PTR-t érintő változások kékeben

Dyingsoul . Hírek, Patch 632

A játékosok javaslatára hallgatva Nekarat the keywarden a következő PTR patch-től számítva már nem csak plant fog dobni, hanem random módon akármelyik kulcsot is dobhatja nekünk. Attól azonban nem kell tartanunk, hogy akiknek esetleg a plan kellene azok kulcsot kapnának, ugyanis a plan mellett a kulcs csak bónusz dropként kerül be hozzá. Egyszerűbben: Egyszerre dobhat kulcsot és plan-t is. A plan ropja bizonyos szempontból nem változik: akiknek már megvan a recept, ugyanúgy kidobhatja újra, mint eddig. Lylirra szerint egyelőre nincs lehetőség arra, hogy a játék rendszere megvizsgálja azt, hogy a játékosnak megvan-e már a recept vagy sem. Mindent összegezve számunkra ez a változás mindenképp egy pozitív irányt mutat.

I don’t understand why Blizzard wants to create Nekarat and then completely made him irrelevant after you got the manual from him.
Just as someone suggested, Nekarat should have the chances to drop random key (act 1, 2, 3 key) when you beat him. At least people won’t feel like gimped or robbed when they are farming at act 4.
Also, Act 4 mob density needed to increase further. Same goes to elite amounts.
Yup – it’s a good idea. Andrew just added this! Should be in the next PTR patch.

wait a minute, what if I want the tome, do I now have 1/4 of a chance to get it even at mp10.
It doesn’t impact the drop chance of the plans; it’s actually a bonus. :)

(The plans can still drop even if you have them, by the way. The game currently doesn’t have a way to check if you have the plans or not. That might be something we work on later, but for now it shouldn’t affect you either way — you can still farm for the plans and/or for the random keys.) (forrás)

Szóba jött a transmog rendszer, amivel a játékosoknak még nagyobb testre szabhatóságra lenne lehetőségük. Annak ellenére, hogy az előző Q&A-ban nem merült fel a téma, nem hagyja hidegen a fejlesztőket: a jövőben nagy valószínűséggel implementálják majd ezt a rendszert a játékba, ezt Travis Day is megerősítette.

does itemization include transmog-type systems?
Travis already noted that we’re working on a similar system (that’s not just armor dyes):
http://us.battle.net…ic/6679558168#7 :)

So, yes! Still very much something we’re working on, even though it hasn’t been mentioned in the Q&A. (forrás)

Rossz hír az act3-at szintlépés reményében farmolóknak: A skorpiók XP-jét 75%-al csökkentették. Jó hír viszont az NV buff számolásának változása: immáron nem additív, hanem multiplikatív lesz. Hogy mindez mit is jelent? Íme a képlet:  [ 100%(az alap xp-t adó értékünk) + MP szintből származó bónusz + sisakba helyezett ruby + gyűrű] * [1 + egészen 0.75 NV 5-ös stackből (0.15 stackenként) + egészen 0.30-ig multiplayerből (0.10 csapattársanként)].

Just in case you may have missed it, here’s Wyatt’s explanation for why Tormented Stingers and Stygian Crawlers (scorpions) had their experience nerfed:
http://www.reddit.co…vements/c97i0sm

Scorpions have had their XP reduced. Sorry to be the bearer of bad news. We looked and considered buffing everything else instead, but in light of the multiplayer buffs we were already providing, we didn’t want to inflate the game as a whole even further.

Specifically, Scorpions have had their XP reduced by 75%. That probably sounds like a lot at an emotional level, because it’s never fun to have a source of XP reduced by that much, but I hope some can agree if you think about it – a mallet lord is worth 1.5x the xp a scorpion is. And that’s not just mallet lords, most of the monsters in the game are within a certain reasonable ratio of one another and the scorpions were a very obvious outlier.

Also, just reiterating what others have said, Nephalem Valor stacks are now multiplicative, not additive. The simple calculation is: [ 100%(base) + bonus from MP + helm ruby + ring] * [1 + Up to 0.75 from NV + Up to 0.30 for multiplayer]

To get a better feel, you might want to check out this discussion over on /r/diablo:http://www.reddit.co…multiplicative/

It just felt really strange to us to have a relatively easy monster providing as much as experience as monsters that are notably more challenging. Either way, seems like a pretty reasonable trade-off to me. You should hop on the PTR to test it out! :) (forrás)

A PTR-el kapcsolatos visszajelzéseket folyamatosan követik a fejlesztők, arról viszont nincs hír, hogy mikor érkezik a következő javítás a PTR szerverekre.

Just wanted to jump in and say “thanks!” for the ongoing discussion regarding Identify All. Hearing from multiple different perspectives and about multiple different experiences with the feature is great.

Keep it up! This is only the first week of the PTR, so right now we’re spending a lot of time listening to what players have to say about the new content. We have additional PTR patches planned (no ETA, sorry guys!), so there definitely are opportunities for us to make adjustments based on your feedback. (forrás)

Akik kifogásolják a monsterek sűrűségét a PTR-en, azoknak itt a tökéletes lehetőség arra, hogy véleményüket továbbítsák az illetéseknek. Egy játékos is épp így tett, bár kicsit ellenségesebbre vette a figurát és annyit köpött be a fórumra, hogy “Act4 még mindig játszhatatlan. Remek munka.”. Jött is rá a kék válasz: az ilyen megnyilvánulások helyett inkább részletesen kellene kifejteni az okot, amiért “játszhatatlan az act4″: Túl kevés/sok a sima mob? Az elitek száma megfelelő? Mely részeken kevés? Hol lenne sok? Az ilyesfajta visszajelzések írásához Lylirra ezt a topikot emelte ki.

Rather than be hostile about the situation, can you provide us some more feedback so that we’re in a better place to act on it?

For example, why do you feel that “Act 4 is still unplayable”? Is it because of the density of white mobs? Of Elites? By comparison, in what area do you feel that monster density is a good place?

Having that kind of detail puts us in a better position to make meaningful improvements. You might always want to contribute to this thread with your observations: http://us.battle.net…opic/8569308335

Keep up the good work, I apologize that I came off hostile. I was disappointed.
I look forward to the adjustments, honestly.
Aww, yay! Thanks for checking back in. :) Really appreciate it. (forrás)

Comments (12)

 • avatar

  esko

  |

  [reply]@chabo (#11):[/reply]Köszi

  Reply

 • avatar

  chabo

  |

  [reply]@esko (#7):[/reply]http://diablo3.hu/forum/index.php/topic,771.0.html

  Reply

 • avatar

  esko

  |

  [reply]@khirill (#8):[/reply]:D Még csak pár napja tolom és ebben a dimenzióban még nem találkoztam vele,de már sok helyen olvastam és érdekelne ^.^

  Reply

 • avatar

  napozin

  |

  [reply]@khirill (#8):[/reply]”melyik dimenzióban játszottál haver?” ezen most besírtam xD

  Reply

 • avatar

  khirill

  |

  [reply]@esko (#7):[/reply]te eddig, melyik dimenzióban játszottál haver? :D infernal machine? mond valamit?

  Reply

 • avatar

  esko

  |

  Bocs a reggeli agyzsibbasztásérr,de mi ez a kulcsos téma?az vmi bosshoz a “belépő”?

  Reply

 • avatar

  szalontai

  |

  [reply]@Matthew (#5):[/reply]én pl most kezdtem el a skorpiókat farmolni, ugyan hell mpl10-en, de egész jól haladtam vele.
  ugyan nagyon unalmas, de hc-n minnél kisebb a veszély,h kihaljak annál jobb.
  így is gondoltam tesztelem a ptr-en az a1-et, szépen pörgök egy csomót és milyen jó lesz. fél óra után meghaltam(inf mpl1), so amíg nem lesz éles a 1.0.8. addig pörgöm hellen a skorpiókat.

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@Dyingsoul (#3):[/reply]Hát ha valaki ennyi idő alatt se unta meg az Act 3 farmolását… :D

  Reply

 • avatar

  Dodo

  |

  [reply]@Dyingsoul (#3):[/reply]Köszi!
  (a másikban meg nem kukacoskodni akartam, csak félreérthető volt szerintem… egyébként respect, hogy vasárnap este 10-kor hírezel az oldalon! :-) )

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@Dodo (#2):[/reply]A transmog szó eredetét inkább nem firtatnám. Azt viszont megosztanám, hogy WoW-ban már működik ilyen rendszer: Annyit csinál, hogy egy tárgy vizuális megjelenését egy másik tárgyéra cseréled. Pl nem tetszik egy armor, egy másik armor kinézetére cseréled le valamilyen úton módon, de ez csak a megjelenésre van hatással, a statjaira nincs.
  Ajánlom ezt a wow-os cikket, van alul példakép is:
  http://www.wowwiki.com/Transmogrification

  Az act3-at szintlépés reményében farmolók 99%-a a skorpiók fényében teszi a dolgát, ezért rossz hír számukra. A következő rész mindenképp jó hír, de az már nem csak act3-ra szorítkozó téma, ezért nem is tartozik bele a “Rossz hír az act3-at szintlépés reményében…” kategóriába. A félreértések elkerüléséért viszont módosítom a hírt: “Jó hír viszont az NV buff számolásának változása…”. Remélem így megfelel. :)

  Reply

 • avatar

  Dodo

  |

  “transmog rendszer”
  Miez? olyan skint adhatok majd az armornak, amilyet szeretnék? pl a fos legendary skineket lecserélhetem il63-as skinre és ilyenek? mert az elég jó lenne!

  “Rossz hír az act3-at szintlépés reményében…”
  Ha utánaszámolunk így pont, hogy több lesz az xp, mivel szorzódik nem csak simán hozzáadja…
  (az meg, hogy a kis férgek xp-jét csökkentik sztem tök érthető…)

  Reply

 • avatar

  SaltyDaveIV

  |

  A megjelenés utáni 3. vagy 4. hónapban kb. minden második héten nyitottam thread-et ennek, hogy lehessen bármilyen armor külsőt használni miközben egy másik armorból kapjuk a statokat (példa), senki le sem szarta.

  http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/7350355599

  Most hogy bejött egy szó a community köztudatba hogy “transmog azt se tudom minek a fordítása de úgy van elképzelésem mit jelent”, már látom hány thread fog nyílni érte. Vicces, hogy a “Define very soon please” thread-em 20k nézettséget generált anno, míg egyetlen ilyen mint a fenti (sok hasonlót nyitottam más leírással) sem érte el a 100-at, vagy szóltak hozzá egyáltalán…

  Éljenek a klónok.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.