Képelemzés: Arena Battles

Rocador . Fun 325

Mostanában elég kevés kék poszt jön Kaliforniából, ezért úgy gondoltam unaloműzőnek összedobok egy ábrát azoknak akik úgy gondolják a Diablo PvP ugyanaz mint a WoW csak felülnézetben..


Comments (18)

 • avatar

  Barracus84

  |

  Eddig nem nagyon érdeklődtem a PvP után, de ez a kép felnyitotta a szemem. Örülök, hogy valaki ilyen precízen, egyértelműen, mindenre kiterjedően fel tudja vázolni a játék érdemeit! Azt hiszem már vágom a cetlit, mikor jelenik meg a játék! Most pár napig csak az arénázáson fogok agyalni! azért a billion setup elég jól hangzik!! Ha van kedvettek, összeállíthatunk előre egy csapatot. Én monk szeretnék lenni! PM-ben írjon valaki aki csatlakozni akar, hisz pár hónap és itt a béta!

  Reply

 • avatar

  psychedelic

  |

  Azoktól kérdem, akiknek ezt a 3 angol szót is le kell fordítani, mert ök aztán nem értik, hogy az nem fogja öket zavarni, hogy a játék is angol nyelvü lesz, és se 1 küldetés szövegét, se semmi mást nem fognak akkor ezek szerint érteni a játékbol?

  Ha valaki ilyen alap gamer szavakat, se ért, az sztem neki se kezdjen a játéknak, mindenkinek könyebb lesz.

  Nehogy aztán ugy járjatok, mint az egyik ritka értelmes munkatársam, aki egy jatek regisztrácionál, ott akadt meg, hogy megkérdezték töle, a Birth Date-et, és fogalma nem volt mit irjon oda….

  Reply

 • avatar

  monzi

  |

  Látom vannak itt kérdéseket és porszemeket meglovagló és naggyátevő emberkék..
  Ha az emberke kérdez valamit az nem 1ből azt jelenti,hogy az illető nem tud angolul..
  Csak,hogy értsd: Én kb 10 évvel ezelőtt kezdtem el d2-őzni és nem éltem benne ez ideáig,nem ismerem a storry-t csont-tól velőstől,de ha minden lerövidítenél még a magyarban az ,akkor szerintem kapnál 1 új nyelvezetet..
  Pl: Lávai képo +loé naTem. Heké va a na1a je….Érted?
  For me it is not a problem when discussing great here on the site in English..
  believe it?

  Reply

 • avatar

  CraftyFOX

  |

  Válasz Professor J #28 üzenetére:
  Azt nem nekem írta Ubesz, de azért meg kell, hogy mondjam, azért igen jól esett amit írtál. :D

  Reply

 • avatar

  Ubesz

  |

  Válasz kyzdra #29 üzenetére:

  Pontosan. Prof olvasd el lassabban :D

  Reply

 • avatar

  kyzdra

  |

  Válasz Professor J #28 üzenetére:
  szerintem félreértetted ubit, mivel az én értelmezésem szerint az ő hozzászólása archinak szól, és craftyval csak egyetért

  Reply

 • avatar

  kyzdra

  |

  Bocsi, hogy feltettem a képet :DDD
  Teljes mértékben igaza van durielfannak meg ostorosnak. Megyek és elásom magam :D
  Hatodik hozzászólásban magyar fordítás. GG

  Reply

 • avatar

  Nemhagi

  |

  Sziasztok!

  Ezekkel a fogalmakkal kapcsolatban csak annyit szeretnék mondani, hogy ugyan megértem a panaszát azoknak akik nem érték ezeket, viszont ha tennének kicsit annak érdekében, hogy kapizsgálják a témát az nem lenne egy utolsó dolog. Én 1 percig nem tanultam angolt, 2-3 éve játszom MMO és hasonló játékokkal ahol ezekkel a fogalmakkal nap mint nap találkozom. Eleinte nagyon nem tetszett, de rájöttem nincs értelme széllel szemben pi….. Utána kell nézni, az alap dolgokat megtanulni. Nem egy nagy ördöngősség.

  Reply

 • avatar

  monzi

  |

  Az utolsó az mi lenne? a PVP rendszernek teljesen el van különítve a pve-je és a pvm-je…ez mit takar konkrétan?
  Ám a dió pvp jobbnak tűnik mint a wow-é ám nem ismerem azt a világot-remélem ez azoknak nem jelent hátrányt a d3-ban?

  Reply

 • avatar

  Ubesz

  |

  Nekem fel se tünt ,hogy nem magyar olyan általános gamer kifejezések vannak csak benne…

  Reply

 • avatar

  Firebat

  |

  Cleverelety!
  CraftyFOX Wins!
  :)
  témához nem tudok hozzászólni mert engem csak a Single érdekel.Jöhetne már valami infó ( khmmmm feb.9. ) hogy most miva’.

  Reply

 • avatar

  CraftyFOX

  |

  Aki egy picit is ismerős a multiplayer matchmaking rendszerek valamelyikével az szerintem nem gondolhatja komolyan, hogy magasabb szinten bárki is hc pvp-zne.
  A matchmakerek lényege az egyenlő ellenfél, na mármost, ki gondolná azt hogy ő annyira ügyes és szerencsés, hogy nem hal meg a vele hasonszőrűek társaságában hosszútávon ? Mekkora az esélye hogy egy nagyjából kiegyenlített küzdelemben 3 győzelem után még mindig életben maradj ? Ráadásul senki nem garantálja hogy nem dob be a matchmaker (mint ahogy az szokása egyiknek másiknak) csak úgy véletlen egyerősebb csapatot aki eltünteti a 1,5 hónap alatt összerakott karakteredet egy 10 perces gameben.
  Az egész nonsense egyébként. Tegyük fel hogy van egy csapat akik tényleg akkora királyok hogy hc val csinálnak egy 10-20/0 ás statot (mert ugye nem veszíthetnek mert akkor vége). Ezek után a matchmaker még elméletileg sem talál számukra egyenlő ellenfelet, soha többé nem tudnak játszani abban a felállásban, az miért jó ?
  Ettől eltekintve is ingatag a szitu. Vegyünk egy példát, tegyük fel hogy a körönkénti halál a pvp fordulóiban nem számít, hanem a csapat vereség alapján a vesztes csapat elveszíti karaktereit. Ez esetben szerintetek mi várható az utolsó fordulóra ?? Disconnect!! jaj a netem szarakszik bocs…
  És ezt hogy oldja meg a blizzard ? Ha valaki discel auto loss ? egy disconnect miatt elszáll a karaktered ?? vagy nincs auto loss ? akkor mindenki kidisckel aki félti a karakterét és az egésznek semmi de semmi értelme továbbra.

  Reply

 • avatar

  kyzdra

  |

  Válasz Durielfan #5 üzenetére:
  Esetleg később megcsinálhatom, de szerintem annyira nagy angol tudást nem igényel, és ha azt vesszük sokan angolul fognak játszani a D3al tekintve, hogy nem lesz magyar nyelv hozzá. Legalábbis a dobozos verzióban.

  Azért röviden-tömören:
  1v1 összecsapások: Diabloban és Wowban is.
  2v2 összecsapások: Diabloban és Wowban is.
  3v3 vagy annál nagyobb összecsapások: Diabloban max csak 3v3, WoWban nagyobb is.
  Teljesen elkülönített pvp rendszer: Diabloban igen, WoWban nem.
  idő: 15 perc, 45 perc
  gyors vagy lassú meccsek: Diabloban nagyon gyors. WoWban lehet gyors, de általában lassú.
  csapat összeállítások: Diabloban végtelen, WoWban korlátozott
  Hardcore PvP: Diabloban igen, WoWban nem.
  jutalom: Mindkettőben igen.
  achievements: Mindkettőben igen.
  matchmaking (rendszer ami az azonos erősségű csapatokat egymás ellen rakja) : Mindkettőben igen.

  Reply

 • avatar

  kyzdra

  |

  Válasz hu1994 #2 üzenetére:
  Szerintem lesz azért CC a játékban. Nem is kevés tekintve, hogy a skilleket traitekkel és rúnákkal lehet módosítani.
  Ha a HC karakter meghal arénában, meghal örökre.
  Rewardsot nem tudom pontosan, én is csak annyit hallottam, hogy lesz.
  Setup = csapat összeállítások. Ha X millió specc lesz karakterenként (Blizzconon mondták) akkor X millió összeállítás lesz arénában is. A WoW ehhez képest korlátolt mivel nem mindegyik setup állja meg a helyét.
  Lassú küzdelmekre ne nagyon számítsunk. A játszmák első mozzanatai meghatározhatják az egész meccs kimenetelét. Minél több játékos van bent a ringben, annál hamarabb van vége az összecsapásnak.
  Hardcore karakterek PvP-ben. Tekintve a hatalmas tömegeket amit a játék fog vonzani, rengetegen lesznek akik low lvl-n hc pvpznek, de nekik nem lesz tekintélyük.. csak úgy lesznek. Azok akik lvl 60on csinálják ugyanezt, és jól csinálják, na azokra fogunk felnézni.
  Biztosan akadnak majd HC PvP-sek, de igazából a HC PvM-ben fog érvényesülni. Akinek van egy kis esze nem húz PvP-re HC karit, csak ha nagyon akar a világnak bizonyítani.

  Reply

 • avatar

  GameSpy

  |

  Válasz Vikarius #1 üzenetére:
  Vagy az is lehet,hogy pvp-ben csak 1eletig lehet levinni az eletet(OMG milyen mondat ez:)))

  Reply

 • avatar

  hu1994

  |

  Érdekes kis ábra.Én eddig sem gondoltam hogy olyan lesz mint a wow pvp-je (mondjuk abban nem sokat játszottam pvp-t sosem szerettem) Diablo 3 pvp-je szerintem izgalmasabb lesz hisz gyorsabb nincs sok CC és még mulatságos is lehet esetleg.Wow-ban pfujj akárhányszor arénáztam vagy 4X olyan erős csapat jött ellenem mint mi voltunk… nem volt nagyon balanszolva szerintem.Setups ez mégis mit takar különben?:)Rewards diablo 3 pvp-ben mik lesznek? nemis hallottam róluk(csak a fülről).Hc karakter PvP-re érdekes érdekes de ha pvp-re használják szerintem ugyanúgy újra fog éledni mert annak nem sok értelme hogy 3v3-omra elmennek a hc karakterek és aztán 1 menetből állt az egész és kezdheti újból a karaktert.Különben lesz szabott szint követelmény a pvp-re vagy akár mehetek 1-esen is pvp arénába?:D mókás lenne skill nélkül alap dolgokkal püfölni ott tényleg a tudás számítana vagy szerencse kérdése.

  Reply

 • avatar

  Vikarius

  |

  alig várom már h az első HC kari meghaljon az első menetben a és akkor mehet a 2 v 3 :D

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.