Kerekasztal #4

Hamu . Egyéb, Fun 905

Újabb hét, újabb téma. És most még az időből sem csúsztunk ki. A hét témája az aukciós házak. Előre jelzem, Dyingsoul cheatelt, ez biztos több mint 300 szó, de mindenkinek ajánlom akit érdekel az ah téma, nézze meg a videót, amit vérrel és verejtékkel készített a számotokra.

Professor J.

Az Aukciós házat kissé kétkedve fogadtam a Diablo 3-ban, aztán rá kellett jönnöm, hogy nagyban megkönnyítette a kereskedést, és a karakterek felgearelését is, utóbbit talán túlságosan is. Az elején még rengeteg hibája volt, kevés statra lehetett keresni, nem voltak preferált statok, stb. melyeket időközben javítottak. Sajnos még most sem tökéletes teljesen, kisebb-nagyobb hibák akadnak még most is, de remélhetőleg ezek is mielőbb javítva lesznek. A gazdasági oldalról nézve a legutolsó javítócsomag eléggé levitte az árakat, köszönhetően a megnövelt droprate-nek a rare és legendaryk esetében.  A Real Money AH-t nem használtam még, 1-2-szer benéztem korábban, így arról nem tudok véleményt nyilvánítani. Összességében a Blizzard egyre jobbá, felhasználóbarátabbá teszi a gold alapú aukciós házat, ami jó, de valljuk be jobban örültünk volna megjelenéskor egy jelenlegi állapotban lévő AH-nak.

Dyingsoul

Az aukciós házról és az üzletelésről órákat lehetne beszélni, de a videómba csak ennyi fért bele. Utólag még néhány gondolatot azért megosztanék veletek:
-Több tíz vagy száz milliós cuccot szinte bármikor kaphattok a játékban, mindez pusztán szerencse kérdése. Az esélyt viszont tudjátok növelni azzal, ha többet játszotok.
-Én négy kategóriába sorolnám be a tárgyakat: gyenge, normál, jó és endgame. A gyenge itemeket nehéz eladni, 0-1m az áruk körülbelül. A normál itemek számomra azok, amik az 1-10m intervallumba tartoznak és az áruk csökken az idő elteltével, a piac telítettsége miatt. 10-100m között elég nagy a szórás, de ezek a tárgyak is folyamatosan inflálódnak, de a 100 milliós határt közelítve tartani kezdik árukat. 100m felett, kifejezetten tartják az árukat az egyes tárgyak, sőt az endgame itemek drágulnak a gold inflációját követve.
-Nagyon fontos, hogy ha megállapítjátok egy tárgy árát és mégsem viszik el, akkor mindig csökkentsétek 5-20%-al fokozatosan, 24 óránként. Ez biztos módszer egy tárgy jó áron történő eladására (Ezért van olyan sok canceled bejegyzés az AH logomban)
-Lehetne több konkrét tippet adni az egyes tárgyak beárazásához, például mik azok a statok, amik sokat érnek egyes tárgyakon. Ezeket kell észre vennetek a diablo progressen más karakterek felszereléseinek böngészésével.
-Használjátok a D3 lexicon-t: http://www.d3lexicon.com/affix/#all
Megjegyzésekben várom a visszajelzéseiteket, észrevételeiteket a videóval kapcsolatban!
Hamu

Előre leszögezem, nem vagyok valami nagy ah zsonglőr, se időm nincs arra, se türelmem, és nem is élvezem annyira bújni az ah-t mint a nagy goblinok. Ettől függetlenül ordít róla, hogy valami nem jó, és itt most nem arról beszélek hogy néhanapján be-buggol kicsit, hanem a hatalmas elértéktelenedés ami aggaszt. Olyan tárgyakat adok el gond nélkül a vendornak, amik néhány hónapja még arany kupacokat értek. Egyértelműen felhígult a piac, és csak a szinte tökéletes tárgyakat lehet eladni mindkét piacon.
Haverokkal ötleteltünk, hogy mit is lehetne ez ellen tenni. Mi arra jutottunk, hogy soulbondos rendszert a népnek! Ha egyszer rajtad volt a tárgy, akkor ne lehessen már eladni ah-n, vagy át tradelni másnak. Biztos vagyok benne, hogy ezzel is hígulna az ah, ez sem állítaná meg, de jelentősen lelassulna. A nagy ah reset, nem hiszem, hogy jó megoldás lenne, mert elég sok embert negatívan érintene, és előtte pedig elindulna a felhalmozás. Viszont, némi  pozitív dolog is legyen, a Hardcore ah, köszöni szépen jól van, és itt még gond nélkül is el lehet tudok adni egy-egy jobb cuccot.
Szerencsére nem, én fejlesztem a játékot, így nem is az én felelősségem az ah rendberakása, mert abban az esetben elég nagy gázban lennék. Remélem lesz a Blizzardnak valami életmentő ötlete, az ah életben tartására, hogy az egyszeri játékos is örömmel tudja használni, és ne görcsölni kelljen egy-egy tárgy eladásán, vagy megvételén a botok miatt.

A héten is várjuk a ti véleményeteket a témával kapcsolatban. Professor J. felvetésére, lehetőséget adunk a lore kicsiny boncolgatására is az elkövetkező hetekben, igénytől függően, hol több, hol kevesebb lore-os témával jelentkezhetünk.

Kerekasztal #4

 • Hack / bot és a többi illegalitás. (42%, 28 szavazat)
 • Pvp-s találgatások. (14%, 9 szavazat)
 • Mire fel, ez a nagy uborkaszezon? (26%, 17 szavazat)
 • Ki a kedvenc szereplő(i)d és miért? (18%, 12 szavazat)

 • Összes szavazó: 66

  Loading ... Loading ...

  Comments (53)

  • avatar

   Singa

   |

   [reply]@Abiondi (#49):[/reply]Irigyellek haver, respect!

   Reply

  • avatar

   Abiondi

   |

   [reply]@Zea (#42):[/reply]Fordítva ülsz a lovon.
   Ha napi 12 órát dolgozol, akkor mérd magad olyanokhoz, akik szintén.
   Ha nincs kedved AHzni, órákat ott tölteni, akkor ne tedd. Én sem teszem.
   Nem játszottál hetek óta? Én folyamatosan játszok, de pl. a héten eddig összesen több részletben majdnem fél órát.

   Ha valakiben van kitartás napi 12 órát dolgozni, akkor az ha akar, akkor annyit kereshet, hogy nyugodtan költhessen erre a játékra amennyi akar. Nem kell ehhez politikus gyerekének lenni.

   A napi 12 óra melónak én kifejezetten örülnék, csak hát pénzügyi szektor novembertől május végéig ebben az országban nem enged meg annyi lazsálást. Nem kicsit gáz, hogy a 2 éves gyerek már ki tudja mondani azt, hogy “Apa, ne dolgozzál máár!”

   Én most járok 109 óra játékidőnél összesen, amiben benne van a több tíz óra, amikor egy 2 éves gyerek ül az ölemben, illetve az is, amikor be vagyok lépve, de telefon miatt nem hentelek.
   AH-bn már simán eltöltöttem 2órát, más naponta ennyit ül ott. Nekem sem tetszik, nem is böngészem.

   Nekem a játék megjelenése óta tetszik a D3. Kikapcsol, pihentet. Nem mérem össze magam senkivel. Tudom, hogy csirke vagyok és kész, ellenben le merem fogadni, sokkal jobban élvezem így is a játékot MP4-en, mint akinek 500k DPS-e van, mert ő elvárásokkal teli ül le (pl. most 5 óra alatt legalább 4 legendarynak és 2 set itemnek kell esnie), míg nekem van olyan, hogy az 5-ös valort se tudom összeszedni, mert szól a párom, hogy ne játszak :)

   Nyugodtan vegyél fel friendlistre: zolika#1331. Ha soha nem látsz, megnyugtatlak nem azt jelenti, hogy én sem játszom már. Megnyugtatlak: én 5 év múlva is folyamatosan fogok itt játszani. Annyit és akkor amikor lehet.

   Reply

  • avatar

   Anuwen

   |

   [reply]@Zea (#42):[/reply]Szerintem nem a játék a szar, hanem te. Semmid sincs, de mindent akarsz. Nem érdemled meg.

   Reply

  • avatar

   zoba

   |

   [reply]@Zea (#42):[/reply]pár napja fellesegetek én is a játékra és nagyon fáj érte a szívem, nagyon fáj hogy látom a friend listemen a 100 napja be nem loggolt embereket akikkel együt vettük 15 . én a játékot de nagyon megkopott az egész a kezdeti bénázás és az ótvar szar rendszer miatt amivel megölték az egész játékot, most ott állok hogy van 4 60 as karim egy van elfogadható cuccba és van egy mila goldom

   kedvem nincs arra hogy bármit is kezdjek ebbe a játékba :(

   Reply

  • avatar

   Kenny

   |

   [reply]@Maszkos Martaloc (#45):[/reply]mert egyes karakterek skillbónuszból adódóan így is úgy futnak mint a nyulak.

   Reply

  • avatar

   Maszkos Martaloc

   |

   és mi a balherémért kellett korlátozni a movement seppedt?? a 2 -b e nem volt ien

   Reply

  • avatar

   Maszkos Martaloc

   |

   nagy igazságot mondtál.. nem tudom, hogy a francba képzelték, azt,hogy egy 99lvl – es D2 után egy 60lvl – es D3 at kidobnak.. jó mostmár kijavitották +100 paragon lvl – el..

   a másik meg az, hogy a jobb legendary – k ára egyszerűen pofátlanul magas, több száz milliókért hirdetik meg őket.. most komolyan van olyan aki azt meg is veszi?? vagy én nemtudom.. olyan van hogy már nem is milliókért hanem milliárdért árulják a tárgyat… ezek az emberek full hülyék vagy mi?? 100 milliót nem gyüjtöttem össze összesen nem hogy egy milliárdot..

   a legtöbb pénz amit tágyért adtam az 20milla volt, és ott már nagyon huztam a fogam..

   Reply

  • avatar

   tray

   |

   [reply]@Zea (#42):[/reply]A “beragadt” itemekkel nekem is kivan a tököm…

   A flipelgetést leszámítva, szerintem szinten tudja vki szinten tartani magát napi 10-15p AH-val (belépéskor és mondjuk játék végén, eladva a talált cuccokat).

   Egyébként 4-5 év intenzív d2 után, nekem ezzel az AH-s fejlődési metodikával van a legkevesebb bajom.
   Megkockáztatom, simán gyorsabban lehet gearfejlődni így, mint több száz MF-vel rohangálva pindleskint vagy mephistot farmolva abban reménykedni, hogy végre sorceress cumót fog dobni vmelyik szerencsétlen MOB.

   Ott se tudtam megkerülni a trade-elést és az AH-zás azért még mindig kényelmesebb módja a kereskedésnek, mint Trade channelen spammelni az itemjeidet (mert ott itemet itemre cseréltek, a gold nem volt fizető eszköz, egyszerűen nem volt értéke, town portal tekercsen és javításon kívül másra nem kellett).

   Ennél százszor nagyobb probléma, hogy kiadtak egy félkész játékot bugokkal, röhejes minőségű AH-val, 60 max levellel, PVP nélkül.

   Reply

  • avatar

   Zea

   |

   [reply]@tray (#35):[/reply]Ez okos ötlet, szép és jó is, de aki napi 12 órát melózik, este fáradtan hazaér és szeretne játszani, annak semmi kedve nincs böngészni az AH-t és lesni, hogy elviszik-e a rohadt itemet vagy nem. AH nélkül nem lehet játszani. Az egész Diablo 3 nem rólunk szól, hanem a Blizzhez itemekből befolyó pénzről. Van 5 hete, hogy be sem léptem a játékba, undorodom tőle vagyis az AH-tól. Ez a játék a politikusok gyerekeié akik szórhatják az apjuk pénzét. Szégyen ennek a szarnak a Diablo nevet viselni.

   Reply

  • avatar

   moccanat

   |

   [reply]@Maszkos Martaloc (#40):[/reply]ha jól emlékszem az a maximum amit kaphatsz tárgyakból

   Reply

  • avatar

   Maszkos Martaloc

   |

   Valaki meg tudja nekem mondani, hogy miért van korlátozva a moovement speed? elivelg 36% lenne, de csak 25% miért? Damon Hunter – el tolom

   Reply

  • avatar

   sci21

   |

   [reply]@Devilaci (#29):[/reply]Köszi!

   Reply

  • avatar

   Hamu

   |

   Hmm, úgy fest az 5. hétre jön az a téma amiért már 4 hete nyúzza a fülemet haver, hogy mikor lesz :D

   Reply

  • avatar

   szalontai

   |

   [reply]@Lycium (#36):[/reply]van itt ötlet kéremszépen. blizznek csak szemezgeti kéne belőle…
   törj szét 1M-t, meg 10M db-ot…clever.

   Reply

  • avatar

   Lycium

   |

   Sziasztok!

   Gondolkoztam egy kicsit, én az aukciós ház problémáját achievements és a craftolás változtatásával oldanám meg.
   Kéne olyan achievements, hogy ha 1000db 60-as tárgyat szétszedsz akkor kapsz +1% xp-t globálisan az összes karakteredre.
   Ez miért is lenne jó? Azért mert így a haszontalan sárgáknak is lenne értékük , és nem csak eladnánk az npc-nek. Egy sárga tárgy ára átlagosan 1500 arany ergo 1000*1500=1,5 millió arannyal kevesebb maradna az ember zsebében.
   Tehát az aranynak újra nagyobb értéke lenne, és a sok haszontalan tárgy is eltűnne az aukciósházból.

   Ezek után a rengeteg Exquisite essence-t el lehetne használni, és itt vezetném be hogy a tárgyakra szabadon választhatnánk valamilyen fix tulajdonságot extra alapanyagért cserébe.
   Szóval ha szeretnék a fegyverünkre fixen egy kis LOH-t akkor az 25 alapanyagba kerülne, ha ezt megakarjuk fejelni egy CD-vel akkor nem szimplán 50 alapanyag kellene, hanem exponenciálisan növekedne(25*25=625).

   A számok fiktívek voltak, csak ötletelgettem. Jó és használható rendszerhez ismerni kellene a statisztikákat.

   Reply

  • avatar

   tray

   |

   Szerintem az itemizáció miatt ebben a játékban a progress (=gearelődés) teljes egészében AH függő.

   D2-ben nem kellett csereberélned, seftelned, hogy tudjál fejlődni. Nyilván gyorsabban szereztél upgrade-eket, ha trade-eltél vkivel, de ott ha kiesett egy bizonyos unique (legendary) item, arról tudtad, hogy BIZTOSAN baromi jó cuccot találtál. A statok 90%-a fix volt az itemen, 1 v. 2 stat volt, ami random volt, de vagy alacsony volt a szórás (3% helyett 4% life steal), vagy jelentéktelen stat volt (pl. increased light radius)
   D3-ban a sokkal erősebb randomizáció miatt gyakorlatilag időtlen időkig lehet keresgélni a cuccokat, egyszerűen nem éri meg nem AH-t használni. Mondjuk arra a szisztémára, ami D2-ben volt, nem lehet AH-t és RMAH-t építeni, mert nem lenne kellő diverzitás az itemek között…

   Egyébként nekem semmi bajom ezzel, hozzá lehet szokni.
   Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy ők játszani akarnak, nem eladogatni az itemeket és “tőzsdézni” az AH-n…

   El kell viszont fogadni, hogy másképp ebben a játékban nem lehet reális időn belül előrébb jutni. Nem kötelező AH-t használni, a talált itemeknek megvizsgálni az árát, eladni, de akkor ne akarjon vki end-game vagy top gearben lenni és ne panaszkodjon, h nem fejlődik semmit a karaktere.
   Ez kb. olyan, mint amikor valaki amiatt sír, hogy nincs pénze, nem tudja megvenni ezt és azt, de dolgozni, vállalkozni, értéket teremteni nem akar.

   Nem kell AH-t használni, de akkor ne akarj olyan szinten lenni, mint azok, akik használják és veszik a fáradtságot a trade-eléshez, eladáshoz.

   Reply

  • avatar

   sunglasses89

   |

   Köszi a videot, hasznos …szeretem az ilyeneket:)

   Reply

  • avatar

   pacal

   |

   Ah-hoz nem türelem kell!!!!!!! Hanem IQ.. Valakinek bizony nehéz is rajta eligazodni:) Amúgy 1 perc alatt megtalálod amit keresel! Ha legendary csak beírod a nevét azt csá :P Kurva nehéz ám:) Aztán gyorsan végig mész az oldalakon ha kevés a lovéd akkor byuout-ot lentről felfelé állítod be így a legolcsóbbal kezdi és megy felfelé… Fegyónál meg beállítod dps szerint kezdje a legnagyobbal… Persze előbb beírsz pár paramétert ami kell. Stone of jorden vagy mifene az sem bonyi beírod a nevét azt végig mész azon a 20oldalon megnézed melyik adja a legtöbb Elit+dmg-t vagy min sírtál :) De ha elfogadsz egy tanácsot ott is byuout-ot lentről felfelé és akkor a legolcsóbb valszeg a legkisebbet adja:) de amúgy 1 perc max megtalálni a megfelelőt néha 2 :( kurva sok ez az idő:D Végül is 1×aznap nem fested át a zászlót helyette azt jólvan:) mondjuk stone of jordent nap mint nap keres az ember :P én is minden nap rákeresek és veszek is 1et hogy felbasszam magam :P JAJ Istenem….

   Reply

  • avatar

   raunchy

   |

   [reply]@Across (#31):[/reply]Stone of Jordan gyűrűn lehet a barbárnak HOTA fury csökkentés, viszont a keresési feltételeknél, ezt csak fegyvereknél lehet szűrni. Máris 1 példa amire nem lehet célzottan keresni.

   Reply

  • avatar

   Across

   |

   [reply]@Devilaci (#29):[/reply]Ha már a Stone of Jordant hoztad fel, akkor pl. az ele sebzésére, hogy keresel rá? :) Szóval ok beállítod, hogy mondjuk elite +27% meg melyik skill, de, ha azzal a skillel és azzal a %-al talál több oldalnyit, viszont neked meg csak fire sebzéses kellene, akkor mit csinálsz? :) Mert az ele sebzések viszont még az összesített listában sincsenek benne. Abban igazad van, hogy a cuccok nagy többségére rálehet keresni az összesített lista alapján, de általában a spec itemeket keresik így a népek(az összesített alapján), és sajnos pont azoknál szoktak lenni a hiányosságok. :( Azoknál már csak egy bizonyos fokig tudod leszűkíteni a keresést, és ez a legnagyobb baj. Ezt kellene már végre kijavítani, legalábbis én így gondolom.

   Reply

  • avatar

   Connavar

   |

   Dyingsoul köszi a videó, hasznos és érdekes volt számomra!

   Reply

  • avatar

   Devilaci

   |

   Huha látom sokan nem jöttek még rá a kiskapura , gondolok itt a keresésre az ahba , minden cuccra és minden statra rá lehet keresni csak kicsit körültekintően kell. pl(stone of jordan gyürü. .. nem lehet rá keresni egy fajta statra amit adjon plusba. pl: weapon throw barbarnak. , de ha a keresőbe beállitod hogy az összes item tipust nézze öv,gyürü,fejes stb stb. és ott beállítod hogy 4-5 reduce fury legyen valamint beállitod ami még van rajta fix stat elite% plus dm. 25-30 máris rögtön az adott itemet dobja ki csak vagyis csak is stone of jordan gyürüket fogsz találni , nagyon ismétlem nagyon kevés cucc az amire nem lehet rákeresni , speciel én még nem is találtam ilyet, csak egy kis logika kell hozzá , ja és fontos tudni az itemek fő statjait és azokra szürni , ez igen is lehetséges. Remélem tudtam segítewni egy két emberkének :)

   Reply

  • avatar

   Kenny

   |

   [reply]@Singa (#27):[/reply]én adok neked két free legendaryt ha csak ez a problémád :D
   de köszönetet se várok érte :D csak hálás leszek ha elviszed :P

   Reply

  • avatar

   Singa

   |

   [reply]@sci21 (#25):[/reply]Én meg azt nem szeretem, hogy drága, de hát ez van :(

   Reply

  • avatar

   Zsiráfnyál

   |

   [reply]@sci21 (#25):[/reply]Meg hogy a jobb klikkes hasonló cuccok keresése sem működik rájuk. Így aztán sokat ér, beírja helyettem a nevét…

   Reply

  • avatar

   sci21

   |

   [reply]@Dyingsoul (#24):[/reply]én azt nem szeretem az ahában, hogy a legendary cuccoknak a különleges statjait nem lehet belistázni

   Reply

  • avatar

   Dyingsoul

   |

   [reply]@DHC (#23):[/reply]Mitől kényelmetlen az AH? Csak jobbklikkelned kell egy tárgyra és bemásolja az összes statját, ettől kényelmesebbet már el sem tudnék képzelni. :D A játék pedig X játékóra után semmivel sem izgalmasabb mint maga az AH-zás… Attól, hogy nem óránként csinálod ugyanazokat a köröket, hanem naponta számodra változatosabb a játék? akkor bocsi, hogy kiforgattam amit írtál.

   Reply

  • avatar

   DHC

   |

   [author]Dyingsoul (#21):[/author][quote]@DHC (#19): Ha az AH-zás unalmas, akkor a játék nem az? [/quote]

   Mi olyan érthetetlen hogy valaki unja az AHzást ezzel az amatőr kényelmetlen AH-val?
   Hogyan következik ebből az amit leírsz?

   [quote]Ez egy hack&slash és fél óránként-óránként ugyanazokat a köröket teszi meg az ember napról napra hétről hétre és így tovább. [/quote]

   Hát én azért igyekszem nem ugyanazokat a köröket róni félóránként. És mire ugyanazt csinálnám szépen lefekszek aludni és elteszem a játékot másnapra.

   [quote]Lehet, hogy ezt a műfajt nem neked találták ki, erre még nem gondoltál?
   0[/quote]

   Jó messzire jutottál a következtetéseiddel. Az unalmas ah után borítékoltad a gameplayt most meg a műfajt is.

   Jaj istenem. Ezzel most mit kezdjek?
   Inkább semmit. Ez egy hibás következtetés.

   És visszafelés sem következik ebből hogy az AH szórakoztató lenne.
   A D3 AH-ja az egyik leguntatóbb idegesítőbb bugos AH ever amit láttam már ami az eladási oldalt illeti nem egy paraméteres tárgyak esetén.

   Reply

  • avatar

   Across

   |

   Szerintem a baj ott kezdődik, hogy mint az már korábban is szóba került nem tökéletes a kereső. Az lenne az opcionális, ha akármelyik itemnél, akármelyik statra rálehetne keresni. Itt most a játékban előforduló itemeken fellelhető, különböző féle statokra gondolok. Egyedül csak a minden itemre kiterjedő keresésnél lehet bármelyik lehetséges statot kiválasztani, de ott meg minden itemet bedob, amelyiken szerepelnek a keresett statok, aztán nekiállhat az ember, a sokszor több 10 oldalnyi cucc egyenkénti átnézésének. Másik dolog meg az endgame cuccok. Tele van ah olyan itemekkel, amelyeket több 100 millákért raktak ki, de mégis ott dekkolnak napokat, heteket és mégsem kellenek a kutyának sem. Lehet ezt arra fogni, hogy nincs az embereknek goldja, de aki rá akar áldozni, az rá is fog tudni mindig(vesz goldot rendes pénzért). Az inkább a nagyobb probléma, hogy nagyon sokan nincsenek tisztában az ‘endgame’ jelentésével. Vagy még inkább úgy fogalmaznék, hogy minden játékosnak mást jelent az ‘endgame’ item. Nekem pl.: egy 7% reduces litany, 150+ dexel és 50% cri damagevel már endgamenek minősül, független attól, hogy se %-os lifeot nem ad, se attack speedet, se vitet, allresből se maxos, szóval simán lenne olyan(ez 100%), aki rá se nézne erre a ringre. Az adott játékostól függ, hogy milyen irányba viszi el a karakterét, és eszerint is fog válogatni a különböző itemek között. Az meg, hogy ki mennyiért rakja ki az adott itemet, az megint emberfüggő, mert egyrészt általában mindenki túl-, vagy alábecsüli egy adott item árát, de aki pont azt az itemet keresi, azokkal a statokkal, az úgyis megfogja venni előbb, vagy utóbb(ha lesz rá pénze :) ), független attól, hogy mennyiért van kirakva. Az meg, hogy lementek az árak a nem endgame cuccoknál, az nem feltétlen egy rossz dolog, mivel így már van normális választék, és sokszor fillérekért lehet a nagyon jó itemekhez is hozzájutni. :)

   Reply

  • avatar

   Dyingsoul

   |

   [reply]@DHC (#19):[/reply]Ha az AH-zás unalmas, akkor a játék nem az? Ez egy hack&slash és fél óránként-óránként ugyanazokat a köröket teszi meg az ember napról napra hétről hétre és így tovább. Lehet, hogy ezt a műfajt nem neked találták ki, erre még nem gondoltál? :)

   Reply

  • avatar

   Dyingsoul

   |

   [reply]@Apophissz (#18):[/reply]Köszönöm a feedback-et. :D
   Mint ahogyan azt a videó elején is kezdtem, sokan nem tudják, hogy hogyan lehet sok pénzt keresni a D3-ban. azt hiszem erre a kérdésre nagy vonalakban választ is adtam. Azt is írtam a youtube alatt is és a hírben is, hogy erről igazából órákat lehetne beszélni, mert annyi minden van AH kapcsán. Én egy kb 10 perces videót akartam készíteni de inkább rövidebbet, ennek ellenére majdnem 25 percesre sikerült és már így is attól tartottam, hogy kevesen fogják végig nézni mert nehéz a figyelmet felkelteni és ébren tartani ilyen sok ideig.
   Lehet, hogy készítenem kellene még egy 2. részt mondjuk 1-2 hét múlva és még abban 1-2 dolgot elmagyarázhatnék, nem tudom hogy lesz időm rá mert lassan itt a vizsgaidőszak.

   Reply

  • avatar

   DHC

   |

   [author]golddigger (#17):[/author][quote]@DHC (#8): Esetleg a gép ne jatszon helyetted?
   [/quote]

   Ne sarkíts! A tárgyak beárazása időrabló tevékenység és unalmas.
   Egyáltalán nem szórakoztató. Már ami engem illet, és jópáran vagyunk ezzel így.
   Ez pedig egy játék.

   Pont hogy játszani szeretnék ár kitalálás meg megjegyzés helyett.

   [quote]Ah is egy oldala a jateknak, tanuld meg.[/quote]

   Te igy gondolod, en meg ugy hogy ha AHzgatni van kedvem játék helyett, akkor inkabb tozsdezek, vagy ebayezek, es nem a Diabloban “tanulok” órákat.

   [quote]Idovel ranezel egy cuccra es eleg jol be fogod tudni hatarolni az aktualis árát.
   EZmode
   0[/quote]

   Ez idővel változik, de nem baj….
   És semmi kedvem fejben tartani minden cuccnak az árát. Ennél hasznosabb dolgokat tartok fejben amit az életben tudok hasznosítani.

   De jó AHzgatást neked én ráuntam.

   Reply

  • avatar

   Apophissz

   |

   Dyingsoul – videójához és véleményéhez szeretnék hozzászólni. Szerintem a videó és a hozzászólásod a témához azt kell hogy mondjam jónak sikeredett, attól függetlenül hogy az ah témáról kicsit átváltottál a farmolási szokásodra.
   Hozzátenném hogy ezzel a videóval nagyon sokat segíthetsz azoknak az embereknek akik mondjuk most kezdték a játékot vagy épp azoknak akik játszanak de csak heti pár órában jutnak oda hogy leüljenek és kicsit játszanak. Viszont hiányoltam azt hogy nem említetted meg azt hogy van, volt olyan hogy nem találták meg a betett itemet, vagy az hogy néhány napig sőt inkább azt mondanám hogy legutóbbi patch kijövetele előtt még sok olyan item volt ah-ban amelyen azt írták hogy expired, hogy ez miért volt? És hogy pl sokan írták azt is hogy az utóbbi patch után röviddel sokan tudtak vásárolni jóval áron alatt itemek hogy ez szerinted miért volt így. Továbbá arra is gondolok, de az már inkább a következő témához kötődik ami az ah-t figyelő botokról gondol(tok)sz. Vagy pl arról hogy sok ember azt csinálja hogy mondjuk betesz valamit bid-re és utána ha mondjuk már van rajta licit akkor megkéri barátját hogy húzza fel a licitet, bár ez kicsit kockázatos. Nekem példáúl ahányszor ilyet kértem ismerősöktől mindig összejött. Másoknak azt tanácsolnám ha nincs ilyen barátja aki húzná a licitet, akkor utolsó pillanatokban hirdesse trade channelen az itemet és azt hogy mennyi van még hátra és akkor idegenek is húzhatják az árát az utolsó pillanatokban. Ez utóbbi nekem szokott segíteni.

   Reply

  • avatar

   golddigger

   |

   [reply]@DHC (#8):[/reply]Esetleg a gép ne jatszon helyetted?
   Ah is egy oldala a jateknak, tanuld meg.
   Idovel ranezel egy cuccra es eleg jol be fogod tudni hatarolni az aktualis árát.
   EZmode

   Reply

  • avatar

   Envo

   |

   [reply]@Pinnya (#14):[/reply]Nekem mind1 mik vannak benne még úgyse wowoztam majd lehet meglesem

   Reply

  • avatar

   Matthew

   |

   [reply]@Zsiráfnyál (#7):[/reply]Mondjuk ott speciel hibádzik a logikád, hogy mind2 tárgyat amin kaszáltál azt farmoltad, nem pedig vásároltad, és úgy adtad tovább. Ez alapján azt is hihetné az ember hogy a farm + aktív ah a szükséges kombó, pedig ott tartunk, hogy 30 millás tőkével az ah-t bújva folyamatosan simán lehet kaszálni…

   Reply

  • avatar

   Pinnya

   |

   [reply]@Envo (#13):[/reply]elvileg mindenki kapott, akinek van diabloja, de ez csak litch kinges szerver, pandamackók nincsenek benne

   Reply

  • avatar

   Envo

   |

   [reply]@Nauda (#11):[/reply]Ha a valor fölé viszed az egeret, akkor kiírja hogy plusz exp is jár érte.

   Off:
   Más is kapott rajtam kívül wowra 30 napos előfizetést emailben? Vagy lehet névnapom miatt kaptam pénteken? :D

   Reply

  • avatar

   moccanat

   |

   [reply]@Nauda (#11):[/reply]szerintem plusz xp-t is, de mindjárt utána járok

   1.0.4. óta 15%x5

   Reply

  • avatar

   Nauda

   |

   [reply]@Dyingsoul (#10):[/reply]Nem teljesen értem az indoklásod. A valor csak gf-et és mf-et ad. Mi köze az xp-hez?

   Reply

  • avatar

   Dyingsoul

   |

   [reply]@AcidPapa (#6):[/reply]Azért így kezdem, mert KoD lvl 3-on nagyon kis területen 2-4 elit pack van így hamarabb megvan az 5 valor és több xp-t kapok azokon a helyeken, ahol több a normal mob.

   Reply

  • avatar

   DHC

   |

   Egyébkent meg ami a kereskedést illeti, valóban érdemes is AH-zni ha valaki élvezi a legkisebb mértékben is.

   Nagyon sokan vannak akik nem ismerik hogy más karakternek mik a jó statok, és egy egy tárgyat beraknak mert azt érti hogy egy egy stat kombó biztos jó és megad egy kövér közepes árat.

   De azt meg nem ismeri fel hogy endgame cucc és töredékáron teszi fel.

   Ilyenből rengeteg van. Csak rá kell szűrni a frissen felrakott tárgyakra.
   Sok az elütés is egy nullával…

   Ezekere mind le kell csapni.

   Reply

  • avatar

   DHC

   |

   Ami az AH-t illeti nagyon sokan szidják hogy tönkretette a játékot meg egyebek.
   De én nem vagyok ezen a váleményen. Viszont hogy még most se az igazi azt én is állítom.

   Az AH-ban lehet eladni és venni. Egyszerre és külön külön is.
   Mindenki maga döntse el.
   Ha valaki csak gold forrásnak használja az AH-t akkor ne vegyen semmit csak adjon el.

   Na ez az ami a mai napig is olyan szánalmasan szenvedés hogy elképesztő.
   Érthető a 10 -es itemlimit bevezetése, mert ugye a tárgyak nem bindelődnek a userhez sose, így kb végtelen számú item lenne az AH-ban.

   DE. Azt igazán megoldhatnák hogy egy-egy tárgy beárazása ne legyen már ilyen kínszenvedés.
   Pedig nem lenne nagy varázslás, elég lenne a beállított statok alapján egy átlagot számolni a hasonló statokkal rendelkező tárgyak valós eladási adataiból, és azt javasolni a usernek.
   Ehhez képest minden tárgy egy küzdelem és torzítja a sosem eladott tárgyak ára is hogy hova lőjed be….

   Ehhez pont ugyanaz az adat kell mint a gemeknél. Last 10 trade adatai, csak egy szűrő alapján…

   Személy szerint számtalan AH-t láttam és ez az egyik legamatőrebb valami amit használtam. Konkrétan olyan érzésem van mint ha teljesen kezdők ötletelték volna össze az egészet.

   Reply

  • avatar

   Zsiráfnyál

   |

   Kezdem úgy érezni, hogy gyorsabban halad az ember ha csak AH-zik, mint ha farmol. A minap találtam egy 10 milliós fegyvert 1 millióért, megvettem, eladtam, +9 millió egyetlen szörny megölése nélkül. Ma reggel 2 millióért találtam egy 8 milliós nadrágot, +6 millió szintén 0 szörnyből. Máskor meg 3-4-5 óra farmolás jó ha hoz 1 milliót. A patch utáni délelőtti AH őrületről meg nem is beszélve, bár az egy egyszeri alkalom volt.

   Szóval bátran merem ajánlani mindenkinek, hogy nézegesse az AH-t fél órán keresztül. Kb tízszer hamarabb lehet így pénzhez jutni, mint farmolással. Persze szerencse kell hozzá, de lényegesen kevesebb, mint amekkora egy használható sárga cucc szerzéséhez.

   Reply

  • avatar

   AcidPapa

   |

   Jó lett a videó Dyingsoul. Bár a keep depths-es logikát nem értem. Miért nem kezdesz a 3-as szinten és akkor nem kell teleportálgatnod?

   Reply

  • avatar

   Win-T

   |

   Én már a megjelenés előtt sem értettem hogyan gondolhatják eleve komolyan soulbound nélküli itemekkel ezt az egész AH-zósdit.

   Reply

  • avatar

   Dyingsoul

   |

   [reply]@net.Totya (#2):[/reply]Örülök, hogy tetszik nektek! :)
   Zoro: azt hiszem meg tudom adni azt a 3 milla goldot, amit kölcsön kértem tőled. xD

   Reply

  • avatar

   DeathLaca

   |

   Haha híres lettem, benne vagyok :D Egyébként biztos vagyok benne, hogy ha kijön a PvP akkor valamelyest jobb lesz a piac,főként gondolom most itt a craftolásra is, ami ugye most jelenleg használhatatlan.Volt valamikor róla szó, hogy esetleg új recik kerülnek be, hát kíváncsian várom, remélem, hogy lesz már így értelme. Esetleg még a gemek terén a több szín kombinációja is adhat érdekes változásokat az AH,és a játék menetében.

   Reply

  • avatar

   net.Totya

   |

   Dyingsoul köszi a videót.Sok hasznos dolog van benne.

   Reply

  • avatar

   rubicoin

   |

   Dyingsoul: jók az ah tippek, azért farmolásnál sokat számít a nem alacsony paragon szinted is :)

   Reply

  Leave a comment

  You must be logged in to post a comment.