Kezdőlap Egyéb Kerekasztal #4

Kerekasztal #4

58
0
MEGOSZTÁS

Újabb hét, újabb téma. És most még az időből sem csúsztunk ki. A hét témája az aukciós házak. Előre jelzem, Dyingsoul cheatelt, ez biztos több mint 300 szó, de mindenkinek ajánlom akit érdekel az ah téma, nézze meg a videót, amit vérrel és verejtékkel készített a számotokra.

Professor J.

Az Aukciós házat kissé kétkedve fogadtam a Diablo 3-ban, aztán rá kellett jönnöm, hogy nagyban megkönnyítette a kereskedést, és a karakterek felgearelését is, utóbbit talán túlságosan is. Az elején még rengeteg hibája volt, kevés statra lehetett keresni, nem voltak preferált statok, stb. melyeket időközben javítottak. Sajnos még most sem tökéletes teljesen, kisebb-nagyobb hibák akadnak még most is, de remélhetőleg ezek is mielőbb javítva lesznek. A gazdasági oldalról nézve a legutolsó javítócsomag eléggé levitte az árakat, köszönhetően a megnövelt droprate-nek a rare és legendaryk esetében.  A Real Money AH-t nem használtam még, 1-2-szer benéztem korábban, így arról nem tudok véleményt nyilvánítani. Összességében a Blizzard egyre jobbá, felhasználóbarátabbá teszi a gold alapú aukciós házat, ami jó, de valljuk be jobban örültünk volna megjelenéskor egy jelenlegi állapotban lévő AH-nak.

Dyingsoul

Az aukciós házról és az üzletelésről órákat lehetne beszélni, de a videómba csak ennyi fért bele. Utólag még néhány gondolatot azért megosztanék veletek:
-Több tíz vagy száz milliós cuccot szinte bármikor kaphattok a játékban, mindez pusztán szerencse kérdése. Az esélyt viszont tudjátok növelni azzal, ha többet játszotok.
-Én négy kategóriába sorolnám be a tárgyakat: gyenge, normál, jó és endgame. A gyenge itemeket nehéz eladni, 0-1m az áruk körülbelül. A normál itemek számomra azok, amik az 1-10m intervallumba tartoznak és az áruk csökken az idő elteltével, a piac telítettsége miatt. 10-100m között elég nagy a szórás, de ezek a tárgyak is folyamatosan inflálódnak, de a 100 milliós határt közelítve tartani kezdik árukat. 100m felett, kifejezetten tartják az árukat az egyes tárgyak, sőt az endgame itemek drágulnak a gold inflációját követve.
-Nagyon fontos, hogy ha megállapítjátok egy tárgy árát és mégsem viszik el, akkor mindig csökkentsétek 5-20%-al fokozatosan, 24 óránként. Ez biztos módszer egy tárgy jó áron történő eladására (Ezért van olyan sok canceled bejegyzés az AH logomban)
-Lehetne több konkrét tippet adni az egyes tárgyak beárazásához, például mik azok a statok, amik sokat érnek egyes tárgyakon. Ezeket kell észre vennetek a diablo progressen más karakterek felszereléseinek böngészésével.
-Használjátok a D3 lexicon-t: http://www.d3lexicon.com/affix/#all
Megjegyzésekben várom a visszajelzéseiteket, észrevételeiteket a videóval kapcsolatban!
[youtube JOc1ynjO_XM 600 350]
Hamu

Előre leszögezem, nem vagyok valami nagy ah zsonglőr, se időm nincs arra, se türelmem, és nem is élvezem annyira bújni az ah-t mint a nagy goblinok. Ettől függetlenül ordít róla, hogy valami nem jó, és itt most nem arról beszélek hogy néhanapján be-buggol kicsit, hanem a hatalmas elértéktelenedés ami aggaszt. Olyan tárgyakat adok el gond nélkül a vendornak, amik néhány hónapja még arany kupacokat értek. Egyértelműen felhígult a piac, és csak a szinte tökéletes tárgyakat lehet eladni mindkét piacon.
Haverokkal ötleteltünk, hogy mit is lehetne ez ellen tenni. Mi arra jutottunk, hogy soulbondos rendszert a népnek! Ha egyszer rajtad volt a tárgy, akkor ne lehessen már eladni ah-n, vagy át tradelni másnak. Biztos vagyok benne, hogy ezzel is hígulna az ah, ez sem állítaná meg, de jelentősen lelassulna. A nagy ah reset, nem hiszem, hogy jó megoldás lenne, mert elég sok embert negatívan érintene, és előtte pedig elindulna a felhalmozás. Viszont, némi  pozitív dolog is legyen, a Hardcore ah, köszöni szépen jól van, és itt még gond nélkül is el lehet tudok adni egy-egy jobb cuccot.
Szerencsére nem, én fejlesztem a játékot, így nem is az én felelősségem az ah rendberakása, mert abban az esetben elég nagy gázban lennék. Remélem lesz a Blizzardnak valami életmentő ötlete, az ah életben tartására, hogy az egyszeri játékos is örömmel tudja használni, és ne görcsölni kelljen egy-egy tárgy eladásán, vagy megvételén a botok miatt.

A héten is várjuk a ti véleményeteket a témával kapcsolatban. Professor J. felvetésére, lehetőséget adunk a lore kicsiny boncolgatására is az elkövetkező hetekben, igénytől függően, hol több, hol kevesebb lore-os témával jelentkezhetünk.

Sorry, there are no polls available at the moment.

MEGOSZTÁS
Előző cikkDiablo szobor
Következő cikkÚjabb tetoválások