Kékek

Hamu . Hírek 484

A kékek előtt egy kis érdekesség, az idei Google keresések listáján a Diablo 3 kulcsszó bekereste magát a 2012-es év 5. helyére.

A PvP-ről esett néhány szó, a fejlesztők tudják, hogy mennyire fontos a PvP, és bár a játék nem PvP központú, de tudják, hogy már most készülnek a PvP-re épített buildek, amit az 1.0.7-es patch-ben a duel segítségével már ki is lehet próbálni. Ezenkívül még megjegyzi, hogy a PvP rendszer nincs leselejtezve, de a TDM helyett, valami egészen más fog majd érkezni.

A Goldspamről is esett néhány szó, a fejlesztők tudják, hogy komoly probléma, és küzdenek is ez ellen. Ezután is reportoljuk őket, mert a jelenlegi Friend Request rendszer miatt tudnak nekünk üzenni.

Ezenkívül egy hosszabb értekezés született, a hivatalos fórumot ellepő trollokról, és zaklatókról. Kifejtik, hogy tudják, hogy sohasem lesz a teljes közösség mindig elégedett, de a túlságosan is zaklató vagy sértő magatartás következményekkel jár.

A kékeket, a tovább után találjátok.

Forrás: battle.net, diablofans

While this is not true for everybody, we totally acknowledge that a lot of people feel this way. Because PvP is so extremely important to quite a few people, it is important to us that the PvP systems we will implement actually work well and are fun to play, and we did not feel this was the case for Team Deathmatch mode for the reasons explained in the blog.

In regards to Diablo II, that game was never really designed as a PvP game, but over time a PvP culture developed around the duelling system that resulted in a lot of people putting a lot of effort of that game into creating and gearing duelling characters. This should hopefully become possible in Diablo III as well come patch 1.0.7.

Again, it is important to emphasise that PvP in Diablo III hasn’t been scrapped. While Team Deathmatch mode might not happen in the format that was shown at BlizzCon, something else will.

Just like the botters you mentioned, we take reports concerning gold spam very seriously and are continuing to take steps to combat it. As long as you are taking the time to report and block these users, then you are helping us ensure that we’re aware of which players are attempting to abuse the friend request system so that we can investigate them and take action against them.

We’re always looking to improve your online experience, and that includes the reporting system. Thanks for taking the time to give us feedback!

As someone who’s been browsing these forums daily since their inception, I not only understand your eagerness to check up on the buzz surrounding the Diablo III community, but also the frustration you feel whenever you see complaints from players who are sometimes being less than constructive.

Here’s the thing: there are lots of people out there that enjoy Diablo III, and I’d wager that the majority of players posting here are doing so because they are passionate about the game and want to offer insight to make it even better. But there are also some players that simply like to stir the pot. My best suggestion for the latter is to down-vote their posts and take advantage of the “Ignore” feature if you feel they are being detrimental to the community — and to use the “Report” function if they are outright breaching the forum’s Code of Conduct or Posting Guidelines. Using inappropriate language or harassing other players or employees is never okay, and we do our best to weed out such behavior from our forums.

As we’ve said many times before, we do appreciate feedback and constructive discussions, and we try our best to cultivate an environment where players feel comfortable discussing all things Diablo III. We realize the forums aren’t always going to be overflowing with rainbow unicorns and fluffy teddy bears, but that’s to be expected, and we truly do appreciate the continued passion of the Diablo III community.

Only idiots and egoists disregard good advice or feedback because their pride was hurt.
I wanted to jump in really quickly to say that this is the sort of exchange can lead to account actions. While players are welcome to disagree with each other, it is never acceptable on our forums to name-call or harass other players. It only hinders constructive conversation and makes those of us on this end ready our ban-hammers. Remember that discussing the game or one’s opinions of the game is okay, but attacking or belittling other players for their opinions isn’t.

Comments (31)

 • avatar

  ordogodvan

  |

  Hát még nem. DE HATÁRESET…

  Reply

 • avatar

  rubicoin

  |

  [reply]@Matthew (#23):[/reply]na, te is meguntad végre?

  Reply

 • avatar

  ordogodvan

  |

  Aki a D2-t idézi óregember velem eggyüt, A fitalság nem tudja mi az a D2
  A D1 világa noezt ne firtassuk, abban az időben isten volt
  Mai szemmel csutfasz, de akkor isten volt, aki nem élt akkor
  ne mondjon róla kritikát….

  Reply

 • avatar

  ordogodvan

  |

  [author]neu5 (#26):[/author][quote]@Kiskupák (#24): gondolom d2vel is játszottál.
  Bocs, ha picit nyers volt a hozzászólásom, lehet nem tesz jót a sok vizsgárakészülés. Csak elég vicces egy Diablo 3 Fan oldalon szinte csak fikázásokat lehet olvasni egy-egy cikk alatt, akármiről szóljon is az.
  +17[/quote]
  Nem voltál nyers, a mai fiatalságnak semmi nem jó, Őreg szemmel ezt látom…

  Reply

 • avatar

  Warador

  |

  [reply]@neu5 (#26):[/reply]D2 anno nagyon jó volt. Ma már teljesen mások az elvárások, viszont a D3 semmivel sem nyújt többet az elődjéhez képest.

  Aki játszik még az azért mert:
  – épp nincs más alternatíva ebben a kategóriában (jan. 23-án jön csak a POE)
  – talál még kihívást (sztem ez egyre kevesebb)
  – pénzszerzési lehetőséget lát benne suli mellett

  Sokan nem hiszik el, köztük én sem, hogy ennyit sikerült összehozniuk a fiúknak 2013-ra. Túl sokat ígért a blizz megjelenés előtt, mint full random mapok (ez a legfájóbb számomra, h nincs), pvp, klánrendszer, chat, rúnarendszer…
  Ezekből semmi sem valósult meg.

  Én HCzni kezdtem most el, míg nem jön a POE. Eddig csak egy lvl4x-es karit buktam el laggspike miatt, de ha a mostani 60asomat elvesztem, akkor tuti lehúzom a rolót. Tegnap este 5 perccel léptem ki azelőtt, mielőtt elkezdte ledobálni az embereket a szeró.

  A fikázásról meg annyit, hogy nem azért van, mert jó a játék és mindenki elégedett vele.

  A blizz zéró kommunikációja meg no komment. Minden blue post arról szól, hogy vagy letagadják a hibát, ,mintha nem is lenne, vagy ígérgetnek, amit halasztgatnak, majd le is fújják az egészet. Már azt is kihírezik, hogy lesz egy hír, ami ad infot (amiben konkrétan semmit nem írnak) egy patchről. Vicc.

  Reply

 • avatar

  neu5

  |

  [reply]@Kiskupák (#24):[/reply]gondolom d2vel is játszottál. Ott mi volt a célod? Ott mi volt a méltó jutalom? Ha nem játszottál a d2vel? hiba volt megvenni, úgy a játékot, hogy ki se próbáltad az elődjét… Nem veszem meg a legújabb 10000ft-os need for speedet addig amíg nem tudom, hogy egyáltalán szeretem-e az autós játékokat.
  Ezzel nem védeni akarom a Blizzardot, én is látom, hogy vannak a játékban alapvető hibák. De picit vicces, hogy a fikázók jó része Diablo 2re vonatkozik, hogy milyen megunhatatlan játék volt. De kérdem én, mi is az az alapvető különbség? Mi is volt ott a célod? Melyik része is volt az a játéknak, ami nehéz volt és kihívás volt? Ha a zenére el kezd hivatkozni valaki..kapcsoljon be olyan zenét amit szeret játék közben (megsúgom d2ős zenéket is el lehet inditani).
  Jah azt meg már el is felejtettem, hogy a fikázók jó része természetesen egy játékzseni és 6x jobb pvp v más megoldásokat talál, mint egy játékfejlesztő óriáscég… Ha ennyire okos mindenki tegyétek azt amit Dyingsoul (akinek tetszik az ötlete) ne itt rinyáljatok, hogy én odamennék és isteni terveket tudnék adni…
  És azt se igazán értem, hogyha tudtál játszani egy játékkal több száz órát, akkor hogy lehet azt folyamat lehúzni? vki odakötött a géphez, hogy játszál? mert ha vmi nem tetszik, akkor szerintem nem töltessz el több napot a játszásával… De lehet bennem van a hiba javítsatok ki!
  Bocs, ha picit nyers volt a hozzászólásom, lehet nem tesz jót a sok vizsgárakészülés. Csak elég vicces egy Diablo 3 Fan oldalon szinte csak fikázásokat lehet olvasni egy-egy cikk alatt, akármiről szóljon is az.

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@Dyingsoul (#8):[/reply]Nagyon jó ötlet Dyingsoul :)
  nekem tetszik.
  Remélem kékek is fognak rá reagálni. Bár az elmúlt időkben eléggé inaktívan tevékenykedtek. Hope for the best :P

  Reply

 • avatar

  Kiskupák

  |

  Engem csak az idegesít, hogy csak minimális energiát kellett volna ebbe a játékba belefektetni, hogy megunhatatlan legyen. Sajnos az az érzésem, hogy a Blizzárdnál nem is játszanak ezzel a játékkal, mert hónapok óta tele van olyan apró bugokkal, amelyeket 5 perc sem lenne kijavítani. És ezekkel nap, mint nap találkozunk és megkeserítik az életünket. Akkor hogyan is várhatjuk el, hogy azon törjék a fejüket, hogy új kihívásokat találjanak ki számunkra.

  Néha úgy érzem magam, mint Cartman a South Parkban, amikor A-SOME robotként Hollywoodban naponta 100 jobbnál-jobb filmötletet generált a megcsömörlött forgatókönyv íróknak (pl Rob Schneider fehérrépaként szerepel a szutyok vígjátékában). Úgy érzem én is így ontanám az ötleteimet, hogy a D3 is legenda lehessen.

  Egy játék addig jó, amíg sikerül magad elé kitűzni egy célt és tudod, hogy mekkora utat kell bejárnod, amíg azt eléred és akkor ott vár a méltó jutalom. Nos ez egyre nagyobb kihívás még a legfanatikusabbak számára is. (magamat is ide sorolom).

  Néha úgy érzem, hogy ez a játék maga a Purgatórium, ahol az ACT3-ban ugyanazokat a végtelen köröket futom napról napra, minden szegletét unalomig ismerve, a mobok szinte nem is ellenségeim, hanem régi ismerőseim, csak az illedelmesség kedviért esünk egymásnak, és reményveszve kergetem egy megváltó legendary vagy set item drop illúzióját, amely sosem jő el.

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@MephistoiX (#21):[/reply]Azért kellett egy jó 500 óra, hogy megunjuk.. :D

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  1 dolog nagyon nem tetszik nekem..

  Ha a Diablo 3-at nem akarják pvp központúvá tenni, akkor miért van az, hogy a pve a könnyűsége miatt unalmassá vált? 10 millából fel lehet gear-elni, az már elég a farmoláshoz és ennyit tudott a pve kihívások terén nyújtani.. Miért lenne értelme gearelni, ha nem pvpre? Ebből következik: a Diablo 3 igenis pvp központú lesz és ezt ők is nagyon jól tudják!

  A kérdés csak az, hogy mi annak az oka, hogy 500x elmondják/leírják, hogy nem akarnak e-sportot és pvp központúságot.

  Az egyik lehetséges válasz: már most tudják, hogy sosem lesz tökéletesen kiegyensúlyozva és mindig lesznek időszakosan op karakterek, tehát nem lesz alkalmas sportszerű vetélkedésre a pvp. (persze ettől még lehet nagyon jó és szórakoztató is). Nekem csak a süketelés nem tetszik és az, hogy hülyének nézik a játékosokat, illetve képtelenek a kirívóan negatív kritikát is feldolgozni, figyelembe venni.

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  [reply]@Dyingsoul (#8):[/reply]A szövegértésem jó angolból, de ha már nekem kell írni valami nagyobb szöveget, bajban vagyok.:D
  Nem gondolkoztam még ilyesmin, viszont ez a pvp mód nagyon jól hangzik, meg is lepődtem rajta, úgyhogy növeltem a hsz-ek számát. Csak remélhetjük, hogy a Blizzard ötletet merít belőle, vagy ők is hasonló modokon agyalnak.

  Reply

 • avatar

  Ateszka

  |

  [reply]@Dyingsoul (#8):[/reply]Nagyon jó sztem is, nekem is tetszik Act 3 elején Skycrown-ból az 5 fáklya jó is lenne az 5 bázisnak :D

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@Dyingsoul (#8):[/reply]Ez jól hangzik, szívesen játszanék ilyesmit, de szerintem odaát a Blizzardnál fele ennyi energiát sem akarnak fektetni a PVP-be. Talán majd a kiegészítőben, de amit most kapni fogunk, az kötve hiszem hogy akár ötödennyire is komplex lenne.

  Nem is annyira alkalmas szerintem (a stílusából adódóan) a játék többre a kő egyszerű x vs x bunyóknál, mármint alig látni valamit a környezetből, nagyon kicsi a látótér. Nem sok mindent lehet úgy megvalósítani, hogy nem látod mi van tőled 10 méterre. Persze kíváncsi vagyok mit fognak összehozni, de eléggé meg van kötve a kezük, ebben a környezetben nem lehet nagy csodát tenni. Vagy csak én vagyok tompa és nem tudom elképzelni (ennek a verziónak is örülnék). :D

  Személy szerint annak örülnél legjobban, ha a PVP egy lehetséges alternatívája lenne a paragon farmolásnak, vagyis ha járna a győzelmekért egy kevés XP. Nekem így már egy sima free for all, vagy team deathmatch is bőven megfelelne. Esetleg lehetne a paragon szintek mellett egy PVP szint is 1-től 100-ig, ami szintén ad szintenként valamilyen statokat, szóval a lényeg, hogy ne érezzem “időpocsékolásnak” a PVP-t, hanem kapjak érte valami kevés kis jutalmat (még ha nem is statokat, hanem csak mondjuk egy számot meg valami hülye leveleket is a portrém köré), amit egy évig gyűjtögethetek anélkül, hogy elérném a maximumot. :D

  Reply

 • avatar

  murdock

  |

  [reply]@Dyingsoul (#8):[/reply]nagyon jó ötlet, otthonról +1ezek és kommentelek.
  itt is megérne egy hírt a dolog :) remélem majd jön valami kék

  Reply

 • avatar

  Kenny

  |

  ehhez a hírhez csak annyit … nesze semmi fogd meg jól

  Reply

 • avatar

  Orpheus

  |

  És mikor jön ez az 1.0.7? Mert ha fél év múlva csak, akkor inkább nem várok rá, majd jön ha jön.

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@SaltyDaveIV (#12):[/reply]Diablo 2 – 2000. június 29., csak a pontosság kedvéért :) (nem belekötni akarok)

  Reply

 • avatar

  SaltyDaveIV

  |

  1999-ben jött ki a Diablo II, 2001-ben a LoD.
  “In regards to Diablo II, that game was never really designed as a PvP game, but over time a PvP culture developed around the duelling system that resulted in a lot of people putting a lot of effort of that game into creating and gearing duelling characters. This should hopefully become possible in Diablo III as well come patch 1.0.7.”

  Igen, most, 2012 végén / 2013 elején kell arra gondolni, hogy a PvP fontos lehet.

  Reply

 • avatar

  Jonas

  |

  [reply]@Dyingsoul (#8):[/reply]Frankó hogy kiposztoltad ahova kell, jó ötletek, jól megfogalmazva. Ha hazaértem belépek és kapsz tőlem is egy +1-et :)

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@DeathLaca (#7):[/reply]Hát az animációkban van pedig ugye mindig, sejtem a menüben nem akartak 2 mozgó objektumot, vagy én nem tudom… Mindenesetre már ott át jön a legidegesítőbb dolog. A szürke helyett a zöldeskék szín. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ…. ettől komolyan a falnak megyek. Mert amúgy tetszik, hogy telihold.

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@Dyingsoul (#8):[/reply]Reagáltam :D Semmi tartalmasat.. De a lényeg, hogy jó úton jársz… ja és jó a nyelvtudásod, legalábbis szép összeszedetten fogalmazol :) Nekem sajnos nincs ilyen szinten, de olvasni-fordítani azért tudok szerencsére.

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@MephistoiX (#4):[/reply]Korábban egy hsz-ben írtam, hogy majd postolok valamit a hivatalos fórumra pvp javaslat gyanánt. A kommentedet olvasva neked tetszene a dolog, ha gondolod csekkold le a topicot amit indítottam:
  http://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/6297430119
  Kis képet is szerkesztettem, ha nem akarsz sokat olvasni akkor csak az Angels vs Demons ötletemen szaladj át:
  http://i.imgur.com/lvQxm.jpg

  Ha tetszik az ötlet reagáljatok rá a hivatalos fórumon, hogy az első oldalon legyen, hátha kapnánk rá egy kék posztot. :D

  Reply

 • avatar

  DeathLaca

  |

  [reply]@Matthew (#3):[/reply]Pont erről beszélgettünk skypeon, hogy milyen fos már a D3 logo :D Semmi effect nincs benne. A D1-D2-ben is égett a tűz, itt meg semmi. Mintha itt is szándékosan a butulás felé vitték volna az irányt.

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@angie1985 (#1):[/reply]Neked, mert téged csak 1 ember jelentett (bár tudtommal ezek mind botok, nem igazi ember nyomkodja a szöveget), őt meg mondjuk ezren, köztük talán én is, mert a mai napig is reportolom refelxből az összeset. Ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy sajnos semmi haszna, mert lop / vesz egy másik eldobható accountot, és folytatja a spammelést. De én azért nyomkodom rájuk, hátha…

  Ez a mondat amúgy nagyon tetszett :
  “… a fejlesztők tudják, hogy mennyire fontos a PvP, és bár a játék nem PvP központú, de tudják, hogy már most készülnek a PvP-re épített buildek, amit az 1.0.7-es patch-ben a duel segítségével már ki is lehet próbálni …”

  Értitek, “csak” hét hónapot kellett várnunk, és máris kipróbálhatjuk a “várva várt” duelt. Azért engem érdekelne, vajon 2, vagy 3 napig tartott ezt a funkciót összedobniuk. Minden bizonnyal fizikailag lehetetlen lett volna esetleg már Június környékén megtenni ezt…

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@MephistoiX (#4):[/reply]Capture The Flag! :) Amúgy amit írsz, az tényleg nem rossz, mármint fura, hogy erre nem is gondoltam. Na látod ebből a szempontból tényleg nem lenne baj, ha megy a kukába az arénás PvP… Ha cserébe kapnánk pl egy általad is említett özönlenek a lényeg minigame-t., terület foglalós játékot, meg csomó ilyesmit, van benne tényleg lehetőség. Mindezt patchben, ingyen… Hm :)

  Amúgy ha annyit javít a kiegészítő a játékon, mint LoD a D2-n.. akkor jól jártunk.

  Tartalmasabb zenék és egy hangulatosabb város… ez kellene nagyon. A színvilághoz úgysem fognak nyúlni, ezt tudjuk jól.

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  Szerintem nagyon feldobná a játékot valami tower defense szerű játékmód is, vagy a pvp-nek egy olyan formája, aminél mobok/elitek is folyamatosan özönlenek a pályára, esetleg terület elfoglalós pvp, sok mindent ki lehet találni, remélem összehoznak valami jót, én már a duelt is várom. Kár, hogy mostanában nincs időm játszani..

  A gond az, hogy már megszoktuk a játékot és részben ezért is gondoljuk annyira laposnak. Emlékszem, hogy mennyire élveztem, amikor még legelőször publikban toltam az open beta-t. Az emberi agy szinte bármihez képes alkalmazkodni, akármibe is kezdünk bele, előbb utóbb természetessé válik és megszokjuk. Lehetne sokkal jobb is a D3, de én most arra jutottam magamban, hogy még van benne potenciál. Ha anno nem csapják össze a játék második felét, nem pakolják tele ilyen igénytelen dialógusokkal(act3&4..) és kicsit “pumpálóbb” zenét tennének alá egész más lenne a helyzet. Még az is probléma, hogy jelenleg csak act3-ban éri meg xp-t farmolni. Miért nem egyenlítik ki a mobok sűrűségét a fejezetekre nézve? Akkor nem kéne 5 ezerszer végigmenni ugyanazon a fejezeten, persze az mp lvl óta javult a helyzet ilyen téren.

  Mára már divat szidni a játékot, pedig az igazság az, hogy nagyon is jó lett. Én is gyakran esek abba a hibába, hogy a hozzászólásaimban csak a negatívumokról írok. A D3-at nem csak a blizzard tette unalamassá, hanem a sok noob, aki nem értette meg, hogy az inferno igen is nehéz és farmolni kell ahhoz, hogy boldogulni lehessen. Ma már mindenki tud legalább mp0-án farmolni. Nem kell tankolni, a karakterek szerepe teljesen felborult, ma már nem feltétlenül a dh-k tolják a sok dps-t szünet nélkül, hanem a barbárok is, stb..nem egy ismerősöm hagyta abba az egész játékot úgy, hogy előtte dh-val ment, utána ment egy kicsit barbárral és el is ment a kedve az egésztől. Kb. egy hónapja nem lépett be az egyikőjük. Ez a sok nerfelés teljesen felborította a játék egyensúlyát, túl könnyű és unalmas lett. Az egyetlen kihívást jelentő dolog még az überezés mp10-en, amit hamarosan ki is próbálok, amint lesz rá időm.

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  Örülnék egy ilyen fagyos logónak a kiegészítő elején. A menüben meg valahogy fogadni mernék, hogy Lich King vagy Frozen Throne-os látvány lesz. Mondjuk ezt meg ellőtték a harmadik actben… akkor legyen vízesés és dzsungel és hegyvidék… :D

  Ami nagyon fájó, hogy a Diablo 2 barlangjai után itt csak 1 van… :( Mármint jégből..

  Reply

 • avatar

  VirusPro

  |

  report magába foglalja az utolsó üzenet váltásotokat 6-7 üzenetig ha többet beszéltél vele, ha csak egy goldseller linket küldött akkor csak azt.
  blizz logokban meg van nekik minden.

  Reply

 • avatar

  angie1985

  |

  Igazából én arra lennék kíváncsi, ha reportolok egy spamelőt és ő szintén reportol,, esetleg egy valótlan dolgot állít, mintha én verten volna át őt, akkor kinek hisz a Blizzard?

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.