Újabb PvP információmorzsák

Dyingsoul . Hírek 591

Látván a taiwani sajtótájékoztató eredményét a fórumokon, Bashiok ma újabb kérdésekre adott válaszokat. Újra megerősítette azt az állítást, miszerint PvP nem lesz jelen a játékban elérhető funkcióként a megjelenéskor. Jay Wilson a már korábban említett taiwani sajtótájékoztatón azt állította, hogy év vége felé egy patch formájában adják hozzá a játékhoz a PvP funkciót, mely teljes arénarendszert jelent. Ha a pozitív oldalát nézzük, akkor legalább örülhetünk annak, hogy nem újabb “soon”-olást kellett hallgatnunk…

https://twitter.com/#!/Bashiok/statuses/195724850835361794
So there’s no plans for dueling at all? I thought Jay had said awhile ago that Blizz planned to implement dueling in some form, and he wanted to also have hardcore dueling to the death. Does this mean it’s totally canned? Or considered for a patch in? Or maybe an expansion?
The person was specifically asking if we could implement duels so they have something to do before the PvP patch arrives. And so I said ‘no plans for duels’, which out of context is quite misleading. What I should have said was ‘no plans for any PvP before the PvP patch’.

We’re open to the idea of custom PvP matches, which would allow for duels in the arenas. There are a lot of decisions before we can get there, but on the design philosophy front we don’t have anything against practice duels or other custom matches (1v4?), as long as they can’t be used for progression. It’ll just come down to implementation and what we’re able to pull off in a timely manner.

…While we’re talking about PvP it’s probably worth reminding everyone that what we’re targeting is a very loose and ‘for fun’ system. Imagine clicking a button, being matched up against another team of equal skill and gear, and win or lose you move forward (although faster if you win) on a personal progression system that gives you some cosmetic recognition as you go. There won’t be ladders or leagues, we have no intent to expose team ratings, and very likely nothing besides a win/loss record to track performance etc. etc. etc. Anyone who has tried it at BlizzCon knows the PvP in Diablo III is a blast, but I’ve seen some people start to get ideas that it’s going to be an eSport, and that’s just not something we’re targeting – for the sake of our goals in the single player/co-op experience.

It’s one reason custom matches can make some people nervous, because it means players can start setting up their own games in attempts to create a more competitive system. Or just complaining their 1v1 duels aren’t balanced. When that happens people start demanding the sacrifice of PvE, “I need more mobility/stuns/dps”, separate systems with different abilities, and on and on. I think if there were one good argument against duels and custom games, it would be the players themselves.

There won’t be any PvP in Diablo 3 at launch

uhh I still don’t get it. If you balance PvP and PvE separately, this issue of one’s balance affecting the other would never occur.
Aside from some very basic user experience issues it would cause, and which we vehemently oppose, asking us to design, balance, and maintain two separate games just isn’t reasonable.

 

So my next question would be, why is it going to take so long to implement if it isn’t supposed to be something so central to the core mechanics of the game?
How do you know how long it’s going to take? :) Jay says it’ll be this year and everyone assumes that means December?

No offense Bash, but you guys ARE Blizzard =)

You should be astounded that people actually believe that it will be “this year” when you guys said this year. hehe
Fair enough…

My concern is the strict queuing of players with similar gear and skill in arena.

Don’t get me wrong, I think it’s a great idea to be matched with equal gear and skill players, but sometimes in Diablo II, don’t you sometimes have the urge to enter Public Dueling Games, and pubstomp lesser geared and skilled players with those godly items you have just found or crafted, just to exert your dominance? If all the players you face scaled with your gear, there may not be a great incentive to get better gear, since if you get a windforce, chances are, you will then be upper to face other players with windforce.
In a balanced system (and if we’re matching you correctly) you’d win 50% of the time, and lose 50% of the time. It absolutely feels awesome to win, but for someone to win someone else has to lose. The ‘fun’ comes from being matched fairly and overcoming a challenge. Yes some fun can come from just being totally overpowered and dominating, but for most people that gets old and they’ll just stop playing if there’s no challenge.

forrás: incgamers

Comments (24)

 • avatar

  Rici

  |

  [reply]@Menyus (#22):[/reply]remelem, hogy igazad lesz :D

  Reply

 • avatar

  Nekemtene

  |

  [reply]@Menyus (#22):[/reply]hát igen valami ranglista nem ártana, mert öcsikért igen gyér lesz pvpzni :D

  Reply

 • avatar

  Menyus

  |

  Figyeljétek meg, ugyanaz fog történni mint a WoW esetében is:
  Kezdetben nem volt PVP, aztén bejöttek a BG-k, később az arénák.

  Itt is kezdetben nem lesz semmi, majd jön az aréna és később ere alapuló ranglétra vagy hasonló dolog!

  Reply

 • avatar

  Nekemtene

  |

  [reply]@Rici (#20):[/reply]hát elvileg most úgylátszik duel se lesz (1v1) szóval elképzelhető hogy custom se… a lolba is meccskereső van.. van custom is de az ellenfélből a rendszer úgy is hasonló szintű ellenfeleket dob be.. a társaink azok választottak szóval nem is használjuk a customot csak nagyon nagyon ritkán amikor megvagyunk 10en, vagy ugyebár bajnokság van eslen :)

  Reply

 • avatar

  Rici

  |

  [reply]@Nekemtene (#19):[/reply]azert az tenyleg eleg durva lenne, ha nem lehetne custom gamet krealni duelre, ez mar kb azt jelentene, h nem hogy csak nem akarjak, hogy diablobol esport legyen, hanem egyenesen meg akarjak tiltani :D

  Reply

 • avatar

  Nekemtene

  |

  [reply]@ozotya94 (#15):[/reply]Az ESL kezenállhat akkor se tud csinálni semmit, ha a Blizzard nem akarja :) pl: ellenfelet magától keres a rendszer x dolgot figyelembe véve :) no custom game no esport :) ilyen egyszerű, de biztos máshogy is megtudják oldani ez az egyszerű verzio 1másodperc alatt jutott eszembe a Blizzardnál meg elég sokan dolgoznak ezen egész munkaidőbe :) viszont az eddigi legnagyobb csalódásom, hogy nem lesz 1v1!!!!!!!!!! emiatt várom másfél éve a Diablo3at (a végigvitelen kívül) mert 9évet cséztem, most már 2 éve lolozok és kezdek hányni a csapatjátéktól, amikor nemtalálok olyan embereket akik emberileg normálisak és olyan játéktudásuk lenne, mint nekem… na mondom majd a Diablo3ba egyedül alkotok, erre itt se??? hát ez igen kiábránditó, de akkor marad a pve meg az a 0,00001% esély, hogy olyan erős és normális csapattársakat találok, mint jómagam :)

  Reply

 • avatar

  Kilwog

  |

  [reply]@Rici (#10):[/reply]Fölöslegesen nem ölnek bele sok időt az optimalizálásba ott a 4v4 azt csö, nem pvp-ről szól ez, akinek nem tetszik majd a balance az így járt.

  Reply

 • avatar

  piromaca

  |

  [reply]@SaltyDaveIV (#16):[/reply]Nem rossz… úgy látszik, hogy nem kellett várni a family guy-ig (bár most így hirtelen nem tudom, hogy ott mennyi lehet az idő).

  Reply

 • avatar

  ozotya94

  |

  [reply]@Dyingsoul (#9):[/reply]Az ESLnek kétlem hogy pont a Blizzard mondaná el mit csináljon és mit nem ha Diablo3ból eSportot akar valszleg azt is fog tenni , és meg is érné csak a Blizz hülye a túlzott PvE mániájával úgyis megunjuk a botfragelést 1 idő után.

  Reply

 • avatar

  Mittomain

  |

  Egyáltalán nem értem, hogy miért nem lehet majd akárhol 1v1-ezni. Én is utálom a pk jancsikat, de ezt úgy is meg lehet oldani, hogy a kihívott félnek is el kelljen fogadnia a duelt és csak ezután lehessen egymásra támadni(ahogy ez már rengeteg játékban meg volt oldva, pl. wow, csak, hogy blizzes cuccot mondjak). Szerintem plusz élményt ad, hogy helyszínt is lehet választani, sőt még fun kihívásokat is csinálhatunk magunknak(duel miközben Diablo támad :P). A balansz meg nem érdekel d2-ben is egy rakás sz*r volt az egész, mégis élveztem minden percét.

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  Duel azért nem lesz,mert nem akarnak nagyon foglalkozni a balansszal,ergo 1v1ben bizonyos karik ellen lenne ami OP és az elég rossz szájízt ad az egésznek.4v4-re jobb az optimizálás,mert ott mindenre van ellenszer :D

  Reply

 • avatar

  Father

  |

  [reply]@kol1br1 (#11):[/reply]Ohh mind1, inkabb toroltem a hsz-t (kifejtest) :) De eleg provokativ, es tajekozatlan a hozzaszolasod

  Orulok hogy kulon lesz pvp resz diablo 3-ban, nem ugy mint diablo 2-ben, persze ott is fun volt :) csak idegesito a rendszer, mivel hc-ban nem volt szabad es nem is mentek publikusan hostolt jatekokba, mivel rengeteg PK-er volt, meg voltak hackek amivel varosban is kinyirhattad (meg ami egybol odaportal melle) – nekem is volt ilyenem kiprobaltam, es veszelyes :)

  Remelem nem csak arena lesz, mivel nem emlitik hogy mas dolgokat kizarnanak, lehetne majd mas jellegu pvp is arenan kivul, siman elbirna a diablo-s kornyezet (gondolkoztam CTF-en, de az nem tul diablos :) )

  Reply

 • avatar

  kol1br1

  |

  Én nagy PvP párti vagyok, és nagyon ellenzem a RMAH-t. A skill és gear alapján való küzdelmet támogatom, mivel igy nemkell majd a sok csicska ellen játszanom, akik csak pénzért megveszik a high end gearjüket és igy nemis érzem azt a kéztetést h muszáj jobb cuccot szerezzek, szóval ez tökéletes.

  PvP gear reward pont ezért nincs, mivel ha lenne az emberek egy része csak PvP-zne, kevesebb talált cucc és nem is vennének RMAH-ból cuccokat, kevesebb bevétel Blizzardnak stbstb.

  Harmadik dolog, nagyon sajnálom, hogy csak az Arena PvP-t fogják megcsinálni, kár h nemlehet csak ugy bemenni egy Public Game-be és szétölni mindenkit, mint D2-ben :)

  Reply

 • avatar

  Rici

  |

  remelem elobb utobb kenytelenek lesznek balanceolni a pvpt is, ha erre lesz igeny

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@ozotya94 (#1):[/reply]AZ ESL semmit nem tud kitalálni, mivel a Blizzard már korábban bejelentette, hogy nem lesz e-sport a Diablo 3-ból.

  #4 | chasy: Szerintem előbb mindenki olvassa el a PvP-vel kapcsolatos híreket, hogy tisztában legyen a tányellel. Ez után itt mindenki elmondhatja a saját véleményét, ezért nem szeretném zárni a hsz-eket, de moderálva lesznek az egymást szájkaratézó emberkék, az tuti :D

  Reply

 • avatar

  Horcsogg

  |

  Annyira piszkosul bosszant, hogy csak cosmetic rewardok lesznek arénából….

  Mi ez már? Semmi item, nagyon illúzióromboló :(

  Reply

 • avatar

  Bali007

  |

  Én bízom egy korrekt PvP rendszer létrehozásában, ugyanis ha már a PvE rész unalmas lesz (márpedig előbb-utóbb mindenképpen az lesz), akkor egy jól felépített, megfelelő kihívást jelentő PvP rendszer még sokáig életben tudná tartani a játékot.

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@ (#5):[/reply]Nem amiatt lesz anyázás,hanem a PvP – ne PvP ,e-sport – ne e-sport miatt,ahogy az történt az előző PvP bejegyzésnél is. Nagyon eltérőek a vélemények (megjegyzem nem csak magyar fórumokon) és ez vitát szül.

  Szerintem se legyen fontos a PvP,de kikapcsolódásnak jó lesz,mondjuk ha nincs kedvem vagy időm farmolni,akkor csak letolok 1-2 arénát és megyek a dolgomra (legalábbis pörgős arénában reménykedek,nem a WoW-os félórás meccsekre)

  Reply

 • avatar

  Hartrog

  |

  Miért lenne az a vége… A pvp fontos téma, pláne egy rpgben. Én jó dolognak tartom, de nagyon remélem, h nem lesz elkülönítve a pvpgear a pvetől. Semmi értelmét nem láttam más játékban se. Egy átlag játékos esetében egymás rovására mennek, mert azért, h jó lehessen az egyikben idejéből csak annak a gearnek a gyűjtögetésére futja. És ebben a játékban ugye pont ez lenne a cél, h a pvp ne üsse ki a pve tartalmakat. (vagy legalábbis egy korábbi cikkben ez volt olvasható.) Pont emiatt nem hiszem, h lesz pvp gear, ha csak nem akarják meghazudtolni magukat. Arról nem is beszélve, h ez eddig sehol sem merült fel… Ebben az esetben a pvp csak növelni fogja a játékélményt, és nem lesz anyázás azért, mert az Infernón hónapokig harácsolt cumó lópikulát sem ér arénában…

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  Ahj most itt is előről kezdjük a PvP-nem PvP mizáriát? Javaslom a moderátoroknak hogy szerintem zárják le a hozzászólási lehetőséget itt mert csak anyázás lesz a vége xD

  Reply

 • avatar

  Ninjja

  |

  nagyon remélem hogy lehet majd pvp geart szerezni… -.-“

  Reply

 • avatar

  ibra

  |

  nagyon remélem hogy nem lehet majd pvp geart szerezni… -.-”

  Reply

 • avatar

  ozotya94

  |

  Egy öröm lesz majd levelezni és könyörögni a league modért vagy warmodért vagy league config akármi , de én biztos hogy fogok , nagyon könnyű lenne csinálni eSport ágat ehhez a játékhoz nagyon könnyű , de lusták megtenni pedig tízezrek szeretnék hát lesz ott comp.comm (kompetitív közösség) és Blizz között örömlevelezés , de reménykedem az ESL kitalál vmit.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.