Kezdőlap Egyéb Kanai’s Cube Betekintő

Kanai’s Cube Betekintő

1185
0
MEGOSZTÁS

A Horadric Cube a Diablo sorozat egyik legismertebb tárgyai közé tartozik. A Diablo II-ben vezették be a kockát, fontos szerepe volt a történetben és sok hasznos transzmutációs funkciót kínált, mint pl: drágakövek egyesítése fejlesztési tárgyakhoz. De honnan származik a Cube ereje? A Horadrim bizonytalan volt az itemet illetően, amikor ez az erőteljes item megjelent a történelemben. Ma, feltárjuk az eredetét. Lássuk, mi mindent tartalmaz, honnan származik a neve, milyen funkciókra használható és még arra is fényt derítünk ,hogy kit jelképez a kockánál megjelenő narancssárgás Barbár.

[youtube V0dluBgUqsI 700 420]

Elveszett és elfeledett

A Kanai’s Cube egy mérhetetlen, erőteljes ereklyét tartalmazó transzmutációs erő, melynek az elődje a jól ismert Horadric Cube volt. Eredetileg csak „The Cube” néven ismerték és a Horadrim készítette el, hogy segítse őket, a Hunt for the Three-ben. Azonban, elkészítésében gátat szabtak a sötét módszerek és a katasztrofális eredmények, így hamar megállapították, hogy túl veszélyes lenne bárkinek a kocka használata. Ezért létrehoztak egy gyengébb, de egyenértékű Horadric Cube-t, az így elkészült első kockát egy titkos szervezetre bízták a barbárokra, akik az Arreat hegyen éltek és biztonságban tartották mindenkitől, beleértve a saját népüket is.

kocka

Az évek során ezek a barbárok egyfajta őrzőként szolgálták a kockát, biztonságban tartották a kíváncsiskodó szemektől és azoktól, akik rosszra akarták használni. Az utolsó ilyen őrző, a nagy Chief Elder Kanai volt, aki elpusztult, amikor a démonúr Baal elpusztította Sescheront a Diablo II: Lord of Destruction eseményei alatt. A barbárok mindig is hittek a harcosaikban, hogy békét tudnak hozni az Arreat hegység lejtőire, de Worldstone és a hegy pusztulása után, amely otthonukként szolgált, Kanai’s szelleme nem tudott megpihenni.  Most, az ő ítélete az örök virrasztás az otthona és a legnagyobb kincse felett, várva egy hatalmas és tiszteletreméltó személyre, akire rábízhatja a kocka őrzésének a feladatát.

kocka2

Egy ármányos egyén ismét megtalálta az útját az élők közé és szeretné légies kezeit a műalkotásra tenni. Természetesen, tudja, hogy csak egy olyan egyén teheti ezt, akit lenyűgöz a Kanai’s ereje.

A kocka ereje

Tehát mi is pontosan a Kanai’s Cube?  Röviden: minden. Ez egy új funkció, amely alapvetően megváltoztatja a nézetedet egy kiesett Legendary itemről. Gondold azt, hogy ez az ezermester (ezernephalem) eszköze az itemek testreszabhatóságához. Nem csak egy újabb réteget ad hozzá a karakter erőihez, de egyfajta strukturált gyűjtőként is szolgál a Diablo III itemjei számára.

kocka3

Először, eltávolíthatjuk a Legendary itemből a legendary opciót. Ezt követően az item hozzáadódik a gyűjtői listához. A listából kiválasztva az itemet a kocka lehetővé teszi számunkra, hogy használhassuk az adott Legendary item tulajdonságát anélkül, hogy fel kéne vennünk az itemet karakterünkkel.

3 kategóriára osztható az itemek besorolása:

  • Weapons:
    • Tartalmazza az összes main hand és off-hand itemet, Shieldeket, Mojokat, Quivereket, és hasonló itemeket
  • Armor:
    • Gyakorlatilag minden más; Hand, Leg, Feet, Chest, Belt, Wrist, Shoulder és Head
  • Jewelry:
    • Ring és Amulet

Karaktereink csak olyan Legendary erőket vehetnek igénybe, amiket normál esetben használhat egy adott class. (Pl: Demon Hunter nem használhat majd a kocka segítségével egy Furnace-t) Akár rajtunk lévő itemet vagy rollolt itemet egyaránt be lehet majd tenni a kockába. Bármilyen szintű legendary item tulajdonságát eltávolíthatjuk. Ezeket a Legendary erőket bármikor lehet variálni, szóval ne félj, nyugodtan lehet cserélgetni az itemeket csak vissza kell menni a Kanai’s Cube-hoz.

kocka4

Tegyük fel, hogy megvan az összes item az álom buildhez, de akad egy kettő, amivel nem vagyunk megelégedve. A Kanai’s Cube lehetővé teszi számunkra, hogy reforge-juk a legendary itemjeinket. Ebben az esetben a kocka az összes itemen lévő statot újra kiosztja mintha egy vadonatúj item esett volna. Figyelem! Ha egy Ancient itemet reforgelunk újra, nincs rá garancia, hogy a reforge után is ancient marad!

immortal

imo2

 Számos más dologra is képes még a kocka: eltávolítani egy itemhez szükséges megkövetelt szintet, drágaköveket konvertálni, craft anyagokat gyártani egyik típusból a másikba, egy set item átalakítása ugyanannak a set itemnek egy másik darabjára.

Nem csak egy Legenda…

Mindig is tudtuk, hogy akarunk egy Horadric Cube-ot a Diablo III-ba, de soha nem várt események vezettek a Kanai’s Cube-hoz. Kevin Kanai Griffith a Blizzard család egyik szeretett tagja és egy régi Diablo rajongó volt.  Ő 2005-ben csatlakozott a Blizzard World Of Warcraft csapatához, mint művész.  Az ő munkája látható a Burning Crusade, Wrath of the Lich King, és a Mists of Pandaria kiegészítőkön, valamint a World of Warcraft trading card játékon is.  A Diablo III csapata együtt jött létre, Kevin csatlakozott és letette a névjegyét az eredeti játékban, rengetek változatos és hangulatos környezetet hozott létre, biztos, hogy felismernéd ezeket.

kevin

kevin2

kevin3

Kevin folytatta a gyönyörű környezet megalkotását és a Diablo Holiday művészetet egészen az indulásig, és azon túl a Reaper Of Souls kiadását. Lehet, emlékszel még rá, a Diablo III indulásánál 2011-ben a Diableard being shaved live-ban lehetett őt látni, az Artist’s Stage Demo at BlizzCon 2013 vagy a second anniversary livestream-ben.

Ő mindig egy aktív tagja volt a csapatnak mind belül, mind kívül, függetlenül attól, hogy kisebb csoportokat szervezett vagy ösztönözte barátait a közös játékra. Kevin egy elképesztő mentor volt és mindenki abban reménykedett, hogy együtt dolgozhat vele: ha nem lehetett segíteni, haladni a munkával, Kevin belépett a szobába és a munka máris szinte szenvedélyesen folyt.

kevin7kevin8

kevin10

kevin11

2012 februárját tragédia sújtotta, amikor Kevinnél egy nagyon ritka fajta rákot diagnosztizáltak név szerint az Alveolar Soft Part Sarcomat (ASPS). Kevin kitartott a fárasztó kezelések alatt és folytatta munkáját a Diablo III-nál, ahogy csak tudta, mint az út törő környezetvédelmi funkciók, mint például az időjárás, nappali/esti ciklusokban tapasztalt Adventure mód. Bár ő vitézül harcolt, elvesztettük munkatársunkat és kedves barátunkat 2014. október 14-én. Lelke és öröksége mindig élni fog a játékokban, amelyeket megérintett a lenyűgöző művészetével, valamint azokban, akiknek volt szerencséje ismerni őt.

aws

aws2

aws3

Hiányozni fogsz nekünk Kevin. Ez a kocka a tiéd.

A fentebbi videóból pedig az is kiderül, hogy Kevin kedvenc karaktere a Barbár volt. Így a kockánál megjelenő narancssárgás barbár az ő emlékére készült el. Valamint a trónnál is az ő karaktere látható.

 

Forrás:

www.diablofans.com