PvP és domain nevek

Dyingsoul . Hírek 1209

Tegnap egyik ismerősömmel éppen azon brainstormingoltunk, hogy lesz-e PvP gear. Az én álláspontom az volt, hogy nem lesz mégpedig azért, mert akkor értelmét vesztené a farmolás, az aukciós ház és az RMAH is, mivel a játékosok nagy részét a versenyeszellem élteti. Zoro viszont azzal érvelt, hogy a már játék fájljai közé betett PvP vendornak árulnia kell majd valamit. Ez pedig mi más lehetne, mint PvP gear? Erre valóban csak nehezen tudtam válaszokat kitalálni, de elképzelhetőnek tartanék újfajta gemeket, esetleg a D2-ben található jewelekhez hasonló socketbe illeszthető dolgokat. Lehetnek még talán buff potik is, amiket PvE-ben használhatnánk: kb ugyanazok a dolgok, mint amiket a shrine-ok adnak, de 15 percig tartanának. Így aztán tegnap egy rövid, ám annál fontosabb hírt sikerült elcsípnem ami el is dönti ezt a vitát:

Tehát Jay bácsi ezúttal is megmondta a frankót: nem lesz PvP specifikus felszerelés a játékban. Ezért ha valaki már most előreláthatóan jól és okosan felszereli a karakterét, akkor valóban sikeres lehet a pvp-ben. Ennek ellenére még mindig nem tudjuk, hogy mely statok nyomnak majd a legtöbbet a latban és persze a pvp megjelenése után valóban igaz lehet a “pay to win”. Szerintetek mit fog árulni ez eseben a PvP vendor?

Ezzel párhuzamosan a Blizzard Entertainment regisztrált két új domain nevet: projectblackstone.com és WarcraftBattles.com

Szerintetek mire fogják használni ezeket a domaineket?

Comments (24)

 • avatar

  ph0bia

  |

  twitterről a pvp-vel kapcsolatban:

  Are we closer then “Very Soon” with that #D3 PvP Blog yet? –CreationsAU

  not really. I spoke too quickly when I said very soon. Some complications have risen and forced a delay. – JayWilson

  I really think you don’t understand what players feel or think. You give credit to a few of them and the rest get nothing… –P4n1ka

  maybe, but I do try. I think some players don’t understand the challenges of our job and what we face day to day. –JayWilson

  bhahaahha

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@Zoro (#18):[/reply]Én nem erre gondoltam. Én arra gondoltam, hogy sokan már rég megunták a játékot de tuti, hogy egy része azoknak a játékosoknak, akik 1-2 hónapja nem játszanak, azok is visszajönnek majd pvp-re. Ekkor azok a játékosok, akik a pvp jöveteléig aktívan játszottak előnyben lesznek hiszen lesz egy épkézláb gearük, nem pedig egy több hónapos, elavult felszerelésük. Engem most a gearelésben is az vezet, hogy én azt gondolom azoknak az itemeknek, amiket most magamon hordok fel fog menni az ára PvP után, mert mindenki ész nélkül elkezd majd gearelni, azok is akik korábban elmentek de visszajönnek játszani.

  Persze amit veled beszéltem, hogy folyamatosan jönnek új itemek, ha nem is pvp gear, akkor más: erre az a válaszom, hogy időben tájékozódom, ha kell patch előtt egy héttel eladom a felszerelésem, patch után egy héttel meg bevásárolok és jobb cuccokban leszek, mint előtte. (Ilyen taktikát már figyelemmel kísértem nem egy pro játékostól az 1.0.4 patch érkezésének idején).

  Lehet, hogy vannak hibák az elképzeléseimben, de azt nekem ne mondja senki, hogy nem lesz meg az előnye annak a játékosnak, aki már most elkezd felhalmozni akár goldot vagy akár geart azokkal a játékosokkal szemben, akik már nem vagy csak nagyon keveset játszanak.

  Egyébként a felfogásodban csak annyi a gond, hogy ezek a “mindent megvesz magának” emberekből kevés van. Van belőlük bőven de ha belegondolunk, a későbbiekben PvP-t játszó játékosok hány%-a veszi meg szerinted a paragon levelt? Én valahol 0.01-0.1 közé saccolnám. Hány százalékuk fog gold sellerektől goldot venni? Hány százalékuk fog RMAH-ból gearelni? valamennyivel több, de még mindig nem annyival, hogy ellehetetlenítse azoknak a játékosoknak az érvényesülését, akik pusztán sokat játszanak. Ez pedig akár így akár úgy de számomra megnyugtató. Én nem akarok PvP top10-ben benne lenni, de magyar viszonylatban szeretnék majd az élmezőnyben járni illetve remélem, hogy más külföldi ellenfelek ellen is több-kevesebb sikerrel felveszem majd a versenyt.

  Az utóbbi időben mivel semmi változás nincs a játékban, a társaságon felül az ilyen saját (és sajátos) gondolatok adnak nekem erőt ahhoz, hogy leüljek egyáltalán játszani. :)

  Egyébként annak idején csalni (cheatet használni) single player játékokban mi értelme volt? kb annyi, mint amennyi a plvl 100 vagy cuccok megvásárlásának, mégis szerintem minden olvasó elmondhatja magáról, hogy legalább egy iddqd vagy idkfa kódot beütött néha. :P

  Jah még valami lemaradt: Jay bácsi mondókájának elemzése. Szerintem ezzel arra célzott, hogy nem lesz wow-hoz hasonló arena szet és resilience szerű tulajdonság. Viszont felértékelődnek a “+X% damage to skill” szerű cuccok. Ezekből viszont lehetnek új itemek, szetek, amiket world dropként tudnék elképzelni. Persze még így is lehet matekozni: mi éri meg jobban? 200k dps unbuffed vagy 100k dps unbuffed és +x% skill dmg vagy reduced Cd és társai.

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  [reply]@Anuwen (#21):[/reply]Jó, komment tartalma törölve. Fölösleges arról vitatkozni amit nem mondtam olyannal aki nem érti amit neki mondanak. Vége.

  Reply

 • avatar

  Anuwen

  |

  [reply]@Zoro (#18):[/reply]Ok, nem vitatkozom. Szar az összes játék, mert mindenhol illegálisan meg lehet venni mindent.
  És lesz pvp gear mert Zoro, (aki nem akárki – tehát joggal van itt) megmondta. Nekem meg szövegértési gondjaim vannak.

  /irony

  Reply

 • avatar

  Macir

  |

  Szerintem a Blackstone+t egyértelmüen diablo kiegre utal(+starcafthoz nemillik ,warcrafthoz szintúgy egy új mmo rpg nek pedig túl lapos és semmitmondó cím. Továbbá ugy bejelentették hoy csinálják a diabló 3 kieget(amie akárhogy nézzük a kövek körül fofrog a játék:))

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@Zoro (#18):[/reply]:D na igen. Én kivi leszek rá milyen harcok lesznek majd az arénában :D. a pay to winre annyit hogy én tuti nem erre fogok pénzt költeni, már így is felmerült bennem a kérdés, hogy egyáltalán mire jó az hogy az ember olyasmire költ pénzt ami igazság szerint nem is létezik és nem is kézzel fogható xD. Na mindegy Gyerünk Jay az embereknek kell már a pvp :D. én max low level karival pvpznék mint ami a blizzcon bemutatón is volt :P

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  [reply]@Anuwen (#16):[/reply]Arra reagáltam, hogy Dying szerint aki sokat költ és keveset farmol az hátrányban lesz. Persze ez nem feltétlen igaz, erre akartam rávilágítani. Hiszen megvehető a paragon is. 35-45 nap határidőkkel már vihető is 900 dolcsiért a 100-as paragon kari. :P Szánalom. Igen is szánalom az ilyen mélységű pay to win. Mert mikor a pay to win jó része már legális, akkor is ugyan úgy megtalálja a létjogosultságát a kínai farmer. Nem az volt a célja a Blizznek, hogy a kínai farmer életét megnehezítse hanem, hogy a sajátját megkönnyítse. Akkor éppen egyezett a kettő. Most már rég nem. A kínai ugyan úgy megtalálja a saját piacát. Tehát arra akartam azzal a résszel célozni, hogy a játéknak már a teljes egésze megvehető és valaki meg is veszi. Mikor már így is akkora előny a legális pay to win(amivel nincs bajom), még akkor is képesek megvenni a játék legutolsó részletét is. De ilyenkor mit játszanak? Ezért nem értem. Se gear szedés, se leveling. Aki mindezt megveszi minek játszik? Ez olyan, mintha fognám a baldur’s gate2-t, megvenném a játékot, majd hozzá 100* ennyiért egy végső mentést. Ahol rajtam a legjobb gear a karikon, minden side quest letudva és mindenki max level. Ez mind szép és jó. Betöltöm és akkor mi van? Mit tudok még csinálni? Tehát újra szépen el kellett magyarázni mit is akar jelenteni amit írok… Nice.

  Elég ha azt nézitek, hogy ezt írta: “Az meg főleg örvendetes, hogy nem lesz pvp gear.”
  Alattad pár kommenttel a tömeg fele képes volt rájönni, hogy a fenti hír nem ezt jelenti. A tömeg másik fele mégis elhiszi, mert ide bárki be van engedve. Még ha nem is tudja felfogni azt amit olvas, vagy éppen annak az írását akiére reagál. Van egy szép idézet a játékból, onnan felismerheted, hogy a legtöbben azt plusszolták. Levezessük mit jelent ez a hír szempontjából? :D Az egész első bekezdésed feltételez, meg szavakat ad a számba amiket nem mondtam. Miért kell ezt napi szinten valakinek eljátszani? :D

  Reply

 • avatar

  GebaszGabesz

  |

  [reply]@l33tus (#15):[/reply]Nagyon jó a kérdés. A játékos is elitnek számít.

  Reply

 • avatar

  Anuwen

  |

  [reply]@Zoro (#14):[/reply]Mit vársz? Hogy heti 2 óra játékkal, nulla skillel, egy ruppó költés nélkül majd mindenki pvp császár lesz? Nagyon remélem, hogy nem. Az meg főleg örvendetes, hogy nem lesz pvp gear.

  Ezt a pay to wint meg tessék már elfelejteni. Nem tök mindegy, hogy suli mellett
  a, elmész dolgozni és veszel geart belőle
  b, hazamész és napi 6 órát b@aszod a rezet Diabloban?
  Szerintem de.

  De tényleg, az hogy valakinek jobb cucca van mint nekem az már nem lehet igazságos. Vagy folyamat szerencséje van, ami nem fair. Vagy sok ideje van játszani, ami nem fair. Vagy gazdag, ami kitalálhatod… nem fair.

  Az életben sehol sem indul senki egyenlő sanszokkal. A játékékok többségében sem. Még ha egy vasat sem lehet ingame tápolásra költeni, akkor sem mindegy, hogy az anyagi háttered mit enged. Ha valaki kőgazdag és tízszer annyi ideje van a hobbijának élni, ami teszem azt egy RTS, akkor ő bizony előnyben van. De ez bármilyen kompetitív játékra igaz. Az időd ott is pénz. Meg hát ugye az sem mindegy, hogy egy jéghideg szobából tolod egy ócska régi gépen vagy bőrfotelból egy csúcskonfigon.

  Ezek nem újdonságok, eddig is így volt és ezután is így lesz. Diablo2-ben is, wowban is, mindenhol. Két dolog amiben rmah más az eddigi játékokhoz képest (ahol bármilyen szinten itemek cseréltek gazdát): itt a pénz egy része a fejlesztőkhöz kerül a kínai farmerek helyett és az egyszeri játékosnak is van esélye egy kis zsebpénzt szerezni. Szerintem mindkettő pozitív.

  TLDR: ha úgy nézzük sc2 is pay2win, mert a gyakorlásra szánt időd is pénz :)

  Reply

 • avatar

  l33tus

  |

  Csak egy ötlet merült fel, ha már nagyon előre gearelni akar valaki… Vajon a “dmg against elit” számít-e? Minek számít a player? Elit?

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  [reply]@Dyingsoul (#13):[/reply]Akik sokat költenek vehetnek paragont is. :D Nem új keletű a dolog. Azt nem értem miért jó ez? Megveszik a geart, a levelt és majd a pvp magas ratinget is valós pénzért. Akkor minek játszanak? -.- Fura egy állatfaj a gazdag ember. Meg a blizzard, hogy full pay to win már minden. Persze őket értem, pénz… :D

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@sci21 (#12):[/reply]ELO pontrendszer lesz, az mindent megold, nem kell szűrő. Egyébként maradjon csak a paragon lvl-es bónusz, így azok akik sokat költenek rmah-ban de keveset farmolnak, érezni fogják a törődést legalább! :D

  Reply

 • avatar

  sci21

  |

  [reply]@8ER (#9):[/reply]egyszerűbb lenne egy szűrő rendszert kialakítani mint resetelni

  Reply

 • avatar

  Nicolas Sharp

  |

  Arra tippelnék, hogy mondjuk majd valamire be lehet váltani a paragont, mivel ha bent marad, szerintem az emberek nem akarnak majd másik karaktert indítani a bónuszai miatt.

  Reply

 • avatar

  rubicoin

  |

  [reply]@Matthew (#8):[/reply]bár igazad van, de azért aki eddig pve paragornozott egy pvp-re is fasza drága socketes sityakkal, az csak ki fogja cserélni a ruby-t amethystre, mert annyival is több ütést bír. és akkor már miért ne radiant star-ra :)

  Reply

 • avatar

  8ER

  |

  Vajon a Paragon lvl. megmarad az arénákban? Mert egy 100-as paragon nem kevés előnnyel indul egy lvl.1-essel szemben.

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@SPARXS (#7):[/reply]Semmi értelme a magas HP-nak. Ha nincs elég nagy védelmed ugyanúgy lecsapnak… Dodge Chance és Armor kellene ide… na meg resist. Minden class arra építhet amit az elsődleges statja gyárilag ad.

  Reply

 • avatar

  SPARXS

  |

  Ha nem lesz PVP gear,akkor azoknak, akiknek sok aranyuk van érdemes volna beruházniuk elég sok Amethyst-be, valamint az elég magas life on hit-es Skornok ára is nagyon meg fog ugrani van egy olyan érzésem.

  Reply

 • avatar

  esox

  |

  There is no cow level.

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  Most esik le a szavak játéka. :P PvP specifikus nem lesz. Attól még jöhet új gear a pvp-vel amit használhatsz PvE-ben is. :P Szóval azért ez sem egy mindent tisztázó mondat… A lényegen nem változtat, gearelni fogunk orrba szájba. :) Hiszen ebből indult a beszélgetésünk, hogy érdemes-e most gearelni vagy sem. Szerintem még mindig nem a válasz.
  Hiszen a skillek változása miatt a PvP-re úgyis gearelni fogunk, meg ezzel a mondattal nem hessegette el azt a gondolatot, hogy jöhet új gear ami jobb a jelenleginél.

  Reply

 • avatar

  DeathLaca

  |

  Alig várom, hogy összepakolhassam a kis wizardokat, meg a WD-ket :)

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  Beszéltünk erről tegnap elég sokat. Abban neked volt igazad, hogy ezek szerint nem lesz pvp specifikus gear. De a végén odatettem egy fontos megjegyzést. Még ha nem is lesz pvp specifikus gear, akkor meg a változtatott skillek miatt kell majd újra gearelnünk. :) Úgyis más lesz a pvp build és az meg sok esetben más geart fog követelni. Valahol minden patchnek ez a célja. Gearelj és “virítsd a lóóóvét”. :D Ha van benne új item ha nincs. Ha éppen nincs akkor majd a skillek miatt gearelődsz át. :P Kíváncsian várom mi fog ebből kisülni.

  Reply

 • avatar

  Warador

  |

  Tokenért vásárolható potik tuti lesznek, azokról már szivárogtak ki képek.
  Hp potikra és + resi potikra emlékszem.

  Reply

 • avatar

  sci21

  |

  Optimizmus: Valami olyanra ami építő jelleggel fogja ki egészíteni a játékot, elhesintve az unalom fogalmát is.
  Pesszimizmus: Valami olyanra ami építő jelleggel fogja ki egészíteni a játékot, késleltetve az unalmat.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.