Kékek

Hamu . Hírek 603

Kezdjük egy kis retróval, Diablo II ladder reset volt a mai napon, azaz november 6.-án. A szabályok követik az eddigi ladder resetnél ismert szabályokat. További infót a ladder resetről a battle.neten, vagy az Arreat Summit-on találtok.

[Quote]It’s that time again! On the morning of Tuesday, November 6, we’ll be conducting maintenance in order to reset the Diablo II ladder. We anticipate the realms could be down for up to six hours, and during that time all existing ladder characters will be converted to non-ladder. All characters and items being converted to non-ladder will remain intact, but once converted these characters will no longer have access to ladder content such as creating ladder-only rune words.

This ladder reset, like all those before it, creates a clean slate where all ladder characters begin at level 1 with no previous items to help them. To participate, simply wait until the Diablo II realms return to service on November 6, log in to Battle.net, and tick the “Ladder Character” checkbox when creating a new character. You can track ladder character leveling progress by clicking on the Ladder button from the main Diablo II in-game Battle.net interface.

For more information on ladder characters please visit the Arreat Summit at http://classic.battl…ctertypes.shtml[/Quote]

A játékosok jelentős része a jelenlegi banner rendszert, a Diablo II-ben megismert Town Portal kiskapujaként használja. A fejlesztők szeretnének erre valami későbbi megoldást találni, mert szerintük is eléggé unalmas most ez a funkció a játékban, ezért a Blizzard nyitott minden olyan ötletre, amivel érdekesebbé lehetne tenni a jelenlegi banner rendszert.

[Quote]As some players have pointed out, allowing characters to revive at their banner’s location does create some complications and could lead to certain kinds of gameplay that we’d prefer to avoid in Diablo III (this is actually why we don’t allow players use Town Portals in the same way that you could in Diablo II). We definitely appreciate the feedback, though, and will continue to consider how we might be able to accommodate this suggestion — or at least something similar — in the future.

That said, we completely agree that banners in their current form are pretty boring and we’d love to make them more useful. If you have other ideas for banner uses, please share them![/Quote]

Magda sound bugja majd csak a következő kliens oldali patch-el lesz javítva, sajnos ezt nem lehet a szerverről megoldani.

[Quote]Maghda Sound Bug
Unfortunately, the fix for this will require a client change, which means it needs a patch.[/Quote]

A végére pedig, újabb oktatóvideót rakott össze a Blizzard, a mostani a Parental controll beállítását mutatja be.

Forrás: battle.net, YouTube, diablofans

Comments (24)

 • avatar

  DeathLaca

  |

  [reply]@daneee (#23):[/reply]Nincs köze hozzá, full random az egész. Ha van olyan napod, akkor esik vagy 17 vagy több is,de ha olyanja van, akkor nem esik semmi.

  Reply

 • avatar

  daneee

  |

  Srácok csak egy kérdésem lenne, tudom hogy nem kapcsolódik a témához. A legendary tárgyak dropja hogy működik? És van köze az Mf-hez vagy nincs?

  Reply

 • avatar

  DeathLaca

  |

  [reply]@Dyingsoul (#20):[/reply]Jólvan kövezzetek meg. StarCraft 1-nek sincs köze a 2-höz,ebből következtettem.

  Reply

 • avatar

  morzdomigron

  |

  [reply]@mittomén (#18):[/reply]Te meg milyen resetről beszélsz?? Sokan úgy gondolják akik akkor még max a járókában álltak, hogy a D2 kijött és rögtön így nézett ki mint most. Rúnaszavak, über, resetek… NEM! Sok-sok év kellett ahhoz hogy a játék megkapja még azokat a dolgokat is amit sokan full alapnak vélnek. Ezért a felháborodásom hogy miért akarsz resetet 5-6 hónappal a game megjelenése után? Ne legyen hetente? És akkor minden gear értelemetlen lesz csak az tud magas szinten játszani aki talál valamit 2 nap alatt….és akkor ne is beszéljünk az RMAHról aki esetleg több száz euróért/dollárért vett magának geart azt is lőjjük le, mert mocskos szemét hogy neki van pénze nekünk meg nincs….

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@DeathLaca (#16):[/reply]A Diablo 2 és 3 elég közel áll egymáshoz és egyébként is gyakran teszünk ki Diablo 3tól független de egyébként Blizzardos híreket (ha eddig nem vetted volna észre kedves LACA :D). Egyébként meg azok a játékosok, akik Diablo 3 CE-t szereztek be, kaptak D2-t is szóval lehet vannak aktív D3-at játszó emberkék akik mellette D2-znek is (köhm-khöm). xD

  A player számról meg annyit, hogy előbb az XP hatókört kellene növelni szerintem. Az valóban hasznos lenne.

  Én már kezdem unni a murlockokat ti nem? :D

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [author]DeathLaca (#16):[/author][quote]A másik meg amit ötletként elmondanék, de ezzel szerintem nem csak én vagyok így, hogy bővíthetnék a playerszámot egy játékban. Van amikor mennénk többen, de nem lehet csak 4-en menni, és mindig valaki, vagy valakik kimaradnak.[/quote]

  Igen, ez elég zavaró. Az jó, hogy a d2-es 8-at csökkentették, de azért lehetne 5, vagy 6. Erős a gyanúm, hogy ez valamikor még változni fog.

  Én egyébként nagyon hiányolom az egyéni chat szobákat és klánokat is. Ha fent van 5 ismerősöd, nem tudsz velük közösben beszélni, mert 4 ember fér egy csapatba. Régen a d2-ben volt pl magyar chat szoba, fel nem tudom fogni hogy itt ilyesmi miért nincs. Milyen jó lenne egy diablo3.hu szoba a játékban… :D

  Reply

 • avatar

  mittomén

  |

  [reply]@DeathLaca (#16):[/reply]Mindennek mindenhez köze van. Az, hogy Téged nem érdekel, az egy dolog, de ez egy Blizzard kék post.
  A D3 játékosokat ugyanúgy érinti, mint egy wow kiegészítő megjelenése, sokan fognak visszamenni D2-re egy reset erejéig, köztük én is. Téged is érint ha a D3 játékosok száma csökken bármi oknál fogva, mert pl. kevesebb itemet tudsz eladni az AH-ban.

  Egyébként a D3-ra is ráférne egy reset, többet segítene az AH-n, mint megint egy új event.
  A D2 pont a reset miatt nem unalmas ennyi év után sem

  Reply

 • avatar

  szalontai

  |

  [reply]@DeathLaca (#16):[/reply]az hogy diablo :P :D
  először azt oldják már meg,h lehessen mpl-es publicba joinolni…vagy hogy az mpl ne tűnjön már el…
  mellesleg nagyon érdekesen van megoldva az mpl letárolása.
  ui. mint írtam anno idegesített,h mindig kiveszi a pipát, így fogtam és readonlyvá tettem a cfgfilet. minden amit változtatok a beállításokon elveszik (mert ugye nem tudja beleírni) ha kiléptem, de az mpl továbbra sem onnan jön, mert az random elveszik. nem tartom magam atomskilles programozónak, de ha van valami ami egybe tartozik (jelen esetben settings), akkor azt rakjuk már 1 helyre.

  Reply

 • avatar

  DeathLaca

  |

  Én csak azt nem értem, hogy mi köze van a D3-nak, a D2 ladder resetjéhez ? A másik meg amit ötletként elmondanék, de ezzel szerintem nem csak én vagyok így, hogy bővíthetnék a playerszámot egy játékban. Van amikor mennénk többen, de nem lehet csak 4-en menni, és mindig valaki, vagy valakik kimaradnak. Town portal jól van ahogy van :D minek portoljak vissza ahonnan jöttem, ha a haverom előrébb van, és már éppen keresi a következő elitpakkot ?

  Reply

 • avatar

  Knightos

  |

  Egy haszna van azért…. mikor lerakod akkor a minimapon megjelenik egy jelzés.
  Magyarán pingelni tudsz vele a csapatodnak.
  Ez néha hasznos lehet, például warden keresésnél.

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [author]chasy (#6):[/author][quote]G gombbal lerakhatod bárhová azt tudod?[/quote]

  Igen, erre céloztam a bogár és kígyó agyonnyomkodással. :D Ha eltalálsz vele egyet, megdöglik. Kiváló mini-játék amíg a csapattársak wc-n vannak.

  Reply

 • avatar

  v150r

  |

  [reply]@szalontai (#7):[/reply]ez volt az első, amit megnéztem, amikor láttam, hogy van rá hotkey, és nem…

  Reply

 • avatar

  szalontai

  |

  [reply]@Hamu (#11):[/reply]na kérem így kell répakertet csinálni a trollmezőn :D
  leraktam, meghaltam, leraktam, kattintottam a sajátra otthon, de semmi, so igen vsz arra gondolnak.

  Ex3cutor: Drbubó :D:D:::DD:D:D na a gnome engiknek se jutott még ez eszükbe szerintem, de most nagyon büszkék lennének rá :D:D

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@chasy (#9):[/reply]Akkor biza, mindketten gyökerek vagyunk :D

  Reply

 • avatar

  Ex3cutor

  |

  Ennek a videónak az eleje marhajó! :D 0:37-nél még doktor bubó is feltűnik

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@szalontai (#7):[/reply]Szerintem a coop-ban levő funkciójára gondoltak.Tudod ott lehet olyat hogy te városban vagy valaki meg kint a mezőn és rákatt a bannerjére és mellételeportál.Persze lehet hogy én is gyökér vagyok :D

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@szalontai (#7):[/reply]Kicsit furi a megfogalmazás, de a kék szerintem arra utal, hogy pl. halálkor, ráportolsz a haver testére, vagy mikor el kell menned eladni, mikor visszamennél szintén a haverra portolsz inkább, aki kint maradt a vadonban.

  Reply

 • avatar

  szalontai

  |

  “A játékosok jelentős része a jelenlegi banner rendszert, a Diablo II-ben megismert Town Portal kiskapujaként használja”
  most tényleg ekkora gyökér vagyok,h nem tudtam eddig,h ha mondjuk már közel van a halálom, és nem akarok sokat gyalogolni akkor levágom a bannert és ott éledek fel? :O
  vagy csak rosszul értelmeztem mind a magyar, mind az angol szöveget?

  (igen nagyon magas labda,h le lehessen gyökerezni :P :D )

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#5):[/reply]G gombbal lerakhatod bárhová azt tudod?Bár gyakorlati haszna nincs sok.Valóban ráférne valami újítás,és az igért banner-fejlődés is.

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  A zászlós rendszerre tényleg ráférne valami újítás, mert most gyakorlatilag nem létezik. Összerakhatsz valami 10*10 pixeles maszatot, amit a franc se fog soha látni, plusz nincsenek rajta a beígért progress-jelzések, és a városon kívül sehol nem látszik, ahol eleve ritkán jár bárki is. Nem látszik se a kinti party képernyőn, se a webes armory karakterlapon, de még játék közben a bal felső portrék mellett sem. Teljesen be van söpörve a szőnyeg alá.

  Szóval ezt elég könnyű bővíteni, és bőven rá is fér.

  Ja elnézést, csótányokat és kígyókat agyon lehet vele nyomni. :D Kb ez a leghasznosabb része jelenleg.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Dzsi24 (#3):[/reply]A ladder karakterek olyan karakterek, amik rangsorolva vannak, különböző feltételek alapján, pl. ki érte el a leggyorsabban a maximum szintet, ez amolyan verseny a többi ladder karakter között.
  Ezt bizonyos időközönként újraindítják, ami azt jelenti hogy az addigi ladder karakterek elveszítik a ladder státuszt és non ladderré válnak, ez felfogható úgy mint egy új “arénaszezon”, csak itt az új karakter húzása és felszintezése a lényeg minél rövidebb idő alatt.

  Reply

 • avatar

  Dzsi24

  |

  Játszottam dio2 vel, de online sose.. mi az a ladder reset, elmagyarázná vlaki :)

  Reply

 • avatar

  TheHungarian

  |

  Ejj, a jó kis ladder resetek…hogy fognak még hiányozni…

  Reply

 • avatar

  Beer

  |

  Nem volt még reset, csak ezután lesz.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.