Loot 2.0 – Soon™

Dyingsoul . Hírek 985

Blizzard

Szerencsére a Community Managerek nem lapoznak mikor meglátják a hivatalos oldalon a rendkívül nagy népszerűségnek örvendő, loot 2.0-át tárgyaló topikokat. Azonban rossz hír az, hogy továbbra sem derültek ki konkrétumok sem a rendszert, sem a várható híreket illetően. Vaneras csak annyit árult el, hogy a játék magját jelentő változtatásokon dolgoznak, ami több területet is fog érinteni, így hatással lesz az alapvető játékélményre. Azért is dolgoznak rajta nagyon sokáig, mert minden egyes változtatást körültekintően terveznek meg, hogy a játékosok várakozásainak megfelelő minőségű tartalommal szolgálhassanak. A némaságot megtörve megnyugtatott minket azzal a kijelentéssel is, hogy a 1.0.8-as javítás közel sem az utolsó, amit a játékhoz kiadtak (néhányan azt gondolták, hogy nem jön több javítás).

Nem csak a javítás várható dátuma felől érdeklődtek a játékosok: arra a kérdésre, hogy mikor jön blogbejegyzés a témával kapcsolatban azt a választ kaptuk, hogy mivel a témával nem csak egyetlen blogbejegyzésben fognak foglalkozni, hanem inkább hajlanak a több developer Q&A jellegű információszivárogtatásra, ezért apránként jönni fognak az információk, ám így sikerült is kikerülni a pontos választ: gyakorlatilag még azt sem tudni, hogy mikor kapunk hírt a patchról, Vaneras sejtelmesen csak annyit jegyzett meg, hogy rendszeresen nézegessük azért a blogot.

Bad news……forget 1.0.9.
That’s good news. They should Take their time and come up with something really great.
Whether or not this is good news is in the eye of the beholder, as some are obviously not too happy about having to wait longer than they expected to get new and improved content.

It is important to emphasize though, that patch 1.0.8 is not the last and final update to the game! In fact we are working hard on new and improved content for Diablo III, including loot 2.0, and I can assure you that you guys will get more detailed information about these things we are working on as development continues.

I know we have been saying this a lot lately, but the changes we are working on will greatly impact many areas of the game, including core gameplay elements, and we have to work meticulously and carefully to get things right because we want to be absolutely sure that they live up to your expectations :-)

Do you have an ETA (ballpark figure is fine)? 3 months, 6 months, a year…
I do not I’m afraid. Providing ETAs has always been quite difficult for us due to our iterative development process… this is also one of the reason why we say Soon™ so often.

ETA of the blog then? :)
That will not be possible I think because I am not yet entirely sure that we will be ready to share detailed information on all the things that is being worked on at the same time. Some information will most likely be available sooner than other information, so I can imagine that there will be more than just one blog. Also, the developers would like to do more Q&A sessions and talks about the game on various Diablo community sites in a similar manner to what we recently saw in Archon the Wizard’s stream.

All I can say for now is to keep an eye on our blog pages on a regular basis :-) (forrás)

Comments (28)

 • avatar

  Criminalheadz

  |

  [reply]@sweeping (#26):[/reply]A németek amúgy is a legtöbbje jól él, azaz nincs oka, hogy eladja. 2: Sok ottani játékos annyira fanatikus, hogy esze ágában sincs eladni. : )

  Reply

 • avatar

  Criminalheadz

  |

  Amúgy van egy olyan érzésem, hogy a konzolos verzió már a loot 2.0-val fog kijönni mire kijön. Aztán majd ott eldől mehet-e a PC verzióra vagy esetleg néhány finomhangolás szükséges-e. Nem véletlenül annyira “soon” ez, mert igazán a konzolos verzióval akarják tesztelni mennyire életképes a dolog… Annyi a baj ezzel, hogy ha egy szar loot táblázatot csinálnak mindenki fogja venni a goldot vagy sumákolni próbál majd. Ha meg túl jóra sikeredik mindenki hipp-hopp imba retyma lesz és oda a legnagyobb motiváció (farmolás a jobb cucc felé). Igazándiból egy időről időre változó loot táblázatot kéne behozniuk amivel mindig fenntudnák tartani az érdeklődést és a pénz áramlás is gördülékenyebb lenne az AH-n belül. Nem kell, hogy MMO legyen, de valami gördülékenyebb rendszer kellene alá, ami kivonja a sok pénzt a játékból. Szerintem. Nektek mi a véleményetek?

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  Nem is kérdés, hogy a legtöbb magyar eladná ezt a fegyot. Azért ez itt Magyarországon nagyjából egy évi jövedelemnek megfelelő összeg. Én még megpróbálnék kisajtolni belőle 5000 eurót, és ha nem megy, akkor eladnám 4k-ért.
  De egy gazdagabb német család esetén ez nem olyan nagy tétel, szóval valahol érthető a srác

  Reply

 • avatar

  CalebForeva

  |

  [reply]@SPARXS (#24):[/reply]Tehát adott egy streamer, akinek van többszázezres dps-e (váltogatja a geart, egyszer van 450k körül, egyszer 500k fölött), feltételezem, hogy nem félvállról veszi a játékot, tetszik neki, sokat játszik vele (azt nem tudom, mennyit streamelhet, de gondolom, hogy arrafelé ismert) és ezt a geart nehéz lehetett összeszedni. Ha nem volt nehéz, hanem össze RMAH-zta, akkor meg pláne nincs szüksgée a pénzre, mivel neki is van. Majd nyilván oda fogja adni bárkinek is a gear legjobb részét, ami a legtöbb dps-t adja neki 4000 euróért, ami neked, nekem vagy bárkinek itt Mo-n ilyen meg olyan sok pénznek hangzik, Németországban ez alig több, mint másfél havi kereset. A másfél havi kereset (akármilyen országról is beszélünk) persze nem kevés, de itt senki nem ismeri se a srác, se a családja anyagi helyzetét, lehet unatkozó milliomos streamer, akinek nem kell a 4k eu, inkább marad a gear legjobb részénél. De ezért ő már full retard, értem… Ha valakinek nem pénzközpontú szemlélete van, nem azt jelenti, hogy nem kell neki semmiféle pénz (gondolok itt az általad említett kenyeres példára, mert nyilván enni kell, de ezek az alap kiadások), csak nem MINDENBEN azt látja, hogy hú, ha eladnám, mennyi pénzem lenne…abba már bele se megyek, hogy létezik olyan bizonyos tárgyaknál (ha még csak virtuálisak is), hogy eszmei érték. Nem mindennap látsz ilyen egykezest, nem akar megválni tőle, ennyi. Azt is kétlem, hogy ha kijön az itemization, ennél jobb fegyverek fognak potyogni az égből. Ha lesz is ennél jobb, szökőévente egyszer találsz majd hasonlót.

  Reply

 • avatar

  SPARXS

  |

  Mindenkinek szüksége van a pénzre. Aki szegény annak azért, hogy megéljen, aki gazdag annak meg azért hogy minél több legyen belőle.
  Szerinted ha bemész a pékhez és kérsz tőle egy kiló kenyeret de fizetni nem fizetsz érte, mert te már leszakadtál erről a pénzközpontú gondolkodásról, hanem ehelyett felajánlod, hogy megöleled és elmondod mindenkinek, hogy milyen finom kenyeret süt, szerinted helyből hányfelé fejelné szét a buratilódat?
  Minden épelméjű ember eladná ezt a virtuális tárgyat ennyi pénzért, hiszen,amint jön az új itemes patch vagy a kieg, akkor ez bizony már nem fog ennyit érni és majd ez is befigyel 40 euroért az aukciós házban, ahogy a 6 crit hit chance-es mempo-k anno a gold dupe után.
  A német gyerek meg azért retardált, mert vihog azon, hogy ha 7000Eurot ajánlott volna az arc még akkor sem adná el és közben lehet hallani, hogy belép az anyja és makog neki valamit.Lehet jött a bilit kicserélni.

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@Abiondi (#22):[/reply]Félre ne érts én boldog vagyok ha nem akarja eladni. Ez azt jelenti, hogy vannak még olyan emberek akik nem pénzt akarnak gyártani mindenből, hanem élvezik a játékot. Mind potenciális vásárló lehet… :)

  Reply

 • avatar

  Abiondi

  |

  [reply]@Fege (#21):[/reply]Szakadjatok már le erről a pixelhalmazozásról.
  Ha valakinek nincs szüksége arra a 4000 EUR-ra, akkor nem fogja eladni. Ilyen egyszerű. Próbáljatok már leszakadni erről a pénzközpontú szemléletről.
  Neked még nem volt soha a valós életben olyanhoz szerencséd, hogy ajánlottak valamidért sok pénzt, többet mint ért, de te nem adtad el? Vagy ajánlottak neked akár 2x akkora fizetést egy másik cégnél és nemet mondtál?

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  [reply]@SPARXS (#20):[/reply]Ugyan már. Miért szólod le csak azért, mert neki fontosabb a pixelhalmaz mint az euró amit érte kap?
  Én inkább örülök neki, sőt hálát adok a sorsnak, hogy van olyan ember, aki szeretne venni is valamit. Gondolj bele mi lenne, ha mindenki csak eurót akarna keresni…

  Reply

 • avatar

  SPARXS

  |

  Tanulságos kis videó. A fogyatékos német gyereknek ajánlott a Cro nevű arab streamer 4000 eurot az echoing fury-áért.
  Ahelyett hogy eladta volna, elkezd szórakozni az arccal és játsza a menő csávót. 1 200 000Ft-ot ér ennyi pénz átszámítva.
  Kár hogy a sors mindig az értelmi fogyatékosoknak kedvez én simán eladtam volna. Persze lehet azt mondani, hogy többet ér, de eddig csak a Hieven nevű arc vett meg egy ennél jóval jobbat 7000 euroért.

  Itt a video:
  http://www.twitch.tv/hardcoreneophyte/c/2506795

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#2):[/reply]Kezd elegem lenni, hogy qq-zol állandóan, nincs jobb dolgod?Ha nem rakunk ki semmit az a bajod, ha kiteszünk, akkor meg az.

  Reply

 • avatar

  neu5

  |

  csak számomra lenne tök felesleges fejlesztés a random mapok? D2-ben is csak annyi értelme volt, hogy egyszer így állt a kockapálya máskor meg úgy… Nekem semmivel nem jelentene plusz élményt az, hogy éppen nem tudom, hogy hogy néz ki a pálya…

  Reply

 • avatar

  Drazse

  |

  [reply]@radir (#10):[/reply]Pontos megjelenési dátuma van a konzolverziónak, ami nem december.

  Reply

 • avatar

  Nojbee

  |

  Aminek én nagyon örülnék, hogyha lehetne utazni ACT-ok között új játék kezdése nélkül, mint D2-ben.. Megdobná kicsit a játékélményt, és hosszabbak lennének a run-ok

  Reply

 • avatar

  SPARXS

  |

  Valamelyik nap gondolkoztam azon, hogy én mit raknék bele a játékba, ami nagyon minimális fejlesztéssel megoldható volna, mégis sokat dobna a játékélményen.

  Ezek jutottak az eszembe.

  – Auto Order gomb a ládába és az iventory-ba, ami lehetővé tenné, hogy egyetlen kattintással a lehető legoptimálisabb szabad helyet kapjuk meg, tehát a játék rendezné el helyettünk a különféle tárgyakat a ládánkban és az iventory-ban.

  -2 új slot a ládába, ami arra volna jó, hogy nem kellene többé külön karaktert csinálni,hogy az összes cucc elférjen.

  – Színezhető Angelic Wings, aminek következtében egy hangyányival változatosabbak lennének a karakterek és így nem mindenkin az a kék szárny lebegne.

  -Score board és visszaszámláló a brawling rendszerhez.

  -Ghost mode a brawling-hez, ami lehetővé tenné a küzdelmek követését szellem formában, így az adott játékos nem kerülne közvetlen kapcsolatba a küzdő felekkel.

  Reply

 • avatar

  szalontai

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#2):[/reply]Annyit tudok Neked javasolni, hogy NE foglalkozz a játékkal. Én nem járok már fel nagyon ide, d3ba be se léptem már egy ideje. Keress valami mást ami leköt. Sok jó kis játék van, remek sorozatok és strandidő is van.Annak,h idegesíted magad semmi értelme. Én is ezt csináltam..

  Reply

 • avatar

  chaoslord3

  |

  Ez szép és jó bár sajnos a kíváncsiságomat nem elégítette ki sajnos ez a “hírecske”. :( Amúgy remélem minél hamarabb elkezdenek konkrétabb dolgokat csepegtetni, mert már eléggé felcsigáztak Travis-ék a teljesen átszabott itemizációval. De még a 4 hónap nagyon sok idő remélem időben elkezdik az infókat szivárogtatni, mert éhes a nép, de nagyon! :D

  Reply

 • avatar

  MCfosat

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#2):[/reply]Nem unod ezt az állandó rinyálást? Valamit kezdhetnél már magaddal,mert itt a fórumozók nagy része egyáltalán nem kíváncsi rád… De ezt már páran elmondták előttem.

  Reply

 • avatar

  radir

  |

  Szerintem decemberre kidobják a piacra a konzolos diablo3-at. rá egy évre a kieget, és ennyi volt a diablo… Így maximalizálták a legtöbb bevételt a legkevesebb ráfordítással.
  Sajnos csak ez jön le az eddigiek alapján.
  Patch-ek jók lesznek érdeklődés fentartásábol.

  Reply

 • avatar

  Orpheus

  |

  Dolgoznak amúgy most máson is nagy erőkkel a Loot rendszeren kívül?
  Mert a másik dolog amit jó lenne ha megoldanának, azok a ténylegesen random pályák.

  (még akár úgy is, hogy első végigjátszáskor, tehát normalon a jelenlegi “random” pályán menne végig a player, majd nm, hell, inferno fokozaton már teljesen véletlenszerű lenne a dolgok elhelyezése, és simán növelhetnék is a mapokat, túl hamar el lehet érni egyik sarokból a másikba, plusz az eventeket akár állandósíthatnák is, mert jelenleg 100 runból kb 5x látsz egy eventet.)

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#2):[/reply]Te most szándékosan nem tudsz olvasni vagy csak lusta vagy rá?
  http://diablo3.hu/2013/06/22/interju-az-uj-game-directorral-es-a-dizajnerekkel/

  Ebben a cikkben amit szintén én fordítottam benne vannak az általad linkelt infók, tehát nagyon is tudjuk mikor jhet a loot 2.0, azonban informciókat csepegtethetnek róla addig is. A kéknek gyakorlatilag az a lényege, hogy a játékosokat megnyugtassák, dolgoznak a játékon. Szerintem egyébknt még blizzcon előtt jöhet valamilyen kisebb javításokkal teli patch, de erről kk nem volt valóban.

  Reply

 • avatar

  Ljerk

  |

  Ősszel akarnak durrantani, nyáron minek ? :)

  Amit írtam, már jönnie kell a kiegészítőnek – nyilván az új főnöknek és csapatának el kell döntenie, milyen legyen a jővőben a Diablo III. A Loot 2.0 ködösítés emiatt – tisztázzák az irányt és utána azon az úton csepegtetnek egy Loot 2.0-t októberben, majd jön rögtön a bejelentés a kiegről nyálcsorgatás végett és december (karácsony)-január már kieg. béta teszt. :)

  Reply

 • avatar

  CalebForeva

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#2):[/reply]”Egyáltalán nem is dolgoznak most a játékon” – De, pont nagy erőkkel megy az itemization meg az end content (endless dungeon, stb.) illetve a build diversity finomhangolás, csak nem volt bejelentés konkrét patchről, hogy “na jön az 1.09 és ez meg az lesz benne”. Az általad linkeltben is világosan benne van: Although the developers are working on a large amount of content right now that will end up in a patch down the road, there is not a specific patch in current development.”. A fél év az 4 hónap, akkor lesz a blizzcon, konkrétan akkorra ígérte Travis Day a nagyobb változtatásokat több helyen is, pl. Archon twitch interjú, blue post, stb. Oké, hogy 4 hónapig valószínűleg semmi változás nem lesz, de azért azt ne mondjuk már, hogy most konkrétan telibesz*rják a játékot.

  Reply

 • avatar

  AmyVendetta

  |

  [reply]@ (#4):[/reply]Így már világos :D

  Reply

 • avatar

  murdock

  |

  [reply]@AmyVendetta (#1):[/reply]ez egy hír arról, hogy egyelőre ne számítsunk hírre.

  Reply

 • avatar

  D3Egon

  |

  Lényeg >>> Soon! Azért örülnék neki, ha Blizzcon előtt jönne a loot 2.0! De a tempójukat ismerve inkább év vége lesz ebből, de ne legyen igazam. XDDD

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  Ezt most szándékosan próbáljátok szépíteni, vagy ennyire nem jártatok utána ?

  1) A Blizzcon (November) előtt (értsd: idén) nem lesz loot 2.0
  http://diablo.somepage.com/news/1569-items-20-revamp-in-d3-wont-happen-before-blizzcon

  2) Egyáltalán nem is dolgoznak most a játékon, szó sincs 1.0.9-ről
  http://diablo.somepage.com/news/1578-no-major-content-patch-is-in-development-for-diablo-iii

  Mindkettőt kék postokban közölték a fórumon. Magyarul (minimum) fél évre hivatalosan is jegelték a játékot, nem lesz semmi változás.

  Reply

 • avatar

  AmyVendetta

  |

  Elolvastam kétszer is, de még mindig nincs fogalmam, hogy miről is szól ez a cikk :D

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.