Kerekasztal #10

Hamu . Fun 1222

Jubiláltunk jup-jup!  A héten elsöprő fölénnyel győzött, a délutáni szerkesztői nagycsoportos kasztkészítő foglalkozás. Nem is szaporítom tovább a szót, jöjjenek egy jövőbeli kaszt ötletei. Blizzard remélem olvasol minket!

Professor J.

Ha választanom kellene melyik karaktert tenném be a Diablo 3-ba, akkor a korábbi karakterek közül főleg a Nekromantát, a Druidát, az Amazont ill. a Warriort tenném be. A nekromanták  hitük szerint a világ egyensúlyának (élet és halál) megőrzésére törekszenek. A Paladin nem kerülhet be, hisz a korrupt Zakarum egyház megszűnt Mephisto halálával, így a zakarumita paplovagok is vele együtt. A jelenlegi followereknél van egy új Templar rend esetleg ezekből lehetne játékos karakter, de szerintem ehhez még elég kevesen vannak. Az amazonok és a druidák is ismét harcba szálltak volna, hisz tudják, hogy Sanctuaryt ismét nagy veszély fenyegeti. Harcost meg bármelyik nagyobb város pl. Westmarch, Bramwell, Kingsport küldhetne kideríteni, mi folyik Tristramban. Ha a felsoroltakból csak egyet tehetnék be akkor az a Nekromanta lenne.

Dyingsoul

Egyfelől nehéz új kasztot kitalálni, mivel a jelenlegiek egész jól lefedik a palettát: van varázsló, közelharcos, távharcos, távolról köpködő, idéző. Másfelől nekem nagyon hiányzik a paladin és az sem tetszik, hogy a pajzsoknak a jelenlegi játékban rendkívül csekély a szerepük és a pve-ben is kevésbé érvényesülnek a pajzshasználók, mint a többiek. Ezért én valami pajzsos karaktert szerkesztenék bele a játékba, mondjuk Protector néven. Lehetne olyan passzív képessége ami erősítené azt az egykezes fegyvert, amit éppen a pajzs mellett használ (mondjuk 150% bónusz sebzést adna) vagy olyan passzívot is el tudnék képzelni, ami a pajzs mellett engedélyezi a kétkezes fegyver használatát, ekkor persze dmg büntetéssel (esetleg -25-15% sebzés vagy még nagyobb büntetés). Olyan buffokkal-aurákkal kellene felszerelni, amik jelentős mértékben hozzásegítik a játékosokat és társaikat a túléléshez. A buffjai többet segítenének a társain, mint saját magán, esetleg hatványozódnának az értékek a játékosok számával (például +200 allresi aura 2 játékos partyban, 3-asban 300, 4-esben 400). Akár nagyobb szintű überezéshez, MPL10 farmoláshoz nélkülözhetetlen lenne. Jó lenne egy olyan kaszt, ami miatt akár több játékosnak is megérné partyban játszania. Lehetne akár bónusz Exp aurája vagy valami ami a magic find-tól még jobban felturbózza a legendary, set cuccok találásának esélyét (persze ez csak egy skill-rúna lenne a sok közül és nem egy fő skill ami miatt plvl 100-on használhatatlanná válna a karakter).
Ha a realitás talaján maradunk, szerintem a kiegészítőben valami druidához hasonló kaszt fog jönni, ami varázsló-idéző-közelharcos kombó egyvelege lesz. Ezt nem a d2-exp miatt mondom, hanem az irományom első mondata miatt: gyakorlatilag egész jól lefedik a jelenlegi karakterek a karakterpalettát.

Hamu

Ez az egyik legegyszerűbb kérdés a számomra, druida és kész. Nem is tudnák elképzelni annál jobb mókát, mint farkasalakban cafatokra hentelni mindent és mindenkit. Ha a játékmechanikát nézzük, akkor egyfelől ez tipikusan egy hibrid kaszt, amit lehet a kétkezi mészárlás, vagy a távolsági idézés/varázslás felé is gearelni. Hasonló jelenleg nincs a Diablo III-ban, mint ahogyan a barbáron kívül, más strength-es karakter sincs.  Egyedi fegyverek/felszerelés sem okozna gondot, DII-ben, ott volt az agancsos sisak, amit most is gond nélkül átlehetne hozni, ezeken felül pedig például egy csizma, ami extra movement speedet biztosítana, és egy kesztyű / vagy specifikus fegyver, mint a barbároknál. Skillek esetében, az állatidézéseket belehetne sűrítni egy spellbe, és különböző rúnákkal, más-más állatkat idézne, ami bónuszokat adna, sebzésre, mana regenre, vagy akármire.  Két transzformációs spell, egyik a farkasnak, másik a medvének, medve alakban kitűnően tudna tankolni, míg farkasalak a gyors mészárlásra lenne jó, ezekhez néhány támadó, és egyéb skill, plusz hozzá, még azoka skillek, amik az intellectes druidához kellene (tűzvihar, tornádó, lávagömb ….). A barbár üvöltései mintájára, jöhetne a kis szellem, ami a buffot biztosítja, és így tovább.
A történetbe kitűnően illeszkedik a karakter, hisz a DII-ben, már megalkották a háttértörténetét, itt nem kell olyan csavarokat sem belevenniük, mint például lezuhant az űrből az űrhajó…

Most pedig jöhetnek a ti ötleteitek. Ti milyen kasztot készítenétek?

A héten csütörtök éjfélig lehet szavazni, a következő témára.

Kerekasztal #10

 • Ki a kedvenc szereplő(i)d és miért? (14%, 12 szavazat)
 • Melyik a kedvenc helyszíned? (3%, 3 szavazat)
 • Milyen Diablo 3 feature-öket látnánk szívesen? (25%, 22 szavazat)
 • A 2013-as Blizzconhoz fűzött reményeink. Érhet minket meglepetés? (21%, 18 szavazat)
 • 1.0.7 pro és kontra (37%, 32 szavazat)

 • Összes szavazó: 87

  Loading ... Loading ...

  Comments (131)

  • avatar

   oki86

   |

   [reply]@blackened (#45):[/reply]Egyet érzek veled! A Paladin tényleg sok oldalú volt és ahogy pvm-ben megállta a helyét ugyanúgy pvp-ben is ! !! !44444 Én szerettem !

   Reply

  • avatar

   oki86

   |

   [reply]@Matthew (#48):[/reply]Nagy megy a spekulálás :D

   Emlékszem régen azon agyaltunk, hogy mi lesz a dio2 folytatása, hogy tyrael (v h a tökömbe írják)majd vérbe folyt szemekkel visszajön és öt kell majd lezúzni !

   Na most ez kb olyan !

   Reply

  • avatar

   Matthew

   |

   [reply]@Ohyner (#47):[/reply]Mixelik a régieket új névvel. Nézzük tételesen, miből élünk

   Diablo 3

   Demon Hunter = Trapper Assassin + Bowanzon + Idéző Druida
   Monk = Aura Paladin + Martial Assasssin
   Wizard = Sorceress + Elmental Druida
   Barbár = Barbár
   Withc Doc = Necromancer

   Nézzük mi maradt ki:
   – Javazon
   – Átalakulós Druida
   – Átkok
   – Részben a Paladin (Hammedin, Smiter, Fist of..)

   Azért ebből 2 karakter kijöhet. Amúgy simán lehet, hogy nem druida lesz mondjuk a neve, hanem konkrétan a “Vérfarkas”. A medve szinte tuti felejtős… szerintem.

   Reply

  • avatar

   Ohyner

   |

   Véleményem szerint akkor van esély, egy régi karakter visszahozására, ha legalább két új kaszt lesz. Ebben az esetben is csak az egyik lesz olyan, amit már ismerünk. Sőt, fogadni mernék rá, hogy amennyiben régebbi kaszt tér vissza, az csak részben fog emlékeztetni a korábbi részekből megismert karakterekre.

   Reply

  • avatar

   Zsiráfnyál

   |

   Az se lenne rossz, ha egy erősen csapatjátékos karaktert hoznának be, és a meglévőeknek is adnának egy-két olyan tulajdonságot, ami hiányérzetet kelt az emberben, ha nélkülük játszik, egyedül.

   Mindig panaszkodik a Blizzard, hogy nem játszunk eleget csapatban. Persze hogy nem, mert semmi értelme. Ha viszont adna a wizard a teljes csapatnak 5% critet, a DH 5% movement speedet, a barbár nyomkodná a mostani shoutját, a WD egy kis LS-t, (ezek most csak nagyon primitív példák) stb… akkor máris lenne értelme egy rendesen összerakott csapattal játszani.

   Szóval jó lenne egy olyan karakterosztály, aminek szüksége van csapattársakra, és amire szüksége van egy jó csapatnak. Druida / templar / bárd, mindre rá lehetne húzni egy ilyen szerepet. Persze ez nem WoW, és nem is kell, hogy különböző feladatokat kelljen egy csapatban végeznie a játékosoknak, de azért el tudnának menni ebbe az irányba is egy kicsit a stílus korlátain belül maradva.

   Reply

  • avatar

   blackened

   |

   [reply]@TheMageTalRasha (#42):[/reply]Nem értem miért volt a pala jellemtelen/felesleges karakter a D2-ben.. Szerintem korrekt kari volt, sok mindent ki lehetett belőle hozni; azok pedig, akik botként használták, meg is érdemlik, hogy szórakozás helyett ilyenekkel értetlenkedjenek. (=

   Reply

  • avatar

   Boss971

   |

   Én bárdot szeretnék! Mi az hogy bárdot, egyenesen Tier Nan Gorduint!

   Egyik kezében lehet pajzs, vagy olyan tárgy ami a sebzéseket eltéríti, míg a másikban a könnyű egykezes fegyverek mehetnének, amiket senki sem használ jelenleg, és természetesen tudja használni az egykezes nyílpuskát is.
   Az egykezes kardok közül kifejezetten a nagy AS-es, efektív nem a nagy dps-es “vékony”, és “könnyű” fegyók kellenének, nem használhatna sem axe-t, sem mace-t, de még dárdát sem.

   Nem lenne “fő” statja, egyformán kapná a str, dex, int statokat, mindenből 2-2-2-őt szintenként. Ezáltal mindenki a gearral, kövekkel oda tolhatná a karaktert ahová jobban szeretné, dex, int, vagy str irányba. DE az eltolásnak lehetne pozitív és nagatív oldala is. Ha a str-re tolod, akkor növekszik a dps, movement speed, ha a dex felé akkor nagyobb crit change lenne, de lassabb mozgással, ha az int felé akkor pedig a kiegészítő sebzések nőnének, mint a poison, fire, lightning stb.

   Ha a régiek közül kellene választani akkor egyértelműen paladin.
   De egy törpe is jól jöhetne, a maga “stabilitásával”, zömökségével, hihetetlen erejével, de megfontolt mozgásával. Ritkán ütne, de akkor nagyot! :-)

   Reply

  • avatar

   Fedayn

   |

   Szerintem jöhet a druida. :-) Erről nem is kell sok szót ejteni, emeljék át a d2-ből, úgy jó ahogy van :-)
   A másik meg tényleg valami harcos/pajzsos/lándzsás, vagy valami karakterosztály legyen, ahol a pajzs lenne a lényeg, az adná a bónuszokat :-) Pl. el tudnék képzelni valami bukott vagy száműzött angyalt, vagy az a gladiátor sem rossz :-)
   De még valami dark knight-ot is, az akár még idézhetne is lényeket :-)

   Reply

  • avatar

   TheMageTalRasha

   |

   Én a Druida és a neci mellett szavazok :P láttuk d3-ban act 2-ben ahogy kinéznek és szerintem nagyon jók, :) Paladin? még egy OP class, arról nem is beszélve, hogy tökéletesen bele passzolna a jelenlegi botoktól hemzsegő d3-ba is :D igazatok van ismétlődjön meg az mint d2-ben :D pala farmer botot mindenkinek op-ra gearelve :D a lehető legjellemtelenebb és feleslegesebb karakter volt d2-ben is. volt belőle nekem 6 is, de eszméletlen unalmas egy karakter. Oh ha már Druida, nekem pl tetszene egy olyan skill, ami így szól: Egy a természettel, ilyenkor át változik a dudu, egy elemi avatárrá, ami a természet erejét együttesen illetve fel váltva is képes, tomboló és brutális mértékben használni az ellenfelek ellen, pl hatalmas tornádók, miközben jég eső zúdul rájuk, villámokkal, tűz esővel, és savas esővel, miközben szüntelen farkas hordák szellemeit idézi meg az ellenfelekre, miközben 3 nagy medve szaggatja szét a démonokat, és a druida vállán hollók szárnyukkal csapkodva kis hurrikánokat idéz elő körülötte mint egy ciklon armor, ami sebez és nem csak véd. (amolyan fel turbózót archon form xD) na egy ilyen cukcsi lenne :D.

   Reply

  • avatar

   Matthew

   |

   [reply]@harmless (#32):[/reply]Láttam már, és bár jól néz ki meg minden, de a DH által sokkal életképesebb lett az egész. Tudom ez az elektromos “bedobom a cuccot középre” dolog szépen sebzett, de azért sosem volt egy csúcs. Meg a chalkram kb egy használhatatlan szar volt… szóval jobb ez most így jelenleg. A sentry pl egy nagyon kis hasznos képesség lett 1.05 után :)

   [reply]@flash- (#37):[/reply]Amazon képességeit megöröklő új kasztról folyt a témázgatás..

   [reply]@JohnyMilan (#36):[/reply]Gladiator! Tényleg, ilyen névvel pl lehetne tényleg javelines. Sacredben volt amúgy Gladiator, tisztára olyan volt mint egy barbár :)

   Reply

  • avatar

   Matthew

   |

   [reply]@Mephizto (#39):[/reply]Igazából semmi nem tény. Adja magát, hogy egy str-es hős jöjjön, de szerintem 2 fog jönni. Az mondjuk más kérdés, hogy mindez kb majd májushoz képest 2,5 évre. Talán. De a HoTS-ból kiindulva simán kinézek egy 3 éves fejlesztési időt is.

   Reply

  • avatar

   Mephizto

   |

   Igazából elég szomorú, hogy tényként kezeljük, hogy csak 1 új karakterosztály várható a kiegészítőben. Anno d2exp-hez 2 jött, igazán megismételhetnék ezt a “bravúrt”. Ráadásul ha csak 1 új kaszt lesz a kieg.-ben, akkor igazán remek lesz public game-ekben 3 ugyanolyan karakter mellett rohangálni…

   Reply

  • avatar

   h4ri

   |

   Necro, az összes jelenlegi kasztot odaadnám egy necromantáért…
   A WD nem volt rossz próbálkozás, de közel sem annyira feelinges.
   Az viszont igaz, hogy a pajzsok kihasználására simán jöhetne valami, a driudába is lehetne újdonságokat tenni.
   Az amazont is meg lehetne oldani, lehetne választani nagy csöcsű amazont, meg baromi nagy csöcsű amazont és kész:)

   Reply

  • avatar

   flash-

   |

   Amazon?baromság…
   Az amazon női harcos,férfi amazon elég furcsán hangozna,márpedig diablóba minden karakternél eddig lehetett férfi/női karakter…

   Reply

  • avatar

   JohnyMilan

   |

   Szerintem nem hoznak vissza ugyanolyan formában semmilyen karaktert a D2-ből. Nekem is nagy kedvenc volt a druida, ennek örülnék a legjobban, de ha lesz is biztosan átformálják majd. Lehetne még egy gladiátor szerű karakter dárdával és pajzzsal, kicsit összegyúrva a paladin és az amazon karaktereket.

   Reply

  • avatar

   Gravis

   |

   Szerintem várható, hogy egy str alapú karaktert hoznak be. Bár nem ez a kérdés hogy mit hoznak be, hanem mi mit szeretnénk, de akkor is mérvadó talán. Szívesen látnék egy AD&D-ben ismeretes Blackguard típusú karaktert, pajzzsal, megtámogatva pár alattomos skillel meg rúnával. Elcsépelt már a paladin… Ennek is lehetnének aurái, csak éppen nem támogató, hanem ellenfélre ható, mint a nekrónak d2ben stb. Bele lehetne képzelni talán a Zakarum bukott kompániájának kis darabját, akiken lehetett segíteni egy csöppet…
   Emellett ha nem akarnak sokat dolgozni a Blizzardnál, jöhet a druida is.

   Reply

  • avatar

   neu5

   |

   Nekem igazából a régi Javelin-amazon hiányzik, a lightingos spelljével :). De szerintem ilyen karakter, majdnem biztos, hogy nem lesz a játékban.Szerintem egy druida elképzelhető lesz, mert talán ilyen típusú karakter belefér a mostani “harcosgárdába”. Természetesen, ha druidát raknak a játékba, akkor tuti hogy felhuzok egyet 60ig :D. A nekrót nem tudom elképzelni, hogy újra előveszik, mivel szerintem a witch doctorral pont azt a karaktert akarták pótolni. De úgy is majd kiderül :P

   Reply

  • avatar

   Across

   |

   [reply]@oki86 (#3):[/reply]Hát nem tudom, hogy honnan vettétek, hogy “4700 damaget blockol” egy erősebb pajzs. Egyrészt próbáljátok ki, mielőtt elkezdtek találgatni, hogy milyen lehet vele-nélküle, másrészt, ha tényleg csak 4700 damaget csökkentene, akkor az nagyobb mp lvl-eken már nagyon látható lenne(ha megcsapnak és blockolsz, akkor is leugrana a hpd vmennyit, vagy csak simán meghalnál…). Én a dh-val calamity+stormshield combot használok és bátran állíthatom, hogy amikor blockol a kari az tényleg 0 bekapott sebzés, nem csak egy csökkentett érték. Pajzs nélkül kisebb mp lvleken is borul a kari, mert magában a dodge sajnos nem elég, viszont stormshielddel meg lazan tankolom mp5-6-ot is vele soloban. Ja és nem minden dh trappezik. Én pl. egyáltalán nem használok trappeket. :) De visszatérve az eredeti témára, egy paladint, vagy druidát pl. én is szívesen látnék a kiegben. De aminek én a magam részéről a legjobban tudnék örülni az az lenne, ha végre mi dönthetnénk el, hogy a szintlépéskor kapott pontjainkat mire tesszük és nem ők.

   Reply

  • avatar

   harmless

   |

   Leszarom a kasztokat. Nekem rúnák kellenek!

   Reply

  • avatar

   Matthew

   |

   [reply]@DMSASD (#29):[/reply]DH csapdázik, Monk harcművész. Az Assassin tökéletesen visszaköszön ebben a játékban, speciel a DH még jobban is használja a csapdákat, és a Chalkramnak is több az értelme mint a D2-be.

   Reply

  • avatar

   DMSASD

   |

   A felsoroltakon kívül én még megemlíteném az Assassint mint a d2 lod-ban volt késre vagy fist weapon-re specializált kaszt esetleg + trapok.
   A pajzsos Warrior jó ötlet de akár simán berakhatnák a kieg-be egyszerre több karaktert is nem kötelező ragaszkodni a +2 új karakter sémához és így mindenki azt választaná ami jobban tetszik neki pl: Warrior, Druida, Necro, Assassin, és 5. nek vagy egy teljesen új karakter vagy Amazon vagy akár + új lore hozzáírása és további karakterek kitalálása van még potenciál a dio világába.

   Reply

  • avatar

   Dyingsoul

   |

   Egyébként van még egy extrém kaszt, amin gondolkoztam de az kicsit értelmetlen és nem is nagyon illik a játékba. Az Illusionist lenne a neve. A fő ismérve az lenne, hogy nagyon-nagyon-nagyon gyönyörű effektjei lennének a skilleken. Ez nem azt jelenti, hogy csilli-villi, de tényleg szépre kellene kidolgozni mindet. És mondjuk ilyesmiket tudna:
   -Illúziók/klónok létrehozása magából és másokból.
   -Ellenfelet megszállni.
   -Ellenfelet irányítani/egymás ellen fordítani.
   -Ellenfelet imitálni.
   -Más dimenzióba teleportálni magát és/vagy ellenfeleit.
   -Szellemkardokat idézni.
   -Fekete lyuk, ami magába szippantja az ellenfelet, ha túl távol van akkor csak lassítja/sebzi egy darabig.
   és még lehetne sorolni a sok-sok mocskos illuzionista bűvésztrükköt. :D

   Reply

  • avatar

   Dyingsoul

   |

   [reply]@Matthew (#22):[/reply]Úgy bizony! :D

   Rokalesocipo: De bizony gondoltunk, épp ez adta a kerekasztal téma apropóját és mindenki véleményt mondott/mondhat. FIGYELEM! nem az volt a téma, hogy a kiegészítőben milyen kaszt fog jönni, hanem az, hogy mi milyen kasztot látnánk szívesen/tudnánk elképzelni a játékban (Egész pontosan: “Ha kasztot szerkeszthetnénk, milyen kasztot dobnánk be a jelenlegiek közé?”). Ezen felül ezt nekünk egy 300 szavas keret közé kellett besűrítenünk.
   (ezt #7 | furvezer-nek is címzem): Mi erre kb 10-15 perc/kopf-nál több időt nem nagyon fordítottunk, hogy komplett karaktersémát állítsunk elő hiszen ezért mi nem kapunk fizetést, nincsenek rá hosszú hónapjaink és értelme sem lenne túl sok, hogy valami Diablo világát megváltót alkossunk. Szóval nem a fantáziánk szegényes, csupán ez fér bele a Kerekasztalba.

   Amúgy meg nekem is van egy olyan érzésel, hogy a Blizz a kiegben nem egy szokványos kaszttal fog előállni. Jay lehet, hogy csak halandzsázott, de lehet a kiegészítőre gondolt mikor azt mondta, hogy sok meglepetés vár még ránk. (Cain feltámad hamvaiból és ő lesz az új játszható karakter! Legdurvább skille a Mass Identify lesz :D)

   Reply

  • avatar

   vampiree

   |

   [reply]@Matthew (#25):[/reply]Értem.
   Akkor ha már feltételezés és ötletek, legyen benne az is, hogy a karakter stash-e is bővíthető legyen, szintén pénzért, akár milliós tételben. Unalmassá teszi a játékot, ha 3 percenként meg kell szakítanom, mert tele vagyok.
   És igen, csak azért is felveszem a kék tárgyakat és lezúzom. Mert jelenleg más öröm a játékban nem sok van. Ilyet pedig még nem csináltam. :)

   Reply

  • avatar

   Matthew

   |

   [reply]@vampiree (#23):[/reply]A találgatáshoz elég érdemi infó az, hogy lesz… Innentől kezdve lehet találgatni, és kell is, mert őszintén szólva egy kiegészítőn kívül aligha fogja más ezt a játékot megreformálni. Egy patch ideig óráig leköthet, de egy kiegészítőben sokkal nagyobb potenciál van.

   Reply

  • avatar

   Rokalesocipo

   |

   Arra nem gondol senki, hogy valami olyan kaszt jöhet amit eddig még nem lőttek el?

   Reply

  • avatar

   vampiree

   |

   Találgattok itt a kiegészítőről…
   Van valami érdemi információ róla? Azon kívül, hogy készítik? 2010 -ben is már vártam a diablo3at, már akkor készítették.
   Eléggé pesszimista vagyok ebben az ügyben, szerintem egy jó darabig még nem lesz semmi. Talán karácsonyra.

   Reply

  • avatar

   Matthew

   |

   Dyingsoul: smiter jó lenne már, nem? (:

   Reply

  • avatar

   kaszi

   |

   Én várom az amazont, egy dárdást, csak dárdást, mellé mehetne pajzs és annak is 1-2 skill, szerintem jó lenne. Még valami sötét lovagot tudnék elképzelni aminek vannak varázslatai (átkok) meg talán 1-2 idéző skill is. Ha meg jön a druida akkor egy elementál druidot képzelnék el, átváltozás kétlem hogy benne lesz, inkább egy varázslós petes druid amit el tudnék képzelni.

   Reply

  • avatar

   killahsting

   |

   Szerintem már nagyon jól tudják hogy mik lesznek az uj karakterek. A séma ugyanaz lesz szerintem most is mint a kettőbe. 3. act: Natalya a bérgyilkos. Lám a kiegészitőbe kaptunk egy bérgyilkost:)
   Szerintem a többi már sejthető. Mielött megjelent volna a játék és mondták hogy mi magunk fogunk azonositani tárgyakat, tudtam hogy Cain meg fog halni a 3. részbe. Ebbe is igazam lesz majd szerintem:)

   Reply

  • avatar

   Matthew

   |

   [reply]@Zsiráfnyál (#15):[/reply]Ne. Pandát ne. Neverwinter Nights… nekem ott tűnt fel a sok karakter :) Persze sejtem az se annyi kaszt, de a D&D azért másvilág.

   Reply

  • avatar

   SlipKnoTiaN666

   |

   Ha új karakter, akkor csak a Druida jöhet szóba. :D
   Elementális, Vérfarkas, Vérmedve.. mind3 hatalmas kedvenc. :D
   Nehogy nosztalgiázzak 1 pöppet.! :)

   Reply

  • avatar

   Matthew

   |

   [reply]@Bali007 (#13):[/reply]Tényleg, hülye vagyok. Javítom. Mondjuk a görög/római istenvilág úgyis fedi szinte egymást, szóval ebből a szempontból mindegy, hogy Jupiter vagy Zeusz villámait szórhatná az adott karakter… amolyan Fist of Hav (Pala skill) avagy Rain of Vengence (DH skill), Acid Rain (WD skill) féle megoldásban. Nem vagyok amúgy töri szakos, se töris. Csak voltam. Nem sokáig. A jelek szerint nem véletlen :D

   Age of Empires maradandóbb élményt adott :D

   Reply

  • avatar

   Matthew

   |

   [reply]@Professor J (#11):[/reply]Annyiban lehet bonyolítani a dolgot, hogy a WD pl képességek alapján erősen területi sebzésre megy rá…. Szóval ilyenkor nehéz megítélni, hogy most egy acid távolsági vagy közelharci képesség?

   Azt mondom az igazán szigorú skatulya az a varázsló – harcos felosztás. Az íjászok meg a 2 in 1 :D
   Na mindegy is, igazából ez már egy külön téma.. :D

   A follower aligha lesz játszható szerintem. Kapnának is miatta megint 1 sor anyázást, hogy ennyire semmi új ötletük nincs.

   Pont ma nyomtam pl amúgy az Act 4-et, nem értem miért nem kaphatott egy Pandemonium Forrest jellegű valamit… Pl egy barlangot mondjuk, egy kis lukat, akármit… Színesebb lenne az egész. Na mindegy…

   Reply

  • avatar

   Zsiráfnyál

   |

   Jó lenne ha az ilyen kiszámítható kasztok helyett inkább kibővítenék kicsit a világot, hozzáírnának a sztorihoz, és valami egészen újat találnának ki, amire mi most jelen pillanatban nem gondolunk.

   Nekem egyébként tökmindegy. Lehessen vele gyorsan farmolni, nézzenek ki jól az effektjei, és ne pofázzon sokat. :D Nem Baldur’s Gate ez, hogy érdekeljen a karakterem háttértörténete meg jelleme, inkább legyen vele élvezetes átrombolni 500 csontvázon. Felőlem pandát is hozhatnak, ha jól csinálják. :D

   Reply

  • avatar

   D3Egon

   |

   Részemről jöhet nekró, druida, paladin. ( Imádtam mindet Idézős nekró, Farkas és Medve druida, Smite és Hammer pala stb. :))) ) Bármelyiket bele lehet tenni megoldható háttértörténetileg is meg amúgyis. Ezen nem kell fennt akadni. Esetleg dárda használót is szívesen látnék, nyilván nem amazon néven, de Lightning Fury-val fasza lenne .:) Annyi, hogy druidának akkor örülnék, ha a D2LoD-os változata köszönne vissza persze turbósítva nem gyengén, de nem nagyon eltérve, szal mindkét alakváltó forma+elementális rész, ez alap, így illene.

   Pajzsos skilleket nem használó kaszt hiánya engem is eléggé zavar. Ha már az alapjátékban nem kaptunk Palát, és Barbárnak se tettek be egy pár, El az utamból, húzz a gyíkba pajzsos skillt sajnos, pedig neki is befért volna, na mindegy. Lényeg a lényeg, persze szerintem csak, hogy vagy a palát visszahozzák remélem, vagy vmi más pajzsos karit gyártanak. És ha kapnánk egy ilyen karit akkor kedves Blizzard nem haragudnék meg ha az Avatarom képezné neki az alapot! :)) aki esetleg nem tudja, Titan Quest-ből a Defense Mastery/Defender. Ott ez volt a kedvencem, nem is volt olyan másik mastery amit ezzel ne kombóztam volna. :DDD Reméljük a legjobbakat, kell az értelem a pajzs használatához, támogatom teljességgel. :D

   Reply

  • avatar

   Bali007

   |

   [reply]@Matthew (#5):[/reply]Ha hoplita, akkor inkább görög istenek… Töri szak?:D

   Reply

  • avatar

   petya007

   |

   D2-ben volt barbárom és druidám is, így ha lehetne inkább egy druida kasztot látnék szívesebben megint. Bár biztos sok embert vonzana egy pajzsos-aurás kaszt is, mint ami a paladin volt. Kipróbáltam a monkot, de nem volt olyan, mint a paladin d2-ben. Ha beraknának a 2 ilyen kasztot, biztos több embernek megjönne a kedve ismét végigtolni a játékot és tesztelni azokat infernon is. Egyébként d2-ben is minden druida farkas üzemmódban ugyanúgy nézett ki, itt esetleg lehetne plvl-hez kötni a kinézetet, bár ha a többi kasztnál sincs semmilyen vizuális turbozás, nem hinném, hogy pont csak egy új kaszt kedvéért színeznék át a karaktereket, vagy módosítgatnák mondjuk plvl 25-önként. (gondolok itt pl 4 szörmeszínre fejlettségi fokozatonként). Elég nehéz nekik a legendarykat színezgetni, nemhogy majd még karakter transformokat! :D

   Reply

  • avatar

   Professor J

   |

   [reply]@Matthew (#8):[/reply]Nézőpont kérdése, hogy veszi a Blizzard, hogy 3,4 vagy 5 archetípussal számol, de abban egyetérthetünk, hogy az 5-st kihúzhatjuk szerintem, mert tisztán gyógyító karaktert nem tesznek bele, mivel ebben a játékban a darálás a lényeg. Amúgy igazad van, hogy gyakorlatilag a 3 és variánsai fordulnak elő.

   Reply

  • avatar

   Professor J

   |

   [reply]@Matthew (#5):[/reply]Lenni, lehet Paladin Templar néven, simán el tudnám képzelni, hogy a Followerből lesz játszható karakter.

   Reply

  • avatar

   Hamu

   |

   [reply]@oki86 (#3):[/reply]Nekem már ott is tökéletesen megfelelt, hadd nosztalgiázzak kicsit én is. :D

   Reply

  • avatar

   Matthew

   |

   [reply]@furvezer (#7):[/reply]Akkor ezekszerint a Blizzard fantáziája is szegényes? 3 karakter osztály van ha szigorúan vesszük, vagy maximum 4.

   Harcos / varázsló – mindez lehet közel és távolságiként

   Minden más csak egyfajta bónusz, ami alapján kategorizálni lehet.

   Reply

  • avatar

   furvezer

   |

   Warrior meg Nekró meg Druida..ugyanmár.Ennyire szegényes a fantáziátok?
   Barbár mellé Warriort? A jelenlegi 5 kaszt az pontosan a régebbi D2-ből összegyúrt kasztok elegye.A Monk kicsit Paladin,a WD kicsit Nekró.Ezt remélem azért más is észreveszi.Valami teljesen új dolog lesz,amire senki nem számít.Legalábbis bízok benne.

   Reply

  • avatar

   Matthew

   |

   Kis kiegészítés, kik is a barbárok by wiki:

   “Eredetileg az ókori Görögországban jelölték barbarosz (βάρβαρος) kifejezéssel a nem görögöket. A szó feltehetőleg a dadogó, érthetetlenül beszélő kifejezésből ered, s aki nem volt hellén, azt barbárnak tekintették. Egyes népekkel azonban kivételt tettek, így a Nagy Sándor korabeli makedónokat és a rómaiakat sem tekintették barbárnak.”

   Reply

  • avatar

   Matthew

   |

   Professor J.: Szerintem nyugodtan elrugaszkodhatsz attól, hogy mi szűnt meg vagy jött létre a játék története folyamán. Minek után harmadszorra is sikerült Diablot visszahozni, anélkül, hogy kabaré jellege lenne a sztorinak (pedig D2:LoD végi elsöprő győzelmünk után lehetett ettől tartani) .. szóval simán lehet Paladin is, ha nem is ilyen néven, csak hasonlóan. Mégsem lesz teljesen, mert a Monk viszi magával az aurák szekciót, ami ízt adott a D2-es palának is…

   Dyingsoul: elsőtől az utolsó szóig egyet tudok veled érteni.

   Hamu: ilyesmiket írtam le én is amikor ez a téma szóba jött. Szerintem viszont a medve megy a kukába, és marad a farkas, az lesz az alap rúna, és arra megy rá a plusz rúna, pl több élet, több sebzés, több armor… blabla.. lény idézés is lehetséges mellé, viszont az elementál ág talán kuka, vagy inkább egy másik karakter kapja meg.

   Én mit gondolok? : Szerintem a Lightning Fury képességet fogják majd belevinni ebbe a játékba, a legfarmolósabb skill az egész Santuary univerzumban (szerintem). Brutális, és dárdás karakter amúgy sincs a játékban (még). Azt ugyan kétlem, hogy az amazon által hoznák vissza. Hogy miért? Mert férfi karakter aligha lesz amazon :’D Inkább amolyan “Hoplita” jellegű valakit képzelek el, aki görög istenektől kérhet nem mellékesen segítséget. A Monk monoteista felfogásával szemben egy politeista, anti-barbár lenne. Töri szakosok előnyben :)

   Reply

  • avatar

   SaltyDaveIV

   |

   Appa yip-yip!

   Reply

  • avatar

   oki86

   |

   Hamu szépen le írtad a d2es Druidát :D
   Amúgy igaz, hogy a pajzsnak semmi értelme, blockol 4700dmgt ami jelen játékba nem sok :D
   Szerintem ha full dmg-t blockolnam int d2ben máris többen használnának Pajzsot !

   Necro tényleg jó lenne ! csak szerintem az próbálták megalkotni a WD képében !

   Bármi is jön jobb lesz az összes kasztnál , hisz valami vadállatot” akarnak majd beletenni :D

   Reply

  • avatar

   Nicolas Sharp

   |

   Druida, hamuval értek egyet. D2ben is ez volt a kedvencem, és nem fair, hogy van két dexes, és két intes kaszt, de mégegy str-es nincsen.

   Reply

  • avatar

   blackened

   |

   Szerintem két kaszt fog érkezni a kiegészítőben. Egyik mindenképp str. alapú, és ahogy Dyingsoul írta, pajzsoknak sincs sok értelme sajnos. Így visszatérhetne a Warrior. A pajzsot nem feltétlen védekezésre használhatná, hanem támadni is; és erre épülhetnének skillek: pl: ütés/lökés..
   A druida mint farkasember ötlete elgondolkodtató.. ugyanis minden druid ugyanúgy nézne ki: farkas és kész.. vagy lenne erre is festék? :D Így szerintem a másik valamilyen mágus szerű lesz, anno csináltak valami gondolatokat irányító kasztot (mesmer szerű), de jól kidobtk az ötletet, ha jól tudom.. még ebből is lehet valami. Bár tökre örülnék valami beteg kasztnak, mint pl: a megátkozott Lachdanan seregéből maradt szintén átkozott félhalott csontvázharcos’ (Diablo1-ben: Blood Knight)..

   Reply

  Leave a comment

  You must be logged in to post a comment.