Kezdőlap Fanart Művészeti rovat

Művészeti rovat

131
0
MEGOSZTÁS

A mai művészeti rovatunkba 5 kép és egy szobor kerül bele. A képeket a tovább után láthatjátok a szoborral együtt. A szoborhoz jár egy interjú is, Jason Bablerrel aki a szobrot készítette.

Forrás: battle.net

 

Jason Bablernek van egy bűnös hobbija, amikor épp nem a MAKE magazin igazgatója, vagy a Book of Cain egyik társszerzője, szereti kellemesen elütni az idejét némi szobrászattal, a legújabb műve egy  17 inch magas (kb. 43 cm) teljes led világítással felszeret Azmodan a bűnök ura szobor. Egy gyors Q&A keretében Jason megoszt pár érdekességet a szoborról.

Q: Miért épp Azmodan?

Jason:  Első és legfontosabb, a Diablo csapat a lenyűgöző munkát vitt véghez a tervezéskor. Aljas és egyedi, de mégis belefér a karakter a régebbi játékokba.  Először a Butchert akartam elkezdeni (talán sor fog rá kerülni), de Azmodan mégis sokkal epikebb. 

Másodszor,  amikor a Book of Cain-en dolgoztam, nem tudtam betelni a világgal – mindamellett én szerkesztettem a könyvet Brom lenyűgöző Azmodan illusztrációjával (Szerkesztői megjegyzés: Brom, az egyik grafikus, aki a Book of Cain-en dolgozott.). Így elhatároztam hogy az offline hobbimmal ( szobrászat), a Diablo III-at hazaviszem bizonyos értelemben éjaszkánként az otthonomba.

Szobrász szempontból nagyon sok kihívást nyújtottak a lábak, megvilágítva a kezeket és lábakat, majd egyre jobb textúrákat alkotni ahogyan csak én akartam, a korábbi műveim a szobrászat terén ehhez képest, nagyon amatőrnek számított.

Q: Dolgoztál már valamilyen más Diabló szobron? Vagy tervezel más szobrot a késöbbiekben?

Jason:  Ha a szobrász oldalam megnézed, láthatod hogy a műveim szinte kizárólag a Diablo és a Warcraft univerzumát öleli fel. A Diablo III-ból az Unburied egy versenyen elnyerte az első  helyezést, a Dune Thresher és egy Fallen Shaman fej, aminek a testét még be akarom fejezni egy nap.

A korai munkáimból Illidan a World of Warcraftból és egy Troll íjász, amiken megtanultam a mintázást. Szóval igen, szeretem a Blizzard szörny világát. 🙂

Q: Mi volt a legnehezebb, vagy a legnagyobb kihívást nyújtó elem az Azmodan szobron?

Jason:  Azt akartam, hogy a modell, legyen olyan részletes ahogyan csak a Diablo csapat látásából lehetséges, mindkét textúrázás szempontjából., úgy ahogyan a dinamikus jeleneteken látszik és nem egy rajzfilmeszű ábrázolást akartam készíteni. Féltem attól, hogy a festés nem lesz olyan élethű amilyenre akartam, de szerintem jól sikerült.

Q: Ha valaki el akar kezdeni egy ilyen projektet, vagy valami más ehhez hasonlót akarna kezdeni, mit ajánlasz a kezdéshez?

Jason:  Kicsiben kell kezdeni.  Egy ehhez hasonló projekt kezdésnek nagyon frusztráló lenne. Meg kell ismerni először az anatómiát és a szobrászat alapjait és csak ezután nekiállni valami ilyesminek, ha már néhány szobron túl van az illető.

Q: Kötelező kérdés: Melyik az a class amit a legjobban szeretsz, vagy a legjobban élvezed a játékot vele?

Jason: Magamat jutalmaztam ezzel a szoborral mikor befejeztem és végre játszhatok a Diablo III-as a Witch Doctorommal (Ami visszahozza a kedves emlékeimet a Necromantámról).

Ha többet szeretnél megtudni Jasonről és az ő szobráról nézd meg ezt az oldalt a MAKE magazinon

Ezekután következzenek a megígért háttérképek, amiket a hivatalos oldalon is elérhettek.