Jay Wilson interjú: offline játék pvp és sok más

Dyingsoul . Hírek, Videó 809

A Games On Net készített interjút Jay Wilsonnal, melyben leginkább olyan dolgokról van szó, amik eddig nem igazán jöttek szóba: Ilyen például az offline játékmód is. Szóba jött az előd, a Diablo 2, melynek egyjátékos módja miatt sokan nem is vettek tudomást a többjátékos módról. Bár biztosan sokan így is rendkívül jókat játszottak a 2. résszel, mégis a játékélmény sokkal sekélyebb, mint a többjátékos módban, ezt pedig a saját hibájuknak titulálta. Jay nem köntörfalazott, elárulta azt is, hogy így a játék is sokkal biztonságosabb, nem lesznek karakter hack programok (mint például a jamella hero editor Diablo 2-ben). A szerver oldalt is integrálni kellene a játékba, ha a Diablo 3-ban elérhetővé akarnák tenni az offline módot, ezért megjelenhetnének tört szerverek. Ezeket a problémáknak próbálják elejét venni azzal, hogy a Diablo 3 “online only ” játék legyen, tehát a két kulcsszó: játékélmény és biztonság.Szó esett a PvP-ről is: még nem teljes a pvp rendszer, de a készítők úgy gondolták, hogy emiatt csúsztatni a megjelenést nem lenne helyénvaló. Jay azt ígéri, hogy pár hónapon belül elkészülnek vele és egy patch formájában integrálják majd a játékba. Felmerült az interjú elején az is, hogy míg a Diablo második részében sok játékos azért játszott, hogy minél hamarabb elérje a 99-es szintet és hogy gyorsabban érje el azt, mint a játékosok zöme, de a Diablo 3-ban más lesz a helyzet: egy új játékot szeretnének a játékosoknak bemutatni, ahol az emberek a kihívásért és azok teljesítéséért játszanak – ez bennem felidézi azokat az időket, amikor még voltak valóban nehéz játékok – . Érintőlegesen szó volt még az aukciós házról is, ahol a játékosok saját maguk dönthetik el, hogy hogyan szeretnének profitálni.

forrás: games.on.net

Comments (40)

 • avatar

  Szotyi

  |

  Na kérem szépen megjött, megjelent a játék, és ahogy várható volt, de mindenki lehurrogott engem elkezdődtek a kapcsolódási problémák, méghozzá, annyira amennyire olvashatjátok a hírekben ! Ez emberek a 21 szd. minden kizárólag online, tehát semmi nem működik normálisan stabilan Blizzard szerver és eredeti játék ide vagy oda grat. !!!

  Reply

 • avatar

  CalebForeva

  |

  [reply]@Szotyi (#35):[/reply]C&C ZH-nál nem az volt véletlenül a problémád, hogy a zh installja nem ment végig? Csak mert arra van egy kötelező trükk, még eredetinél is (nekem is eredeti van). Csak és kizárólag úgy megy fel normálisan a ZH, ha a két lemez tartalmát egy könyvtárba összemásolod és onnan kell indítanod az installt….egyértelműen így nem szükségszerű a cd swap se, és megy normálisan a játék.

  Mellesleg ha folyamatosan szakadozik a neted, az már régen rossz (maximum így tudom megérteni, hogy az a panasz, hogy “állandóan szakad az online miatt a játék”), ha meg csak nagyon ritkán, az meg kb. minden szolgáltatónál előfordul, bele kell törődni.

  Reply

 • avatar

  Szotyi

  |

  Artruder levelére :
  Na kérem szépen, jól elhitették veletek hogy kell nektek ez az állandó netes kapcsolat, de mikor elkezd szakadozni a net, miközben ütöd a bosst, vagy lesz 1 nap kimaradás, és nem tudsz játszani, mert még a mentésed is náluk van, akkor lehet hogy ideges leszel. Ott van a fiókodban a lemez, az eredeti gém, van neted előfizetve, van áram, van gép, időd is van játszani, csak éppen a net szarozik… Ezalatt simán játszottál a D2-vel.
  1. A szerver pont ugyanúgy kifagyhat mint az én otthoni gépem, mert hiába ezerszer profibb szerkó, több gép lévén az esély is nagyobb mint 1 gépnél.
  2. Nem veszhet el a kari :D Áhhhh a bankoknál is annyira atombiztos minden, hogy évente mégis sok 10ezer ügyfelet megkárosítanak mégis, vagy valami összeomlás van. A kasszánál is 5x annyit állnak és variálnak a hitelkártyások, mint a KP-sek, de a hitelkártya az is kell ám nekünk jó kis feláron pluszba….Még a Nasa-nak is feltörték a szeróját, de neeeeem a blizzardét nem lehet :D:D:D
  3. A kisebb gépigénnyel sem tudok egyetérteni, miután a mostani gémek jó része már inkább videó kártya függő, és akárhogy is, de a képet azt az én gépem jeleníti meg a monitoron.
  4. állandó online frissítés, na ez amihez marhára elég lenne 2 hetente egyszer felmenni a netre, ehhez abszolúte nem kell állandó kapcsolat kötelezően. Vagy az aukciós ház : Aki vaterázik vagy ebay-ozik annak is elég csak mikor megnézi mi újság, vagy tranzakció van felmenni a netre.
  5. Védelem gyanánt épp elég lenne, ha ontanák hozzá hónapról hónapra a friss dolgokat, amiből a becsatlakozást meggátolva zárnák ki a babrált szoftver tulajdonosokat. Így az első pár hét alatt elavulna a “tört változat” ami nem tartalmazza az újításokat.
  A lényeg hogy van ésszerű megoldás, mégpedig a “választható” online mód, aminél játszani kapcsolat nélkül is bármikor lehetne “one player” módban, viszont a frissítésekhez, és a többi egyébhez fel kellene menni a netre. Ennyi. Ez nyilván blizzardnak is eszébe jutott, de neeeeem ők kötik az ebet a karóhoz. Grat. !

  Reply

 • avatar

  Venom

  |

  [reply]@artruder (#36):[/reply]+1
  Jól összeszedted.
  Egyébként már az SC2-vel is nehezebben birkóztak meg az elején a sarki userek (mentés nem volt, meg új game button). Haver tolta ezzel, és csak szívott vele, míg én feltettem az eredetit, és láss csodát, semmi gikszer nem volt.
  Mondjuk nekem a C&C-vel sincs gondom (mondjuk a zero kimaradt), se az originnel se a steammal. Nem fordult még elő, hogy 5 percen belül ne fértem volna hozzá a cuccaimhoz (nagy akcióknál terheltek a szerók, de így is kényelmesebb, mint a dobozos verziók).
  Ami a legfontosabb szerintem, a frissítések, pláne egy blizes játéknál, ahol évekig frissítik, javítgatják a terméket.

  Reply

 • avatar

  artruder

  |

  [reply]@Szotyi (#35):[/reply]az fail..

  Egyébként hidd el tanulni fognak a blizzardtól mások is, és szerintem ez a trend van már most is, csak még az ubisoft pl assasins creed-et nem kötötte ennyire nethez, csak az elindítását.. azt kitdták játszani, de nem lepne meg ha az elkövetkező időkben már a küldetések, minden neten lenne. Diablo 3 nál is ezt tudjuk kiknek “köszönhetjük” csak annyit mondok: torrentárúház, és persze a csalók kiszűrése érdekében, de szerintem inkább az illegalitás visszaszorítása érdekében lépte meg ezt a blizzard. Nomeg persze a real money ah -hoz elengedhetetlen :D

  nézd Blizzard nem a magyar, afrikai, román játékosokból indult ki… ahol még net sincs? Nem tudom, engem is zavart kicsit, de belegondolva hogy a szerver része a játéknak nincs a kezünkben, azt nem crackerek fogják megírni – hanem programozók és nem rövidesen, hanem évek alatt – ha… meg akarják írni, hiszen ez nem egy havidíjas játék 1x kell megvenni. Wow-nál 10nél is több év telt el, azóta írják a k*baszott emukat és még most is messze nem olyan mint az eredeti, pedig egy fizetős,havidíjas mmorpg-ről beszélünk… tehát diablo 3 nál 15év lesz ez az idő vagy [hamarabb fogják ráhagyni, h jóóóóólvanez – > és kaptok egy egy… nem is tudom mit, bughalmazt]

  Pár előny, hogy nethez van kötve a gém:

  -nem fagyhat ki a szerver [nem úgy az offline stb bóvli,bugos emulátorok]
  gondolj csak bele, nagy csata közben kifagyhatnak a tört xharok.

  -nem veszhet el a karaktered,hiszen nem a te gépeden van eltárolva^^

  -kisebb gépigény, hiszen a szerver része a játéknak nem nálad fut

  -nonstop update/frissítések/support^^ nem nem a c&c féle,amiről írtál o.O

  -új tartalmak-kiegészítők,featureok [hiszen elég komoly eladás-bevétel várható a játékból a blizznek :D ezért foglalkozni fog a játékkal a továbbiakban is]

  -aukciós ház, party,friendlist,guild stb

  áá nem is sorolom, szerintem tudod h jobb az eredeti – csak a net kapcsolatoddal van gubanc,probléma.

  Mellesleg így nincs karakter haxolgatás,item duplikálás stb
  és bevétele lesz a blizzardnak nem kevés,hiszen mindenki megveszi – nem úgy mint egy assasin creed v nfs,fia stb játéknál ahol a megjelenés előtti héten már fentvan torrenten.. ez nem lesz :D főleg nem játszható állapotban, arra várhatnak még jópár évet

  Reply

 • avatar

  Szotyi

  |

  Üdv. !
  Hát ez nem indok, hogy a warezkodás miatt csak online a játék, miután aminek nekiállnak valakik hogy feltörik, azt sikerül is feltörni, azon egyszerű dolognál fogva, mert amit ember csinált, azt ember ki is tudja játszani. Ez pont mint a vírusirtás és védelem harca. Lényeg, hogy ez nem értelmes indok. Viszont fűcsomó legyek, ha nem fog megjelenni (hogy hogy nem) egy-két utólag pénzért is online megvehető cucc hozzá a későbbiekben – kevésbé ráérő játékosok számára – a cég honlapjáról… Gondolhatjátok hogy pár cracker csapat azért neki fog ugrani rászánva nem kis időt a feltörésre, és nagy valószínűséggel rövidesen ott láthatjuk majd D3-at is a torrenteken, a potenciális offline játékosokat pedig gyakorlatilag rákényszerítik, hogy ezekkel próbálkozzanak. Attól, hogy rá akarják erőltetni a tömegekre mondva kitalált indokokkal a csak online használatot, attól még nem javulnak meg senkinél az állandóan szakadozó netek, az is lehet hogy kevesen fognak beköttetni újonnan internetet magukhoz (havi több ezer FT-ért) csak a játék miatt stb. Választhatóvá kellett volna tenni, hogy valaki akar-e neten játszani vagy sem, ha valaki akkora online matyi, akkor gó, nyomja hát úgy, de így gyakorlatilag pont ugyanoda korlátozta be a blizzard saját játékát, mint a mostanában elég sok egyéb megjelenő hasonló játékot. Egy lett így a sok közül, nem több, a legendának vége… Az eredeti játékok agyon biztosítása nekem ismerős, vettem eredetiben anno egy C&C Zero Hour-t , annyira biztos volt a védelme, hogy a dobozban található eredeti kódjával sem indult. Visszavittem a boltba, közölték, hogy másnál is ugyanez van és kénytelen voltam levásárolni szükségtelen dologra az “EREDETI” játék 12eFt-os árát. Pedig nem kis kiadó termékéről beszélünk…

  Reply

 • avatar

  MirmiX

  |

  [reply]@Kova (#31):[/reply]Jah,és olyan is az eredetihez képest,fos.

  Reply

 • avatar

  ozant

  |

  [reply]@Kova (#31):[/reply]Én egy ideig játszottam wow-al,igaz nem eredetin.És kb 1x-sem dobott le wifi miatt :-)
  De D3-at megveszem,igaz akkor is megvenném,ha 3x ennyibe kerülne :-)

  Reply

 • avatar

  Pj0tr

  |

  [reply]@Kova (#31):[/reply]1) A Starcraft nem online only
  2) A tört WoW szerverek olyanok amilyenek. Csak egy gagyi emulátor a Blizz szervereihez képest.

  Abszolút támogatható az online only. Lehet, hogy nekik azért jó, mert többen veszik meg ha nem vagy csak soká lehet megtörni. Ez szvsz jogos igény.
  A játék továbbra is luxuscikk, de még a létfenntartáshoz szükséges termékek esetén sincs engedélyezve, hogy lopj.
  Nekem azért lesz jó, mert mindig biztonságban lesz a karakterem és bárhol logolok be ugyanazt kapom. A felhőké a jövő :)

  Reply

 • avatar

  Kova

  |

  Szerintem ez az online only dolog nagyon rossz. És nem azért mert ne venném meg… Hanem azért mert én pl. wifi-vel fogom a netet és fél-1 óránként ledob. Tönkre vágja a játékélményt. Már a nyílt bétán is kijöttek ezek a gondok. Nem beszélve arról, hogy sokat utazom és a 3órás vonatúton jól jönne játszani, de ugye nem lehet. Ha én megveszek valamit, és fizetek érte, akkor ne függjön már a körülményektől (nettől, szervertől, lagtól), hogy mikor játszhatok és mikor nem.

  Elhiszem, hogy nem ingyen csinálnak egy játékot, és kell belőle a haszon, de ezzel nem csak azokat vágják pofon akik nem akarják megvenni, hanem azokat is akik megveszik… Lehet Amerikába 100%-os mobil net lefedettség van, ami egy nyugati színvonalú fizetésnél meg sem kottyan kifizetni, de ez Magyarország.

  Ezért nem fogok megvenni.

  Ja és a hackerek megtalálják a módját, hogyan törjék fel. A Wow is “online only” nomeg a Starcraft is, mégis van hackelt változat…

  Reply

 • avatar

  CalebForeva

  |

  [reply]@baresz (#28):[/reply]Igen, MOCSKOK, mivel azt szeretnék, hogy vedd meg a játékukat :D…Istenem.

  Reply

 • avatar

  MirmiX

  |

  [reply]@fulibacsi (#24):[/reply]Szerintem ettöl nefélj :).Tegyük fel bekövetkezik valami folytán a legroszabb és csödbemennek akkor kiadnának valszeg utoljára még egy patchet amiben lehet offline modban játszani ah nélkül és kész.
  De a blizzard soha nemfog csődbe menni :P :)

  Reply

 • avatar

  baresz

  |

  pexe hogy nem kell offline abbol nincs zse mi…mocskok

  Reply

 • avatar

  FanTom

  |

  Le lettem oltva, oksa én elfogadom, hogy más véleményen vagyunk. Peace. (engem érdekel az emulátor is mert sokat utazom és kevés a netes lehetőség)

  Abban egyetértünk maradéktalanul, hogy csapjon le a ban hammer ha csalók jönnek és abban is, hogy sokáig le fog tudni minket kötni a játék és tervezett kiegészítői. Azon meg szurkoljunk, hogy Bobby ne tudja elérni, hogy havidíjassá tegyék a Diablo-t, Starcraftot.

  Reply

 • avatar

  fulibacsi

  |

  [author]CalebForeva (#25):[/author][quote]Nem nagyon tudom elképzelni, hogy látják, hogy van még játékos, nem is kevés (mert látják) és egyszerűen lelőnék a szervereket.[/quote]

  Én arra gondoltam, ha esetleg az az utópisztikus dolog történne meg, hogy a Blizz beadja a kulcsot.

  Reply

 • avatar

  CalebForeva

  |

  Nem nagyon tudom elképzelni, hogy látják, hogy van még játékos, nem is kevés (mert látják) és egyszerűen lelőnék a szervereket.

  Amúgy meg teljesen egyetértek velük a csak online résszel…az talán mellédumálás, hogy főleg azért van, mert ők ezt coop játéknak látják, mindig is annak látták, viszont így remélhetőleg abszolút nem lesz hero editoros/egyéb hackes szarakodás, és főleg nagyon fontos nekik az, hogy ne legyen warez/torrent dolog az egészből, amit maximálisan megértek. Hosszú éveken keresztül fejlesztenek egy játékot, minden idejüket beleölték (nem egy cod, amiből évente kapsz egy újat és miután megvetted, semmit nem törődnek vele a fejlesztők) és ha tényleg fenn lenne a torrent oldalakon már az első napon, pláne mondjuk egy lan opcióval spékelve, nagyon sok ember nem venné meg, maradna a single vagy menne lan emulatorra haverokkal, a Blizzard meg egy idő után tényleg áttérne a konzol részre és aztán meg mindenki sírna. Jó ez így, aki Diablo fan, úgyis megveszi a játékot, akkor meg nem mindegy, hogy be kell jelentkezned a játékhoz vagy sem? A sávszélt nem igazán terheli, net meg már szinte mindenhol van, ott meg pláne, ahol meg tudnak venni megjelenés napján egy 15 (vagy CE esetén 30) ezres játékot.

  Reply

 • avatar

  fulibacsi

  |

  “Egy gondolat bánt engemet…” – Mi történik, ha egyszer a Blizz lelövi a szervereket. Mondjuk 10-15 év múlva. Akkor mehetünk vissza a D2-höz, mert D3-zni nem fogunk tudni. Tudom, hogy utópisztikus, de engem ez zavar a legjobban a döntésükben (mármint, hogy csak online működik a játék).

  Reply

 • avatar

  jocc

  |

  [reply]@FanTom (#18):[/reply]Nem tudok egyet érteni az állításoddal.

  A modolhatóság fölösleges, mert több száz órányi játékot igér, tervez a blizz. Ezen felül ez egy “aktív” játék. Nem az van/lesz, hogy megcsinálják megkapod a lemezt és a fejlesztők elkezdik a D4-et. Patchel bármikor berakhatnak új itemeket esetleg kihívásokat, amikre nem lsz szükség, mert mire megunnád vélhetőleg másfél évre rá jön a kiegészítő. Szerintem minimum 4 évig semmi kivetnivaló nem lesz a játékban, ami miatt modolásra lenne szükség.

  Az, hogy csak online lehet játszani.. szerintem a blizznek van a legjobb warez ellenes rendeszere. Persze mindig van egy hülye aki elrontja. Egy cheater vagy akármi. Ezeket sosem fogják tudni teljesen kiszűrni sajnos. És JW is mondta, hogy eddig az volt a baja a projektekkel, amin eddig dolgozatt, hogy megcsiunálták és pont. Valami olyasmit mondott, hogy az igazi munka a kiadás után kezdődik. Ha tényleg így gondolja és tényleg így is fogják csinálni 5 csillagos játék lesz mind cheater szűrés, mind törtellenesség, mind megunhatatlanságból.

  Reply

 • avatar

  Tacytus

  |

  [reply]@TheMageTalRasha (#21):[/reply]For the Blizzard!

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  Én személy szerint nagyon is örülök neki, hogy nem támogatják az offline modeot. Már a béta alatt meg jelent egy map hac, egyszerűen nem értem mire jó ez a hac dolog. Mert oké azt meg értem, hogy gyors gazdagság reményében botozgatnak, meg mh-znak, de akkor így semmi értelme a játék játszásának. Akik ilyen haxekkel foglalkoznak miért a világ bankot hakkelik ha már haszonszerzésből ilyesmit követnek el. Mert többségük ezért csinálja, minél több pénzt le húzni a másikról, ami szerintem gusztustalan, nem csak a játék nevére nézve is, de az emberek felé is. Lehet, hogy régi módinak találtok, de én még nagyon is jól emléxem arra, amikor a diablo2+lod bneten még bot sem volt sem mh, hogy milyen volt az item farmolás. Állandóan szervezték a full partykat, hogy a drop nagyobb esélyű legyen. A tört szerveres játékokról meg annyit, hogy aki erre vetemedik az ne játszón vele, mert bugos, lagos. A módolásról nem is beszélve, el lehet dönteni, hogy vagy diablóval játszom vagy ahoz hasonlóval, mert a módolt már nem az eredeti játék verzió. Teljesen mást nyújt. ÉS az ilyen tevékenységek abszolúte nem méltók egy ilyen nagy múltú játékhoz és játék névhez. Én személyszerint a legit dolgokat jobban becsülöm, mint a sok haxet, ami nem csak a játék élmény rovására is megy, de méltatlan a játék nevéhez és ahhoz amit bejárt, hogy idáig eljusson végre.

  Reply

 • avatar

  Tacytus

  |

  [reply]@FanTom (#18):[/reply]Nem muszáj pénz ölnöd bele! Senki se mondja, hogy fizess erre meg arra szíved joga ahogy szeretnéd. A blizzard meg ha ennyit szenvedet a játékban szeretnék a kezükben tartani és ne egy paraszt farmoljon mint az állat utána csinál egy oldalt amin lehet tőle rendelni…

  Reply

 • avatar

  Fecniii

  |

  [reply]@FanTom (#18):[/reply]A netes játékra való erőszakolás, jó nagy részben a warez hibája, mint ahogy WoW-ból sincs tökéletes tört szerver D3-ból sem lesz, arról nem beszélve hogy nem kevés idő fog eltelni mire ezek megjelennek, akár tényleges szerverként akár offline emulátorként. És talán pont a kötelező online miatt örülhetünk hogy a Blizzard még mindig csak PC-re fejleszt. Ha lenne offline mód lenne warez is, ergo rohadt kevesen vennék meg, az AH nem fog senkit rávenni hogy megvegye. És ha nem vennék meg a Blizz is előbb utóbb a többi fejlesztőhöz hasonlóan hanyagolná a PC-t, és kaphatnánk a konzolportokat. Mielőtt valaki beleköt tisztában vagyok vele hogy a Blizz IP-k eleve nem nagyon alkalmasak konzolos játékra, de ha nem lenne pénzügyileg sikeres minden játékuk, az online miatt már rég konzol játékokat csinálnának.

  Reply

 • avatar

  FanTom

  |

  [author]Tacytus (#17):[/author][quote]@FanTom (#16): Egy részre kitérnék. Modolni biztos lehet majd sajátosan is pl wow semmi blizz nincs benne.
  A többiben meg egyetértek a Blizzardal.
  0[/quote]

  Szíved joga egyetérteni ezekkel a gondolatokkal, csak kérlek olvass el egy cikket, nem kell, hogy ide írj róla, jöhet priviben is:
  http://www.gamer365.hu/blog_post.php?id=22129

  Ha elolvastad szerintem egyetértesz majd abbéli aggodalmammal, hogy hova tart a Blizzard. (bizonyítéknak ott az SC2, hogy mennyi pénzt húznak majd le a játékosokról.) Ez a valós oka a netes játékra való erőszakolásnak.

  Reply

 • avatar

  Tacytus

  |

  [reply]@FanTom (#16):[/reply]Egy részre kitérnék. Modolni biztos lehet majd sajátosan is pl wow semmi blizz nincs benne.
  A többiben meg egyetértek a Blizzardal.

  Reply

 • avatar

  FanTom

  |

  Játékélmény és biztonság. Ezért vették ki a LEHETŐSÉGET az offline játékra?
  Lehet, hogy emberek nem emlékeznek arra, hogy feltörnek accountokat, ellopnak jelszavakat és akár több évnyi játékélményt tesznek tönkre?
  Lehet elfelejtik emberek, hogy a játék MODdolásával 2-3 évnyi játék után színesíteni tudnak az alap játékon és ezzel a kedvenc játékuk újra és újra több játékélményt ad?

  Mellébeszélés az, hogy az editorok és trainerek miatt nincs offline
  és kamu az, hogy nem lesznek csalások az online játéknál. Persze vadászni fogja a Blizzard ezeket, de épp elég ha pont a Te játékodat teszi tönkre valaki azzal, hogy gyanúsan hamar ér le a főellenséghez, nem bírod vele a lépést tartani, vagy netán épp a trade ablakkal vág át, mert mondjuk az emberek többsége nem fog fizetni adót az AH használatára.

  Én várom az offline játékmódot, várom a MODdolági lehetőségeket, mert a legjobb játékot is sokszor végigjátszva unalmassá lehet tenni ha semmi sem változik, és izgalmassá ha olyan játékosokok csinálnak módosítást rajta akik épp úgy szeretik és tisztelik a játék egyensúlyát mint a legnagyobb fanatikusok.

  Persze tudom én, hogy a Blizzard mindent megtesz majd az ellopott accoutok visszaadásáért és azért is, hogy minnél kevesebb csalás legyen a játékba. Hiszen hosszú távon sok játékos többet is befizet majd a játékért mint az alap játék ára, hiszen mindig lesznek jó és jobb cuccok az AH-ban amikért kemény dollárokat vagy eurókat fognak fizetni és ennek egy része megy hozzájuk.
  Több játékos veszi majd meg, hiszen nem lesz (eleinte) mód tört játékra. Ez annyira egyszerű, hogy a kérdés is felesleges volt Jay Wilson felé.

  Reply

 • avatar

  piromaca

  |

  Hát igen, nekem is az első az volt, hogy feltekertem a hangerőt :)
  Más. Érdekes, hogy mióta nincs béta csomo érdekes interju születik. Mikor lesz Jay Wilson diablo3.hu interju? :)

  Reply

 • avatar

  Orpheus

  |

  T-Rex hangeffekt a végén odavág! :)

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@Animebj (#8):[/reply]Nem kötelező átmenni infernora. Sőt komolyan, még akár normalon is lehet maradni. Ha valakinek nehéz egy fokozat, visszamegy egy könnyebbre és egy idő után eldönti, hogy mikor megy vissza a nehezebb fokozatra – ha egyáltalán vissza akar. Emiatt buta az az ember, aki abbahagyja a játékot (bár mág maga a feltételezés is elég valószínűtlen).

  Reply

 • avatar

  Laxus

  |

  [reply]@Animebj (#8):[/reply]Az inferno fokozat előtt még legalább kétszer, de szerintem mindenki HELLig el fog tudni jutni vagy így vagy úgy… Tegyük hozzá ezek sem kevés időbe fognak tellni az embereknek, hogy kiélvezzék a játékélményt, de mégse legyen annyira szenvedés hogy abbahagyja!

  BTW lesz az embereknek rá ideje bőven hogy skillesedjenek és mehet majd az inferno zúzda, aki meg nem HC player annak nem való vagy azzá válik meg beüt a RAGE és akkor meg jönnek az új kihívások.

  Reply

 • avatar

  Lamek

  |

  Köszönöm én is a barátokkal való játékot láttam egyedüli lehetőségnek :) ( De továbbra is fenntartom, hogy ez egy single palyer játék amibe most aht raktak :D )

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  Nekem csak egy megjegyzésem lenne: eszméletlen jók lesznek a zenék! Csak azért visszatekertem 4x hogy ezt az elején hallhatő fél perces kis zenét hallgassam.Fenomenális!

  Reply

 • avatar

  Animebj

  |

  Én nem éreztem nagy hiányát annak, hogy nem tolhattam Battle.net-en a DII-őt, igaz, azért nem, mert sokáig nem is volt internetem. Abban viszont maximálisan egyetértek, hogy az online solózásra szükség van, el kell kerülni a tört szervereket, a csalásokat és a mesterségesen übertápos karaktereket. A PvP se hiányzik, ott viszont rossz tapasztalatom, a “Hammeradin” vagy milyen skill-build-es paladin miatt.

  Ami pedig a szórakozást illeti, csak módjával a nehézséggel. Lehet, hogy a DII sikerének egyik összetevője az (volt?), hogy akarva-akaratlanul kedvezett az egyszeri betérő játékosoknak, a casual-oknak. Ha elrontják az egyensúlyt, ha túl nehéz lesz az Inferno még csapatban is, akkor sokat felhagyhatnak a játékkal. Mindenki sikerélményre vágyik, de mindenkinek más-más az ezért való küzdelem mértéke.

  Reply

 • avatar

  lifegrip

  |

  [reply]@Lamek (#3):[/reply]A multinak annyi előnye van, hogy “könnyebbé” válik a játék. 4-szer több karakter lehet, de a mobok értékei csak – mondok egy számot – 3,25-tel szorzódnak. Emellett több skillkombináció lehetséges, például több cc elfér a repertoárban. Nagyjából ezek az előnyei a coop játéknak.

  De nyugi, most is lehet singe módban tolni, és úgy is végig lehet majd vinni a játékot, ha kicsit nehezebb is lesz, mint coopban.

  MOD: És persze amit Caleb is említ: Más élmény a haverokkal tolni, ts, fun, fanta!

  Reply

 • avatar

  CalebForeva

  |

  [reply]@Lamek (#3):[/reply]Kb. azért, mert multiban minden jobb, még az aknakereső is :). Ha te nem így érzed, akkor a multizást valószínűleg nem neked találták ki. Amúgy a haverokkal+teamspeakkel/ventriloval/egyéb kommunikációs programmal nyilván sokkal nagyobb fun, mint csak beugrani egy public game-be. Nekem hálistennek 2 haverom is megveszi a játékot, szóval biztos velük fogom a legtöbbet tolni :).

  Reply

 • avatar

  Chob

  |

  Ahol nem artikulált kicsit jobban, ott a hangminőség miatt tényleg kicsit kivehetettlen én is hegyeztem a fülemet :)

  Reply

 • avatar

  CalebForeva

  |

  [reply]@Dyingsoul (#2):[/reply]Igen, az a helyes megfogalmazás, hogy “volt már, ahol normális hangerővel beszélt” :D. Elkezdi normál hangerőn, aztán a mondat többi része kb. suttogás.

  Reply

 • avatar

  Lamek

  |

  Sziasztok!

  Félig lesz csak off a téma.

  Én diablo kettőztem sokat. Kb 3 évet csak ezt játszottam anno. De akkor még net nélkül single playerként. Szeretném ha tapasztalt egyén elmondaná nekem, hogy miért jó ezt multizni, mert mikor anno egyszer kétszer összeültünk lanozni diablot, akkor csak a szenvedés ment, hogy várni kellett a másikat, ígysem úgysem volt nehéz, ki lootlja el a másik elöl ( tudom, ez most nem fog fennállni ). Szeretném tudni, hogy miért lesz jobb multiban mint egyedül. Bétában sem éreztem, hogy olyan jó lenne, hogy multiban tolom.

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@CalebForeva (#1):[/reply]Ez a videó tutira halk, legalább is Jay beszéde. Amúgy volt már, ahol normális hangerővel beszélt (vagy csak a mikrofon volt rossz helyen mikor ezt vették fel).

  Reply

 • avatar

  CalebForeva

  |

  Nos, a sok Jay Wilson interjúból egy dolgot biztosan megtanultam: hangosítanom kell az 5.1-en, amíg ő beszél.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.