Tömeges halál, felvonás 2.0

Hamu . Hírek 782

Az éjjel megismétlődött a június 11.-ei eset, egy laggspike a Hc karakterek tömegét végezte ki. A fórumokat máris ellepték a karakterüket vesztett emberek haragos tömege. Hc karaktert a Blizzard még egyetlen egyet sem állított vissza semmilyen kérésre, bár ezt el is kell fogadnunk mielött elkezdjük vele a játékot, de az eléggé frusztráló lehet, ha a hirtelen felugró 2000 ms-umos latency miatt veszíti el az ember a kedvenc karakterét.
Az egyre több elégedetlen ember miatt remélhetőleg a Blizzard, nagyon gyorsan ki fog találni valamit, amivel az ilyen hibák orvosolhatóak, mint például az ilyenkor elesett karakterek visszaállítása. Az persze nem vigasztalja a játékosokat, hogy az ehhez hasonló laggspikeok az összes online játékot sújtják.
Én személy szerint nagyon remélem, hogy a Blizzard hamarosan kitalál valamit, amivel kárpótolni tudja a Hc karakterüket elvesztett embereket.

Forrás: incgamers

Comments (63)

 • avatar

  Rune11

  |

  [reply]@Anuwen (#48):[/reply]Mondta, egy szóval is vissza kell állítani?
  Csinálni kéne egy normális szervert. Szólni kéne a random szerverleállítások előtt min. 5 perccel.
  Valahogy kezelni kéne a dolgot, mert ez így egy vicc.

  Path of Exile-ben (ARPG, jelenleg Closed Beta), meg van csinálva, hogy a halott HC karakterek a HC szerverről csak simán visszakerülnek az SC szerverre. Erre sokan mondták, hogy ez nem is HC. De az. Aki nem hc az már rég az SC szerveren játszik, aki pedig HC az halálnál törli a karaktert és kezd egy újat.
  Nem azt mondom, hogy ez lenne a megoldás, (mert ez mégsem ugyanaz mintha meghalna) de ez is egy alternatíva (annyiban jó hogy így haverokat könnyebb rávenni, hogy jöjjenek HC-ba), és mutatja, hogy meg lehet oldani, csak próbálkozni kell.
  És ez is mutatja, hogy aki hardcore karit indít az nem valószínű, hogy könnyíteni akarja a játékot. Csak azt normálisan lehessen játszani.

  Reply

 • avatar

  Noname

  |

  [reply]@Anuwen (#48):[/reply]Mennyi órád van egy HC kariban, egyáltalán kezdtél már ?!:)
  Mert ha benne van 100-200+órád talán te is elgondolkoznál azon, hogy egy ilyen hiba miatt hal meg a karaktered amire az eddig megszerzett goldod ráköltötted mindet.
  A visszaállitás az nem lenne jó ötlet teljesen igaz, de külön szerver esetleg annak a pár 100-1000embernek aki játszik talán beleférne, de ez csak egy példa, azért figyelhetnének, hogy ez mégis csak HC kicsit stabilabb lehetne a dolog.
  Nálam is volt olyan, igaz Nightmaren voltam még csak akkor, hogy a bossoknál auto full block, szerencse, hogy haverok gyorsan kivégezték, mert állt egy helyben a karakter és ennyi.
  Stabilabb szerverek és a probléma megoldva, nem orvosolni kell a problémát hanem megelőzni, szerintem.

  Reply

 • avatar

  Anuwen

  |

  [reply]@Majin (#47):[/reply]Remélem nem sikerül kisírnotok ezt a HC backup dolgot. Ma még csak az kéne, hogy ha blizz hibájából halsz akkor állítsák vissza, de holnap majd kell már az is, hogy ha szolgáltatód a hibás akkor is. Ha ez így menne, nem lenne megállás az 5 perces save-ig. Az meg nem HC. Kezd unalmas lenni, hogy van egy viszonylag nagy (de casual) tömeg, aki folyamat könnyítésért sír. Többek közt ezért lett WoW is egy casual sz@r. A HC nem erről szól, a kutyát nem érdekli, hogy ki miért halt meg. Nincs a kivizsgálására se idő se ember se pénz. Bármi, ami látszólag jó ötletnek tűnik és bármilyen módon visszaengedné a halott HC karikat az élők soraiba az szarrá lenne exploitolva. Ezt akarjátok? Ott van feketén fehéren, elfogadtátok/elfogadtuk. Ha meghalsz nyelj egy nagyot és húzz új karit, ha nem tetszik akkor HC nem neked való.

  Reply

 • avatar

  Majin

  |

  [author]relixo (#44):[/author][quote]Most én mondom, nem kötelező HC karakterrel játszani.[/quote]
  Most te mondod, előtted pedig mondta már másik 10 millió. A baj csak az, hogy ez nulla. Ez nem érv, ez nem indok. Ez semmi. Azt hiszed, hogy a világmindenség alapigazságát közölted a jó néppel és leegyszerűsítettél egy alapvetően túlbonyolított kérdéskört, de nem, ez téves elképzelés. Semmit sem mondtál, ugyanúgy, ahogy az előtted lévő 10 millió is csak azt hitte, hogy volt tartalma ennek a mondatnak. Nem kötelező HC karakterrel játszani.

  Nem kötelező megenned a lejárt szavatosságú, újra címkézett termékeket. Nem kötelező tisztességes munkával pénzt keresned. Nem kötelező Magyarországon érvényesülnöd. Nem kötelező megnézned a Való Világ X legújabb epizódját. Nem kötelező hallgatnod a barátnőd siránkozását. Nem kötelező szavaznod a jövődet meghatározó politikai választásokon…

  Emberek, fogjátok már fel, Ez Nem Legitimál semmit. Van egy szolgáltatás, amelyet a szolgáltató cég nyújt. Ezt a szolgáltatást lehet a reális elvárásokhoz mérten minőségi módon nyújtani, illetve lehet az elvárások alatt amatőr módon teljesíteni. A Blizzard jelenleg amatőr módon nyújtja a szolgáltatást, nem pedig az elvárásoknak megfelelő. Az, hogy nem kötelező HC karakterrel játszani NEM menti fel őket az alól, hogy a szolgáltatás jelenlegi állapota rossz, javításra szorul.

  Hogy éreznéd magad, ha a kirabolt lakásodhoz érkező rendőr azt mondaná, hogy nem kötelező ablakrács nélküli házban lakni. Vagy ha a testvéredet tüdőrákkal kezelő orvos úgy küldené el őt a vizsgálat után, hogy nem kötelező dohányozni. Vagy ha az ország gazdasági helyzetéért felelős politikus azt mondanák neked a 3 diplomás munkanélküli fiatalnak, hogy nem kötelező itthon munkát keresni? Pontosan ennyire néztek ki hülyén, amikor azt hiszitek, hogy a “nem kötelező HC karakterrel játszani” bármire is indok, érv vagy magyarázat.

  Reply

 • avatar

  norbi881007

  |

  azért az vicces h 1-2 emberke akinek valószínűleg köze nincs a hchoz, jobban lázad itt a hcsok rage-e miatt mint néhány hc-s aki meghalt… :) én egyébként egyáltalán nem vagyok a karakter visszahozás híve, de azért hadd küldjem már el a blizzt a jó édes **nyába ha az ő hülyesége miatt hal meg a 200 óra playedes karakterem :) egyébként velem nem történt most semmi ilyesmi, nem azért írtam, 4 barbárom halt már meg, abból csak 1 lagg miatt, annál viszont nagyon ideges voltam, mivel az pont akkor volt amikor csak úgy lelőtték a servereket, 4 csíkra volt 60 tól.. és szerintetek az a megoldás h menjünk scre? mint ahogy Majin is mondta: ha valaki rákap a hc ízére akkor sc kihívás=0

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  Hát ja, ez ilyen. Ha csak a játékos nete akad be, az ellen tényleg nincs mit tenni, az pusztán balszerencse, de azért ha tömeges halált okoz egy ilyen Blizzard-oldali lag, azt illene jóvá tenniük. Szerintem nagyon könnyen helyre tudnák hozni az okozott kárt, kb 10 perc munkába telne feléleszteni az éppen ekkor meghalt HC karaktereket, szóval én bízom benne, hogy az érintettek vissza fogják kapni a karaktereiket.

  Ezt online kivitelezni tökéletesen tényleg nem lehet. Rakhatják külön szuperbiztos, szupergyors szerverekre a HC karikat, logolhatják a halál legapróbb körülményeit, akár még oda is állíthatnak egy kamerás koreait minden HC játékos mögé, akkor is be fog akadni a játék egy rosszkor frissítő vírusirtó miatt, le fog merülni az egér egy kite-olás közepén, le fogja rúgni a macska a routert az asztalról, stb… mindig közbejöhet valami, de igazából szerintem ez adja a HC lényegét. Csak az a HC karakter él örökké, amivel nem játszanak. :D

  Mindemellett hozzá kell tennem, hogy bár részvétem az érintetteknek, és biztosan állati rosszul esett mindenkinek, én azért mégis állati viccesnek látom ezt az egészet. :D Egy másodpercre elgondolkodnak a szerverek az élet nagy kérdésein, és egyszerre több száz játékos csap az asztalra egy óriásit káromkodva. :D Senkinek nem kívánom, de akkor is vicces. :D

  http://www.youtube.com/watch?v=8wmH81zg6VA

  Reply

 • avatar

  relixo

  |

  Csak pár tény.

  Aki HC karaktert kezdett, elfogadta mindenki ,hogy semmilyen úton módon nem kaphatja vissza a karakterét az esetleges halál után.(talán ez az első és legfontosabb tény)

  Laggolhat a neted is ahogy többen is írták előttem, ezt ki fogja kiszűrni ? Majd minden egyes meghalt HC kari után néz a blizz,hogy éppen a szerver vagy saját otthoni internet hiba miatt halt-e meg ?
  És mi a különbség a kettő között ?
  Ha bármilyen lagg miatt hal meg egy HC karakter ,nem pedig a saját hibádból akkor teljesen mindegy,hogy blizz szerver hiba vagy otthoni neted hibája(áramszünetről nem is szólva)… Mind a kettő nagy igazságtalanság és iszonyat kiszúrás a játékossal szemben.

  Tanulság: online módban nem lehet HC karakterrel normálisan játszani. Ezen nincs mit szépíteni ez van.Vagy szerencséd van és nincs semmi szerver hiba,lagg akármi, vagy nincs, és meghalsz.
  Aki ennek ellenére úgy érzi ő HC karakterrel akarja frusztrálni magát, hát rajta, de utána ne sírjon sehol. Kezdje szépen újra, vagy jöjjön normál karakterekkel játszani.

  Ahogy sokszor írták már, amikor inferno farmolásról volt szó, nem kötelező infernon játszani. Most én mondom, nem kötelező HC karakterrel játszani.

  Reply

 • avatar

  Majin

  |

  [reply]@Aldaron (#41):[/reply]a 10 character slotból annyit használsz HC karira, amennyit akarsz.

  Reply

 • avatar

  piromaca

  |

  Nekem 1.03 óta majdnem minden nap volt egy komolyabb lagg vagy dc. Elötte nem volt egy sem. Ilyen esetekben szinte mindig meghaltam, szóval nekem a hc nem opció. Ha offline játék lenne, akkor esetleg.

  Reply

 • avatar

  Aldaron

  |

  HC-karaktert bármennyit kezdhetsz,vagy csak egy accounton egyet? (mert utóbbi esetben tényleg megértem a nagy felháborodást)

  Reply

 • avatar

  reconka

  |

  [reply]@Negritis (#39):[/reply]nem mindegy, hogy hogyan hasznalja a jatek az internetet..
  diablo szerverek nem csak azt ellenorzik, hogy legalis -e a jatekod, hanem mappokat generalnak, mobokat pakolnak le palyara, sebzest, lootot szamolnak, ami sokkal nagyobb adatforgalmat general, mintha csak siman a klienst ellenoriznek, hogy legalis verziot hasznalsz -e illetve nem fut-e a hatterbe valami cheat.

  Reply

 • avatar

  Negritis

  |

  [reply]@zoba (#35):[/reply]a mai világban kb semmi sem offline
  kevés játék jön ki úgy hogy ne kellene hozzá net és ez rossz is meg nem is, de ha megnézed a nagyobb új játékokat igénylik a netet
  vagy úgy hogy origin/steam vagy van saját rendszere
  Skyrimmel is csak trükközve lehet net nélkül játszani, ME3 , Fifa talán ki se kerülhető, NBA2k12 is hisztizik ha nincs net, és ezek a nagyobbak amikről tudom
  nyílván kevésbé idegesítő a lagg ezekben sőt nem is nagyon van mert csak adatot küldesz de ez a mai világ

  amúgy meg ha tudtad hogy net kell hozzá minek vetted meg? Jön a TL2 ahhoz nem kell majd, ha meg elfogadtad akkor szerintem felesleges a hiszti

  Reply

 • avatar

  emre33

  |

  Nem csak a BLIZZARD szervere szarakodhat, hanem a te interneted.
  Háttérbe futtass egy ping bix.hu -t és ha 1-2 elveszett csomagod van, akkor abba az 1-2 sec alatt nem tudsz játszani!

  Ilyen kimaradások kábeles internettel rendelkezőknél gyakori. Csak sajnos indokolatlanul a Blizzard-t szidjátok.

  Csak akkor tegyétek ezt, ha a saját szemeddel láttad, hogy a laggolás pillanatában volt neted. ezért kell pingelni…

  Reply

 • avatar

  Majin

  |

  [reply]@ (#31):[/reply]Sajnos van, mint ahogy látszik is. Sok esetben a halott karakternél a halált okozó szörny nevénél “unknown” szerepel, ami szintén röhejes. Szerver oldali lagspike-ok sorozatosan vannak. Nálam 3-4 másodpercnél nem több ez általában, és reflexből Esc-et nyomok mindig, hogy úgy frissüljön a kép, hogy áll a játék, de ha egy ilyen lag nem 3-4, hanem 10 seces akkor hiába nyomok Esc-et egyből. És ezek még csak a “kötelező” hibák, amiket a Blizzard elkövethet. Ezen felül ott vannak a hirtelen kidobások a legkülönfélébb hibaüzenetekkel. Ezen felül olvastam még olyan sztorit is, hogy halott karakterre loggolt be, holott teljesen rendben zajlott előtte a kilépés, a karakter élt, aztán egyszer csak halott lett. Olvastam oylat is, hogy az illetőt egy “láthatatlan” erő nyírta ki apránként fogyasztva a HP-ját. Vagyis nem látszott az ellen. Legutóbb akkor is jó páran otthagyták a fogukat, amikor volt egy EU game termination globálisan és előtte semmi figyelmeztetést nem kapott a nép. Egyszer csak megszűntek a szerverek, majd Utána közölték, hogy ez történt, és hegesztenek valamit. Mind a kommunikáció, mint a hozzáállás borzasztóan amatőr egyelőre a Blizzard részéről.

  A legtöbb SC játékostól érkező bírálat abból a kérdésből áll, hogy “Miért vagytok olyan hülyék, hogy HC-ztok, amikor ilyenek a körülmények?”. A legtöbben nem értik meg hogy sok HC-s számára ez nem választás. Nem úgy döntünk, hogy HC-zunk, hanem nem tudunk nem HC-zni. Nem opció számunkra az SC karakter. Én 2 percet nem tudok SC karival játszani, mert számomra nem elképzelhető, hogy egy olyan karakterbe öljek időt, amit ha lépten-nyomon összecsuknak akkor sem történik semmi. Nem érzek mögötte semmi motivációt. Csak HC karikkal tudok játszani és a játékot is csak ebből a szemszögből tudom értékelni, mert számomra az SC nem létezik. Másrészről pedig ez olyan, mintha azt mondanád, hogy ha tudod, hogy közúti balesetet szenvedhetsz, akkor miért ülsz autóba? Ha tudod, hogy lezuhanhat a repülő, amin utazol, akkor miért szállsz fel rá? Ezen indokok ellenére senki sem fog otthon bezárkózni. Ez a HC-val is így van. Persze patch után lehet, hogy az embe rinkább vár egy kicsit, ahogy a legnagyobb viharban sem szállnak fel a gépek. De nem várhatunk a tökéletes, hibátlan körülményekre, mert ilyenek nem lesznek sohasem. Azt viszont joggal várjuk el, hogy a buta hibák, a figyelmeztetés nélküli leállások, a furábbnál furább halálesetek egész egyszerűen tűnjenek el.

  Reply

 • avatar

  uticsibe

  |

  [reply]@ (#31):[/reply]Szerintem a HC karakter arról szól, hogy ha önhibádból egyszer meghalsz akkor elveszik a karaktered,
  ezért számomra nem fér bele, hogy egy lag miatt haljon a kari. Ez ellen igen is ki kell találnia valamit a blizznek.

  Reply

 • avatar

  zoba

  |

  [reply]@Azath (#34):[/reply]kibaszott offline mód kéne és meglenne oldva

  jaaaaa hogy azt a blizzard nem akarja értem

  hol itt a gond?

  Reply

 • avatar

  Azath

  |

  [reply]@reconka (#32):[/reply]Az hogy egy rossz szolgáltatás miatt felemelik az emberek a hangjukat teljesen rendben van, sőt kell is talán egyszer jobb is lesz tőle….de hogy elveszett karik visszaállításáért fórumoznak az már elég értelmetlen. Ki fogja megmondani akkor hol a határ? Minden 200ms es laggspike után tolni kellene egy support ticketet és jönne egy res? Ez lenne a te általad elfogadott HC? Vagy hogy gondoltad?

  Reply

 • avatar

  mariak

  |

  [reply]@reconka (#32):[/reply]Egyértelmű, hogy nem azért nem hoz vissza a Blizz HC karaktert, mert technikailag nem megoldható.. :-)

  Reply

 • avatar

  reconka

  |

  ” Az meg külön vicc lenne, ha járna kompenzáció…”
  en sem birnam elviselni, hogy egy ember visszakapna a karakteret, ha az en tehenem megdoglott akkor dogoljon meg a tobbie is.. Mi???

  Tudjatok vannak olyan dolgok amik meg a legnagyobb blizz patch sem foltoz be, es az a EMPATIA hianya. Rengeteg emberbol hianyzik, tudod az a empatia, mikor bele tudod elni, hogy egy embernek mennyire nehez elveszteni egy karaktert (van akinek konnyen megy van akinek kevesbe).
  Nem tudom miert faj, nehany embernek, hogy kulfoldi forumon (nem is itt es ez a vicc az egeszbe) az emberek irkalnak egy topikba, mert olyan dolog miatt vesztettek el karakteruket, amirol nem is tehetnek.

  #31 : ha szent peternek lesz foruma, es visszahozhat az eletbe akkor szoljal (nem hiszem hogy adatbazisba nagy cucc lenne egy erteket atirni, hogy ujbol elo legyen az a nehany karakter by the way..)

  Majin: +1

  Reply

 • avatar

  mariak

  |

  [reply]@Majin (#28):[/reply]Szerintem nem nagyon van lag. Néha van, HC karakter ekkor elpatkolhat, ennyi! Ha közlekedsz autóval és valaki belédjön frontálisan, hiába nem a te hibád, mehetsz Szent Péterhez, pajtás, senki nem fog rezelni!

  Reply

 • avatar

  Azath

  |

  Egyébként nem tudom Te hol élsz, de ez a világ jelenleg így működik ahogy leírtad…lásd magyarország… :)

  Választási lehetőséged mindig van akár a netszolgáltatónál…vagy akár HC/SC mód között…ha nem felel meg az egyik válaszd a másikat.

  Egyébként azt szívesen meghallgatnám hogy téged mi vonz a hc ban. Mi az ami miatt ezt választottad…. Mert akiket ismerek azok tisztában vannak azzal hogy itt bármikor meghalhatnak…mert ez HC

  Reply

 • avatar

  szalontai

  |

  [reply]@wulfgar (#5):[/reply]Gratulálok. Tegyenek csak veled amit akarnak, mert Te jogot adtál rá….
  Ha mindenki így működne, mint Te, akkor bármilyen dolgot le lehetne nyomni az emberek torkán. Vannak olyanok – nevezzük őket síróknak/hisztigépnek az analógiád alapján – akik nincsenek megelégedve egy rendszerrel és ezért a hangjukat is fel merik emelni. Szörnyű. Tényleg…az ilyeneket gyorsan agymosni kellene nem?
  Gondolom ha a netszolgáltatód egy olyan szolgáltatást nyújtana neked, ami folyton szakad, lassul, stb. akkor ülnél otthon és megnyugtatnád magad, hogy az ászf-ben csak 95% a rendelekzésre állás és a garantált sebesség is megvan. Ergo az interneted jó. Ugye?

  Reply

 • avatar

  Majin

  |

  [reply]@wulfgar (#13):[/reply]Nem érveltél. Annyit írtál, hogy akit felcsesz, hogy a Blizzard kinyírta a HC karakterét és ennek hangot is ad az hülye és bannolni kéne a fórumról. Ergo azok az emberek, akik csoportosan megpróbálnak valamilyen nyomást gyakorolni a Blizzardra, köcsögök és kussolniuk kéne, mert elfogadták, hogy a HC karakterek, legyen bármilyen röhejes vagy rajtuk kívül álló eset a haláluk oka, nem visszaállíthatók. Biztos vagyok benne, hogy az összes fórumon fröcsögő emberke tudja, hogy a karakterük elveszett, és ezellen nem tudnak semmit sem csinálni. Felemelve a hangjukat a Blizzard húzásai ellen viszont az egyetlen olya módszer, amihez folyamodhatnak, ha azt szeretnék, hogy ez a dolog a jövőben ne ismétlődjön meg.

  Nem is értem, hogy jön ide az RMAH. Egy karakter értékét pusztán csak határozza meg, hogy hány euróért vásárolt cuccok vannak rajta? Csak mert az egyetlen érvelésed ez volt. Nincs HC-ban RMAH, szóval csak a karakter, meg a bele fektetett idő vész el, ami ugye 0 euro, ha a rajta lévő cuccokat vesszük alapul. Az meg nem sok. Ez az érv viszont természetesen rossz, gondolom te is érzed. Egy HC karakter összehasonlíthatatlanul értékesebb, mint bármelyik SC karakter, pont amiatt a tény miatt, hogy a ráfordított ide, és a rajta lévő itemek múlandóak.

  Azt mindenki tudja, hogy nem fogja visszakapni a karakterét, de azok az emberek, akik hosszas munkaórák alatt (ami bőven lehet 200-300 óra) hozták össze az Infernon stabilan és biztosan haladni, farmolni tudó karakterüket, joggal háborognak. Azok is, akik egyébként a legapróbb jelre Esc-t nyomnak soloban, vagy patch után inkább nem is játszanak egy napig, sem tehetnek semmit az ilyen esetek ellen. Ez egy pillanat műve és ha éppen 3 zombit kaszaboltál volna le a következő másodpercben, akik egyébként annyi kihívást sem jelentenek, mint egy részeg pillangó, akkor is minden esély meg van rá, hogy a karakteredet holtan találod, amikor visszalogolsz. Az embereknek azért kell hangot adni a haraguknak, mert a Blizzard röhejesen amatőr munkát végez ezen a téren, és minden második vagy harmadik HC karakter az Ő hibájukból patkol el. Ez az állapot tarthatatlan és változás kell. Talán a huszadik nagy nerdrage meghozza.

  Reply

 • avatar

  Anuwen

  |

  [reply]@Hamu (#19):[/reply]Aki HC karival a ládikó helyett inkább magánál tartja az éppen nem használt, de értékes cuccokat… nos az egy idióta.

  Reply

 • avatar

  TheHungarian

  |

  [reply]@Lord Azmodan (#25):[/reply]Az nem ezalatt a hír alatt van. Én arra gondoltam, hogy ITT, nem szidta senki a hc-sokat.

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  [reply]@TheHungarian (#24):[/reply]Nem láttál még senkit oltani? Akkor ez mi? :) Mondjuk én az illető eszéhez mérem és nem nagyon érdekel a dolog ezért nem is reagáltam rá ebből már kinőttem azt az ovodásokra hagyom.

  @Lord Azmodan (#6): nyilván mindenki hülye, csak te vagy a helikopter, mert HÁCÉ karakterrel játszol. /facepalm.

  Reply

 • avatar

  TheHungarian

  |

  [reply]@Rune11 (#23):[/reply]”A vicces, hogy sok ember aki életében nem hczott itt oltja a hcsokat… Igen el kell fogadni, hogy bármiért hal meg nem állítják, vissza, de nem kellemes dolog úgy meghalni, hogy nem tehetsz róla.”

  Az a baj, hogy én pl senkit nem láttam, hogy oltotta volna a hc-sokat.
  Arról van szó, hogy fölösleges kárpótlásért sírni, mert hc karakter indításakor elfogadod a felhasználási feltételeket.
  Nincs szó arról még mindig, hogy nem szar érzés, arról sem, hogy a Blizzard-nak nem kellett volna már ezt réges régen megoldani, sem pedig arról, hogy ez így normális. Nem, nem normális dolog, hogy a játékostól kívülálló okok miatt elveszti a karakterét és cuccait.
  De ismerve a rendszer jelenlegi állapotát, ezek a dolgok elkerülhetőek azzal, hogy EGYELŐRE nem játszol. Ha játszol, vállalod a rizikót (ahogyan a felhasználási feltételeket is elfogadod)

  Itt csak erről van szó. Nincs a világon olyan cég(és most nem csak játékgyártókról van szó, hanem mindenkiről), aki a felhasználási feltételek elfogadása után kárpótolná bármiért is a felhasználóit olyan miatt ami benne van. Érted?

  Reply

 • avatar

  Rune11

  |

  A vicces, hogy sok ember aki életében nem hczott itt oltja a hcsokat… Igen el kell fogadni, hogy bármiért hal meg nem állítják, vissza, de nem kellemes dolog úgy meghalni, hogy nem tehetsz róla.

  Ha a játékot csak online lehet játszani illene megcsinálni, hogy ne legyen ilyen gond.
  ‘Ha látod, hogy lag van, ne játsz’ szöveg pedig nevetséges. Ki az a hülye aki folyamatos lagban hczik? A lagspike teljesen más. Egyik pillanatról a másikra 60-ról 2400-as latencyd lesz és meghalsz.. ennyi. Biztos az játékos hibája :)

  Több mint egy hónapja megy a játék, és még mindig nem képesek normális szervert csinálni, még az RMAH-s pénzükből se.. gg

  Reply

 • avatar

  crazyline

  |

  Azért nekem a 22es barbárom elvesztése is fusztráló volt tegnap éjjel főleg hogy előtte költöttem rá 50k-t… a 2órá játékidő annyira nem sok amit bele öltem…. :D :D :D de azért 50k-t HCn megérzek :D

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  [reply]@Hamu (#19):[/reply]Ígyvan minden elvész csak az arany nem , ami azért elég jól jön egy új hc karakter indításakor a késöbbiekben.

  Reply

 • avatar

  TheHungarian

  |

  [reply]@Hamu (#17):[/reply]Nem mondtam, hogy nem szar érzés.
  Azt mondtam, hogy 1. Elfogadtad a felhasználási feltételeket, 2. Amíg megbízhatatlan a rendszer, méginkább saját felelősségedre játszol.
  Ennyi. Ezért sem játszom MÉG HC-ban.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Darffire (#16):[/reply]Tévedsz, mert a karakteren lévő cuccok és az invertorid tartalma is elveszik.

  Reply

 • avatar

  Dr Freeman

  |

  [reply]@szasziz (#10):[/reply]Számból betted ki a szót :-D . A hardcore játékmód a skilled, kihívást kereső játékosoknak lett kitalálva/megalkotva. Sc módban bossfigtok gaykorlása, elitek képességeinek kiismerése, az ügyesséd teszi próbára. Ebben a formában azonban értelmét veszíti a dolog. Egy tipp azoknak akik soloban hcznak: én 300 latencynél nyomok egy escet, és kimegyek inni egy pohár vizet, majd ellenőrzöm újra a latencyt. Multiban csak a jóisten, vagy a vakszerencse menthet meg. Kárpótlásra szerintem az egyetlen elfogadható megoldás a kritikus időszakban meghlalt karakterek visszaállítása. Igen, tudom elfogadtu, hogy nincs kárpótlás, de ez már nem az elsés nem is a második eset, kezd kicsit unalmassá válni.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@TheHungarian (#15):[/reply]Azért valljuk be eléggé szar érzés lehet, amikor a lvl 60-ra felhúzott karaktered, amire úgy vigyáztál mint a porcelánra, egy mezei zombi megöli és te nem tudsz mást tenni mint végignézed, mert bármit csinálsz, a karakter nem reagál rá a lagg miatt.
  Ilyenkor méltányosnak tartanák egy rollbacket, ezeknek a karaktereken, vagy egy olyan megoldást, ami laggspike esetén automatikusan levágja a rendszert és a karaktert kirakja menübe.

  Reply

 • avatar

  Darffire

  |

  [reply]@starlike (#12):[/reply]feltörik a játékot csinálnak egy kis progit aztán akinek ez megvan annak mindig ott lesz az a kis lámpa…
  Meg úgy már nem igazán hardcore, az élethez is kell mindig egy kis szerencse, a játékhoz is, ha laggot észlelsz vagy a médiumod teáscsészéd megsúgta hogy ma lagg lesz akkor nem mész hardcorozni hanem csak simában. A hardcore nem azt jelenti hogy éjjel nappal ott játszol csak akkor ha formában vagy. De ha még éjjel nappal is ott akarsz játszani most bumm meghalsz elveszett 25óra gametime a cuccok maradnak és abban van a sok idő…

  Reply

 • avatar

  TheHungarian

  |

  Én sem értem a kárpótlás után siránkozókat. D2-ben én is HC-zgattam (nem vagyok pro, de nem is azért játszom), de itt még eszembe nem jutott HC-t indítani. Egy ilyen környezetben egész egyszerűen fölösleges (plusz még a játékot/karaktereket sem ismertem meg rendesen cca 100 óra játékidő után).
  És ehhez még el se kellett olvasnom a Blizzard feltételeit… SC-ben játszom, majd ha már látszódni fog, hogy a rendszer stabil, akkor majd átmegyek HC-ra. Addig minek? Idegeskedni?
  Nem vagyok saját magam ellensége…

  Reply

 • avatar

  R3LaX

  |

  [reply]@Menyus (#11):[/reply]”Nem az én hibám volt a lag, hanem a kiforratlan technológiáé.”

  De az a te hibád,ha csak úgy “randomban” elfogadod a feltételeket,amiket az elején ír ki.

  Reply

 • avatar

  wulfgar

  |

  [reply]@szasziz (#10):[/reply]Végülis, én észérvekkel normálisan leírtam véleményemet, miszerint, fölösleges a ragelés mivel hc karakter kezdése előtt kiqrt nagy accept gombra rányomsz, miszerint, teljesen mindegy, hogy milyen okból hal meg a karakter, nem fognak kárpótolni… erre Te elkezdesz személyeskedni és kötekedni. A komment melyik részét nem érted? Ezen kívül megkérdezném én is, hogy ki a hülye, az aki normális érvekkel leírja a véleményét, vagy az aki bármi érv/alátámasztás nélkül, benyög valamit/szidalmazza a másikat. De tessék, lesüllyedek a Te szintedre, bár nem hiszem, hogy sikerül: Te akkora hülye vagy mint egy marék tök, mivel annyira sem vagy képes, hogy egy 4sorból álló kommentet értelmezz és érdemi választ adj rá, az IQ-d és az értelmezőképességed, valahol egy ebihal és egy alga szintje között mozoghat és erre még ráteszel egy lapáttal azzal is, hogy primitív vagy. Részemről a vitát be is fejeztem. kkthxbye

  Reply

 • avatar

  starlike

  |

  Azt kéne csinálni csinálni, hogy ha valóban a Blizzard részéről van hiba (lag stb.) akkor felugrana egy lámpa és játékosnak lehetne lehetősége 15 perccel korábbra visszamenteni, amíg a kis lámpa ég, és a blizz jelez, hogy gondok vannak. Egyébként meg nem lehetne. S mivel véletlenszerűen vannak a meghibásodások nem lehetne utazni rájuk. Ilyen egyszerű.

  Reply

 • avatar

  Menyus

  |

  Igenis legyen kárpótlás ha ilyen hiba miatt hal el egy karakter.
  Nem az én hibám volt a lag, hanem a kiforratlan technológiáé.
  Egyszerű a megoldás: A Blzz rendszerének figyelnie kell, hogy a lagspike idején melyik karakterek haltak el, és visszaállítani azokat.
  Ennyi.

  Reply

 • avatar

  szasziz

  |

  [reply]@wulfgar (#5):[/reply]Egy ilyen agyatlan hozzaszolas utan en elgondolkodnek, hogy ki a hulye.

  Reply

 • avatar

  nlght

  |

  1. megoldás: offline gamemode, ugyanis aki meg akarta venni az már megvette a játékot, ez kb. a rajongók 99%-ra igaz
  2. megoldás: 24-48 óránként egyszer menthessen a hc játékos, mert a zsugori blizz nem képes bérelni egy normális szerverparkot

  Reply

 • avatar

  zoba

  |

  természetesen offline play nincs ahol ezt a szart meg lehetne előzni

  gg blizz

  Reply

 • avatar

  Shael

  |

  1. ” az ehhez hasonló laggspikeok az összes online játékot sújtják.”
  2. “nagyon remélem Blizzard hamarosan kitalál valamit, amivel kárpótolni tudja a Hc karakterüket elvesztett embereket.”
  3. “Blizzard még egyetlen egyet sem állított vissza semmilyen kérésre, bár ezt el is kell fogadnunk mielött elkezdjük vele a játékot”

  Öhm, miért is kellene kárpótlás? Azért van az a papiros HC indítás előtt a bazi nagy ACCEPT gombbal, hogy tudomásul vetted. Ahogy írtad is Hamu, ez egy ilyen dolog… Nem kárpótlás kell, hanem stabil server, mert akkora kárpótlást úgy sem fognak adni amennyit a karakter ért, és ha jó az infrastruktúra senki nem akadna ki a laggon, mert nem lenne (akkora – mert valmennyi mindig lesz online mivolta miatt a játéknak).

  Reply

 • avatar

  InsolentD

  |

  [reply]@Venom (#2):[/reply]off válasz: amivel a legbiztosabban tudsz játszani. Ha van egy társad, aki tankol/pusztít, akkor az egyik legyél te a másik. Tankolni talán a barbárral jött be nekem jobban, a pusztításra meg a wizard.

  on: én is vesztettem karit d3 összeomlás miatt, de különösebben nem rageltem, és nem is fogok, ez része minden online játéknak. Sokkal jobban zavar, ha én cseszek el valamit, akkor még álmomban is erre gondolok. :)

  Reply

 • avatar

  wulfgar

  |

  Komolyan azért ragelnek az emberek mert elpatkolt a karakterük egy laggspike miatt? RMAH nincs HC-ban, szóval pénzt nem veszítettek, csak az időt meg a karaktert. De mivel elfogadták, hogy teljesen mind1, milyen okból patkolsz el, kárpótlást nem kapsz így nem értem miért kell fröcsögni. Blizzbácsi helyében a ragelő hülyéknek még egy kiadós fórum bant is adnék…

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  Rage-lni teljesen felesleges tényleg hisz csak játék az egész, persze sok a gyerek akik ennek élnek halnak és őket nagy szívfájdalom éri ilyenkor biztos… én régóta hc-zek is a normal mellett meghal a karakter ennyi nem öröm, de ugyanolyan jól alszom ezek után is , mint amíg megvolt :D

  Venom, szerintem válassz Monkot vagy Barbárt, kisebb szinten nem olyan könnyen hal meg, mint egy varázsló vagy egy DH , bár ezis játékstílus függő kinek melyik jön be jobban én Monk-al toltam eddig mind a 2-szer egy 58 meg egy 60-as halál :) Az egyik az én hibám ez a rendszeré ez van.

  Reply

 • avatar

  Beer

  |

  Aki HC-zik, az tisztában van vele, hogy ki van téve a “környezeti behatásoknak”, aki emiatt megy rage-elni a fórumra, azt egyszerűen le kell tojni nagy ívben. Az meg külön vicc lenne, ha járna kompenzáció…

  Reply

 • avatar

  Venom

  |

  Pont az ilyenek miatt félek belekezdeni komolyabban.
  Van egy lv11 es Potterem, de nem kicsit para lehet, ha mondjuk lv60 lenne, és nem az ellen miatt kéne izgulni, hanem a lag miatt.

  Kicsit off, de hc-ra mi lenne a megfelelő első karakter szerintetek?

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  Ebben sajnos én is érintett vagyok…nem elég, hogy mostanában szinte nem is igen mertem a lag miatt már hc-n játszani, de azért ilyenek, ez van , de nem nagy öröm egy 60-as karit elveszíteni ilyen szarságok miatt, most újat akkor indítok, ha tényleg tesznek ez ellen az állandó akadás és lag ellen valamit. r.i.p. :D

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.