Diablo lore: Emberek Sanctuaryban és a Diablo 3-s barbár

Professor J . Hírek 889

Tegnap került fel egy érdekes kékposzt, melyben kicsit a Diablo kerettörténetébe merülnek bele. Mintaz sokak számára közismert,  az emberek a Diablo világában renegát angyalok és démonok leszármazottai. Ennek is két típusát különböztetjük meg:

 

 • Voltak/ismét vannak Nephalemek, vagyis az ősök, akik hatalmas varázserővel rendelkeztek és a Bűn Háborújában is komoly szerepet játszottak. 

 

 • A háború után Inarius a Worldstone-ba (Világkő) zárta el a nephalemek erejét, akik így folyamatosan elgyengültek és a későbbi generációk már egyáltalán nem rendelkeztek veleszületett mágikus képességekkel, ezek lettek a szimpla emberek.

 

 • A Worldstone elpusztítása után a nephalemek ereje ismét felszabadult és ahogy múltak az évek, a Diablo 3 karakterei is részesültek ebből.

 

 • Korábban a Blizzard még Jay Wilson révén azt mondta, hogy a férfi Barbár, az a Diablo 2-s Barbár csak 20 évvel később, de azóta az alapkoncepció megváltozott, és nem az, csupán egy szimpla Barbár, így a Diablom 3 esetében is a hősök, kalandozók egy új csoportjáról van szó.

 

Vaeflare: I reached out to our lore team for a more precise answer to this question, and the answer has quite a bit of depth! In brief, humans are the descendants of the first nephalem.

 

Basically, when angels and demons intermingle, their offspring are nephalem – and they are incredibly powerful beings that are long lived, if not eternal, and have the potential to be stronger than either their angelic or demonic heritage. Before and following the Sin War, the nephalem interbred, and their children were also nephalem – and so it continued for several generations.

After discovering Lilith’s betrayal, the Archangel Inarius (who had been Lilith’s lover) tuned the Worldstone to suppress the powers of the nephalem. Because of this, each successive generation of nephalem thereafter became less and less powerful. After enough generations, their magical powers disappeared, and they became weak, mortal creatures that could die easily. Soon they spread to be great in number – these were humans.

Humans still have the latent nephalem potential in them – indeed our hero characters in Diablo III are nephalem – perhaps because of the destruction of the Worldstone years earlier. But most humans are just that – weak mortals.

Jay’s statement was accurate when he made it, but during the development process we later revisited the idea and instead decided that our Diablo III heroes should be unique to Diablo III. Sure, you may see references to the exploits of past heroes scattered around Sanctuary, but this story belongs to a new group of heroes. :)

 

Forrás:

Comments (7)

 • avatar

  TrollBalint

  |

  Így nekem is jobban tetszik, hogy nem az a barbár, de kicsit fura, hogy először ez a kerettörténet, utána meg az…
  (kicsit nehezen emésztettem meg, hogy ez a barbár, már egyszer legyőzte Diablot, de érdekes módon minden skilljét elfelejtette :) bár kétségtelen, hogy hangulatosabb lenne)

  Reply

 • avatar

  Lastchance

  |

  #4 | Animebj: mért halt volna könnyebben a hármas mint a kettes, nem vagy tisztában az erőviszonyokkal auriel azt mondta A4-ben h olyan erős vagy mint uldyssian volt, nyilván game annyira nem adja át, mellesleg arreat-hegy 20 éve robbant fel ez a barbár közel sem 20 éves nem egy mai darab… jah, de lehet hogy alkesz és csak 20 éves de már 50nek néz ki :D:D:D

  Reply

 • avatar

  Lastchance

  |

  nem kötözködni akarok, lehet én tom rosszul csak tisztáznám, hogy nem a worldstone pusztulása óta erősödnek az emberekben hanem azóta hogy Uldyssian megváltoztatta azt a kavicsot :D, mert hogy inarius is csak azt tudta elérni hogy több ezer generáció alatt szinte teljesen (hiszen vannak mage clanok) elveszítsék a képességeiket/gyengüljenek el, ellenben ő ezt visszájára fordította olyan szinten amit senki más nem volt képes oylan mélységében megérteni mint ő, a követ meg azért kellett elpusztitani ugye mert baal papa megfertőzte, bár annak sok hatása nem volt erre

  Reply

 • avatar

  Animebj

  |

  Hát ez is magyarázat lehet arra, hogy a harmadik Diablo, amely minden fődémonból jött létre, miért pusztult el sokkal könnyebben, mint a második. A barbárt pedig jobb lett volna korábbról eredeztetni, nem kellett volna Arreat-hegy pusztulása utáni idők újoncai közé sorolni. Talán nem tűnik fel, de szvsz. ők sokkal többet szenvedtek, mint például a demon hunter-ek, tragédiájukhoz képest ők csak emósok.

  Reply

 • avatar

  sci21

  |

  [reply]@TheMageTalRasha (#2):[/reply]”KORÁBBAN a Blizzard még Jay Wilson révén azt mondta, hogy a férfi Barbár, az a Diablo 2-s Barbár csak 20 évvel később, de azóta az ALAPKONCEPCIÓ MEGVÁLTOZOTT és nem az, csupán egy szimpla Barbár, így a Diablo 3 esetében is a hősök, kalandozók egy új csoportjáról van szó.”

  A kiemelt szavakból talán megérted miért említi “újként”.

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  Új hős csoport? mitől lenne új a barbár? jó rendben skilltől, de a kaszt az ugyan az. Akkor lenne új a csoport ha nem lenne egyező kaszt benne, pff jay wilson és az idiótaságai. Új igen te adsz neki nevet :D mint minden egyéb karakternek :D a skillek is mások neki, de kasztban barbár :D. Amúgy ha úgy lenne mondjuk az tényleg jó lett volna ahogy Chrose írta :D vagány egy emote lett volna tőle :D a pray for mercy dog, meg a crawl back to your mother mellé ez elfért volna szerintem XD

  Reply

 • avatar

  Chrose

  |

  pedig milyen durva lenne, ha ugyana a barbár lenne. Képzeljétek el, amikor megölöd Diablót : “I killed you twice, this time I hope u will stay in hell.” :D

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.