Kékek a sürgetett Diablo 3 Béta Patch-ekről

Dyingsoul . Béta, Hírek 541

A béta patch-ek változtatásai néhány játékost arra a következtetésre juttattak, hogy a Blizzard sietteti a Diablo 3 megjelenését. A feltevésre Bashiok reagált:

Bashiok megerősítette, hogy ők arra törekednek, hogy a játékban minél több hibát kijavítsanak és olyan stabillá tegyék a játékot, amennyire csak lehet. Az eddigi politikájukon semmit nem változtattak, vagyis “nem adunk ki játékot addig, amíg szerintünk nincs kész”. A játékos szóvá tette a grafikai hibákat is (például a login képernyő). Erre azt a választ kaptuk, hogy ha minden béta patch-et hiba nélkül adnának ki, akkor évekig tartana a fejlesztés.

Some of the stuff thats been done in Beta 10 is cool, trimming the fat per se. Other changes it feels like you’re trying to meet the Q1 window because of outside pressure, which is something Blizzard has been notorious for never caving into.
Contrary to popular belief we absolutely want to release games. When we say “we won’t release a game until we think it’s ready” that means we’re going to make sure the systems are solid, and it’s as bug free and stable as we can realistically expect of ourselves.
Ideas about design, our experience, player tastes and technology never stop moving forward, so when we refer to our game development process it doesn’t mean we’ll actually keep developing a game forever to have anything and everything we can ever imagine in it. We’re going to at some point have to say “this is it” and get it into your hands.

I see the haste in the latest changes. I sense changes for changes sakes. The Login screen text for username is now out of scale with the rest of the graphics.

The graphics for potions has been changed in the inventory from a bottle to a vile, yet it still drops at a bottle? Seriously, out of all the fine details that have been fleshed out – it looks sloppy. Items are generating incomplete indexes with missing affixes in the titles.
The beta is privy to many in-process changes. If we made every beta patch perfect before releasing we’d be here for years. Part of the beta process is pushing out a build because you need X feature tested, and we don’t care if Y and Z aren’t done yet.

Forrás: incgamers

Comments (30)

 • avatar

  yulihuppy

  |

  [reply]@Tristram (#17):[/reply]Rosszul írtam , azaz már vagy 5-8 éve fejlesztik!! Már 2006-ban olvasni lehetett cikkeket ami a D3 fejlesztéséről szóltak. Ami nem jelenti azt hogy akár korábban is elkezdhették csinálni a játékot! Akármerről számolom jó pár éve megy a kovácsolás mert te is írtad hogy az első gameplay videó már 2008-ban megjelent ami arra következtet hogy nem 2 hete fogtak neki!!

  Reply

 • avatar

  Elrood

  |

  [reply]@csububoy (#24):[/reply]csububoy hozzászólása után végignyálaztam az sc2.hu anyagát és kikerestem a dátumokat.

  2010.02.17. elindul a béta (1. fázis)
  http://starcraft2.hu/2010/02/17/elindult-a-starcraft-ii-beta/
  2010.05.04. bejelentik a megjelenési dátumot
  http://starcraft2.hu/2010/05/04/starcraft-2-julius-27-etol-a-boltokban/
  2010.06.08. béta 1. fázis vége
  http://starcraft2.hu/2010/06/08/kihuztak-a-dugot-halal-beallta-2205/
  2010.07.08. béta 2. fázis indul
  http://starcraft2.hu/2010/07/08/indul-a-beta-phase-2-egyelore-csak-us/
  2010.07.20. béta 2. fázis vége
  http://starcraft2.hu/2010/07/20/vegleg-vege/
  2010.07.27. Megjelenik a játék
  http://starcraft2.hu/2010/07/26/elerkezett-hat-a-nagy-nap/

  Utolsó béta patch, amit találtam, az a 17-es:
  http://starcraft2.hu/2010/07/14/starcraft-ii-beta-%E2%80%93-patch-17-version-0-20-0-16036/

  Összefoglalva (ha elszámolom sry, fáradt vagyok:)):
  Béta durván 5 hónapig tartott, a béta 3. hónapjában mondtak megjelenési dátumot, a játék megjelenéséhez képest 2,5-3 hónappal előbb jelentették be.

  Most hogy végigmentem pár hónapnyi híren, sc2 esetében két kézzel szórták a béta kulcsokat a dio3-hoz képest (nem flame indítónak szántam!)

  Reply

 • avatar

  Kutyamajom

  |

  Nem hinném hogy ez rossz üzletpolitika egy olyan játéksorozat legújabb részénél, ami a maga kategoriájában kérdés nélkül a csúcs. Diablo 2 óta bármiféle ilyen játék vagy diablo klon vagy szar. Igazából ennek a stílusnak a diablo a mértékegysége.
  Ez az idegtépő várakozás senkit nem fog attól elriasztani hogy megvegye a játékot, viszont egy igazi bombaként fog betörni a megjelenési dátum.
  Egy ilyen remek, és én elhiszem hogy közel tökéletes játéknál( mert szerintem minden blizzardos az) nincs rossz üzletpolitika.

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@csububoy (#24):[/reply]Konkrét példát tudok mondani kettőt is, amiken részt vettem:
  -World of tanks körülbelül 10 hónapos béta (closed és open egyben)
  -Star Trek online-ban az open olyan 2-4 hét volt, a closed előtte fogalmam sincs mennyi idő lehetett, de én olyan 1-3 hónapra tippelnék.
  Persze, ha ez a téma komolyan érdekel, utánanézhetsz, de túl sok értelme szerintem nincs, ugyanis ahogy Professor J is mondta: cégenként, sőt, projektenként is változó ez az időtartam.

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  2012.Március 04-06. ezt jegyezzétek meg…

  Amúgy a Blizz szúrta el a dolgokat azzal, hogy túl korán adtak híreket a játékról , ha akkor indították volna útjára az egészet amikor már adják is ki a bétát kutya nem rótta volna fel nekik a 2. rész óta eltelt időt hisz mindenki örült volna, hogy jön még egy rész wow… de így, hogy lassan 3-4 éve húzzák a nép idegét, azzal hogy lesz ez rossz üzletpolitikára vall.

  Persze ha kinn lesz mindenki elkussol majd és minden rovására fog menni a játék (munka,tanulás, asszony, feleség…) hiába én 97-ben játszottam elöször a játékkal azóta rajongok érte hiába a kor nem tini vagyok már, de szerintem a legnagyobb fanok mind 30felett vannak már , sry a kis off-ért is a végére :D

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@csububoy (#24):[/reply]Cégenként ez az időtartam változik, általában 2-6 hónap, a Blizzardnál kb. 5-6 hónap szokott lenni. A javítócsomagok száma meg attól függ, mennyi mindent toldozgatnak a játékon. Eddigi Blizzardos tapasztalataim alapján max. 15-20 patch.

  Reply

 • avatar

  csububoy

  |

  Azt meg tudjátok mondani,hogy egy más átlagos játéknál mennyi időt szokott kitenni a Béta ideje? Valamint arra lennék kíváncsi, hogy egy játék tesztelésénél kb átlagosan hány patch csomag szokott érkezni? A válaszokat előre is köszönöm!:)

  Reply

 • avatar

  white

  |

  Komolyan tiszta vicc amiket írkáltok, ki mit és hogy fejleszt meg ki mit találgat. Az a lényeg, hogy egyszer majd elkészül, de ez a sok visszavonás amik eddig voltak és nincsenek ez azért nem vet jó fényt a Blizzardra. Az olyan kocka játékosok akik meg meg vannak győződve arról, hogy mindezt egy “nemesebb” cél érdekében teszik azért, hogy mégjobb legyen a játék ezt azért TI sem hiszitek el, ha mégis akkor az életben benneteket a legjobban átb.szni és át is fognak, ez csak egy játék. Ahelyett, hogy itt arénáztok, menjetek szépen tanulni vagy dolgozni ki mit csinál! Én ide nem fogok többet benézni sem, mert értelme nem sok….

  Reply

 • avatar

  ReflX

  |

  [reply]@Gaboka (#21):[/reply]Mert hogy állnak most? mesélj kérlek.

  Reply

 • avatar

  Gaboka

  |

  jézus mi megy itt:D….. amugy sztem Q1be már 100% hogy nem fog ki jönni ahogy most állnak…esetleg Q2 de leeht hogy Q3nak is jo az:)

  Reply

 • avatar

  anto89

  |

  A probléma nem azzal van , hogy 2008óta mennyit fejlesztettek mert 1értelmű a fejlődés.
  Az is egyértelmű , hogy a Blizzard szart nem nagyon adott (még?) ki.
  Azzal sincs baj , hogy 11éve foltozgatják (mert 2után ugye rögtön elkezdték csak az ment a kukában meg volt kis pihi a 2 verzió között).
  Az a nagyon nagyon nagy probléma, hogy amit művelnek a béta indulása óta na arra kb. 1 15perces anyázás lenne a legkifejezőbb.Ok legyen when it’s done de akkor nehúzogassuk a mézesmadzagot a 2011végével meg 2012 Q1el stb. Ezután 1értelmű , hogy mindenki fröcsög , hogy jajj ezt meg azt kivesznek meg stb. Ezt bizony non non elkúrták a kommunikációjukkal…
  (11éve várom a játékot és még várnám évekig csendben csak ne nézzenek hülyének… Azt már elérték h CE helyett simát veszek és remélem , hogy ezen már nem tud a Blizzard változtatni a szimpatikus viselkedésével …)

  Reply

 • avatar

  ReflX

  |

  [reply]@Tristram (#17):[/reply]Így is van, látod Benny, én is valami ilyesmire gondoltam, csak nem tudtam íly szépen megfogalmazni.

  Reply

 • avatar

  jocc

  |

  Amugy.. nemtom mi a felháborodás oka.. Még mindig Q1 és igen én hiszek benne, hogy tartani fogják, de legalább a közelébe lesznek mivel nem erősítették meg az ellenkezőjét.
  Amugy meg mit mondjon Bashiok? De komolyan.. mivel érnétek be? A dátumon kívül persze. Szpojlerezze le az egész gémet?? Vagy meséljen milyen jót játszottak a cégnél? Nincs megosztható infojuk már. Amit megosztanának mind tudjuk a többik meg úgyse fogják elmondani.
  És igen évekig tart. Próbáltál már lemodellezni, textúrázni, animálni stb. valamit? Mindenzt leprogramozni, ráadásul bugok nélkül? Nemhiszem. De biztos hogy nem kávézni járnak be az emberek abba az épületbe az emberek amelyiknek a tetjén ott van egy nagy Blizzard felirat.

  Reply

 • avatar

  Tristram

  |

  [reply]@yulihuppy (#13):[/reply]3,5 éve jelentették be, hogy készül a játék.

  A sok sírós meg nézze meg a legelső gameplay videót, amit még 2008. nyarán publikáltak.
  http://youtu.be/s2OWZfpM9Jk
  Na, most már látjátok, mit fejlesztettek az elmúlt években? Bele se gondoltok, hogy milyen fejlődésen ment keresztül a játék, csak az lebeg a szemetek előtt, hogy megint kihagynak belőle valamit, aztán kínotokban egyből lecsaptok rá, hogy “Hú, hát ez a végén tényleg egy feltupírozott D2 lesz, minden jó dolgot kiszednek belőle.”. Megtehették volna, hogy a 2008-as állapotot nem fejlesztik tovább, hanem fél-egy év alatt összedobják D3-nak, a mostani meg D4-nek készülne. Más cégeknél egy trilógián belűl nincs ennyi fejlődés, mégis inkább “szaroznak vele” az idegeinket húzva, mert valami tényleg jó, és kiforrott dolgot akarnak az arcunkba tolni.

  Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én már nagyon unom, hogy ha kijön valami hivatalos infó, akkor az tök minden miről szól, a többség már csak támadni tudja a céget/fejlesztőket/játékot. Mivel kíváncsi vagyok mások véleményére, el szoktam olvasni a hozzászólásokat, de csak a vérnyomásomat tornássza fel ez a sok hőbörgés (érdemleges komment alig akad). Inkább fogadjátok meg Bello tanácsát, és vegyétek elő a D2-t, (vagy akár a D1-et, én például mindkettővel játszok most), és azzal üssétek el az időt. Ott kell levezetni a feszültséget azokon a kib***ott köpőcsöves szarokon a dzsungelben. :D

  Reply

 • avatar

  Bello

  |

  [reply]@ (#8):[/reply]Hamu, igazad van. Szerintem sem szabad elmenni az anyázás felé és nem is érdemes.

  Én előszedtem a D2-t és tréningelek a karakterekkel.
  Játszottam most 3 féle necrot, sorcerert, barbárt, palát, druidot, amazont, de eddig az assassin gameplay tetszik nekem a legjobban. Így valószínű, hogy monk-ot kezdek majd ha kijön szeretett játékunk.
  Javaslom, hogy toljatok ti is egy kis Diablo 2-t. Még máig sem adtak ki olyan játékot, amit jobban szeretnék. Nem tudok olyan game-et mondani, amit 12 év után is elő tudnék szedni (kivéve a Desperados-t).

  Remélem továbbá, hogy 35 éves koromban ugyanezt fogom mondani a D3-ról és fórumozni fogok a D4 fan-siteján!
  Hajrá Blizz, dolgozzatok és tegyetek róla, hogy ne csalódjunk!

  Reply

 • avatar

  Kenny

  |

  [reply]@Tvelvet (#14):[/reply]nem az a bajom, hogy félek attól, hogy szar lesz a game! Hanem hogy ez már vérlázítóan pofátlan amit nekünk fanoknak mondanak!!!! Mondják azt hogy gyerekek 2012 karácsonyra megkapjátok a játékot és ha hamarabb jönne ki még akkor örülni is fogunk…de pont azoknak nem mondanak semmit és tartják bizonytalanságban az embereket akik megfogják venni a játékot…

  mire föl ez a kertelés? mire ez a nagy kamuszöveg? már rég nem arról szól ez a dolog hogy az érdeklődésünket akarják fenntartani…egyszerűen megcsúsztak, izzad a homlokuk és érzik már a vastag lófaszt a seggükben!

  Reply

 • avatar

  Tvelvet

  |

  Én azt mondom, ne vonjon le senki semmiféle következtetést amíg nem látta teljes fényében a gamet. Látni dolgokat, de teljes egészében a fejlesztőkön kívül senki nem látja az egészet. Eddig még szar nem jött ki a kezük közül. Reméljük ez most is így lesz. Tény, szar várni, és csorgatni a nyálunkat. De nézzétek a jó oldalát addig van idő mással foglalkozni, ha kijön, úgy is mindenki rajta fog csüngni. :)

  Reply

 • avatar

  yulihuppy

  |

  Nem is értem miért sietteti néhány játékos a játék kiadását, hisz csak alig pár éve( 5-8) jelentették be! Ennek a Bashiok nevű figura meg feltehetne valami más lemezt is, mert ez már ódivatú szöveg amit nyom! Értem én a sok rizsát hogy ” addig nem adjuk ki …” stb, de ez a sok zöldség megüli a húsevő bélrendszeremet.

  Reply

 • avatar

  Sui

  |

  De nemkéne kezdeni a “HUnchat” stílust :P AMióta van netem 11 éve kb és aktiv tagja vagyok a magyar ” eSport” nak ezt hallgatom :P legalabb itt ne :D:D LÉGYSZI!

  Reply

 • avatar

  Benny

  |

  [reply]@ReflX (#5):[/reply]Örülök, h jó olvasni a véleményemet. Akkor már megkérdeznélek te nagyokos és hozzáértő, h szerinted melyik része hülyeség amit írtam? Mert fikázni könnyű nagyon csak nem ártana esetleg vmi értelmeset is írnod ahelyett, h leszólsz és nem érvelsz.

  Más: a Torchlight 2-ről sincs semmi megjelenési infó, attól félek ők is addig húzzák amíg lehet.

  Reply

 • avatar

  blitz

  |

  [reply]@ (#8):[/reply]Csak rosszul van mindenki, mert játszana, és mivel még nem tudnak inkább szidják a blizz t … Nekem meg tök 8 kiadhatják tőlem év végén is, ha ez kell ahoz, hogy még 12 év múlva is elővegyem néha :D

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  Február 9.-én lesz a következő lehetőség, ott vagy kapunk egy dátumot, vagy mehet mindenki Torchlightozni, mert közelében sincsenek a megjelenésnek. :D

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Bello (#6):[/reply]Sok dolgot nem kell ezután a komment után mondanom, mert nem látok a tartalmában kivetnivalót, és olyat sem amit én nem mondtam volna el ha nincs itt Bello!

  De srácok tudom hogy türelmetlenek és csalódottak vagytok, vagyunk. Én is nagyon szeretnék már játszani vele, mint ahogyan ti is, De azzal,hogy napról napra közelebb kerülünk a szó szerinti anyázáshoz, teljesen rossz út. Hiszem hogy nemsokára kapunk végre egy megjelenési dátumot, de addig is, legyetek ti is nagyobb türelemmel.

  Reply

 • avatar

  blitz

  |

  [reply]@Bello (#6):[/reply]Az biztos, hogy nem kell 12 év megcsinálni egy ilyen szintű játékot, de a fejlesztésnek meg van egy olyan szakasza, amit a bétával tudnak orvosolni. Inkább a bétát kellet volna hamarabb kiadni, és többet tesztelni javítgatni, mint most kapkodni.

  Reply

 • avatar

  Bello

  |

  [reply]@ReflX (#5):[/reply]Ez egy fan-site és nem egy programozó fórum. Nem tudom milyen “hozzáértést” vársz, de ezekben a kommentekben mind van igazság.
  Lényegük, hogy a bizalom egy eddig favorizált cégben megdőlni látszik.
  Vetítenek össze-vissza, bétáznak szeptember óta, egyes dolgukra még sincs idejük, bejelentik, hogy 2012 Q1 aztán semmi, stb….
  Csodálkozol, hogy ezen kiakadnak a fan-ok? 12 éve várunk (ha a D2 kieget nem nézem).

  Sok játékkal próbáltam a Diablot pótolni, WoW-oztam sokáig és amúgy teljesen el is voltam, hiszen nem volt nagy megmozdulás a D3 ügyében. Viszont most, hogy dübörög a béta, kidobtak egy nagyobb időintervallumot a megjelenésre, igenis jogosan nő a feszültség, hogy mindennel szarakodnak.

  Hetekig megy a hajcihő az RMAH-val meg Koreával, amiket fejlesztgettek eddig, kiveszik, mert nem jó és azt mondják, hogy egyes elemekre meg idő nincs.

  Nincs jogom kritizálni a játékfejlesztésnyi képességeiket, hiszen a számítógéphez való hozzáértésem gyér. A médiakezelési tevékenységeiket viszont némileg hivatott vagyok bírálni és valóban nem nehéz azt a következtetést, levonni, hogy valami nem rendben megy arra.
  Ilyen indokokkal, mint: “csak a lehető legjobbat adjuk ki” csak egy pontig lehet csitítani a kedélyeket. Ha megnézed nem is volt ekkora ellenszenv mindaddig, míg el nem kezdtük érezni és látni a hírek kapcsán, hogy minőségileg is romlani fog a játék (itt lehet vitázni, hogy mi rosszabb és mi nem, de az, hogy nincs idejük animációkat csinálni, egyértelműen rossz). Ez ellene megy a fő érvrendszerüknek, nem csoda ha elképedés, meg nem értés és heves reakció fogan meg emberekben…

  Reply

 • avatar

  ReflX

  |

  [reply]@Benny (#3):[/reply]Istenem de jó ezredjére is ilyen hihetetlenül hozzáértő és okos kommentet olvasni. Komolyan, jó volna az ilyeneket befejezni, mert ez lassan már égőbb, mint amit a blizzard csinál…

  Reply

 • avatar

  lacsa

  |

  [reply]@Benny (#3):[/reply]amerikában ne etetne meg sok embert? :D errök szol amerika… de komolyan már nevetséges ez az egész

  Reply

 • avatar

  Benny

  |

  Lol, mekkora égés lenne már ha évekig fejlesztenék, jah hogy azt csinálják és még is tele van bug-al? Egyre jobban felidegesítenek. Teljesen az az érzésem, h már tényleg sietnek a kiadással, viszont ez meg a minőségre megy mert kivesznek belőle mindent amivel nem boldogulnak. Kérdezem én, ennyi éven át mi a szart csináltak de komolyan? Ha eddig is rendesen dolgoztak volna nem most kéne kapkodni meg mentegetőzni. Sajnos tökmind1 mert úgy is megveszem. Csak azért nem értem az egészet, mert a blizz egy komoly cég, sok tapasztalattal és sok pénzzel. Ezen kívül nem kevés idejük is volt a játékra. Akkor meg mi a gond? Ezzel a tökéletes játékot akarunk dumával meg sztem nem sok embert etetnek meg.

  Reply

 • avatar

  madwasp

  |

  A fejlesztés évekig tart… ezt észrevettük.

  Reply

 • avatar

  Kenny

  |

  én nem értem, a blizzardnak nem lesz ez már lassan kínos?
  én türelemmel várok, de azért ahogy látom a fél világ már nem így tesz…és ha mondjuk iskolában még fél év után sem viszem be az ígért jegyzőkönyvemet nekem ég le a pofámról a bőr!

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.