Kezdőlap Egyéb Kitekintő: Hellblade: Senua’s Sacrifice VR

Kitekintő: Hellblade: Senua’s Sacrifice VR [OFF]

433
2
MEGOSZTÁS

Az előző hírünk kapcsán megindult a komment szekcióban a találgatás: vajon milyen Diablo projekteken dolgozhat a Blizzard? Bennem felmerült egy VR játék ötlete is, de én is nehezen tudtam elképzelni a Diablo-t VR játékként… egészen addig amíg ki nem próbáltam a Hellblade: Senua’s Sacrifice című játékot, egész pontosan annak a VR változatát ami még friss-ropogós hiszen július végén jelent meg. A játékot a Ninja Theory fejlesztette, akik olyan címeket tettek le az asztalra, mint a Heavenly Sword, Enslaved: Odyssey to the West, és a DmC: Devil May Cry.

A játék a Skandináv mitológiából meríti történetét miszerint Senua harcosnő elindul Helheimbe, hogy megmentse halott kedvese lelkét Hela-tól az Avilág Királynőjétől. Senua azonban pszichózisban szenved és betegsége miatt illúzióit nem tudja megkülönböztetni a valóságtól. Ez egy valós betegség melynek mély ábrázolásához a betegségben szenvedő betegek és neurospecialisták nyújtottak segítséget a játék fejlesztése alatt.

Játékosként egy olyan sötét pszicho-horror-akció-kalandjáték egyveleg közepén találjuk magunkat, amiben a sok útvesztő között ádáz csatákat kell megvívnunk. A hangulatot binaurális audio felvételek fokozzák, melyek a youtube videón keresztül is visszaadhatóak amennyiben fej- illetve fülhallgatóval nézitek.

A játékban a hanghatások mellett különös figyelmet érdemel a főhősnő animálása az átvezetők alatt, amit a fejlett technológia mellett a gyönyörű Melina Jürgens-nek is köszönhetünk. A játékhoz valós időben modellezték a játékbeli karakter mozdulatait és arckifejezéseit, így igazán ütős jelenetek tovább mélyítik az élményeket.

A játék PC-n, PS4-en, xBox One-on és VR-ban is játszható Oculus Riften és HTC Vive-on. További infók a hellblade.com-on.