Dev. Journal: Defensive Skillek és Monster Damage

Professor J . Hírek, Patch 909

A Blizzard közzétette az első nagyobb változtatások részletezését, mely nem más, mint a defenzív skillek és a monster sebzés alakulása. Következzék a lényeg pontokba szedve először általánosságban, utána kasztonként. A hozzászólásokat azért tiltottam le, mert nem szeretnék flame wart látni a hozzászólásokban és ez a hír tökéletes táptalaja lenne.

 

 • Néhány defenzív képesség hatékonyságát csökkentik. (pl. War Cry, Energy Armor, etc.)
 • A monsterek sebzését, legyen az fizikai, vagy mágikus, elementális stb. 25 %-kal csökkentik.
 • Ezt a kettőt összehangolják úgy, hogy a játékosok kevesebb sebzést kapjanak be, mint előtte, valamint a játékosok által használt buildek száma is megnövekedjen.

 
Aki ezek után túl könnyűnek érezné a játékot és kihívásra vágyik, annak ott a Monster Power system, ennek működéséről a Blizzard a későbbiekben ad részletes tájékoztatót.
 
Barbár:

 • War Cry Impurity rúna +all resistance értékét 50%-ról 20%-ra csökkentik.
 • Leap Attack Iron Impact rúna hatása módosul: 300% bónusz armor 4 mp-n keresztül helyett 100% bónusz armor 3 mp-ig/megütött ellenfél. Pl. használod a Leap Attackot Iron Impact rúnával, és megütsz 5 monstert, akor kapsz 500% armort 3 mp-ig.

 

Witch Doctor:

 • Jungle Fortitude 20% damage csökkentés helyett csak 15% sebzés csökkenést ad.

 

Wizard:

 • Az Energy Armor 65% helyett csak 35%-kkal növeli meg az armort.
 • Az Energy Armor Prismatic rúnája 40% helyett csak 25%-kal növeli meg az all resistet.
 • Ezen kívül a Wizard kap néhány túlélést segítő változtatást is, pl. a Familiar kap life regnerálós rúnát, ill. az Ice Armor kap fehér sebzést csökkentést is.


Monk:

 • A One with Everything passzív skillhez még  mindig nem nyúlnak hozzá, mert túl nagy problémát jelentene a játékosok számára, hisz erre az egy passzív képességre építik a felszerelésüket.
 • A Resolve passzív skill sebzés csökkentését 25%-ról 20%-ra csökkentik.
 • A Seize the Initiative passzív skill esetében, 100% helyett csupán a Dexterity 50%-t kapja meg a játékos bónusz armoként.

Demon Hunter:

 • A Shadow Powert buffolják, 20% lifesteal 3 mp-ig helyett 15% lifesteal 5 mp-n keresztül a hatás. A skill többi rúnája is hasnlóan 3 mp-ről 5 mp-s intervallumra változik. A Gloom rúna 35% sebzést csökkentést ad 5 mp-ig.
 • A Spider, Boar és Wolf petek tankolni is tudnak majd, hasonlóan a Witch Doctor zombi kutyáihoz és a Gargatuanhoz.
 • Rövidebb cooldownt kap a Sentry, és egyszerre 2 lehet belőle, további a Costum Engineering passzív skill lehetővé teszi, hogy legyen egy harmadik Sentryje is a Demon Hunternek.
 • Némelyik skill rúna és passzív képesség jobban hozzájárul majd a Demon Hunter túléléséhez, pl. armorral, életerővel vagy resistanciával skálázódik majd.

 

Néhány esetben konkrét példákkal magyarázzák el az egyes karakternél történt változásokat, pl. Barbár ill. Wizard, ezeket az eredeti hírben tekinthetitek meg.

 

 

We’re taking a close look at defensive skills vs. incoming monster damage in 1.0.5. We’re going to be changing a few defensive skills for each class, including some direct nerfs to skills like wizard Energy Armor and barbarian War Cry – Impunity. However, we’re also reducing incoming damage in Inferno, so players will actually come out ahead. In short the plan is:

Reduce the effectiveness of select defensive skills
Reduce monster damage by more than the mitigation lost by these skills
Putting both changes together, players actually take less damage than before.

 

Forrás:

Comments (36)

 • avatar

  rubicoin

  |

  “A Spider, Boar és Wolf petek tankolni is tudnak majd, hasonlóan a Witch Doctor zombi kutyáihoz és a Gargatuanhoz.”

  engem ez izgat nagyon dh-nál, egy használható wolf tank nagyon jól jönne az új buildemhez (http://eu.battle.net/d3/en/profile/Rubicoin-2466/hero/1119763). az instant chakram 1 hatredért nagyon jó main támadás, mellé meneküléshez a spike trap pazar tüzeskedős vault-tal, de egy jó tank sokat dobna a kényelmemen :) a spider/boar jelenleg kevés, hiába buffolták már duplájára a sebzésüket. ai és túlélés amit fejleszthetnének, utóbbi elvileg gear függő lesz hálistennek.

  szóval a trail of cinders nerfelése ellenére nagyon várom a peccset, mert végül csak nem tudtam leakadni a játékról.

  Reply

 • avatar

  Kr3Nos)Bright

  |

  [reply]@Bello (#24):[/reply]Esetleg a legkisebb resid bizonyos százalékát adná, úgy tényleg lenne értelme resire is gyúrni és még használni is bizonyos esetekben.

  Reply

 • avatar

  rubicoin

  |

  [reply]@neu5 (#31):[/reply]javíts ki ha tévedek, de elvileg több xp-t kapsz multiban. minden egyes megölt mob után kapsz 100% xp-t, akkor is ha nem te fektetted ki de a közelben voltál (plusz van valami bónusz is talán killenként?). persze vsz ez csak jó partik esetén gyorsabb fejlődés mint soloban (kisebb mob hp miatt lehet hogy gyorsabban tarolsz egyedül).

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [author]Rokalesocipo (#32):[/author][quote]@Zsiráfnyál (#20): Tehát aki egy kicsit lejjebb tekeri a nehézséget, mert nem akar minden packnál 5ször halni, az csupa használhatatlan szemetet fog kapni? Ez is benne van a hivatalos infókba?[/quote]

  Nincs benne, de miért ne lenne így ? Most is így van. Farmolhatja Act1-et aki akarja, sőt, akár Hell Act3-at is. Könnyű dolga lesz, de szinte semmit nem fog érte kapni se cuccok, se xp terén.

  Nyilván most még senki nem tudja, hogy mennyire lesznek nehezek az egyes nehézségi szintek, de szerintem elég hamar be fog állni az átlag valami viszonylag magas beállításra. A legtöbb játékos maximalista, és ha van lehetősége valamilyen extra xp-re, vagy lootra, akkor azt nem opcionális bónusznak fogja fel, hanem elvárt tempónak, és nem elégszik meg kevesebbel. Nyilván más a helyzet, ha valaki heti fél órát játszik, de nem róluk van szó.

  Reply

 • avatar

  Rokalesocipo

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#20):[/reply]Tehát aki egy kicsit lejjebb tekeri a nehézséget, mert nem akar minden packnál 5ször halni, az csupa használhatatlan szemetet fog kapni? Ez is benne van a hivatalos infókba?

  Reply

 • avatar

  neu5

  |

  [reply]@Saluki (#30):[/reply]Ezt én is így gondolom, ahogy Saluki. Nincs semmi ösztönzés a party-s játékokra egy-egy jobb játékosnak. Ez szerintem jó volt d2-ben, hogy több xp-t kaptál ha többen voltatok benn. A chatrendszer és a partyrendszer miatt nekem picit túl singleplayeres a játék, valahogy nehezebben alakulnak ki “kapcsolatok” más playerekkel. (de lehet, hogy ez csak rám jellemző)

  Reply

 • avatar

  Saluki

  |

  Ha életben akarják tartani a játékot inkább a partykkal kéne kezdeni valamit. Jelenleg hogy is néz ki a dolog. Ha gyenge vagy felejtsd el, ha épp elég a dps-ed az adott acthoz de nem tank kari vagy felejtsd el. Ha meg túl vagy gearelve akkor egyedül gyorsabb tehát több mf több xp, szóval a party csak lassít és ezért cserébe (a mókán kívül, mikor együtt röhögtök az alapból hordás Frost, Vortex, Arcane, Shielding kombókon a földön heverve:) semmi bónusz.Tehát mi lesz ha bejön erre még a Player 8 és míg az majd mf, vagy xp bónuszt ad addíg a party ugyanakkor továbra is a nagy semmit, és még a petek is jobban tankolnak majd? A jó partyk elfogynak mert a legtöbb DPS egyedül fog játszani lvl 90ig. Esetleg a jobb csapatok az új szörnyeket fogják majd farmolni ha bejön oda valami új item, de ennyi. :(

  Reply

 • avatar

  rubicoin

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#27):[/reply]pvp egy dolog, ami érdekesebb a játék megmentése szempontjából az a mob/elite/boss-okon is ellenállás rá. jelenleg unalmas hogy mindenkin chc/chd van, ami jó pénzért kivédhetetlenül tarol mindent.

  pl. dh-val ss nélkül számolva chc/chd bónusz statok nélkül össze lehet hozni olyan 50k dps-t (1000 körüli 1h vagy 1200 körüli 2h xbow, 2500 dex és némi ias), 50% chc és 400% körüli chd-vel meg 3-4x ennyit. utóbbi mindenkire hat, ez nagyban laposítja a dolgokat. jó lenne – ha csak akár néhány packnál vagy bossnál is – de kéne trükközni egy kicsit. tehát rare affix vagy főboss képesség lenne. ezzel egy csapással az olcsóbb karik is erősebbek lennének, mert aki fix 50k-val megy azt csak minimálisan érinti a sebzéscsökkenés.

  amúgy önmagában nem nerfelném semmi pénzért a chc/chd statokat, mert kell egy stat ami ennyire dps booster és viszi az ah-n az itemeket, de így közvetve azért meg lehetne csipkedni talán.

  Reply

 • avatar

  fekete123

  |

  [reply]@St0rM (#19):[/reply]Leírták azt is hogy összességében nem fogod ezt annyira megérezni, mert a szörnyek sebzése kevesebb lesz. A barbár se 50% resistet kap, hanem 20%-ot. Nem hiszem hogy ezentúl 1 pofontól döglesz majd infernón.

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@rubicoin (#26):[/reply]Ez bennem is felmerült már, de biztosan kitaláltak rá valamit. Egy komolyabb barbár, vagy dh simán tízszer-hússzor akkorát critel, mint egy átlag karakter hp-ja. Ez egészen biztosan feltűnt a Blizzardnak is, szóval valamit biztosan tettek ellene.

  Fura is lenne úgy a pvp, hogy bejön a képernyőre a semmiből három kósza dh gömbvillám, az egyik elmegy melletted és belédb*sz 350k-t, vagy ráugrik az arcodra egy barbár és egy kis pörgéssel rögtön beléd is ver háromszor 400k-t. :D Biztosan nem fogják hagyni, hogy két ütésből álljon egy pvp meccs. Vagyis nagyon remélem hogy nem. :D

  Reply

 • avatar

  rubicoin

  |

  srácok most villant be mi kéne nagyon a diablo3-nak: critical hit reduction stat a cuccokra! pvp-re mondani sem kell ez mekkora királyság lenne, de kaphatnák elite-ok, bossok is. dobna kicsit a kihíváson a 25% inferno nerf után. szerintetek?

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@Bello (#24):[/reply]Ja, azt hittem hozzáadja. :D Csak 56-os nyuszimonkom van.

  De lényegtelen, ugyanúgy meg lehetne csinálni így is. Először szépen fokozatosan lemegy két pacth alatt 100%-ról mondjuk 80%-ig, utána meg a harmadikban átvált lecserélésről hozzáadásra mondjuk 50%-al.

  Nem a konkrét számokban van a lényeg, hanem hogy szólhatnának jó előre, hogy “kedves monkok, bocs, ezt elb*sztuk, öltözzetek át, fokozatosan át fogjuk dolgozni ezt a passzív skillt”, és szépen lassan átalakíthatnák a skillt 3-4 hónap alatt, amennyi idő bőven elég mindenkinek ahhoz, hogy vegyen pár all res-es cuccot, főleg most, hogy eleve -25% sebzés lesz alapból minden mobon. A lényeg, hogy ne egyik napról a másikra változzon meg gyökeresen, hanem szép fokozatosan, ezzel megadva az esélyt a minél kényelmesebb átállásra.

  Nyilván sehogy sem lesz teljesen fájdalommentes, de ha csak kerülgetik, és nem nyúlnak hozzá, az sem megoldás.

  Reply

 • avatar

  Bello

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#20):[/reply]Szerintem nem teljesen érted a One with everything működését, vagy nem jól fejezted ki magad. A skill jelenleg az összes resisted a legnagyobbal egyenrangúra emelik. Nem annak 100%-át adja a többihez, ahogy írtad.

  Na most ennek megváltoztatása valóban befolyásolná/befolyásolni fogja a monkok fegyverzetét. Én mikor még monkkal játszottam pl. all resist + arcane resistes geareket vettem. Tehát az arcane resistem volt a legmagasabb és ez húzta magával a többit is. Mivel olcsóbbak voltak az arcanos cuccok mint az all ress-esek ezért többször simán arcane-ost vettem. Tehát ha ezt kiveszik, akkor az összes olyan gearem ami arcane-t ad értéktelenné válik.

  Egyébként a %-os rendszer amit leírtál, ha ebben a formájában teljesen hamis is, mégis elgondolkodtató. Pl.:
  A meglévő legnagyobb resist értéked 40%-a hozzáadódik a többi resistedhez.

  Tehát a könnyűség kedvéért ha összehozol 1000 arcane resistet, akkor 400 ress kerül a többihez is jóváírásra. Ez ösztönözné, hogy a többit is húzza az ember, de mégis lenne értelme használni.

  Mondjuk ebben a teóriában kialakulhat az a furcsa helyzet, amikor sok all resisttel feltolod mindet 900 fölé (számoljunk 900-al), így a hozzáadott 400-akkal 1300 jönne ki, ami ugye több mint a legmagasabbad XD

  Így be kellene rakni egy olyan megszorítást, hogy maximum az eredetileg kiemelkedő resisted értékét kaphatja meg a többi is. Ennél viszont mehetne a sakkozás azzal, hogy ha a legnagyobb resisted 1000-ig tudod tolni, akkor a többi max 600 legyen, mert annál nagyobb felesleges lenne….

  Na szóval ez csak egy elmélet volt, és a számok is fiktívek, de azért nem olyan egyszerű ez a kérdés, főleg ha belegondolsz, hogy gear-re hány 10 milla goldokat vagy esetleg hány eurót költöttek már a játékosok…

  Reply

 • avatar

  LGx

  |

  barbár leap-hez hozzászólva…

  sosem használtam a leapet sem. még az elején, amikor unlockoltam kipróbáltam, akkor nem lehetett tereptárgyakon átugrálni (nem tudom kost lehet e) mint D2-ben, ezzel kukáztam is :)
  itt a buildem, ezzel toltam hell vége óta, egész infernót is:

  http://eu.battle.net/d3/en/profile/LGx-2171/hero/1928749

  whirlwind helyett néha volt frenzy a cleave mellé, váltogatva gyorsan a 2 alap támadást.

  persze inferno act2 rohadt szenvedős volt, azt a csatornáktól kezdve belialig kb végigskipeltem :) egy-egy elitpakkhoz képest khule és belial macskajánosok voltak! aztán ment az act1 farm, összejött a pénz jobb gearre, act3 már ment szépen végig, elitek is, illetve act4-nél sem futottam semmi elől, max haltam párszor :)
  mostani gearrel 1-2 elitkombó ellen kell csak taktikázni, de minden megvan halál nélkül, még akkor is ha netán 2 pakkba futok egyszerre (na jó, ott néha van 10% durability loss :D)

  Reply

 • avatar

  starlike

  |

  én értem, hogy a monknak csökkentik a defbonusból fakadó armort, oké semmi baj nincs ezzel, mert 25% csökkentik a szörny sebzést is, de várjunk csak mi lesz a barbároknak a vitalityből származó 100%-os armorból? hmm hmm

  Reply

 • avatar

  neu5

  |

  Nem értem, miért kell a monkokhoz feltétlen később hozzányúlni, legalább védekezésben legyen erősebb, ha már támadó spellei+passivjai a többi kaszthoz képest eltörpülnek

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [author]piromaca (#15):[/author][quote]Ennek a nerfnek tényleg nincs értelme, mert ettől nem lesz jobb a játék. Legfeljebb nem az lesz, hogy “jaj, de szar elakadtam az act I/II-ban”, hanem “végigvittem, nincs mit csinálni”. A kettő közt szerintem semmi különbség nincs…[/quote]

  Ez csak egy része a patchnek, emellett jön az állítható nehézségi rendszer is, aminek gondolom a legalsó fokozata lesz ez a nyuszisimogató. Pont hogy arra megy ki a dolog, hogy mindenki olyan nehézségen játsszon, amilyenen szeretne, de persze ennek függvényében kapjon jutalmat is. Aki akar, játszhat majd kihívás nélkül is, de a többség inkább jobb lootot (vagy xp-t) akar majd, amihez feljebb kell tolnia a nehézséget, ahol pedig várhatóan (remélhetőleg) ki fogják belezni. Akinek meg már az is unalmas lesz egy idő után, az mehet az über-bossokra, merthogy azok is jönnek a patch-el. Remélem azok tényleg szadista mértékben lesznek rohadtul nehezek, hogy legyen a játék végén valami nagyon nehezen elérhető cél (az Infernos Diablo nem az).

  Összességében szerintem ez egy teljesen jó rendszer lesz, sokkal több szabadsággal mint a mostani. Külön-külön egyes részei lehet, hogy hülyén hangzanak, de az csak azért van, mert együtt adják ki a teljes képet.

  ——————————————–

  Más :

  “A One with Everything passzív skillhez még mindig nem nyúlnak hozzá, mert túl nagy problémát jelentene a játékosok számára, hisz erre az egy passzív képességre építik a felszerelésüket.”

  Nem egészen értem, hogy miért nem nyúlnak hozzá. Elég lenne annyit csinálni, hogy ne a legnagyobb resist 100%-át adja a többi resist-hez, hanem most a 90%-át, a következő patchben már csak 80%-át, aztán 60%-át, aztán 3-4 hónap alatt eljutnának mondjuk 50%-ra, ami a végleges érték. Szépen lassan le lehetne építeni ezt a skillt, és mindenkinek lenne 3-4 hónapja átállni / átöltözni. Viszonylag kevés könny kifakasztásával kivitelezhető lenne.

  Reply

 • avatar

  St0rM

  |

  A Seize the Initiative passzív skill esetében, 100% helyett csupán a Dexterity 50%-t kapja meg a játékos bónusz armoként. Hát ezen ki vagyok alig lesz armorunk végül is közelharcosnak armor nerf kell nem?

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@piromaca (#15):[/reply]D2-ben sem volt nagyobb a mapok randomitása.Alapvetően az összes kültéri helyszín négyzetalapú volt,aminek a közepén volt egy körbejárható kisebb négyzet.Itt elhelyezve esetleg egy dungeon,és különböző irányokban mehettél ki az adott mapról.Kb ennyi a kültéri randomitás.
  A beltéri is csak annyira volt random,hogy a telesorcok már a waypoint elhelyezkedéséből tudták,merre kell telézni…

  Reply

 • avatar

  oki86

  |

  [reply]@Animebj (#11):[/reply]Ezt a mondatodat emelném ki:

  “Szerintem nem sok barbár használta a “Leap”+”Iron Impact”-ot, a 4 mp-nyi bónusz armor-nál a 3 mp-nyi stun többet ér, sőt inkább már az összehúzós rúna.”

  Az Iron impact runa azért jobb mint a stun, mert eliteknél 4 secre halhatatlanná válsz gyakorlatilag minden fajta sebzés ellen! Pl olyan elitek akik méreg tócsát csinálnak és fire walkot is tolnak!
  de a 3seces stun elitek ill bossoknál 1,5 sec, a frissités útán még kevesebb lesz ha más is stunol,
  Jah és azoknak a barbároknak akik “Revenge”-t használnak sokkal jobb ha ütik őket!
  Az összehúzós runát meg használtam! :)

  Reply

 • avatar

  ph0bia

  |

  [reply]@Animebj (#11):[/reply]A legtöbb barbár az Iron Impactet használja. :) A legjobb barb skill, így meg még jobb lesz, mert ugye Leappel eleve tömegbe ugrok be, aztán megütök egyszerre 9-10 mobot Renddel. Warcry meg végre nem lesz kötelező, így már tényleg röhejes lesz, hogy az elemental sebzést nerfelik, kb. csak a molten/arcane jelent veszélyt most is. Így is az az egyetlen def. skillem most, most már tényleg mehet majd a full offenzív build. Jó lesz ez, a casualok is tudják majd defenzívbe tolni, akinek meg már eddig is ment full offenzívbe A3, annak növelik a build diverzitást.

  Reply

 • avatar

  piromaca

  |

  Ennek a nerfnek tényleg nincs értelme, mert ettől nem lesz jobb a játék. Legfeljebb nem az lesz, hogy “jaj, de szar elakadtam az act I/II-ban”, hanem “végigvittem, nincs mit csinálni”. A kettő közt szerintem semmi különbség nincs…

  A paragon jó ötlet, nekem tetszik. Máskérdés, hogy ez még így mindig kicsit kevés.

  Pl. azt is sajnálom, hogy az újrajátszhatóságot leginkább biztosító random pályarendszer sem lett igazán random. D1-2 ilyen szempontból sokal izgalmasabb volt szerintem. Itt sajnos túl sok fix elem van.

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@kaszajoco (#12):[/reply]Szerintem nem olyan uncsi, tény vannak benne némi monoton időszakok :D de amikor egyszerre 3 elit pack is rád megy act3-ba az úgy felpörgeti az embert :D

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@Zoro (#6):[/reply]Egyet értek veled ebben. Nekem is van egy monkom és addig nem fogom fel húzni 60-ra amíg nem vagyok biztos semmiben, a pargonozás meg nem olyan mint a Diablo2-ben a Ladder szóval felesleges emiatt őrült tusákba kezdeni, amúgy is. Nekem a második karim monk lett volna amit fel akartam húzni wizi után, de a jelenlegi bizonytalansági státuszában hagyom még egyenlőre, Pedig a második nagy kedvencem volt a bétázás alatt.

  Reply

 • avatar

  kaszajoco

  |

  [reply]@LGx (#10):[/reply]Az unalmasságra reagálnék, én még nem toltam végig az infernót (act II.-ben vagyok) de megértem azokat akik 400-500 óra game után elkezdik unni.

  Pár aprósággal fel lehetne dobni a játékot, gondolok itt pl. :
  – Különböző feladatokra, próbákra
  – Hivatalos rangsor (ez szerintem versenyre serkentené az embereket)
  – Változatosabb, esetleg újabb pályák, pályarészek

  Három dolog, ami szerintem elé jó vérfrissítést adna a játéknak.

  Reply

 • avatar

  Animebj

  |

  Szerintem nem sok barbár használta a “Leap”+”Iron Impact”-ot, a 4 mp-nyi bónusz armor-nál a 3 mp-nyi stun többet ér, sőt inkább már az összehúzós rúna. A wizard “Energy Armor”-ja alap, a “Glass Cannon” debuffja (-10% Armor+All Restist) miatt nagy szükség van arra a +30%-ra, így is papírként szedik szét, ha hozzáérnek. A monk “One with Everything” viszont nagyon benézték a készítők, szvsz. nem gondolták volna, hogy egy értékes passzív skill helyét feláldoznák érte a játékosok, aztán mégis. Most már késő bánat, túl nagy sírás lenne (jogosan!), ha drasztikusan megváltoztatnák (pedig ott van még a “Mantra of Healing”+”Time of Need” is, ugye). A demon hunter-re kíváncsi leszek, a “Sentry”-t eddig nem használtam, de majd eztán talán lesz értelme.

  Reply

 • avatar

  LGx

  |

  persze, a statokat piszkálni sokkal könnyebb mint új contentet rakni bele.
  -25% damage? noooormális? :D
  még az 1.0.4-es patch előtt sikerült végigvinnem infernot barbárral. jó dolog, hogy foglalkoznak vele, de nem kéne engedni a nyomásnak (“jajj de nehéz infernón, deszar a játék”). viszont folyamatosan lehetne kisebb nagyobb tartalmakkal bővíteni. igazán elférne patchenként 1 sidequest, vagy unique boss, vagy survival mode, vagy mittudomén. igaz, ott a paragon level, amit nem is értek. +100 szint oké, de ne úgy, hogy 60 a level limit, aztán utána még 100 “bónusz”. neadj isten kiegben, dlc-ben mi lesz? 60 level, 100 paragon, 200 master? :) változatlanul fenntartom, hogy open ended kellett volna megcsinálniuk, természetesen 100-as szint felett már irreálisan sok xp/next level-el. és igen, lenne motiváció :)
  tartalom nélkül tuti nem fogok 100-as paragon közelébe jutni, mert unalmas naponta 3x végigtolni act4-et leölve diablot, hogy hátha esetleg talán esik végre egy legendary. (egész játékom során egy sem esett :)))) )

  összességében annyira szar nem volt, bár messze elmaradt az elvárásaimtól, illetve felhúztak ezzel a pay-to-win hozzáállással. következő plusz tartalomig már nem nagyon fogok előtte ücsörögni.

  Reply

 • avatar

  piromaca

  |

  Nem teljesen értem, hogy erre mi szükség van. Inkább valami új dolgon törhetnék a fejüket. Nem sokat szoktam csapatban nyomulni, főleg csak funbol alacsonyabb szinteken. De az pl tuti, hogy szinte sohasem csinálunk meg egy eventet sem, mert semmi értelme. Ott pl ráférne egy kis buffolás a jutalomra (extra xp, targy, stb).

  Remélem, hogy a nehézség állítása kicsit érdekesebbé teszi majd a játékot. D2-ben pl a “players 8″ opció sokat dobott az élményen.

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@oki86 (#7):[/reply]Valóban, viszont azoknak, akik még act1-ben toporognak lehet, hogy így lehetőségük lesz belekóstolni act3-ba is. Nopersze ne feledkezzünk meg azokról a játékosokról, akik mondjuk egy hete kezdtek el játszani.

  Reply

 • avatar

  oki86

  |

  [reply]@Dyingsoul (#4):[/reply]Értem én kedves! :D

  De ha azt nézzük h 900-1000 all ressel volt 75% resistem persze 50% war cry-al és kiszedem, lesz olyan 600-700 mi olyan 60-65% felesleges lesz rá orditani +100-180 all rest…
  és igy sem szokásom meghalni, az kis resist már nem fog számitani… legalább a dpsem nem lesz röhely :DDD

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  [reply]@monkymonk (#1):[/reply]Nagyon igaz. Semmi támadó passzívunk nincs. Upsz van egy, spirit generáló skillenként +8% dmg… Egy spirit generálónál senki sem használ többet, mert hülyeség.
  Tehát nincs DMG passzívunk. Van 3-4 használható def passzív ebből kettőt megnyúznak. Mi marad? Gyorsabb futás, OwE meg valamelyik szétnerfelt def… Kijönnék én monkkal defből ha lenne mire cserélni…

  Érdemes egy pillantást vetni erre is:
  http://www.diabloprogress.com/
  Na szerintetek milyen kasztból nincs még 100-as? Persze, hogy monkból. A legnagyobb is 91-es. Balansz orrba-szájba.

  Azt sem értem minek emlegetik folyton a One with Everythinget. Most szétnerfelnek még jobban minket a közeljövőben vagy sem? Jó lenne tudni mikor dobhatom kukába a full gearem. Vagy akkor ha nem fogják minek emlegetik? -.-

  Reply

 • avatar

  ricikeke

  |

  [reply]@oki86 (#3):[/reply]ha 10% resisted adna az energy armorom, akkor is azt használnám, mert ígyis erős spell, de nembaj, sőt, addig jó, amíg a játékosok nagy része nem tudja, legalább nem nerfelik tovább :D

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@oki86 (#3):[/reply]Kedves oki86!
  Ha a magyar hírből nem veszed le (már pedig magyarul le van írva itt is), akkor légyszíves kattints a forrásra és olvasd el a hírt a blizz oldalán is, ugyanis egyáltalán nincs igazad!

  Ez kb olyan, mintha azt mondanák, hogy a fizetésed 100 ezerről most már csak 90 ezer lesz, de emellett a 27% áfát 5%-ra csökkentik… Ebből a munkás csak azt veszi le, hogy most már biztosan nyomorogni fog, de valójában sokkal jobban ki fog jönni. Hülye példa tudom, de ha csak azt nézitek, hogy a saját kasztotoknak milyen skilljét mennyivel csökkentik, akkor semmit nem láttok a patch igazi változtatásaiból!

  Reply

 • avatar

  oki86

  |

  Barbárnál ha csak leapelek 1ett és nem ütök meg senkit, akkor is kapom a min. 100% armort?

  A war cry meg igy használhatatlan lesz… 20% all ressel kitörlöd a picsád anniyt nem számít!
  A többi runája is pocsék :p a -25% monster sebzés igen csak sok… halhatatlan lesz a barbár defenziv skillek nélkül is :p

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@monkymonk (#1):[/reply]/Jaja, a MEO-saink némi macskakakit találtak benne, és mindenki tudja a macskakaki a homokozóban árthat a gyerekeknek, előfordul esetleges vakság is a baciktól, ami benne van. Sz’al már tiszta!/

  Hmm, a monkban nem vagyok olyan jó, de ha tud a kutty majd tankolni, és lehet lent 2-3 sentry lent egyszerre elgondolkodhat az ember, hogy lehet majd jól mókázni a skill összeállításokon, és több körülbelül egységes erejű skill kiosztás lehet majd a későbbiekben ezáltal.

  Reply

 • avatar

  monkymonk

  |

  /mi van, megnyílt a homokozó?/
  monkként az a problémám, hogy értem én, hogy le akarnak szoktatni a seize the initativeről és a resolveról, csak sajnos egyszerűen nincs használható támadó passzív a tarsolyabn.
  a fleet footeddal valamivel gyorsabban farmolhatok. kb ennyi.
  ha két spirit generáló skillt használnék, akkor a combination strike-kal 16% dps buff lenne, viszont eggyel csak 8%. kárcsúúúú.
  mindegy, tolom én, akármit is bűvészkednek a számokkal.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.