Kezdőlap Fun Geek guide

Geek guide

29
0
MEGOSZTÁS

A várva várt híreső még messze van, ezért egy pár sor erejéig tegyünk egy könnyed, limonádé komolyságú gondolat kísérletet: Mire kell majd figyelni, amikor megjelenik a Diablo 3 vagy bejelentik végre a bétát? Kapkodást elkerülendő, pár pontban kigyűjtöttem, hogy elhívatott játékostársnak milyen intézkedéseket és óvintézkedéseket tehetnek meg a zavartalan játékélmény biztosítására és a teljesítmény maximalizálására.

Diszklémer: A következő cikk tartalmát a szerző csak ismeretterjesztés céljából közli. A valósággal való bármilyen hasonlatosság természetesen a véletlen műve.

Szabadság: Egy komoly játékos nem csak este ül majd kedvenc játéka elé, hanem legalább egy (legyen inkább kettő) hét szabadságot vesz ki. Munkatársai kérdő tekintetére pár zavaros mondatban felvázolja az első pár nap játék kiemelt fontosságát és pár szóban kitér az első igazán ritka lootok élményére. Tanulók és szabadabb szakmák képviselői ezt a részt könnyebben megoldhatják.

Barátnő&család: A romantikus érzelmek és egyáltalán minden emberekkel kapcsolatos érzés és gondolat értelemszerűen a sor végére kerül. Ez egy természetes folyamat, senki ne ijedjen meg, amikor hideg gyűlölet önti el a megcsörrenő telefon hallatán. A taktikus játékos már jó előre felkészíti az ismerősei azon részét, aki nem játszik vele együtt: elérhetetlen lesz a következő időszakban és elérésére tett minden kísérlet hasztalan időpocsékolás. Ha mégis valaki megpróbálna: magára vessen.

Telefon: Éppen ezért ajánlott minden olyan kommunikációs eszközt „hatástalanítani” ami emberi kapcsolatok ápolására alkalmas. A telefont érdemes kikapcsolni, sokkal nehezebb lesz megkeresni az utcán a száguldozó járművek között. Az email fiókban egy megkérdőjelezhetetlen „Elérhetetlen vagyok, ne is próbálkozz.” üzenet sokat segít a kéretlen kommunikációs kísérletek hatástalanításában. A csengő kikötése bonyolult és csak stabil tárgyi tudás esetén ajánlott.

Folyékony utánpótlás: Legalább napi három liter folyadék bevitelről kell gondoskodni, ez egy 7 napos periódus esetén 21 liter: azaz legalább két csomag. A komoly játékos a hét végére absztrakt, már-már művészi szobrot emel az elfogyasztott flakonokból. Azonban egy ilyen stresszes időszakban az idegi eredetű terhelést is kezelni kell: legalább egy karton sör (18+) asztaltól számított karnyújtásnyi távolságban való elhelyezése vitális! A komoly játékos azonban nem engedheti meg magának, hogy a figyelme és a koncentrációs képessége csorbát szenvedjen ezért egy patikus pontosságával minden megivott sör után energiaitallal/kávéval kompenzál. Figyelmezetés: A fentebb leírt módszer tökéletesen alkalmas az egészség károsítására.

Táplálék: Az aranyszabály: csak gyorsan. Egy esetleges head start, béta első hete alatt semmiképpen sem ér az elszánt játékostárs arra, hogy hosszú percekig készítse el az ételét. Ezért minden formájú azonnal bevihető tápanyag nagy barátja ilyenkor. Instant levesek, kekszek, chipsek és egyéb elhanyagolható vitamin mennyiséggel bíró termékek jöhetnek szóba. Egyes iskolák szerint ilyenkor a koplalás és a rohamevés a leginkább produktív eljárás.  Ilyenkor akár egy napig nem is eszik a játékos, majd egy hirtelen idegrendszerbe tornádó erejével betörő zsigeri jelzés hatására felfalja a fél hűtőszekrényt, mindezt meghökkentő sebességgel.

Egyéb kiegészítők: Zsebkendő, törölköző és nedves törlőkendő. Izomlazító krém, fájdalomcsillapító (extra erős), koffein tabletta. Extra egér és billentyűzet (idegi problémákkal küzdők számára több darab is szükséges).  Monitorból érdemes legalább egyet készenlétben tartani – ki tudja. A fenti tárgyak értéke előre nem is sejthető krízisek esetén mutatkozik meg csak igazán.

Ti mivel készültök majd a kezdésre?