Vegyes felvágott

Hamu . Hírek 1351

Néhány apró hír a nagyvilágból. A tovább után folytatódik.

Az RMAH ismét kapott egy kis halasztást, pontos időpont még nincs. Jelenleg azon dolgoznak, hogy indításkor minden zökkenőmentesen menjen.
[Quote]

Real-Money Auction House Coming Soon
In light of the post-launch obstacles we’ve encountered, we have made the decision to move the launch of the real-money auction house beyond the previously estimated May time frame. As we mentioned in our original announcement, our goal has always been to ensure everyone has the smoothest experience possible when the real-money auction house launches, and we need a bit more time to iron out the existing general stability and gameplay issues before that feature goes live. While we don’t have a new launch date to share just yet, we’ll have more information soon.
[/Quote]
Jövő héten érkezik valamikor az első patch, aminek a tartalma főként olyan hibajavítások lesznek, amiket csak szerveroldalról nem lehet megoldani. A pontos időpont, és a tartalom egyenlőre még ismeretlen.
[Quote]Hotfixes, Upcoming Patch, and Ongoing Issues
Since the game’s launch, we’ve applied a number of hotfixes to address gameplay issues, made tweaks to improve our service stability, and performed occasional server maintenance when necessary to ensure that in the long term, players have the best gameplay experience possible. Moving forward, additional server maintenances will be required — and sometime next week, we plan to release a game update in the form of a patch that will further address client issues and apply additional bug fixes.
We also wanted to let you know that we’re still looking into the best way to address the achievements that some players lost in the hours following the game’s release. While we don’t have any concrete details to share with you just yet, we will have more information to share in the weeks ahead. We appreciate everyone’s patience as we work to improve stability and usability for all players.[/Quote]
A Blizzard, a megszaporodott account feltörésekre kiadott egy újabb ismertetőt, ahol felhívják a figyelmet az alapvető biztonsági lépésekre, mint például, ne látogass gyanús oldalakat, minden oldalon különböző jelszót használj, Ha van rá módod töltsd le egy authenticatort a telefonodra, vagy szerezz be egy kézi authenticatort. A Blizzard, sosem kéri, hogy küld el a jelszavadat.
Egy játékos kérdezte meg a kékeket, hogy miért van az hogy a béta alatt átlagosan 100 ms-os latencyje volt és most  250 körül is van a latency nem egyszer, Bashiok válaszolt erre a kérdésre. A Diablo 3 latency mérője, nem egy egyszerű ping ami csak az internetkapcsolat stabilitását ellenőrzni, hanem ezen felül figyeli a szerver kommunikációjának az idejét is, ezért lehet magasabb az érték, mint más játékoknál.
[Quote]The latency indicator in-game is not a simple ping like most games, and is actually a full process of the game sending an action to the service, the service processing it, and returning it to the client. This means that the latency indicator actually gives a more accurate account of what the experience is for game data, but in comparison to other games will seem high. We’re more interested in issues where there is actual performance degradation, and certainly there may be, but the in-game latency number is not a simple ping and therefore shouldn’t be used literally as a measurement against performance elsewhere.[/Quote]
Miután felröppent az Inferno hangolásának a híre, ellepték a játékosok a fórumot, amin a ne nerfeljék infernót kiáltások hallatszottak, erre jött egy kék amire ismét Bashiok válaszolt. Jelenleg Infernon a felszerelés, és a bekapott sebzések nincsenek összhangban az eltervezettel, ezeken szeretnének javítani.
Azt is szeretnék megszüntetni, hogy legyen olyan hogy kötelező skill, mint fogalom. Mert ezzel a játék egyik legnagyobb újítását, a szabad skill választást lehetetlenítik el. Illetve felmerült, hogy jelenleg a Barbárok nagyon nehezen tudnak infernón haladni akármilyen felszerelésük is legyen.
[Quote]
Please don’t nerf Inferno. All these kids are crying because they cant go and one-shot a difficult situation like they could in their precious World of Warcraft. You guys said before launch you had no intention of reducing the difficulty, and I truly hope you keep that promise.
There are definitely some aspects of Inferno and the way damage comes in that we’re looking at. Before we get there though we want to address the skills that are ‘must haves’, and see how the skill and gear game settles out a bit before we address content. If there’s a skill that you absolutely can’t survive without, that’s a much more serious issue to customization, build diversity, and the game as a whole than someone not being able to progress as quickly as they feel they should.
I think tweaks to content difficulty is a given, it’s going to happen in some shape or form, but we’re not there quite yet.

As it stands, nothing works well for DH past act 1 Inferno. Wizards have it just as rough. Mean while i witnessed a barb solo 3 packs of elites on Inferno on the same act i’m struggling to complete the first quest.
You should go tell the barb players that. Consensus is they’re the worst class in the game.[/Quote]
Forrás: d3db, incgamers

Comments (63)

 • avatar

  Caelum

  |

  [reply]@nlght (#47):[/reply]Szintén csak hell vége felé, mint zoba, bár ott is csak egy fist-et. Szerencsém volt, sokszor pont kellő dolgokat kaptam, simán tudtam haladni hell-en.

  Nem tudom, h lenne-e értelme tippet adnom skillek terén. Tény, h gond nélkül haladtam, de lehetséges, h nem neked való az a build, amit kitaláltam, mert másfajta játékos vagy. Ha leírod az email címed, akk megmutatom, de nem biztos, h segít rajtad. :)

  Reply

 • avatar

  zoba

  |

  [reply]@nlght (#47):[/reply]szerintem jobban jársz ha te magadnak teszteled a buildeket mint másoktól kéred el mert így nagy élményektől fosztod meg magadat

  itemekbe meg keress dexterity+vitásakat és kész

  Reply

 • avatar

  zoba

  |

  [reply]@nlght (#47):[/reply]én csak hellen kezdtem el itemeket venni monkomnak addig a droppolt cuccokat használtam

  Reply

 • avatar

  nlght

  |

  Veterán diablos vagyok, játszottam az 1-el is a 2-vel sok-sok hónapot, neten, lanon mindenhogy (1000+ óra játékidőm volt benne). Tegnap Monk lvl 48 nightmare, act3, AH-ból bevásárolva, sok-sok goldért, DPS 1400. Becsatlakozok publicra egy német demon hunterhez, akinek 2100 a DPS-e. Jó skill kombókat használtam: way of the hundered fist (mert a dupla fegyók 80-90 hp-t adnak ütésenként, szóval healelem magam, mint az állat), wave of light (40-re csökkentett spirittel, hogy sokszor használhassam, breath of heaven (gyógyítás gyorsított spirit regenerációval), serenity (0 sebzés 3 mp-ig gyógyítással), blinding flash (vakítás vagyis stun 3 mp-ig + 60% miss eliteknek), és mantra (40% damage reflection + 8% AS bonus).

  Passzív skillek: Transcendence, Chant of resonance, One with everything. Felszerelésben előszeretettel figyelek a dexterityre, vitalityre és attack speedre.

  A hp-m 9000 körül volt, a német srácnak 12k és az act 3 első felében legalább 10-szer meghaltam. Aztán amikor 50-es lettem, vettem jobb fegyókat összesen 50k goldért (még jó vétel is volt, sok dexterity és magas life on hit) és így lett a DPS-em 2500 és mire átjutottunk act4-be még 5-ször meghaltam. Azmodan egyszer sem ölt meg, egyéb más boss sem. A champion pakkok meg minden 3. pakknál halált jelentettek (attól függ milyen genyó skill kombóval támadtak), úgy hogy a német DH értette a dolgát, de ő is sokszor meghalt a durva pakkoknál, én meg a túlélésre gyúrtam ki a monk karimat és healeltem őt is pontosan figyelve a hp-kat !!!

  Nem azért írtam le, mert hogy milyen nehéz ez és sírás-rívás. Épp ellenkezőleg ez még így simán belefér, élvezhető a nightmare. De álljunk meg egy kicsit gondolkodni: ha nem lenne AH, akkor kurva sokáig tartana jó felszerelést összeszedni (kb. úgy mint dio2-ben) és a 15 helyett sokkal töbször haltam volna meg. A másik meg, hogy ez még csak nightmare fokozat, mi lesz infernón?

  Van itt olyan monk, aki már level 60-as? Tud esetleg tanácsokat adni hellre, infernora (skill választás stb.)? Mert már előre félek helltől és infernotól…

  Reply

 • avatar

  Delfi

  |

  [author]Samm (#33):[/author][quote]@vestificus (#27): Új telóval igényled az SMS protectet és azzal elviekben leszedhető az autentikátor. Legalább is ezt szűrtem ki a sok eredeti FAQból
  0[/quote]

  Na az lenne az igazán csúnya biztonsági rés, ha ilyet megtehetnél! Gondold végig, te véded az accountodat, én meg egy szolgáltatás hozzáadásával(aminél senki sem tudja ellenőrizni, hogy kié is az a telefonszám) levenném a védelmedet.
  Amúgy szerintem ahhoz, hogy azt hozzáadjad, be kell jutnod az account managerbe, ahová kell az authentikátorr kódja.

  Reply

 • avatar

  Castorp

  |

  [reply]@headhunter86 (#42):[/reply]Kezdetben nekem sem volt semmi problémám, de az emlékezetes vasárnapi leállás óta rendszeresen ledob a szerver, aztán jönnek a különféle hibaüzenetek.

  Az Aukciós ház foltozgatása idején pedig többször is tapasztaltam lagokat, néha olyan hosszan, hogy nem győztem kivárni, de mikor Log outot nyomtam, az egész gépem lefagyott… Úgyhogy én épp mostanában lettem elégedetlen, mert (ahogy azt fent is jeleztem) az első napokban még minden flottul működött az én szerényebb konfigomon is…

  Reply

 • avatar

  szalontai

  |

  [reply]@sovereign (#43):[/reply]És érzésed szerint hogyan sikerült feltörni az accod? van rá sansz, h sima trójai vitte el, vagy korrekt védelem mellett mégis megtörtént a baj (de pl chatre írtál, közösben játszottál,etc.)

  Reply

 • avatar

  sovereign

  |

  Ez egy válasz annak, aki nemrég kérdezte, hogy hogyan zajlik a visszaállítási folyamat. (lehet másik hírben írta)
  Tegnap én is rosszul jártam, mert feltörték az accountom és elvittek mindent lvl60 as wizardtól és a ládából is. Írtam tickettel a blizznek és szinte azonnal válaszoltak. 2-3 válasz után meg is oldottuk helyzetet. Visszaállították az accom egy korábbi időpontra, így visszakaptam a cuccaim. Csak az aznapi pár szétszedésre szánt tárgy és pár 100e arany nem lett meg, amit aznap szereztem. Ezen kívül minden megvan szerencsére. Tanultam ebből és vettem authenticatort.

  u.i: mielőtt visszaállították az accot, felhívták a figyelmem arra, hogy csak 2x lehetséges és a 2. után a RMAH le lesz tiltva véglegesen és persze, hogy csak adott ideig az adott visszaállítási pontra lehetséges.
  Remélem ezzel segítettem :)

  Reply

 • avatar

  headhunter86

  |

  [reply]@fenky (#4):[/reply]Nekem se volt még semmi bajom. Én se értem miért panaszkodnak sokan a szakadásokra. Persze volt mikor kidobott, de az a karbantartásnak köszönhető. Tegnap is 4-5 órát toltam egyhuzamban, szemem már majd kiesett a végére :D
  TuneUp tényleg jó kis progi érdemes használni.

  Remélem a jövőheti patchbe belekerül az FPS drop javítása is, mert elég zavaró ez a folyamatos drop. Még így hogy a Hardware Class-t átírtam 1-re.

  Reply

 • avatar

  Zelosh

  |

  Remélem a 3007-es error-t is orvosolják, ugyanis kb 10-15 percenként kidob a game…

  Reply

 • avatar

  kileg

  |

  [reply]@R3LaX (#39):[/reply]Hm…. Remélem mihamarabb orvosolják, mert most kezdtem el Infernot! :P

  Reply

 • avatar

  R3LaX

  |

  [reply]@kileg (#37):[/reply]Igen,sajnos.De az összes többihez tudok csatlakozni,azzal az eggyel baszakodik.Pont ott lehet a legjobban farmolni:S

  Reply

 • avatar

  Iwillkillu

  |

  Másnál is van reggel óta olyan probléma, hogy Inferno Act1 “The fields”-től kezdve bárhova akar portálni a Butcherig vagy bemenni valahova akkor kidobja a játék?

  Reply

 • avatar

  kileg

  |

  [reply]@R3LaX (#24):[/reply]Még mindig fennáll a probléma?

  Reply

 • avatar

  Szykla

  |

  Srácok, akinek barbija van, az segítsen kicsit, ha tud… Éppen lépek be a játékba, látom hogy updatel… megvárom, irány hell act3-4 farmolgatni kicsit, mert infen act1-ben lenyomtak rendesen. Viszont itt kezdett érdekes lenni a dolog. Úgy hullottak a dögök mint az őszi falevél, hp-m meg sem moccant lefele… Kiléptem megnézni, hogy véletlenül normalban indítottam a küldetést, de nem… Kapott esetleg a barbi tápolást ebben a javításban, vagy csak éppen nem futottam bele semmilyen komolyabb mob packba…? Valami észrevétel nálatok?

  Reply

 • avatar

  Bali007

  |

  Konkrét buildet nem nagyon tudok adni, de én leggyakrabban csapatban kiteolós buildet használok, a seismic slam knockbackje iszonyatosan jól használható, nagyon jól tudod vele tartani a mobok és csapat közti távolságot.
  +cleave gathering stormmal
  +ground stomp, war cry rúnái között egész jó a választék

  Reply

 • avatar

  Nemesis

  |

  hát igen barbár elég szopóka lett, aki infernó act2ő be jár és barbárral tolja és jól is tud haladni megosztaná a buildjét, sok mindent kipróbáltam de a champ meg a rare packok hát eléggé megizzasztanak.

  Reply

 • avatar

  Samm

  |

  [reply]@vestificus (#27):[/reply]Új telóval igényled az SMS protectet és azzal elviekben leszedhető az autentikátor. Legalább is ezt szűrtem ki a sok eredeti FAQból :)

  Reply

 • avatar

  Ultratomi

  |

  Az utolsó mondat eléggé barbárbuffgyanús.

  Reply

 • avatar

  CyberCat

  |

  [reply]@vestificus (#27):[/reply]Érdekes sörízesítési eljárás, eddig még csak a búzasörbe rizst kombinációról hallottam. :-)

  Ahogy Darc1n is írta, akkor supportos levél és igazolnod kell, hogy tiéd az account személyivel stb.

  Reply

 • avatar

  Horcsogg

  |

  Ki tudja, hogy adhatok hozzá a battle.netes accomhoz az RMAH-hoz szükséges paypal accomat, meg a mobilszámomat? Sehol sem találom :(

  Reply

 • avatar

  Darc1n

  |

  [reply]@vestificus (#27):[/reply]Akkor support, általában a személyis befénymásolós megoldással szokták csinálni, de javítsatok ki, ha authenticator elvesztése esetében más a procedúra.

  Reply

 • avatar

  Geno

  |

  Én pl, pont ezért nem mertem megnyitni a public games-et, csak ismerőssel játszok, nyilvános helyre a battle-tagem sem írom ki, remélem így védve vagyok. Meg azzal nyugtatom magam, hogy kinek kellene az én csóri karakterem, vagy a kevés pénze… :D

  Amúgy nekem sincs nagyon baj a játékkal, olyan van, hogy visszadob pl játék közbe pár métert, de…ez is ritka.

  Reply

 • avatar

  vestificus

  |

  [reply]@Darc1n (#22):[/reply]:) És ha a régi telóm épp egy korsó sörben végezte??

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  Már régebben írtam, hogy vannak gondok a játék nehézségét illetően, mert sokszor nem az számít, hogy mennyire vannak jó cuccaid és mennyire tudsz játszani.

  Vannak értelmetlen és gyors halálok. Az is olyan volt, amikor 4-en öltük Diablo-t még nightmare-en(!), ahol Diablo-t gyerekjáték megölni, az árnyékok 1 pillanat alatt megölték a teljes 4 fős csapatot, ami addig nagyon jól tudott haladni. Annyi időm nem volt, hogy nyomjak egy horrify-t, egyetlen kattintásra sem volt idő. Elég sokat cs-ztem, ez kb olyanvolt, mint egy fejlövés a pálya másik végéből.

  Amikor viszont egyedül mentem, az árnyékom csak állt egy helyben és nem csinált semmit..nekem ez nem stimmel.

  Reply

 • avatar

  fekete123

  |

  Nincs kis dobozkájuk hogy ki mit kér? Én pl egy WD spider queen total conversion-t kérek :)

  Néha eszembe jut, hogy dolgozhatnak a fiúk odabent.

  – Te főnök kitaláltam egy új skill-t PÓK királynő!
  – Úúú oké és milyen legyen?
  – Legyen lila!
  – Ááá az gáz legyen rózsaszín.
  – hmm lilás rózsaszín?
  – Húúú az baró legyen az.
  – És harapjon vagy csípjen?
  – Inkább sok kicsi pók másszon ki belóle. Otthon a kölyök már meg is rajzolta paint-ben!

  Amúgy tetszik a játék.

  Reply

 • avatar

  R3LaX

  |

  Amúgy mi ez az új 24001 error?Nekem eddig soha semmit nem írt ki,nem laggoltam,mindig be tudtam logolni.Most meg Inferno Act 1 uccsó questhez nem tudok csatlakozni(összes többihez igen). Vagy a blizz nem akarja, hogy farmoljak?:D
  Bocs,hogy ide írom,de sehol máshol sincs válasz eddig,itt hátha tudja valaki.

  Reply

 • avatar

  szasziz

  |

  [reply]@vestificus (#21):[/reply]Van restore code. Pont erre az esete.

  Reply

 • avatar

  Darc1n

  |

  [reply]@vestificus (#21):[/reply]Megszünteted a régi telód segítségével, és újat aktiválsz az újjal szerintem.

  Reply

 • avatar

  vestificus

  |

  Csak annyi lenne a kérdésem az authenticator miatt, hogy mi van, ha telefont váltok???

  Reply

 • avatar

  Teddy

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#17):[/reply]Én barbival tolom és szegényt eléggé megviseli act 2 (inferno). Amivel nincs gond csak a dps-ét kicsit alacsonynak találom. Csapatban pedig én úgy vettem észre ugyan olyan szépen lehet halni mint egyedül :-D (A monk természetesen alap csapattag)

  Reply

 • avatar

  piromaca

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#17):[/reply]Szabad fordítás volt szerintem jópár mondat összevonásával. Amúgy ott az idézetedre a kék válasz:

  “You should go tell the barb players that. Consensus is they’re the worst class in the game.”

  Vagyis, hogy amit állít nem igaz, a barbár a leggyengébb.

  Reply

 • avatar

  Orpheus

  |

  Jó, hogy észrevették, hogy szar a droprendszer… :D

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  “Illetve felmerült, hogy jelenleg a Barbárok nagyon nehezen tudnak infernón haladni akármilyen felszerelésük is legyen.”

  “As it stands, nothing works well for DH past act 1 Inferno. Wizards have it just as rough. Mean while i witnessed a barb solo 3 packs of elites on Inferno on the same act i’m struggling to complete the first quest.”

  Rossz a fordítás, pont hogy arra panaszkodik az illető, hogy a Demon Hunterek és Wizardok szívnak Infernon, miközben a barbárok lazán verik. Egyébként ezt én megcáfolnám, Wizardot játszok, és nincs komoly problémám. Szerintem egy kis kitartással és próbálgatással simán lehet haladni velük is. Maga a nehézség is eleve változó, mert bármelyik kaszt kaphat olyan random elitet, ami egy másik kaszttal tök könnyű lenne, neki meg tömény szivatás. Arról meg nem is beszélve, hogy Infernon már tényleg nem egyedül kell játszani. :)

  Reply

 • avatar

  starlike

  |

  [reply]@Hamu (#11):[/reply]Bocs nem akartam offolni, azt hittem az egy másik sellinges hír volt.

  Reply

 • avatar

  szasziz

  |

  [reply]@Pred87 (#12):[/reply]Erre vannak a server patchek.

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  [quote]Jelenleg Infernon a felszerelés, és a bekapott sebzések nincsenek összhangban az eltervezettel, ezeken szeretnének javítani.
  Azt is szeretnék megszüntetni, hogy legyen olyan hogy kötelező skill, mint fogalom.[/quote]

  Basszus, hát meg van mi a megoldás.
  Azt kellett volna mondaniuk, hogy új (erősebb) felszerelések és tárgyak kerülnek be a játékba a következő patchel, és a gyengébbnek vélt skilleken pedig kicsit finomítanak.

  Ennek hallatára a többség örömujjongásban tőr ki, mert arra gondol, hogy jó dolgokat fog kapni, van miért hajtani. Az eredmény pedig ugyan az, inferno könnyebb lesz valamivel…
  Srácok, srácok, ezt most elrontottátok…
  Ha nem nerfről, hanem buffról beszélnek most nem itt tartanánk :)

  Reply

 • avatar

  Sharky

  |

  [reply]@Majin (#1):[/reply]nekem semmi baj, 41 óra játék és 1x szakadt eddig meg, de akkor ha jól tudom mindenkit ledobott!

  Reply

 • avatar

  Pred87

  |

  [reply]@szasziz (#9):[/reply]ezek nekem is mind megvannak. nehéz jelszó, authentocator, sms protect. de tudtommal ez sem véd meg ha egy hackerrel kerülsz össze public games-ben. másokat pedig még nem tudtam felvenni akivel lehetne együtt nyomulni :D

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@starlike (#2):[/reply]már volt kint

  Reply

 • avatar

  Samm

  |

  Pár dolog, bocs ha off:
  – Csatlakozom, vasárnapon kívül no para a játékkal
  – Én úgy gondolom, hogy a feltöréstől nem kell tartania senkinek akinek normális egyedi jelszava van és használ autentikátort is. (Én próbáltam Public Gamet, de miután 10percig álltak és lestek kiléptem.)
  – Mi a nerf szó jelentése? :) Kösz | Szerk: Hüegyereknek, mint én :) http://bit.ly/Kl3wge

  Reply

 • avatar

  szasziz

  |

  [reply]@Pred87 (#6):[/reply]Csak ismeretlenekkel jatszom. Megfeleloen eros jelszot kell hasznalni & authenticator + SMS notification szolgaltatasokat.

  Reply

 • avatar

  fenky

  |

  [reply]@Pred87 (#6):[/reply]Én személy szerint még egyszer sem nyitottam illetve léptem be public game-be. Szigorúan ismerőssel, vele is úgy, hogy letárgyaljuk máshol (msn, telefon), így biztos azzal játszom akit gondolok :) Nem a lopások miatt, egyszerűen így jön be :)

  Reply

 • avatar

  szasziz

  |

  Egyelore…

  Reply

 • avatar

  Pred87

  |

  remélem ezt az account lopásos dolgot megoldják mihamarabb, mert jó lenne para nélkül multizni és nem azt figyelni h van e hacker a csapatban vagy sem. ti mennyire toljátok e miatt a multit ismeretlenekkel?

  Reply

 • avatar

  Carew

  |

  nálam is minden fasza, a kezdetektől fogva(május 17.én jött meg a game) nem volt egyszer sem semmilyen problémám az ominózus vasárnapin kívül. nekem se laggol,szaggat vagy vág ki eksön közbe:/

  Reply

 • avatar

  fenky

  |

  [reply]@Majin (#1):[/reply]Én körbenéznék az internet szolgáltatóm, esetleg a számítógépem háza táján is! Mert az hihetetlen, hogy sokatoknak folyamatosan szakadozik, sokunknak meg semmi baja (egyből beenged, nem laggol, nem dob ki, megvan mindenem) Az én szolgáltatóm a t-home (router is van), a gépemen x64-es win7 van, hetente futtatom a TuneUp Utilities 2012 nevű alkalmazást, törlöm a temp könyvtárak tartalmát, windows frissítések folyamatosan letöltve, vírusirtó+tűzfal: eset smart security 4. Ezekkel a “paraméterekkel” hibátlan minden!

  Reply

 • avatar

  darius87

  |

  wirts cow bell mire jó ám ?

  Reply

 • avatar

  Majin

  |

  Kíváncsian várjuk. Mondjuk így kapásból 3 patchre való toldozni-foldozni való hiba van egyelőre még a játékban, de idővel remélem azok is megoldódnak. Azt szeretném, ha egyelőre stabilan tudnék játszani 30 percet, mert eddig nemigen sikerült. Remélem ezzel a patch-csel legalább az rendbe jön.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.