az umbaruk alsó Teganzéból elküldték szent ördögűzőiket hogy eltöröljék a khazra veszélyt a régióból. Túlvilági erővel felruházva az ördögűzők megtizedelték a soraikat míg végül eljutottak magához Zagraalhoz. A legendás harcban a vitéz hősök az utolsó emberig küzdöttek, míg végül Zagraal elhullott.
A khazra folytatta harcát az emberiség ellen, de a démoni erő forrása nélkül gyengévé váltak. Valami megmagyarázatlan esemény hatására nagyjából húsz évvel ezelőtt a vadságuk folyamatosan aláhagyott, míg végül azokká a lomha zavart lényekké váltak, ahogy ma ismerjük őket.

Függelék: Miközben a változatos vadvilágot tanulmányoztam, amelyekkel az utazók gyakorta találkoznak tájékoztattak ,hogy a khazra visszanyert valamit elveszett vadságából és erejéből és ismét kegyetlenül emberekre támad. Midőn e szavakat írom,ezen beszámolók nem kaptak megerősítést hiteles forrásból.

Khazra 1

Khazra 2

Khazra 3

(A teljes cikk hamarosan olvasható a Wikin is)