Mobile Alerts

Hamu . Hírek 1495

Bővült egy új szolgáltatással az Account Manager oldal biztonsággal foglalkozó része. Mostantól az authentikátor mellé beállíthatunk egy Mobile Alerts nevű szolgáltatás, ami gyanús tevékenység, jelszó váltás, authentikátor hozzá adása, vagy levétele esetén, sms-ben jelez nekünk, amivel lezárhatjuk az accountunkat.
A szolgáltatás teljesen díjmentes, semmibe sem kerül.

Több szempontból is hasznos, ez az alkalmazás, ha elromlott, elveszett az authentikátor ezzel a szolgáltatással, a kód beírása nélkül is be lehet lépni az accountra, és el lehet távolítani az elhagyott/ellopott/elromlott authentikátort.

A telepítés nagyon egyszerű, egy dologra kell figyelni, a telefonszám megadásakor nem kell az országkódot megadni (06), mert ezt a rendszer  automatikusan illeszti hozzá, az accountban beállított országból.

Comments (75)

 • avatar

  Teddy

  |

  Nem akarom terelni a témát és még nem nézegettem a beállításokat, de ha MAC címet is meg lehet adni, hogy ellenőrizze, akkor azt, hogy játssza ki egy hacker?

  Reply

 • avatar

  CyberPunk

  |

  [reply]@ReflX (#46):[/reply]Leteszteltem és a battle.net honlapon nem enged be egy kóddal, de egyszerre több játékba (akár egyszerre wowba és scbe be lehet lépni egy kóddal. Csak a honlapon az account ügyintézéshez kell mindenképpen egy egyszeri egyedi kód.
  Kipróbálva!

  Reply

 • avatar

  CyberPunk

  |

  [reply]@Jurgen107 (#45):[/reply]Több wow accountom van, és pl egyszerre indítok kettőt, akkor ha elég gyors vagyok mind a kettőbe be tudok lépni egy kóddal. beenged.

  Amúgy, ha bárki bármit csinálni akar az accounttal nem ér semmit egy egyszeri kóddal, mert ha bármi komolyat akar, akkor újra meg kell adni, a levételhez két egymás utáni kód kell (+1 a belogoláshoz), valamint ha egyszerre két helyről történne belépés azonos kóddal, akkor szerintem automatikusan lockolja a blizzard az accot. Van erre számtalan példa.

  Reply

 • avatar

  CyberPunk

  |

  [reply]@ReflX (#46):[/reply]Nekem van fizikai authenticatorom és nem utánanéztem, hanem használom. Be tudok logolni egyszerre több helyre az érvényességi időn belül.

  Reply

 • avatar

  ReflX

  |

  [reply]@CyberPunk (#44):[/reply]”This number is used as a 1-time password. This means the password is only valid once. When you use it to log in, the code becomes invalid and any hacker trying to access your account later with the same number won’t be able to log in.”

  Csak engem idegesít, amikor valaki olyan dolgokat állít, amiknek nem is nézett utána? Csak mert az én agyamat eléggé felhúzza amikor utána nézek valaminek és kiderül hogy egy ilyen túlinformált hülyeségeket írogat.
  Amúgy meg ha egy kódot nem csak egyszer lehetne használni, akkor az egésznek nem lenne értelme…

  Reply

 • avatar

  Jurgen107

  |

  [reply]@CyberPunk (#44):[/reply]Nagyon eltértünk már a témától :D. De szerintem bejelentkezéskor előbb vizsgálja a jelszavad, utána kódot. Így ha jól is írod be az authentikator kódot, nem veszi már figyelembe mivel hibás a jelszó. Amúgy írta itt valaki a steames beléptető rendszert, az már itt is működik. ha jól tudom párszor be kell írni az authentikator kódot, amolyan azonosításképp, aztán szerintem a mac címet megjegyzi a rendszer. és csak akkor kéri újra esetleg vmi változás állna be. De a Mac címben nem vagyok biztos, lehet más alapon azonosít . De ilyen 100% hogy van. Ki és be is lehet kapcsolni ha akarod.

  Reply

 • avatar

  CyberPunk

  |

  [reply]@Jurgen107 (#43):[/reply]30 másodpercig él egy kód és abban a harminc másodpercben minden felületen és végig az érvényességi idejében elfogadja. Mivel folyamatos szinkronban van, nem lenne oké, ha nem fogadná el, ha elütöd a jelszavad, akkor várhatnál 30 secet az új kódra…

  Reply

 • avatar

  Jurgen107

  |

  [reply]@FanTom (#42):[/reply]Authenticator kóddal nem sokra megy ha ellopja a hacker. egy kód kb 10mp ig érvényes. Aztán újat kell beírnod. Pláne szerintem annyira nem buta a rendszer hogy kétszer is elfogadja ugyanazt a kódot. De javítsatok ki ha nem jól tudok valamit.

  Reply

 • avatar

  FanTom

  |

  A lényeg, hogy nem csak ellopni akarják az accot, hanem lerámolni. Az ellen semmi sem véd. Ha megtudják a jelszavát az embernek, legyen akármilyen bonyolult, a keylogger elküldi a kémkedőnek. Ha épp online figyel a hacker, akkor az autenticator kódot is megkapja és ő is belép az accra. Nem akar mindenki jelszót változtatni, meg auth-ot leszedni. Ha bejut lerámol és viszlááát. Régi játékhoz is ismertem scriptet ami 2 perc alatt lerántott mindent a bent lévő 8 (10?) karakterről.

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@Jurgen107 (#40):[/reply]Hát igen fiúk érthető az egész. Én viszont a + védelemért meg csináltam ezt a cuccost :P sosem baj az nem? :D

  Reply

 • avatar

  Jurgen107

  |

  [reply]@SPARXS (#39):[/reply]Erre gondoltam én is hogy, észreveszed azonnal meg miegymás. De én mondjuk nem a PC előtt töltöm az életem, hogy abban a másodpercben beavatkozzak. Eljárok dolgozni, meg a sarki közértbe, még metróval is szoktam utazni néha…. :D Lehet én mondjuk félek már tőle, ezért kell bátorség számomra. láttam csúnya eseteket. szerencsére egyik dolog sem velem történt, mert akkor volt authenticatorom már. de a teljes baráti köröm ki lett pakolva 1 hónapon belül. Persze blizz mindent visszaállított. De akkor sem volt egy jó érzés.

  Reply

 • avatar

  SPARXS

  |

  [reply]@Jurgen107 (#38):[/reply]Miért kellene hozzá nagy bátorság?
  Maximum egy keylogger tudja szopóálarcra tenni az accod, de ez egy normális vírusírtóval, valamint különféle aberált oldalak (napisz*r,stb stb) látogatásának mellőzésével kivédhető.
  Egyébként nekem a steam-nek az authentikátora valahogy jobban tetszik, nem értem itt miért bonyolítják meg feleslegesen.
  Akik esetleg nem használnak Steam-et, azoknak röviden körülírva úgy működik a rendszer, hogy miután beírtad a jelszót,illetve a felhasználónevet kapsz egy email-t és benne egy kódot,amivel fel tudod oldani a fiókod és be tudsz lépni.
  Ez azért jó,mert pl ha vmi gyökér elcsórja és megpróbál belépni, akkor azt kapásból észreveszed és már pikk-pakk meg is tudod változtatni a jelszót.

  Reply

 • avatar

  Jurgen107

  |

  Most itt az ellopást kb nem úgy kell érteni hogy gyors jelszócsere aztán a legtöbbet ajánlónak odaadják vaterán.(Bár ezt is el tudom képzelni :D)…… Hanem pl azt hogy, viszik róla amit tudnak, (gold, item stb…..) Ahhoz pedig bőven elég hogyha belép. Pláne most hogy mondjuk az accounton pénz is lesz, 100 szor átgondolnám itt egyesek helyében azt hogy, authenticator nélkül vajon megér-ie játszani vele. Szerény véleményem szerint nagy bátorság kell hozzá, az biztos.

  A mobil alerts-el kapcsolatban pedig, szerintem blizzard nem az account védelmet szeretné erősíteni. Mert attól hogy, tudsz róla hogy beléptek, a tolvajokat nem akadályozza meg. De ha mondjuk elromlik/elveszik/lemerül az authenticatorod, bármikor kérhetsz egy ilyen sms-t amivel orvosolhatod MAGADNAK a problémát. Akik meg a számlától félnek, nem tudom hogy ők hogy vannak vele. de nem SMS randit :) szeretnék leszervezni velük. Persze ha valaki 2 óránként változtatgatja a jelszavát, azt meg tudom érteni. Amúgy megosztok egy titkot veletek. 2005 májusa óta van accountom wow hoz, és egyszer sem változattam jelszót rajta. Most lehet csak nagy mázlim volt, de tudok ellenpéldát is mondani erre az esetre.

  Reply

 • avatar

  Thorgilis

  |

  [reply]@AtHoS (#36):[/reply]oké az akkomra be tudnak lépni ha mobil alertem van de ellopni nem tudják igaz?

  Reply

 • avatar

  AtHoS

  |

  [reply]@Thorgilis (#35):[/repl[reply]@Thorgilis (#35):[/reply]- SMS fogadására alkalmas telefonra van szükség a Mobil Alerts szolgáltatáshoz, tehát pl. egy Nokia 3210-es készülékkel is lehet használni
  – a Mobil Alerts szolgáltatás nem helyettesíti az Authenticator-t, mivel más védelmi szintet lát el

  Reply

 • avatar

  Thorgilis

  |

  Sziaztok egy olyan kérdésem lenne h az én telom nem okos telefon,és még netezni sem tudok vele…azzal is működik a dolog?vagy kell hozzá mobil net?Ha van ilyenem akkor nem kell autentikátor?Mivel nem igen beszélem az angolt ezért kérem itten a segítségetek.

  Reply

 • avatar

  Erwin

  |

  [reply]@Njeroe (#28):[/reply]Szerintem egyszerű a helyzet. Ha jól értelmezem a dolgot, akkor úgy működik, mint pl. a netbank. Ha valamilyen tranzakciót (itt változtatást) akarsz végrehajtani, akkor kapsz egy 8 jegyű kódot sms-ben. Ezt be kell írni, különben nem hajtja végre a műveletet.
  Ezzel növeli a biztonságot, mert a felhasználó név és jelszó mellett kell a telefon is ahhoz, hogy változtatni lehessen beállítást, stb. Emellett persze beleírják, hogy ha nem te kérted ezt a dolgot, akkor jelezd feléjük, mert akkor illetéktelen lépett be a neveddel.
  UPDATE:
  Regisztráltam és tényleg úgy működik, ahogy sejtettem. :)

  Reply

 • avatar

  mephistoix

  |

  Az miért nem elég biztonságos, ha egy teljesen random, számokból és betűkből álló 16 karakteres jelszavam van és nem klikkelek rá semmiféle e-mailre meg egyéb baromságokra?(eleve csak facen levelezek)

  Az nem lehet érv, hogy elfelejtem a jelszót, mert le van írva papírra és biztos helyen tárolom, néha majd meg is változtatom. Gondolkozok egy authentikátor beszerzésén, de valamiért nem bízok benne. Nem hiányzik nekem egy levelezés, meg fényképek küldözgetése, kínlódás, ha valami nem stimmel.

  Mi van, ha egy váratlan űrutazás alkalmával véletlenül a zsebemben marad? Az idő múlásának sebessége is változhat..és miután leheadshotolva az ufókat nekiállnék végre hentelni, akkor jönnek a csúnya szinkronizációs hibák és “elérkezett a vééég”.

  Még 31 nap.. kikészülök!! :)

  Reply

 • avatar

  AtHoS

  |

  [reply]@Taki81 (#17):[/reply]Kaptál Te már külföldről sms-t? Én igen.
  Eláruljam mennyibe került nekem? -> természetesen a mobilszerződésemben foglalt díjba, azaz darabonként 0, azaz nulla HUF-ba.

  Szóval az “asszem” típusú meggyőződések nem relevánsak ebben a témában sem :)

  Más:
  Elromlott authenticator esetén ezzel a mobilos védelmi szolgáltatással meg lehet kerülni az authenticator általi védelmet (hehe, ez éppen a hátulütője is a dolognak, szóval mobilokra vigyázni), így le tudod választani az accról az authenticator-t.

  De ezt Rakamaz #27-be be is másolta. Néha olvasni is kellene :)

  Reply

 • avatar

  BBQ

  |

  [author]BBQ (#30):[/author][quote]Ez mind szép és jó! Nekem is van autentikátorom, de ha elromlik akkor mi van?
  A gép észreveszi, hogy elromlott és akkor nem fog több autentikátor kódot kérni? Vagy pedig továbbra is kérni fogja a kódot? Nekem ez nem világos.. Többen írtátok, hogy auten. mellé felesleges. Blizz szerint 7 évig bírja az authentikátor. Valami jó választ tudtok nekem adni?
  Köszönöm
  0[/quote]
  Nekem fizikai autn. van! blizz oldalon sem találok semmit :(

  Reply

 • avatar

  BBQ

  |

  Ez mind szép és jó! Nekem is van autentikátorom, de ha elromlik akkor mi van?
  A gép észreveszi, hogy elromlott és akkor nem fog több autentikátor kódot kérni? Vagy pedig továbbra is kérni fogja a kódot? Nekem ez nem világos.. Többen írtátok, hogy auten. mellé felesleges. Blizz szerint 7 évig bírja az authentikátor. Valami jó választ tudtok nekem adni?

  Köszönöm

  Reply

 • avatar

  MirmiX

  |

  [reply]@Njeroe (#28):[/reply]Jah jolértetted csak értesitést kuld az account pass changeről!

  Security settingbe az tartozik bele ha jol látom hogy autenticatort rárakod vagy leszeded az accodrol,és ezt a szolgáltatást aktiválod,deactiválod.

  Reply

 • avatar

  Njeroe

  |

  [reply]@MirmiX (#21):[/reply]es ennyi?? mert az FAQ szerint kapsz egy biztonsagi kodot, ami ahhoz kell hogy meg tudd valtoztatni pld-ul a jelszavad, de ha csak arrol ertesit, hogy mar megvaltozott akkor b@szhatod…

  vagy en nem ertelmezem jol?

  The Mobile Alerts service will alert you of any changes to your account’s security settings. When a change is started, the service will generate and send a unique security code to your linked cell phone via text message. This code will be required to complete the changes.

  Reply

 • avatar

  Rakamaz

  |

  Hamu! Lezárni nem lehet az accot mobilról:
  “Is there a way to remotely lock the account through Mobile Alerts in case of suspicious activity?
  No. If you’d like to secure your account, you may wish to add an authenticator.”

  forrás: http://eu.battle.net/support/en/article/battlenet-mobile-alerts

  Viszont pár dolgot meg lehet tenni:
  – Unlock your Battle.net account using your phone.
  – Access your account, even if you lose your authenticator.
  – Recover your account name.
  – Reset your password.

  Vagyis elveszett authentikátor esetén is hozzá tudsz férni az accodhoz, vissza szerezheted az “elfelejtett” acc nevet és jelszót is kérhetsz újat!
  Véleményem szerint authentikátor mellé majdnem felesleges, de egyéb esetekben hasznos lehet. Mindenképpen megéri ez a pár klikk.

  Reply

 • avatar

  Pred87

  |

  [reply]@ (#23):[/reply]de gondolom attól még annyi haszna van még rajtahagyni az acc-omon a szolgáltatást, hogyha netán mégis vki illetéktelen hozzápiszkálna az acchoz akkor az sms miatt minél előbb tudok róla (pl megváltoztatták a jelszavam), annál előbb elhárítom a bajt.

  Reply

 • avatar

  Pred87

  |

  [reply]@ (#23):[/reply]mivel telóra nem nagyon költök nekem a haladás csak annyi lesz h veszek egy authenticatort és megvan oldva a gond :)

  Reply

 • avatar

  emre33

  |

  [reply]@Orpheus (#11):[/reply]Nem tudjátok mi a 06? Istenem….

  06 – belföldi hibás
  00 – külföldi hívás

  00 egyenlő a + al.

  Reply

 • avatar

  Hartrog

  |

  [reply]@Pred87 (#20):[/reply]Nem nagyon kell erre kifejtős választ adni. Egész egyszerűen semmi sincsen pajti, te buktad ezt a szolgáltatást, és remélheted, h nem leszel lopás áldozata ahogy eddig. Javaslat: haladj a korral, egy alapértelmezett androidos mobilt már bárhol hozzád vágnak, előnyei pedig túlmutatnak egy játék plusz bevétési lehetőségein… És még egyszer a kérdésedre a válasz, ha nincs, nincs extra se… :)

  Reply

 • avatar

  szasziz

  |

  [reply]@Taki81 (#17):[/reply]Dehogy fizetos minden esetben.

  Reply

 • avatar

  MirmiX

  |

  Kiprobáltam a folyamatot beizzitottam a cuccost és utánna megváltoztattam a jelszavamat.
  Öt-hat perc mulva jött egy értesitő sms miszerint
  “Your account password has been changed.If you did not request this,please visit Account Management.
  – Blizzard Entertainment

  Reply

 • avatar

  Pred87

  |

  akkor már 2en várjuk a részletes magyarázatot. már csak azért is h mivan, ha vkinek régebbi (nem érintőképernyős meg internetezős) telefonja van, mint pl nekem

  Reply

 • avatar

  Taki81

  |

  neeem-neeem… kapol egy sms-t, hogy authentikétort csatlakoztattak a accodhoz…ekkor te rájösz, hogy nem te voltál az…megpróbálsz belépni, de mivel nincs meg az authentikétorod amit nem te csatlakoztattál ezért MEGSZÍVTAD :)

  na jó fogalmam sincs, és engem is érdekelne

  Reply

 • avatar

  Pred87

  |

  és tegyük fel, ha le akarom zárni bármi miatt az acc-ot akkor azt hogyan tudom megtenni ezzel a szolgáltatással? most pl vmi gyanusat észlel, küld nekem egy sms-t amiben írják h ezt meg azt észlelték, szeretném e lezárni az acc-ot és kapok 1 linket, vagy küldjek nekik vissza egy sms szöveget vagy hogy van ez? :D

  Reply

 • avatar

  Taki81

  |

  külföldről érkezett sms minden esetben fizetős asszem. vagy 80 pénz szal nem sok, de nem akkor szerném megtudni az összeget mikor a kedves szolgáltatóm szól, hogy elfogyott a lóvém.

  Reply

 • avatar

  AtHoS

  |

  [reply]@Taki81 (#14):[/reply]Ha a mobilszerződés tartalmaz fogadott SMS után ténylegesen fizetendő díjazást, akkor nem lesz ingyenes ez a fajta védelem.

  Reply

 • avatar

  Rici

  |

  vegre egy jo hir :D

  Reply

 • avatar

  Taki81

  |

  az engem is érdekelne, hogy mennyi az a sms-díj…. nehogy a végén legyen meglepi. nem hiszem hogy free… azért több 10e nemzetközi sms küldését nem tudom elképzelni, hogy a blizz fizetné.

  Reply

 • avatar

  SaltyDaveIV

  |

  [reply]@Lamek (#10):[/reply]Magyarul a telefonszolgáltató díjszabása érvényes, maga a Blizzard alkalmazás pedig ingyenes. Ezt nem szabad összekeverni a teljesen ingyenessel.

  Reply

 • avatar

  Tristram

  |

  [reply]@Hamu (#4):[/reply]Ha belföldre telefonálsz, akkor 06-tal jelzed, hogy nem helyi hívást szeretnél kezdeményezni, aztán jön a szolgáltató/régió hívószáma (20/30/70/53/27/…) és a maradék. De ha 00-val (vagy + jellel) kezdődik a szám, akkor az külföldi hívást jelez, az után jön az országhívó (Magyarországé 36), aztán a szolgáltató/régió, és a maradék. Itt az országok hívószámainak listája, ha valakit érdekel:
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gh%C3%ADv%C3%B3sz%C3%A1mok_list%C3%A1ja
  Szóval ez a cucc az országhívót a profilból szedi (jelen esetben +36 vagy 0036), és csak a szolgáltató hívószámától kezdődően kell. Ahogy az közben már kiderült. :) Amúgy szerintem azt a pár sms árát megéri a cucc. Viszont mi a standard ár? Ami az előfizetésemhez tartozik, vagy ami a szolgáltatómnál a standard előfizetéshez tartozik, vagy…

  Reply

 • avatar

  Orpheus

  |

  Az ország hívószáma szerintem +36 szerinte, de nem tudom pontosan.
  A 06 az biztos nem.

  Reply

 • avatar

  Lamek

  |

  How much does the Mobile Alerts service cost to use?
  The Mobile Alerts service is completely free. Your phone carrier’s standard rates for received text messages apply.

  Reply

 • avatar

  Resouler

  |

  faszás akkor ezt majd beállítom:D:D köszi

  Reply

 • avatar

  Shael

  |

  [reply]@Hamu (#7):[/reply]Ez egész addig látszik csak, amíg nem adod hozzá a telefonszámot. Be kell pipálni hogy elfogadod az irányelveket volt ott egy gomb, és akkor indul a folyamat, hogy hitelesítse a telszámot. Mivel én is megcsináltam, már nem látszik. Szóval küldjön valaki egy screen-t úgy, hogy még nincs hitelesítve a telefonszáma. Az egész lap alján, a pipálós rész, és a kék gomb alatt van egy kb 8px-es betűmérettel írt becsillagozott dőlt szöveg. :D Abban volt amit másoltam. :D

  update: http://media.mmo-champion.com/images/news/2012/april/mobileAlerts.png tessék, ott van a kép kellős közepén. :D

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Chob (#6):[/reply]Értelek titeket, de ez a cucc még 06-ot sem kér.

  #1 | Shael szerint: Én ilyet sehol sem olvasok, pedig végignyálaztam a linket amit küldtél, meg a FAQ-t is.
  Kérhetek a screenshotot belőle, Persze takarj ki minden lényegesset amit ki kell előtte :D

  Reply

 • avatar

  Chob

  |

  [reply]@Hamu (#4):[/reply]+36 a nemzetközi hívószám.

  Reply

 • avatar

  jadi.richard

  |

  Én csak 70……. et adtam és nem írtam elé +36 meg 06..stb semmi ilyet és megkaptam az smst egyből ! MirmiX-nek köszönhetem hogy hogy kellet beírni.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@emre33 (#2):[/reply]akkor mi a 06 csillagbogár?

  Reply

 • avatar

  Shael

  |

  [reply]@emre33 (#2):[/reply]vagy +36

  Reply

 • avatar

  emre33

  |

  ” a telefonszám megadásakor nem kell az országkódot megadni (06),”

  3 az ország hívószáma és nem a 06 !

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.