A Blizzard tisztázza a public game helyzetét

Dyingsoul . Hírek, Patch 845

Az utóbbi hetekben egyre többen elégedetlenkedtek a public game-ek hiánya miatt. Sokan úgy gondolták, hogy amiatt van kevesebb játék, mert “a játék haldoklik” vagy “mindenki elment”. A könnyebb megértés érdekében a Blizzard elmagyarázza, hogy miként változott a rendszer az 1.0.3-as javítás után.

Gyakorlatilag nem a játékosok száma, hanem csak a matchmaking rendszer változott, méghozzá oly formán, hogy játék létrehozása során kevesebb új publikus játékot nyit meg a, sokkal inkább a meglévő játékokat próbálja feltölteni, hogy minden játékba elérje a maximális 4 főt. Ha ezek a játékok megtelnek, akkor bizony nem listázódnak ki a “nyitott” publikus játékok között. Természetesen nem listázódnak a privát játékok és azok a játékosok sem, akik a menüben vagy az aukciós házban időznek. Az, hogy az új rendszer a már létrehozott játékokat minél előbb próbálja feltölteni nem csak a játékosoknak jó, de a szervereknek is: kisebb terhelés nehezedik rájuk.

We’ve recently seen a lot of questions from players regarding the number displayed in the Public Games window — specifically, what the number represents and why it’s changed so drastically since patch 1.0.3 released.
Here’s the skinny:

1) What does the number displayed in the Public Games window actually represent?
The number that displays in the Public Games window represents the total number of games currently available to your hero, based on your game region and mode (Hardcore heroes qualify for a different set of Public Games). The number does not represent private games or Public Games that already have four players. Players hanging out in the character menus or using the auction house are not considered here either.

2) Why did that number suddenly change so much after patch 1.0.3?
Prior to patch 1.0.3, the in-game matchmaking system would often create new Public Games instead of filling existing games to their maximum capacity of four players. That configuration was to help reduce server load within individual games (fewer players, less load); however, it caused situations where players were rarely being placed into full games, and our goal has always been to promote the four player cooperative experience in Diablo III.

In patch 1.0.3 we made some changes so that the matchmaking system would attempt to fill Public Games instead of creating new ones whenever possible. As a result, we’re seeing more filled Public Games than ever before (you may have noticed this yourself while playing), but it also means that the number displayed in the Public Games window generally isn’t as high as it was prior to patch 1.0.3. As explained above, this is due to the fact that the value only reflects Public Games which aren’t yet full.

We understand that labeling this number as “In Games” in the Public Games window can be confusing, so we’re currently looking into ways to make the number and what it represents more clear. In the meantime, we continue to closely monitor both the state of the game service and your questions and comments about Diablo III.

forrás: incgamers

Comments (14)

 • avatar

  Fofoe

  |

  [reply]@piromaca (#13):[/reply]A recent listából kikerülnek az emberek, gondolom valami időlimithez van kötve. Szerintem jó h van az a lista, így meg tudom nézegetni azt az emberkét akivel éppen játszottam. Találtam már így pár érdekes buildötletet vagy statragyúrást. Maga public game főjátékidőben rosszabb mint a legszarabb pugraid wowban :) De éjszaka elég jó haladós csapatokat lehet kifogni. Engem leginkább az zavar benne, hogy az MF,GF csapatban való eloszlása miatt nem igazán éri meg publicozva MF-elni vagy GF-elni. Ez nekem elég nagy visszatartó erő. Persze az is visszatart, amikor a barbár tartja az elite packot én meg wizarddal nyírom őket és a barb hirtelen kiugrik, h kinyisson egy sz*ros ládát enegem meg lecsapnak mint a taxiórát.

  Reply

 • avatar

  piromaca

  |

  Én inkább egyedül játszok, de a fő karakteremen kívül van 4 másik is, akik még szinteznek. Velük szinte csak publik-ban megyek. Egyedül biztos nem lenne kezben felhúzni 5 karaktert 60ig, de így sokkal érdekesebb. Persze van, amikor a party fele nem csinál semmit, az elég idegesítő.
  Mondjuk infernon eszembe sem jutna publikban nyomulni.

  Ami engem inkább zavar az az, hogy a recent players listára mindenki felkerül és nem tudom törölni őket. Lehet ilyet egyátalán? Már tuti van ott van 50-100 név. Ráadásul a chat megnyitásánal is mindenk külön tudnék írni, és ha pl ott keresnem a party chat opciót szinte képtelenség megtalálni 100 név közt. (mit is kell a party chathoz beírni /w party vagy ilyesmi?)

  Reply

 • avatar

  lassudefekt

  |

  [reply]@Lord Azmodan (#6):[/reply]irj mar nekem egy e-mailt legyszives szeretnek veled dumalni maganban. kosz! fixedgonzo&gmail.com

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  A javítási költség miatt kár sopánkodni. Ezen nem fog változtatni a sírás. Viszont azért az tuti, hogy a Blizz már így is eleget tett a coop játékért azzal, hogy csak a hp-juk nő coopban, a sebzésük nem.

  Reply

 • avatar

  szasziz

  |

  [reply]@szkajt (#9):[/reply]Igy aztan sok ertelme van a vote-kicknek. :-)

  Reply

 • avatar

  szkajt

  |

  [reply]@szasziz (#8):[/reply]Akkor működik, ha a városban áll a csóka és nem csinál semmit. Pár embert dobattam már így ki, egy vote is elég, kér indokot egy ablakban és kész.

  Reply

 • avatar

  szasziz

  |

  [reply]@AmyVendetta (#7):[/reply]Van kick-vote opcio. (Az mas kerdes, hogy neha nem mukodik..)

  Reply

 • avatar

  AmyVendetta

  |

  [reply]@Heffernan (#3):[/reply]Ha joinolok valahová, egy ilyen ember minimum van, de néha 2 is…

  Jó lenne egy kick-vote opció.

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  [reply]@fekete123 (#4):[/reply]Pedig nem rossz partyban a játék ezt azok után írom, hogy single játékos beállítottságú vagyok, csak az a baj, hogy sokan nincsenek felkészülve még az adott szintre és épp ezért elmennek lícselni egy 4-es játékba amiből az fog kijönni, hogy hiába van egy erős karakter ha a másik 3 csak karcolgatja az elleneket akkor egy champion pakk kinyír mindenkit majd én beszoktam szállni 4-es partykba farmolgatni Act4-be , de igen ritka kifogni egy olyan 4-es party-t ahol leverünk minden pakkot…

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@fekete123 (#4):[/reply]Amikor nem goldfarmolósat játszok akkor általában multizok, hol haverokkal hol publicban.
  Vannak szerencsétlenek ott, ez tény, de pl publicban vertem le először infernó Diablót is, illetve az egész Act 4-et.

  Reply

 • avatar

  fekete123

  |

  Én kb 5-6 alkalommal próbáltam publik játékot, és mindig az első champion csapatig jutottunk úgy hogy az adott actban egyedül halál nélkül végigmegyek. Act2-ben öcsémmel próbáltunk 2-en menni, még patch előtt, én barbár ő sorc hogy majd én “tankolok” na ez annyiból ált hogy a kis majmok nemes egyszerüséggel átugrottak a fejem felett és lecsapták őt… annak a pár másodperces taunt-nak sok értelme nincs. Egyedül persze simán ment neki.

  Lehet hogy én csinálom rosszul, de ez a játék teljesen alkalmatlan számomra a multira. 2-es játékban is, 4-esben meg főleg.

  Reply

 • avatar

  Heffernan

  |

  Multiban sűrűbben hal az ember, de a loot nem jobb, előbb ezt kéne fixálni, nem azt ,hogy 4-en legyünk…vicc.
  A javítási költség miatt én sem járok multiba…+ előfordul, hogy valaki csak áll a városban, mert valami dolga van és afk, de addig csak szenvedjenek a többiek…

  Reply

 • avatar

  Linkin

  |

  nekem szimplán nincs kedvem játszani publicban például,400-500 dps fegyverekben járkálnak inferno act3-ban,kösz kihagyom :D

  Reply

 • avatar

  Menyus

  |

  Ez szép és jó, régen volt, hogy 20 játékba is be kellet csatlakoznom, mire 4 fős partyba sikerült kerülnöm.
  Most viszont az irdatlan javítási költség miatt csak is egyedül játszok. Számomra ez megölte a multit…

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.