Megjelenésre optimalizálva

Hamu . Béta, Hírek 533

Egy nemrég kikerült párbeszédből, megtudhatunk pár igen hasznos információt, miszerint a Diablo 3 bétája nincs még optimalizálva, és a megjelenésig már nem is lesz. Ez okot adhat az fps leesésekre, a szaggatásra, a játék lassulására. Kaltonis közölte velünk, hogy a kiadott változat már, sokkal jobban fog futni, mint a mostani béta.

[Quote]

It let’s me in the game all right, but it’s in slow motion and not at all fun to have such low frame rates even with all of the settings turned down.

Bear in mind that the beta has its own FPS issues simply because it’s a beta; Diablo III won’t be optimized until release. My custom-built gaming system can’t play the beta smoothly either, but it will be fine on release. Blizzard betas are genuine betas, unlike the glorified demos that some companies refer to as a “beta”.

Still, it is no consolation for those with newer laptops with the intel 4 series chipset, which isn’t supported. Why?

Speaking honestly, the Intel 4 series is equivalent in power to the Geforce 5200FX which came out in 2003. My sympathies for having one. It’s performance was so poor that the backlash from it spurred Intel to finally get serious about designing a somewhat decent onboard video option, and that led us to the Intel HD series. The HD series still isn’t as good as a real video card, but at least you can usually count on most games to be playable. 

[/Quote]

Forrás: blues.incgamers, Frostshock

Comments (21)

 • avatar

  Anuwen

  |

  [reply]@future (#16):[/reply]Sajnos új játékoknál igenis bottleneck lehet a hagyományos tányéros winyó, főleg az ilyen lomha 2 terás fajta, amik még szekvenciális olvasásnál sem tudnak hosszú távon 60mb/s felett maradni. Nyilván blizz csodálatos streaming teknológiája sincs a topon, de ne kenjünk mindent rájuk.
  Hasonló asztali konfigom van és minden maxon@1080p, vsyncen van az fpsem. WoWban is. Más kérdés, hogy OS SSD-ről fut, játékok meg egy wd black raid0 arrayről, külön winyó torrenteknek, stb..

  Kedvenc kommentelőm (Zoro) kedvéért megnéztem a családban egy optimusos lapost (gt525@740mhz) és hibátlanul fut d3 1600*900, minden maxon. Viszont baromi idegesítő, hogy ratyi intel kártyát nem lehet optimus miatt teljesen tiltani, csak preferenciát állítgatni. Hiába adod meg global beállításoknál, hogy nvidiát használja, ha monitorozod gpu használatot akkor tisztán látszik hogy d3 ingame visszaugrál alapórajelre dVGA. Lehet rajta javítani, de cseles volt. Na ez megint főleg nvidia sara és nem blizzé.

  Reply

 • avatar

  Orpheus

  |

  Ó ha ők beoptimalizálják, még P1-en is elfut! (ahogy mindig megadnak a játékoknál egy recommendet, ami nevetségesen régi configot, hogy vegyék a játékot)

  Reply

 • avatar

  Benny

  |

  Sztem tök felesleges a vita. 1részt a blizz mindig jól optimalizált játékokat csinált. Így a d3 is röhögve elfut majd egy 5+ akárhány éves konfigon is. Másrészt aki a bétából von le következtetést azt felvilágosítanám, h sokkal régebbi build mint amit mi kézhez kapunk (v install után frissítésként) Utoljára pedig még mindig US szerveren fut a béta. EU-son jóval kevesebb lesz a lag ha lesz egyáltalán. Csak gondoljatok bele mekkora savazást kapna a blizz ha elb*szná ezt a dolgot. Nekik is könnyebb ha faszán megcsinálják, mint h állandóan a nyavajgást olvassák.
  A wow-nak meg a BF3-nak tök más a motorja, tehát nem sok köze van hozzá.

  Reply

 • avatar

  CyberPunk

  |

  [reply]@future (#16):[/reply]minden kiegészítőben az új modellek részletesebbek lettek, az új spellek részletesebbek lettek, a látótávolság nőtt. Nagyon sokat változott, a motor csak a számolási mechanizmust jelenti, azt hogy mondjuk egy modellt kétszer annyi pontból számoltatnak vele azt nem érdekli, csak a gépigény nő, de az egyre erősebb vasakkal egyre többől építik fel. Nézd csak meg az új fajok modelljét, meg a vanillásokét. A mimikájukat stb…
  A MOPos modelleknél már a hajuk is real time fog mozogni, interakcióban a környezettel…

  Azért, hogy legyen kis ontopic hozzászólás is, szerintem ha megjelent a játék és kijöttek az első driverfrissítések is majd akkor kiderül mennyire is lett jó, nálam nincsenek fps droppok és hasonlók, csak lag van sokszor az US szerverek miatt :/

  Reply

 • avatar

  Criminalheadz

  |

  [reply]@future (#13):[/reply]Nekem lassan 4… a VGA am megállja a helyét, de már lassan az se… :)

  Reply

 • avatar

  future

  |

  [reply]@CyberPunk (#15):[/reply]ehh, mindig lagot írok, pedig fps-re gondolok. az fps volt alacsony sok embernél na, és akkor így értsd a dolgot. :D
  a grafika azért annyira hú de sokat nem javult, árnyékok kerültek be, meg pár effekt, de csak ennyi. amennyit maga a motor bír, azt a korlátot gyakorlatilag csak a motor lecserélésével tudnák elérni, erről meg már írták, hogy nem tervezik.

  a vinyómat meg hagyjad békén, 7200-on pörög. :D

  Reply

 • avatar

  CyberPunk

  |

  [reply]@future (#11):[/reply]Lagnak mi köze az fpshez?
  Az, hogy akkoriban is voltak részek amiket nehezen vittek az akkori gépek, nem tudom, hogy jön ahhoz, hogy ma már erősebb vas kell alá, mert sokat javult a grafika?

  A winyódra meg nem azt írtam, hogy rossz, hanem hogy lassú. amikor belépsz akkor írja be róla a memóriába az adatokat, hogy utána gyorsan hozzáférjen.

  Nem értettél egyet velem, de nem mondtál ellen és nem cáfoltál, csak hozzáfűztél olyat aminek semmi köze ahhoz amiről beszéltünk ^^

  Reply

 • avatar

  relixo

  |

  Olvasgattam az eddigi hozzászólásokat, könyörgöm ne akarjuk már WoW-hoz hasonlítani, itt nem lesztek egyszerre 25 – 30 vagy akárhányan egy adott pályán…szóval a technikai rész összehasonlítása már csak ezért sem stimmel és még sorolhatnám,arról nem is beszélve,hogy a játék tartalmilag semmi kapcsolatban nem áll a nevetséges WoW-al. A BF3 megint csak egy totál más dolog…

  Itt egyszerűen arról van szó amit At3sz is írt a #6 hozzászólásában. Annyival kiegészíteném,hogy ahelyett,hogy 50 féle animációt csináltak egy skillre mire eldőlt mi lesz a végleges(és ez csak 1skill) meg nem tudom hány dolgot kivettek meg újra beletettek a játékba, ezek helyett már simán meg kellett volna oldani az első és legfontosabb dolgot a játék stabilitását ! Ezek az FPS droppok amik vannak egyszerűen érthetetlenek még béta verziónál is. (ennyit nem tudott lassan 1 év alatt megoldani a blizz ?-költői kérdés nem várok választ!-)

  Az meg hogy mit ígérnek nálam már a soon kampányuk óta semmit nem ér, a marketing az náluk epic fail, csak remélni tudom,hogy programozni még nem felejtettek el a nagy soon-ozás közben.(cirkusz az egész amit már művelnek egy jó ideje) És mielőtt jönnek a nagy kocka fanok,hogy hogyan mondhatok ilyet elárulom én is az voltam/vagyok,de amit csinálnak már egyszerűen szánalmas, ez tény, ez van blizzard név nálam most már egyenlő a “cirkuszt, kenyeret” dologgal annyival kiegészíteném,hogy ez náluk cirkuszt, béta kulcsot lett….

  Reply

 • avatar

  future

  |

  [reply]@Criminalheadz (#12):[/reply]3 éves a gépem alaplapja, a proci meg a memória. csoda, hogy a mai játék felhozatalt ennyire jól bírja. bár tény, karbantartom, és nincs teleszórva minden gagyi szeméttel. :P
  de ez már kezd off lenni, úgyhogy részemről ennyi. :D

  Reply

 • avatar

  Criminalheadz

  |

  [reply]@future (#2):[/reply]Érdekes… Nálam a BF3 single-ben minden ultra, FullHD és röccenés mentesen fut bőven 30-70 fps közt, de 30 alá még 1x nem esett le semminél! Ja és csak egy 6850 TOXICOM van 1 gigás…

  Reply

 • avatar

  future

  |

  [reply]@CyberPunk (#9):[/reply]

  nem teljesen értek egyet a mondandód bizonyos részeivel. :P
  én a WoW-ot a megjelenás másnapján kezdtem, és a mai napig aktív az akkontom, szóval nem menőzésképp de van rálátásom a dologra és biztosan állíthatom neked, hogy a vanília WoW-ban lévő raid instance-ok is (molten core, blackwing lair), nagyon durva lagolási problémákat tudtak felmutatni. :P
  ráadásul nem csak nálam, hanem rengetegen írtak hasonló esetekről.
  utólag valahol még olvastam is róla, hogy maga a WoW motorja olyan, hogy egyszerűen nem bír el ennyi mozgó, forgó, pörgő dolgot egyszerre. :P

  a vinyómnak meg hidd el semmi baja, egy 1 és egy 2 terás western digital pörög a gépemben, egyik sem régebbi 3 hónapnál. :D
  de mondom, minden más játék röccenés nélkül fut, kivéve a BF3. :P

  Reply

 • avatar

  Criminalheadz

  |

  Ezt a hülye is sejtette… Játszottam már nem 1-2 bétával, de a retail merőben mindig más volt… Itt is az lesz.

  Reply

 • avatar

  CyberPunk

  |

  [reply]@future (#2):[/reply]belépésnél azért lassú, mert lassú a winyód és be kell töltenie a memóriába. A 7 éves játékmotor meg elég durva felújításon esett át a kiegészítők alatt, nézdd meg, hogy nézett ki a vanilla és hogy néz ki ma a játék. A 25 fős raideken meg 25 ember mozog varázsolgat, csodát ők sem tudnak tenni, de a wow a komplexitásához képest elég jól fut. Amúgy nekem phenomII x965 8gb ram és sapphire 6950 2gb társaságában a 25 fős raideken teljesen maxra tekert grafika mellett leesik 30-40 fps-re, amúgy mindenhol máshol tartja a 60 (vsync) fps-t.

  Reply

 • avatar

  Carter

  |

  [reply]@Predator (#7):[/reply]Milyen beállításokon? Az én GX-600asomon simán fut átlag 40 fps-el, igaz low-on.

  Reply

 • avatar

  Predator

  |

  Fasza eddig a laptopomon (MSI GX610x) volt a bétában 20-25 fps akkor remélhetőleg nagyobb lesz :)

  Reply

 • avatar

  At3sz

  |

  Értem én hogy csak béta van, de vajon honnan tudják majd hogy mi az optimális ha csak ki sem próbálják?
  Ezt miért nem lehet már a bétába beletenni? Talán akkora spoiler lenne, ha már a béta sem laggolna, hogy ezt már nem bírják belerakni?

  Reply

 • avatar

  future

  |

  [reply]@Gaboka (#4):[/reply]soon :)

  Reply

 • avatar

  Gaboka

  |

  [reply]@future (#2):[/reply]szar a procid a vidi kártyádhoz képest azért akad … minimum egy i5-ös kéne hozzá :)

  Reply

 • avatar

  Darc1n

  |

  Ez számomra is teljesen egyértelmű volt. Bárki kérdezte tőlem, hogy milyen a béta az elmúlt pár hónapban, csak annyit válaszoltam, hogy inkább érdemes kivárni a teljeset, mert az teljesen más lesz mindenben. Hisz a béta tartalmilag sajnos alig változott a több, mint fél év alatt és hát be kell vallani, a technikai javításokat sem vitték túlzásba.

  Reply

 • avatar

  future

  |

  [reply]@Lord Azmodan (#1):[/reply]erre csak annyit tudok mondani, hogy a WoW a mai gépemen (core2duo 2.8 ghz, 4g ram, sapphire radeon 6950), 25-30 főnél már olyan durva szaggatásokat produkál néha, hogy az agyam eldobom tőle. :D
  pl. belépés után még legalább 1 perc kell neki, folyamatos winchester pörgetés mellett, mire betölt minden egyes játékosmodellt és npc-t.
  pedig lassan egy 10 éves játékmotorról beszélünk… :S
  mielőtt megjegyeznéd, az utóbbi pár év játéktermései közül mindent fullos grafikán futtatok és a battlefield 3 volt eddig az egyetlen, ami egyelőre nyerésre áll a gépem ellen. :P

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  Szerintem nincs is ebben semmi meglepő dolog , egyértelmű, hogy miért hívják a bétát bétának. Ezért írtam régebben is, hogy a Blizzard nem arról híres, hogy über brutál vasakon futassuk a játékaikat, az ő érdekük is a dolog, egy 3 éves akkori jó konfigon simán futni fog a dolog akadás nélkül persze nem ultra-n…de játszhatóan az is biztos.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.