Monk tesco gear 3 millióból

Dyingsoul . Hírek, Videó 1175

Enmity újabb útmutatót ad közönségének, melynek tárgya a monk felszerelése 3 millióból (TryHard guide néven talán többeknek ismerős). Nagyon jók az efféle bemutatók, mert láthatjuk, hogy bizony a casual playereknek is lehet sikerük, ha egy picikét odafigyelnek arra mit is vesznek meg az aukciós házból. Persze nem MPL 10-es farmolásra való, de azért MPL 2-n el lehet vele lötyögni. A videóban a vásárlástól a felszerelésen át egy felgyorsított Act 3-al bezárólag gyakorlatilag mindent megtudhatnak azok az emberek is, akik csak kipróbálnák a Monkot és nem sajnálnának rá 3 milliócska aranyat.

Comments (56)

 • avatar

  Melo

  |

  Szerintem most már tökre abba kellene hagyni hogy amikor a monkokról van szó, mindig szóba hozzátok a OWE-t. Arról bezzeg senki sem tárgyal, hogy amíg a többi kari bugjait már réges régen fixelték, addig a dashing strike még mindig struck-ol, a tempest rush szintúgy sokszor beakad, a harangnak knockback-elni kellene de gyakran elmarad. A lashing tail kickről nem is beszélve, hogy két monitorral odébb rúgja az ellenfelet, pedig a maga 300% dmg-jével egyébként használható skill lenne.
  Amúgy is akinek van egy kis esze 1.4 óta elkezdte leépíteni az OWE-s cuccait és használható alternatívák után kutatni, hiszen már akkor bejelentette a Blizz, nem elégedett a skillel, 1.5 patchnote-jában pedig szintén felhozták. Ebből azért erősen arra lehet következtetni, hogy egy szép kis butítás elé néz a skill, csak éppen az eurós játékosok miatt ezt nem tehették meg egyik napról a másikra, hagynak nekik elég időt hogy megszabaduljanak a cuccaiktól. Persze aztán lehet hogy tévedek.

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  [reply]@Matthew (#48):[/reply]Most amikor én néztem, 110 milla volt a legolcsóbb mempo int+ crittel, de teljesen mind1, ha már öngólt lőttem a bíró szerint. Ez biztos nem ugyanolyan 110 milla, mert a dh ötször drágább, tehát gondolom még fel kéne szoroznom öttel. Olcsó a zunimassa pox is, olcsó a tal amu, minden olcsó és a WD a legolcsóbb karakter, egy monk-ot és egy dh-t is minden bizonnyal 5x annyiba kerül felgear-elni nagyjából azonos szinten. Poison res.-el is négyszer annyiba kerül minden, mint allres.-el.(monknak) Valóban, egyet kell értenem. 300m<30m:D

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@MephistoiX (#47):[/reply]Továbbra sem értem, miért gondolod azt, hogy DH-nak nem kell crit. A legolcsóbb Mempo crittel amúgy intesben 99, dexesben 110 milla jelenleg (előbb néztem meg). Mondhatnám öngól.. de inkább az mondom egy áron van a kettő. Akkor meg? Amúgy meg a WD off-handje szerintem nagy segítség ugyanúgy, ahogy a Quiver a DH-nak.

  Egyébként meg a drágaság ott jön ki, hogy ugyanannyi pénzből melyiket öltözteted fel könnyebben. Te a végletekről beszélsz. Igen, ha van 1 mrd aranyam, akkor lehet a DH olcsóbb, de nem erről szól a videó se, és a Te karaktered alapból olyan szinten van, ahol csak a “végső simításokat végzi az ember”. Abba ne menjünk bele pont ezért, hogy Zuni’ cuccod a drágább vagy egy Nati gyűrű 6.0-s crittel. Inkább arról van szó, ha kapsz 10 millát, akkor WD jobban gearelhető mint a DH.

  A Monk meg aránylag olcsó. Bár keress egy olcsó life conv, soc 1 kezes fegyvert… esetleg kis crittel megdobva… Aranyos áron vannak :)

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  [reply]@Matthew (#45):[/reply]
  “Azért pl ha megnézed, a WD maszkjai pofátlanul olcsók, és őszintén szólva akárhogy is nézem, messze a legolcsóbb kari a WD, szóval nem panaszkodnék” -> ha wd-vel játszanál, nem írnál ilyen sületlenséget. Elég ha megnézed pl az immortal sisakot meg övet, a gagyik azokból is olcsók.(párszáz k) Ugyanez a helyzet a wd-s maszkokkal is, csak a gagyik olcsók. Messze a legolcsóbb kari meg a monk, én meg ezen nem vitatkoznék, mert teljesen felesleges. Az csak egy dolog, hogy arra is rá lehet költeni tárgyanként 500millát, bármelyik karakterre lehet. Ami allres-ből 300 milla, az csak egyféle res.-el és dex.-szel 30.

  Egyébként egy jó wd-t nagyon drága felgear-elni úgy, hogy még sok loh is legyen. Csak az amulettem ér 80-200millát, mert van rajta 908loh mellett 119int, 60%crit dam, 5.5 crit ch, +9%life, kb 50str és dex. Loh nélkül alig érne valamit még több crit ch-val is.

  Arról nem is beszélve, hogy a dh kétkezes fegyver mellé kapja a quiver-t, ami más karaktereknek elképzelhetetlen +bónuszokat ad, elég ha 200k-ért nézek egyet.
  Monkok meg dh-k nekem ne jöjjenek azzal, hogy a wd olcsó karakter. Allres meg loh nélkül persze hogy az, de úgy mindegyik karakter olcsó. Amikor akármilyen cuccot megnézek dexben, kb negyed annyiba kerül, mint inttel. Nekem ne jöjjetek azzal, hogy natalya set, mert csak annyit írok, hogy int+crit ch-s mempo, vagy crit ch-s zunimassa vision, 1600+loh-os 13-500dps-es skorn. Vagy nézz meg egy jó zunimassa pox-ot crit ch-val(+loh-al már több száz milla), esetleg egy jó tal amut, az kb. mindennél drágább. A jó gear minden karakternek drága(monk még mindig eszementül olcsó a többihez képest a szélsőséges eseteket leszámítva), az csak egy dolog, hogy mindegyik karaktert fel lehet “jól” gear-elni 5 millából is.

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [author]rubicoin (#20):[/author][quote]
  jézus, én még 9 mihályért vettem a 30 dexes + kicsi vit/intes mempómat peccs előtt. ezért nem szabad SEMMIT venni már
  0[/quote]

  Azért a patch után mégis jól megszedted magad, csak épp más utat bejárva, nem? :D

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@MephistoiX (#40):[/reply]Én is feltudom sorolni az összes képességet ami szerepelhet egy tárgyon és rásüthetem, hogy drága, pedig nekem bizony aztán az nagyon kell. Pl. szerinted egy DH-nak nem kell loh? AS? Szerinted a Nati gyűrűk crittel miért a játék legdrágább itemjei? (Sacc/kb chd-val 40 + milla, chc-val 90 + milla.

  Ami meg ezt a 800+-os resistet illeti, nekem 915 volt az all resistem, és hamrabb haltam mint most 400-zal (magasabb loh és armorom lett). Rég nem olyan jelentős az all res, ha meg nagyon kell a loh, akkor bizony a dps-ből kell áldozni érte, mint ahogyan minden karakternek a támadása erőssége szívja meg a védelem erősítését.

  Az én álom amulettem 9% as, 900 loh, 15% life, 9.5 crit, meg jöhetne kis dex is hozzá… 100 millió felett van az ára (vagyis lenne, mert ilyen nincs), akkor most a DH drága karakter?

  A lényeg, hogy a crit-es tárgyak mindenkinek eszméletlen drágák, ebben a WD sem az atyaúristen, és hogy az igazi értékmérő szerintem főleg abban mutatkozik meg, hogy a gemeket milyen áron pakolod bele. Ugye szerinted sem mindegy, hogy 8 radiant star emeraldot, vagy 8 radiant star topazt kell elosztanod, ugye? Számold ki kapásból hány milla csak emiatt a különbözet, és ez egy tény.

  Hozzáteszem imádom a WD-ket a partyban, legszínesebb egyéniségei a játéknak, de továbbra is a többihez képest olcsón gearelhető karaktereknek tartom őket.

  Reply

 • avatar

  Rudika1983

  |

  Öcsi Monkozik de most eléggé megállt fejlődésben,próbálom rábeszélni egy barbárra,
  Hellfire ring a cél, runokat kéne tolni de a monkjával nem lennénk jók…..erősítsetek meg 15 millából összetud rakni egy ütős mpl 3-4 bíró farmoló barbárt!?
  Nekem többe volt de már alakul,még egy csizma meg egy ring úgy érzem hiányzik,itt a kis büszkeségem:
  http://eu.battle.net/d3/en/profile/Kratttos-1705/hero/986201

  Reply

 • avatar

  LGx

  |

  [reply]@Szykla (#42):[/reply]dede, jogos, férne még rá dps :D egyelőre ahogy tolom a karikat arra elég, napi 1-2 key-run, többhöz nincs kedvem :)
  meg ~500 vitalityből sajna nem tudok olcsón ~500 dexet csinálni. ez a 21k ez most full unbuffed, asszem semennyi módosító (crit) nincs rajta

  Reply

 • avatar

  Szykla

  |

  [reply]@LGx (#41):[/reply]Igen, annyit látok. Akkor bizony a hiba nálam van, és látszik, túl régen toltam monkkal :P De persze ki az, akire nem fér el még egy kis dps, ha lehet… Szóval, vedd úgy, hogy meg sem szólaltam :)

  Reply

 • avatar

  LGx

  |

  [reply]@Szykla (#39):[/reply]ha ~21k-t látsz akkor jó az armory ;)

  szépen lehet menni = nem halok, és (számomra) elfogadható idő alatt lezúzok egy elit pakkot :)
  balkezes fegyót akarom majd cserélni, de most már egész húzósak az árak (van 59 ezer aranyam :D )

  amúgy most wizardot kezdtem, normal MP10-ben egész gyorsan fejlődik :D

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  [reply]@Pinnya (#37):[/reply]Nem tudod, hogy miért van szükségem 2500loh-ra, de az meg már a te hibád.:)

  WD-vel a leggyorsabban úgy lehet haladni gyors farmnál(és nem a macikkal, ahogy azt sokan gondolják), ha spirit walk/jaunt és horrify/stalker rúnák vannak belőve, de nem a +védelem miatt. Ezt úgy lehet a legjobban kihasználni, ha pakkonként a tömeg közepére rohanok spirit walk nélkül(!), nyomok max 2 acid cloud/acid rain-t, meghal körülöttem minden és csak utána rohanok tovább spirit walk-kal(nagyon gyors) +horrify-vel(az még+20%ms), mert ezeken a cd nullázódik közben a megfelelő passzívval. Tehát nem menekülésre használom se a spirit walk-ot, se a horrify-t. A másik ok amiért sok loh kell az az, hogy 50k hp-t kb 1 mp alatt feltöltök egy acid rain-el, de még poison darts-nál is a megfelelő rúnákkal 200%-ot kapok a loh-ból lövésenként! Ez 3 ezer loh-nál lövésenként 6 ezer hp.. Ez egy távolsági, magas dps-el rendelkező karakternél nagyon durva bónusz, hogy ráadásul messziről is képes gyógyulni.

  Egyébként is a célom az, h egy halhatatlan, min 50k hp-s, 900+allres-es, 3000+loh-os tank wd-t rakjak össze minél több dps-el és majd meglátjuk, hogy pvp-ben milyen erős lesz. Attól, hogy szénné van nerfelve a játék, én még erős karaktert akarok magamnak. Sok loh-hal nagyon agresszíven lehet tolni a dps-t wd-vel, egy kicsit sem kell óvatoskodni, így még magas mp lvl-en is nagyon gyorsan(!) tudok farmolni.

  Mostanában nem lesz annyi időm játszani, mint amennyit szeretnék, de majd alakul.

  Reply

 • avatar

  Szykla

  |

  [reply]@LGx (#38):[/reply]Amm… csak én keveslem a dps-ed? Hogy elég ez mondjuk MP5-re? Lehet nálam van a hiba (vagy az armory frissítésében) :D de kíváncsi vagyok. Mit takar az hogy szépen lehet menni?

  Reply

 • avatar

  Pinnya

  |

  [reply]@MephistoiX (#30):[/reply]különböző tárgyakon a különböző main statok maximuma más.. sapkából például a magas intesek a nagyon olcsók, és a str, dex drága, kesztyűn is 100-al több int lehet, mint str.. stb
  nem tudom, hogy te milyen buildel, milyen mp-n tolod, de ha 2500 loh-ra van szükséged, akkor nagyon rosszul csinálod.
  alacsony mp-n simán minden 1 hit, és globeból lazán tartja a hp-t, magas lvl-re meg ott a kutyarobbantós build, ami gyakorlatilag spellből halhatatlan
  ha te alacsony szintre való builddel magas szinten tolod, akkor az már a te hibád

  Reply

 • avatar

  eastady

  |

  [reply]@Ned (#33):[/reply]Felvettelek! :)

  Reply

 • avatar

  gergelyfidani

  |

  Sziasztok.Embereket keresek akikkel együtt tudnák diablozni.Nevem : DANI#2750

  Reply

 • avatar

  Knightos

  |

  [reply]@Ned (#31):[/reply]Szerintem határozottan monk áll legközelebb paladinhoz mivel teljesen egyértemű, hogy az assassin és pala keveréke, barbárhoz meg annyi köze volt csak mindig hogy mindkettő közelharci.
  Assassintól vette az ökölfegyvereket és technikákat, paladintól meg a gyógyító képességeket, szent sebzést és az aurákat.
  ( Egyedül a barbár üvöltések hasonlóak a paladin aurákhoz de egyértelműen a monk mantrái a paladin aurák helyettesítői )

  Ezekhez hogy jön neked a barbár azt majd elmondhatnád… kíváncsi lettem, hogy te hol látod a hasonlóságot =)

  Reply

 • avatar

  Ned

  |

  eastady: Tessék a nevem, NedStark#2483 :), ha gondolod vegyél fel..

  Reply

 • avatar

  Kiskupák

  |

  [reply]@MephistoiX (#30):[/reply]Hát az én WD-m full MF gear-je alig került 1 millába, kb. 60khp 70k dps (gemeket, fegyót leszámítva). A Skornja is alig 2 milla mai áron.

  De a korábbi 70k hp/dps-es, 30yrd pickup-os (400CHD, 40CHC) gearem sem került többe 2-3 millánál (gemeket, fegyót leszámítva) és akkor nagyon sokat mondtam. Mondjuk az AR az 4-500 körül volt, de a monster dmg nerf után ez már nem tényező MP3*4-en.

  Ami iszonyat nagy előre lépés volt az egy 1000+ LOH-os Skorn beszerzése, na azzal előállt egy halhatatlan robogó darálógép.

  Most a set-re gyúrok, szerencsémre kiesett a chest elég jó ststokkal, úgyhogy azt megúsztam, a sisak annyira olcsó, hogy az már nevetséges (van MF-es, manaregenes).
  Sajnos az über 4+ CHD-s az megfizethetetlen. A csizma ára is elég szépen megy leelé.

  Most már tényleg napi szinten esnek a legendaryk. Tegnap is 1 percen belül esett 2, ma reggel szintúgy. Mondjuk el sem lehet adni semmit (tökéletes rollt leszámítva), de annyi baj legyen.

  Szóval pár napi gold farmolással egy kezdő is elég haladós cuccot tud magának venni az AH-ban.

  Reply

 • avatar

  Ned

  |

  [reply]@eastady (#29):[/reply]Az a gond velem, hogy még mindig azt hiszem ami jó volt anno a paladinnak, az jó lesz a barbárnak is, hát tévedtem…..
  A palanak minden kellett, jó ott is elsősorban str.+dex.+intell. a mana végett, és aztán a többi érték(egyszóval mindegyik értéket fontos volt tápolni, de itt…
  Sosem voltam barbárral egyik részben sem, de itt muszáj, ez áll legközelebb a palahoz, sztem legalábbis..:)
  Esetleg felveszlek, ha gondolod, ha megadsz egy nevet, úgy is unom már hogy egyedül gamelek..

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  [reply]@Matthew (#16):[/reply]A WD maszkjai nem érnek semmit crit ch nélkül. Az intes mempo nem véletlenül olcsó crit ch nélkül, nem csak wizinek van rá szüksége. A WD az egyik legdrágább karakter, mert kell allres, int, hp, crit ch, crit dam, loh(!). Pont olyan gear kell neki, mint egy wizinek(fegyó és offhand kivételével), ráadásul több loh kell emellett(wd-nek nagyon jó), ezért nagyon drága minden. A barbáromnak 4 millás gear-ből van 40%crit chja, a WD-mnek meg nem mondom hány millásból van 30%(de az egyik gyűrű és még a lacuni sem ad, amit majd cserélek jobbra).

  Egy amulett: 119int, 908loh, 5.5crit ch, kb. +60%crit dam, +9%life, kb 50 str és dex – > ez ér 80-250 millát körülbelül, csak gyors becslés. Ha nem kéne loh, akkor tized ennyiért már ennél jobbakat lehetne venni. Wizinek nem kell sok loh, a skilljei egyébként is keveset adnak belőle. Más karakterekkel játszók elképzelni nem tudják, mennyibe kerülnek a cuccok sok loh-al úgy, hogy legyen allres, int, vit, crit ch, AS, stb..arról sem szabad elfeledkezni, hogy a wd-nek csak egyetlen fegyvere lehet, míg a monknak 2.(offhand-en nincs loh)

  A monk és a barbár a legolcsóbb karakter azonos hatékonyság mellett. Sokszor megnézem, hogy ami intben 500 milla, az dexben allres nélkül a tizede..A rend-es barbárnak meg nem kell ls vagy loh. pl barbároknál vannak olcsó rare vállasok 200+str-el meg +%life-al, de 200+int-el nekünk csak a vile w, mondanom sem kell, az menynibe kerül +10%life-al és vittel.. Egy jó wizi a legdrágább(nekik nagyon drága egykezes kell), őt követi a wd és a dh.

  Csak próbálj összerakni egy wd-t 50k hp-vel, 8-900+ allres-el, 2500 loh-al és legalább 130k dps-el. Majd meglátod milyen “olcsó” lesz:)

  Reply

 • avatar

  eastady

  |

  [reply]@Ned (#28):[/reply]Barbárral strength az ütő! Nem árt mellé ha van bőven resi!
  És minél magasabbra csapatni a crit. hitet és chance-t!
  A lenti builddel hidd el ütőképesebb vagy!
  És még a dps-ed is jobb lesz!
  Egy boss-t végig tudsz ütni forogva!
  De Te tudod!

  Drop meg act1-en nem lesz jobb!

  Reply

 • avatar

  Ned

  |

  eastady: Earthquake-ről nehezen mondok le, nagyon hatékony a boss-k ellen…
  Ez a sok vitality pár másodpercig tart ki Act II-n, és hulla utána…bossokkal szemben..
  Dexterity meg jó a dodge chance növelésre, ha jól tom, egyszóval az is kell, ugyanúgy mint az intelligence, ami az ellenállásokat növeli, vagy tévednék??
  A sárga gem, meg a magic find végett, így se dob semmi használhatót….pedig dobálja szép számmal a rare cuccokat, de semmire nem valók, így vagy eladás, vagy beolvasztás materialnak, hátha a kovácsnál jó szerencsém lesz egyszer xD(LvL 60-s cuccokat olvasztok, alá nem megyek, azokat inkább eladom)

  Reply

 • avatar

  eastady

  |

  [reply]@Ned (#26):[/reply]Vitality szerintem felesleg ennyi! Abból kicsit lehetne leszedni!
  A zöld gem a dext-hez miért kell?
  Én azt is eldobnám és pirosat tekernék bele!
  Plusz eldobnám a sárga gemet is! Az is felesleges ha haladni akarsz!

  Passzív skill – ne ezeket használd!

  Inkább: : Weapon master / Ruthless / Pound of Flesh

  Aktívból egy már régóta ismert build:
  Bash – Pulverize rúnával
  Whirlwind – Hurricane rúnával
  War Cry – Impunity rúnával
  Battle Rage – Into the fray rúnával
  Wrath of the Berserker – Thrive on chaos rúnával
  Sprint – Run like the wind rúnával

  De ha gondolod akkor esténként én is fent vagyok! Én is most éppen act2-t zúzum!

  eastady#2107

  Reply

 • avatar

  Ned

  |

  Tessék, itt a karakterem…tom pár dolgot cserélnem kéne, de nem dob semmi használhatót, sajna legendary-t ha dob is, tuti hogy szinte használhatatlan, jóval gyengébb mint ami kellene..
  AH-ban meg olyan árak vannak, hogy csak néz az ember(megyek a Magic find-re is, lehet ez a gyengém..xD)
  http://eu.battle.net/d3/en/profile/NedStark-2483/hero/16569617

  Így néz ki :D
  http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/430745_364099120349088_2117095787_n.jpg

  Reply

 • avatar

  Agyoncsaplak

  |

  [reply]@Aullah (#6):[/reply]uhh ez fájt nagyon!

  Reply

 • avatar

  eastady

  |

  [reply]@Ned (#22):[/reply]Vegyél fel skype-ra!
  Ha gondolod akkor segítek egy keveset!

  e.a.stady@hotmail.com

  Reply

 • avatar

  Agyoncsaplak

  |

  [reply]@Ned (#22):[/reply]Barbárról már 2 videó is van. Az volt az első. 1-2 milából lehet alap barbárod…

  Reply

 • avatar

  Ned

  |

  Höö, ilyen”segítő” jellegű video lehetne barbár karakterből is, gondban vok Inferno Act II-ben, nem éri meg átmennem Act I-ből, több goldot vesztek, mint amennyit nyerek vele….és még nincs is MP szint növelés xD

  Reply

 • avatar

  Ateszka

  |

  Igen és ez mindaddig működik is amig nem nerfelik az OWE-t

  Reply

 • avatar

  rubicoin

  |

  [author]Matthew (#16):[/author][quote]@MephistoiX (#10): de mondjuk míg egy Mempo 185 inttel 1.5 milla, addig 185 dexxel 8.5… és ilyen kis apróságok.
  +1[/quote]

  jézus, én még 9 mihályért vettem a 30 dexes + kicsi vit/intes mempómat peccs előtt. ezért nem szabad SEMMIT venni már :)

  Reply

 • avatar

  szalontai

  |

  [reply]@Bello (#18):[/reply]Végülis igen. Csak egy másik classal már ezt nem játszanám végig megint.

  Reply

 • avatar

  Bello

  |

  [reply]@szalontai (#17):[/reply]De akkor ha jól értettem Te is pont azt csináltad amit mondtam :) Próbálkoztál és amikor már nem ment valami, elakadtál akkor segítség után néztél. De itt már volt támpontod, tudtad mihez képest és miben akarsz változni.
  Persze ismételten, amit írtam nem a kizárólagos és egyetemes igazság, csak az én véleményem.

  Reply

 • avatar

  szalontai

  |

  [reply]@Bello (#13):[/reply]Szerintem meg nem hülyeség. Én nagyon sok időt/aranyat elpocsékoltam a wizardommal, mert nem igazán tudtam merre induljak el. Aztán elkezdtem videókat nézni, és loptam belőle az ötleteket. És most már a buildemnek megfelelően építem a gearem.
  Illetve hasznos az ilyen videó azért is, mertha én úgy gondolom,h na kipróbálom milyen a monk, akkor támpontokat ad.
  Lehet csak a lustaság beszél belőlem, de vannak olyan emberek akik komolyan foglalkoznak a játékkal és kitapasztalják a mennyit/hova dolgokat, utánolvasnak rengeteget/számolnak. Ehhez nem mindenkinek van kedve/ideje.
  Emlékszem mikor még wowoztam többet néztem a wowheadet, mint amennyit játszottam. Na köszi, de azt még1x nem.

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@MephistoiX (#10):[/reply]Azért pl ha megnézed, a WD maszkjai pofátlanul olcsók, és őszintén szólva akárhogy is nézem, messze a legolcsóbb kari a WD, szóval nem panaszkodnék :D

  Egy Dex alapú Monk az emeraldok ára miatt alapból meg van lőve, Nati cipő 7.5 alatt szinte nincs is, Inna gatya 10.5 körül… A barbár szintén az egyik legdrágább karakter (ezért lehet piszok könnyen meggazdagodni ha elpasszolja az ember a barbárnak való cuccokat), és a Wizard is inkább a crit miatt drága, de mondjuk míg egy Mempo 185 inttel 1.5 milla, addig 185 dexxel 8.5… és ilyen kis apróságok.

  Reply

 • avatar

  MorgNThorg

  |

  [reply]@Bello (#13):[/reply]Egyetértek, szerintem is az a legélevezetesebb része, hogy az ember a saját tapasztalataiból, kísérletezésekkel tanulja meg, hogy lehet felépíteni különböző build-eket az adott class-ból. Én is próbálgattam csomó build-del a barbárommal, és annyira kedvet kaptam tőle, hogy milyen jó kis build-eket lehet összerakni inferno előtt is, ahol csomó skill és rúna nem elérhető, sem pedig crit-es gear, hogy indítottam egy másodikat is, csak az élvezet kedvéért :)

  Reply

 • avatar

  furvezer

  |

  Ez mind szép és jó MP nullára.MP1 en az első elite pakk kivégzi.

  Reply

 • avatar

  Bello

  |

  [reply]@Dyingsoul (#11):[/reply]Pontosan értem mit mondasz és ezekkel én is tisztában vagyok, de ettől még tartom az álláspontom. Lássuk be a Diablo nem a legnehezebb játék amivel valaha játszottunk és nem is hivatott az lenni. Na most ha valaki kézhez kapja ezeket az információkat /gear, buildek, rotation, stb./ akkor sok minden kiesik amit magától kellene megtapasztalnia, megismernie a karakterével kapcsolatban.

  Persze ez egy könnyebb út és nyilván nem is hülyeség a tapasztaltabbaktól tanulni, de mégis elvesz valamit. Erre vagy később jön rá, mikor már egy másik játékos által összeállított gearben és builddel nyomul és két hét alatt unja halálra magát benne, vagy egyáltalán nem veszi észre, hogy miért veszett ki az izgalom olyan hamar.

  Nekem már elég sok elit kill van a szakállas WD-mben, a gearem egész jó, töviről hegyire ismerem a karakterem, de ez mind egy hosszabb folyamat eredménye. Most is vannak skillek amiket néha leváltok, kísérletezgetek, de bátran mondhatom, hogy szinte az összes skillemre csináltam már valamiféle buildet ez idő alatt. A gearem is folyamatosan változott, a gyorsabb kevés LOH-os távolsági harcostól, a kétkezes lassú kemény LOH-os közelharcoson át, a jelenlegi valamiféle egykezes, de mégis LOH-os tömegben maradós konszenzusig. Ha most valaki megnézi a buildem és elkezd hasonlóan építkezni olcsóbb alkatrészekből, akkor hatalmasat koppan és nem fog érteni semmit. Ez pont azért van mert a fokozatokat hagyja ki, azokat amiken én már végigzongoráztam magam. Gyúrtam AS + INTELLIGENCE-re, majd CRIT-re és most már próbálok minden slotba a lehető legtöbb félét és ezekből a lehető legtöbbet szerezni.

  A fenti ugyan csak egy példa volt, de szerintem szemléletes.

  Egyébként a gondolatot még régi wowos időszakomból vettem amikor is a main-em mellett altokat gyártottam. Ezekhez lenéztem web-ről a buildeket, a cuccokat, mindent. Gyakorlatilag másolatokat készítettem, amik bár működtek, de nem voltak igazán az enyémek és nem is ragadtam le úgy mellettük, ahogy ez a druidámmal történt, amit teljes egészében magam alkottam.

  Meph-el ötletelgettünk/getünk sokat a WD-vel kapcsolatban és egy időben az ő hatására tértem át a lassabb játékstílusra (kétkezes, 1800 LOH). Ment-ment, erős voltam meg minden, de meguntam mindent és egy rövidebb időre abbahagytam az egész játékot. Nekem nem feküdt ez a dolog. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, hogyha valaki a kezedbe ad egy kész stílust, geart, buildet és ez neked nem fekszik akkor eltemeted-e a karaktert? Szerintem valószínűleg igen. Mivel nem feltétlen ismered fel hogy máshogy is lehet, hogy nem csak egy irányba találták ki a class-t. Így nem csak a kedvet lehet meghozni egy új karakterhez, hanem eséllyel el is lehet venni azt.

  Nem akarom tovább ragozni, így is egy regényt írtam már. Egy szó mint száz, ha valaki egy karakter iránt érdeklődik akkor kezdjen el benne maga gondolkozni, találja meg benne a saját útját, valósítsa meg az elképzeléseit. Ha valami nem megy később, vagy nem jut egyről a kettőre akkor lehet nézni tippeket neten, akár ezen az oldalon. Nagyon aktív közösség alakult itt ki és örömmel adunk tanácsot bárkinek aki igényli.

  Nekem ez a véleményem és egyáltalán nem muszáj ezt pártolni. Dying én értem az álláspontod, értem és elfogadom, de nem tudom osztani :)

  Bello

  Reply

 • avatar

  Aullah

  |

  [reply]@Dyingsoul (#11):[/reply]Én csak azt mondtam, hogy azt felesleges kiemelni, hogy mennyi pénzből csinálta. Maga az, hogy megmutatja, mit érdemes venni, AZ JÓ!

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@Bello (#9):[/reply]Ezek a videók tökéletesek átlagos játékosoknak. Kiindulópontot ad olyan szempontból, hogy hogyan is álljanak neki gearelni a karijukat, kezdőknek tökéletes hiszen minden kezdet nehéz. Azoknak is jó akik megjelenés óta ugyan azzal a karival játszanak de gondolkoznak azon, hogy kipróbáljanak egy másik kasztot, de nem akarnak sok ideig guglizni és AH-zni, hogy mit vegyenek neki.

  #6 | Aullah : Eléggé radikális a kijelentésed. Mi van azokkal a játékosokkal, akik nemrégiben vettk meg a játékot és még csak most közelednek első karakterükkel 60 felé?

  #5 | MephistoiX: Túl sok mindent azért nem lehet kihozni annyi pénzből. Én a monkomra például 231 milláért vettem egy egy kezes fegyvert (Echoing Fury). Ezzel csak arra célzok hogy elég nagy a különbség gear és gear között is, több száz millió is lehet.

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  [reply]@Zoro (#7):[/reply]Sok olyan build van karakterenként, amiknél nem érdemes rámenni az op szettes cuccokra, az ár töredékéért jobb geart lehet összerakni jó rare-ekből. Pl. a rend-es barbárnak szerintem feleslegesek az immortal bónuszok, sokkal jobban jár, ha ötöd annyiból nagyon jó rare-eket vesz mindnél kihozva a maximumot és azok együttesen több bónuszt adnak, jobb lesz az összhatás. Az én acid rain-es WD-mnek sem kell manna regen bónusz, meg hasonlók, amiket a zunimassa set ad.(de sok más WD-ek jól jöhet) A full op ik set-es gear persze hogy drága minden karakternél.(pl ik armoron 250+vit)

  Reply

 • avatar

  Bello

  |

  Csak én gondolom úgy, hogy aki ilyen guide videók alapján gear-el fel, állítja össze a buildjét az a játékélmény 70%-át önmaga vágja kukába? :S

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  Szerintem nincs ezzel baj, legalább lehet több karakterrel is játszani. Ha valaki eljut oda, hogy 200 milliót gyűjtöget egy cuccra, akkor 5-10 milliót igazán megér egy kis vérfrissítés.

  A korábban közzétett / kiszivárgott ütemterv szerint elvileg jövő év végén jön a kiegészítő, ennek a contentnek addig kell kihúznia. Szerintem napi 1-2 óra játék mellett ez teljesen jó. Persze hogy egyre olcsóbbak lesznek a cuccok, és egyre könnyebb lesz őket megszerezni, de nem is tíz évre van kitalálva a rendszer.

  Én abszolút örülök neki, ha viszonylag kevés pénzből pár hónap múlva MP6-ra tudok majd gearelni egy második, vagy harmadik karaktert, és nem kell MP2-n tökölnöm velük. Ezek nélkül (nekem legalábbis) elég unalmas lenne paragon 100-ig elmenni (bár azt valószínűleg úgyse fogom elérni).

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  [reply]@MephistoiX (#5):[/reply]Attól, hogy az egyik cucc az egyik kasztnak drágább, más meg a másiknak drágább. Ki van ez egyenlítve ha nem is teljesen. Vegyél egy jó nata csukát meg gyűrűt. Esetleg egy skornt ha nincs több száz millád 2*1h-ra. Meg Inna darabok. Egyik kasztból sem olcsóbb a high end gear. Csak míg DH-val minden csóró casual 130-140k dmg-vel futkos addig monkra ennyi dps több száz milla. Márpedig mióta ez az atom MP farmolás megy csak a dmg számít. Annyit sem ér a def, hogy beszéljünk róla. Egy kevés vita, egy kevés res. De a DMG plafonon kell legyen + LS. Legalábbis monknak.

  Reply

 • avatar

  Aullah

  |

  Ezeknek a videóknak SEMMI ÉRTELME. Mármint annak van, hogy megmutatja, milyen statot érdemes venni… de ez a “felszerelem x millióból a karakteremet” egy nagy hülyeség.
  1. Annyira lent vannak az árak már, hogy ennél kevesebbért is fel lehet öltöztetni.
  2. Ha pl valaki berak egy jobb cuccot nagyon olcsóért, és azt a videós megveszi…

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  [reply]@Bali007 (#2):[/reply]Jön is rögtön az első. Trolololo on. :D
  Egy egyszerű példa, lacuni prowlers esetén:

  Monknak:
  66dex, 46 poison res., 4%crit ch -30m
  71dex, 55lighting res, 4% crit ch – 36m
  77dex, 45 poison res, 6% crit ch – 170m (totál full op, mintha nekem 45 allres-t is adna..)

  WD/W:
  32int, 46 allres, 4% crit ch – 90m
  72int, 65 allres, 4%crit ch – 380m(igen, a közel full op nekem még kevesebb crit ch-val is, ami sosem lesz elérhető, mert egy ilyet már inkább eladnék)

  Elképzelni sem merem, hogy legalább 150-250 millából mit lehetne kihozni egy monk-ból. Pont allres nélkül a legolcsóbb minden és ah-ból simán le lehet vadászni a megfelelő res.-el rendelkező cuccokat. WD-nél minden allres-es tárgyért a sokszorosát fizetem annak, amit egy monknál kellene. Tehát ugyanannyi goldból sokkal jobb gear-t rakhatnék össze.

  Reply

 • avatar

  P3tike

  |

  most már jöhetne a többi tesco-s geares kari is pl wd és wizard:D én örülnék neki

  Reply

 • avatar

  sci21

  |

  Sírunk mert olcsó, sírunk mert drága.

  Reply

 • avatar

  Bali007

  |

  Nos akkor jöhetnek a “túlságosan op a Monk” kommentek.

  Reply

 • avatar

  Benny

  |

  Lassan már annyira szánalmas árak vannak az ah-ban, h bármilyen karit fellehet öltöztetni MPL 2-3ra legalább.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.