[Spoiler] Új Drágakövek

SPARXS . Hírek 1242

A Reaper of Souls-ban az artisanok (Jeweler,Blacksmith,Mystic) maximális szintje feltolódik a 12. szintre. (jelenleg a 10-es szint a maximum az alapjátékban)  . Ebből kifolyólag egy halom új recept is fogja a játékot színesíteni, valamint egyéb érdekes dolgok is helyet fognak kapni a kiegészítőben.

 Az új  drágakövek: Imperial, Flawless Imperial, Royal, Flawless Royal és az utolsó oszlop a Diamond.  Az első sor, gondolom itt a legfelsőre gondolnak, az a mostani  Marquise kövek kicsit átdolgozott vizuális megjelenése lenne.

2 (1)
 

 

Comments (33)

 • avatar

  Xeper

  |

  Azt olvastam, hogy még marquise gemek (és talán nagyobbak is majd később?) is potyognak, tehát nagy probléma nem lesz ezekkel sem. A craft ára magasabb kövekhez 10 arany, tehát azok az árak biztosan nem úgy lesznek, ahogyan most látjuk. Az accomon kb 800 óra játék után van kb 150 millió talált arany, gondolom duplán vehetjük a boltban eladott tárgyakkal a nem AH-ból összehozott vagyont. Ha a legnagyobb gemekhez fog kelleni összesen 80-100 millió, még azt sem mondanám túl soknak, hiszen az erejük -egyelőre- ugyanúgy emelkedik, mint most (+4 stat gem-szintenként), és ez eléggé elhanyagolható az új affixokhoz képest: 4 szinttel magasabb a top gem, tehát +16 stat a különbség gemenként, marquise-hoz képest, ez összesen +9*16=144 stat (socketes gyűrűk, amu, Ice climbers)… az új affixok pedig tárgyanként adnak vagy +300 statot. Marad a sapkába és a fegyverbe tehető gem maxolása. Talán a mainstatot adó gem helyetti diamond lesz az új divat? Ott talán van értelme a magasabb szinteknek is.

  Reply

 • avatar

  Animebj

  |

  Rondák és megfizethetetlenül drágák lesznek, az biztos, de a gyémánt bevezetése mindenképp jó ötlet volt.

  Reply

 • avatar

  Criminalheadz

  |

  Istenem mennyit aggódtok, rinyáltok mindené… Elejétől fogva azt akartuk, hogy évekre lekössön minket és ne fél óra legyen egy fullos kari… Szenvedjé és dölgöljé meg érte szó szerint!! Én erre várok mióta kijött. Én nem tudom ti mire… : ) A változás mindig kell, talán ez már az lesz.

  Reply

 • avatar

  Adam

  |

  [reply]@Professor J (#28):[/reply]én is egyet értek azza, hogy ne legyen olcsóbb..mert most őszintén…fájni fog az bárkinek is, hgoy csak 110% crit-et ad a 120% helyett?
  ezek inkább már csak arra jók, hogy idővel elmondhasd, no ez is megvan…
  engem sokkal jobban zavar aza rengeteg idő, míg a jelenelg találahtó gemekből összerakok1 használhatót, mert rettenetesen primitíven van leprogramozva…miért kell közel 3 mp 1 darab kő legyártásához???? ha ezt felszorzom..hogy hányszor kell megcsinálni aa gépnek, míg összejön a radiant star…ez teljesen hülyeség, ezt kb 1 másodperc alatt meg lehetne oldani..de így kiesel a játék ritmusából és bámulsz mint a bamba bárány a kapura..vagy kimész vodkaranacsot csinálni a konyhába..vagy fene tudja…de aki csak 1-1 órát játszik naponta, annak ez igenis zavaró..

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@Döme (#26):[/reply]D2-ben átlagjátékos, csak Baal-Mephi-Diab runokat tolt, azokból esett 100% set, unique cucc, külön élmény volt, ha a BOT elől el tudtad szedni a cuccot. Szóval a D2-ben még ennyi endgame sem volt, a repair volt a goldsink olyan 4-500 ezer golddal/halál és max 2,5 milla fért a stashbe, szóval nekem ne siránkozzanak az emberek, hogy drága 1-2 cucc, majd be lesz lőve az ára, mint pl. a repair költségnél tették a fejlesztők.

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@Fege (#23):[/reply]Kb. hasonló van a Torchlight 2-ben, az egész játékkal eltöltöttem 30 órát, abból 6-8 volt, amit főboss megölése után, ilyen random dungeon-mobos cumoval töltöttem. Randomnak random volt, de évekig nem köt le, mondjuk a Ts-nél nálam skillrendszer, meg a grafika ütötte ki a biztosítékot, de a hangulat megvolt köszönhetően Matt Uelmennek. Szerintem a legfőbb probléma az, hogy rengeteg az MMO-khoz szokott ember vár el olyan dolgokat egy H&S-től, amit nem kellene, de a tömegeket meg ki kell szolgálni, ahogy mondták sok évvel ezelőtt “Kenyeret és cirkuszt a népnek.”

  Reply

 • avatar

  Döme

  |

  Inkább legyen drága mint olcsó a gem, ahogy néztem dobál imperiált Frodó ,meg bounty fizetség is. Elég gyorsan összeszedhetőek a kövek.

  Magam részéről még mindig sok a dropp. Ha valóban jó és használható sárgák és uniq-ok esnek, akkor elég lenne 1 sárga/10pack és 1 barna-zöld / 100 pack. :)
  Akkor valóban meg lenne becsülve minden rare és uniq. :) és a játék kijátszása is kicsit elnyúlna.

  D2-ben azért ha jól emlékszem uniq eléggé ritkásan esett…

  Reply

 • avatar

  Venom

  |

  [reply]@Fege (#23):[/reply]Inkább legyen ritkábban kavics, de ne legyen már 50 milla egy gyártás. D2-ben nem is került goldba, mégis jó volt, nem volt azonnal legjobb drágaköve senkinek, mondjuk ott nem volt osztott láda sem.

  Reply

 • avatar

  chaoslord3

  |

  [author]Envo (#20):[/author][quote]@18
  Ha új árakat szabnak a gemeknek, nem annyira bolondok hogy a te problémádra nem gondoltak volna…
  Pl.: Van olyan bounty amiért 200k goldot kap az ember.
  Ahelyett hogy itt ócsáróljuk a készítőket mennyire buták, adjunk nekik némi tiszteletet.
  0[/quote]

  Bocs, ha nyersen hangzott vagy vmi de ez a véleményem. Amúgy meg nem ócsároltam senkit szerintem (nyomdafesték tűrően írtam).
  Igen vannak olyan bountyk amik sokat adnak az tény most délelőtt rájöttem a streameket nézve, DE(!) azt se felejtsétek el hogy egy a 3. legerősebb GEM volt azt hiszem az utolsó kettőhöz még ár nem volt csak egy 10 GOLD. Szóval akkor majd laza 80-90 misi (hanem több) lesz a legmagasabb? Én ezt tartom nevetségesnek.
  Én speciel egy maximum 60 misis(ez lenne a legnagyobb GEM ára) GEM-el kielégednék szerintem az is bőven elég lenne. De ahogy látom esik most minden fajta gem szóval nem lesz majd itt gond azért.

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  Most ez komoly? A játékosok kihívást akartak, AH nélküli játékot. Hát most megkapják.
  Milyen irreális elvárás az, hogy azonnal a legjobb gemben rohangássz? Olyan, mintha azt akarnád Diablo 2-ben, hogy 1 óra alatt kiessen a JAH ITH BER rúna az Enigmádhoz.

  AH nélkül ennyi goldot összeszedni igazi kihívás lesz, a kereskedés korlátozásával pedig az egekbe növelik a kihívás mértékét.

  Másrészt.. Nézem az élő közvetítéseket, számomra már most unalmas az, amit látok. Körülbelül 2 hetet tudnék adni ennek így, ilyen formában. Kíváncsian várom mi lesz a ladder rendszerrel.

  Reply

 • avatar

  stra

  |

  [reply]@Professor J (#15):[/reply]Persze, ha azt látnák a playerek, hogy tegyük fel 10m a maxos kő akkor senki se venne goldot már, mert minek. Márciusig így még mindig fent tudják tartani valamilyen szinten az AH-s forgalmat.Ezt is vedd figyelembe.Enchantnál láttuk ezt, első kikerült videóban még csak 100k körül volt az árazás, blizzconon meg már 1m egy módosítás, és akkor ki tudja melyiket gondolják komolyan.
  De ha mégis 50m lenne, akkor is megoldják. Ahogy lejjebb írta Envo, bountyk után is jár gold, nem is kevés.Tehát nem olyan lehetetlen összeszedni.

  Reply

 • avatar

  Apophissz

  |

  [reply]@Professor J (#19):[/reply]Nos én nem értek veled egyet sajnos. Én speciel megjelenés óta játszom a játékkal soha nem vettem goldot igazi pénzért, és szinte napi rendszerességgel játszom több mint 1k óra a játékidőm és így is csak 2db Marquise gemem van. Tehát akkor most én is casual játékos lennék?

  http://eu.battle.net/d3/en/profile/Sz%C3%B6cske-2485/hero/1390211

  Nagyon remélem hogy az árak változnak, és hogy nem kell 10 percet várni egy radiant gem 1 gem legyártásához…
  Továbbá én hiába játszom itemek nem esnek, aztán meg ha esnek is majd itemek kiegben nem lesz ah, és legendary itemek is soulosak lesznek ha jól tudom ami szintén megnehezíti majd az értékesítésüket.

  Reply

 • avatar

  Envo

  |

  @18
  Ha új árakat szabnak a gemeknek, nem annyira bolondok hogy a te problémádra nem gondoltak volna…
  Pl.: Van olyan bounty amiért 200k goldot kap az ember.

  Ahelyett hogy itt ócsáróljuk a készítőket mennyire buták, adjunk nekik némi tiszteletet.

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@chaoslord3 (#18):[/reply]Azt ne feledd az árak még változhatnak, de azért te se szeretnéd, ha minden kazuár (casual), aki max. 5-10 órát játszik hetente, maxos gemekkel rohangáljon, 2 hónappal a kieg megjelenése után.

  Reply

 • avatar

  chaoslord3

  |

  [author]Professor J (#15):[/author][quote]@Adam (#14): Néztem a twitchen a streamet, az Imperial kavics legyártáshoz 50 milla gold kell meg 20 valami scroll
  0[/quote]

  Ez már szerintem pofátlanság még ha új játékos vagy akkor főleg nem fogsz összeszedni annyi goldot soha!!! (AH nélkül tuti) Jó értem én hogy gold süllyesztőket kell csinálni meg minden, de nem mindenki mocskosul gazdag és úszkál a goldban mert éppen úgy volt kedve és vett az AH-ból. Vannak olyan emberek is mint én akik a vért izzadt azért a pár milliójáért és nem a könnyű úton szerzett dolgokat szereti. Én nagyon remélem hogy észbe kapnak és lejjebb nyomják mert akkor a kiegbe se lesz nekem vagy másnak ( akik nem tehetősek) high end gemje. Ennyit erről!!!

  Reply

 • avatar

  Apophissz

  |

  50m Gold szerintem kicsit sok 1 gem gyártásához.
  Továbbá a jelenlegi esetben is kicsit túlzásnak tartom, hogy 5m goldba kerül az ha egy Marquise gemet ki akarok venni egy foglalatból, és hogy mind ezt még az is megfejeli, hogy acount boundos lesz. Ez vajon az új gemekre is igaz lesZ?

  Reply

 • avatar

  Apophissz

  |

  Azt valaki tudja esetleg hogy melyik Gem milyen statokat fog majd adni?

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@Adam (#14):[/reply]Néztem a twitchen a streamet, az Imperial kavics legyártáshoz 50 milla gold kell meg 20 valami scroll :)

  Reply

 • avatar

  Adam

  |

  [reply]@vampiree (#13):[/reply]A Blizz a követ gyártásának költségét is mérsékelte anno…szerintem msot is be fogják majd lőni, a kérdés hogy mennyire:) és mi a fenéért nem lehet mondjuk 729 Flawless Squareből legyártani a radiant start 1 klikkre, és mondjuk fél perc alatt?:S
  mirét kell ott görcsölni félórát?:SS

  Reply

 • avatar

  vampiree

  |

  [author]koco (#11):[/author][quote]@AnimusTheHUN (#9): Akkor mi történik, ha mondjuk alapból resettel indul a ladder, mi lesz a felhalmozott goldoddal?
  Aki előre akar gondolkodni, az szerintem forumgoldba fektet majd.
  0[/quote]

  Olyan nem lesz, maximum az, ha új karaktert kezdesz, akkor választhatsz ladderspecifikust. Nem fognak lenullázni senkit.

  Reply

 • avatar

  Shazeen

  |

  Kérünk szépen Horadric Cube-ot, aztán el lehet felejteni a többszázmillió goldos craftolást. :)

  Reply

 • avatar

  koco

  |

  [reply]@AnimusTheHUN (#9):[/reply]Akkor mi történik, ha mondjuk alapból resettel indul a ladder, mi lesz a felhalmozott goldoddal?

  Aki előre akar gondolkodni, az szerintem forumgoldba fektet majd.

  Reply

 • avatar

  PunkZoli

  |

  [reply]@AnimusTheHUN (#9):[/reply]Nem biztos, hogy lesz annak értelme, ugyanis a javításon kívül nem hiszem, hogy bármi máshoz elég lesz csak a gold. Mindenhez kell majd ezentúl is valami essence és annak farmolása közben lehet elég goldot is szerzünk majd hozzá.
  A gemek meg lehet úgy alakulnak majd ,hogy magasabb szintet találunk eleve, nehezebb módban, viszont csak ezek lesznek.

  Reply

 • avatar

  AnimusTheHUN

  |

  Én *urvára telefogom magam vásárolni golddal még az AH bezárása előtt. 50 milla gold jelenleg 370 huffos. Ennek a mennyiségnek a kifarmolásához meg sokszorosát elköltöd áramra amíg összekaparod :) Az AH bezárásához közeledve még mielőtt elszabadulnának az árak, aki teheti annak érdemes rászánni és betárazni. Biztos, hogy később többet fog érni a gold mint AH idején.

  Reply

 • avatar

  stra

  |

  [reply]@ (#6):[/reply]
  Csak abba gondolj bele, hogy AH zárás után belépő játékos, hogy szed majd össze annyi goldot mint ami jelenleg kell, esetleg ha megnövelik a gold drop-ot, de akkor már egyszerűbb lejjebb vinni az árakat.
  Gondolkozzatok már egy kicsit…

  Amúgy tényleg rusnyák ezek a kövek : /

  Reply

 • avatar

  Jonas

  |

  [reply]@Adam (#1):[/reply]Egyetértek, nagyon sok szint lesz, konkrétan időpazarlás lecraftolni a legkisebbtől a legnagyobbig mivel pár szinttel feljebb már alapból jobb esik. Max úgy lenne értelme ennek a rengeteg szintnek ha:

  1) Nem szintenként lehetne craftolni hanem 1 gemet akár több különböző szintű kisebb gemből is össze tudna hozni. Pl 1 flawless-t craftoljon le magától úgy hogy van 4 chipped meg egy normál. (és ne csak 2 normálból) Természetesen először a legkisebb szintűeket felhasználva.

  2) Amikor sok gemet craftolok lehessen que-ba rakni, jeweller meg végez amikor végez és beteszi a stash-be/inventory-ba a készterméket amíg én farmolok. Ne kelljen kivárni…

  3) 20 szint, 5 féle gem, ergo ha mindenből tartasz 1 db-ot az 100 kocka az inventory-ban. Nagyobb (esetleg utilitiesnek dedikált) stash kérdése is felmerül…

  Reply

 • avatar

  murdock

  |

  [reply]@Adam (#1):[/reply]hát ah nélkül szerintem lehetetlen lesz 2 milliárd goldot összekaparni. Én speciel nagyon félek a gemek árától. Sose volt 100-200 millió goldnál többem. jelenleg 86 van.

  Reply

 • avatar

  fiucsavar

  |

  [reply]@Adam (#1):[/reply]AH nélkül esélytelen az a mennyiségű gold felhalmozása ami egy átlagos karakternek-accountnak jelenleg van. Nem kell stresszelni,át lesz dolgozva a rendszer.

  Reply

 • avatar

  Fege

  |

  Nemhiszem hogy különösen aggódni kell a drágakövek miatt. Ha emelkedik a maximális szint, akkor nyilván emelkedni fog a játékban farmolható drágakő maximális szintje is.
  Milyen jól nézne ki, ha a kiegészítőben már eshetne star gem is, nem ? :)

  Reply

 • avatar

  chaoslord3

  |

  [author]Adam (#1):[/author][quote]Üdv,
  ez mindenképpen jó hír, hogy növekedni fog a szint..de ezek szerint, megmaradnak az eddigiek is..ennek már kevésbé örülök, mert felesleges….
  Továbbá az árazás is kérdéses, mert ha az eddigiek maradnak,akkor lesz vagy 2 milliárd gold az utolsó gem előállítása..mondjuk ez nem feltétlen baj..hisz ez is lehet 1 cél, hogy valaki elérje…
  A diamond-nak is örülök….kellett más típusú gem is, mert az eddigiek karcsúak..és nem volt nagy lehetőség a variálásra…
  és 1 személyes vélemény…szerintem nagyon rondák lettek:((
  0[/quote]

  Tuti, hogy nem fog maradni az a drága gem craftolás, mert mivel mint nekem egy ilyen csóró játékosnak akinek max 30-40 milliója volt eddig a maximum összeg amit az accontján tudott az soha a büdös életbe nem fog olyant craftolni.
  Diamond-nak én is örülök kicsit változtatni fog a gem használatokon.
  Amúgy kinek a Papp kinek a Pappné én nekem speciel bejönnek a gemek kinézete…

  Reply

 • avatar

  Tipcsi

  |

  [author]Adam (#1):[/author][quote]…
  és 1 személyes vélemény…szerintem nagyon rondák lettek:((
  0[/quote]
  Nos, a látvány tényleg nem a legjobb, de sajnos a mutatós drágakövek látványát levédette a PopCap Bejeweled…. :D (Nem. Csak viccelek)

  Reply

 • avatar

  Adam

  |

  Üdv,

  ez mindenképpen jó hír, hogy növekedni fog a szint..de ezek szerint, megmaradnak az eddigiek is..ennek már kevésbé örülök, mert felesleges….
  Továbbá az árazás is kérdéses, mert ha az eddigiek maradnak,akkor lesz vagy 2 milliárd gold az utolsó gem előállítása..mondjuk ez nem feltétlen baj..hisz ez is lehet 1 cél, hogy valaki elérje…
  A diamond-nak is örülök….kellett más típusú gem is, mert az eddigiek karcsúak..és nem volt nagy lehetőség a variálásra…
  és 1 személyes vélemény…szerintem nagyon rondák lettek:((

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.